Pokaż pełną wersje : Dalitas Drayner 141 ms ginie spingowany
Olorion.
09-05-2006, 18:23
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/8777
sad ;<
Miszczoslav
09-05-2006, 18:34
nie ma pokazane jak padł nawet
Draconis Dragontooth
09-05-2006, 18:37
Ehh ... wkurzają mnie takie frajerskie zagrywki .. solo by go nie wzieli bo dalitas ( moim zdaniem ) to kozak i by się nie dał .. jaki z tego morał ? że pingują tylko frajerzy którzy nie potrafią grać fair..
@up: musisz poczekać chwile bo w ostaniej sekundzie jest pokazane jak dostaje sd sd i ue ..
Straznik Monopolowego
09-05-2006, 18:57
O co chodzi z tym pingowaniem ?:P
up: TWOJ PODPIS JEST GENIALNY!!!! sam sobie niedlugo taki walne:P
Tutaj świetnie widac, koles get pinged:P, heh widac juz coraz wiecej h lvli pada w ten sposob ;/
Fillipex
09-05-2006, 19:27
no filmik spoko... tylko nie kumam czegos....jak wiedzial ze go pinguja to czmu nie dal loga ?! :|
no filmik spoko... tylko nie kumam czegos....jak wiedzial ze go pinguja to czmu nie dal loga ?! :|
Moze chcial pokazac jakie szuje z tamtych kolesi... pogodzil sie z dedem lub cos, pisal nawet...
@down
Tez mozliwe ;]
Wielki MarIuSzzo
09-05-2006, 19:37
Jesli by specjalnie poszedl pasc, to nie zabralby takiego napchanego bp.
Moze myslal, ze go nie spinguja? Ze beda tylko gadac...
Na czym polega dokładnie pingowanie kogoś? Gram juz 2 lata w Tibie ale sie z tym nie spotkalem.
@Topic
Film OK. Lubie śledzić wojny na Elysi mimo ze tam nie gram juz :P
Na czym polega dokładnie pingowanie kogoś? Gram juz 2 lata w Tibie ale sie z tym nie spotkalem.
@Topic
Film OK. Lubie śledzić wojny na Elysi mimo ze tam nie gram juz :P
Nikt Ci na to nie odpowie, ja również :)
Nie rozumiem o co chodzi z tym pingowaniem, nie spotkałam się z takim określeniem :s Może mi ktoś podpowie na PW? :p
Co do filmiku jest ok
@down
Dzięki :*
pignowanie polega na zasypywaniu danego numeru IP dużymi pakietami danych na które komputer pingowany musi odpowiedzieć. zapycha tym łącze przez co macie lagi
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ping
@topic
szkoda tego sorca.... tyle się męczył a tu takie zagrywki i pada.... szkoda go...
Nikt Ci na to nie odpowie, ja również :)
Nie rozumiem? :P Dlaczego? :P I co sie dzieje z postacią gdy ta ulega pingowaniu?
@up
Thx xD
@Ryba
Też dzieki ;)
Nie spotkales bo to dosc nowa metoda i zwykle uzywana na h lvlach... jest to jak ktos wspomnial wysylanie pakietow do jednego adresu IP, potrzeba do tego dosc wielu uzytkownikow (przynajmniej tą metodą jakie ja znam:P, nie wiem, moze juz sa inne mozliwosci) ;), nie znam sie na tym wiec nie wiem zbyt dokladnie
Nie rozumiem? Dlaczego? I co sie dzieje z postacią gdy ta ulega pingowaniu?
Wpisujesz odpowiednie polecenie, postac albo dostaje baaardzo wysokiego pingu (co objawia sie wielkimi lagami) albo wogule nie odbiera sygnalow z serwera
Można zakazać odpowiedzi na pakiety ICMP Echo Request (np. używając zapory sieciowej), przez co zdalny komputer nie będzie wysyłał pakietów ICMP Echo Reply. Powoduje to, że program ping wyświetli informację o nieosiągalności zdalnego komputera.
Za jakis czas, metoga spingowania pewnie bedzie juz tak popularna, ze moze CipSoft bedzie ostrzegac :P
Martinesz
09-05-2006, 21:12
nooby na wszystko znajdą sposb teraz bedzie "moda na ping" ;//
Fillipex
09-05-2006, 21:25
Jesli by specjalnie poszedl pasc, to nie zabralby takiego napchanego bp.
Moze myslal, ze go nie spinguja? Ze beda tylko gadac...
Ale... zauwazcie ze oni spingowali go ze 2 razy napewno... raz na 100% w domku jak byl a pozniej jak padl... nie wiem czy w dp go jeszcze nie spingowali ale niewazne... jak byl w domku i widzial ze go pinguja to mogl dac loga i git... a opcja z tym chcial pokazac jakie to oni szuje to przeciez i tak nikt nie zobaczy tego... no bo jak... naprawde nie rozumiem...
NIe chodzi tu konkretnie o ping ale o Ping of death czyli wysylanie duzych ilosci informacji na podany nr ip. inna mozliwoscia jest zapychacz portów dla przykladu zapychamy port 7171 i koles nie moze grac w tibie :D. Ten trick stosuja najczesciej szwedzi korzystajac z wady programu Msn który podaje ip podczas przesylania plików np .mp3
NIe chodzi tu konkretnie o ping ale o Ping of death czyli wysylanie duzych ilosci informacji na podany nr ip. inna mozliwoscia jest zapychacz portów dla przykladu zapychamy port 7171 i koles nie moze grac w tibie :D. Ten trick stosuja najczesciej szwedzi korzystajac z wady programu Msn który podaje ip podczas przesylania plików np .mp3
LOL, tak samo mozna uzywac w GG, kazdej (prawie:P) osobie z ktora gadasz i posiada ona GG da sie sprawdzic jej IP:P
Kittel Cit
09-05-2006, 21:41
O boze wystarczy tylko pomyslec co dla takiego sorca szkodzi raz pasc i to specjalnie jak ma blessy,duzo kasy? Chcial pokazac ze rodzina "Lowe" nie ma ani dobrego cela ani nic poprostu pinguja ludzi dzieki czemu maja taka reputacje.Byc moze chcial zeby tez ich dotknela reka "sprawiedliwosci" Gma :P?
no ping coraz bardziej powszechny niestety :P ze zwykłym można walczyć za pomocą firewalla. Do pingu potrzeba kilku osób/komputerów chociaż to zależy od łącza (gościa który pinguje i pingowanego).
Olorion.
09-05-2006, 21:52
Nie spotkales bo to dosc nowa metoda i zwykle uzywana na h lvlach...
znana mi od 5 lat ;<
znana mi od 5 lat ;<
Ta? I uzywana w tibii od 5 lat?
hahaha hahahaha hahaha niedal loga bo dostal z sd dostal z sd i go zpingowali potem the end:]
Olorion.
09-05-2006, 22:06
Ta? I uzywana w tibii od 5 lat?
uzywana jest od 4-5 lat ; )
uzywana jest od 4-5 lat ; )
Hahaha jasne, pewnie na tanebrze czy gdzieś, przykre :P, chyba nie myslisz, ze ktos w to uwierzy? A nieee... pewnie tylko Ty sie o tym dowiedziales jak tam grales 5 lat temu a wszystkim sie cos zapomnialo albo nie mieli farta i nie slyszeli o tym lol ;p
Sir Klimek
09-05-2006, 22:16
Cale TD ginie od pingow(oprocz gumisia ktory padl od mojej ekipy 20-30lvle~ bez pinga) mimo ze mialem tam kilku kolegow TD zaczynalo zabijac byle kogo, jesli udaloci sie obronic przed jednym z atakow(nawet jesli niebyles przygotowany a umiesz grac) to i tak masz "huntat"
Olorion.
09-05-2006, 22:17
@upup
men o czym gadasz nubie
pingowanie od zawsze bylo uzywane
np.
Isara/ przez del'toro dawno temu
Infera/ Reza pingowal ludzi w 2004 roku na swoim charze na R ~ i zabijal 70-80 lvle swoim 10-15 lvl sorcem
pingowanie od zawsze bylo stosowane, chociaz ty mogles o tym nie wiedziec siedzac bez przerwy na 20 lvlu, bo kto by sie toba przejmowal
Haha, 5 lat temu tez? Odezwal sie h lvl, a o to kto sie mna przejmuje to sie martwic nie musisz ;)
Olorion.
09-05-2006, 22:30
nie spotkales sie z nia wczesniej bo nie byla tak powszechna zebys mogl o niej uslyszec ;[
Lord Wlodek
09-05-2006, 22:56
Ping stary dobry sposob moze nawet ponad 5 lat na Antice zawsze mnie huje pingowali i powiem ze to skuteczne a lvl zawsze mozna odrobic
Moim zdaniem to On jest jednym z najbardziej doswiadczonych graczy na Elysii wiedzieli, ze sie im wyslizgnie i go nie zabija, dlatego to zrobili. Chociaz on o tym dobrze wiedzial.
Dalitasa rzeczywiście mi szkoda, mimo że go nie znałem i nie był moim przyjacielem miałem szacunek do jego umiejętności i pvp. Oczywiste, że został spingowany przez Xanaxora [tibia.com/forum], który wspiera Lowe'ów.
Co do Baxa, który także został spingowany, to mi go nie szkoda, bo do jego konta acc i pass ma conajmniej jedna osoba poza ownerem, która straszy huntem z jego postaci jak sama ma problemy.
Undertakerr
09-05-2006, 23:35
nie uzywac msn ;) albo nie dawac swojego numeru niezaufanym osobom.
Fillipex
10-05-2006, 00:09
hahaha hahahaha hahaha niedal loga bo dostal z sd dostal z sd i go zpingowali potem the end:]
O.0... przeczytaj wyzej... spingowali go napewno 2 razy... raz w domku i juz wtedy mogl dac loga a nie dal... czemu?!? o.0
nie uzywac msn ;) albo nie dawac swojego numeru niezaufanym osobom.
Lepiej sobie załatwic komunikator-posrednikow ( msn + gg ) w jednym np :)
Lepiej sobie załatwic komunikator-posrednikow ( msn + gg ) w jednym np :)
Ale Tibioki raczej się nie oglądają za taką mirandą, tylko jadą na gg/msn i robią duże oczy.
ostro... a nawet bardzo ;d
Zomakeit
10-05-2006, 14:18
JAk dla mnie to taki se ten film pioniewaz 30min nudy i wreszcie tylko ded ;/
Hmm w twoim domku tyl "ManaRune"??
JAk dla mnie to taki se ten film pioniewaz 30min nudy i wreszcie tylko ded ;/
Hmm w twoim domku tyl "ManaRune"??
manarune?
jego domku?
HELP POLAK ATTACK.
OTS plax :>
Hehe, pierwszy raz widze taka metode dobre to :D
przed pingiem mozna bardzo prosto sie obronic :baby: jak juz bylo wspomniane firewall
Olorion.
11-05-2006, 09:11
firewall obroni ciebie tylko przed "nieprofesjonalnym" atakiem
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.