Pokaż pełną wersje : World of Warcraft
Sir Hattori Hanzo
12-05-2006, 09:50
Heh a ja powracam do tematu gry roku. World of Warcraft -ciekawe kto juz zamienil Tibie na WoW.
Jak ktos by chcial zobaczyc czym to sie je.
World of Warcraft official web (http://www.wow-europe.com)
Maiori Cede polska guildia na BL (http://www.maioricede.pl)
theDUST 2 polska guildia (http://www.thedust.net)
Stronka o WoW - odpowiednik tibia.pl (http://wow.allakhazam.com/)
Hehe, gra roku :D Dalej uwazam, ze WoW suxx :)
Ps. Dalej musicie tego WoWa walkowac?
Sir Hattori Hanzo
12-05-2006, 17:45
Nekromanto Tibia siada juz przy logowaniu - WoW jest przyszłościa, chodz sam sporo grałem w Tibie to nie zamienił bym WoW na Tibie
Alerione
12-05-2006, 18:13
WoW przy Guild Wars wysiada :D
@edit
fakt
wow-glupia siekanka nastawiona na exp
gw-gra nastawiona na umiejetnosci
Zylkolak
12-05-2006, 18:55
@up
Nie porownuje sie 2 rodzajow roznych gier do siebie...
Next temat o tej g00fnianej grze -.-
Czemu sądze ze g00fnianej?
1. Do dupy system walk
2. Nie ma szans zeby potwor się przerzucił na kogos innego dopuki "blocker" nie padnie.
3. Grafa wysiada przy Guild Wars.
4. Max 60lvl. Buah -.-' Da się ubic w tydzien.
5. Questy - Idz zabij 666 wilków i wroc po nagrode, zbierz 1337 kwiatków i wroc po nagrode. I na tej zasadzie polegają questy -.-
6. WoW - przez nią znienawidziłem blizzarda, a wczesniej uwazałem za najlepszą firme ktora wydaje gry.
7. Abonament -.-
8. Spieprzyli WoWa dodając Dranei do Alliance w dodatku -.-
9. Lepiej by zrobili WarCrafta IV, Diablo III albo StarCrafta II
10. 0 zbalansowania klas
11. ... jak cos wymysle to dopisze :P
GW rlz xD
Aeglos Tribunal
12-05-2006, 21:45
@UP
Zgadzam sie ze wszystkim szczegolnie co do klas bo Woj nie ma szans z magiem ;)
Sir Hattori Hanzo
13-05-2006, 00:02
Shasion to co napisales swiadczy tylko o tym ze nie grales w WoW. Po 2 moze masz problemy z angielskim skro tylko takie questy jestes w stanie zrozumiec. A moze poprostu zazdroscisz ludzia ktorzy graja w WoW. A tam wlasnie stwierdzenie ze puki woj nie padnie nie da sie stracic agro to smiecz na sali to oznacza ze w zyciu nie grales w WoW i nawet nie widziales powaznej instancji.
Ufff za duzo pisania mam przez was -.-
up
Lol? Niby na co zmarnowałem te 200zł na gre, po co zmarnowałem te 200zł na abonament? Wydałem az 400zł na ten shit ale nie wcale w to nie grałem. Od 4 klasy mam 6 z anglika na koniec ale nie ja wogole nie umiem anglika -.-
A dotego moj nick nie pisze sie Shashio tylo Sashion. Ta zazdrosze tym ludzią którzy graja w WoWa! Moze grałem w tą gre 5 miechów i miałem ALL mozliwe klasy postaci na 60lvl i moze wiem jak sie w to gra -.-.
Uff za duzo pisania mam przez ciebie -.-
GUILD WARS RLZ!
down:
Hmm gram od jakis 8 miesiecy wiec chyba wiem cztm to się je
Grałem w to 5 miesięcy i tez wiem z czym to się je -.-'
Sir Hattori Hanzo
13-05-2006, 19:08
Dorośni Sihio bo sciemniasz jak 10-latek
Primo - Nekromanta wcale nie miał na myśli Tibii...
Secundo - Sashion wyraził swoją opinię na temat WoW'a. Skoro uważa, że zbalansowanie klas i gameplay są dośc kiepskie, to znaczy, że *raczej* jakieś pojęcie o tym ma i pewnie grał.
Hanzo - jeżeli nie chcesz, żeby ktoś krytykował WoW'a, to po co zakładałeś ten temat? Przecież nie wszyscy uwielbiają tą grę. A nick przekręcasz już celowo. Jeżeli chcesz się pokłócic, to zaproś pana na PW.
To tyle.
Sir Hattori Hanzo
14-05-2006, 12:18
Hmm gram od jakis 8 miesiecy wiec chyba wiem cztm to się je, hmm ja sie nie kluce to jest tylko głosna wymiana zdan. :D
1. Do dupy system walk
Za trudne?
2. Nie ma szans zeby potwor się przerzucił na kogos innego dopuki "blocker" nie padnie.
BUAHAHAHAHAHA to powiedz mi po co są te tony tekstów na temat tego jak utrzymać aggro na sobie kiedy jesteś tankiem?
3. Grafa wysiada przy Guild Wars.
Guild Wars wysiada przy Oblivionie, ergo GW jest do dupy.
4. Max 60lvl. Buah -.-' Da się ubic w tydzien.
No i?
5. Questy - Idz zabij 666 wilków i wroc po nagrode, zbierz 1337 kwiatków i wroc po nagrode. I na tej zasadzie polegają questy -.-
Oj nie grało się widać zbyt dużo.
6. WoW - przez nią znienawidziłem blizzarda, a wczesniej uwazałem za najlepszą firme ktora wydaje gry.
Trudno się mówi.
7. Abonament -.-
No i?
8. Spieprzyli WoWa dodając Dranei do Alliance w dodatku -.-
Z dupy argument.
9. Lepiej by zrobili WarCrafta IV, Diablo III albo StarCrafta II
Kolejny z dupy argument.
10. 0 zbalansowania klas
Chyba śnisz. I nie chrzań że shaman każdego zabije. Trzeba umieć grać.
11. ... jak cos wymysle to dopisze
A pisz. Fajnie jest się pośmiać.
Secundo - Sashion wyraził swoją opinię na temat WoW'a. Skoro uważa, że zbalansowanie klas i gameplay są dośc kiepskie, to znaczy, że *raczej* jakieś pojęcie o tym ma i pewnie grał
Raczej to on ma gówniane pojęcie. Opinię to on sobie może wyrażać, ale jeżeli nie potrafi jej uargumentować to równie dobrze może ją sobie wrażać.
WoW ma specyficzną, wręcz można by rzec nieco cukierkowatą grafikę. To jest fakt. A że porównał ją akurat do GW...cóż, who cares? Bramka lvlowa za niska, a abonament faktycznie boli i odrzuca tysiące graczy.
Sashion wymienił to, co mu się nie podoba. Owszem, przesadził. Ale fakt faktem, wiele z ww. pkt. czasem *bardzo* boli.
Ponczq, myślę, że przesadziłeś w drugą stronę.
To tyle.
Lord Wardi
17-03-2007, 21:29
Sorki że odświezam temat, ale jak jest, to nie będę zakladal nowego, bo modzi by sie pluli ze juz taki temat byl...
WoW przy Guild Wars rzeczywiście siada, GW ma lepszą fabułę, łatwiej się gra, no i nie ma opłat abonamentowych. Jednak ktoś wyżej napisał że grafa wysiada przy GW. A wcale nie. Grafika jest na tym samym poziomie, tylko że w WoWie jest bardziej rysunkowa. Zresztą o grafikę nie chodzi... WYstarczy spojrzeć na Tibię. Takie gówno z gównianą grafiką a miliony ludzi w to gra. Wy sie tak bulwersujecie na tego wowa bo jest po prostu drogi...
Zresztą ja też wolę GW. Dlaczego? Mi chodzi o fabułę. W WoWie prawie jej nie ma... Ale jednak w WoW jest wielki wybór i różnorodność postaci... Nie dość że ras w uj(zbiedzili to, że rasa odpowiada, czy należysz do Hordy czy do Przymierza, ale gdyby tak nie bylo to byloby niezgodne z Warcraft III. to mi sie jednak nie podoba ;/) to jeszcze profesji od wyboru do koloru... WoW a kipi magia i to mi si podoba. Ta rysunkowa grafa jest lepsza od takiej realistycznej jak w GW. O Lineage II już nie mowie...
GW i tak wymiata, ale WoW tez nie jest zly... Cya ^^
Alerione
18-03-2007, 00:02
spójrzmy na to obiektywnie
Grafika-jak dle mnie w WoW jest jak to ujął to wardi zbyt rysunkowa jak na mój gust. Ale jesli poziom a nie styl porównać to jest dość podobnie
Fabuła-tu GW prezentuje sie o wiele lepiej w WoW jest to jakby podkład dla bezsensownej bitki i levelowania zaś w tej drugiej jest to podstawa bez niej nie ma PvP (skile itp.)
Walka- no cóż tu za wiele o WoW nie mogę powiedzieć (nie mam własnej kopi)
ale w GW chodzi o dobry build skilli. W WoW chodzi o liczbe w GW jest max 8 osób a w WoW limit jest... powiedzmy że dość wysoki
Balansacja-tu Blizzard się nie popisał.W GW za to dzieki skillom rozwiązano ten problem.
To byla moja logiczna (w sęsie mojej logicznej połowy) opinia.
Teraz opinia fana GW
WoW ma wiele "-" a GW ma wspaniały build teama trzeba każdej profesji by team mógł ruszyć.
Zawiodłem sie "trochę" na WoW ciesze sie że znajomy mi odradził i zamiast (z opóżnieniem paru miesięcy) kupiłem GW
tyle porównania mało o WoW ale jak wspomniałem sam nie mam grałem u znajomego.
Ale się rozgadałem ;)
@Edit
Ach mogłem przeczytać post wardiego dokładnie powtórzyłem pare rzeczy
Alerione
18-03-2007, 00:11
nie mój Firefox jeszcze mi tego nie zrobił double post ;(
Ja powiem tyle... lubilem (uwielbialem) pograc sobie w diablo II , lubie sobie pograc w Warcrafta 3 przez neta... ale WoW to jest cos co mnie zaskoczylo... mozna sobie pograc..1-3 miechy... i juz sie nudzi z leksza.. jak ktos wspomnial napewno wolalbym zeby zrobili Warcrafta 4 albo Diablo 3.
To moje zdanie ; ]
@Lord Wardi
Z tymi milonami ludzi grającymi w tibie, to grubo przesadziłeś.
A jeśli chodzi o poziom grafiki, to ja w GW nie widziałem sześciokątnych drzew
Nienawidze tej gry. Byłaby fajna, ale trzeba płacić aby grać, więc jestem na NIE.
Lord Wardi
18-03-2007, 14:57
@Warlock
Noo masz rację ;] Przesadziłem ^^
Btw. Wardi, a nie Lord Wardi, ok? ;]
@Alerione
racja xD
Heliwurab
18-03-2007, 15:21
Też mam uprzedzenia do tej gry, ale nie powiedziałbym ze jest beznadziejna w porównaniu z GW..
Grafika jest, jak na MMORPG z pierwszej półki, oryginalna( jak ktos mi porowna ja z Goonzu to go wyśmieję >< ).
Fabuła może nie przyciąga, jednak z tego co wiem jest tam całkiem sporo tajemnic z Warcrafta 3 etc.
Grywalnośc jest wieksza niz u GW, nie wiem czemu, moze chodzi o to samo co w Tibii :)
Zbalansowanie postaci jest co najmniej dziwne ;D ork vs. gnom na max lvlu, gnom rozwali orka. Ork vs. human- human pada. Różnie się dzieje. W GW możesz miec postac jaka zechcesz i dzieki temu mozesz miec odpowiedź na postac wroga (np. warrior nic nie zrobi Ele gdy ten ma odpowiedniego builda).
Jedyne co wkurza to Blizz i ceny :P
LoL
Nie wiem czemu porównujecie Tibie do WoW czy Gw. WoW to gra dla bogatszych ludzi ze względu na abonament. GW jest lepsze bo buildy graczy są zróznicowane
@ponczus
Nie porównuj GW do Obliviona - może nie zauwarzyles ale GW jest grą online a Obilvion nie.
Jestem fanem Wowa... W GW nie grałem, więc nie będę porównywać, dla mnie jest dobra i już. A lubie ją dlatego, że to moje klimaty. W warcrafta ciupałem już jako dzidzia, i ememoerpegie w tych klimatach to dla mnie szczyt marzeń. Gra fajna i już, po co ją do czegokolwiek porównywać?
@ do tych krzyczą ze ta gra jest ble i wogole blah
za to że trzeba placic.
jest cos takiego jak servery prywatne czyli popularnie nazywane privami. są takie w których nie ma bugów i jest calkiem sporo ludzi ale to sie nie umywa co do serverów blizza. Jak stac was na 30 miesięcznie to umówcie sie z kolga że ty grasz 15 dni potem on 15 albo ze ty od 00.01 do 12.00 a kmpel od 12.01 do 00.00 myślę że juz 30 miesięcznie to nie tak duzo i jak kogos stac na zakup wow'a normalnie (znaczy orginala) to potem 30 miesiecznie to nie tragedia.
btw ja gram na privach ale zbieram kaske na orginala.
@kołbaś
30zł miesięcznie to kosztuje Tibia, w WoWie za kartę 60-dniową trzeba zapłacić 109,00 zł (źródło: Ultima.pl (http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3684&ii=3684&ba=add&afid=1034873))
Heliwurab
18-03-2007, 18:15
LoL
Nie wiem czemu porównujecie Tibie do WoW czy Gw. WoW to gra dla bogatszych ludzi ze względu na abonament. GW jest lepsze bo buildy graczy są zróżnicowane
Porównujemy tylko grywalnośc, nikt mądry nie zamierza porównywać grafiki Tibii do powiedzmy Wowa, tak samo jak Maple nie umywa się do Obliviona.
xD Nie wiedziałem że na tym świecie jest aż 6-7mln. bogatych dzieciaków ;p
Porównujemy tylko grywalnośc, nikt mądry nie zamierza porównywać grafiki Tibii do powiedzmy Wowa, tak samo jak Maple nie umywa się do Obliviona.
xD Nie wiedziałem że na tym świecie jest aż 6-7mln. bogatych dzieciaków ;p
W krajach zachodnich na miesiac wowa zarabiasz kilka godzin
Heliwurab
18-03-2007, 20:11
@Up
za miesiąc to jakies 50-60 zł chyba.
@2xUp
:D Może dlatego nie jestem az takim patriotą ;)
@kołbaś
30zł miesięcznie to kosztuje Tibia, w WoWie za kartę 60-dniową trzeba zapłacić 109,00 zł (źródło: Ultima.pl (http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3684&ii=3684&ba=add&afid=1034873))
30 zl miesięcznie
jak grasz z kumplem na spułe to wychodzi 30 zl no nie ??
btw kumpel twierdzi że mozna wykupic wow'a na 3 lata no ale nie wazne ile kosztuje wykupic jednorazowo na 1 roczek w dolarkach najlepiej. PLax
Alerione
18-03-2007, 23:22
(...) (np. warrior nic nie zrobi Ele gdy ten ma odpowiedniego builda).
(...)
I tu sie nie zgodzę warrior przy odpowiednim buildzie ze skillami "sprinterskimi" dogoni zabije i wypije kawe zanim ele rzuci czar wiem z własnego doświadczenia (gram ele/ranger 20 ele/monk 20 ele/derwish 17)
btw. więcej w temacie o GW niż o WoW ;)
Macie i temat od WoW'a, i temat od GW. Po co kolejny?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.