Pokaż pełną wersje : Wszystko o gildii.
Więc to jest mój drugi poradnik. Tym razem napisze o gildii ( Sorry modku, ale twój poradnik był niekompletny).
Co to jest gildia?
Gildia jest to stowarzyszenie graczy, którzy mają jakiś cel w tym co robią np. Zrzeszanie druidów i ochrona ich, pomocy innym graczom. Jedna postać może być tylko w jednej gildii.
Jak założyć gildię?
Żeby założyć gildię należy:
Wejść na stronę www.tibia.com, a następnie przejść do zakładki gildie. (http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds) Wybieramy obojętnie jaki świat i przechodzimy na sam dół strony. Widzimy napis Found New Guild. Klikamy na niego. Pokazuję się nam strona:
http://img78.photobucket.com/albums/v354/Mateusz_90/pic4.jpg
Wpisujemy:
Guild name - Nazwa gildii. *
World - Świat na, którym ma istnieć gildia. *
Leader - Nick lidera gildii (Musi mieć PACC)
Password - Hasło do konta na, którym jest lider.
* - Nie można zmienić w przyszłości.
Co zrobić, aby gildia funkcjonowała prawidłowo?
Żeby gildia funkcjonowała prawidłowo (etc. widniała na głównym spisie) potrzeba 4 OSOBNE konta z PACC. Czyli ogólnie rzecz biorąc trzeba 5 kont (nie postaci) z PACC.
Zapraszanie nowych członków.
Aby zaprosić nowych członków trzeba być vice liderem lub samym liderem. W tym celu trzeba kliknąć invite character, a następnie wpisać nick postaci, która ma zostać zaproszona.
Wchodzenie do gildii
Aby wejść do gildii trzeba: wejść na stronę www.tibia.com, następnie przejść do działu gildie. Gdy już to zrobimy wybieramy świat na, którym jest gildia, klikamy submit, a później szukamy naszej gildii. Gdy już jesteśmy na ekranie na którym są wypisani członkowie gildii schodzimy na dół strony i logujemy się. Następnie klikamy join guild, następnie submit i jesteśmy w gildii.
Domy Gildii ( Guild House)
Nie będę się rozpisywał na ten temat, ponieważ już to zrobiłem. Serdecznie zapraszam do tego tematu. (http://www.Tibia.Pl/thread.php?threadid=13759&boardid=25&sid=d7238e71acba52bdd63541054f67737e&page=1#12)
Przyciski
http://img78.photobucket.com/albums/v354/Mateusz_90/pic5.jpg
Każdy przycisk ma swoje zastosowanie ( nie one nie są po to żeby było ich więcej).
Edit ranks - Możliwość edytowania rang w gildii. (L)
Appoint Character - Podnoszenie/degradowanie rangi innego gracza. Można podnieść/obniżyć rangę gracza, który ma niższą rangę od nas. (W)
Resign from Leadership - Rezygnowanie z funkcji lidera. (L)
Diet description- Edytowanie informacji o gildii. (L)
Create board - Założenie działu na stronie Tibia.com o gildii. Taki dział widzą tylko zalogowani gracze, którzy są w gildii.(L)
Disband guild - Niszcenie gildii. (L)
Inne:
Invite character - Zapraszanie do gildii. (V,L)
L - Tylko leader
V - Tylko vice
W - Wszyscy
Podziękowania dla: Nekromanty i Malcolna
Bardzo fajny artykulik:]. Szkoda, że nie mam PACCa:(. POZDRO
Oryginalnie dodany przez Mateusz_90
Co zrobić, aby gildia funkcjonowała prawidłowo?
Żeby gildia funkcjonowała prawidłowo (etc. widniała na głównym spisie) potrzeba 4 OSOBNE konta z PACC. Czyli ogólnie rzecz biorąc trzeba 5 kont (nie postaci) z PACC.
Jest przypadek, jeśli: 2 konta mają pacca z tej samej karty, tylko jedno konto moze zostac vice liderem.
ile ma sie czasu na znalezienie vice-liderow?
bo wiem ze po jakims czasie zakladana gildia jest usuwana
Chmielok
15-08-2004, 13:33
Czy są gildie na rooku jezeli tak to mowcie jakie chętnie się przyłącze ;)
no tak loguje sie sie tam gdzie jest gildia i wraca mi spowrotem do tabeli z czlonkami gildi na dole jest tylko back przeszukalem cala strone i nieznalazlem:/
Wreszcie jakiś artykulik o zakładaniu gildi byłem ciekawy jak to wygląda bo tez nigdy nie będe miał paca ;( .
Mam pytanie:
Nie mam PACC :( czy moge wstapic do glidi?? :tongue:
Lipton Fazer
sorcer
lv 12
mlv 17
Torinnos
30-09-2004, 23:42
a ja mam takie pytanie:
Jak sie robi gif do guildii??
Pozdrawiam :-)
Mam jedno małe pytanko!! :) Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? X( A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!??? X( X( X( X( X( X(
jak by co to pisać na gg 6126567
Oczywiscie że możesz się dostać do gildi pod warunkiem, że zwiększysz swój lv. I myśle że nie mysisz nieć PACCA, a nawet myslę, że nie musisz mieć :D :D :D :D :D
Ho ho, nie ma to jak odświerzanie staaaaaarych topiców.
Zaszło kilka zmian od tamtego czasu. Chyba poradnik się teraz nadaje tylko do śmieci chyba, że autor go zedytuje?
Mam takie pytanie.
Co jeśli w okeslonym czasie nie znajdzie sie vice liderów?
Gildia się rozpada czy może lider dostaje bana??
-=Melon=-
04-05-2005, 22:14
Mam jedno małe pytanko!! :) Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? X( A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!??? X( X( X( X( X( X(
Zapraszanie do gildii jest kwestia indywidualna. Moze byc zaproszony nawet 1 level na rooku.
Mam takie pytanie.
Co jeśli w okeslonym czasie nie znajdzie sie vice liderów?
Gildia się rozpada czy może lider dostaje bana??
Mi się zdaje że niedostajesz bana tylko rozpada sie gildia:)
Lord Pelar
07-06-2005, 20:08
Powalone to nieumiem zrobic z member na vice lidera bo wyskakuje mi error
X(
Error
A character of this account already holds one of the two highest ranks in some guild.
co mam zrobic z tym fantem ?
Inna postać z konta kolegi jest aktualnie liderem lub vice w innej gildii. Nie można być w dwóch naraz niestety
A mam pytanie:
Na jednym koncie ile mozna miec gildi?
Chodzi mi o wsiaty czy tak jak domki? "Na koncie mozna miec 3max domki na roznych swiatach"
Leczyc sie...
A mam pytanie:
Na jednym koncie ile mozna miec gildi?
Chodzi mi o wsiaty czy tak jak domki? "Na koncie mozna miec 3max domki na roznych swiatach"
Tylko jedną gildię na koncie.
kamil1153
27-06-2005, 09:04
Cześć!!!Mam do Ciebie pytanie dałbys mi swój e-mail pogadamy o tibii plisss :confused: ;(
kamil1153
27-06-2005, 09:06
Tibia jest powalna to o tymwiem B)
Ja mam pytanie. Czy jedna gildia może mieć więcej niż jednego lidera? Jeśli tak to jak zrobić drugą osobę liderem?
re: UP
Może mieć jednego lidera.
Tede Maedhros
02-07-2005, 20:21
Tak sie składa że nie musisz mieć 30 lvl aby się dostać do gildii. Jak nie wierzysz to sobie zobacz na Tibia.com gildie i zobaczysz że wielu nastolewelowców jest członkami jakiejś gildii.
http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds&page=view&GuildName=Alliance+of+the+Blue+Realm
To dlaczego ta gildia ma więcej liderów?
n00b plx? N/C
..::Wojtek::..
12-07-2005, 22:10
czy facc moze byc vice-leaderem? nie chodzi mi o tych 4 vice ktorzy sa potrzebni do zalozenia gildii tylko jakiegos z reszty vice-leaderow?
czy facc moze byc vice-leaderem? nie chodzi mi o tych 4 vice ktorzy sa potrzebni do zalozenia gildii tylko jakiegos z reszty vice-leaderow?
Jeśli lider nazwie tak samo grupę vice liderów i 3 grupę w gildii to osoby w tej 3 grupie będą wyglądały jakby były vickami. Niestety nie mają one uprawnień vicków
To dlaczego ta gildia ma więcej liderów?
A czemu nie?? Szkoda, że Hereticsów już nie ma (gildia z Valorii) zobaczyłbyś, że każdy był liderem :P
Jak wstawic obrazek do gildi >>??<< thx za odpowiedz:baby:
n00b plx? N/C
Sa gildie wychodzisz z roka potem sie rokujesz wracasz na roka z gildia :D
Czyli nie muszę mieć PACC żeby być w gildii. Jeden kumpel mówił, że tak, drugi, że nie, nie wiedziałem czy tylko lider musi mieć PACC, czy vice też... Ale teraz wiem!!! :-). Thx za poradnik
BlackWolf
09-06-2006, 18:30
Poradnik o gildii jest extra 8o , oby tak dalej:)
kornik92
03-01-2007, 20:23
tak jak napisales a potem mnie wylogowalo jak sie chcialam spowrotem zalogowac wyskakuje mi ze jest zle haslo lub numer co mam zrobic??????
Witam
Mamy lidera i 4 vice, ile trzeba czekać albo co trzeba zrobić żeby gildia była aktywowana?
BTW. Vice mogą być facc?
Dragon Len
21-01-2007, 20:26
Ej. Ale jak sie raz zalogowałem to mi konto Hackli ;/. Więc jak?
siniestro
05-02-2007, 00:25
wiem o tym, że może być kilku liderów na raz. Czy zastępują oni vice liderów? tzn. chodzi mi o to czy może być np. 3 liderów i 2 vice
Towarzysz
07-05-2007, 15:54
MOzna wstapic do gildii z jakim sie chce lvl??
pluto123
25-05-2007, 15:48
Zrobilem zawalista gildie mam wszystko ale nie wiem jak zrobic storone albo forum plz help me
Dawidurud
27-05-2007, 00:25
8o wow wileki dzieki ;] moge teraz zalozyc swoja gildie z kolegami :D
lady poradnik i przejzysty z zdjeciami
tak jak napisales a potem mnie wylogowalo jak sie chcialam spowrotem zalogowac wyskakuje mi ze jest zle haslo lub numer co mam zrobic??????
HAkli cie o lol sie najpierw mysli potem robi a ty kody podajesz lol lub r-keya
Prawie jak noob;)
Buahaha jak to czytam to mi sie smiac che ;]
oczywiscie ze sa
poszukaj sobie na tibia.com w dziale gildie
p.s. zazwyczaj maja wyraz "rook" w nazwie albo opisie;)
Mam pytanie:
Nie mam PACC :( czy moge wstapic do glidi?? :tongue:
Lipton Fazer
sorcer
lv 12
mlv 17
mozesz wstapic ale nie mozesz byc vice liderem;)
sory ze odpowiadalem na pytania bo moze odpowiedzi juz sa ale dopiero teraz zobaczylem ze to ma wiecej niz 1 strone:confused::confused::confused::confused::con fused::confused:
Jeśli założę gildię i skończy mi się pacc, to czy nadal będę liderem gildii?
Nerevareen
07-12-2007, 21:48
Domy Gildii ( Guild House)
Nie będę się rozpisywał na ten temat, ponieważ już to zrobiłem. Serdecznie zapraszam do tego tematu. (http://www.Tibia.Pl/thread.php?threadid=13759&boardid=25&sid=d7238e71acba52bdd63541054f67737e&page=1#12)
404 - Not Found
Ile guild housów może mieć 1 gildia?
Thunder_Inus
02-04-2008, 19:16
@up
Chyba 1... :)
Teraz moje pytanie, jeśli zrezygnuje z lidera to kto go otrzyma skoro jest kilka vicków ? ?
404 - Not Found
Ile guild housów może mieć 1 gildia?
1
@up
Chyba 1... :)
Teraz moje pytanie, jeśli zrezygnuje z lidera to kto go otrzyma skoro jest kilka vicków ? ?
Gildia sie rozpadnie, chyba, ze zaznaczysz na kogo chcesz ją przepisac i kogo tym samym ustanowic nowym liderem.
A jak można przepisać?
Bedac liderem masz opcje "set? lidership to..".
hamkalo1
24-04-2008, 21:08
jak sie nazywa to 1. miasto gdzie sie rozpoczyna gra i sie robi 8 level jak to miasto sie nazywa?????
sorry ze nie pisze o tym co wy lae nie moge znalzec swojego miejsca......(jestem tu nowy) więc.... podczas mojej nieobecnosci w tibię grał mój brat i z 20 lvla nabił 44lvl (druid) teraz jak przejmuję konto nie wiem jak, co, gdzie, kiedy??? pomóżcie mi nie mieszkam z moim bratem a nie mam jak z nim omówić tej kwesti prosze o pomoc (plx!!):(:(:(;(;(;(;(:confused::confused::confused ::confused:
rasialdo1
08-06-2008, 11:16
Bardzo Dobry Poradnik!!
Witam! Moje pytanie zadawane było juz wczesniej jednak nikt nie udzielil na nie odpowiedzi wiec pytam ponownie.
Czy gildia moze miec kilku leaderow jezeli tak to jak mozna to zrobic. Prosze o pomoc:baby:.
Witam! Moje pytanie zadawane było juz wczesniej jednak nikt nie udzielil na nie odpowiedzi wiec pytam ponownie.
Czy gildia moze miec kilku leaderow jezeli tak to jak mozna to zrobic. Prosze o pomoc:baby:.
Nie może. Lider jest zawsze tylko jeden. Jednak możesz stworzyć taką samą rangę dla lidera oraz dla vice - będzie to wyglądało, jakby było 5 liderów.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.