Pokaż pełną wersje : blue robe czy crown armor ?
witam, mam dylemat, a mianowicie. Co byscie wybrali na moim miejscu ? blue robe czy crown armor ? dodam jeszcze ze jestem 35 elder druid. Cenowo mniejwiecej jest tak samo. (uzylem opcji szukaj, i nic nie znalazlem :P).
Lord Evad
01-05-2006, 18:56
Polecam Ci crown armor poniewaz jest w miare lekkie (99oz.)a co do blue roba to jak chcesz to kup, jest bardzo lekkie ale ma tylko 11 arma.
Mam nadzieje ze ci pomoglem :)
Lord Wlodek
01-05-2006, 19:01
Zdecydowanie B-robe sam ocenisz to jak bendzie ci brakowalo cap. z c-armorem
Oskar111
01-05-2006, 19:05
zacznie sie zaraz debata (a byla juz niejedna na ten temat;p) powiem co wiem na przykladzie mojego doswiadczenia z magicznymi postaciami ;p
wez blue robe -> wiecej cap na runki a armora za duzo druidowi nie potrzeba. na ogol b robe jest uzywane przez druidow sorcow i hlv palkow wybierajacych sie na hunty z duuza iloscia boltow.
+ c armora => oczywiscie te 3 arm wiecej - przydatne gdy np bloker bierze jedzenie, runy, loot, (jak jeszcze jakies sobie przypomne to dopisze ;p )
edit: 1 rzecz gustu, 2 poczekaj pare godzin a inni ludzie rowniez podziela sie swoim doswiadczeniem L.M.A.O.
pozdrawiam =)
edit2:
@down nieistotny szczegol :P
tylko ze u druida jest ten minus ze tempest rod ma tylko 1 kratke zasiegu, wiec sam juz nie wiem co wziasc, aha oskar c arm ma o 2 wiecej arma od b robe a nie o 3 :)
To nic zadko kto uzywa roda na tym lvlu a 2 punkty w armorze niedaja takwiele jak sie wydaje :)
skryhull
01-05-2006, 19:29
jak ci wisi capacity i dla ciebie jest ważny armor to wybierz crown arma
a jeśli ci wisi armor bo jesteś palkiem albo magiem i zależy ci na capacity to wybierz b robe
b-robe, chyba ze idziesz na hunta na ktory nie potrzebujesz capa, a wiekszy arm moze sie przydac. chociaz i tak uwazam ze b-robe jest zdecydowanie najlepsza dla sorca(i w dodatku jest ladna:D).
Crown Armor- typowy armor dla knighta. Nie jest bardzo cięzki ale jednak troche waży. Nie polecam go Druidom, palom, sorkom :P.
Blue robe- Lekki i tylko o 2 arma ( nie jest to aż tak duzo) słabszy od crowna.
Jetes druidem więc na Twoim miejsciu wybrałbym blue robe, chociarz widziałem wielu druidów z crown armorem. Gdybym miał druida wybrałbym Blue robe, mam palla i sie bujam w blue robie :P. ;)
jak dla mnie blue robe :P wiecej cap przede wszystkim :p
Daark Mage
02-05-2006, 17:25
To oczywiste ze jezeli jestes druidem to sie bierze b-robe:). Jest leciutki 22 oz a crown 99 a co lvl dostajesz 5 oz to chyba oczywiste ze b-robe no nie?
Chemik50
02-05-2006, 18:01
Polecam Ci crown armor poniewaz jest w miare lekkie (99oz.)a co do blue roba to jak chcesz to kup, jest bardzo lekkie ale ma tylko 11 arma.
Mam nadzieje ze ci pomoglem :)
Newbie?-.- Druidowi i Magowi co lvl przybywa 5 capa (o.z). A knightowi mianowicie 20 capa (o.z). Wiec lepsze jest to jesli dla magow i druidow jest blue robe poniewaz jest w miare lekka(i) xD niż Crown Armor na magow i D~
najwazniejszy jest cap...!!
Raditz Saiya-jin
02-05-2006, 19:13
Sam kiedys stalem przed podobnym dylematem i wybralem Blue Robe - nie zaluje. Moj kumpel z Hiberny przez pewnien czas chodzil w C-Armorze [do ok. 33 lvl], po czym zamienil go na Blue Robe, ze wzgledu na cap - ilosc manafluidow/run ktore mogl wziac na exp. Wielu paladynow kolo 100~ lvla uzywa Blue Robe, a maja duzo wiecej capa od postaci magicznych, wiec odpowiedz jest dla mnie oczywista.
Pozdro
dzieki wszystkim za pomoc ! :]
Dragonit
03-05-2006, 14:38
Ja osobiście zdecydowanie wole crown armora,ale nie mma nic do tych co wybrali blue robe.
Mage Xaosik
03-05-2006, 15:58
Mam 27 lvl i nosze b robe chociaz mialem wczesniej c armor ale okazalo sie ze troche capa malo gdy nosze je :P . radze ci kupic b robe mniej capa zajmuje i wiecej capa ci zostaje taka jest moja opinia :D . Ale jescze jedna rada jak noszisz dobre eq nos tez little uhow :P:cup: 8o 8o
Darth Cloud
03-05-2006, 17:22
Jeżeli jesteś Druidem to zdecydowanie Blue Robe - jest bardzo lekkie i w miare dobrę. Crown Armor mógłby się okazać dla ciebie trochę za ciężki, no ale ja mam nadzieję, że ci pomogłem.:confused:
NIE PIER*** że używałeś SZUKAJ
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=54301 - 7 stron odpowiedzi na to samo pytanie!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.