zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Różdżka <---- Broń zagłady?

Aquastar
06-05-2006, 10:59
Różdżka najlepsza do pkowania dla sorców. Czy można ją zabic łatwo?

Dragonit
06-05-2006, 11:01
Nie,różżka nie jest najlepsza do pk dla sorców.Niżsi lvl magów nie raz zawiedli się dedając na knajtach i palach na podobnym sobie poziomie,a wyższo lvl mogą używać i robić silne runy.Co z tego że z takiego Wand if Inferno walniesz na 100lvl knajtowi 100lvl 40 jak on ci walnie 2 razy tyle,a ma od ciebie 3x wiecej hp?

To tylko moje zdanie i nie cche się kłucić.Co do sondy to mój ulubiony żywioł różdżki to ogień.

Aquastar
06-05-2006, 11:04
Nie,różżka nie jest najlepsza do pk dla sorców.Niżsi lvl magów nie raz zawiedli się dedając na knajtach i palach na podobnym sobie poziomie,a wyższo lvl mogą używać i robić silne runy.Co z tego że z takiego Wand if Inferno walniesz na 100lvl knajtowi 100lvl 40 jak on ci walnie 2 razy tyle,a ma od ciebie 3x wiecej hp?

Hehe wim ale taką różdżką na mniejszym lvl chłopie Rzeźniż... na 8 lvl niezly przedmiot do pk ale rózdzka i tak pomaga bo przed update to niemiales jej i z broni tlukles :|? A tera masz pewnosc ze trafisz z najlepszej -/+ 40 w czlowieka :P X(

Texterus
06-05-2006, 11:23
Raczej 30+/- w czlowieka i musisz byc dostatecznie blisko, 1 kratka odleglosci od ofiary przy wand of inferno, a przy tempest rodzie musisz stac tuz przy celu.

Teo
06-05-2006, 12:43
rozdzki sa bardzo pomocne przy zabijaniu afkerow. kiedys nie bylo szansy trafic knighta ktory zostawil postac bez opieki (chyba ze runami). dzidy daja nam mozliwosc zadawania obrazej bez wzgledu na eq i skille przeciwnika. 15 sorcem mialem fraga na 47 knighcie ktory myslal ze o 3 w nocy go nie dorwe na foldzie, jednak bilem go chyba z 10minut (vortexem) :)

Aquastar
06-05-2006, 19:52
rozdzki sa bardzo pomocne przy zabijaniu afkerow. kiedys nie bylo szansy trafic knighta ktory zostawil postac bez opieki (chyba ze runami). dzidy daja nam mozliwosc zadawania obrazej bez wzgledu na eq i skille przeciwnika. 15 sorcem mialem fraga na 47 knighcie ktory myslal ze o 3 w nocy go nie dorwe na foldzie, jednak bilem go chyba z 10minut (vortexem) :)

No Teo jeden porzadny ktory potwierdza ze rozdzki to bron zaklady >>>POZDRO<<<

Lasooch
06-05-2006, 21:05
Pytasz, "czy można nią zabić łatwo". A przecież masz już wyrobione zdanie. A Teo nie napisał, że to broń zagłady, tylko że dobra na afkerów.

Eletin
06-05-2006, 21:19

@Teo tylko pogratulowac mialem podobna sytuacje ale na sorcu 25 lvlu :D tez afkowal za tym zamkiem na senij dostal raz z gfb a pozniej snakebite rod
@Topic to bez watpienia bron zaglady :D

Lord Wlodek
07-05-2006, 11:37
To dlatego ma tyle kaski xD tak to spokojn ie expie a po nocach afkerów zabija
Co do rozdzek fajna sparawa bo przed update 8 sorc nkie mial duzego pola manewru a teraz z darmowa rozdzka moze isc odrazu expic

Dragonit
07-05-2006, 14:05
Hehe wim ale taką różdżką na mniejszym lvl chłopie Rzeźniż... na 8 lvl niezly przedmiot do pk ale rózdzka i tak pomaga bo przed update to niemiales jej i z broni tlukles :|? A tera masz pewnosc ze trafisz z najlepszej -/+ 40 w czlowieka :P X(

Przed uptade tłukłem z broni,ale na 11lvl miałem przy sobie min.1 BP gfb,1 BP ih i 1 BP hmm :P Wtedy byo fajnie.

Chociaż na takim 8 lvl z różżką możesz zabić wyższo lvl postać kogoś innego,wykorzystując potwory,które by komuś blokowały droge i inne przeszkody terenowe :D chociaż na 12 można si.ę łatwo nadziać.Jest też dobra dla noob chara,który zabij afkerów.

Ashlon
07-05-2006, 14:09
Trudno zabic kogos, kto nie jest newbem i ma kilka runow leczacych w plecaku. Juz widze 20lvl z wand of plague goniacego 20 knighta z uhami :D

skryhull
07-05-2006, 14:10
różdzki wbrew pozorom nie są takie dobre, ale jak poruwnać je z runami to zrzerają o WIELE MNIEJ many na przykład różdzka moonlight rod wali za tyle co Light magic missile a zabiera po kilka many za każdy strzał! ale jak porównać explo albo sdka do różdzki to wychodzi że z różdzki bardziej się opłaca bić trole czy też roty, a pkowanie z różdzki nie ma przyszłości chyba że koleś jest afk albo jakiś noob co wogule uhów nie ma... Sd jest lepsze bo szybciej sie ubija, albo chociaż explo, jednak kombo runy+różdzka bywa dość skuteczne...

johny's
08-05-2006, 17:43
ta wanda sie dobrze pkuje' na 24lvl...
najlepiej jak dorzucimy do tego serie hmm...

Patka
08-05-2006, 17:52
różdzki sa dobre ale nie najlepsze np.druid sorc mogą sie przydac ale taki knigt po co mu to?po nic. ale tak przy okazji mój ulubiony żywiol rózdzki to ogien :2handed: :sword: :kon: :king: :miecz: :flaga_pl:

ripper
08-05-2006, 17:56
@up
Możesz mi wyjaśnić po co Ci te emotki na końcu posta? Niezmiernie mnie to ciekawi Xd
@topic
Wandy w porównaniu do run są kiepskie, przydają się do zabijania afkerów, albo do "przygotowywania" ofiary do zabicia sdkiem.

Oskar111
08-05-2006, 18:04
@up
dobrze mowisz :D (przygotowanie pod sd)
@topic
lepiej jak ofiara/pk traci "pare" hp wiecej (ciekawe kto zaprzeczy) teraz pkujac 4example druidem taki knight zawsze otrzymuje hity rzedu kilkudziesieci hp z roda, a on sam nie musi trafic(shield/arm), [palek w zasadzie tez ;p ]
bronia zaglady moze byc wiele rzeczy (jak rozdzka), wystarczy tylko wiedziec jak danego przedmiotu uzyc
edit:
@down
teraz przynajmniej taki sorc/druid bedzie sie trzymal blisko ciebie zeby cie hitnac ;] a to + 4u

Koszyk
08-05-2006, 18:12
Ehh... jestem knightem... i wg mnie rozdzki sa skopane... bo idzie na Ciebie 5 sorcow 35+ i juz masz 150 hp w plecy ( wanf of inferno zabiera 30+ hp) teraz kazdy z tych sorcow SDka walnie i moze pasc nawet 70 sorc na combo... lub 40 knight. Dla sorcow wandy rox dla knightow wandy sux.

poisoner
09-05-2006, 00:46
Różdżka najlepsza do pkowania dla sorców. Czy można ją zabic łatwo?
Taaaa mozna latwo zabic... rata

hide
10-05-2006, 21:11
Nie no, spoko że są. Słyszałem że jeźdźcy apokalipsy mają zamiar ich użyć >.>

Jeśli chcesz kogoś zabic wandem/rodem [i tylko nim] to:
- jesteś idiotą
- wiesz że ktoś jest idiotą i właśnie idziesz go zabić
- masz 7 kolegów z uber PvP którzy zblokują ofiarę [łatwizna na otwartym terenie...] i będą tam stać i czekać aż padnie...

Opcja nr 3 ma jednak pewne wady...
- szkoda się tak zbierać na low lvla
- hlvl wezwie kumpli którzy was zmasakrują/sam was zniszczy
- jeśli jest idiotą na hlvl to pewnie i tak nie ma dobrego eq...

Wniąsek: Można nimi co najwyżej pomęczyć afkerów...

Magik Rozko
10-05-2006, 21:38
Rod/Wand Fajna sprawa osobiscie uzywam Volcanic Rod wali na daleki dyst i nawet niezle ... ale sama rozdzka pekowac to przesada .. Wolno leca hity duze szanse na skuteczne leczenie nawet jesli nie jest sie dobrym graczem.. zazwyczaj same 8 levelki wychodza na maina i zaczynaja wszystkich bic nie patrzac jaki masz level z tego powodu Wandy i Rody mi sie nie podobaja ... Ale plusem jest to ze sa bardzo pomocne w expieniu no i jesli chodzi o pk to tak jak wspomnaliscie na poczatek troche powalic a potem sd ;) :evul:

Smokik
10-05-2006, 21:56
zazwyczaj same 8 levelki wychodza na maina i zaczynaja wszystkich bic nie patrzac jaki masz level z tego powodu Wandy i Rody mi sie nie podobaja:evul:

co ty gadasz są ekstra z tego powodu, gdy mi się nie chce expić i skillić ide na noob chara, robie red hp i szukam takiego 8-10 lvl już tak z 50 osób wciągu miesiąca zabiłem + tych którzy ruszali mojego kolega z reala + zwykłych pk

poisoner
10-05-2006, 23:29
- masz 7 kolegów z uber PvP którzy zblokują ofiarę [łatwizna na otwartym terenie...] i będą tam stać i czekać aż padnie...
I tak mozna uciec do dp, jak masz kilka bp uh, bo rozdzka zadaje bardzo powolne obrazenia. (mowie o sytuacji, kiedy ci koledzy nie dokladaja nic od siebie i tylko ofiara dostaje z rozdzki) I zeby nawet mieli 100 lvle to i tak da sie obejsc blokade (jesli oni nie bija)
- jeśli jest idiotą na hlvl to pewnie i tak nie ma dobrego eq...
No tutaj bym sie nie zgodzil. Czasem jest wrecz przeciwnie. Hlvl sork/druid/palek nosi dobre eq tylko jak jest idiota bo te profesje powinny miec lekki i tani eq. A te profesje co wymienilem to 3/4 wszystkich profesji. :p
Można nimi co najwyżej pomęczyć afkerów...
Tylko ze znowu tutaj powraca watek idioty: kazdy normalny afker posiada bota z autologoutem, no chyba ze jest idiota. :p
zazwyczaj same 8 levelki wychodza na maina i zaczynaja wszystkich bic nie patrzac jaki masz level z tego powodu Wandy i Rody mi sie nie podobaja
No to mozna sobie ich zabijac i sa jajca dzieki temu. Nie widze w tym nic zlego. :p

@topic:
A co do sondy to chyba nie powinno byc trucizny, bo kto najbardziej lubi rozdzke z trucizny, przyznac sie?

Dagome
11-05-2006, 05:33
Ehh... jestem knightem... i wg mnie rozdzki sa skopane... bo idzie na Ciebie 5 sorcow 35+ i juz masz 150 hp w plecy ( wanf of inferno zabiera 30+ hp) teraz kazdy z tych sorcow SDka walnie i moze pasc nawet 70 sorc na combo... lub 40 knight. Dla sorcow wandy rox dla knightow wandy sux.
Grałem master sorcem na 45 lvl (52 mlv, 28 shielding, blue robe, k-legs, vampire shield), przyszedl elite knight na 80+ lvl i mnie klepal, klepal, klepal ... az mu MF na exori braklo, że musial leciec do sklepu dokupic. Z miecza hity wchodzily od 4 do 20, a bywalo często, że chmurki leciały.
Natomiast z wanda co hit to minimum 30 HP knight w plecy i high shielding oraz dobre eq nie pomoze.
Inna sprawa to zasobność many, MF ciężkawe ale HRingi sporo pomagają. Lekkie, a "pożywne".
Natomiast patrząc z drugiej - knighta - strony to .... na 45 lvl, nosząc ze sobą 8 bp UHow może on sobie przywrócić ... co najmniej 40 000 HP co wystarczy na okolo 1300 hitow z wanda, ktore to zżerają bez mala 17 000 MP (co przy MF uzyskamy z 15 bp, a kazdy wazy 52 oz = 780 oz. ... czyli malo realne :p . No chyba, ze sorc ma tragaża co z nim MF nosi to może sobie pozwolic )

Poisonerr
11-05-2006, 09:59
Z miecza hity wchodzily od 4 do 20
A skad wiesz ze z miecza, a nie axa?
bywalo często, że chmurki leciały
Taaaaa, juz wez nie zmyslaj, ja na skillach 50/50 knightem z f-axa trafialem 100% uderzen w postacie magiczne. A on nie mogl miec skilli gorszych niz 50 bo z samego expienia wiecej wychodzi. :p Nie oznacza to wcale ze faworyzuje knightow, jest wrecz przeciwnie, ale chmurek to on trafiac nie mogl nawet jakbys mial 30 shielding i demon shielda.

Teo
11-05-2006, 13:22
Tylko ze znowu tutaj powraca watek idioty: kazdy normalny afker posiada bota z autologoutem, no chyba ze jest idiota. :p
nie jestem pewien ale ciezko jest sie wylogowac trenujacym knightem albo palem..ale to jest tylko moje zdanie, jezeli sie myle to mnie popraw Panie Wszystko Wiedzacy o Afkowaniu 24 Elder Druidem.
Co do tematu to nadal twierdze ze wandy i rody sa przydatne jedynie do expienia. Jak bedziemy gonili normalnego (czyt. takiego ktory ma kilka plecakow uh) 30+ knighta i bili go tylko wandem to on osiem razy zdarzy dobiec do dp nim mu kuku zrobimy.

Damroky
11-05-2006, 13:51
Tak jak wielu z was stwierdziło, taki wand czy rod, nie stanowi sam w sobie jakiejś potężnej broni. Ale gdy dołączymy do tego runki i summony, to posiadacz np. roda jest wtedy prawie bogiem[ napisałem prawie, żeby się nikt nie czepiał ale także dlatego, że mi osobiście zawsze brakuje runek:), a summonów jeszcze nie mogę:( ] Ale ostatecznie różczka na +

Doktór Lewatywa
11-05-2006, 20:31
Wg. mnie różdżka ssie za dużo many... nie lepiej przeznaczyć tą "wystrzelaną" manę na mana shielda? (wiem, że istnieje takie coś jak manaski :p ale zawsze to 1 many ratuje czasami życie ) Sorc więcej bije przecież z runów (np. SD xD), a różdzka hita max po 50 xD.
No jeśli już to wybrałbym energię :p .

Piotrek Marycha
12-05-2006, 20:05
A skad wiesz ze z miecza, a nie axa?

Taaaaa, juz wez nie zmyslaj, ja na skillach 50/50 knightem z f-axa trafialem 100% uderzen w postacie magiczne. A on nie mogl miec skilli gorszych niz 50 .
no nie wiem, ja gralem 12 lvl knight i majac dragon hamera i skila 44/45 zabil mnie 8 lvl druid... smieszne co? na poczatku tez sie smialem, przestalem jak na 10 uderzen zabieralem mu 20 hp ....

Ujme to tak: do 20 lvl jets to bron zaglady, bo ani palek ani knight nie beda miec takiego skila (nie licze maniaków co na 10 lvl maja 70 dista -.-) zeby zadawac sensowne obrazenia w sorca/druta z beho/dragon shieldem z defensive mode.

BTW: widac to po tym ze ilosc red skulli w przedziale 8-18lvl wśród sorców/drótów wzrosła o jakies 5000% ....

Dragone1
14-05-2006, 20:23
OMG nawet sie nie odzywaj ja na 9 lvl skile 40\40 z k axe spoko siekałem sorców\Drutów na 13-15 lvl.Różzki zawsze są za słabe do walki vs Knajt albo pall,na małych lvl(np.12) srednich(np.25) i większych (np.40).Nie wiem,dlaczego wiec tylu noobków wybiera ostatnio sorców i drutów skoro z kanjtów biją duyżo mocniej?Chyba nikt tegoi nie rozumie.

szczesliwy sorcek
17-05-2006, 00:04
Wszyscy biora sorkow/drutow bo potrafia robic runki, maja duzo czarow a rozdzka+runki niezle wymiataja

Pivo$z
20-05-2006, 19:20
Wszyscy biora sorkow/drutow bo potrafia robic runki, maja duzo czarow a rozdzka+runki niezle wymiataja

i nie muszą skillowac

Black Bloody Bear
21-05-2006, 09:31
Moim zdaniem sorc i druid maja za dobrze poniewaz zawsze w kazdego playera wtrafia moze to byc 50 lvl 100lv albo 200 ale i tak zawsze wtrafia a nie tak jak knight czy pall nie zawsze wtrafiaja :p :p

Piotrek Marycha
21-05-2006, 15:54
OMG nawet sie nie odzywaj ja na 9 lvl skile 40\40 z k axe spoko siekałem sorców\Drutów na 13-15 lvl.Różzki zawsze są za słabe do walki vs Knajt albo pall,na małych lvl(np.12) srednich(np.25) i większych (np.40).Nie wiem,dlaczego wiec tylu noobków wybiera ostatnio sorców i drutów skoro z kanjtów biją duyżo mocniej?Chyba nikt tegoi nie rozumie.

czyli co, ślepy jestem?

Xardasus
21-05-2006, 16:33
Jak dla mnie to po prostu kolejny głupi temat założony przez jakiegoś hmm... dziwnego człowieka ktory dopiero co dołączył.
Btw:Wszystko może być bronia zagłady i każdy może założyć kolejny temat w stylu "Light Magic Missle runa Zagłady"
@Topic: Taaak rózgi to broń zagłady wiesz taki cachero demony z niej rozwala na luzaku.<rotfl> tak samo na pewno jakis sorc na 50+lvl peczy se knighta na 40+ z rózgi prędzej mu sie mf skończa niż go ubije :P
Według mnie rózgi to jedynie broń zagłady dla tych co jej używaja gdyż nia nic nie zrobisz a sam padniesz myśląc ze coś zdziałasz.

Master'ek
23-05-2006, 19:59
To zalezy od skillow knighta lub pala jesli np. knight ma skille 60 na 8lvl to raczej wygra z 8lvl sorcerem. Ja tak zalatwilem 13sorca moim 15knightem biedak padl 3 razy:evul: hahahaha, ale moim 16 druidem zabilem 9 sorca 6 razy a sam paldem tylko raz:evul:. Wiec to duzo zalezy od postaci a nie od samoego roda czy wanda.

Aqiet
25-05-2006, 14:58
broń zagłady to to nie jest, ale fakt że przydatne jest. jeśli chodzi o expienie, to zdecydowanie rod'y/wand'y ułatwiają sprawe, przynajmniej na początku, potem i tak hmm'ami sie tłucze...

jeśli chodzi o pk, to ja już ktoś wspomniał dobre są do zabrania życia a potem sd. ich zaletą jest przede wszystkim działanie tak jak kusza/łuk (oczywiście bez takiego zasięgu), po prostu kilkamy, a potem robimy sobie co chcemy, również tłuczemy z runek. moim zdaniem combo rod + hmm jest dość efektywne, ale do czasu, potem to już tylko sd i tyle...