Pokaż pełną wersje : Szybkość z bohami i bez...
Ponury Bob
04-05-2006, 22:00
Witam , mam 37 lvl i zakupiłem bohy.
Zauważyłem , że mając je na sobie moja szybkośc wcale nie wzrosła.
Może chodzę trochę szybciej , lecz jest to baardzo mała różnica.
Słyszłem , że bohy od jakiegoś lvlu działaja naprawdę lepiej.
To prawda ?
Jeżeli temat był to sorry , lecz szukałem i nic nie znalazłem ;(
Z góry Thx za pomoc ;p
może sandały kupiłeś? :P A na serio to ci się tak zdaje, tak naprawwdę chodzisz szybciej;) A to że bohy działają od X levelu to nieprawda. Tzn jak masz wyszy lvl i masz bohy to szybviej chodzisz bo szybkość też od lvla zależy
Ponury Bob
04-05-2006, 22:04
You see boots of haste.It weighs 7.50 oz. Bohy...
Jest minimalna różnica , może narazie kupić np Demon Shield a bohy na 45 lvl ?
Ponury Bob
04-05-2006, 22:09
Może ktoś inny się wypowie ? :p
Na twoim level'u chodzi się w butach prędkości szybciej ale widać tylko niewielką różnicę.
Dopiero w granicach 40-50 lvl już są jakieś postępy :p .
Ponury Bob
04-05-2006, 22:15
Więc na tym lvl inwestować w Defa poszczególnych części eq ?
Powiem tak ze bochy dodaje 40% do twojej szybkosci maksymalnej I predkosc bohy zalezytylko i wylacznie o od lvl A o co chodzi jesli masz wiekszy lvl to szybciej chodzisz a jesli masz bohy to do tej calej szybkosci dodaje 40% wiec jesli grasz na pvp i masz malo kasy zainwestuj w bohy (pk) a jak pk to szybciej uciekniesz a jezeli grasz na non-pvp bohy kup na 50 lvl
P.S Sorki za ortografie i mam nadzieje ze pomoglem
A i zapomnial bym
Pal 30+ lvl bohy zawsze pvp - non pvp
Mag - Patrz pal
Knight - patrz opis u gory
ja bym raczej zobaczył ile mam framerate(klatki) na sekunde :p jak 20 to nie dziwie sie że róznicy nie ma XD
btw. options>graphic>advanced
Ponury Bob
04-05-2006, 22:17
Gram na Non Pvp , a przecież nie jestem palkiem ani sorc/drut więc nie uciekam raczej przed monsterami ;p ani przed Pk
Gram na Non Pvp , a przecież nie jestem palkiem ani sorc/drut więc nie uciekam raczej przed monsterami ;p ani przed Pk
kup bohy od 50+
co za zbierznosc, tez mam 37 lvl i tez mam bohy... a tak na serio to pochodz 1h z bohami i nagle je zdejmij... zobaczysz roznice...
Ponury Bob
04-05-2006, 22:24
Nie wiem czemu , ale chyba sprzedam bohy ;p
kupic rh zamiast cruza czy demonke zamiast vampa ?
Oskar111
04-05-2006, 22:34
na 30 lvlu wyprzedzalem 50 ;] roznica jest zauwazalna, dla ciebie to troche a polaz z jakims kolega o 25 lvli wiekszym i bedziesz lazil tak jak on. slyszalem wiele teorii o % o lvlach etc. jednak to co mowie jest sprawdzone. pozdrawiam
Powiem tak ze bochy dodaje 40% do twojej szybkosci maksymalnej I predkosc bohy zalezytylko i wylacznie o od lvl A o co chodzi jesli masz wiekszy lvl to szybciej chodzisz a jesli masz bohy to do tej calej szybkosci dodaje 40% wiec jesli grasz na pvp i masz malo kasy zainwestuj w bohy (pk) a jak pk to szybciej uciekniesz a jezeli grasz na non-pvp bohy kup na 50 lvl
P.S Sorki za ortografie i mam nadzieje ze pomoglem
A i zapomnial bym
Pal 30+ lvl bohy zawsze pvp - non pvp
Mag - Patrz pal
Knight - patrz opis u gory
Pierdoły. Według formuły Dagora Dragontooth'a, zastosowanej na erig.net (a tam raczej sprawdzone rzeczy są, right?) BoH przyspiesza o 20 leveli.
Co prawda "we do not guarantee its accuracy", ale erig jest stroną raczej sprawdzoną, a Dagor ma level około 200, więc doświadczonym graczem jest, a że chciało mu się w formuły bawić, to tym lepiej ^^
Dragonit
07-05-2006, 14:42
Ej,o co chodzi z tymi klatakmi na sekunde??czym wiecej to znaczy ze na danym komputerze się szybciej chodzi?Bo ja mam średnio 40.
@UP to nie prawda,bohy nei przyśpieszają o 20lvl nie gadaj bzdur.
Diabel Marcin
07-05-2006, 14:47
@up
Ty idioto, wymadrzasz sie a bohy naprawde przyspieszaja o 20 lvli. Mozesz sobie sprawdzic to na erig.net. Kretynie!!!!
Ej,o co chodzi z tymi klatakmi na sekunde??czym wiecej to znaczy ze na danym komputerze się szybciej chodzi?Bo ja mam średnio 40.
Już gdzieś widziałem posty, w których się strasznie wymądrzałeś. Tak jak teraz. A tak się składa, że przyspieszają o 20 lvl.
@up
Ty idioto, wymadrzasz sie a bohy naprawde przyspieszaja o 20 lvli. Mozesz sobie sprawdzic to na erig.net. Kretynie!!!!
Nie bluzgaj tak, bo ktoś Cię jeszcze reportnie ;>
Diabel Marcin
07-05-2006, 14:57
@UP
Poprostu wkurza mnie koles ktory ma 13 lvl i pewnie w zyciu bohow nie mial i mysli ze wie o nich najwiecej. Grrrrrrr...
Ja juz dawno przestalem wierzyc w to co na erig.net pisze, wiec nie bluzgaj tu i nie ufaj tak jednej stronce ;o bo to wcale nie musi byc prawde nc
Xzonixek
07-05-2006, 15:07
@Up.
Więc jak to możliwe że 35 palem z bohami biegalem równo jak 65 knight? Dziwne co nie? Ja mam wogle odmienne zdanie niż ta teoria i wogle szybkości postaci.
Biegasz jak 57 lvl (wg erig.net), więc narazie dużej różnicy nie ma. Jeżeli już masz BoHy to ich nie sprzedawaj. Na inne części eq pozbierasz sobie jeszcze :P.
jaroslawbeczek
07-05-2006, 16:12
bohy dodaja 40 punktow ruchu, a skoro 2 punkty dostajesz na lvl tak wiec bohy ci daja 20 lvl
czyli, np:
20 lvl z bohami bedzie chodzic tak jak 40 lvl bez bohow
plz zamknijcie temat już wszytko wiadomo :)
ps: zostaw sobie bohy
A ja twierdzę że na szybkość postaci wplywa FISHINGU! ^^;)
nie no joke jak wikszosc juz pewnie zauwazyla ;p , a wracając do tematu wedłóg mnie bohy zwiekszaja szybkosc dopiero OD 20 lvl ale o ile na lvl to tego już niewiem
Jesli ktos wczesniej pisal - sory;)
Chcesz sprawdzic ile mniej wiecej wynosi twoj speed? Zapraszam na http://erig.net/speed.php B)
A co do innych kwestii sie nie wypowiadam :p
Arathorn
07-05-2006, 22:07
Ja tam preferuje bohy, a co do braku różnicy to sobie zrób tes na zasadzie takiej że idziesz po drodze (najlepiej z kamienia) i w międzyczasie zdejmujesz bohy, wtedy widać różnice x)
Ponury Bob, czas to pieniądz.
Yoh Asakura
08-05-2006, 16:11
@Up.
Więc jak to możliwe że 35 palem z bohami biegalem równo jak 65 knight? Dziwne co nie? Ja mam wogle odmienne zdanie niż ta teoria i wogle szybkości postaci.
A jak to możliwe, że 35 + 20 = 55 ? Nie kłam, biegasz jak 55 knight ;P
Moj kolega ma 70 level palka ma oczywiscie bohy, grajac tamta postacia widac tylko nie wielka roznice to fakt ale scigajac sie lub patrzac z innej postaci widzisz ta szybkosc.
poisoner
09-05-2006, 17:34
zakupiłem bohy.
Zauważyłem , że mając je na sobie moja szybkośc wcale nie wzrosła.
A ziemia jest plaska i lezy w centrum wszechswiata.
Może chodzę trochę szybciej , lecz jest to baardzo mała różnica.
A co, myslales ze kupisz se bohy i od razu bedziesz zapylał jak 100 lvl?
Słyszłem , że bohy od jakiegoś lvlu działaja naprawdę lepiej.
To prawda ?
Nie. Na każdym levelu bohy dodaja tyle samo do predkosci.
Powiem tak ze bochy
A ja ci powiem tak, ze jestes "analfabetom".
bochy dodaje 40% do twojej szybkosci maksymalnej
jesli masz bohy to do tej calej szybkosci dodaje 40%
wiec jesli grasz na pvp i masz malo kasy zainwestuj w bohy
ROTFL. Chyba nie wymaga komentarza. :p
ja bym raczej zobaczył ile mam framerate(klatki) na sekunde jak 20 to nie dziwie sie że róznicy nie ma XD
LOOOL. Wystarczy przejsc maly kawalek drogi od thais do dwarven bridge w bohach i bez nich i roznice na pewno zauwazysz i zmierzysz, niezaleznie od twojego neta.
Nie wiem czemu , ale chyba sprzedam bohy ;p
kupic rh zamiast cruza czy demonke zamiast vampa ?
Pamietaj franiu, myj rece zawsze przed jedzeniem i po ..... i zawsze kupuj najpierw bron pozniej tarcze, pozniej armor a dopiero dalej cala reszte.
na 30 lvlu wyprzedzalem 50
polaz z jakims kolega o 25 lvli wiekszym i bedziesz lazil tak jak on
to co mowie jest sprawdzone
Widac nie bardzo.
Ej,o co chodzi z tymi klatakmi na sekunde??
O ten pociag co nie chodzi.
czym wiecej to znaczy ze na danym komputerze się szybciej chodzi?
Zalezy jak chodzisz. Jak kursorami to szybciej bedziesz chodzil z lepszym internetem. A jak klikasz na mapce i postac sama idzie to taka sama predkosc.
Oświec nas, mistrzu.
Ja juz dawno przestalem wierzyc w to co na erig.net pisze, wiec nie bluzgaj tu i nie ufaj tak jednej stronce ;o bo to wcale nie musi byc prawde
Bardzo latwo sprawdzic, jak jest w rzeczywistosci. Stajecie kolo siebie i biegniecie w linii prostej do jakiegos punktu (klikajac punkt na mapie) i widac jak na dloni kto jest szybszy. Zrob se taki wyscig pomiedzy 20 lvl+boh i 40 lvl bez boh i zobaczysz czy to prawda czy nie. Nie trzeba wierzyc jakims stronom zeby sie tego dowiedziec.
35 palem z bohami biegalem równo jak 65 knight
Dziwne co nie?
No bardzo
Ja mam wogle odmienne zdanie niż ta teoria i wogle szybkości postaci.
Oswiec nas, mistrzu. Przynajmniej napisz swoja teorie. Aaaaa... no tak... zapomnialem.... ty wyjawiasz swoja teorie za itemki w tibii..i za darmo nie powiesz.... bo sie nie oplaca.... no tak juz wszystko rozumiem
A ja twierdzę że na szybkość postaci wplywa FISHINGU! ^^
nie no joke jak wikszosc juz pewnie zauwazyla
Trudno bylo zauwazyc, ale babcia mi podpowiedziala ze zartujesz na szczescie bo bym sie dal nabrac.
wedłóg mnie
jestes analfabeta
bohy zwiekszaja szybkosc dopiero OD 20 lvl
A ziemia ma ksztalt walca.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.