zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Liga Mistrzów. Aresenal czy Barcelona?

Vorlan
12-05-2006, 21:25
Otoz przeprowadzam sonde kto komu kibicuje :D
Wypowiadajcie sie w tym temacie i głosujcie to tyle :)

Ja osobiscie jestem za barcelona uwielbiam patrzec na duet Eto'o-Ronaldinho :))

Zapraszam do glosowania

Rinnaroc
12-05-2006, 21:35
BARCA !!!11 Lubie wiewióra, ogólnie barca rzadzi :)

Michu1996
12-05-2006, 21:35
Ja Kibicuje Barcelonie
Najbardziej lubie Ronaldihno
BARCA!!!
BARCA!!!
BARCA!!!
BARCA!!!
BARCA!!!

Zamor1
12-05-2006, 21:40
nie no barca ofkorz :]

Ci co mowia ze ronaldinho i barca to leszcz albo farciarze nie znaja sie na pilce ;p ktoz gra piekniej niz barca ? :)

NORMALY OBYWATEL RP
12-05-2006, 21:42
Ja jestem za nikim ale zaglosowalem na barce poniewaz na 65% ona wygra, chociaz jak Arsenal zaszedl tak daleko pierwszy raz to pewnie da z siebie 150% i pokaze jak sie gra. To bedzie naprawde niezly mecz.

Vorlan
12-05-2006, 21:42
No jak narazie widze ze wszyscy glosuja na Barce :) Moje ZiOmy ale czyzby Arsenal byl taki slaby cos mi sie nie zdaje oni tez maja swietnych zawodnikow . Thierry Henry chocby ;)

Zamor1
12-05-2006, 21:53
ale zalozyles sonde dla kibicow :P a nie kto gorszy to lepszy ;] napewno ktos jeszcze wejdzie na arsenal zaglosuje
My nie mowimy ze arsenal jest cienki, ta druzyna rowniez potrafi pokazac klase gry w pilke

Vekegi
12-05-2006, 22:00
Oczywiscie że Arsenal, bo nienawidze barcy!

Smetana
12-05-2006, 22:02
Nie lubię obu tych zespołów. Ale zaznaczyłem Arsenal, bo mnie nie wkurza tak jak Barca. Jeszcze kilka lat temu nikt nie mówił o tym klubie, a teraz nagle tylu "fanów" się zrobiło. 99% z nich gdy skończy się dominacja tego zespołu oleje go. A pewnie wcześniej "kibicowali" Realowi :/. Ehhh... Żałosne. A Ronaldinho może jest dobry, ale jak widze ten jego gest po bramkach strzelonych to cieszę się, że nie gra w Realu (któremu kibicuję).

PiXik
12-05-2006, 22:12
zalew jedno(kilku)sezonowych kibiców barcelony przyprawia mnie o dreszcze;o haha
oczywiście że Arsenal

djkuter
12-05-2006, 22:25
Barca F.C.

Ostry7
12-05-2006, 22:32
Nigdy nie lubialem Barcelony... bez Roniego bylaby niczym.

Arsenal!

Vekegi
12-05-2006, 22:32
zalew jedno(kilku)sezonowych kibiców barcelony przyprawia mnie o dreszcze;o haha
oczywiście że Arsenal

A na dodatek mówią że od dawna kibicują barsie. Tylko ciekawe kto z nich kibicował im w (chyba) 2002/03 kiedy 6 miejsce mieli ...

djkuter
12-05-2006, 22:35
Jurand z Bogdańca8o

Iron
12-05-2006, 22:36
Nie lubię obu tych zespołów. Ale zaznaczyłem Arsenal, bo mnie nie wkurza tak jak Barca. Jeszcze kilka lat temu nikt nie mówił o tym klubie, a teraz nagle tylu "fanów" się zrobiło. 99% z nich gdy skończy się dominacja tego zespołu oleje go. A pewnie wcześniej "kibicowali" Realowi :/. Ehhh... Żałosne. A Ronaldinho może jest dobry, ale jak widze ten jego gest po bramkach strzelonych to cieszę się, że nie gra w Realu (któremu kibicuję).
Smetana w sprawie dotyczących kibiców zgadzam się ze sobą.Pamiętam jak Barca grała słabo wszyscy ją krytkowali,odwrócili się od niej nikt nie wierzył w barce.Potem nastąpił przełom Laporta został prezesem . został zakupiony Ronaldinho przychodzili kolejni perspektywiczni gracze.Barcelonie coraz lepiej się powodziła powoli wspinała się w góre,no i jest jednym z najlepszych klubów na świecie.A co do kibiców albo jesteś ze swoim klubem na dobre i na złe albo nie jesteś nim wogóle.
Stawiam na Barce,przyznam jednak że Barca ,Arsenal,Newcastle to 3 kluby którym tak naprawde kibicuje.

Straznik Monopolowego
12-05-2006, 22:45
Arsenal !!
Badzmy szczerzy jesli sie wykluczy roniego tak jak to sie udalo milanowi w 1 spotakniu to barca jest przecietna europejska druzyna w arsenalu jest maestro nr.14 ;) jezeli roniego sie wykluczy to po barsie
ps :witam wszystkich falszywych kibicow barcy real zbrzydl?? ahahaha

OnlyM(PL)
12-05-2006, 22:49
A ja jestem tak hardcorowy, ze postawie stowke na Barce :D

Surv
12-05-2006, 23:00
Choć od zawsze kibicuje Realowi to obiektywnie oceniając gre obu zespołów stawiam na zwyciestwo Barcy.

Raul
12-05-2006, 23:10
@up
Pytanie brzmi komu kibicujesz, a nie kto wygra.

@topic
Nie lubię drużyn opierających się na jednym zawodniku. Będę za Arsenalem.

Wolek
12-05-2006, 23:25
@up
A Arsenal opiera sie na Henrym. :D

Krzesław
12-05-2006, 23:32
Ja wole ciężki północny football, zamiast latynoskich wygibasów, dlatego stawiam na Kanonierów.

Jackal Silentdark
13-05-2006, 09:58
barcelona
n\c ;]

Ostry7
13-05-2006, 13:05
Jak Barca to małpie ryje, a Ronaldinho to orangutan naczelny, a Eto't jest pigmejem.

Vorlan
13-05-2006, 16:48
Jak Barca to małpie ryje, a Ronaldinho to orangutan naczelny, a Eto't jest pigmejem.

Nie wiem dlaczego ich tak obrazasz dla mnie to sa dobrzy gracze :)

PiXik
13-05-2006, 16:59
raczej wszyscy zasługują na szacunek w Barcelonie oprócz Eto(wg. mnie)
ps.zagra jakiś Anglik w Arsenalu;)?

Olorion.
13-05-2006, 17:00
Ci co mowia ze ronaldinho i barca to leszcz albo farciarze nie znaja sie na pilce ;p ktoz gra piekniej niz barca ? :)

Grzesiek Rasiak i reprezentacja Polski

Texterus
13-05-2006, 17:00
Barcelona jest klubem grającym najpiekniej na swiecie ale wolalbym zeby to Arsenal wygral.

Serphilim
13-05-2006, 18:07
Arsenal !!
Badzmy szczerzy jesli sie wykluczy roniego tak jak to sie udalo milanowi w 1 spotakniu to barca jest przecietna europejska druzyna w arsenalu jest maestro nr.14 ;) jezeli roniego sie wykluczy to po barsie
ps :witam wszystkich falszywych kibicow barcy real zbrzydl?? ahahaha

a jak w arsenalu sie wykluczy Henrego? zostaje tylko Pires

a w barcelonie zostaja : Messi, Guily i Eto'o

z tych dwóch zespołów wole Barce

Zamor1
13-05-2006, 18:28
haha dobre :D rasialdo ;d

do tych co wypowiadaja sie na temat sezonowych kibicow:
tutaj jest spor pomiedzy dwoma druzynami komu z nich dwoch kibicujesz/ktorą bys wolal aby wygrala a nie ogolnie, ze zaraz zmienia druzyne, po co te uwagi ? to ich sprawa tego nie zmienicie poprostu tacy sa
barce lubie, wole aby wygrala z arsenalem a sam kibicuje Interowi Mediolan

Dez
13-05-2006, 19:42
Stawiam na Barce tylko dlatego, zeby do LM wszedl Celtic(zawsze milo jakby w Europie dobrze o Polakach sie slyszalo) Ale wieksza sympatia darze Londyn, wiec jakby zdobyli puchar nie byloby mi specjalnie smutno :)

Smetana
13-05-2006, 20:45
@Dez
No proszę, nie sądziłem, że ktoś mnie przekona do kibicowanie Barcelonie :). Ten jeden jedyny raz się
skuszę ;).

Telupeje
13-05-2006, 22:43
@topicNie lubię drużyn opierających się na jednym zawodniku. Będę za Arsenalem.
Nie lubisz druzyn opierajacych sie na jednym zawodniku? Interesujace: )
Kibic Realu jest za Arsenalem tylko dlatego, ze Barcelona niby opiera swoja gre tylko na jednym zawodniku: )

BTW:
O jakim zawodniku mowisz?

Herhor
13-05-2006, 22:46
Nie lubie Barcy ani Arsenalu. Podczas finału będe jednak kibicował Barcy, bo lubie ligę hiszpańską.

Chlebcio
13-05-2006, 22:49
Barca miszczem, barca królem
Tyle wystarczy

Raul
14-05-2006, 00:02
BTW:
O jakim zawodniku mowisz?
O najlepszym piłkarzu świata - Ronaldinho.

Olorion.
14-05-2006, 00:09

Myślałem że najlepszy gracz świata gra w Southamptonie

Matek
14-05-2006, 09:54

Przeciez Barca i bez niego potrafi wygrywac meczec. Pozatym - gdybys nie byl fanem realu (ktory tez zreszta przez wiekszosc czasu gry opiera sie na jednym pilkarzu :P) i powiedzial to, uznalbym, ze nie masz zielonego pojecia o pilce noznej.

@topic:
Oczywiscie Barca. Najpiekniejszy football

Kamlot De'Kapy
14-05-2006, 10:09
Myślałem że najlepszy gracz świata gra w Southamptonie
HauAhUaHauAHuAhAuAHAuAHAuAhAUAhau :D :D :D
@ 1 wypowiedz Raula
Jednym zawodnikiem sie Barca opiera?! ; o Arsenal też jednym! Chyba, że chodzi ci o Real. Ale oni tylko znane nazwiska mają :P
@topic
Barca - Dlaczego? Bo kibicowałem im od początku LM ;)

PiXik
14-05-2006, 10:15
wracając do takiego małego offtopa Real ma kryzys na drugim bądź trzecim miejscu w tabeli a Barca była w środku gdy miała kryzys.to jest najlepsze
druga sprawa:Barcelona-Ronaldinho.bez niego o 50% mniej Barcelona może zrobić.nie rozwodze się nad tym dalej bo nie chce być przez wiernych kibiców Barcy zbesztany tak wiernych że pare lat temu wypisywali HaŁa Madrit,albo zwyczajnie kibicowali innej drużynie niż Barcelona
a Finał to będą szachy;/raczej:(

Ksabi
14-05-2006, 13:24
@Matek

Wlasnie widac po wczorajszym meczu jak to Barcelona potrafi wygrywac mecze bez Ronaldinho.

FC Sevilla - FC Barcelona 3:2

W sumie to był rezerwowy skład Barcelony, ale cóż druzyna pozostaje druzyna, a od mistrza wymaga sie zwyciestw w kazdym meczu.

@Ronaldinho

On nawet w polowie nie jest tak dobry jak Zidane. I nigdy nie bedzie.

@Arsenal

Oni wcale nie opieraja gry na jednym zawodniku, ich sila jest gra zespolowa - kazdy moze przechylic szale zwyciestwa na korzysc Arsenalu. Jest jednak zawodnik, ktory szczegolnie sie wyroznia, i jest zywa legenda Kanonierów - Henry.

@Temat

Co do tematu, to oczywiscie ze wole Arsenal niz Barcelone.

btw. Pozdrawiam wszystkich sezonowcow, zobaczymy, co bedzie po srodowym finale ; )

Telupeje
14-05-2006, 18:43
wracając do takiego małego offtopa Real ma kryzys na drugim bądź trzecim miejscu w tabeli a Barca była w środku gdy miała kryzys.to jest najlepsze
Nie, to nie jest najlepsze. Najlepsze jest to,że Barca skonczyla ten sezon na 2 pozycji, a Real ciagle trwa w kryzysie.
nie chce być przez wiernych kibiców Barcy zbesztany tak wiernych że pare lat temu wypisywali HaŁa Madrit
Tak! Krzyczalem haŁa Madrit bo uwazam to za obraze Realu.: )
Wlasnie widac po wczorajszym meczu jak to Barcelona potrafi wygrywac mecze bez Ronaldinho.

W sumie to był rezerwowy skład Barcelony, ale cóż druzyna pozostaje druzyna, a od mistrza wymaga sie zwyciestw w kazdym meczu.
Gralo paru zawodnikow Barcy B, a to juz jest inna druzyna.
buehehehe

Barcelona wcale nie opiera gry na jednym zawodniku, jej sila jest gra zespolowa - kazdy moze przechylic szale zwyciestwa na korzysc Barcelony. Jest jednak zawodnik, ktory szczegolnie sie wyroznia - Ronaldinho.

Matek
14-05-2006, 19:25
@Matek

Ja ci moge znalezc kilka meczy, ktore Barca przegrala Z Ronaldinho - czy to oznacza, ze on jest nic nie wart?

Ale tez nie ma druzyny, ktora wszystko wygra. I z tym sie trzeba pogodzic. Barca nie miala o co walczyc, Sevilla miala.

Wstrzymalbym sie z ta ocena. Ich nie ma sensu porownywac. Rodzi to tylko niepotrzebne klotnie. To ta sama polka - a wiadomo, ze kazdy zawodnik ma dni lepsiejsze i gorsiejsze.

Oni wcale nie opieraja gry na jednym zawodniku, ich sila jest gra zespolowa - kazdy moze przechylic szale zwyciestwa na korzysc Arsenalu. Jest jednak zawodnik, ktory szczegolnie sie wyroznia, i jest zywa legenda Kanonierów - Henry.

same in barca. Swoja droga - jak kiedys Henry nie gral, Arsenal przegrywal co druga gre:)

PiXik
14-05-2006, 21:05
Nie, to nie jest najlepsze. Najlepsze jest to,że Barca skonczyla ten sezon na 2 pozycji, a Real ciagle trwa w kryzysie.

ale mnie pojechałeś chyba się popłacze,a nie zaraz napisałeś taki bezsens że sam się upupiłeś
hahahha;d
eot
btw.jak myślicie finał to będą piłkarskie szachy czy piękny mecz?

Smetana
14-05-2006, 22:42
Szachy jak zwykle od kilku lat :/. Nie to co kiedyś jak Real grał, wtedy prawie nie było obrony :). Real wróć!!!

Telupeje
15-05-2006, 17:35
warcaby beda

Slyth
15-05-2006, 17:47
ja oczywiście za Aresnalem, kanonierzay pokaża tym katalończykom gdzie raki zimują ;]

ale tak ogólnie to ja od zawsze za Marsylią :]

Vorlan
15-05-2006, 18:45
Troche w tym racji ze Barca nie byla taka widoczna kiedy jeszcze nie sciagnela lepszych zawodnikow....

Ale wszystko okaze sie pojutrze wieczorem :D

Mafuss
15-05-2006, 19:09
Co do tematu, to oczywiscie ze wole Arsenal niz Barcelone.

Tak 3maj !! Barca nie da sobie rady, najpierw Real potem Vilareal teraz czas poskromic Barce. No co ? Puchar Uefa dla hiszpani a LM dla Angli. Go Gunners !!

Nevermight
15-05-2006, 19:17
Oczywiscie że Arsenal, nienawidze barcelony, a w Arsenalu grają moi ulubieni piłkarze, Henry, Reyes, Gilberto Silva, Eboue, tylko szkoda z Bergkamp sie już wypalił, też go lubiłem ;)

PiXik
15-05-2006, 19:19
a jak ktoś się wypali to go już nie lubisz;>Najlepszy napastnik na świecie odchodzi po tym sezonie:-)

Straznik Monopolowego
15-05-2006, 19:31
up: Rasiak idze do barcy ?

Vandoz
15-05-2006, 19:50
Arsenal Rox!!!
Super sie oglada jak Henry, Fabregas i reszta graja. ;)

Koriun Druids
15-05-2006, 21:21
Ja uważam że wygra barcelona:p Lubie te triki które robi ronaldinio:) Arsenal jeszcze nigdy nie doszedl do finału...Wiec wygra BARCELONA:cup:

Vandoz
16-05-2006, 16:30
@UP

Arsenla nie byl w finale, wiec jest bardziej spragniony tryumfu. >.<

Smetana
16-05-2006, 19:24
Najbardziej spragniona jest właśnie Barca, wygrali dotychczas tylko raz...

Krzesław
16-05-2006, 19:39
I raz im starczy.:P Niech dadzą innym koryto.;)

Smetana
16-05-2006, 19:59
Jak na klub tej klasy to mało, są głodni sukcesu... Arsenal wprawdzie nie wygrał ani raz, ale większość grających tam osób to młodzi zawodnicy mający wiele przed sobą.

Vandoz
16-05-2006, 20:09
@UP

No i co z tego ze mlodzi???
Maja wygrywac lige mistrzów po 40 czy po 50???

Arsenal ROX!!!

Wygraja...

Smetana
16-05-2006, 20:26
Ja nie twierdzę, że barca wygra, ale tamten argument był akurat kiepski.

Wladek - Celesta
16-05-2006, 20:44
Jestem Kibicem Milanu :* x]

ALE ARSENAL(arsenał x]) WYGRA LIGE MISTRZÓW

POZDRo ;]

Zamor1
16-05-2006, 21:43
afff :/ milano suX!! Forza INTER!

Final wygra barca ;] wedlug mnie 2:0

_LuCiO
17-05-2006, 15:09
wg mnie wygra Barca, bo po pierwsze ronaldinho :D po drugie puyol a po trzecie rezerwowy messi <prosze niech wejdzie B) >
Visca el Barca!!!

Vandoz
17-05-2006, 20:12
Wedlug mnie wygra Arsenal, bo:
1. Jest Henry.
2.JEst Lehman.
3.Jest Pires.
4.Jest trener Wenger <plx plx plx niech wejdzie plx plx plx>

Ksabi
17-05-2006, 20:14
5. Jest Fabregas
6. Jest Reyes

.. ;]

PiXik
17-05-2006, 20:20
wg mnie wygra Barca, bo po pierwsze ronaldinho :D po drugie puyol a po trzecie rezerwowy messi <prosze niech wejdzie B) >
Visca el Barca!!!
po czwarte Victor Valdes

Vandoz
17-05-2006, 20:36
A wiecie co!?
7. JEST MASAZYSTA!
8. Liunberg.
9.Cambel.
10.No i oczywiscie Hleb.

Ostry7
17-05-2006, 23:35
Barcelona fuksiarze...

Jackal Silentdark
17-05-2006, 23:46
Barcelona fuksiarze...
nieh niah niah n\c ;]

Tuhamiid
17-05-2006, 23:50
Jah Jah Barca Rlz ! Wiedziałem ze wygraja...Barcelona 4ever...piękny mecz..:D:D:D:D:cup: :cup: :cup: :dance:

Vekegi
17-05-2006, 23:51
W sumie troszke fuksa miala barsa, ale taka jest piłka. I tak nie nawidze barce :<

Lord Karrak
17-05-2006, 23:53
Byłem od początku za Barcą.

No i Barca wygrała. Zaraz się posypią zapewne bluzgi, kto tu za kim nie był i komentarze odnośnie meczu. Proponuję więc założyć nowy temat odnośnie tego meczu :P.
Pewnie mnie za to zbluzgają ;)
Pozdrawiam,
LK~

Ksabi
17-05-2006, 23:58
Gdyby wygrał Arsenal, wiekszosc z was utrzymywalaby, ze przez caly czas byla za nimi - eh...

Co do meczu - Arsenal był lepszy co tu duzo mowic, swietnie sie bronili, potrafili groznie zaatakowac, w przeciwienstwie do Barcelony, ktora przez prawie caly mecz nie potrafila wykorzystac przewagi 1 zawodnika.

Co do 1 bramki dla Barcelony - wg mnie i pewnie wielu z was był spalony, conajmniej 1 metrowy, ale coz - nie ma sprawiedliwosci na swiecie, i wygrala slabsza w tym meczu druzyna :<

Viva Arsenal ! ; )

Smetana
18-05-2006, 00:00
Zaraz się zleci dzieciarnia pseudofanów Barcy... nie jestem wielbicielem Arsenalu, ale wolałem aby to oni zwyciężli, bo jestem fanem Realu. No ale trudno, niech się cieszą.

@up
No wiesz, pierwsza bramka Arsenalu to też raczej po wątpliwym wolnym padła. Wogóle sędzia dał plamę.

Jess Brig
18-05-2006, 00:22
Sedzia to byl jakis idiota nie wiem co z nim jest moze to ze z norwegii ? gdyby podyktowal wszystkie wolne co powinny byc to by bylo z 3:1 dla barcy minimum. Barca zajebiscie grała arsenal niby tez ale co to za gra jak goscie siedza w 7 czy tam w 8 po strzeleniu jednej bramki tak samo bylo w jeszcze jedenym meczu co gral arsenal, albo jak grecja grala na mistrzostwach europy, lekka przesada wg mnie siedziec pod swoja bramka tyle czasu, Bardzo moze nie zagrala pieknie ale zagrala zajebiscie i to mi sie podobało

na zawsze w moim sercu Barca ... :) sialalalalla nasza Barca dzisiaj wygrała sialalallalaa

Gromnjir
18-05-2006, 00:26
Obie druzyny sa swietne i ich gra cieszy oko. Przyjemnie bylo patrzec, jak graja :)

Barcelonie nalezal sie puchar, zdobyla go zasluzenie, i dobrze.

Gdyby wygrał Arsenal, wiekszosc z was utrzymywalaby, ze przez caly czas byla za nimi - eh...

Co do meczu - Arsenal był lepszy co tu duzo mowic, swietnie sie bronili, potrafili groznie zaatakowac, w przeciwienstwie do Barcelony, ktora przez prawie caly mecz nie potrafila wykorzystac przewagi 1 zawodnika.

Co do 1 bramki dla Barcelony - wg mnie i pewnie wielu z was był spalony, conajmniej 1 metrowy, ale coz - nie ma sprawiedliwosci na swiecie, i wygrala slabsza w tym meczu druzyna :<

Viva Arsenal ! ; )

Prorok czy co? Czyzby znal mentalnosc nas - przyziemnych noobkow - na tyle ze moze okreslic jak sie zachowamy na dana ewentualnosc?

@topic
Barca grala zbyt ospale - przyznaje ale jak to ujal p. Trzeciak - w ciagu 4 minut zrobili tyle ile w calym meczu, a ze sedzia jest na wpol slepy i gwizdal na korzysc Arsenalu? Chyba temu nikt nie zaprzeczy, przyklady?
1) Nie zaliczona bramka przy czerwonej kartce Lehmanna, w koncu jest cos takiego jak przywilej korzysci nie?
2) (nie)Faul na Eboue (nie pamietam jak sie pisze) przez ktory padl gol dla Arsenalu
3) Zolta kartka nie pamietam dla kogo za faul na Ljunbergu chociaz byl czysty wslizg....

itp. itp. itp.

Ksabi
18-05-2006, 08:19
Faul na Eboue byl, ktos tam (nie pamietam juz kto:P) pociagnal go za koszulke i spowodowal jego upadek.

Sedzia gwizdal pod Barcelone - zolta kartka dla Henry'ego za wslizg w pilke :|

No i najwazniejsze - 1 bramka zostala strzelona ze spalonego.

Matek
18-05-2006, 08:21

Moim zdaniem wynik 2:1 dla barcy swiadczy o tym, ze jednak potrafili wykorzystac przewage.

Moze byl spalony, moze nie. Sedzia przynajmniej zrehabilitowal sie za nie uznanie pierwszej bramki, ktora na mocy fair play powinna byc przyznana. Czy wygrala slabsza? Nie sadze - ciezko wygrac z druzyna, ktora broni sie calym zespolem a z przodu ma tylko Henrego. Arsenal w tym spotkaniu nie istnial w drugiej polowie - wygrana Barcy jak najbardziej zasluzona. A powiem tylko, ze powinno byc 3-1;]

Vekegi
18-05-2006, 08:47
Oj tam i tak nie nawidze barce. Gdy by Arsenal wykorzystał swoje szanse to z barca było by krucho.

Smetana
18-05-2006, 09:44
Właściwie to sędzia zawalił mecz. Nie można teraz gdybać co by było, bo każdy zespół grałby innaczej gdyby np. zaliczono Barcelonie tą pierwszą bramkę, lub Arsenalowi sędzia nie dał wolnego. Ktoś tam pisał, że wylny był za pociągnięcie za koszulkę. No ale nie tak sie upada jak się jest ciągniętym :P. On się wyłożył tak jakby Puziol mu nogę podstawił i sędzia się nabrał.
Jedynym plusem zwycięstwa barcy jest bezpośredni awans Celticu do LM. Żuraw pokaże na co go stać :D.

p.l
18-05-2006, 11:22
prawie jak finał.

// lepiej by było jakby sędzia uznał bramkę ale zostawił bramkarza >.<

Abotis
18-05-2006, 11:55
prawie jak finał.

// lepiej by było jakby sędzia uznał bramkę ale zostawił bramkarza >.<

LOL !! Ewidentny faul na bramkarzu ! Czerwona kartka i tyle !

Ghost Nieudany
18-05-2006, 13:45
Teraz mogę z czystym sercem zagłosować na Barcelonę. ;]

Ad. meczu - finał LM lub mistrzostw bez dogrywki i karnych to nie finał.

Oj tam i tak nie nawidze barce. Gdy by Arsenal wykorzystał swoje szanse to z barca było by krucho.

a) Ortografii też pewnie "nie nawidzisz"?
b) Problem w tym, że nie wykorzystał. Barcelona była lepsza w drugiej połowie. Nie lubię Barcelony, ale muszę im oddać to, że w cztery minuty zmiażdżyli Arsenal, który po HT grał jak zespół paralityków.

Matek
18-05-2006, 13:56

Jaki faul na bramkarzu? Przegapilem cos?

PiXik
18-05-2006, 15:33
Prorok czy co? Czyzby znal mentalnosc nas - przyziemnych noobkow - na tyle ze moze okreslic jak sie zachowamy na dana ewentualnosc?

@topic
Barca grala zbyt ospale - przyznaje ale jak to ujal p. Trzeciak - w ciagu 4 minut zrobili tyle ile w calym meczu, a ze sedzia jest na wpol slepy i gwizdal na korzysc Arsenalu? Chyba temu nikt nie zaprzeczy, przyklady?
1) Nie zaliczona bramka przy czerwonej kartce Lehmanna, w koncu jest cos takiego jak przywilej korzysci nie?
2) (nie)Faul na Eboue (nie pamietam jak sie pisze) przez ktory padl gol dla Arsenalu
3) Zolta kartka nie pamietam dla kogo za faul na Ljunbergu chociaz byl czysty wslizg....

itp. itp. itp.a moge ponażekać jak Barcelon dostała się do finału?przez wpadki sędziów.a finał obfitował we wpadki sędziego ale na niekorzyść 2 zespołów.Almunia puścił szmatencje Lehhman 36lat i zachowanie jak dziecko...mówi się trudno frustruje się dalej
Arsenal był lepszy i co z tego;d?
edit.Jeśli Arsenal grał w 2iej połowie jak paralitycy to jak grała Barcelona ;o
chyba inne mecze oglądaliśmy.

Zamor1
18-05-2006, 15:36
glupie gadanie : a gdyby bla bla bla bla to by arsenal wygral. trudno mial pecha ze dostali czerwona kartke i przegral. barcelona miala rowniez duzo okazji do strzelenia bramki i rowniez nie wykorzystala, wiec o czym wy mowicie ? zastanowcie sie, widac ze do konca bedziecie bronic arsenal pomimo ze nie macie racji...barca byla lepsza :)

@up jak grala barcelona ? no powiedz... jakos dziwnie wygrala 2:0 w drugiej polowie i grala o wiele lepiej niz arsenal. Nie jest latwo strzelic 2 bramki takiej druzynie jak arsenal przy czym oni bronia sie calym zespolem.
tez mi sie wydaje ze ogladalismy inne mecze ;]

Dirty Sanchez
18-05-2006, 15:49
żeby być dobrą drużyną trzeba mieś szczęście barcelona je wczoraj miała i wygrała. gdyby nie byli dobzi to nie doszli by do finału

Telupeje
18-05-2006, 15:57
po czwarte Victor Valdes

: )?

"ograniczenie minimalnej długości woadomości do 10 znaków."
moja "woadomosc" byla za krotka; <

Raul
18-05-2006, 17:49
LOL !! Ewidentny faul na bramkarzu ! Czerwona kartka i tyle ! Znasz takie coś jak przywilej korzyści? Wyrzucając Lehmanna z boiska sędzia zepsuł cały finał, powinien uznać bramkę, wtedy Arsenal w pełnym składzie musiałby się odkryć aby doprowadzić do remisu i mecz byłby napewno ciekawszy.

@up
Zanim sobie wstawisz do podpisu jakieś hiszpańskie zdanie poznaj chociaż zasady tego języka.

Badzo
18-05-2006, 18:12
Znasz takie coś jak przywilej korzyści? Wyrzucając Lehmanna z boiska sędzia zepsuł cały finał, powinien uznać bramkę, wtedy Arsenal w pełnym składzie musiałby się odkryć aby doprowadzić do remisu i mecz byłby na pewno ciekawszy.

Ano, zgadzam sie... Gdyby sędzia nie wywalił Lehmanna, mecz wyglądałby zupełnie inaczej. Poza tym, sędzie "dał dupy" (wybaczcie takie wyrażenie, ale nic innego nie przychodzi mi o głowy). Wiadomo, jego "akcje" zostały już przedstawione wyżej.
Barcelona grała śmiesznie. Gdyby wykorzystała wszystkie swoje sytuacje, wynik byłby o wiele większy niż był naprawde.A najbardziej sie uśmiałem patrząc na Ronaldinho, myślał biedny że sam mecz wygra - wOgle nie podawał, grał sam. A tak IMO to najlepszym zawodnikiem w Barcelonie był Eto.

Radovan
18-05-2006, 18:15
@Raul
A czy przypadkiem nie jest tak, ze kiedy sedzia pusci przywilej korzysci to zawodnik faulujacy i tak otrzyma kartke? Bo z tego co wiem to wlasnie tak jest, wiec tak czy siak Lehmann by zszedl :)

Moim zdaniem najlepszym zawodnikiem Barcy i ogolnie man of the match to Heniek Larsson (czy jak go pisza ;) ) a najgorszym Van Bommel :)

Matek
18-05-2006, 18:21
Znasz takie coś jak przywilej korzyści? Wyrzucając Lehmanna z boiska sędzia zepsuł cały finał, powinien uznać bramkę, wtedy Arsenal w pełnym składzie musiałby się odkryć aby doprowadzić do remisu i mecz byłby napewno ciekawszy.

Czy sedzia puscilby ta akcje, czy nie - Lehmann dostalby czerwien. Przywilej korzysci w zaden sposob nie wyklucza ukarania zawodnika;]

Vekegi
18-05-2006, 18:21
Jeżeli jest przywilej korzysci to grają dalej i nie może dac kartki. To by była jazda jakby uznał gola i wyrzucił Lehmana

Matek
18-05-2006, 18:29
@Vekegi:

Mylisz sie, cytat z wikipedii:

Przykładowo - jeśli podczas wykonywania rzutu wolnego mur wbiegnie w strefę 9,15 m od piłki a mimo to padnie gol, to sędzia nie nakaże powtórzenia rzutu wolnego. Podobnie będzie, gdy nastąpi faul na kartkę, lecz sędzia zdecyduje pokazać się ją po zakończeniu akcji, gdyż pokrzywdzona drużyna pomimo faulu jest w dobrej sytuacji strzeleckiej.

Proponuje przestudiowac przepisy. Przywilej korzysci W ZADEN sposob nie chroni przed otrzymaniem kartki. Mozna zastosowac przywilej i POKAZAC kartke.

Raul
18-05-2006, 18:40
@up
Sam widziałem różne sytuacje gdy sędzia puszczał mecz dalej a po zakończeniu akcji dawał kartkę dla zawodnika, który dany faul popełnił kilkadziesiąt sekund wcześniej. Jednak w tym przypadku bym się zastanawiał, najlepszym rozwiązaniem byłoby uznanie bramki i żółta kartka dla Lehmanna, gdyż próbował nieprzepisowo zatrzymać zawodnika, ale sam faul swoją brutalnością aż na czerwoną kartkę by nie zasługiwał, byłaby ona uzasadniona gdyby uniemożliwiła zdobycie bramki dla Barcelony, jednak jak wiadomo gol po tek akcji padł. Bo czy ktokolwiek spotkał się z sytuacją gdy bramkarz widocznie faulował napastnika przeciwnej drużyny, który jednak utrzymał się na nogach i zdołał zdobyć bramkę, którą sędzia uznaje i wyrzuca bramkarza z boiska jednocześnie? Przynajmniej ja nigdy się z czymś takim nie spotkałem.

Maximus89
18-05-2006, 18:58
Według mnie Arsenal powinien konczyc mecz w 9!! Bramka dla Arsenalu padła chwile po...wspaniałym pokazie umiejetnosci teatralnych w wykonaniu Ebue. Za symulowanie powinna byc druga dla neigo zółta i w konsekwencji czerwona kartka!X( Wtedy mecz byłby z pewnoscia ciekawszy i wpadlo by wiele wiecej bramek;) .Antybohateam meczu był wlasnie siedzia!!Skąd oni go wzieli? Zołta kartka dla Henrego i jakiegos piłkaza Barcy(nie pamietam ktorego) za nic!!!CZyste wslizgi a siedzia pokazuje kartki.....:D To sie nazywa wysoki poziom sedziowania.
Co do akcji w ktorej Lehman dostal czerwien...Sedzia w tej sytuacji instynktownie i samoistnei gwidzna. Był tak skoncentrowany ze gdy zobaczyl faul nie czekal na rozwoj sytuacji.Zreszta po meczu przyznał sie do błedu.
Czerwien dla Lehmana +bramka=slyszne rozwiaanie

Vorlan
18-05-2006, 20:25
Nom czerwona dla lechmanna i bramka powinny zostac uznane widac ewidentnie ze lehmann gdy stracil pilke najzwyczajniej pociagnal za noge Eto'o...zachowanie nie fair :p

Zamor1
18-05-2006, 20:55
moze raul nie widzial jak on go za noge lapie.... zgadzam sie z MAtkiem i tak jest naprawde.

PiXik
18-05-2006, 22:08
: )?

"ograniczenie minimalnej długości woadomości do 10 znaków."
moja "woadomosc" byla za krotka; <
masz racje VV wczoraj bronił jak Bóg .wybiegł do piłki Henry go nabił i odrazu najlepszy bramkarz na globie
czyli kibice barcelony chcą żeby w przyszłym sezonie bronił Valdesinho?

Matek
19-05-2006, 08:22
masz racje VV wczoraj bronił jak Bóg .wybiegł do piłki Henry go nabił i odrazu najlepszy bramkarz na globie
czyli kibice barcelony chcą żeby w przyszłym sezonie bronił Valdesinho?

Umiejetnosc odpowiedniego ustawienia sie do jeden z podstawowych atrybutow bramkarzy. Wyczucie gry i odpowiednie skrocenie kata tez. Dobrzy bramkarze bronia CALYM cialem a nie tylko rekoma, nogami;] Valdes IMO nie jest fenomenalnym bramkarzem, ale podczas finalu spisywal sie bez zarzutu. Przy bramce nie zawinil. Obronil kilka kasliwych strzalow (min Henrego) - byl ostoja defensywy.

Telupeje
19-05-2006, 15:06

Tak takxDD

Vandoz
19-05-2006, 22:03
@UP

Serio!?
A wiecie ze moj rl z podworka tez tak broni strzaly, wybiega do pilki, morde wykrzywia jak VV i krzyczy: JESTEM VICTOR VALDEIUS I JESTEM Z BAJECIELONY!OBRONIE KAZDY STRZAL BO I TAK NIE BEDZIE GOLA BO SEDZIOWIE NAM SPRZYJAJA HA!

No i z takim nie masz szans.
Zeby Leman bronil, to by VV mu piety lizal.
Arsenal zagral lepiej, lecz przewaga 1 zawodnika ktora miala bajcielona (suxy!!) zmeczyla Arsenal.
@Ksabi
100% spalony, ale widac ze sedziowie sa za bajceliono.
@Matek
Omfg, afff, pfff.
Dalby kartke, ale jedynie zolto, bo jedynie zolto by mogl.
Nie gadajcie ze Ebue sie przewrocil bez powodu, bo ronaldinho tez trawe gryzl niewiadomo po co duzo razy i jeszcze mial pretensje ze nie ma faulu.

@Abotis

Na bramkarzu, jak bramkraz faulowal??? Smieszny jestes, a bardziej zalosny...
Ale mecz mial jeden plus!
OGladalem cyrk z malpami w wykonaniu bajcelony.

Zamor1
20-05-2006, 10:09
@up to jest mniej wiecej taka sama sutyacja jak obronca sfauluje napastnika od tylu ktory idzie sam na sam z bramkarzem, lehman nie trafil w niego wiec go zlapal za nogi a to byla niemal ze 100% sytuacja na strzelenie bramki

pelson11
20-05-2006, 10:27
@Vandoz
pizda jestes bo nieumiesz przegrywac ... Ja tam zawsze bylem za Barca i po 14 latach im sie nalezalo a gdyby arsenal byl dobry to by wygral nara ...

PiXik
20-05-2006, 10:46
dobra wiem o co chodziło Barcelonie należało się po 14stu latach? a Arsenal nigdy nie zdobył i co?
leże i kwicze nadal

Vandoz
20-05-2006, 10:59
@Pelson11

Omfg.
Gdyby zlikwidoac sedziow, barcelona wiekszosc meczy by przegrala >.<

@UP
Wiesz, moze to jest jakis fenome, ktory od pierwszego dnia zycia umial chodzic,pisac, czytac itp.

@Zamor1
lehman nie trafil w niego wiec go zlapal za nogi

To w kogo on mial trafic???
Gdyby sedzia uznal gola, Lemanowi moglby dac JEDYNIE zolta kartke.
Zapytaj jakiegos sedziego. >.<

Angel of Death
20-05-2006, 11:05
masz 14 lat i od 14 lat kibicujesz Barcelonie<respect>
leże i kwicze

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania plx ? Napisał że Barcie po 14 latach należała sie wygrana w LM a nie że tyle jej kibicuje... =))

/ o_O czy mi sie wydaje czy właśnie wrócił pasek ile userów czyta temat =P?

Vorlan
20-05-2006, 11:43
Czytanie ze zrozumieniem sie kłania plx ? Napisał że Barcie po 14 latach należała sie wygrana w LM a nie że tyle jej kibicuje... =))

/ o_O czy mi sie wydaje czy właśnie wrócił pasek ile userów czyta temat =P?

Nooo o dziwo wrocil pasek :D TEz niedawno zauwazylem :)

Raul
20-05-2006, 12:35
@up to jest mniej wiecej taka sama sutyacja jak obronca sfauluje napastnika od tylu ktory idzie sam na sam z bramkarzem, lehman nie trafil w niego wiec go zlapal za nogi a to byla niemal ze 100% sytuacja na strzelenie bramki Ale gdy po faulu piłkarz jednak zdobywa bramkę, to faulujący może co najwyżej dostać zółtą kartkę, jeśli sędzia puścił grę i uznał bramkę.

Matek
20-05-2006, 12:39
Ale gdy po faulu piłkarz jednak zdobywa bramkę, to faulujący może co najwyżej dostać zółtą kartkę, jeśli sędzia puścił grę i uznał bramkę.

Ja wam naprawde radze przestudiowac przepisy bo jestescie w bledzie;]

Vandoz: 111oneone, spiskowa teorie dziejow. Mylisz niestety lige;] To we Wloszech jest afera, nie w Hiszani

Krzesław
20-05-2006, 17:17
A w przyszłym roku Barca już nie będzie miała tak dobrze, bo Larsson odchodzi, a Małpiszon, eee Ronaldihno spocznie pewnie na laurach i się zrobi dekadent.:P

Olorion.
20-05-2006, 18:22
A w przyszłym roku Barca już nie będzie miała tak dobrze, bo Larsson odchodzi, a Małpiszon, eee Ronaldihno spocznie pewnie na laurach i się zrobi dekadent.:P

ta a dochodzi Henry

Angel of Death
20-05-2006, 18:25
No niestety nie dochodzi .. podpisał już chyba nowy kontrakt z Arsenalem =(

Vorlan
20-05-2006, 19:01

A skąd wiesz??
Sam Henry mówił że podejmie decyzję dopiero po mundialu ;] Czyli pewnie za 2 miesiące.

Vandoz
20-05-2006, 20:12
@Angel of Death

Na szczescie!!!

@Raul

O tym ciagle mowilem.

@Matek

Nie mowie o aferze, tempaku.
Mowie ze sedziowie pomagaja barcelonie, tymi faulami, karnymi itp.
Wiele bylo takich sytuacji. Wiele spalonych nie uznanych.

Vandoz: 111oneone, spiskowa teorie dziejow. Mylisz niestety lige;] To we Wloszech jest afera, nie w Hiszani

Wiem ze pewnie zedytujesz posta cwaniaku, ale naucz sie pisac.
Nie wiem co to Hiszania, przykro mi;(

Telupeje
21-05-2006, 02:51
masz 14 lat i od 14 lat kibicujesz Barcelonie<respect>
leże i kwicze
OWN3D! Ja rowniez leze i kwicze: D
Mama cie nie nauczyla czytac ze zrozumieniem?; / Przykro mi.

Omfg.
Gdyby zlikwidoac sedziow, barcelona wiekszosc meczy by przegrala >.<

Tak: ( Jakis ty znawca: (
Nawet nie wiem jakich slow uzyc aby skomentowac glupote twojej wypowiedzi; /

Matek
21-05-2006, 07:57
@Matek

Nie mowie o aferze, tempaku.
Mowie ze sedziowie pomagaja barcelonie, tymi faulami, karnymi itp.
Wiele bylo takich sytuacji. Wiele spalonych nie uznanych.

"tempaku" to do kogos z rodziny, nie do mnie. Pozatym sedziowie myla sie tak samo czesto na korzysc barcy jak i na jej nie korzysc. Sytuacje z finalu: nie uznanie pierwszej bramki (blad sedziego), zagwizdanie faulu na Ebue (blad sedziego).

Pekey'ka
21-05-2006, 08:28
(...) uznanie 2 bramki (blad sedziego)

PiXik
21-05-2006, 09:32
OWN3D! Ja rowniez leze i kwicze: D
Mama cie nie nauczyla czytac ze zrozumieniem?; / Przykro mi.

/a nie czasem Cie albo Ciebie;>nie musiała sam się nauczyłem.też mi przykro że wypisujesz głupoty na temat sędziowania
Kartki dla przeciwników z nieba , karne z nieba , bramki ze spalonego
w tym sezonie większosć razy Barcelona dostała pomoc.czasem znaczną innym razem mniej.zobaczymym w przyszłym sezonie

Zamor1
21-05-2006, 10:35
moze jednak lepiej zamknac ten temat, ciagle klotnie i klotnie a to do niczego nie prowadzi. final juz dawno za nami wygrala barca wiec sie z tym pogodzcie

Vandoz
21-05-2006, 11:24
@UP
Masz racje, kibice barcelony tylko sie osmieszaja, i pokazuja swoja glupote.
Zalosne. ;)

Telupeje
21-05-2006, 14:10
nie musiała sam się nauczyłem.
Szczerze watpie;<

Tasior
21-05-2006, 15:23
Czemu świat nienawidzi zwycięzców? CZemu gdy komuś sie uda to wszyscy na około sie burzą? a to sędzia nie dobry, a to pogoda zła etc. etc.. Wszyscy w dziwny sposób uważają ze jedynymi właściwymi i prawymi ludzmi są przegrani. Za wyjaśnienie postawie frytki z colą ;) (bądź równowartość po odjeciu 78% podatku od wygranej i 21% podatku od darowizny)

@UP
Masz racje, kibice barcelony tylko sie osmieszaja, i pokazuja swoja glupote.
Zalosne. ;) A wy tym swoim płakaniem (typu" gdyby nie było sędziów to barca by przegrała") pokazujecie jacy dojrzali i inteligentni jestescie?

@down
Daj sobie spokój, każdy kto sie z tobą nie zgadza jest żałosny? Nie jestem dziewczyną.

Vandoz
21-05-2006, 20:04
@UP

Nikt tu nie placze.
Zalosna jestes.

EDIT:
8o
Nie jestes dziewczyna???
Wielkie sorki, nie zauwazylem :p

Telupeje
21-05-2006, 22:49
@UP

Nikt tu nie placze.
Zalosna jestes.
n/c
Na kazdego tylko piszesz "zalosny jestes zalosny jestes plz" ale nie dostrzegasz, ze najbardziej zalosny tutaj jestes ty xD

Vorlan
22-05-2006, 17:17
Dokladnie zgadzam sie z Telepuje Taki cwaniaczek z niego... niech popatrzy pierw na siebie ;]

Vandoz
23-05-2006, 22:35
@UP <> 2UP
Omfg, aff , pfff.
Zadziwiacie mnie, spojrzec "pierw na siebie"???
Spojrz najpierw jak piszesz, a pozniej w lustro.

@Down
Down???

Tasior
23-05-2006, 23:46
Pierw to nie jest błąd, Miodku.