zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pytanie o Uhy

Toowreck
02-05-2006, 20:54
Jaki jest odstep minimalny pomiedzy kazdym nastepnym uhem? chodzi o to jak czesto mozna sie uhac, czy jest to na przyklad 1 sekunda?

Thx

[edit]: Prosze o odpowiedz kogos kto ma o tym pojecie, cenione bedzie zdanie modkow ;)

@down: nie zrozumiales pytania

Costu
02-05-2006, 20:57
LOL. To zależy głównie od tego jaką masz profesje i ile masz HP...:o Jakie hity ci walnie MONSTER wogóle co to za pytanie :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

Rethfing on Aldora
02-05-2006, 20:59
Exhausted działa przy każdej czynności. W uhaniu tym bardziej. Możesz się uhać równo co 2 sekundy.

LOL. To zależy głównie od tego jaką masz profesje i ile masz HP...:o Jakie hity ci walnie MONSTER wogóle co to za pytanie :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

Prosz Cię. Jeśli nie wiesz - nie mów

Sir Deziom
02-05-2006, 21:00
@2up Mu chodzilo o z jaka predkoscia mozna sie uhac, aby nie weszlo exhausted idioto...

@topic Nie mam pojecia chcialem tylko powiedziec cos panowi costo ;d

Sanches
02-05-2006, 21:20
No jest 1-2 sekunda trzeba odczekac chwilke i zalezy od relfeksu hehe

Nytalith
02-05-2006, 21:23
exhousted na uh to rowna sekunde. ale radze sie uhac co 2 bo exhousted to niemila rzecz:confused:

ripper
06-05-2006, 00:47
Omg, dwie sekundy to są, nie jedna -.- Nie można sprawdzić jakimiś LMMkami? Takie samo exhausted jest dla UH i reszty run.

Gracz Tibijski
06-05-2006, 07:49
@up
Żałosna i rozbrajająca mnie odpowiedź.
@Topic Odstemp miedzy uhem wynosi okolo 900 ms~ :]

Krum
06-05-2006, 11:38
Odstep miedzy uhaniem wynosi 1 sek. Ale to chyab dotyczy tylko czarow leczacych :S

Texterus
06-05-2006, 12:03
Czary i runy defensywne odstep = 1 sek.
Czary i runy ofensywne odstep = 2 sek.

Ethorahses
06-05-2006, 12:26
Czary i runy ofensywne odstep = 2 sek
Czary i runy ofensywne na światach e-pvp = 1 sek. (pewnie dlatego, żeby była więkasz rozróba :D , niejestem pewien tej wartości bo nigdy niegrałem na e-pvp, ale tak słyszałem.)

Ghoo
06-05-2006, 14:14
No tak stary ale jakie w tym pytanie o uhy? :confused:

xarxid
06-05-2006, 15:46
Czary i runy ofensywne odstep = 2 sek.

Blad, exori vis, mort i flam dzialaja znaaaacznie szybciej niz 2 sec, nawet szybciej niz 1 sec, bodajze okolo 750ms...

Hybryda
06-05-2006, 17:17
czytając miedzy wierszami wyczuwam macro.

Mimo-vader
06-05-2006, 18:27
Jakimi ludzie potrafią być ćwokami to ja nie moge :p. Exa~ zawsze wynosi około 2 sekund nie więcej nie mniej. I nie ma znazcenia czy runa ofensywna czy lecząca czy jeszcze jaka kolwiek inna <lol>.

Toowreck
06-05-2006, 19:43
kolejny znawca wszystkiego sie znalazl ;p
niech mi odpowie jakis mod plz

Pietru
06-05-2006, 22:27
Własciwie co za róznica czy sekunda czy dwie wazne ze trzeba troszke odczekac!:confused:

Mimo-vader
07-05-2006, 18:14
kolejny znawca wszystkiego sie znalazl ;p
niech mi odpowie jakis mod plz

Jak się uham to wiem jaki jest odstęp ;). Wielu ludzi na Anni~ banshee~ i kilku innych questach padło bo próbowało się za szybko uhać.

orgizz
07-05-2006, 22:04
włączcie sobie film z annihilatora i liczcie ile razy char uhnie sie na minute, wyjdzie 60 razy :-) (jeżeli macro dobrze działało)

Pietru
08-05-2006, 17:20
Tak, wyczucie rytmu uhnięć to ważne!!!:)

Fax
08-05-2006, 19:42
włączcie sobie film z annihilatora i liczcie ile razy char uhnie sie na minute, wyjdzie 60 razy :-) (jeżeli macro dobrze działało)

lol??? nie mogl na minute uhnac sie 60 razy skoro ex~ na uhy to 2 sek...

<JULO>
08-05-2006, 23:10
hmmmmm gdzies czytalem jakis artykul, nie wiem czy to bylo tibianews.net czy na forum tibia.com, czy gdziekolwiek indziej. Nawet staralem sie go znalezc na potrzeby tego topica, jednak bezskutecznie. Artykul podsumowwwywal badania kogos tam(niestety nie wiem kogo ;P) na temat exausted czarów. Z tego co pamietam to koles nawet scigal sie z jakims kumplem kto szybciej bp uhow "spali", pamietam ze bylo to chyba cos kolo 20,xxx sekund. Wartosc xxxx pochodzila z tego faktu ze nie da sie dobrze trafic w wartosc exausted runy. Wnioskiem z doswiadczenia byl fakt ze exausted na uhy wynosi prawdopodobnie 1s.

Badania nad czarami spontanicznymi, pokazywaly dziwne wartosci i autorzy odpuscili sobie badania nad nimi, chyba faktem bylo to ze po prostu wynosza mniej.

Niestety to wszystko co napisalem powyzej opiera sie na mojej mglistej pamieci. ( artykul pochodzil w dodatku z czasów nie tego klienta co teraz, wiec tez budzi to dodatkowe watpliwosci)

No wiec co zrobilem ? Po prostu przed chwila wlogowalem sie na postac.
Pierwsze co zrobilem uzylem ihów. Dziwne to bylo ale ihalem sie szybciej niz 1 sekunda, a nawet 0,5 s. ! Wrecz nie bylo exausted, po prostu chodzilo o czas klikniecia na rune z bp i potwierdzenia uzycia runy na postac.
Watpliwosc postanowilem rozwiac uzywajac uhow. Rzucilem na ziemie 5 uhow i sie lecze. Co sie okazalo tez nie ma exausted !
Pomyslalem chwile(WoW nie ?!?). W czasie spalania run mialem pelne zycie, prawdopodobnie dlatego nie bylo exausted.
No wiec z moich doswiadczen nie wynika nic na potrzeby Topicu.(chociaz mógłbym teraz stwierdzic, ze exausted na uh wynosi prawie 0, bo w pewnym sensie tak jest, oczywiscie spelniajac wyzej napisany przeze mnie warunek)

@Przedmowcy: Zadziwia mnie z jaka pewnoscia mowicie ze exausted wynosi 1 s. czy 2 s czy ile tam kolwiek sobie zyczycie. Powiniscie sie czyms podeprzec, to nie jest sonda,tu chodzi o stwierdzenie faktu.

Zuper Hero
09-05-2006, 08:47

niewie i mówi -.-

<JULO>
09-05-2006, 09:42
niewie i mówi -.-
ok masz racje, ale po co pisac cos co bylo juz napisane ?? i np. w moich oczach wyglada jak spam ? Przeciez to nie jest czat. I dlaczego polowa postów na tym forum nadaje sie do smietnika ? afffffffffff -.^
Moze i jestem zbyt krytyczny, moze i czesc moich postow moznaby wywalic z tego forum. Jednak w moim odczuciu staram sie czytac to co pisze, wiec na litosc boska wlaczcie sobie w glowkach jakis filtr spamu.

Arkadio
09-05-2006, 10:57
ok masz racje, ale po co pisac cos co bylo juz napisane ?? i np. w moich oczach wyglada jak spam ? Przeciez to nie jest czat. I dlaczego polowa postów na tym forum nadaje sie do smietnika ? afffffffffff -.^
Moze i jestem zbyt krytyczny, moze i czesc moich postow moznaby wywalic z tego forum. Jednak w moim odczuciu staram sie czytac to co pisze, wiec na litosc boska wlaczcie sobie w glowkach jakis filtr spamu.

no to fajnie smapuje a sam mowi żebyśmy nie spamowali wracając do temtu musle ze exhausted wynosi jakies 0,5sek w przypadku ihow ale na uhach nie próbwalem

Dj Nekro
09-05-2006, 15:48
Pierwsze slysze, ja myslalem ze tylko na czary jest ex~ a nie na UHy. :|
Pozdrawiam.

Toowreck
09-05-2006, 17:41
@JULO:

(to off topic ale co tam) Wiecej takich ludzi jak ty;) Czasem sie trafi ktos normalny o zdrowym podejsciu...
Pozdro