Pokaż pełną wersje : Przeprosiny CipSoftu
Jak możemy dziś przeczytać na tibia.com, CipSoft potrafi od czasu do czasu wykazać się uczciwością. Oto co możemy tam znaleźć:
"W czasie weekendu na stronie wyświetlany był banner o nieodpowiedniej treśći (była to reklama bota - przyp. nasz). Przepraszamy za tą mylącą reklamę i zamieszanie jakie spowodowała. Przypominamy i ostrzegamy też przed takimi programami, gdyż używając ich łatwo można paść ofiarą hackerów.
Reklamy na stronie są dobierane przez osobną firmę, a ich treść jest regulowana aby uniknąc nieporozumień. Niestety, właściciel reklamowanej strony zdołał te zabezpieczenia ominąć. Reklama ta została oczywiście usunięta najszybciej jak to było możliwe. Pragniemy zaznaczyć że nie wspieramy narzędzi do oszukiwania, a każdy gracz złapany na używaniu lub rozprowadzaniu ich ryzykuje usunięciem swojego konta".
Nic takiego się nie stało, wybaczamy.
gram juz ponad 3 lata i jeszzce nigdy nie bylo oficjalnych przeprosin od cip softu nice i gz dla nich ze poczuli sie do tego(lepiej pózno niz wcale)
Rudy of Furora
08-05-2006, 21:15
Respekt dla Cip Softu.
Ma przecież na głowie wiele innych spraw na głowie a nie jakaś reklama.
Widzimy że gra sie rozwija i za to im chwała :cup:
:] PZDRO FOR ALL IN CIP SOFT TEAM AND ALL TIBIA PLAYERS:]
Huuuuhhh :) to sie porobilo :)
ale i tak bot tylko 3dniowy:P
Magnus Arthur
08-05-2006, 21:17
Cały CIPSOFT :P
Przeprosiny Przyjęte.
To po 3 dniach skapli się że reklama jest o bocie, omg. No cóź cał CipSoft, no ale wybaczamy ;p;p.
Koronowany rycek
08-05-2006, 21:30
Postepowanie Cipow Było "Fair".
Przyznał sie do błedu a to nie czesto sie zdarza ;)
jestem wprost oburzony...stracilem juz do nich calkowicie zaufanie...
pffff. prawie nikt nie patrzy na te banery
pozdro.
Rafciu Mistrz
08-05-2006, 21:35
Haha pamiętam to! Nie wierzyłem kumplowi póki sam nie zobaczyłem :D Gratz gratz gratz! Szkoda ze ten bocik tylko 3-dniowi :D
pijopiwnik
08-05-2006, 21:35
ahahaha cipsoft przeprasza = P8WNED!!!!111111one111!!!!razjeden!!jeden
Pan Jordi
08-05-2006, 21:37
Przynajmniej Cipsoft się przyznał do winy i przeprosiło graczy :D BRAVO!!
@Rafciu Mistrz: Sie ciesz, bo pewnie jakby była wersja trialowa np. na miesiąc byś ściągnał i jeszcze by Cie shaczyli ;o
@topic: ziew.. wybaczamy - rozumiemy, dziękujemy.. każdy jest człowiekiem, nawet Knightmare!
Ciekawe jak omineli ta zabezpieczenia :p Gdyby tak jeszcze przyznali sie do bledu z runami w tym poprzednim updajcie :p Ciekawe tylko ile osob sciagnelo z tej strony te "boty" i ile trwac bedzie ich lapanie :P
Cipsoft sie przyznal do błędu i gratz dla nich. Co do tego baneru to nareszcie sie znalazl jakis normalny zaawansowany haker a nie ci pseudo co po forum grasują-.^
Maxi skywarien
08-05-2006, 21:56
jaki to byl bot ( nazwa ) ?
jaki to byl bot ( nazwa ) ?
Tibia N'Logger
Buahaha ( po przeczytaniu tego posta spadlem z krzesla )
@topic
Narescie CIpsoft potrafil sie do czegos przyznac ; )
Lord Gumio
08-05-2006, 22:02
nazwa nie jest wazna. wazne jest to ze 1 raz sie do bledu przyznali
Hehe, no ładnie. Odkąd pamiętam nigdy nie było oficjalnych przeprosin z ich strony, a może nawet nieoficjalnych. Ale przynajmniej "się nawrócili", ciekawe czy na długo. Pewnie się już czegoś takiego nie doczekamy :P
no stalo sie ale jak przepraszajol to co mam robic wybaczam :p
Szkoda ze nie na morde wyje.bales sie
:Dbuahahahah xD xD:D
co do cipek to moim zdaniem dobijajace ale no coz kazdy moze popelnic blady ale jak dla mnie to wiekszym bledem jest Update. BOT ROX
czekam na przeprosiny za update....... a jak nie to im list napisze :baby:
sivy_fhm
08-05-2006, 22:40
coś te przeprosiny podejrzane, bo jak mowi stare srodkowosądeckie przyslowie ludowe:
"bo gdy cip'ek nas przeprosi,
chory update sie zanosi"
koleś sie pewnie obłowił jeżeli tam byl geylogger lub inne "zakazane" tresci.
IMO CipSoft wcale nie musiał przepraszać za tego bannerka bo to przecież ich problem a nie nasz (chociaż z drugiej strony coraz więcej użytkowników tego badziewstwa xD). I to świadczy tylko dobrze o nich, że postanowili przeprosić za ten "wybryk". Gratz dla nich i szakunec xD.
Co do "geyloggera" to nie sądze, żeby w tym programie jakiś był, bo oni chcą na tym zarabiać a żeby zarabiać muszą mieć reputację.
Gorgolec_Azura
08-05-2006, 22:59
heh Spox pierwszy raz widze jak Cip Soft przepraszaja 8o 8o 8o
Uniwersum Mucha
08-05-2006, 23:47
Ej działa wam tibia bo mi coś nie chce sie włączyć odpiszcie plisss:D????:(
Ales Tras
08-05-2006, 23:47
Tu macie ssa :> zdążyłem zrobic :P
[edit by MatKus]
CipSoft prosil strony fanowskie, zeby nie zamieszczac obrazkow z tym bannerem.
Tia. Ciekawe, ilu z Was sciagnelo tego bota :p
Illuvatarys
09-05-2006, 00:04
Kurde tyle razy wchodziłem na tibia.com i nic nie zauważyłem :cup: Brawo dla Haxora :) I dla Cipów za przeprosiny :P
No tak bravo ..... , ale i tak nie wybacze im poniewaz zniszczyli ta gre kompletnie i zebym im wybaczyl za to niech ustawia tak jak bylo przed soulpoint'sami(ale zeby grafa eq i expowiska zostaly jakie sa).
Mówicie o Cipsofcie jaki to on dobry pierwszy raz sie przyznał i przeprosił...
Ale nie sądze że winnej sprawie by przeprosił, bo w końcu to by im interes knociło :)
Nie przypominam sobie bym widział jakąkolwiek reklame o botach
mnie bardziej denerwuje podchodzenie do namelocków... Powinnismy sie kierowac zasada ze jezeli chcemy cos naprawaic to badzmy sami fair...
No niestety. Moj kumpel dostal namelocka za to ze ponoc isteniej na swiece firma ktora nosi nazwe jak jego nick...
To jedno pytanie... co z GM Nietzsche ?? Przeciez cipsoft to niemcy...czyzby nieslyszeli o swoim rodaku??
==========
a co do tematu... wypadek pracy :)
Ja się w ogóle nie gniewam, nawet nie widziałem tego banerka:/ Ale ta sytuacja dowodzi, że nikt nie jest doskonały... pozdro dla CipSoftu
dobrze, że przeprosili :P
przeprisiny przyjęte :)
kamil00s
09-05-2006, 12:50
Dlamnie Cipy to banda chu.... co potrafia tylko karac a praktycznie nic nie robia w sprawie hakow
bo "sorry" mówi wpierw madonna i to jej hasło firmowe :D
teraz cipsofto mówi "prze-praszam"?:D
ja im moge najwyzej dac wyczyscic buty :D
Przeprosiny od Cipów to jak Magic Longsword na urodziny od GMa.....Ale skoro przez 3 dni była ta reklama, to znaczy, że ten kto go ściągnął wtedy-może go używać i w razie czego podeprzeć się obecnością tej reklamy. Prawo nigdy nie działa wstecz...
co z GM Nietzsche ?
Postać ta jest starsza niż reguła zabraniająca tworzenia takich nicków, a już od czasów rzymskich wiadomo że 'prawo nie działa wstecz' (co napisał już kolega wyżej, tyle że w raczej złym kontekście, bo zasada zabraniająca oszukiwania była obecna wcześniej niż pojawił się ten banner).
Evul Tibian
09-05-2006, 15:20
Taki mały offtop...
Jaki jest sens udostępnienia opcji komentowania newsów skoro każdy post/komentarz jest identyczny?
CipSoft niezły że przeprosił xD B) :] :oks:
Wszyscy powinni im pebaczyć ;) :p
A więc.....................przebaczycie??
BO JA TAK xD :] :cup:
Widać że im zależy.......................to dobrze :D ;)
Robicie z igly widly - przeprosiny to byl ich obowiazek za to, ze przez ich nieuwage ktos mogl pomyslec, iz udostepniaja oficjalnego bota i mogl pasc ofiara hacku.
Adri Thio
09-05-2006, 16:31
Niewydazylo sie nic takiego a ci któzy przesadzaja ze niemaja jzu zaufania ich problem kazdemu moze sie zdarzyc wyslac cos Glupiego w tym przypadku Bota
a pomyslcie czy wy nieuzywacie makr ?? w duszy sie cieszyliscie ze byl tam boot a forum obrazacie ich !ŻĄL! X(
pijany rolnik
09-05-2006, 16:38
To po 3 dniach skapli się że reklama jest o bocie, omg. No cóź cał CipSoft, no ale wybaczamy ;p;p.
Nie, skapli sie odrazu tylko było napisane "usunelismy to jaknajszybciej było to mozliwe"
@Adri Thio
No comment ----------------.-----------------""""""""""
DJ Blackout
09-05-2006, 16:41
OK wybaczam przeprosiny przyjete brawo dla cipsoftu!!!Trzeba przyznac spisali sie na medal jak na dobra firme przystalo:cup: he he he he he he he he
Gratulacje dla cip... za co ? :P Jak mozna po 3 dniach odkryc ze na stronie jest banner do bota, chyba ktorys z nich przez przypadek wlaczyl tibia.com
@edit
"usunelismy to jaknajszybciej było to mozliwe" -- moim zdaniem usuniecie bannera nie trwa 3 dni...
Raz może sie zdarzyć , dziękujemy i wybaczamy8o
Harry Xin
09-05-2006, 19:16
Cipsoft przeprasza dosyć często (zawsze, gdy musi zrobić "cofkę serwa"). Więc gadanie, że po raz pierwszy przyznają się do błędu jest oczywiście jednym wielkim kłamstwem! Poza tym większość stron o tibi przeprasza, gdy okaże się, że podane zostały błędne informacje (tibia.com, tibiabr.com, erig.net i tibia.pl również).
P. S.: Chociaż ostatniego freeza na Aldorce w zeszłym tygodniu (prawie 5 minut) pracownicy Cipsoftu przegapili. Ja na szczęście przerzucałem itemy w depo ale około 600 osób padło. Tu "cofka serwa" moim zdaniem była niezbędna.
D Rookmaster
09-05-2006, 20:34
Ej ,a co to jest freeze?
Pytam tak serio.
Może innym może wydać się do głupie że o to pytam bo to jest "oczywiste", ale ja gram na rooku i nie często tam się takie rzeczy zdarzają.
mlodysiwek
09-05-2006, 20:45
No ich powinnoscia bylo przeprosic. GZ To tak jak na stronie papierosow malboro byla reklama plastrow nikotynowych :P:P
No przynajmniej sie z tym uporali.
A co do poniektorych, CipSoft nie raz przepraszał.
Pamiętam jak w zeszłyem roku była z czymś afera, wtedy też przepraszali...
vizjereia
09-05-2006, 23:06
Ej ,a co to jest freeze?
Pytam tak serio.
Może innym może wydać się do głupie że o to pytam bo to jest "oczywiste", ale ja gram na rooku i nie często tam się takie rzeczy zdarzają.
Freez to taki dluuuuugi nieprzyjemny lag ktory trwa kilkanascie sec lub jak kolega wyzej napisal 5min :P.W czasie freeza nie mozesz sie ruszac uhac ani nic robic musisz czekac az on minie i jest to niezalezne od twojego polaczenia internetowego.Freezy wystepuja stosunkowo rzadko (lagi sa czestrze :)).
Cipsoft przeprasza dosyć często (zawsze, gdy musi zrobić "cofkę serwa"). Więc gadanie, że po raz pierwszy przyznają się do błędu jest oczywiście jednym wielkim kłamstwem! Poza tym większość stron o tibi przeprasza, gdy okaże się, że podane zostały błędne informacje (tibia.com, tibiabr.com, erig.net i tibia.pl również).
P. S.: Chociaż ostatniego freeza na Aldorce w zeszłym tygodniu (prawie 5 minut) pracownicy Cipsoftu przegapili. Ja na szczęście przerzucałem itemy w depo ale około 600 osób padło. Tu "cofka serwa" moim zdaniem była niezbędna.
Tak Cipsoft przeprasza bo tak jest client zaprogramowany (po jakiś cofkach na servie pisze info przed listą postaci i tam przepraszają - automat), ale na stronie to odkąd pamiętam to jest PIERWSZY RAZ !
PS.: kto ma screna tego banera (bo to teraz kurde rare item jest ;p) ?
poszukiwacz przygód
10-05-2006, 00:15
heh... ja nawet nie zwracam uwagi na te reklamy... ale co tam :D wazne ze podolali temu :0 zeby potrafili :D pozdro cipsof :D tak 3mac :D
paść ofiarą hackerów.
No dalej wielkie brawa!
Hacker bad
Cracker pewnie good
lol :D
widze, ze oni tez sie niczego nie nauczyli...
Postać ta jest starsza niż reguła zabraniająca tworzenia takich nicków, a już od czasów rzymskich wiadomo że 'prawo nie działa wstecz' (co napisał już kolega wyżej, tyle że w raczej złym kontekście, bo zasada zabraniająca oszukiwania była obecna wcześniej niż pojawił się ten banner).
Chodzi o to że to oni sami jakby "zdjęli" tę zasadę, pozwalając na reklamę bota na tibia.com, więc przez 3 dni ta zasada była "disabled" jakby;] Przepraszam bardzo, ale teraz nie mogą się czepiać ludzi używających rzeczonego bota(tzn mogą, ale to byłoby brzydkie i niesmaczne...)
Za co to przepraszać i tak wszyscy na botach jadą.
Za co to przepraszać i tak wszyscy na botach jadą.
Ma racje :D Kazdy prawie zapieprza na bocie =] Ja uzywam black ice do lowienia, ale to tez uzywanie bota ;D
gram juz ponad 3 lata i jeszzce nigdy nie bylo oficjalnych przeprosin od cip softu nice i gz dla nich ze poczuli sie do tego(lepiej pózno niz wcale)
Z tym sie zgadzam tez gram okolo 3 lat w tibie i nigdy nie widzialem zadnych przeprosin od cip softu =\
D Rookmaster
10-05-2006, 15:47
Hehe, ale wogóle gduby nie przepraszali toby mnie ludzi się na nich obraziło że takie coś dali bo bardzo mało osób to zauważyła:D
Śmieszna sytuacja, nie ma co...
Dan the Automator
10-05-2006, 16:34
A za tibie przeprosili?
I tak im nie wybacze!
pijany rolnik
10-05-2006, 17:19
Mnie najbardziej smieszy to w tej całej sytuacji ze wiekszosc osob niewiedziała o tym bannerze a po przeprosinach Cip~ (:)) ci ktorzy niewiedziali o tym bannerze ( a widzieli newsa na tibia.pl) zaczęli pisac "straciłem zaufanie do Cipkow 1!111!" wiec wychodzi na to ze przeprosiny sie nieopylily :)
Harry Xin
10-05-2006, 18:51
Tak Cipsoft przeprasza bo tak jest client zaprogramowany (po jakiś cofkach na servie pisze info przed listą postaci i tam przepraszają - automat), ale na stronie to odkąd pamiętam to jest PIERWSZY RAZ !
Po update, na którym zostały wprowadzone wandy i rody trzeba było zastosować cofkę serwa, bo wyszedł na jaw ten bug z domkami. I wtedy na tibia.com były odpowiednie przeprosiny. Ci co mają lepszą pamięć przyznają mi rację. Żebyście lepiej skojarzyli podpowiadam, iż to wtedy Cipsoft przyznał wszystkim z PACCem 1 dzień PACCa dłużej, gdzyż bardzo wielu z nich poświęciła pierwszy dzień na udekorowanie swojego domku. :p
Dec 13 2005 Compensation for Reset Dec 14 2005 Dec 15 2005
juz nie tyle co za dekorowanie domku, ale z jakiej racji mam tracic 1 dzien pacca
z powodu ich błędów...
A ja spokojnie czekam sobie na kolejny Update, he he :)
I znowu będą musieli przepraszać nas wszystkich ...:confused:
Ale co tam, przecież bledy się zdarzają, co nie. Więc myślę, że nie ma co się więcej rozwodzić nad tym tematem..... będzie kolejny.
Ej ludzie bo dzisiaj napisal do mnie GM i nie wiem o co mu chodzi pomorzcie :(
18:30 GM Iscen on Harmonia: Teleporting is ILLEGAL, if I catch you red-handed, a banishment will follow!
spoko ja sie nie gniewam xD... btw. fajny ten bot ^^. <joke>;)
Hah :D przeprosili pierwszy raz ;D
Ktoś tam napisał Haker bad a cracker pewnie good czemu Haker do cholerki jasnej nie hakuje znaczy hakuje ale on nie niszczy wylukuje czesciej luki w systemie włamuję się nic nie robiąc natomiast cracker niszczy co popadnie daje booty hakuje strony ludzi :] wiecie już wiec nie mowcie na hakera ze on hakuje wam konta tibi -.- Ghoon czy jakos tak pytałeś się bo ci cos gm napisał -.- po pierwsze nie ten temat a tu masz trasalator rox ;D18:30 Iscen GM na Harmonia: Teleporting jest ILLEGAL jeśli łapię cię czerwony-podać/podawać, banicja nastąpi! jak sie nie myle robiles teleport a to zabronione :] Pozdro Cipów i innych :*
Garino Ardielowan
11-05-2006, 21:31
Hah :D przeprosili pierwszy raz ;D
Ktoś tam napisał Haker bad a cracker pewnie good czemu Haker do cholerki jasnej nie hakuje znaczy hakuje ale on nie niszczy wylukuje czesciej luki w systemie włamuję się nic nie robiąc natomiast cracker niszczy co popadnie daje booty hakuje strony ludzi :] wiecie już wiec nie mowcie na hakera ze on hakuje wam konta tibi -.- Ghoon czy jakos tak pytałeś się bo ci cos gm napisał -.- po pierwsze nie ten temat a tu masz trasalator rox ;D18:30 Iscen GM na Harmonia: Teleporting jest ILLEGAL jeśli łapię cię czerwony-podać/podawać, banicja nastąpi! jak sie nie myle robiles teleport a to zabronione :] Pozdro Cipów i innych :*
Gratz0r blax0r grejt translatora. Banicja -> ROTFLMAO.
Poprawnie przetłumaczone, brzmi to tak - "Teleportowanie jest nielegalne, jeśli złapię Cię na gorącym uczynku, zostaniesz zbanowany".
Dziękuję, do widzenia.
pijany rolnik
15-05-2006, 23:17
Ej ludzie bo dzisiaj napisal do mnie GM i nie wiem o co mu chodzi pomorzcie :(
18:30 GM Iscen on Harmonia: Teleporting is ILLEGAL, if I catch you red-handed, a banishment will follow!
oznacza to ze trzeba sie troche nauczyc angielskiego albo poprostu jestes zamlody na tibie :) powiem tylko zebys nieprzesadzal z teleportacją :)
Wie ktos co mam zrobić, gdy podczas logowania sie w tibie wyskakuje info:
Cannot connect to a login server.
Error: Connection refused.
All login server are offline. Check www.tibia.com for more information.
Co sie stało? Od czasu update nie moge sie zalogowac na tibie...ściagnalem juz 3 razy nowa wersje i nadal wyskakuje mi to samo...moze ktos pomóc?
gg: 9409435:(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.