Pokaż pełną wersje : Spider chain mail
Brahmaparusha
11-05-2006, 17:53
Na sapphirze zostal zlootowany nowy rare.
You see a spider chain mail (Arm:16).It weighs 172.00 oz.It seems poisonous.
Polecial z Old Widow
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1227067
Na razie jeszcze konkretow nie wiadomo, dopiero co sie ta informacja pojawila. Jak z tematu mozna wyczytac bedzie pokazanay na CC3 w niedziele, wtedy tez zrobie SS.
///--------------------------------------------------------------------------------------------
Udalo mi sie znalezc cos takiego:
http://static.erig.net/wiki/3/31/Spider_Chain_Mail.gif
Item Class: Armors
Attributes: Arm:16
Weight: 172.00 oz.
Loot value: ? gp.
Dropped by: The Old Widow
Buy from: Players.
Sell to: Players.
Notes: One of the best armors in whole tibia.
Jednak do niedzieli ciagle nie mozna byc 100 % pewnym, czy ten pancerz istnieje ;)
Swoja droga - nie podoba mi sie ten wyglad i nazwa
Huhu ładnie.Nie mogę się doczekać screena.
Ciekawe ile przedmiotów jeszcze nie zostało odkrytych...
Swiontas
11-05-2006, 18:18
No to zaje*****. Kolejny rar :) Kiedy ss?? Gz dla ekipy co to wyllotowala;)
Propan Butan
11-05-2006, 18:29
szybciutko robic postac na ty mservie i isc oglądac ten item :D
Gz dla ekipy co* to wyllotowala
Powinno być jeśli...
Why dopiero w niedziele... ? I nie rob ssa tylko filmik plx :P
A zastanawailiście się jak to niby ma wyglądać w tibi.spr?
Bo ja nic nie widze co by mogło pod to podejść.
Rekin Master
11-05-2006, 19:02
film w niedziele musi byc =]
@emilok
nom...ale moze cos nie wiem ale cos na pewno xD
Troche dziwne, że dopiero w niedziele, ale jeśli to prawda to Gz dla tych panów
sranie w banie....wogole troche noobiasta ta nazwa...puki ssa rl nie zobacze to nie uwierze..narQ
Doktór Lewatywa
11-05-2006, 20:25
sranie w banie....wogole troche noobiasta ta nazwa...puki ssa rl nie zobacze to nie uwierze..narQ
Ja tam wierzę, a nazwa jest wporzo :p . Nie wiem czego się nazwy uczepiłeś...
A zastanawailiście się jak to niby ma wyglądać w tibi.spr?
Bo ja nic nie widze co by mogło pod to podejść.
Pewnie ma wygląd knight armora :P
A ja myśle że to pujda na resorach :p boorex ma racje że ta nazwa jakaś taka mało trórcza no ale jeżeli to naprwade istnieje to sie zdziwie...
FAjny wałek. Łudze sie ze to prawda ale bądzmy realistami.. Czemu w niedziele ma byc rec z tym itemem? po to aby zorbic do niedzieli fake? Wklejenie screena nic wysiłku nie ksoztuje a jak by o zrobil to by było większe prawdopodobieństwó iz mowi prawde...
FAjny wałek. Łudze sie ze to prawda ale bądzmy realistami.. Czemu w niedziele ma byc rec z tym itemem? po to aby zorbic do niedzieli fake? Wklejenie screena nic wysiłku nie ksoztuje a jak by o zrobil to by było większe prawdopodobieństwó iz mowi prawde...
CZlowieczku czy ty nierozumiesz ze czlowiek ktory zrobil ten temat niema tego armora i niema nic z nim wspolnego, oprocz tego ze gran na tym samym serverze Saphira, wszedl na forum tibia.com i zobaczyl w dziale Saphira ze jest taki temat, dal tu linka, a w tym temacie na tibia.com jest napisane ze pokazą ten armor w niedziele o 18 chyba w cc3. tyle.. omg -.-
Czytanie ze zrozumieniem !!!!!!!!!!!!!!!!
Arathorn
12-05-2006, 09:56
Spider chain mail? Od kiedy pająki mają łuski?
Spider chain mail? Od kiedy pająki mają łuski?
Spider Chain Mail = Łańcuchowa Pajęcza Zbroja~
Łuska to po ang. jest 'scale'.
jestem pod wrażeniem i czekam na ss, a co do nazwy to imo moze byc
Spider Chain Mail = Łańcuchowa Pajęcza Zbroja~
Łuska to po ang. jest 'scale'.
Ja na polski to bym portaktował jako Pajęcza Kolczuga :D
Bo przyznasz ze Łańcuchowa Zbroja brzmi dziwnie :) (mail to właśnie kolczuga)
Cool! :D
Syty item to musi byc :) Ma arma tyle co demon armor ;p
Zalgadis
12-05-2006, 18:03
wazy prawie tyle co 2 gs'y wiec ojoj dla knighta tylko ;p
pozyjemy zobaczymy ;) czy bedzie wogule :D
elo ziom bajabongo
12-05-2006, 18:18
Spider chain mail, troche naciągana nazwa ;)
it seems poisonus<- tylko tyle lol ;) fake dopoki nie bedzie filmu albo ss
Aval'yah
12-05-2006, 18:55
http://www.thenoobcomic.com/daily/strip147.html
Spójrzcie na trzeci kadr.
~>Salmon<~
12-05-2006, 20:53
http://tibia.erig.net/Spider_chain_mail
Sądze że ta strona ma zaufane żródła informacji więc raczej to nie jest żaden fake:p
Saphira rox :D. Ciekawe czy to prawda. Szkoda tylko, że jest No Pain... byłoby znacznie lepiej.
wszystko fajnie, w niedziele zobaczymy... tylko to wygląda jak chełm a nie arm
Ja tam wierze ;p;p. Do niedzieli poczekamy i zobaczymy na filmiku ;).
Wg graczy to coś ma opis "You see a spider chain mail (Arm:16).It weighs 172.00 oz.It seems poisonous.".
Wg erig net to coś ma opis "Spider Chain Mail.This seems poisonous.".
Mi tu coś śmierdzi, i to strasznie, jeszcze ten wygląd.......
skryhull
12-05-2006, 22:32
spider chain mail? to przecież brzmi nie tibijsko! a ten obrazek, ten rzekomy armor to sie nazywa "cowl" chyba? ale na kolczuge to to na pewno nie wygląda. I jest on za ciężki jak na armor! Pamiętacie "banuta wand" za jeden milion? potem powiedzieli że to był żart bo im sie nudziło i chcieli se jaja porobić!
xedhgyr zezathyn
13-05-2006, 10:13
mi też coś tu śmierdziale jeśli okaże się że to prawda...to już niemam po co spróbować solnąć pierwszego gsa palkiem bo teraz wszyscy będą na nich siedzieli i czekali na the old widow
a co do samego pancerza...dla knighta któremu nie starczy dsm pancerz będzie zuwielbiam jeść bananyisty!!
tylko ten cap ale...czy niewarto tego wytrzymać dla 16arma??
mam nadzieje że jeśli to prawda zostanie jescze jakiś czas rarem
szymon287
13-05-2006, 10:55
@up:
ta juz ci ktos ubije ow na solo... :)
xedhgyr zezathyn
13-05-2006, 11:29
a czy ja mówiłem że solo??
wszyscy będą na nich siedzieli i czekali na the old widow
wszyscy nie znaczy bez teamów
@up:
ta juz ci ktos ubije ow na solo... :)
Jakis miesiac temu Maly Wizak na aldorze ubij solo OW.
Nie jest to taki problem jak Orsh~
wazy prawie tyle co 2 gs'y wiec ojoj dla knighta tylko ;p
2 gs'y? 1 gs jeśli mnie pamięć nie myli waży 180 oz., więc waży tyle co niecały gs (wg erig.net).
spider chain mail? to przecież brzmi nie tibijsko!
Czemu brzmi nietibijsko? A dragon scale mail? Tibijsko brzmi? >.<
Always hunted
13-05-2006, 13:55
chcecie pic tego czegoś?
no to macie!!
http://img84.imageshack.us/my.php?image=spiderchainmail5ts.jpg
fake, jeśli mnie ktoś zapyta....
A ci kolesie sobie żartują, słusznie tu przywołano Banuta Wand :confused:
wazy prawie tyle co 2 gs'y wiec ojoj dla knighta tylko ;p2 gs'y? 1 gs jeśli mnie pamięć nie myli waży 180 oz., więc waży tyle co niecały gs (wg erig.net).
Jeśli się nie mylę, jeden GS waży 1800 oz, a nie 180 :confused:
spider chain mail? to przecież brzmi nie tibijsko!
Czemu brzmi nietibijsko? A dragon scale mail? Tibijsko brzmi? >.<
Dragon Scail Mail to Kolczuga ze Smoczych Łusek. To brzmi Tibiajsko... ale
Spider Chain Mail jako Pajęcza Kolczuga Paskowa (tak, były kolczugi paskowe, wiem, dziwan nazwa) już niezabardzo :|
ludzie przeżywacie jak stonka wykopki, nawet jeśli to prawda to co to zmienia? Jeśli ta zbroja wypadła po takim czasie od wprowadzienia updatu z bosami to na następną może przyjść nam czekać kolejny rok. Na pewno przeciętny urzytkownik nie będzie posiadał tej zbroi więc problem rozwiązany. Ot kolejna ciekawostka w grze po co zaraz sie żreć o to? Poza tym ten sprite wygląda dość nienaturalnie, kaptur z peleryną waży 172oz? Jeśli to pewne że ta zbroja tak wygląda to cipsoft znowucoś spartolił. Jednak jeśli to tylko przypuszczenie erignet nic pewnego i ta zborja istnieje naprawde to bardziej by mi odpowiadał stary wygląd DSM a nie joł ziomowski kapturek gajowego z lasu [;
Jakis miesiac temu Maly Wizak na aldorze ubij solo OW.
Nie jest to taki problem jak Orsh~
Pare dni temu spotkalem The Old Widow na Iridii. Niestety padlem, bo zupełnie nie byłem przygotowany na takie spotkanie. Wdowa nie jest bardzo trudna, jej siła leży w szybkości, jeśli tylko zdołasz przed nią uciec, bp sd to aż za duzo. Trzeba tylko uwazac na trucizne (plując zabiera nawet 300 hp) i na zatrucie (nawet po 100 hp na runde).
Jeśli się nie mylę, jeden GS waży 1800 oz, a nie 180 :confused:
Gsa dzierżyłem moim knightem w łapkach, więc 1800 oz. nie waży, bo tyle capa nie miałem (chodzi ofc o giant sworda).
Dragon Scail Mail to Kolczuga ze Smoczych Łusek. To brzmi Tibiajsko... ale
Spider Chain Mail jako Pajęcza Kolczuga Paskowa (tak, były kolczugi paskowe, wiem, dziwan nazwa) już niezabardzo :|
Chodziło mi raczej o podobny klimat nazwy... że cośtam z jakiegośtam zwierza. Whatever.
Skorpion
13-05-2006, 14:59
Jesli ek na 100lvl jest w stanie zsolowac demona to ow to pryszcz. Ubicie jej nie jest wielkim problem jesli tylko wie sie jak paladyn hlvl (100+)+time ring + utani hur moze ja ubic bez problemu ek przy 120lvl tez nie powinno sprawic problemu wystarczy ja odpowiedni ustawic (tak aby gs niemogly dojsc)
skryhull
13-05-2006, 15:34
""Czemu brzmi nietibijsko? A dragon scale mail? Tibijsko brzmi? >.<""
no niby czemu? i gdzie tu logika?
Smok ma łuski, a pająk skorupe czy co, więc skąd spider chain mail? bardziej by pasowało jakieś "spider corpse armor" czy co, a ten obrazek armora z tego co wiem to sie nazywa Cowl i jest rarem z jakiegoś questu a wcale nie jest taki dobry, to jest coś jak red robe albo ball gown- niewiele o tym wiadomo, jest rare i nikt tego nie nosi na sobie bo ma słaby armor, ale w domkach już prędzej...
i czemu niby jakaś pajęcza kolczuga miałaby być lepsza i cięższa i bardziej solidna od zbroi z łusek smoka? czy ten kaptór wygląda porządnie? bo mi sie kojarzy z jakąś szatą elfów albo ludzi lasu
poza tym, może bardziej spostrzegawczy i cwani już zauważyli...
Ile czasu w grze istnieje The Old Widow? A ile czasu w spritach tibi mamy "Cowl" (czyli rzekomy Spider chain mail) ?
On istniał jeszcze 2 czy 3 updatey przed faraonami i bossami jak old widow!
Heh,
poczekamy do niedzieli i zobaczymy czy to prawda, może jest taki ciężki bo to hełm i armor w jednym? :p
xedhgyr zezathyn
13-05-2006, 16:21
kto mówi ze ten kaptur to cowl??tak jest na otsachalew rl tibii jeszcze go niebyło
chodziaż rzeczywiście niezabardzo wygląda na spider chain maila
ale skąd niby erig.net miałby wiedzieć który to spr??
na pewno zgadywali
jest jescze jak w pokazanym w tym temacie faku spr którego ludzie nazywają
native armorem albo znany z otsów elven armor
a jak powiedział iks.de moze to być połącznenie hełmy z armorem
no ale do niedzieli będzie z tego xxxxxxxxx temat o gdybaniu
zdaje mi sie że wtedy ogłosząże to jaja tak jak z wand of banuta
niestety, pozostaje nam tylko czekać, a spammerom gdybać
Fajnieby bylo, gdyby to wygladalo jak stary DSM ; d (http://i2.photobucket.com/albums/y17/hejabanana/images.jpg)
Jezeli ktos ma postac na Saphirze, to prosze:
Niech pojdzie i zrobi screen ^-^'.
Always hunted
13-05-2006, 17:32
HEY HEY!! CZY KTOKOLWIEK PRZECZYTAŁ MOJEGO POSTA I ZAGLĄDNĄŁ W LINK, KTÓRY TAM DAŁEM?? NIE? NO TO JESZCZE RAZ!!
TA ZBROJA Z KAPTUREM TO NIE SPIDER CHAIN MAIL !!!!
TU MACIE PRAWDOPODOBNEGO SPRITE SCM:
http://www.mytibia.com/spr/6708.gif
A TU DRUGI PRAWDOPODOBNY SPRITE
http://www.mytibia.com/spr/1883.gif
OCZYWIŚCIE, JEŚLI TA ZBROJA ISTNIEJE....
To nie są hacksite -.-
Linki musicie skopiować do tego paska gdzie macie adresy, inaczej nie zadziałają.. przynajmniej jest tak u mnie...
Tłumaczenie nazwy:
Spider Chain Mail jako Pajęcza Kolczuga Paskowa (tak, były kolczugi paskowe, dziwna nazwa, wiem.)
Więc nie próbujcie wmawiać na siłę ludziom, że ta zbroja z kapturem to ten armor... macie wyżej 2 prawdopodobne sprite, jeśli ta zbroja istnieje...
PS: Skryhull, pająk ma skorupę? o.O Ja zawsze myślałem, że tylko jakąś grubą skórę, a tu coś takiego... o.O
skryhull
13-05-2006, 18:12
tak pająk ma taką jakby skorupe o ile wiem, wszystkie owady i robale a przynajmniej większość są tak "skonstruowane" że w przeciwieństwie do człowieka który ma kości w środku, otoczone resztą to owady mają taki swój "pancerz" a w środku flaki...
jakbyś nie dowierzał czy co to zobacz na pajęczyne :P jak tam wpadnie mucha czy co to pająk ją normalnie zje ale nie tak jak na przykład ty se zjesz kurczaka i wywalisz kości tylko przebije pancerz, wpuści jak, a potem jak już wszystkie flaki się pod wpływem jadu rozpuszczą to "wypija zawartość muchy"
:D więc ten armor w tibi to może być wypatroszony odwłok Starej wdowy (the old widow)
Always hunted
13-05-2006, 18:16
up: wypatroszony odwłok Old Widow? :D heh, miała 1hp i sama se wypatrszyła, zaniosła do kowala/kogośtam zrobiła armor i zdechła :P
I tak powstaje loot o.O
I wiem, to się nazywa pancerz chitynowy, ale jest jeden zonk. Pająki sa pajęczakami, nie owadami :(
skryhull
13-05-2006, 18:20
no są, ale też mają takie skorupy jak owady, skorpiony i kraby też...
szymon287
13-05-2006, 18:49
omg... ludzi tibia to tylko gra, wiec gs/ow moze miec nawet spodnie (spider leather legs) -.-" macie problem zagadajcie do ludzi z tego serwa niech pokaze na trade albo czekajcie do niedzieli (pewnie napisza MAMY WAS!) -.-
jak juz ktos wyzej napisal(ale widac nikt tego nie zauwazyl ikazdy pierdzieli farmazony dalej o tym czy pajak chodzi w spodniach, skorupie czy skarpetkach...)
ta "zbroja" bardziej przypomina kaptur...wiec helm...wyobrazcie sobei jakby to wygladalo jako armor+ do tego helm byloby to zupelnie bezsensowne bo chyba nikt nie potrzebuj 2 nakryc glowy i to jedno mialoby robic za armor:]jezeli to bylby owszem ten armor to najodpowiednijej bylby gdyby zastepowal on takze helm ale wtedy jego armor (16) wcale by nie pomogl:D jezeli by to byl arm+helm
wiec czekamy do niedzieli:D
Ale ja jestem mądry 8o :creature:, thanx autografy wyśle faxem, a tak na serio to jestem ciekaway co z tego wyjdzie :p, mam nadzieje, że szwedzi nie robią nas w "jajo".
Kozi Hetfield
14-05-2006, 00:28
Jak dla mnie to ktoś z No pain sobie moze kończy gre i zwabi sobie ludzi i ue walnie an pożegnanie :D, albo poprostu chcą kogoś zwabić pod CC i go "przytulić" a w to że coś takiego istnieje nie uwierze :P ( a co do tej grafiki to oWn3D ;) ). Pozatym Driquette by padł przy old widow xD
@Always hunted
Twoje linki nie dzialaja i zamiast sprite'a otwiera sie glupia strona reklamowa internet optimajzera -.-
Knight mathoff
14-05-2006, 11:13
W ogóle to wszystko jakieś... dzikie jest. Spider Scale Mail nie możę być kapturem... czemu? A w Diablo chociażby graliście? Tam były "mail"... zawsze zbroje. Mail, to jest właśnie swego rodzaju zbroja. Z tym, że ta "zbroja", na screenie... faktycznie po pierwsze nie wyglądała za bardzo na zbroję. Po drugie... skoro "scale mail" to powinna być bardziej podobna do scale armora (twardsza, powinna wyglądać solidniej), niż do green tunic...
Ale to tylko moje czyste domysły.
Ps: jeśli ta zbroja faktycznie została zlootowana z The Old Widow... to może z Demodraska też jakiś ładny rarek leci... Tylko czekać aż ktoś go wyciągnie... :p
Always hunted
14-05-2006, 15:10
@Always hunted
Twoje linki nie dzialaja i zamiast sprite'a otwiera sie glupia strona reklamowa internet optimajzera -.-
huh? napisałem, że trzeba je skopiować do paska z adresami, inaczej nie zadziałają!! :confused: Czytaj całe posty plxxxx
@up
Proszę, zaglądnij do mojego posta, skopiuj oba linki do paska "Adresy" w okienku internetu, tam gdzie w chwili czytania tego masz http://forum.tibia.pl/........ i pooglądaj oba sprite...
To coś z kapturem to podobno jakichś Cowl, czy coś....
PS: nie Spider SCALE Mail, tylko Spider CHAIN Mail !!!! już trzeci raz daję tłumaczenie,
PAJĘCZA ZBROJA PASKOWA !!!!(Były takie w średniowieczu, oczywiście nie z pająków...)
Rycek Piotrek
14-05-2006, 17:17
Na moim świecie (Calmera) koles mowil ze ma to cos... mial mi pokazac ale sie ywlogowal... ma to w domku na darashii... niech ktos da jakiegos realnego ss'a
Samuelos
14-05-2006, 17:43
Spider Chain Mail, "chain" można na siłe zinterpretować jako pajęczyne (ang. cobweb) - jak widać jest to bardzo na siłe ;>. Haha, tak na poważnie to dzisiaj o 18 dowiemy się wszytkiego...
Trichondrius
14-05-2006, 18:17
no zaniedługo sie dowiemy ,jeszcze puł godzinki ;)))
Ale sądze że to jakiś trap będzie ;)
Ps.
Czego umnie pisze że Samuelos napisał posta o 17:43 jak jest 17:30 ?
Edit:a muj post jest napisany o 18:17 a naprawde został o 17:30~?
No i gdzie screen lub filmik?Wogóle koleś ma to spider chain mail?Czy to wogóle istnieje?Chyba koleś nie robi se jaj.
Czekam na screena lub filmik.
xedhgyr zezathyn
14-05-2006, 21:33
niebędzie
na forum napisali że "jeden paskudny ziomek akurat dzisiaj im ukradł"
jakie to dziwne...
robią sobie jaja i im to naprawde nieźle wychodzi, wand of banuta wysiada
Nie podoba mi się coś ta nowina... znaczy się mało wiarygodna. Do puki nie zobaczę na własne oczy w rl Tibii albo w spisie armorów na tibianews.net / tibia.pl nie uwierze... A co do:
Udalo mi sie znalezc cos takiego:
http://static.erig.net/wiki/3/31/Spider_Chain_Mail.gif
Item Class: Armors
Attributes: Arm:16
Weight: 172.00 oz.
Loot value: ? gp.
Dropped by: The Old Widow
Buy from: Players.
Sell to: Players.
Notes: One of the best armors in whole tibia.
To jest całkowicie co innego jak Spider chain mail, znam to i wiem, że napewno to nie jest to !
niebędzie
na forum napisali że "jeden paskudny ziomek akurat dzisiaj im ukradł"
jakie to dziwne...
robią sobie jaja i im to naprawde nieźle wychodzi, wand of banuta wysiada
Bo tego gówienka naprawde nie mieli... poprostu znalezli na jakiejs stronie z legendami tibijskimi i walneli wała a tibijczycy (w tym i ja:D) dali sie zrobic jak dzieci... :D
Always hunted
14-05-2006, 23:37
nie mówiłem? ale i tak pewnie wszyscy będą mieć w dupie mój post....
no zaniedługo sie dowiemy ,jeszcze puł godzinki ;)))
Ale sądze że to jakiś trap będzie ;)
Ps.
Czego umnie pisze że Samuelos napisał posta o 17:43 jak jest 17:30 ?
Edit:a muj post jest napisany o 18:17 a naprawde został o 17:30~?
Zamias u powinno byc O a zamiast zaniedlugo powinno byc za niedlugo
Raczej gosciu chrzanil bo dzis niedziela a nic nie ma :/
Zamias u powinno byc O a zamiast zaniedlugo powinno byc za niedlugo
Raczej gosciu chrzanil bo dzis niedziela a nic nie ma :/
nie zamaist u powinno być ó...
długo pisze sie przez U
http://so.pwn.pl/slowo.php?begin=d%B3ugo <- lina do slownika
skryhull
15-05-2006, 14:56
Spider Chain Mail, "chain" można na siłe zinterpretować jako pajęczyne (ang. cobweb) - jak widać jest to bardzo na siłe ;>. Haha, tak na poważnie to dzisiaj o 18 dowiemy się wszytkiego...
no możliwe że chodzi o armor z pajęczyny coś jak mają kokony jedwabników albo jak pająk składa jajka i je otacza siecią... ale takiego czegoś nie widziałem w spritach! i nie nazywało by się CHAIN! to jest to samo co wand of banuta! jaja se koleś robi
A tak wogule to ten "ziomalski kaptórek" to jest COWL i nie tylko na otsach, na tibia.de tak pisze, a do tego... sprawdźcie se gdzieś co to jest cowl!
To jest taka szata dla mnichów z kaptórem itd, chyba chodzi o habit ale głowy nie dam, było to w jakimś słowniku angielskim (i wyszło na to że jest to już niezbyt używane słowo) niektórzy mówią że to kominiarka... :D możliwe...
a może trzeba szukać u mnichów, bo przecież na isle of kings jak sie wejdzie na najwyższe piętro to są monki jak na każdym i trza płacić, i są tam jakieś drzwi do których "nie ma" klucza (a nawiasem mówiąc to pare osób ma i sie przyznało, ale nie zespoilowało skąd, w tym jedna znalazła wywalony w depot w thais!) więc może tam trzeba szukać? a ball gown? a red tunic? na pewno skąś sie da wziąść! tylko skąd?
Wiele questów jest nieodkrytych...
~>Salmon<~
15-05-2006, 17:56
:Dna forum.tibia.com znalazlem takie cudo ^^:
http://s47.photobucket.com/albums/f158/Schlachthaus/Misc/?action=view¤t=rare_widow.jpg
http://s47.photobucket.com/albums/f158/Schlachthaus/Misc/ <W tym albumie mozna zobaczyć wiele rarów m.in Amazon Armor ;D
http://s47.photobucket.com/albums/f1..*****e_widow.jpg
mi to wyglada na troche przerobiony dwarven armor ...
http://s47.photobucket.com/albums/f158/Schlachthaus/Misc/?action=view¤t=rare_widow.jpg
Wg mnie to fake....2 hity tylko wyrwał a pozatym wniskuje że niby sam zrobił skoro nikt z nim niestoi...Fake
@up
Z tego wcale nie wynika ze dostal tylko 2 hity O.o
Jalokowy_
15-05-2006, 19:30
Wg mnie to fake....2 hity tylko wyrwał a pozatym wniskuje że niby sam zrobił skoro nikt z nim niestoi...Fake
Pierwszym msg na default jest: "You are posioned".
tu chyba nie znaczy ze wczesniej nie byl hitów?:)
Zarkadius
15-05-2006, 19:32
przeciez mogl sie uhac co to za problem...X(
Evan Pall
15-05-2006, 20:39
To nie fake ;) gdzies mi sie to juz o oczy obilo nie wiem dokladnie gdzie wiec nie moge potwierdzic :) ale wiem ze to nie fake :)
skryhull
15-05-2006, 21:38
The Spider Chain Hoax (updated by James the Mage)
It seems the "new" Spider Chain Mail was nothing more than a hoax. Come Sunday 18:00 CET, it was claimed the armor was stolen and could not be shown to the public.
If you're looking for the idea of where they got the idea of 'Spider Chain Mail', it might be best to have a browse through the 'The Noob' comic strip.
to jest z tibianews
a nie mówiłem że to może być fake i że nazwa brzmi nietibijsko?!?
bo niby czemu pająk miałby mieć lepszą skorupe czy armor od dragon lorda? i ten armor co jest na ss to nie wygląda lepiej od dsm, no lepiej to może ale nie żeby był twardszy! ehh...
a nie mówiłem że to może być fake i że nazwa brzmi nietibijsko?!?
bo niby czemu pająk miałby mieć lepszą skorupe czy armor od dragon lorda? i ten armor co jest na ss to nie wygląda lepiej od dsm, no lepiej to może ale nie żeby był twardszy! ehh...
A czemu miał by nie być twardszy? >.<' Pamiętaj, że to jest świat magii, fantasy i te sprawy... obojętnie, i tak mógłby taki armor się w Tibii znaleźć^^
słowa pewnego pana z astery
21:43 Tanganika: ten gosiu co pokazuje jest z honery
21:43 Tanganika: a armor wypadl na saphirze
21:54 Tanganika: na dobitke ze tamten scren to fake to jest to ze waga konczy sie na .0 po kropce a od ostatniego uptade sa . 00
nie ta kolejność z You are poisoned. Powinno byc 170.00 oz. Marny fake
wiedizalem ze to fake!! ten ring.....hahahaha co za sciema!!
Zarkadius
16-05-2006, 12:43
to na pewno fake zgadzam sie z moimi przedmowcami:p
Trichondrius
16-05-2006, 13:03
Fake na 100% , bo gdziebyłyby obrażenia od poisona ?? przecież między tymi dwoma hitami powino pisać że poison odbiera życie -.-
Always hunted
16-05-2006, 16:11
Fake na 100% , bo gdziebyłyby obrażenia od poisona ?? przecież między tymi dwoma hitami powino pisać że poison odbiera życie -.-
Learn the power of Exana Pox spell!!! I koleś mógł dostać kombo... Zdjęcie jest autentyczne, a ten armor w Bp to pewnie jakichś inny ze zmienionym spritem... Jedyną częścią tego zdjęcia która jest fake`iem to napis "You see blah blah"
Btw, teraz kiedy wiadomo na pewno że to był żart, można zamknąć temat.
PS: Tamten armor co koleś ma w jego Bp jest autentyczny, jest w spritach. Niewiem czy jest w grze, a jeśli tak, to czym jest. Może ten armor SCM na serio istnieje, a koleś po prostu go niemiał.... nie dowiemu się aż dowiemu się co to za armor miał w bp...
Fajnieby bylo, gdyby to wygladalo jak stary DSM ; d (http://i2.photobucket.com/albums/y17/hejabanana/images.jpg)
Jezeli ktos ma postac na Saphirze, to prosze:
Niech pojdzie i zrobi screen ^-^'.
TO PRZERÓBKA DAWNEGO dsm,POKOLOROWALI NIECO I SZUKAJĄ GŁUPKÓW,JAK KTO SIE DAJE NA TO NABRAC MA CHYBA ZRYTY ŁEB ;//////////////
Always hunted
17-05-2006, 13:00
TO PRZERÓBKA DAWNEGO dsm,POKOLOROWALI NIECO I SZUKAJĄ GŁUPKÓW,JAK KTO SIE DAJE NA TO NABRAC MA CHYBA ZRYTY ŁEB ;//////////////
Ty nupie, to co oni prezentują jako "Spider Chain Mail" to oryginalny sprite -.- Taki armor ISTNIEJE tylko :
-nie wiadomo czy jest w Tibii, czy narazie tylko obrazek
-jeśli jest w Tibii, to jak się nazywa i jakie ma staty
-moze kolesie mówili prawdę i na serio im ten armor zarąbali, a te fake`i są po to żeby się wybronić (mało prawdopodobne)
ps: modki, zamkniecie temat? Bo będą tutaj się wypowiadać nupy nie czytające ani jednego posta w tym temacie...
down@ Tak, SCM nie istnieje, na 99,99999999999%, ale sprite z armorem zółto niebieskim, podobnym do DSMa starego, jest faktem.
PS2: podobno stary DSM to teraz "Elven Mail" czy coś takiego, z armerm 9 :) :) na www.tibianews.net widziałem (Picture of the Day)
ps3: gram 2 i pół roku, ale 90% tego czasu nawet nie myślałem o Tibii, i logowałem się tylko żeby pogadać.
O jezu! Ludzie ile wy gracie w Tibie? 2 miesace? 1 rok? Widze, ze nikt nie widzial starego DSM. Chcialbym przypomniec o tym, ze Cipsoft zbyt pracowity nie jest i poprostu nie usonal starego wygladu DSM ze sprita -.-'
NIE istnieje taki armor jak Spider costam...
Smichael
19-05-2006, 12:29
czemu to ma byc faqe ?
przeciez nie leci to z co drugiego ow wszystko jest mozliwe
moze ds leca z demodrasa raz na milion wypadkow
a tylu demodrasow nawet nie ubil nikt
to ze we czegos nie odkryliscie to musi byc odrazu b-s?
Always hunted
19-05-2006, 16:04
czemu to ma byc faqe ?
przeciez nie leci to z co drugiego ow wszystko jest mozliwe
moze ds leca z demodrasa raz na milion wypadkow
a tylu demodrasow nawet nie ubil nikt
to ze we czegos nie odkryliscie to musi byc odrazu b-s?
A to dlatego, że koleś nie przedstawił żadnego dowodu... oprócz 2 zfałszowanych zdjęć!! A potem powiedział że mu ukradli. Tak, może taki armor istnieje, ale heh, szczerze wątpię...
I nic nie może lecieć "raz na milion" bo tyle to się nigdy nie ubije... chyba że bedzie się respił 1 co minutę, chociaż i wtedy zabijanie będzie długo trwało.
zobaczcie ten piekny demon helmet ;] zlekka krzywo wklejony
Fake ; ]
Lord'Nesteloo
19-05-2006, 19:58
A moze by rozpakowac plik z grafikami i poszukac tego armora?
Jesli tam bedzie, to napewno istnieje i to nie zadne fake :P
Jest ktos kto sie tego podejmie?xDD
To jest w spritach wiem bo sam to znalazlem i kilka innych itemkow bez nazwy
Taki z tym wał jak i z Wand of Banuta -.-.
@down : Bo mi się nie chce czytać 9 stron, poza tym takie moje zdanie.
Always hunted
19-05-2006, 20:58
Taki z tym wał jak i z Wand of Banuta -.-.
Owned. Jesteś 327846832194 osobą która to mówi. -.-
A moze by rozpakowac plik z grafikami i poszukac tego armora?
Jesli tam bedzie, to napewno istnieje i to nie zadne fake
To że ja i parę innych osób widzieliśmy go w spritach, nie znaczy że Spider Chain Mail istnieje... a sam sprite tak. W spritach jest duuużo bezimiennych itemów...
zobaczcie ten piekny demon helmet ;] zlekka krzywo wklejony
ekhem, chyba niezbyt wklejony, czy ja ślepy jestem? :(
MODERATORZY! Macie zamiar zamknąc temat czy nie? Bo się będą odzywały osoby nie czytające ani jednego poprzedniego posta....
Miziol 666
27-05-2006, 12:05
No cóż chyba trochę się spóźniłem, ale też dorzucę swoje 3 gp.
Kolejny dowód, że to fake:
Przyjrzyjcie się dokładnie temu zdjęciu,(tu (http://s47.photobucket.com/albums/f158/Schlachthaus/Misc/?action=view¤t=rare_widow.jpg))
a dokładniej konsoli (to czarne na dole). Otóż obok nie ma paska do przewijania, to znaczy, że gość zalogował się, dostał 2 hity i zabił OW a to chyba niemożliwe w takim czasie (2 hity = 4 sek). Poza tym między hitami powinny być obrażenia od trucizny , bo hity są co 2 sek, a trucizna też :\
Metal Slug Rox
27-05-2006, 12:28
http://s47.photobucket.com/albums/f158/Schlachthaus/Misc/?
jego caly album ze zdjeciami tego niby kolesia ... boze na kazdym zdjeciu ma jakis rar lol ... noob i tyle ... beholder helmet . amazon armor czy leady armor jak kto woli i inne bajerki :|
Zalgadis
27-05-2006, 12:40
dlaczego na tibia.com napisal 172.00 a tu 172.0
tam 2 zera a tu jedno????????
Mr_Meteor
27-05-2006, 13:01
8o
Na Danubi Już o tym plotki chodzą ;)
Szkoda tylko że mi screen niedziała :baby:
Prawda czy Fałsz ?? :p
No cóż chyba trochę się spóźniłem, ale też dorzucę swoje 3 gp.
Przyjrzyjcie się dokładnie temu zdjęciu,(tu (http://s47.photobucket.com/albums/f158/Schlachthaus/Misc/?action=view¤t=rare_widow.jpg))
a dokładniej konsoli (to czarne na dole). Otóż obok nie ma paska do przewijania, to znaczy, że gość zalogował się, dostał 2 hity i zabił OW a to chyba niemożliwe w takim czasie (2 hity = 4 sek). Poza tym między hitami powinny być obrażenia od trucizny , bo hity są co 2 sek, a trucizna też :\
A nie ppomyslales o tym ze mozna uzywac takiej opcji o nazwie "Clear Window"? Nie ma filmiku, co jest rownoznaczne z tym ze nie ma 100% dowodu na istnienietego arma.
Patrząc na wszystkie informacje jakie ludzie tutaj napisali stwierdzam:
Niektórzy ludzie myślą że to jest fake, i mają racje, z kąd niby by dostał 2 Hity od Old Window i by był napis You Are Poised, i nie wiem po co było mu tyle kasy na Old Window, no chyba że koleś chciał paść i stracić cały swój majątek, dobra idziemy dalej:
Jak patrzyłem na screeny no to stwierdziłem że to są stare sprity z starszych wersjii tibii. Bo z kąd to się mogło wziąść.
Myśle że koleś zrobił sobie dla jaj takie coś, już na tibi org pl dali to ?
I nie sądze żeby ubił sam Solo 2 Gsy i Old Window...
Ziemni@k
27-05-2006, 20:13
@up
No może troche to dziwne, że ma taką kase ale i tak by nie stracił,bo miał AOL'A ! :)
A mi coś smierdzi z tymi zdjęciami, no dziwne, po gowno mu ta kasa ? hehe pewnie chcial od Old Window kupić sobie Spider Chani Mail :D:D:D
Trichondrius
28-05-2006, 16:53
Dlamnie to jest wystarczający dowód że to fake , i niewiem poco jeszcze jest ten temat :confused: . Chyba już jest dość powodów żeby zamknąć ten temat :?
LOL. To nie jest zaden Fake -.-. Taka zborja wystapuje na roznych OTS-ach ale pod inna nazwa wienc nie wieze ze to fake.
Pozdro ;)
A mi coś smierdzi z tymi zdjęciami, no dziwne, po gowno mu ta kasa ? hehe pewnie chcial od Old Window kupić sobie Spider Chani Mail :D:D:D
Ej struju Ty udajesz idiote czy nim jestes? Kasa mu po to jak chcialby go ktos zabic a on by mu zaplacil i po problemie -.-.
Nie nabijaj takich postow.
Jeśli ktoś nie powinien nabijac takich postów, to ty, Serhean. Co z tego, że jest na jakimś OTSie? Po prostu wykorzystali spra i już -.- Wyjdź.
cichorek
28-05-2006, 22:22
LOL. To nie jest zaden Fake -.-. Taka zborja wystapuje na roznych OTS-ach ale pod inna nazwa wienc nie wieze ze to fake.
Pozdro ;)
Nigdy go na OTSie nie widziałem, ale mało gram na OTS więc się nie będe kłucił (kłucić?). Wiem na pewno, że jest on w spritach Tibi...Jak ktoś ma Tibia Sprite Editor to może sprawdzić, s3389
Z jego albumu ten Karimar Chamael czy jakoś tak. TO najwiekszy lurer i złodziej na honerze. W pizdu kasy ma. Idzie na hydry siedzi 20h a shooterom pokaże jedne bohy...a potem na tarde sell 20x royal helmet etc etc
Ale skoro ten pancerz istnieje, to czego nie ma go na tibia.pl?
Sidena Daron
03-06-2006, 22:28
Bo nie istnieje.
Bacabayashi
04-06-2006, 12:49
Ekhm.Z tego co pamietam to w 1 poście tego tematu napisal typ ze zostal zlootowany spider chain mail na SAPHIRZE a teraz jakis ss z typem z HONERY-.- Dobrze myśle?
Zalgadis
04-06-2006, 13:11
Znacie opcję Clear window?
jakby sie zalogowal i dostał 2 hity to by pisalo your last login itp.
Taki lvl niemialby odkrytej mapy pohu ? LoL. Po drugie 270 k nienosi sie przysobie.
@Serhean Myslisz ze ktos by sie na niego żucił i on by mu zaplacil ? LoL
Pomyśl zanim cos napiszesz.
Poza tym na ta zbroje i wiele innych rzeczy ktorych wygladu niezobaczysz
w zwykłej tibi były od dawna. Chociażby tego armora widziałem dawno temu na tibi 7.4 na otsie.
To bez watpienia fake bo pisze It weighs 172.0 oz. a powinny być dwa 00 np
12:30 You see a blue robe (Arm:11).
It weighs 22.00 oz.
Fake
Taki lvl niemialby odkrytej mapy pohu ? LoL. Po drugie 270 k nienosi sie przysobie.
Fake
Jeśli nie potrzebował wychodzić dalej, niż ma odkrytą, to nie. Po drugie jak się ma AOL'a to nosi się przy sobie co Ci się podoba.
A co do tematu: Zobaczymy w niedziele o 18:00. Najlepiej, żeby kilka osób zrobiło różne screeny i filmiki, wtedy będziemy pewni czy to prawda.
Always hunted
05-06-2006, 20:02
A co do tematu: Zobaczymy w niedziele o 18:00. Najlepiej, żeby kilka osób zrobiło różne screeny i filmiki, wtedy będziemy pewni czy to prawda.
Owned. Sprawdź datę postów :P On miał to pokazać
14.05.06 , a dzisiaj jest 05.06.06 :) spóźniłeś się, chłopie.
Co do zdjęcia, są dowody na to że fake:
-literówka w "You see..." za mało 0 po kropce, jest jedno a powinny być dwa
To co wy mówicie
-wklejony demon helmet? Hah, pstro ;P
-bez paska przewijania w konsoli? Ktoś tu wspomniał już o "clear window" option
-"You are poisoned"... Wy Einsteinowie, nie domyślacie się że koleś wyczyścił okno, został zatruty(wdepnął w Poison Field) Następnie dostał kombo od Old Widow, melee+plunięcie trucizną, i znowu został otruty. W tej chwili Old Widow zdechł, a on walnął Exana Pox. Proste
Pozdro
W OTSach na tibię 7.1 jest Djinn, Orshabaal i Faraonowie, i czy to znaczy że występowały wtedy? Tak samo jak były Serpent Spawny, tyle że pod inną nazwą.
A mi coś smierdzi z tymi zdjęciami, no dziwne, po gowno mu ta kasa ? hehe pewnie chcial od Old Window kupić sobie Spider Chani Mail
Po co tyle kasy? Nieraz widziałem jak kolesie łazili na bardzo ryzykowne Bossy z 200k+ w backpacku. Czasami BEZ Aola... A po co kasa? Koszty podróży (statki) Nagła potrzeba kupienia czegoś w sklepie, itd itp
BTW- on nie był solo, był z nim Scanjaro i jakaś babka, CHYBA Brodno Honera, niewyraźnie na zdjęciach widać
down@:
no cóż, to dziwne, ale np widziałem filmy z Old Widow.... obrażenia były od "The Old Widow" a na battle i oknie gry było samo Old Widow, więc... :P
Celesta ziom :)
05-06-2006, 20:04
Spojrzalem w ten photobucket.. i patrze a tak kieedys daaawno temu (nawet ja nie pamietam jaka wersja :p) wygladal DSM. Patrze po nastepnych screenach.. a tu "Old Widow" a nie "The Old Widow". Moja opinia jest taka: Fake w 80%
Na sapphirze zostal zlootowany nowy rare.
Ludzie ze screena są z Secury xP
A zbroja wygląda jak połączenie chain armor i jakiejś drugiej zbroji, dwarfen albo coś ;P
Sorry że odkopuje temat, ale nie mogłem się powstrzymać, żeby tego nie napisać :P
:D
Dymek_sc
13-06-2006, 02:05
moze i to prawda ale dla autentycznosci móglbys wkoncu dac screena ...
Always hunted
13-06-2006, 18:47
moze i to prawda ale dla autentycznosci móglbys wkoncu dac screena ...
ARRRRGGGGGGHHHHHHHHH
Moze byście kurwa mać czytali poprzednie posty, co? UDOWODNIONO że to był żart, a screenshoot też był kurwa mać, tyle że sfałszowany....
PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU
d3m0drAss
14-06-2006, 00:37
Nie czytalem wszytskich wczesniejszych wypowiedzi i nie jestem calkiem w temacie ale jesli chodzi o ten armor to ponoc go lootnal wlasnie na saphirze Nazgrel Bloodhoof +100 sorc jednak potem sam przyznal sie ze to byl tylko wkret
fotka z tym o to rarem miala pojawic sie na jednej z oficjalnych stron ale ze Nazgrel nigdy nawet takiego arma nie widzial bylo to niemozliwe najdziwniejsze jest to ze sam zartownis nie poniosl po tym zadnych konsekfencji a ban by sie przydal ;>
W sumie to co teraz napsialem uslyszalem od nie oficjalnych zrodel wiec nie bic jesli bylo zupelnie inaczej
...o ile wiem, wszystkie owady i robale a przynajmniej... NIE NO TO MNIE DOBIłO!!! :D :D :D OWADY I ROBALE o.O zastanów sie 2 razy zanim cos napiszesz! :D tak samo jak " ludzie i człowieki" :D -.^
i patrze a tak kieedys daaawno temu (nawet ja nie pamietam jaka wersja :p) wygladal DSM.
DSM kiedyś wyglądał trochę inaczej, niż ten "niby" Spider Chain Mail.
Ech, i to jest powód do odświeżania topicu, który już dawno powinien być zamknięty?
Człowiek D
30-06-2006, 22:25
Plz screen tego armora bo jestem naprawde ciekaw jak to wygląda:DDDD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.