zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czego wam brakuje w tibi?

Costu
02-05-2006, 20:54
Nie piszcie tutaj czego nie chcecie tylko czego wam brakuje B)
Mi brakuje krów :D i czarnych playerów nie wszyscy są biali CIPy! Zróbcie czarnych tibijczyków!!:cup: Osobiście nie jestem czarny 8o ale nie cierpie rasistów X(

Duke Dran
02-05-2006, 20:57
Jakieś NPC z którymi można potrenić xDDD to by się przydało.

Costu
02-05-2006, 21:00
Jak na ots'ach :D sam jestem paleczkiem i niema gdzie trenic narazie mam 51 dist i siedze na Orc Spearman i Orc Warrior do 55 chociaz i tak zbyt szybko padają ale cóż :D

Sashion
02-05-2006, 21:01
Ja jestem za tym zeby przed załozeniem acc zdawało się test IQ -.-'

Duke Dran
02-05-2006, 21:03
OOO dobre ! przynajmniej nie bylo by tyle nuupów B)

Rethfing on Aldora
02-05-2006, 21:04
@Sashion
Dokładnie! + test z języka angielskiego (chociaż podstawy plx).

Venderer
02-05-2006, 21:08
Czego mi brakuje w tibii?....... Gamemasterów...

@Down
I bardzo dobrze, ale to i tak za mało.

Duke Dran
02-05-2006, 21:13
Czego mi brakuje w tibii?....... Gamemasterów...

Ostatnio na kyrze ich było od ***** ciągle się czegos czepiali a szczegolnie tych co walili w depo tp plax

szymon287
02-05-2006, 21:13
npc co by sprzedawal monk'a, jego best hit 50hp i tylko osoba kupuja go mogla go atakowac, jak robisz atak on ciebie itp. bo na non pvp nie da sie traina -.-"
w domkach mogly by byc pralki xD joke ;)

Sashion
02-05-2006, 21:19
Dzieki za poparcie XD
btw mogli by jeszcze do all domków dac dodatkową piwnice i zeby mozna było qpowac w paczkach (tak jak meble) potworki XD i zeby mozna było na nich trenic w tej piwnicy XD

The Mass
02-05-2006, 22:13
czarnych tibijczyków!!:cup: Osobiście nie jestem czarny 8o ale nie cierpie rasistów X(

Wyobrażasz sobie, jaki wtedy byłby rasizm? Pekowanie, wojny itp...

btw mogli by jeszcze do all domków dac dodatkową piwnice i zeby mozna było qpowac w paczkach (tak jak meble) potworki XD i zeby mozna było na nich trenic w tej piwnicy XD

A FACC'e to by już trenić nie mogły tak?

Lady'Dex
02-05-2006, 22:28
A FACC'e to by już trenić nie mogły tak?

Jemu chodzilo chyba o To ze Facc by normalnie trenily, a pacc mogli spokojnie w swojej piwnicy i tam zaden nikt by im nie zabil stworka i moglby afkowac 5 dni tam :P

Yoh Asakura
02-05-2006, 22:40
A co, chcesz skończyc z Tibią ?
Mi brakuje klimatu, ot co.

Warloczek
02-05-2006, 22:42
A mi brakuje mądrych, normalnych i uczciwych ludzi.

Hybryda
02-05-2006, 22:43
brakuje alchemii

The Mass
02-05-2006, 22:45
moglby afkowac 5 dni tam :P

Hail równouprawność...

W takim wypadku: FACC : Skille 60/60 z trudem.. PACC : 80/80 bez problemu..

Pomyśl czasem..

Uuu to było chamskie ;)

Quezacoatl
02-05-2006, 22:52
Czego mi brakuje w tibii??
Hmmm...
Dźwięku -.^??

Choć najbardziej mi brakuje inteligentnych graczy, nie maniaków.

Igit
02-05-2006, 23:02
Klimatu RPG.

Sashion
02-05-2006, 23:12

Nah, hmmmm chociaz... jak moze mi się pacc skończy to moze, ale nie będę odpowiadał wyzwiskiem na wyzwisko. Nie będę się zachowywac jak 3/5 polaków ze na: jestes gupi odpowiadają a ty !@#$% i wogole !@#$%^&*()!@#$ jestes itd.

Jemu chodzilo chyba o To ze Facc by normalnie trenily, a pacc mogli spokojnie w swojej piwnicy i tam zaden nikt by im nie zabil stworka i moglby afkowac 5 dni tam :P

Jesli masz kumpla PACCa to tez moznaby było se trenic w piwnicy u pacca :P a 5 dni by nie afkowali przecie po 15min sie wylogowywuje automatycznie... no chyba ze bot :/

down:
No wiesz jak się co trzecie słowo zrozumiało to się nie dziwie, czemu tak dziwnie piszesz =(

Yoh Asakura
02-05-2006, 23:14
@Up:
Masz racje, głupszym się ustępuje :P

Nikast Shynix
02-05-2006, 23:43
Klimatu RPG. A ten psują także noobki. Więc przed założeniem acc chyba faktycznie powinno się zdawać dwa testy: pierwszy na inteligencję, drugi na znajomość (chociaż podstaw) języka angielskiego.
Ale to też możnaby ominąć. Bierzesz inteligentnego kumpla, który zna angielski, a on ci rozwiązuje test. Można by jeszcze kupić acc... Ehh...
Co do testów, jest jeszcze tzw. rozwiązywanie "na choinkę", czyli zaznaczanie odpowiedzi, by wyszedł jakiś fajny kształt :D

MiXer
03-05-2006, 00:24
kilku rzeczy;
1:starego update'a pamietam jak walkirie z amazon campu co chwile ganialy noobków po carlin XD
2:grafiki 3d XD
3:można by stworzyc jakieś pomieszczenie do wynajecia gdzie mozna trenic bez obawy o pk'erów

Xavery
03-05-2006, 01:46
Klmatu, klimatu i jeszcze raz klimatu. I jakiegos systemu anty-cheat i anty-sharing :P

Yoh Asakura
03-05-2006, 12:19
Mi jeszcze brakuje pracy zlecanej przez NPC. Można by się u jakiegoś zatrudnic i np. za pieniądze pracowac. To w pewnym stopniu rozwiązywałoby częste problemy finansowe.

Mateusz500
03-05-2006, 13:57
Mi brakuje dzwieku,
klimatu,
pracy u npcow
podwojnych luzek xd

Lovah
03-05-2006, 14:43
1) Klimatu Er-Pi-Dżi
2) Serverów, gdzie Polacy są dobrzy w PvP.

ShermanM4
03-05-2006, 14:54
Brakuje mi
1.Koni (co to za rycerz bez wiernego rumaka)
2.Mogli by wprowadzic animacje tarczy i broni chociażby jednego wzoru
3.Dzwieku

Zyphiel
03-05-2006, 16:19
Mi brakuje Tibii sprzed paru update'ów. Jeszcze przed Ank.
Starego AOL ;)
Braku skulli...
Tak, podbiorę komuś pomysł, podwójnych łóżek też mi brakuje xD
Fajnie by było móć mieć summona w domku np pieska. xd
Ale z tym trenowaniem w piwnicy to przesada, ludzie by to abusowali 24/7

Vandoz
03-05-2006, 20:53
Ja chcialbym zeby w wiekszoci domków byly ogordy/balkony w ktorych nie byloby pz i mozna by bylo trenic. Chociaz nooby nie zabijalyby potworków.

Prezent
03-05-2006, 23:07
Hmm......
Mi brakuje :
*klimatu
*troche wiecej expowisk by sie przydalo ^.-

Vanhelsen
03-05-2006, 23:25
Najbardziej to brak KLIMATU! Bo co to za rpg bez klimatu?!
Ile ja bym dał za prawo w stylu UO: za nieklimatyczne odzywki ("ok, idę kupić fireballa, zlootowałem z xxx yyy, buu, mam lagi, aww kolega dał loga...") karę w stylu DEAD :D:D:D to by tibia:
a) wysbyła się noobków
b) zyskała na klimacie :)

Suzorewu
03-05-2006, 23:32
Hmm....czego brak:
1) Muzy (wiem wiem jak trudno jest zrobic dobra muze ale fak brakuje mi troche jej..)[z drugiej strony to moze zaleta bo kazdy swoja muze przeciesz wlaczyc moze ;p
2) Klimat RPG !! Popieram we wszystkim przedmówce
3)Questow z prawdziwego zdażenia! Litosci tu NIE MA questow sa tylko "Skrzynie z nagrodami", boze co ja bym dal za dialog z NPC o jakis quest, wskazowki, polecenia od niego itp ....ehh mażenia ;]

Vanhelsen
03-05-2006, 23:54
3)Questow z prawdziwego zdażenia! Litosci tu NIE MA questow sa tylko "Skrzynie z nagrodami", boze co ja bym dal za dialog z NPC o jakis quest, wskazowki, polecenia od niego itp ....ehh mażenia ;]A tu cię zaskoczę, questy są, i to takie o jakich myślisz. Np desert quest, wiesz ile jest normalnie latania za nim, by wyczaić gdzie wszystko to jest, parę ksiąg do znalezienia ze wskazówkami itp itd, ale niestety 99,999% populacji tibyjczyków nie czuje klimatu, mają to w (_!_) i lecą od zaraz po 10k, bo to najważniejsze, a nie klima...

Łuk4sz
04-05-2006, 18:51
Mi brakuje:

koni
zmiany warunków pogodowych
pory roku
klimatu
pracy u npc

Surv
04-05-2006, 19:52
Chciałbym, aby wraz ze zdobytym lvlem bardziej widoczna była roznica w zadawanych obrazeniach magicznych, oraz zeby wzrastaly zadawane obrazenia fizyczne. Wg mnie dziwne jest to, że w bezposrednim pojedynku np Seromontisa z 100 lvlowym knightem o podobnych skillach nie widać kto ma wyższy lvl. Mając taka róznice w lvlu Seromontis powinien pokonac takiego 2-3 hitami. Wg mnie to żenada.

Wald_Kerius
04-05-2006, 20:16
Brakuje mi lurowania potworów.:D Te GSy pod mostem dwarfów, omg to były czasy.

predalien
04-05-2006, 20:23
Mi brakuje tibijskiego armagedonu.
Módlcie się, bo nie znacie dnia ani godziny kiedy kara Pana może spaść na was!
Ja już wiem jakie techniki typu sado-masło tam wyprawiacie.

Djkwaku
04-05-2006, 20:50
Cipsoft powinien wprowadzić coś takiego, że jak jakiś noobek wypowie niecenzuralne słowo dostaje bana na 2 godziny i logaut z gry. ;)
(no dobra za jedno, dwa dopiero ostrzeżenie) za więcej ban. :)

Noro
04-05-2006, 21:10
Mi brakuje dzwieku

Ehhh... już sobie wyobrażam włączam Tibię, a tu muzyczka z Pokemonów...:D

A tak na serio to chciałbym widzieć większą pracę GM'ów (powinno ich być trochę więcej).

Fire Necromacer
04-05-2006, 21:44
Ktoś już wspomniał o tym żeby wprowadzić alchemie, moim zdaniem, to by było super, bo co to za gra bez alchemii? Bez żadnych tajemniczych miksturek? Powinni też wprowadzić wynajem Monków na światach non-pvp i pvp, ponieważ na non-pvp trudno o jakiekogo kolwiek stworka do trenienia, a na pvp trudno o sorca\druta do wytworzenie Monka. Ograniczyło by to ślęczenie na slimach na światach non-pvp..
A teraz powtórka z tego co prawie wszyscy tutaj mówili... niech wprowadza klimat! Jak widziałem stare filmiki na 7.3 to normalnie załamka co się teraz stało.. kiedyś robili muzeum w Tibianicu i można tam było wejść za oplata 100 gp, a ludzie się normalnie ustawiali w rzędzie i czekali po 30 minut. A teraz to by się powybijali jak jakąś dzicz i tylko garstka co wygrała, albo przetrwała doszła do muzeum (teraz już takie cos nigdy nie powstanie, rary wszystkie wycofali, wiec nie ma co sobie głowy zawracać ;P )

-=PrZeMeK=-
04-05-2006, 22:00
Mi brakuje innych wyblądów dla facc :P

Kheos Karth
05-05-2006, 16:56
W tibi najbardziej przyda sie jakis NPC do trenienia albo coś w tym stylu!! lub też myślałem o dodatkowej wyspie naprzykład od 50lvl w góre bo to irytujonce jak ciongle padasz on lvl'a wyszszego 100!! Osobiscie zaliczylem dopiero 6 dedów i chc pomuc tym co majom ich więcej :evul:

Marczyk19
05-05-2006, 17:03
Dla mnie fajnie byloby jakby byl jakis npc co daje pozyczki xD

xedhgyr zezathyn
05-05-2006, 18:38
pierwszy post:evul:
no ale lecimy bo troche tego jest:
-konie
-outfil w którym widac eq jakie nosisz
-jakiegos skilla(ataku takiego) czy w postaci runy czy coś dla knighta
-coś do trenowania,npc albo co...
-exury gran dla knighta
-akcji w stylu ferumbrass
-hotsa z demona :D
-klimatu
-moze 3d...ale niewiem...

Pivo$z
06-05-2006, 10:58
Brakuje mi maszyny która rookowala by noobów :D

PartyBoy
06-05-2006, 11:09
Osobiście brakuje mi dźwięku =)

Nad outfitami mogli by także popracować :)

@2up: Jakby była by grafika 3D Tibia starciła by klimat klasycznej gierki, w którą grało/gra dobre pare milionów ludzi...
Co do HoTs z demona i exura gran dla najta to nonsens... Może exori dla sorca -.-'

Pulaski
06-05-2006, 11:36
Mi w tibii brakuje:
-nowych outfilów
-dzwięku np. słychać jak ktoś wyciąga miecz, jak potwór ryczy itp.
-koni
-nowych profesji:p np. nekromanta, barbażyńca
-nowych ras:p fajnie by było zamiast człowiekiem grać elfem lub krasnalodem
-więcej umiejętności specjalnych np. włamywanie sie, alchemia, kradzieże kieszonkowe:p
-fajna by była też taka możliwość jak np. modlisz sie do bogów a oni czasami cos ci w zamian dają, składasz im ofiary a jak ich obrazisz to cie spotka kara;)
-lepsza grafa
to chyba tyle

KoKo$
06-05-2006, 13:08
Klimatu RPG.
no wlasnie klimat RPG
Gdzies wspomniana Alhemia
A i nowe profesje mogliby dac wtedy gra bylaby bardziej urozmaicona i ciekawsza

co do testu na IQ dobry pomysl przynajmiej nie widac by bylo "free itans plix" wszendzie

Luthi
06-05-2006, 13:12
Jak dla mnie to brak:

!outfitów facc i pacc -nowych
!więcej broni i armorów, żeby był naprawde wybór
!kolorów skóry [dobra uwaga :) ]
!siadania na ławkach, krzesłach itd :P
!Lepszych expów dla facc [mankament 3/4 luda]
!Możliwosci czarów- większa ilość i różne efekty

jest tego wiecej ofc :)

Heliwurab
06-05-2006, 13:15
*Starej grafy
*Usunięcia PACCa i dania ich możliwości FACCom ;P
tego mi brakuje...

KoKo$
06-05-2006, 13:23
Mi w tibii brakuje:
-nowych outfilów
-dzwięku np. słychać jak ktoś wyciąga miecz, jak potwór ryczy itp.
-koni
-nowych profesji:p np. nekromanta, barbażyńca
-nowych ras:p fajnie by było zamiast człowiekiem grać elfem lub krasnalodem
-więcej umiejętności specjalnych np. włamywanie sie, alchemia, kradzieże kieszonkowe:p
-fajna by była też taka możliwość jak np. modlisz sie do bogów a oni czasami cos ci w zamian dają, składasz im ofiary a jak ich obrazisz to cie spotka kara;)
-lepsza grafa
to chyba tyle
dobre dobre bujna wyobraznia + doswiadczenie z innych RPG ;p ale mogli by zrobic np Barbazynce ktory by uzywal pazorow (diablo II?) a no i bronie dla wyznaczonej profesii tak jak ruzczki tylko dla druidow i tylko dla sorcow

leprza grafa op tym kazdy mazy
dzwiek - to by bylo swietne slyszec takie smocze Fhhhhhh w glosnikach ;p

Pirko
06-05-2006, 20:04
brakuje mi 10 k do promocji... X(
a tak na serio to nie brakuje mi noobów... :)

mlodysiwek
06-05-2006, 20:30
Dla mnie wystarczylo by żeby nie było tylu: idiotów, oszustów, debili, złodzieji czyli jak to wszyscy mówią noobów ot co.

DaniaStone
06-05-2006, 20:40
Wlasciwie to mi nie brakuje tylko nadmierna ilosc noobkow, newbie przewaznie tych, ktorzy maja kolegow z wysokimi levelami... :( :confused:
A brakuje mi chyba dostepnosci itemow i free pacca :evul: :evul: :D :D 8o

Henry1991
08-06-2006, 22:03
No najbardziej to brakuje nowych udogodnień dla FACC
Panowie CIPowie dodają tylko nowości dla PACCow-.-
a może nareszcie by zrobili jakis dobry uczynek dla FACC??
np mogliby stworzyć wyspe dla graczy tylko od XX jakiegos tam lv żeby nobki nie miały dostępu a FACC też mogli nieżle poexpic z dobrym lootem.
Myślę tu tylko o 1 wyspie nie kilku. PACCki już Mają swoją tiquande i darame, a no i nie można zapominać o słynnym Edren z demonami, wieć i dobrzy gracze FACC mogliby mieć cos dla siebie

DZIAŁAJ CIPSOFT A JAK NIE TO HUNTED-.-
:pp

Piotrek Marycha
09-06-2006, 01:05
co do dzwieku - widzialem filmik jak typek podklada bo tibie dzwiek, efekt jest żałosny, walka to bylo jakies rytmiczne bum i bah ;/

Sozemego
09-06-2006, 01:24
Jakiegos "Anty-polack" filtru.

Cabal
09-06-2006, 01:35
Brakuje mi nowych outfitow dla pacc i facc i mozliwosc wyboru koloru skory ;)

Ozon18
09-06-2006, 03:00
Dla wszystkich ktorym brakuje dzwieku w Tibii:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4152668458480669169

A potem zastanowcie sie ;d

Nyksus
09-06-2006, 19:11
Profesji...cipy powinny zrobić nowe profesje np. Warlock.

Oraz...prawdziwej miłości i fajnego dźwięku...

BlackWolf
10-06-2006, 00:49
Osobiście nie jestem czarny 8o ale nie cierpie rasistów X(

Ja tez nie jestem czarny ;( , nie nawidze rasistow i chce zeby byli czarni playerzy ! 8o

Jezeli dziwnie patrzysz na ten placz , ze nie jestem czarny to prawda ..... chce byc czarny ! B)

I jezeli ktos cos do Mnie ma ze chce byc czarny , to mozemy sie spotkac X(

Matekneo
10-06-2006, 10:05
Co do czarnych ludkow to troche zabawne, bo objawil by sie straszny rasizm w tibi... Mogli by naprawde zrobic alchemie, NPC z misjami za kase... to by byla Tibia! Co do dzwieku to nie jestem pewien, narazie jest mi dobrze bez niego ;). Może tak napisalbyśmy o tym do CIPkow? ;]

pawepek
10-06-2006, 10:54
Co do czarnych ludkow to troche zabawne, bo objawil by sie straszny rasizm w tibi... Mogli by naprawde zrobic alchemie, NPC z misjami za kase... to by byla Tibia! Co do dzwieku to nie jestem pewien, narazie jest mi dobrze bez niego ;). Może tak napisalbyśmy o tym do CIPkow? ;]

Alchemia to by wzbogaciła bardziej klimat, a w Tibii juz nic klimatowi nie pomoze. Nie wiem, ale ja nic bym nie robił ze skillami na miejscu Cipów... Po co? W tą gre i tak gra duzo ludzi, Update pewne przyciągnie tez troche... A takie zabawy w mechanice źle by się dla nich skończyły wg mnie...

finok
10-06-2006, 11:51
Mi najbardziej brakuje:
- Alchemii (żeby można było samemu robić mf :))
- Outfitu w którym widać eq (nie zastanawiałbym się wtedy kto ma jaki eq ;D)

Jarociaro
10-06-2006, 12:51
Mi w Tibii brakuje:

-Nowych itemków
-Nowych potwoorków
-wiencej terenów dla FACC
-nowych profesji

Natomiast Noobków jest zdecydowanie za dużo X(

Heliwurab
10-06-2006, 13:00
Tibii 7.5?
nowa grafika i SP sprawiły, że (przynajmniej u mnie) ten czar Tibijski uciekł..

Grue
10-06-2006, 13:21
Czego mi brakuje? Lurowania, bylo lurowanie, bylo mniej noobkow na non pvp. Zerki i dragi w amazon camp, Gsy i DLe od THais po Venore. To bylo zycie (i zarobek xD). Ktos sapal, kilka dni pozniej mial mniejszy lvl. Dlatego non pvp wtedy (az nie wprowadzili anty lura) byl swiatem niemal doskonalym. Teraz jest tylko porazka. Dlatego Tibia mnie juz tak nie przyciaga jak kiedys :( A szkoda, bo milo bylo...
Wprowadzic mogliby jeszcze Alchemie i inne skille poboczne jak w UO rabanie drzewa, wykuwanie broni itp itd. Ale to tylko marzenia :(

Pozdro dla nie grajacych ;)

Marwol
10-06-2006, 13:31
Mi brakuje nie znikających spearów. Wtedy można było skilować do woli, a teraz ... :( ;(

Matekneo
11-06-2006, 09:50
Czego mi brakuje? Lurowania, bylo lurowanie, bylo mniej noobkow na non pvp. Zerki i dragi w amazon camp, Gsy i DLe od THais po Venore. To bylo zycie (i zarobek xD). Ktos sapal, kilka dni pozniej mial mniejszy lvl. Dlatego non pvp wtedy (az nie wprowadzili anty lura) byl swiatem niemal doskonalym. Teraz jest tylko porazka. Dlatego Tibia mnie juz tak nie przyciaga jak kiedys :( A szkoda, bo milo bylo...
Wprowadzic mogliby jeszcze Alchemie i inne skille poboczne jak w UO rabanie drzewa, wykuwanie broni itp itd. Ale to tylko marzenia :(

Pozdro dla nie grajacych ;)

No tak, ale lurowania napewno CIPsoft team nie wporwadzi spowrotem, bo zmniejszy sie liczba graczy, tym samym mniej osob chetnych do kupienia pacc i tym samym mniejszy zarobek dla nich. Czyli porazka dla nich, a dla nas dobrze - mnie noobow, mniej osob = mniejsze lagi = milsze granie....

Piotrek Marycha
12-06-2006, 00:19
Czego mi brakuje? Lurowania, bylo lurowanie, bylo mniej noobkow na non pvp. Zerki i dragi w amazon camp, Gsy i DLe od THais po Venore. To bylo zycie (i zarobek xD). Ktos sapal, kilka dni pozniej mial mniejszy lvl. Dlatego non pvp wtedy (az nie wprowadzili anty lura) byl swiatem niemal doskonalym. Teraz jest tylko porazka. Pozdro dla nie grajacych ;)
noob ??? co fajnie bylo ? jak zginiesz od zlurowanego GSa to jestes noobem? ciekawa opinia...;/ widac za malo zginoles od podlurowanych stworów, byc moze byloby jednego nooba mniej... No bo lurowanie to wlasnie jest noobostwo , wiec ogien ogniem zwalczasz...
IMO stokroć wieksza porażką są skulle, w tym wypadku gina tylko osoby które sobie zasłużyły na śmierći i jest git

Avager
12-06-2006, 07:36
Zdecydowanie starych czasow, tych ktore byly przed klientem 7.11 !!
czyt:
K-L-I-M-A-T-U R-P-G

Kamchal
12-06-2006, 08:13
Skoro chcesz czarnych to powinni być jeszcze żółci, ale w sumie dobry pomysł ;)
Taki out-fit małego, zgrabnego chińczyka z trójkątnym kapeluszem na głowie, byłby fajny ;)

...Zeck
12-06-2006, 08:51
Mi brakuje klimatu,dlatego juz nie gram...

Chlebcio
12-06-2006, 09:34
Ja chciałbym by PACC służył [B]TYLKO[B] to kupowania domów.

Paladyn Moro
12-06-2006, 14:48
Mi brakuje animacji bicia i wogole. Jets tylko chodzenie X( Itemu polowa moich qmpli w to nie gra.

Kloddi
12-06-2006, 16:49
Chmm... Niektóre zbroje są bardzo ładne i chciałabym żeby były widoczne gdy ktoś je zakłada. Albo gdy bierzesz miecz do ręki, żeby go było widać. Kiedy idziesz na ślub nie musisz przecież zakładać jakiejś zbroi tylko np: założyłabyś (do dzieczyn) suknie balową. Bo niby po co ona jest w trej Tibii? Tak dla podjary? Brakuje mi też animacji walki np: rusza ręką kiedy walczy.

Luthi
12-06-2006, 17:02
Zwazajac na to iz jest to Polskie forum, napiszę, że brakuje mi solidarności pomiędzy graczami z Polski. To jest chyba jeden z wiekszych mankamentów.
Bo nie da się stworzyc klimatu gry RPG gdy nie ma braterstwa, walki o zycie przyjaciela i zaufania, nie ma zgrania...
Tego się juz nie wypleni. :(
Ale jak dla mnie prócz detali wizualnych TEGO MI WLASNIE BRAKUJE. Bo co mi po grze kiedy Polak hackuje Polaka, kiedy Polak PK'uje Polaka. Bądźmy siłą...

Nie chodzi mi tutaj o przejawy rasizmu i nienawiści- jestem od tego bardzo daleko. Chodzi mi o czasy kiedy szlo sie razem na hunta i nie balo sie ze kolega cie zabije albo, ze ktos "zhackuje" ci konto.
Teraz nie ma powiedzenia "sie gra sie ma".
Teraz jest powiedzenie "Sie kradnie sie ma". < Polish style.

Grue
12-06-2006, 17:02
noob ??? co fajnie bylo ? jak zginiesz od zlurowanego GSa to jestes noobem? ciekawa opinia...;/ widac za malo zginoles od podlurowanych stworów, byc moze byloby jednego nooba mniej... No bo lurowanie to wlasnie jest noobostwo , wiec ogien ogniem zwalczasz...
IMO stokroć wieksza porażką są skulle, w tym wypadku gina tylko osoby które sobie zasłużyły na śmierći i jest git

Wiele razy zginolem od lurnietych potworkow, ale jakos to przezylem i potem ja lurowalem, co czynie do dzis w pewnych zakresach :) Nonpvp z antylurem to noobpvp, niestety. Co do tego ze lurowanie to noobstwo, mylisz sie. Lurowanie to sztuka. Zobacz takiego Karoleera na Celescie. To prawdziwy mistrz w lurowaniu. Placisz mu xx gp i zabija kolesia ktorego wskazales. 60lvl EK zabijal nawet (moze i wieksze xD). Fajnie sie GSy i DLe z poha luralo nie powiem i brakuje mi tej zabawy :( Widac ze zginoles DUZO razy od GSa xD huehuehue xD...

@Topic
Brakuje jeszcze czasow sprzed Soul Pointow kiedy to kupic HMM, GFB, SD to nie byl zaden problem. Dzis tylko sklep ratuje :\

@Luthi
Tez sie zgadzam z tym co napisales. Tibia jest teraz za bardzo znana i za duzo glupich dzieciakow gra :( Nie to ci kiedys ...

Piotrek Marycha
12-06-2006, 19:59
A tu cie zdziwie, nigdy nie zginąłem od zlurowanego gsa.
a tak w ogóle to według ciebie tlyko nooby gina od podlurowanych potworów? No bo jezeli tak to jestes noobem bo sam przyznajesz ze zginoles wiele razy w ten sposób. Tak poza tym to myslisz czemu ludzie graja na non-pvp ? bo nie chca ginac tylko dlatego bo jakis typek ma zły dzien albo po prostu mu sie nudzi -.-

PS:Tak samo kradnięcie lootbagów mozna nazwac sztuką -.-
PPS: Za to masz arcje ze Non pvp z antylurem to Noob pvp, tak samo norm PvP ze skullami to noob pvp....

Luthi
12-06-2006, 23:39
Chmm... Niektóre zbroje są bardzo ładne i chciałabym żeby były widoczne gdy ktoś je zakłada. Albo gdy bierzesz miecz do ręki, żeby go było widać. Kiedy idziesz na ślub nie musisz przecież zakładać jakiejś zbroi tylko np: założyłabyś (do dzieczyn) suknie balową. Bo niby po co ona jest w trej Tibii? Tak dla podjary? Brakuje mi też animacji walki np: rusza ręką kiedy walczy.

Tez sie nad tym zastanawiałem. Ale doszedłem do zadziwiajacego wniosku:
"Nie róbmy z Tibii MU" :-) o!.
Tibia ma swój klimat -ta grafika, jakże po-ke-mo-nowa itd :).
To jest kewl.

Ale z drugiej strony Tibia już powoli w ogóle traci jaki kolwiek klimat.

Grue
13-06-2006, 00:29
A tu cie zdziwie, nigdy nie zginąłem od zlurowanego gsa.
a tak w ogóle to według ciebie tlyko nooby gina od podlurowanych potworów? No bo jezeli tak to jestes noobem bo sam przyznajesz ze zginoles wiele razy w ten sposób. Tak poza tym to myslisz czemu ludzie graja na non-pvp ? bo nie chca ginac tylko dlatego bo jakis typek ma zły dzien albo po prostu mu sie nudzi -.-

PS:Tak samo kradnięcie lootbagów mozna nazwac sztuką -.-
PPS: Za to masz arcje ze Non pvp z antylurem to Noob pvp, tak samo norm PvP ze skullami to noob pvp....

Nie burz sie tak! To tylko gra! xD Gram 4fun i utrudniam (czyt. utrudniałem) życie w tej grze innym dla zabawy. Wazne ze sie fajnie bawilem, czyz nie do tego stworzono gry? A co do PPS'a to sie ciesze, ze sie w czyms zgadzamy ^^ Cia0 Antonio! xD

Dymek_sc
13-06-2006, 01:15
moim zdaniem nie opłaca sie grac na swiatach no-pvp bo to bez sensu...to jest denne tak bic sie tylko z potworkami. Czasami miło sobie z kims powalczyc nawet jakbym mial zginac...zreszta juz nie raz dedlem i nie plakalem z tego powodu tylko poszedlem i wbilem skille i udupilem tego kto mnie dednol (zalezy od lv, ale ja mam dobre skille (mam 35lv a skille jak dla 50lv))
Wiec zastanówcie sie na graniu na (dennych) swiatach no-pvp...bo to bezsens i dodatkowo jak dedniesz kogos to moga ci fajne itemki wypasc...np. nie masz pacca i masz 150lv ziomek ma pacca i ma 110lv i jest po anihilator quest (powiedzmy ze se wziol demon amror) wypadnie mu i juz masz itemek i jestes zadowolny (tylko nie piszcie ze ta osobo co stracila ten item jak bardzo by byla niezadowolona bo to logiczne) a ta druga osoba ma pacca wiec latwiej mu bedzie zdobyc leprze itemki...itd.:)

Deep Star
13-06-2006, 15:40
@up

Ta jasne 110 knight z demon armem bez AOLA X( ... A pozatym to juz ich wybór jaki server.

@topic

CIPy mogly by zrobic czar dla 100+ knightow co by robil ice rapiera :D

mentos12
13-06-2006, 16:41
ja bym zmienił sklepy! początkujacy zupełniie nie wiedzą gdzie kupića gdzie coś sprzedać! i jeszcze jedno: powinno być więcej sposobów na zarabianie pieniędzy!

cichorek
13-06-2006, 17:04
Czego mi braqje??
Hmm... może systemu anty-n00bowego??

Always hunted
13-06-2006, 17:56
1-> testy na inteligencję i na znajomość podstaw języka angielskiego
2-> pracy zlecanej przez NPC (pracowanie jako sprzedawca... haha)
3-> exura sio i exori vis na FACCu
4-> kasy i expa :D
5-> różnych kolorów skóry dla postaci

Na pewno już takie były, ale musiałem napisać :P

Ozon18
13-06-2006, 18:51

Podsumuje to tak:

Komiks wziety z tibianews strip.
http://tibianews.net/img/comic/tn_12.gif

Johanes19
13-06-2006, 19:00
Hmmm...Jest za mało wysp dla free account.Przydało by sie coś nowego żeby nie tylko pacc mógł sie tym cieszycx

Lady Kwaczorek
13-06-2006, 19:38
mam pacca jak zdobyc pokoj pisac? plz :(

Elder Zakamada
13-06-2006, 19:52
to chyba pytanie nia na miejscu(chodzi mi kolege przedemną)jest już poradnik o domkach!! ładny z ciebie noob jak nie wiesz jak qpić domek , na huj ci ten PACC jak jesteś taką ciota?(sorki za wulgary ale mnie to wkur..) istnieje opcja szukaj!!!!!!!!!!!!!X( X( X( X( X(

CO DO TEMATU:
mi osobiście brakuje:
exori dla KNIGHTA to tyle :]

Asthan
13-06-2006, 20:31
Punktów umiejętnosci
przykladowo z kazdym levelem zdobywasz okreslona ilosc takich i idac do kowala uczy on nas wykuwac bron, pancerze zamiast zdobywac armor gotowy z potworów uczymy sie jak taki wykonac zdobywajac ze smokow luski, kly kazdy by mugl by szkloic sie na kogos innego jeden by sie zajmowal wydobywaniem surowcow inny warzeniem mikstur trzeci tworzeniem broni jeszcze innym pozyskiwaniem skur, klow, pazorow itd system aktualnych skilli zostal by bez zmian tyle ze od levela by przybywalo z 10~ takich punktow

Rozi
13-06-2006, 21:25
Oryginalnie napisane przez Elder Zakamada
CO DO TEMATU:
mi osobiście brakuje:
exori dla KNIGHTA to tyle

no to nieźle masz -.- . Przeciez rycki maja exori n/f/c:baby:

A czego mi brakuje:
- tańszych spearów
- może jakis tutorial na rooku dla nowych ;p (zeby zalapali szybciej co sie jak robi)
- jakiegos nowego potworka na rooku np. orc warriora mogliby dac =]

i tyle =]

Piotrek Marycha
13-06-2006, 23:37
ogólnie widac ze ludzie chca skomplikowania i urozamicenia tibii ;)
@2UP - Gothic? B) ;)

Palek Demon
14-06-2006, 00:00
to chyba pytanie nia na miejscu(chodzi mi kolege przedemną)jest już poradnik o domkach!! ładny z ciebie noob jak nie wiesz jak qpić domek , na męski narząd płciowy ci ten PACC jak jesteś taką ciota?(sorki za wulgary ale mnie to wkur..) istnieje opcja szukaj!!!!!!!!!!!!!X( X( X( X( X(

CO DO TEMATU:
mi osobiście brakuje:
exori dla KNIGHTA to tyle :]
Z ciebie jeszcze wiekszy...wiecej emotow do podpisu nieszlo dac? 0o

Asthan
14-06-2006, 14:48
ogólnie widac ze ludzie chca skomplikowania i urozamicenia tibii ;)
@2UP - Gothic? B) ;)

Taa przynajmiej cos takiego moim zdaniem by urozmaicilo tibie i nadalo troche klimatu niechce mi sie caly czas nwalac guardy albo stac i skille robic to sie nudzi po pewnym czasie a jakby wprowadzono cos nowgo ciekawego niekoniecznie to co mowilem

W Gothica duzo gralem i nadal sie nieznudzil teraz czekam na Gothica III

Avager
14-06-2006, 21:01
up:
Ale zrozum, w to graja dzieci z kompleksami, dysmozgowie, 50<IQ, Jakające sie debile z Kafejki internetowej (Reportaz TVN'u :P ).

I powiedz mi... Czy Ci, ktorych wymienilem wyzej, beda chcieli w to grac ? To dla nich za trudne juz bedzie... oni uznaja tylko 3 podstawowe rzeczy:
-EXP
-Skille
-Przedmioty (Kasa i "eq" )

A wprowadzenie takiego zametu moze im mozgi przepalic , a co za tym idzie... Duzo osob sie zabije bo ich swiat bedzie zbyt trudny...

Topic:
Dodam jeszcze:

-Rasy
-Psucie Sie broni
-Paladyna (Jak ktos mi powie ze w Tibii jest paladyn... TO NIECH WYP... BO GO W TIBII NIE MA !)
-TEAM WORK (No przestan, Bicie demona...w "teamie" gdzie Sorc bije tylko spamem SD'kow, Knight Stoi jak debil, Paladyn takze jak Sorc + Bolty, druta nawet nie ma)
-Atrybuty Typu Sila, Wiedza, Inteligencja, Zrecznosc itp. (Strength , Wisdom, Inteligence, Dextirity)
-Urealistnienie potworow... Bo to jest chore !!!!! MINOTAUR ! CO DO KU... Ma to byc ?! TROLL ? WTF, KTO KIEDY KOLWIEK WIDZIAL TAKIEGO TROLLA ? I TO JESZCZE TAK SLABEGO ?? ORK ... Smok powinien byc najpotezniejszym stworem, demon Troszke mocniejszy od Ducha (Demon to zazwyczaj duch opetajacy istoty zywe... najczesciej wystepuje w parze z Egzorcyzmami), itp... To co Cipsoft zrobil ... to jest poprostu zalosne !
-Test Podstawy Angielskiego (Najlepiej by napisac historie postaci, nie krocej niz 20 zdan)
-Waluta... (Takze do du... Gdzie miedziaki ? Braz ? Srebro ? Odrazu Zloto ?! A potem Platyna ? No i oczywiscie Krysztal..tak tandetny ... ze ... -.- )
-Skille typu Cooking, Wood Cutting, Minning, Farming, Tracking, Hidding.
- Oddzielne Skille dla broni Dwu Recznej a Jedno Recznej (No wybaczcie, inaczej sie walczy mieczem dwu reczny a jedno recznym ! Tak samo z toporami jest i obuchowcami)
-Dodanie broni Drzewcowej (odzielny skill) - Dla tych co nie kojarza, Halabarda, Wlocznia, itp - Spear Fighting (takze bardzoooo originalna i NOWATORSKa nazwa dla skilli ... - ten "Fighting")

I wogole tysaic innych rzeczy... jak to zobrze ze RP-Online to bedzie mialo :) .

Jarassimus
15-06-2006, 15:59
Witam.

Nie jestem dzieckiem, bezmózgowiem (chyba :-P) także, nie mam raczej kompleksów, nie gram z kafejki internetowej, a już na pewno nie oglądam "przemundrej" TVN :-P. Jaka sobie ta Tibia jest i jak ją CipSoft wymyślił - taka niech sobie będzie, a komu nie odpowiada - niechaj w nią nie gra wcale :-P. A jednak jest i całkiem mi się podoba. :-)

Choć także pewnych rzeczy w Tibii mi brakuje. ;-)

Klient: Opcja Remember me (checkbox) zapamiętująca numer konta i hasło podczas logowania. I oczywiście możliwość jej wyłączenia w głównych ustawieniach programu. Możliwość dowolnego pozycjonowania okienka z wyposażeniem, a także całkowitego zminimalizowania go do pojedynczej belki (tak jak np. plecaki, Skills, Battle, VIP itp.). Problem polega na tym, że grając na ekranie o mniejszej rozdzielczości (ale nawet na 1024×768 :-/) nie wszystkie okienka się mieszczą. Po za tym można by było sobie ustawić okienko z wyposażeniem blisko otwartego plecaka, żeby móc szybko zmieniać bronie, wkładać strzały do kołczanu itp. Możliwość logowania zapisu rozmów na dowolnym kanale do pliku. Wiem, że jest opcja Save channel, ale czasami się zapomni zasejwować i... kupa :-/. A tak włączałoby się to na samym początku (lub ustawiło w opcjach) i samo by się zapisywało. Zresztą nawet ustawianie takiej opcji osobno dla każdego kanału też nie powinno być wielkim problemem. Lepsza blokada antyspamowa przeciw noobom, dzięki której nie mogliby oni floodować całego ekranu głupimi "aaaaaaa" itp. To zaś co, jak poczytałem w manualu już jest (kiedy wyświetla się coś jak "player muted") - jakoś kiepsko działa, a floody są na porządku dziennym. Niekiedy nie widać co "mówią" inni gracze. :-/ Dzwięk - ktoś trochę wcześniej pokazał jak mogłyby "wyglądać" możliwości dźwiękowe Tibii - tak, coś na ten kształt. Pamiętacie Warcraft I i II (ale niekoniecznie już III - wystarczyłyby dźwięki podobne do I lub II)? Zaś muzyka? Mogłoby to być kilka plików MIDI, których odtwarzanie zależne by było od miejsca w którym się znajdujemy, ewentualnie pory dnia. To dość łatwe do wykonania, a same pliki MIDI są nieduże, co zniwelowałoby problem długiego ładowania muzyczek do pamięci, czy choćby jej zajętości. Po za tym, grafika w grze jest taka jaka jest, więc muzyka nie powinna tej grafiki przewyższać swoją jakością - jakość MIDI w zupełności by wystarczyła. Oczywiście, odnośnie tego punktu: możliwość całkowitego wyłączenia zarówno muzyki, jak i dźwięków gry. Animacja walki - znowu przypomina mi się Warcraft I i II (tam wszak też była taka prosta, podzielona na równe kwadraty grafika), gdzie, na przykład, widać jak rycerze machają mieczykami. Więcej ikonek dla VIP oraz dla znaczników na mapie. Wyskakujące dymki z opisem (lub, kiedy nick się nie mieści: z nickiem oraz opisem) osób umieszczonych w liście VIP (te opisy możemy sobie wpisywać, kiedy wybierzemy opcję Edit <osoba> na tej liście). Chodzenie na ukos przy pomocy klawiszy kursora (strzałek). Możliwość definiowania skrótów klawiszowych nie tylko dla klawiszy Fn. Dla przykładu, rycerz mógłby sobie zdefionować L albo U jako "utevo lux", E jako "exura", P jako "exana pox" czy też G jako "utevo gran lux". Znakomite by to jednak było z pewnością dla typowych profesji posługujacych się czarami. Skróty te powinny dać się też definiować dla kombinacji klawiszy z Shift i Ctrl (tak jak obecnie dla Fn), np. Shift+L lub Shift+U dla "utevo gran lux". Skróty klawiszowe Alt+A, Alt+S, Alt+D do przełączania trybów walki, odpowiednio, na Full attack, Balanced fighting, Full defence. Dlaczego akurat takie? Bo zarówno literowo, mniej więcej (oprócz S) odpowiadałyby nazwom tych trybów, a także znajdują się blisko lewego klawisza Alt, jak i również to, że znajdują się w swoim sąsiedztwie. Byłyby więc z pewnością bardzo wygodne. :-) Podobnie do poprzedniego punktu: odpowiednie skróty klawiszowe dla trybów Stand while fighting, Chase opponent i/lub "attack marked person". Tutaj akurat jednak nie mam pomysłu na to, jakie litery do naciśnięcia z Alt mogłyby to być. ;-)
Serwer: Możliwość zapisania stanu map wraz z ustawionymi na nich znacznikami na serwerze (coś jak kontakty w Gadu-Gadu: też możemy je sobie zapisać na serwie), po to, żeby można było, bez kombinowania z tymi plikami *.map pójść do kumpla i u niego zagrać.
Tibia: Na mainie i na Rookgaardzie: blokada miejsc przeznaczonych tylko dla postaci o odpowiednim levelu. Do takich miejsc (podobnie, jak obecnie na moście do PACC na Rook, czy na moście na północ od Rook) nie mogliby wejść żadni osobnicy z niższym, niż wymagany, levelem. Pozornie wydaje się to bez sensu, bo przecież zawsze mogłaby się (w życiu realnym) wydarzyć sytuacja, że jakiś niedoświadczony rycerz zbłądziwszy, dostał się np. w łapy smoka. OK, tylko, że biorąc pod uwagę ile noobów gra w Tibię - byłoby to chyba lepsze rozwiązanie. Denerwujące bowiem jest to, że na miejsce questa, do którego wykonania nie ma w ogóle co iść z malutkim levelem idą, wraz z osobami chcącymi go wykonać, także początkujące nooby, tylko i wyłącznie chcące coś ukraść z miejsca questa. Zawsze przecież przed takim wejściem można umieścić tabliczkę z napisem "Only very experienced players may enter here.". ;-)
Gra: Psucie się broni (ktoś już powyżej o tym wspomniał). Ale i możliwość samodzielnego jej naprawiania (patrz: kolejny punkt), jak również, co oczywiste, zanoszenia jej do NPC-ów "zawodowo" ją naprawiających, za pieniądze. Przy okazji, dla nowoprzybyłych do Tibii obywateli, mogłyby być wówczas prościutkie questy typu "przynieś mi z lasu to i owo, abym mógł z tego robić broń, naprawiać ją, czy też wykonywać amunicję - dobrze zapłacę". ;-) Skill odnoszący się do zdolności manualnych: coś w rodzaju Fishing, ale określający umiejętność wykonywania pewnych czynności, na przykład właśnie naprawiania broni, zbierania runa leśnego (patrz: kolejny punkt ;-), czy wykonywania amunicji (patrz: jeszcze kolejny punkt ;-). Mój przedmówca ("przedpiśca"? ;-) zaproponował dość mocno rozbudowane skille - ja to już, aby nie komplikować zbytnio gry, uogólniam po prostu do jednego. Zbieranie runa leśnego: do tej pory, jak zauważyłem, oprócz jagód, nie ma w Tibii możliwości łażenia po lesie w celu zbierania grzybów, ziół czy innych rzeczy. To by się przydało zarówno dla magów (wspomniana przez kogoś wyżej alchemia), jak i nawet dla rycerzy (wykonywanie amunicji). A nawet, jeśli zacznie się zbierać jagody, to oprócz niewielkiej w sumie zapłaty w sklepie oraz niewielkiej możliwości odżywienia się nimi, żadnego więcej pożytku z nich nie ma. Oczywiście, jak napisałem wcześniej: sprawność zbierania runa leśnego musiałaby zależeć od skilla zdolności manualnych. Wykonywanie amunicji. Zawsze mnie to śmieszyło, że palladyn czy kto tam inny, strzały do łuku może wykonywać tylko za pomocą magii, choć przecież mógłby podnieść z ziemi najzwyklejszą żerdź i wystrugać je sobie :-). Wówczas mógłby to sobie zrobić gracz o dowolnej profesji. Znowu odnośnik do zdolności manualnych: szybkość i sprawność robienia strzał byłaby zależna od wspomnianego wcześniej skilla. Wzrastające doświadczenie przy poruszaniu się po ciemku, bez światła. Wewnątrz jaskini - więcej (bo tam jest ciemniej i ciaśniej), a po powierzchni i terenie otwartym - mniej (bo jest jaśniej i łatwiej). Żeby uniemożliwić ludziom bezsensownego nabijania expa (hehe, wyobraźcie sobie jak ludzie przez całą noc łażą dookoła jednego krzaczka lub drzewka :-D), należałoby wprowadzić w grze pojęcie przebytego dystansu albo, co chyba byłoby prostsze: powierzchni obszaru odwiedzonego przez noc lub w ciemnościach jaskiń. Aby jednak ludziom nie zaczęły "nagle" wzrastać expy (patrz: poprzedni punkt), tę możliwość trzeba by było wprowadzić wraz ze zmęczeniem. Albo: zmęczenie przejawiające się malutkim, ale jednak, ubytkiem bieżącego HP (oczywiście, kiedy postać by się baaaardzo zmęczyła, jej HP musiałoby spaść do 1, a nie do 0, żeby nie umarła ze zmęczenia ;-), albo: dodatkowy "wskaźnik zmęczenia". Oczywiście postać przemęczona nie mogłaby się poruszać, a jej zmęczenie malałoby wraz z upływającym czasem jej odpoczywania. Musiałaby być też wówczas możliwość "uzupełniania żywotności" (czyli odpoczywania) np. jedzeniem - pozostałoby to wtedy bez żadnych zmian, gdyby zmęczenie zrealizować jako ubytek HP. Pojedynki w światach non-PvP. Są, co prawda, w światach PvP tzw. "party", ale na non-PvP już nie można kogoś wyzwać na pojedynek ("You cannot attack this person"). Bardzo ważne: aby nie zrobić z serwerów non-PvP "mordowni", należałoby na nich te "parties" ograniczyć tylko do walk jeden-na-jednego. Oczywiście, ktoś, kto nie czułby się silny do walki w pojedynku (albo, po prostu, jest tchórzem :-P) zawsze mógłby, bez żadnych konsekwencji, odmówić przyjęcia "zaproszenia" na pojedynek (to wszak serwery non-PvP), a wówczas gra dla niego nie różniłaby się niczym od normalnego serwera non-PvP (najwyżej traciłby szacunek w oczach innych). Ważna rzecz z tym związana: przy wyzywaniu na taki pojedynek, osoba wyzywająca musiałaby podać konkretny powód, aby wszyscy gracze znajdujący się w "zasięgu wzroku" mogli go widzieć i ewentualnie samym ocenić zarówno to, czy warto było wyzywać, czy też warto wystąpić w takim pojedynku przez osobę wyzwaną (oczywiście decyzja o tym pozostawałaby tylko dla osoby wyzwanej). I kolejna ważna rzecz związana z pojedynkami: pojedynek, jako rzecz honorowa, w odróżnieniu od np. zginięcia od potwora, sprawiałby, że ciała ani jego zawartości u postaci, która go (pojedynek) przegrała, nie mógłby ruszyć nikt inny, niż ona sama. No i ostatnia ważna rzecz: tryb pojedynku byłby automatycznie wyłączany z chwilą śmierci jednego z walczących, ale także tylko i wyłącznie przez osobę, która wyzwała drugą na pojedynek (niekiedy bowiem, trzeba takiego "szmaciarza" honorowo zostawić przy życiu - niech ma nauczkę :-P). To byłby chyba sromotny koniec noobów i złodziei :->.
Oczywiście ten punkt tyczyć by się musiał, jak wspomniałem, tylko serwerów non-PvP. Jednak również byłby prosty w realizacji: po prostu gracz "zaprasza na party" tylko jednego innego gracza i nie może już zaprosić innych; następnie w kanale Default wpisuje powód tego wyzwania na pojedynek, a zostaje on wyświetlony innym kolorem, tak aby się wyróżniał (dopóki nie wpisze powodu pojedynku: ani gracz wyzwany nie może "dołączyć do party", ani wyzywający go zaatakować). Gracz wyzwany może po tym jednak olać "zaproszenie na party" i nie dołączyć do niego. Kiedy jednak dołączy - pomiędzy graczami rozpoczyna się walka: obaj nawzajem mogą się zaatakować. A dalej, już napisałem trochę wcześniej: wyzywający (i tylko on) może odwołać "party", a śmierć jednego z graczy automatycznie kończy "party". No, i jak też napisałem wcześniej: blokada okradania zwłok (sprawa honorowa) - stuff należy do zmarłego gracza, kiedy po niego przyjdzie, a jego ciało nie zdąży się rozłożyć; ciała takiego nie daje się nigdzie przemieszczać. Jak również ktoś wcześniej wspomniał: "płatne" questy - coś jak na Rook: "idź do kanałów, przynieś mi zdechłe szczury, a zapłacę Ci po 2 zeta od każdego" ;-), oczywiście "trochę" trudniejsze, np. zabicie jakiegoś potwora, bo zabrał on jakiś cenny skarb, skarb ten możemy odnieść do NPC-a, a on nas za to sowicie wynagrodzi. (w tym punkcie mogę się oczywiście mylić, o ile w Tibii takowe questy już są; a mylić się mogę, bo jestem początkujący :-P)
Ufff... ;-). No cóż - można by było tak sobie wymyślać i wymyślać, ale ja już tylko przedstawiłem pomysły i rzeczy, których mi brakuje, jakie naprawdę w Tibii można by było łatwym i prostym sposobem zrealizować, podnosząc tym samym jej atrakcyjność. NIE proponuję, dla przykładu wprowadzania tzw. "planowania zadań" (coś jak w Warcrafcie III), czyli kazania postaci "zrobić coś teraz", a potem jeszcze coś "zaraz, gdy skończy robić co teraz robi", bo skomplikowałoby to znacznie program klienta. NIE proponuję też wielu innych rzeczy, które mogłyby znacznie skomplikować zarówno sam serwer, jak i wprowadzić konieczność znacznej edycji i zmiany na istniejącej mapie.

Ale i tak gra mi się bardzo podoba - idzie się jakoś do tego wszystkiego przyzwyczaić. ;-)

- Podoba Ci się ta opcja?
- Nie, wiesz, nie bardzo.

;-D

Ale Wam, mam nadzieję, się spodobały. ;-)

Serdeczne pozdrowienia.

Piotrek Marycha
16-06-2006, 01:04
@up
Dźwięk - sry ale zrozum ze to kompletnie nie do wykonania, jak ty sobie to wyobrazasz? ze w czasie walki wraz z "dymkiem" wydobywal sie jakis debilny jednorodny dziwek? i tak co chwila?
blokada antyspamowa -spox, mogliby ejszcze zrobic ograniczenie wielksoci wypowiedzi(teraz jest tez ale taka ze mozna sobie spamowac do woli)
animacja walki - moge ci zagwaratowac ze keidys bedzie na pewno (tak jak keidys wprowadzili animacje chodzenia :p )
Dymki z wypowiedziami - ŚWIEtNy pomsyl , naprawde swiety bodajze najlepszyz z tych :P nadalo by to fajnego kilmatu :P (tlyko ze wieksze blokady spamu musialby byc)
psucie sie broni - Nie, wiesz, nie bardzo. :P
wiecej ciekawych czynnosci( wtym czesc z tych "umiejetonsci manualnych) -
- jak najbardziej!!!

Jarassimus
16-06-2006, 01:37
Dźwięk - sry ale zrozum ze to kompletnie nie do wykonania, jak ty sobie to wyobrazasz? ze w czasie walki wraz z "dymkiem" wydobywal sie jakis debilny jednorodny dziwek? i tak co chwila?A grałeś może we wspomniane przeze mnie Warcraft I lub II? Jeśli tak, to czemu mówisz, że byłoby to "kompletnie nie do wykonania" - przecież te gry w swoim czasie były hitami. A dźwięk w nich był zrobiony właśnie tak, jak piszesz: jednorodne dźwięki tak ck chwila, które, gdy komuś się nie podobały, można było jednak wyłączyć.

Nie oczekuj, że zrobią z Tibii Bóg wie czego. To jest prosta gra (w idei, nie w złożoności), z prostą grafiką, prostymi animacjami i dźwięk wówczas także powinien być prosty. Założę się, że nigdy nie będzie tu realistycznych efektów ze szczękiem stali, jękiem rannych itp. Choć jednak, moim zdaniem, te proste jednorodne dźwięki także by dodały grze uroku.

blokada antyspamowa -spox, mogliby ejszcze zrobic ograniczenie wielksoci wypowiedzi(teraz jest tez ale taka ze mozna sobie spamowac do woli)To co teraz jest jako blokada antyspamowa - działa źle albo w ogóle nie działa. Powinno to być zrobione w serwerze (czemu w serwerze, a nie kliencie? bo ludzie używają też podrobionych klientów i botów :-/), który po prostu nie pozwala wysyłać w krótkim czasie flodów.

Do swoich propozycji anty floodowych i antyspamowych dodałbym jeszcze ograniczenie szybkości łowienia ryb (mechanizm wykonany po stronie serwera), zabezpieczający przez używaniem fishing-botów. Bardzo mnie to wkurza, kiedy stoję nad skrawkiem wody i lowię sobie ryby na jedzenie, a widzę na tej wodzie mnóstwo kręgów, które bynajmniej nie pochodzą ode mnie, zaś oprócz mnie, nad tą wodą stoi jeszcze tylko jeden gracz. To co mam sobie myśleć o tym graczu? No tylko to, że właśnie włączył bota do łowienia ryb :-/. I na takim skrawku wody dla mnie przez to nie pozostanie już nic :-/. To nieuczciwe. Dlatego powinno na serwerze być przed tym zabezpieczenie. Coś jak antyflood: łowienie ryb w odstępach czasu krótszych niż pewne ustalone jest blokowane (tak samo, jak byłyby blokowane zbyt częste wypowiedzi na jakimś kanale).

animacja walki - moge ci zagwaratowac ze keidys bedzie na pewno (tak jak keidys wprowadzili animacje chodzenia :p )Mam nadzieję. ;-)

Dymki z wypowiedziami - ŚWIEtNy pomsyl , naprawde swiety bodajze najlepszyz z tych :P nadalo by to fajnego kilmatu :P (tlyko ze wieksze blokady spamu musialby byc)Może i dobry pomysł, ale nie mój :-). Nie chodziło mi o to wcale: przeczytaj dobrze.

psucie sie broni - Nie, wiesz, nie bardzo. :PNo cóż, każdy ma swe upodobania i poglądy - szanuję je, w odróżnieniu na przykład od Ciebie. :-P

wiecej ciekawych czynnosci( wtym czesc z tych "umiejetonsci manualnych) -
- jak najbardziej!!!Zaś tutaj przyznaję całkowitą rację. :-)

Pozdrowienia.

Ciunu
16-06-2006, 02:16
*Starej grafy
tego mi brakuje...

A wiesz w ogóle o co chodzi z Pacc'em w sensie ekonomicznym??..
Serwery też kosztują - ty się ciesz, że możesz sobie grać przy tylu osobach bez/z lekkimi lagami od serwera, a zwłaszcza, że nawet możesz za darmo grać, zobacz ile jest płatnych MMORPG..
Nie ma Pacc - Nie ma Tibii. Taka jest prawda :P Nie okłamujmy się - wszystko kosztuje.

@Topic
Mi brakuje klimatu z hmm.. 2004 roku ? :) Wtedy chociaż fajnie było :D

Masterek Danio
16-06-2006, 15:37
Wiecie co mnie brakuje w tibi.......??

Brakuje mi....... normalnych ludzi :/
@down: hehe jezeli boty i macra mozna nazwac ludzmi to tak
Ale sa tez uczciwi gracze i takich powinno byc jak najwiecej

Avager
16-06-2006, 16:07

A tam wogole sa jacys ludzie o.O ?

Jarassimus
17-06-2006, 03:15

@down: hehe jezeli boty i macra mozna nazwac ludzmi to tak
Ale sa tez uczciwi gracze i takich powinno byc jak najwiecejPrzyznaję całkowitą rację. Bowiem...A tam wogole sa jacys ludzie o.O ?...tak, człowiek spodziewa się, że to ludzie będą sterować tymi "ludzikami" widocznymi na ekranie, a nie jakieś boty :-/.

Kiedy, dla przykładu, stoję i łowię ryby, i wiem, z jakim nieraz trudem to przychodzi, to aż mnie skręca ze złości, kiedy widzę, że przychodzi sobie jakiś cwaniaczek, włącza bota, a na wodzie pojawia się cała masa kręgów, zaś po jego odejściu na obszarze, na którym łowił, prawie nie ma już ryb. :-/

Powtarzam więc: przyznaję całkowitą rację. :-/

Sir legolas Palladyn
17-06-2006, 10:25
Szczerze?
Mi BARDZO brakuje Tibia 7.4
Tylko te durne cipy musiału spier... gierke
A najbardziej mi w tej tibi brakuje możeliwość robienia SD na 15 lv...
Uh na 11.
Normalneo treina mlv, bo teraz rosnie jak nic...
Ogulnie, tibia niestety schodzi na PSY!;(;(

Ununul
22-07-2006, 10:26
Mi brakuje mlvl/-a ma dopiero 3 skillów, runek ih, jeśli chodzi o co inne brakuje mi przyborów geometrycznych, pomysłów na nowe tematy i odpowiednich kwalifikacji żeby uczyć chemii klasach gimnazjanlnych i i ....;(
i wszystko

Ununul
22-07-2006, 10:28
A tam wogole sa jacys ludzie o.O ?
trzasnac cie w łep...!
pewnie że ich nie ma
tysiąc razy powtarzam tibia = gierka
kiedyś i tak się nam znudzi i wrócimy spowrotem do swoich np. u mnie strategii historycznych a wy...

FellanK
22-07-2006, 10:31
W tibii brakuje:
1.Sa niby wszystkie zywioly Ogien,Trucizna,Energia...a gdzie woda potwory maja...czary wodne jednak Sorc i druid Nie maja czarow wodnych.
2.Mogliby zrobic rozdawanie punktow tak jak w mu-online prawie w kazdym mmorpg tak jest!!

Merrend
22-07-2006, 10:33
Czego mi brakuje? Zeby nasza postac potrafiła pływać i inne zeczy zwiazane z woda. Przy daly by sie tagrze jakies slabsze potworki tak gdziesz od 12 lvl zeby na nich expic i w tedy bedzie looz B)

Celoz
22-07-2006, 10:56
czego mi brakuje w tibii? legalizacji TBI :)

lukaszlukasz
22-07-2006, 15:33
Czego brakuje? wg. mnie jak już ktoś inny mówił (pisał) normalnych ludzi. Wkurzają mnie noobki w wieku <11, albo nie wiem niektórzy grają w tibie dlatego chyba bo w rl są nikim a tam myślą, że rządzą -.-
Ogólnie brakuje normalności, uprzejmości, współpracy z innymi graczami :)
Brakuje mi też tego klimatu spred update z różdżkami, w ogóle różdżki powinny być od 20+ lvl a nie przychodiz mi taki 8lvl he is a sorcerer i 'expi' na moich dwarfach do skilowania -.-
I jeszcze czego brakuje hmm może przydało by się więcej przedmiotów i questów, ale jakichś opłacalnych a nie np. Triange tower czy spike sword (draconia, dwarf quest, barbarian axe itp) idzie nie wiadomo jakie koszty a nagroda marna :)

To chyba tyle

PS ale ja wybredny, nie? xD

Lord Lol
22-07-2006, 21:34
mnie brakuje tylko 2 rzeczy REALIZMU takiego jak np. w gta oraz tego upragnionego KLIMATU ale raczej tego never nie będzie X(

Alamco
23-07-2006, 13:04
Mi brakuje miejsc do trenowania. Niech zrobia jakies iejsce do skilenia dla palków i knightow

noobowaty mistrz
23-07-2006, 13:38
Brakuje duzych sal z pomieszczeniami gdzie sa 2 train monki i moze wejsc tylko 1 gracz i nikt go zabic nie moze. Knight i paladyn sa obecnie o wiele slabszymi profesjami od sorca i druta wiec tez im sie cos nalezy.

Sir Sire
23-07-2006, 21:49
mi w tibii brakuje klimatu, niby chodzi o odkrywanie questow, poznawanie swiata itd. ale gdzie się nie ruszysz to jakieś nOOby, na PVP Cię zabiją a na non-pvp zajebią ci lootbaga...a to wszystko przez CIPY B)

Hunter Of Mystery
23-07-2006, 22:00
A mi brakuje tibii 7.4...Magiem mozna bylo se fajnie expic(kto umial zabic huntera na 9lvl?)mlvl i summony...

Diego'Odin
23-07-2006, 22:04
mi nie tyle brakuje co chcialbym zeby atmosfera na serverach wszystkich przypominala ta z premi (marzenia)

Garden
24-07-2006, 09:16
Mi w tibi brakuje tego że jak masz eq to go na tobie nie widać .:( Fajnie by było jak by wszyscy gracze widzilei twoje eq ,a nie jak wiele loli mówi w dp "pokaż eq na trade" albo "wyłuż swoje eq na dp"

Vision
24-07-2006, 09:21
Up@

Masz na sobie dsm/c legi/aola/fa/dl/rh/boh na 35 lv (sa tacy :P). Jakis typ zobaczy ze nosisz takie eq i mozesz sie liczyc z tym ze zaraz na ciebie napadnie 100+ lv lub banda noobow z 20 lv xp ...padniesz a wtedy siedzisz w swiatyni po wsze czasy xD. Bo jak wyjdziesz znow padniesz a wtedy nie bedzie tak milo :>.

jedrolek
08-07-2007, 23:26
cóż mi brakuje małego ulepszenia terenów FACC.
A tak dla odmiany: Czego mi nie brakuje? Mi nie brakuje nadzierania sie przed depo " FRI ITANZ PLAXPLAXPLAX!!!11" To by było na tyle

Avallach
08-07-2007, 23:31
a mi brakuje malej harcereczki wandy i 3 niebieskich chochlikow, no i oczywiscie tez rozowej kołderki jak spie w domku, bo sie slabo soul odnawia ;/

Szybki'lols
09-07-2007, 00:13
Mi brakuje tibii 7.5 :(

Nyksus
09-07-2007, 02:45
A mi brakuje SoVów i MPA na ziemii, kiedy były uznawane za shit.

Pan_Luukas
09-07-2007, 20:39
Mi brakuje AKTYWNYCH Gamemasterow :p

BlackWolf
09-07-2007, 20:48
! Witam !

Nie wiem , czy to bedzie orginalne ( przecierz nie bede patrzyl na tyle stron by zobaczyc czy to juz bylo :p ) , ale powiem ... mnie brakuje kolorow skory , by mogli byc czarni , biali , zolci , mulaci itd. , a nie sami biali ... to w pewnym sensie sykryminacja ( to moje zdanie :p) . I by nie trzeba bylo to zdobywac z questu , ale przy zakladaniu postaci ( jak jest ta plec , serv i nick do wybrania :) ) .

Pan_Luukas
09-07-2007, 21:02
! Witam !

Nie wiem , czy to bedzie orginalne ( przecierz nie bede patrzyl na tyle stron by zobaczyc czy to juz bylo :p ) , ale powiem ... mnie brakuje kolorow skory , by mogli byc czarni , biali , zolci , mulaci itd. , a nie sami biali ... to w pewnym sensie sykryminacja ( to moje zdanie :p) . I by nie trzeba bylo to zdobywac z questu , ale przy zakladaniu postaci ( jak jest ta plec , serv i nick do wybrania :) ) .

to bylo i to na pierwszej stronie hahahahahah

Petike
09-07-2007, 21:07
Najbardziej brakuje ust na outfitach (tylko same oczka ** )

Belmondo92
09-07-2007, 22:41
A mi brakuje train monkow....:P:P
Zeby bez paca plynac na inne expowiska i miasta:P:P:):):):p:p:p8o8o
mniej nobow;P:D:D:D

Rosi
10-07-2007, 05:30
Tibia 7.5, może i ta obecna grafika jest fajna, lecz te soul pointy i te inne szajsy to żal.pl
A i jeszcze brakuje mi trójkątów ;< Wszędzie tylko te kwadraty i kwadraty : <

rosolzkory
10-07-2007, 07:31
MI brakuje expowisk dla FACC:(

EDIT: Ktoś mówił o teście Angielskiego bezsensu bo każdy by brał słownik do łapy i jazda

Master'ick
10-07-2007, 10:37
a dlaczego wszyscy muwią "train monka train monka !!! " a teraz jak sie trenuje boks? albo bije sie w kogos (to na pvp) albo w worek trenningowy (na no-pvp) ale napewno nie worek tylko jakiegos słomianego ludzika albo drewnianego jak zabijesz go to kupujesz sobie nowego
nie wiem np. za 1k za słomianego ludzika (1000hp) lub za 10k drewnianego ludzika (10000hp) o marmurowym nie wspominam :p

Edit:
i jeszcze powinno widac EQ na sobie jak sie je ubierze ;) to bylo by wtedy zajefajnie ;)

Deaf-Mute
11-07-2007, 16:59
Starych outfit'ow ;(

Ancient900
11-07-2007, 17:02
MI brakuje expowisk dla FACC:(

EDIT: Ktoś mówił o teście Angielskiego bezsensu bo każdy by brał słownik do łapy i jazda

Przynajmniej by sie czegoś nauczył, zresztą niektórym nawet słownik nie pomaga ^.-

Snib'ek
11-07-2007, 17:18
Edit:
i jeszcze powinno widac EQ na sobie jak sie je ubierze ;) to bylo by wtedy zajefajnie ;)

Raj dla PK'erów..

Cygan Slejter
11-07-2007, 23:10
tibia 7.4 comeback :)

Hadugg
11-07-2007, 23:24
Ja chcialbym zeby w tibii dalo sie lepic pierogi.

granat85
11-07-2007, 23:30
Ja chcialbym zeby w tibii dalo sie lepic pierogi.
lol

Post: ja bym chcial zeby byly skrzydla tak jak w Mu Online :P

Piotrek Marycha
11-07-2007, 23:50
a mi brakuje questów które trzeba by było robic SOLO ^^

aripck
11-07-2007, 23:52
mi brakuje ciekawych questów, normalnego dialogu z npc, radości z zabijania potworów , tanich manasków i runek, ogólnie wszystkiego co jest w każdej grze mmorpg

@down
twój nick nie nawiązuje czasem do gry Gothic ?

Milten Magician
11-07-2007, 23:58
Selekcji graczy i tylko tego. Ew jeszcze systemu magii z tibii 7.0 .

Couranger
12-07-2007, 00:11
dodal bym pasek umiejetnosci w skorbaniu skurek .

np rosl by jak mlvl najtowi i jak masz np 6 poziom w skorbaniu to czesto poprzez obsidian knife lub blessed wooden stake zdobywasz skurke xD.

wiadomo ze np jak masz 6 poziom to nie jest tak ze z kazdego potwora ci prawie skurka leci , ale poprostu czesciej :D

Magik van Kamikadze
12-07-2007, 00:15
Mi brakuje tylko cave bota w klijecie i mozna isc na dwor tp aim juz jest xD

szczerze brakuje mi tego tego klimatu lekko go stracil ;(

Beretton
12-07-2007, 00:39
fri itans i exp x 3

a tak serio to:

- porzadny i przemyślany balans postaci

- wiecej d lair / hydra lair i lepszy demon spawn bez bramki lvl

- a z rzeczy niemozliwych to wbudowany translator <bez "br?br?">

TaJemniczy
12-07-2007, 02:44
Brakuję coraz więcej ludzi którzy od tak uwierzyli by tobie, a ty im. Niestety to nie ten sam klimat co parę lat do tyłu:( Coraz więcej możemy spotkać ludzi obłudnych,chciwych,chamskich etc...etc....Szkoda! Lecz żyję nadzieją;)

Michoss
12-07-2007, 04:22
Więcej klimatu RPG plx.

kuva5
12-07-2007, 20:55
Trainer Room tak jak na ots'ach i jeszcze jakiegos nowego potwora na rooku żeby szybciej exp leciał

Szybki'Byll
13-07-2007, 15:35
Mi brakuje pornosow

Guriel
13-07-2007, 16:00
train room moim zdaniem jest nie potrzebny ;p chcesz skillowac to skillujesz ;p na swiecie nonpvp jakos ludzie maja te skill 75+ ;] wiec ty tez mozesz miec ;>

hmmmm wedlug mnie powinni tibie cosnac do werjsi 7,6 :PP i tego mi brakuje ;] nie piszcie "idz na ots'a jak ci sie nie podoba" bo i tak nie pojde, bo dla mnie OTS to strata czasu :D zamiast w otsa wole w rl grac;p ehhhhh

Linkater
13-07-2007, 16:04
Trainer Room tak jak na ots'ach i jeszcze jakiegos nowego potwora na rooku żeby szybciej exp leciał

Ahahahahah! Normalnie z krzesła spadłem! Dziecko jak chcesz mieć takiego trajm rooma to zrup oteeza z przelicznikami 1x, i z upragnionym train roomem w depo! Coś takiego zdupczyło by gre! Botowali by na okrągło...

Kileros fire'son
13-07-2007, 16:14
Mi tez brakuje tego klimatu xD
i muzyki xDDD Jakis Hausik xD:D

rafcioken
13-07-2007, 17:37
*Starej grafy
tego mi brakuje...

Głupi troche jesteś Cipsoft też musi płacić swoim pracownikom prucz tego troche kasy z kupionego przez gracza pacca idzie na utrzymanie serwerów, a co do grafy do powinno można ją sobie ustawiać.

a co ja bym chciał to:
koni
wszystkich exur do knighta
kilku nowych profesji
po drugim zrookowaniu 1postaci ban na konto na 30 dni
i dziwięku z możliwością jego wyłączenia.
oraz polskich serwerów

EDIT:

Dla wszystkich ktorym brakuje dzwieku w Tibii:

http://video.google.com/videoplay?do...68458480669169

A potem zastanowcie sie ;d

Mnie tam taki dziwięk się by podobał.

Realfun
13-07-2007, 22:09
Zeby byly srv pol PvP :] Mozesz bic kogos jak jestes z nim na party :D

amazinG
14-07-2007, 15:37
witam,

moim zdaniem w tibii brakuje czegos takiego jak "market". Mam na mysli to, iz takowy budynek pelnil by funkcje sklepu, w ktorym moglibysmy wystawic rzeczy, itemy na sprzedaz, a takze je kupywac. Uniknelibysmy wtedy takich sytuacji jak uporczliwe czekanie na kupca. Mysle, ze bylby to genialny pomysl ;) Rowniez proponuje takiego NPC, ktory umozliwial by rozdawanie questow z zadaniami na czas, chodzi mi tutaj oto ze taki NPC dawalby na przyklad za quest zabicie 450 cyklopow w okreslonych czasie :p a nagroda bylby dodatkowy exp.

pozdrawiam

Szybki'Byll
14-07-2007, 21:26
Ja chce Dużo pornosów!!!!

Snib'ek
14-07-2007, 21:44
A mi prakuje f tibi:
-fri itemuw
-trainink monkuw
-expa razy 100
-nowyh outfituw
-darmowego paka (to najwaszniejsze!)
-szeby bylo duzo nowyh wysp i ja bym mug tam ekspic i szeby nie bylo tam duszo ludzi bo zawsze jak ja ekspie to ktos mi sie wwala na ekspowisko i zabija potforki i ja sie wkużam i bije kogos krzesuem

No to hyba na tyle:baby:X(8o:confused::cup::evul:

Oridrix
14-07-2007, 23:37
Ma brakuje innych prfesji np: barbazynca

wizu
14-07-2007, 23:40
Hmm, to zacznę wymieniać: dzielenia expa w party; składania przedmiotów; jakiś czarów, aby szybciej móc wrócić do miasta z expa, a nie tyle łazić; areny pvp; ulepszania broni; częstszych i ciekawszych eventów; możliwości wystawienia swoje sklepu jak w innych MMo; zwiększenia loota z potworków, aby nie trzeba było wybierać pomiędzy expem, a kasą;...

traws16
14-07-2007, 23:53
Hmm, to zacznę wymieniać: dzielenia expa w party; składania przedmiotów; jakiś czarów, aby szybciej móc wrócić do miasta z expa, a nie tyle łazić; areny pvp; ulepszania broni; częstszych i ciekawszych eventów; możliwości wystawienia swoje sklepu jak w innych MMo; zwiększenia loota z potworków, aby nie trzeba było wybierać pomiędzy expem, a kasą;...

to co pogrubiłem to najbardziej mi brakuje :D a co do możliwości wystawienia sklepu to troche lipne bo świat jest duży i coraz większy to mało ludu by zobaczyło to a tak se ryczysz na trade i wszyscy mogą przeczytać :>

_LorDZIQ_
15-07-2007, 10:32
Wszystkiego zwiazanego z tibia 7.4 :)

Soseek
03-10-2007, 17:02
Hmm.. no to czego mi brakuje:
- Więcej klas postaci!!
- Więcej questów które otrzymujemy od NPC oraz otrzymywania punktów doświadczenia za te questy.
- Normalnych, uczciwych ludzi nie szukających zysku na wszystkim
- Czasami odpowiedniego klimatu jak to na mmoRPG przystało =='
- Troszkę wiecej rzeczy dla FACC (nie chce być wybredny także można to pominąć ;p)
- Przedmiotów które mogą być noszone tylko przez wybrane klasy postaci (pomijając tutaj bronie "only for knight")
- Czegoś takiego jak budynek handlowy gdzie licytowało by sie itemy wystawione przez graczy :) (tak jak kolega wyżej powiedział)

I to chyba wszystko.. dodałbym jeszcze kilka rzeczy ale uznali byście to za przesade ;)

P.S - niestety w Tibii się raczej tego nigdy nie doczekamy. Pozdrawiam

Ancient900
03-10-2007, 18:27
Większy poziom trudności w tej grze a nie tylko: hi>mission>yes You have found 100 platinum coins, You advanced form level..... etc. etc. Dobrze by było, gdyby gra wymagała większej znajomosci języka, może jakiś teścik przed założeniem konta jak np. test na tutora :]

Bedytka
03-10-2007, 20:11
@up
I to za każdym razem inne pytania, bo zawsze jaiś nOObek znalazł by sobie odpowedzi na necie, i plaga by się szerzyła dalej.

@topic
Najbardziej mi brakuje normalnych i życzliwych ludzi, ale też żeby Tibia była trudniejsza, żeby trzeba było się wysilić żeby sprzedać coś w sklepie, a nie tylko hi, sell..,bye. Albo też trudniejszych questów, które wymagałyby logicznego myślenia i żeby nikt nie pisał nigdzie żadnych QS bo wtedy znowu wraca się do punktu wyjścia bo każdy jeden nOObek znajdzie rozwiązanie questa na necie.

Vanzi
04-10-2007, 11:06

Jakby do tej listy dodać normalną grafikę i dźwięk to by prawie World of Warcraft wyszedł.

Luakszenko111
05-10-2007, 18:14
Mi brakuje w tibi wiecej miast dla facc, by dawali jakies itemki jak sie wychodiz na maina np. tak jak zaczynasz gre tylko czywiscie cos lepszego :D oufitow dla facc i zeby facc odmki mogli kupywac :D

Vinion
08-10-2007, 13:32
trudne pytanie.. naprawde trudne jak wiekszości którzy grają w tibie już od bardzo dawna bram mi TIBI 7.6.. wszedzie nuuby kiedys tego nie bylo poprostu za duzo ludzi gra.. : ( nawet poexpic nie mazna : / ..
tak jak ktos wspomniam GM'MÓW i tego serca jakie cipsoft kiedys wkładało w tę gre :D :D :D

Zenuś
08-10-2007, 18:49
smrodu zgniłych trolli, dzwieku dzikiej natury i kiełbasek do ogniska :D

Megumi
08-10-2007, 19:06
brakuje alchemii

Fan Fullmetal Alchemist. Pomysł wręcz bezbłędny.
Ja tam bym chciała większej możliwości zmiany outfitów: sukienki, bluzki itd. (dla obu rodzajów kont).

Pomysł z rozróżnianiem koloru skóry to chyba największa klapa.

Wendaren
09-10-2007, 21:23
Mądrych graczy, animacji 3D i free itemów.