Pokaż pełną wersje : Radio tibiaPL
humm zauwazylem ze na tibiabr.com ludziska zrobili wlasna stacje
wedlug mnie to dosc ciekawy pomysl i sie tak zastanawiam czy u nas chlopi nie rozmyslali nad tym
bo zauwazylem ze tibiabr.com i tibia.pl czesto maja wspulne pomysly
no jesli nawet sie nad tym nie zastanawialiscie to teraz pomyslcie
wsumie z taka stacja to chyba nie ma duzo problemow
dalo by sie pare noobkow na prowadzacych a oni by nawijali np co mozemy znalesc na forum, jakie ciekawe tematy powstaly, kto co napisal smiesznego, kto ma hlvl, jaka wojna jest i gdzie, o ostatnich medialnych przygodach tibi i wogule noo ;p
stacja oczywsicie nie musiala by dzialac 24h wystarczy max 12h
a co doprowadzacych no to sadze ze napewno znajda sie jakies oszolomy ktorzy chetnie podziela sie swoimi
przezyciami
jesli taki temat byl to srry ja jak co to szukalem moze niedokladnie no ale przejechalem oczkiem :p
jesli sa bledy to humm trudno :p wazny jest pomysl !!
JEsli juz ktos mial wlasna stacje internetowa to niech sie tutaj wypowie aha i rowniez potencjalni ochotnicy na prowadzacych tez juz moga sie zglaszac ;p PAMIETAJCIE prowadzacy bedzie suchany przez kilka tysiecy ludzi (jesli oczywiscie pomysl wypali) slawa, pieniadze, kobiety i wino huhu
OnlyM(PL)
08-05-2006, 18:51
To znajdz sobie noobkow :<
Dr.Unknown
08-05-2006, 19:02
humm zauwazylem ze na tibiabr.com ludziska zrobili wlasna stacje
wedlug mnie to dosc ciekawy pomysl i sie tak zastanawiam czy u nas chlopi nie rozmyslali nad tym
bo zauwazylem ze tibiabr.com i tibia.pl czesto maja wspulne pomysly
no jesli nawet sie nad tym nie zastanawialiscie to teraz pomyslcie
wsumie z taka stacja to chyba nie ma duzo problemow
dalo by sie pare noobkow na prowadzacych a oni by nawijali np co mozemy znalesc na forum, jakie ciekawe tematy powstaly, kto co napisal smiesznego, kto ma hlvl, jaka wojna jest i gdzie, o ostatnich medialnych przygodach tibi i wogule noo ;p
stacja oczywsicie nie musiala by dzialac 24h wystarczy max 12h
a co doprowadzacych no to sadze ze napewno znajda sie jakies oszolomy ktorzy chetnie podziela sie swoimi
przezyciami
jesli taki temat byl to srry ja jak co to szukalem moze niedokladnie no ale przejechalem oczkiem :p
jesli sa bledy to humm trudno :p wazny jest pomysl !! Przecinki nie gryzą.
dalo by sie pare noobkow Daleko nie musimy szukać...
@down
Największe byki podkreśliłem.
A chcesz moje zdanie o temacie?
Ujme to w dwóch słowach: Polscy gracze. Większość powinna załapać, o co mi chodzi.
Przecinki nie gryzą.
Daleko nie musimy szukać...
huhu brawo cowboyu nie ma to jak szybko kogos zjechac za 3 bledy i brak przecinkow a moze bys tak cos powiedzial o pomysle tez heh?
a o te slowo "noobkow" chodzilo mi o pozytywne znaczenie cos wstylu ludzie ktorzy duzo sie przechwalaja ale oczywiscie zartujac ciagle przy tym(troche zle to ujolem ;p)
Dwimenor
08-05-2006, 19:26
A niby co byśmy tam puszczali? Co 10 minut:
"W temacie XXX ktoś nowy się wypowiedział"
A co w międzyczasie?
Pewnie muzyka.
A kto zapłaci za prawa autorskie do puszczanych utworów?
Dwimenor no wlasnie tez sie nad tym zastanawialem ale jak czasem sucham stacji internetowych to najczesciej ich zalozycielami sa zwykli internauci korzy puszczaja znane kawalki i watpie zeby oni placili
no a znowu tibiabr.com na jakiej oni zastadzie maja te radio?
@Nekro~~
jak to napisac cos w stylu "hi husahuashusa"? yyy nie :p zreszta nie jestem mozgiem z ingles za bardzo
humm wiesz ja tylko podrzucilem pomysl grupie prowadzacej tibia.pl i jesli to im sie spodoba to niech cos robia w tym kierunku a jesli nie to nie ;p
mi sie podoba i jesli komus sie z forumczykow ten pomysl tez podoba to niech napisze tu swoje zdanie i rowniez niech podrzuci pare swoich pomyslow i spostrzezen
Napisz do nich mejla i sie spytaj, proste ;)
Dla mnie to nawet fajne...jak by sie udalo zrobic to moglibysmy godzine puszczac muze a potem 15-20 minut gadac co sie stalo na forum, swiatach itd.. i tak caly czas....
jezeli wogole bedzie muza puszczana..
Ja bym chcetnie zrobil tylko jak mi sie sciaga shoutcast to error sie pokazuje :(
no coz
@Dwimenor:
hmm... wiekszosc ludzi robi radia zeby mixowac.. a nie ktorzy np: nie maja prgoramu albo.. nie umia :(.. i puszczaja normalna musze... a ci co puszczaja normalna muze to maja swiadomosc tego ze to jest hmm nielegalne.. ale jeszcze chyba nikogo nie zlapali za to... ale przeciez jak bysmy nie puszczali muzy to co? same informacje?.. co to ma byc Radio Tibia.pl 24 serwis informacyjny?? :P
Pozdro ;)
Emily Firehair
08-05-2006, 21:55
Zacznijmy od tego, że taki pomysł już był jakiś czas temu.
tja?? jakos nie widzialem ;D... ale jak by byl ten pomysl juz to pewnie nie wypalil bo nigdzie nie grzmi o radiu tibia.PL.. wiec moze to wypali.. ale to jest tylko moje zdanie ze fajnie by bylo to zrobic, nie wiem jak wy..
Tylko nie wyzywac XD
TehRegent
08-05-2006, 22:48
Najtańszy ZAiKS to koszta koło 200 zł :)
Chyba rozumiecie...
Sam radio miałem i już chciał ktoś na policje dzwonić :P
Sama idea może niezła, ale trzeba ją dopracować. W sumie doba jest dość długa (a nawet jeśli nie cała dobra, to te 10-12 godzin napewno), jakoś trzeba ten czas wypełnić
Co do muzyki i płacenia za prawa autorskie:
Wielu (zaczynającym karierę) muzykom przydałby się rozgłos w mediach, niby nic wielkiego, ale jednak może jakoś to zaowocować, wiem, że to pewnie głupi pomysł, ale lepsze to niż nic Xd
@up
Ta, jak naprzykład radio Ulicznik. Promuje młode, nieznane zespoły, jak np. "Cud nad winem"
Takie jest moje przesłanie do tematu.
Walekifa
09-05-2006, 00:55
Czemu Metal Militia/Oldschool maniac's/Techno Stars nie mogli by się wykazać? :] myśle że wielu z was coś ciekawego nagrywa.Jeśli zebrało by się troche nutek to czemu nie?Może i nie było by grania 24h/7 dni w tygodniu,no ale jakieś rozwiązanie to jest. Jakby do tego dowalić troche ogłoszeń,jakieś kąciki. Pare ciekawych pomysłów,to radio mogło by powstać.
Dr. Omader
09-05-2006, 01:12
Temat byl juz kilka razy poruszany.
Problemem sa prawa autorskie oraz odpowiednie zaplecze sprzetowe.
Zenuś napisal ze przewaznie ludzie nie placa. Tak to prawda, ale nie placa ludzie ktorzy prowadza radio, ktorego slucha raptem 50 osob w tygodniu. Radio Tibia.pl cieszyloby sie duzo wieksza popularnoscia i szybko ktos by sie "czepil". "Milych" ludzi na swiecie nie brakuje.
Dodam fakt, iz znajomy z Opola mial sprawe sadowa za prowadzenie radia internetowego bez oplacania ZAIKSu, a mial niewielu sluchaczy. Na szczescie skonczylo sie ugoda i spora grzywna tylko.
Do tego dochodzi fakt, iz potrzebaby do tego jednak dodatkowego serwera, a juz teraz w godzinach szczytu sa problemy z predkoscia strony i forum.
Na koncu zostaje problem znalezienia ludzi chetnych do tworzenia takiego radia. Moze i ludzi nadajacych sie do tego jest sporo, ale pozostaje kwestia zaufania do takiej osoby, a na zaufanie trzeba troche pracowac.
Fajny pomysl , ale czlowieku czy ty wiesz ile nadtym pracy jest ? (ja sam nie wiemXD) Potrzebne sa nutki i mikrofon zeby nawijac a instalacje to juz lepiej nie robic samemu :P.
@joke
Jezeli ma powstac radio to czemu by nienazwac je piszczel? XD
Temat nie był poruszany raz, czy dwa. Kilkanaście razy. Więc o czymś to świadczy.
@up
Inteligent... Takowe radio można spokojnie na zwykłym Winampie z odpowiednim pluginem zrobić. Gorzej to się ma jesli takowe radio ma stać na serwerze i prowadzących ma byc kilku. Imho pomysł, w który trzeba włożyć ogrom pracy, może nawet pieniędzy, a efekt może być naprawde marny...
ja tylko tak dla przypomnienia..
szukajcie a znajdziece:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=65814
ja znalazłam
do tych, którzy się wypowiadali tu, a nie czytali - popatrzcie sobie B)
d.Taube
Inteligent... Takowe radio można spokojnie na zwykłym Winampie z odpowiednim pluginem zrobić. Gorzej to się ma jesli takowe radio ma stać na serwerze i prowadzących ma byc kilku. Imho pomysł, w który trzeba włożyć ogrom pracy, może nawet pieniędzy, a efekt może być naprawde marny...
Pisze przecież, że temat był poruszany kilkanaście razy... więc po co znów?!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.