zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dziwny npc

Hagem
04-05-2006, 17:09
Ostatnio dość popularne są tajemnice tibii.Ja dziś,dość przypadkowo się zetknąłem z jakimś npc-nekromantą.Więc,to jets rozmowa z nim:
16:15 Tomy'Montana: hi
16:15 Ashtamor: Welcome, Tomy'Montana, wanderer between the worlds.
16:15 Tomy'Montana: help
16:15 Ashtamor: What help might I offer you except guidance? Would you like me to help you transcend the border to the afterlife?
16:15 Tomy'Montana: exura
16:16 Tomy'Montana: yes
16:16 Ashtamor: Are you sure? You might not be able to come back, consider that.
16:16 Ashtamor: Hmm... seems you are not ready yet to let go.
Więcnpc potrzebuje pomocy,ja nie jetsem gotowy,tylko w czym?Wie ktoś może coś o tym?>Może ktoś czytał?
Dodam,ze po tym jak mowie "yes" widac efekt jakby magic shield'u(utamo vita),tzn trace tak jakby mane ale jej nie trace,trwa to ułamek sekundy,ten npc jets w venore

Maximimozo
04-05-2006, 18:59
Ostatnio dość popularne są tajemnice tibii.Ja dziś,dość przypadkowo się zetknąłem z jakimś npc-nekromantą.Więc,to jets rozmowa z nim:
16:15 Tomy'Montana: hi
16:15 Ashtamor: Welcome, Tomy'Montana, wanderer between the worlds.
16:15 Tomy'Montana: help
16:15 Ashtamor: What help might I offer you except guidance? Would you like me to help you transcend the border to the afterlife?
16:15 Tomy'Montana: exura
16:16 Ashtamor: Are you sure? You might not be able to come back, consider that.
16:16 Ashtamor: Hmm... seems you are not ready yet to let go.
Więcnpc potrzebuje pomocy,ja nie jetsem gotowy,tylko w czym?Wie ktoś może coś o tym?>Może ktoś czytał?
Dodam,ze po tym jak mowie "yes" widac efekt jakby magic shield'u(utamo vita),tzn trace tak jakby mane ale jej nie trace,trwa to ułamek sekundy,ten npc jets w venore
raczej chodzi o to ze Ty nie jestes gotowy... i ten NPC nie pamietam od czego jest :/

Pulaski
04-05-2006, 20:20
A możesz dokładniej powiedzieć gdzie tego NPC można znaleść?? nie chce mi sie przeszukiwać całego venore :/

Hagem
04-05-2006, 20:32
A możesz dokładniej powiedzieć gdzie tego NPC można znaleść?? nie chce mi sie przeszukiwać całego venore :/
Wschód od venore,masz takie trumny w jego "sklepie?"
Mniej-więcej schodzisz dołem od banku i jak się nie myle to tam go znajdziesz

Cadonis
04-05-2006, 21:31
Nie wpadliście na to że to jest dom pogrzebowy? ...

styku
04-05-2006, 21:43
Lol, podejrzewam ze wpadli, ale i tak to jest intrygujące. Może kiedy "spełnisz" wymagania, np. co do lvla to on gdzieś Cię przeniesie (to the other side? xD)

Hagem
04-05-2006, 23:04
A czy ja się pytałem co to za budynek jest?:>,nie,zapytałem,czy ktoś wie z czym może być związana ta pomoc temu paniu,nie spełniam jego wymagań,więc pierwsze trzeba się dowiedzieć,co mam zrobić by być w stanie mu pomóc.

Peet
05-05-2006, 01:00
player: hi
Ashtamor: Welcome, player, wanderer between the worlds.

player: job
Ashtamor: I consider myself as a guide, a guardian over the souls who transcend the border to another world.

player: souls
Ashtamor: The essence of life. Source of your very self. While the body is in space and time, the soul exists in time only.

player: time
Ashtamor: It's time now, but the true question is: How much time is left?

player: name
Ashtamor: What is a name worth in your eyes? And more important: Does the choice of your name decide your further fate? Perhaps we will never know.

player: venore
Ashtamor: You come to this world naked, and leave it this way, so there's no need to hold back your money, especially not in a place like Venore.

player: bye
Ashtamor: See you again ... sooner or later, more or less alive.

Zaczerpnięte z TibiaWiki.

zapytałem,czy ktoś wie z czym może być związana ta pomoc temu paniu,nie spełniam jego wymagań,więc pierwsze trzeba się dowiedzieć,co mam zrobić by być w stanie mu pomóc.

Proponuję naukę angielskiego.
What help might I offer you except guidance?
A w czym ja mógłbym ci pomóc poza udzieleniem wskazówek (dobrych rad)?

Rothes
05-05-2006, 06:52
Dla tych, którzy nie znają angielskiego:

What help might I offer you except guidance? Would you like me to help you transcend the border to the afterlife
Jaką pomoc mogłbym ci zaoferować oprócz udzielenia wskazówek? Może chciałbyś, abym ci pomógł przekroczyć granicę życia pozagrobowego?
Are you sure? You might not be able to come back, consider that.
Jesteś pewien? Być może nie będziesz w stanie wrócić, rozważ to.
Hmm... seems you are not ready yet to let go
Hmm... wygląda na to, że nie jesteś jeszcze gotów.

Od kiedy tylko zamieszkałem w Venore, intrygował mnie ten NPC. Próbowałem z nim rozmawiać co 10 lvli (ostatnia próba na 60). Jednak nie sądzę, aby chodziło o lvl, bo prosiłem mojego znajomego na 150+ aby porozmawiał z tym NPC i efekt był tak sam jak u mnie.

Jak na mój gust jest to po prostu kolejna zagadka bez rozwiązania, jakich w Tibii wiele...

@styku
Całkowicie się z Tobą zgadzam, pomimo tego, że powiedziałeś tylko to, co (zdawało mi się) jest wszystkim oczywiste.

Dr.Mortus
05-05-2006, 14:17
Ludzie, jak patrzę na te wasze posty to aż się wyć chce... OK, przeanalizujmy fakty na spokojnie. NPC widocznie mówi o czymś, co nie zależy od waszego poziomu i umiejętności. Rozmówca jest nekromantą - osobnikiem wybitnie związanym z kultem śmierci. Cała akcja dzieje się gdzie? - w domu pogrzebowym. Czy bardziej by do was przemówiła rozmowa na cmentarzu? On po prostu w ładnych słowach rostrząsa sprawę waszego pogrzebu, a konkretniej, waszym ciałem. Prawdopodobnie chciałby z was zrobić nieumarłych. Czy Tibia naprawdę aż tak pozbawia wyobraźni, czy to ja jestem po prostu wybitny? -_-`

Aureański newbie
05-05-2006, 14:22
UP@ Zgadzam się z tym panem, jak czytałem poprzednie posty to aż mi się brechtać chciało... Ze sto razy gadałem z każdym npc jakiego widziałem (nie raz dowiedziałem się czegoś ciekawego) ale ten tutaj to tylko kolejny naciągacz :P

Gandalf of Gray
05-05-2006, 15:23
"Nie jesteś jeszcze gotowy" chodzi o to ze jeszcze zyjesz, nie jestes gotowy by wejsc do trumienki ;];)

styku
05-05-2006, 15:50
Eww... jeżeli uważacie się za ludzi specjalnie wybitnych to nie chcę mi się nic sprostowywać, ale zwróćcie uwagę na niektóre fragmenty rozmowy jasno świadczące o tym, że nie chodzi tu o pochówek (btw. jak coś to o spalenie, bo to nie dom pogrzebowy tylko krematorium-.- odsyłam do -1 piętra i tabliczki na ścianie...)
Nasze popioły nie pomogą mu w zrobieniu z nas nieumarłych prawda Mortus?
Przykład?
Are you sure? You might not be able to come back, consider that.
1. Gdyby zależałoby mu na twoim pochówku nie upewniał by się dwa razy-.-
2. Wyraźnie powiedział: You might not be able to come back, co IMO nie oznacza śmierci, a być może w jakimś sensie oznacza podróż "na drugą stronę"

Związek może też mieć fakt pojawienia się ognia na tobie gdy mówisz 'yes', w końcu to krematorium, ale coby to mogło znaczyć? Gdyby chciał Cię spalić w końcu prawdopodobnie nie miałby specjalnych wymagań (ew. wspomniane w poście @up, ale ja wole myśleć, że to jakaś tajemnica, dzięki takim rzeczom wciąż gram w tibię)

Oczywiście jak powiedziano wcześniej, może to być podpucha, ale z takim podejściem to nikt żadnego questa nigdy by nie zrobił >.<

@down:
PS. Bez takich sceptyków jak ja rozwiązywanie questów straciłoby połowę uroku
No w sumie to się zgodzę ^.-

A po co trumienka...? hmm nie wiem:)
On również prowadzi sklep, właśnie kupiłem od niego Urne na prochy DeLux ^.^

Dr.Mortus
05-05-2006, 19:34
jak coś to o spalenie, bo to nie dom pogrzebowy tylko krematorium-.-

Aaaa, to całkowicie zmienia postać rzeczy. Nie byłem w tym budynku i jedyne, czym się kierowałem, to info podane kilka postów wyżej. Jednak z drugiej strony - jeśli to krematorium, to po co trumny? Przeciez kupce popiołu wystarczy mała trumienka :P

Niedługo pójdę do Venore (jak nie zapomne) i zobacze, co tam jest. Ale dalej obstaję przy swojej wersji, że to nic niezwykłego :P

PS. Bez takich sceptyków jak ja rozwiązywanie questów straciłoby połowę uroku ;)

Łuk4sz
05-05-2006, 20:09
Z tym tekstem, że nie jesteś jeszcze gotów, to chodzi o to, że nie jesteś gotów umrzeć, ten tekst jest dla podtrzymania klimatu RPG.
Ten NPC sprzedaje wazy, kupujesz se taką, wstawiasz do domku i szpanujesz :p

styku
05-05-2006, 21:42
kupujesz se taką, wstawiasz do domku i szpanujesz
lol, napisz o tym poradnik
a tak na serio to jeden sceptyk wystarczy, po co to powtarzać?
Jeżeli nie wnosisz nic nowego do topicu, najlepiej się nie wypowiadaj, dzięki temu temat będzie czytelniejszy.

@Topic:
Gadałem z nim ponownie, pytałem o zuo (pozdro Nadril ^.^), o PoI, i inne tego typu rzeczy, ale zareagował tylko na death. Napomknął coś o tym, że ciało jest nikomu niepotrzebną skorupą ograniczającą nasze możliwości (?)
Mam nadzieję że nic nie przekręciłem. Zapomniałem save'nąć loga, a aktualnie jestem w Carlin więc niespecjalnie chce mi się iść tam spowrotem. W każdym razie zapytajcie go o śmierć. Nie wiem (czyt. jeszcze się zastanawiam) co to w sprawie owego NPCta zmienia, ale tylko to udało mi się z niego wyciągnąć :(

@down:
Owszem, wnoś swoją opinie, ale pod warunkiem, że nie jest ona taka sama jak jednego z przedmówców, bo o ile się nie mylę to ktoś już powiedział, że to może nie być quest.
Gdyby to był temat o tym, to nazywał by się tak: "O tym, że Dziwny NPC w Venore nie ma związku z questem"

A jeżeli uważasz za istotną informacje, że to sprzedawca, to podaj ją w jakiś normalny sposób.
"Ten NPC sprzedaje wazy, kupujesz se taką, wstawiasz do domku i szpanujesz"
To już jest dezinformacja, on sprzedaje dwa rodzaje urn na prochy. Po 3gp i 4gp. Urna nie równa się waza...

Łuk4sz
06-05-2006, 19:52
@up
Ale ja wnoszę coś do topicu ;/, chodzi mi o to, że można kupić u niego wazy i, że nie wierzę, żeby to był quest,on wali takie teksty dla podtrzymania klimatu.
Nie wiem czemu mówisz, ze nic nie wnoszę do tematu, przecież wnoszę własną opinię na temat tego NPC.

finok
06-05-2006, 21:10
Może po prostu jest obłąkany. Obłąkaniec w tibii dla dodania klimatu. Tak jak w rl life.

Kloddi
05-07-2006, 23:47
Przepraszam, że odświeżam temat, ale chyba chodzi o to, że on prowadzi dom pogrzebowy, a ty nie jestes gotowy, bo nie jesteś martwy ;) Tak poprostu dla klimatu RPG

Zodus Lorix Astera
06-07-2006, 11:15
A może jeżeli to jest związane ze śmiercią, trzeba mieć red hp lub coś w tym stylu :p (sorx wiem że to troche głupie, ale nieraz takie napomknięcia mogą pomóc :baby: )

Iska
06-07-2006, 12:55
Hmm ... ciekawi mnie jeden kawalek tekstu o ktorym nikt nie wspomnial...
narazie nie powiem ktory , pojde do veno zbadam to i dam edita :)

Zodus Lorix Astera
07-07-2006, 14:24
Ja myslalem dlugo o takowym questcie i postanowilem dodac cos do mojego "red hp". Na poczatku zaznaczam ze moze to okazac sie malo prawdopodobne poniewaz takich akcji jeszcze w tibii nie bylo. Otoz. W momencie w ktorym mowimy "yes" na chwile sie zapalamy lecz nic nam to nie robi moze jest to spowodowane dobrym stanem hp. A moj pomysl polega na tym ze moze gdy pojdziemy do tego NPC z zalozmy 1hp i w momencie w ktorym powimy "yes" zaploniemy, moze wtedy ogien "tak jakby" zabierze nam 1hp i "tak jakby" umrzemy. Dlaczego "tak jakby" ? Otoz moze chodzi o to zeby wlasnie przeniesc sie na "druga strone". NPC tak ze mowi cos w stylu "niewiadomo czy uda ci sie wrocic". I na tym polega problem questu. W takim wypadku sa dwa wyjscia. 1 to Aby wrocic trzeba wykonac quest. Wtedy wracamy na ta normalna strone swiata a npc daje nam nagrode, lub teleportujemy sie do pokoju ze skrzynia. 2 wyjscie jest takie ze wydostac z zaswiatow mozemy sie tylko uzywajac jednego z przedmiotow uzyskanego z questu wykonanego w zaswiatach, ktory znika po uzyciu ale reszta przedmiotow zostaje po powrocie do normalnego swiata. No i wtedy uudowadniamy ze mozna pokonac bariere smierci czyli to co probuja osiagnac wszyscy nekromanci. No to chyba wszystko co udalo mi sie wymyslic, lecz sadze ze raczejn nie jest to mozliwe bo jak juz wspomnialem takich dziwnych questow jeszcze w tbii nie blo, ale moze jest to quest wyjatkowy...

Beachman z Elery
08-07-2006, 21:00
moze to jest dom pogrzebowy ale po co by on byl ??????????????????
co moze sie tam chowa ludzie moim zdaniem to tylko taki szpan jakich wiele
w tibji8o

moze groby dla vipuw <paccmanuw >> nie trzeba miec pacca to moze do tego trzeba sie przygo towac

Aynahanir
26-07-2006, 21:43
może trzeba mieć wszystkie blessy? albo pokonać kogoś, kto powraca po "przejściu na drugą strone". i nie chodzi mi o pkowanie.

możecie nazwać mnie durniem albo fanatykiem albo nawet noobem, ale nic mnie to nie obchodzi. macie prawo mówić co checie.

jest gdzieś temat, nawiązujący do tajemniczej zagadki z www.tibia.pl
Zabity, jednak nie pokonany, wraca, a świat będzie jęczał pod jego krokami.
Niebiosa załkają, a śmiertelni zadrżą
Śmierć i agonia to jego towarzysze, terror i destrukcja to jego prawica i lewica.
Ponownie wyzwie tych, którzy odważą się stanąć z nim w szranki, i najlepsi Tibijczycy padną przed jego gniewem.
Czy ktokolwiek będzie w stanie zmierzyć się z tym złem z przeszłości?
Bądź gotów...
On powraca...
Tego lata, na twoim PC.
jedni uważają, że chodzi o ferumbasa, ale nie mam pewności, ale tu wskazówki są wyraźniejsze niż w tajemniczym tekście o Excalibugu, który ktoś kiedyś znalazł i umieścił na 4um.

Zabity, jednak nie pokonany - czy nie o to chodzi w nekromancji? a (jak twierdzi autor) ten NPC miał wygląd nekromanty
Śmierć i agonia to jego towarzysze - a to przecież krematorium i stoją tam trumny.

nie wiem, ale może to mieć jakieś powiązanie albo mi się tak wydaje.

@edit
P.S.
Ja myslalem dlugo o takowym questcie i postanowilem dodac cos do mojego "red hp". Na poczatku zaznaczam ze moze to okazac sie malo prawdopodobne poniewaz takich akcji jeszcze w tibii nie bylo. Otoz. W momencie w ktorym mowimy "yes" na chwile sie zapalamy lecz nic nam to nie robi moze jest to spowodowane dobrym stanem hp. A moj pomysl polega na tym ze moze gdy pojdziemy do tego NPC z zalozmy 1hp i w momencie w ktorym powimy "yes" zaploniemy, moze wtedy ogien "tak jakby" zabierze nam 1hp i "tak jakby" umrzemy. Dlaczego "tak jakby" ? Otoz moze chodzi o to zeby wlasnie przeniesc sie na "druga strone". NPC tak ze mowi cos w stylu "niewiadomo czy uda ci sie wrocic". I na tym polega problem questu. W takim wypadku sa dwa wyjscia. 1 to Aby wrocic trzeba wykonac quest. Wtedy wracamy na ta normalna strone swiata a npc daje nam nagrode, lub teleportujemy sie do pokoju ze skrzynia. 2 wyjscie jest takie ze wydostac z zaswiatow mozemy sie tylko uzywajac jednego z przedmiotow uzyskanego z questu wykonanego w zaswiatach, ktory znika po uzyciu ale reszta przedmiotow zostaje po powrocie do normalnego swiata. No i wtedy uudowadniamy ze mozna pokonac bariere smierci czyli to co probuja osiagnac wszyscy nekromanci. No to chyba wszystko co udalo mi sie wymyslic, lecz sadze ze raczejn nie jest to mozliwe bo jak juz wspomnialem takich dziwnych questow jeszcze w tbii nie blo, ale moze jest to quest wyjatkowy...
dobrze gościu kombinujesz, ale GDZIE by była ta "druga strona" i skoro to druga strona, to JAK tam się poruszać, kontaktować, WRÓCIĆ, czy możnaby się porozumieć jakoś z tym NPC lub przez PM z kumplami z VIPa? może żeby wrócić potrzebna pomoc "z zewnątrz" czyli z "pierwszej strony"...
już mi się pomieszało, ale to dobrze już idzie

Legion ferri
26-07-2006, 22:46
A niezastanawialiście sie że większość questów w tibi trzeba było jakoś odkryć? Moim zdaniem to początek jakiegoś questa kturego już znamy, tylko po zrobieniu go nie mamy pojęcia że tu moze o coś takiego chodzić

ImonteX
28-07-2006, 09:37
HMMM.. chodzi może o mlvl,

mago
14-02-2008, 00:46
@ do ktoregos tam pana up up up itd

To nie jest necromanta i bynajmniej z czarna magia i silami zla nie ma nic wspolnego.
Czy odrazu smierc musi byc kojarzona ze zlem?
A polbog tibii Toth? Ten bog przeprowadza nas na tamta strone i jest bogiem z kregu dobra.

Co do samego Ashtamora to pogadajcie z Ksmirem na darashii potem odwiedzcie kilku npc w ANK i wam sie rozjasni.

Lord_Piterek
14-02-2008, 08:31
Po co odkopujesz temat idioto?X(

Qapek
14-02-2008, 09:28
bo ma coś ciekawego do powiedzenia? lepiej żeby odpowiedział w tym temacie niż spamował w nowym, nie?
aczkolwiek wiele się od tamtych czasów zmieniło, ten koleś nie ma
już quifitu nekromaty, może coś za tym stoi?

neopostman
14-02-2008, 16:52
CipSoft pozostawił wiele "ścieżek prowadzących do nikąd". To chyba jest jedna z nich.

Vincento_Vampire
14-02-2008, 23:13
A może on czeka na łódzką służbę zdrowia?8o

Wasz szczerze,
Shane

~

Trinistar
24-02-2008, 21:02
a moze to teleport do rook-a ?? ... moze trzeba iść tam do tego "nekromanty" na 7 - 8 lvl

a czemu do rooka poniewaz mówi ze jak na gdzies tam teleportuje to juz niewrócimy (chyba) - by sie wszystko zgadzało poniewaz gdy z maina telniemy sie do rooka to spada nam lvl do 1 :D

mago
25-02-2008, 02:17
btw

Teshial , a za nimi bo posiedli ich wiedze Nightmare Knights oraz starozytni z okolic deserta posiadali wiedze o zyciu po zyciu.

Bo czym ze jest dream challange i po co uzywamy life i death ringa w quescie . Wiem ze nie wierzycie w zycie pozagrobowe (ja tam wierze) ale to jest gra (inaczej bajka) i takowe moze istniec i jakas role spelniac.

Zalatwcie sobie blessy od bogow tibii i wtedy sprobujcie. Jest ich 7 - niektore wazne niektore mniej.