Pokaż pełną wersje : Najlepsze rzeczy na rooku
Taki temat już chyba byl ale za duzo bym sie naszukal wiec tworze nowy.
Umieszczajcie tu nazwy (i ew. opis) broni, armorow, jakie mieliscie na rooku najlepsze, ew. opis ciekawszych (np. slyszalem ze na rooku sa banany) rzeczy.
Ja mialem:
katana (z questa)
copper shield (z questa)
leather helmet (tez z questa :) )
studded legs (wypadly z orc spearmana)
teraz zalozylem nową postac (na Julerze jak zwykle)
Flaming Szef, na razie malo nią gralem (w 2h zrobilem 7 level) i nie zmierzam isc na maina.... moze kiedys dostane spike sworda (a moze fire, bo nie pamietam co ten koles z antiki dostal) od Cip-ow. Zrobie w koncu tego questa z Minotaur Magiem... a myslalem ze on tam jest dla jaj :) slyszalem ze na rooku jest ghoul ale watpie... nie wiem gdzie niby. moze na wyzszym levelu da sie rozkopac inne czesci grobow (ale to tylko moje przypuszczenie)... nie wiem, ale podejrzewam ze bedzie ciekawie :]
Warloczek
26-07-2004, 22:26
Ja miałem na roku banana tak jest banan..
Miałem carlin sworda, chain armor, cooper shield, studded legs, legion/viking helmet.. no i buty :-)
katany nie miałem ponieważnie udało mi siępokonaćtych głupich rotów..
Co do banana to pomyśl z kąd możesz wziąc banana
to jest takie proste...z kąd biorą się banany...ciekawe...
Wiem ze banany sa na palmie (mowic nie chcialem) ale po prostu nie kojarze GDZIE sa te palmy... gdzies na wybrzezu podejrzewam... mam FACC wiec calego nie obszedlem
Fallorian Thennars
27-07-2004, 08:52
Kurcze... już było kilka takich tematów. Noale nic to, napisze:
Poison Dagger - niebywale rzadko wypada z Minosa.
Co do bananów to są dwie palmy: jedna na obszarze dla PACC, druga dla wszystkich. Jest też quest z bananem, ale nic więcej o nim nie powiem.
Jabłko - na Rooku każdy ma tylko jedno, w torbie swojej postaci zaraz po jej stworzeniu. Chyba nie da sie go kupić.
Coś jeszcze? Chyba nie. Gdybym jednak coś sobie przypomniał, dopisze.
Raz na rooku koleś znalazl bodajże 3 banany i chcial je sprzedać za 300gp za JEDEN 8o :D :D :D Mowil że są najrzadszym jedzeniem w calym świecie, ciekawe czy mu się udalo
Sathorniasasasas
27-07-2004, 12:09
Za 300? Boże! Przecierz banany dają mniej życia niż jabłko! Co za gostek! Rzecz jaka mnie najbardziej zdziwiła to marchewka w króliku.
Hmmm, może wyjmuje się ją z żołądka? :P
kosmen666
27-07-2004, 19:42
ja mialem chain arma, studded legsy, copper shilda, katane, i viking helmet
wszystko dostalem za free od jakiegos kolesia na 8 lvl
mam pytanko?
katane masz z qesta
a qest z katana jak sie nie myle to qest z ghulem
a ty nie wierzysz ze jest ghul
odpowiedz plz
chyba cos porabalem z ghulem ale muj kumpel wie gdzie on jest :/
sry za mieszanie w bani ghul jest zamkniety i sie wlezc nie da:/
Jak coś to banan jest na północny-wschód od miasta i potrzebny jest do fajnego queścika... 8)
kosmen666
27-07-2004, 22:59
dostaniesz suuuuuper tarcze (nie powiem jaka ale shitowatą)
zawsze o niej mazylem 8)
ja wychodzac z rooka mialem copper shield chain armor legion helmet studded legs buty i katane. spike sword da sie zdobyc na rooku? i po co jest ten minotaur mage?
edit- mialem jeszcze amulet zmniejszajacy obrazenia od trucizny
Gold Raven
31-07-2004, 14:26
OMG ludzie ......
temat nr 1 (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=12323&boardid=3&styleid=1&sid=100d560d79c2e6f2729b25d4a4d4931e)
temat nr 2 (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=11744&boardid=3&styleid=1&sid=100d560d79c2e6f2729b25d4a4d4931e)
temat nr 3 (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=6165&boardid=3&styleid=1&sid=100d560d79c2e6f2729b25d4a4d4931e)
temat nr 4 (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=9805&boardid=3&styleid=1&sid=100d560d79c2e6f2729b25d4a4d4931e)
temat nr 5 (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=7008&boardid=3&styleid=1&sid=100d560d79c2e6f2729b25d4a4d4931e)
i wiele wiele innych - wystarczy nacisnac przycisk:
http://69.56.199.198/tibia/style/top_suche.gif (http://www.tibia.pl/search.php?boardid=3&sid=58038df5378f9579f90d7df6869e2060)
Ja mialem Viking Helmet, Studded Legs, Carlin Sword (mowie tylko o tych najlepszych rzeczach). Wszystko ukradlem jak noobki handlowaly kladac na ziemie :P
Obecnie mam jedna postac na rooku i mam stuuded arm i shield, leather boots'y i legsy, viking helmet, sabre hatchet.
A ja mam: katana, bow, speary, leather boot's, studded legs, chain armor, katane, cooper shield, około 4 life fluidów. A jak już zaczeliście o tej katanie to tylko muwie, że tu nie można pisać o questach!
MoGreene
07-08-2004, 14:59
Heh ja mam standard:Legion helmet,katana-może bedzie poison dagger:D,chain armor,copper shield,studded legs,leather boots.Plecak:1 platinium icon,fishing rood,shovel,rope,silver amulet,bronze amulet,3bp life fluidów,1bp rune antidotum,copper key 2xsilver key,combat knife...i jakiś śmieci których nie pamiętam :P
Wydaje mi się ze taki temat był.. Albo był podobny.. No ale się wypowiem żeby nie było ^.-
- Legion Helmet - (kupiony)
- Chain Armor - (kupiony)
- Carlin Sword - (kupiony)
- Studded Legs - (kupione)
- Bow - (kupione od blind orca)
- Leather Boots - (znalezione)
- Brass Shield - (kupione)
Jak widać prawie wszystko co mam jest kupione od innego playera... Mam tam jeszcze duperelki w Bp-aku ale o nich pisać nie będę.. Nastepnym razem użyj opcji szukaj (do tego co zakładał temat)
XX master
08-08-2004, 12:28
ja mialem tak....
Viking helmet
Scale armor (nie pierodlic mi ze nie ma bo na roku jest ghoul i zabilsmy go ekipa i zajebalem armor:D)
studded legsy
leather boots
cooper shield
catana
Master Mela
08-08-2004, 14:14
A ja mialem jalpeszy miecz na rooku POISON DAGGER. Wyapda on bardzo rzdkoz minotaura :)
XX master
08-08-2004, 17:14
@re up
muahahahaha jak zobaczylem co za pierodly napisales to mnie szlag trafil stary pomysl zanim cos wymyslisz z minosa nie wypada poison dagger!! Ban za takie glupie pierdolenie!
Po pierwsze nie Catana a Katana... Po drugie powiedz mi w jaki sposób wszedliscie do Ghoula. Ilu was zginęło, jak się nazywali ludzi z Twojej paki, po trzecie Poison Dagger wypada bardzo rzadko z minosa a nie wogule.. Następnym razem weź lepiej nic nie pisz bo tylko ludzi denerwujesz... Aha, i tak Ci nie wierzę że wszedłeś do Ghoula.
Moje rzeczy na rooku na 5 lvl-u to:
Legion Helmet (Qest)
Chain Armor (Qest)
Studded Legs (Kupione)
Leather Boot's (Z Potforka)
Katana (Qest)
Copper Shield (Qest)
A co do XX mastera to on coś bredzi bo do Ghoula nie można w rzaden sposób wejść chyba ze jestes jakimś cudotwórca :D
A Catany to musi być jakaś nowa broń może po nowy update :)
Ja mialem 3 wlocznie,brass shield , chain armor-questa wykonalem solo :) legion helmet, lehter legs i ok 500 gp bo nic nie kupowalem tylko kisilem kase
Master Mela
09-08-2004, 22:32
Ja i tak wiem ze mialem Poison Daggera na rooku. Jesli ktos nie wierzy.. niech uwarza tak dalej ale ja wiem swoje. !
szaman of ring
10-08-2004, 00:56
Jak ja wychodziłem z rooka miałem Legion/viking helmet ,copper shielda, mace, chain armor,studded legsy,leather boots i silver amulet.
Ja pierwszy raz wychodząc z Rooka miałem chain armora, leather legsy, cooper shielda, carlin sworda, legion helmet i leather boots + jakieś 500 gp. Ostatnio, jak wychodziłem nowym charem miałem tylko leather bootsy i ponad 1k kasy. Więcej mi nie potrzebne bo mam na tym serverze już 1 gostka ;)
Andy ognisty
10-08-2004, 11:48
katane masz z qesta
a qest z katana jak sie nie myle to qest z ghulem
a ty nie wierzysz ze jest ghul
:/
z dawnego questa z ghoulem (a wlasciwie ghoulami wypadal scale armor) katane zdobywa sie z calkiem innego questa
Ja wychodząc z Elysijskiego Rooka miałem 1100 gp, Leater Boots, Line, Wędke i 7 serków w bagu 8o Reszte opchnąłem tuż przed wyjściem. Najlepszy interes na legion helmecie zrobiłem :D Sprzedałem za całe uwaga... 1 GP!! :D
zwiastun ciemnosci
12-08-2004, 18:36
na rooku mialem konczac gre 1500 gp cooper shield, mace,
wedke i leather armor(tylko dla tego ze zloto duzo wazylo a chain armor byl ciezki) za to kupilem se meinie odrazu p armor (1000gp)dwarven shield(100gp)
i m star(200gp) reszta poszla na czary. rada dla gosci na rooku przed wyjsciem z rooka sprzedajcie takie przedmioty jak cooper shield katana i takie drogie zeczy na rooku (bo na meinie wiekszosc z tych itemow nie bedzie nic warta)
iva-knight
12-08-2004, 19:54
Ja na Rooku mialam najlepsze rzeczy takie:
- legion helmet
- chain armor
- studded legs
- leather boots
- cooper shielda
- carlin sworda
Chyba to co wszyscy ktorzy nie graja w tibie od dzisiaj:):P
Zacznę od góry ;)
- Legion Helmet (quest)
- Chain armor
- Katana (quest)
- Cooper shield (quest)
- Studded legs
- Leather boots
A w plecaku: 2 Carlin swordy; 250GP; Viking helmet; troche żarcia; i jeszcze troche innych drobiazgów :p
Butcheres
14-08-2004, 16:36
Jaki Quest!!!
Wg mnie zeby zdobyc katane trzeba pojsc na rooty i miec fartnego loota sama mam jedna ale nie jestem pewna skad wytrzasnol go kolo od ktorego kupilam (120 gp ) :tongue:
A co do sprzetu to mam
legion helmet
Studded Arm
Studded Legs
Brass Shield
Katana
Leather legs boots
Bag ;)
Ja miałem:
Katane, Legion Helmet, Chain Armor, Copper shield, Studdend Legs no i buty wszystko (oprucz butów z questów wykonywanych bez żadnej ekipy)
Z roka wyniosłem 1.3k super sposobem:
-zrobiłem postać zebrałem eq i kase
-zrobiłem drugą postać i przekazałem jej eq :D (to mój stary sprawdzony sposób :P)
P.S. Katane da się wyciongnąć z questa ale nie powiem jak :berserk: ;
Necromancer
15-08-2004, 07:52
jak ktos chce sie dowiedziec cos o katana quest to 1598897
Nieopłaca się iść na katana questa bo carlin sword jest prawie taki sam a łatwiej go zdobyć (metoda "na hama" :D)
Klusek07
17-08-2004, 09:47
ja na 1 lvl potrenowalem shielding i cluba, wyszlem z miasta i mialem chain armora, cooper shielda, mace i legion helmeta :P
Herato: ^.- na hama przez mino hell przy full respie? =P Nie miałbys pola zeby sie ruszyc :D chyba ze bys je poprzesuwal z bp of LF i full def ^^ to jest nieopłacalne, lepiej odkupić od jakiegoś playera za 40 - 50 gp niż wydać... hmm... zaraz zaraz. 20*60 = 1200... niż wydac 1200 gp na Life fluidy ;)
Jestem kolejnym pacanem który nie przeczytał regulaminu. prosze, zignorujcie mnie bo wygaduję głupoty.
Ja miałem na 7 lvl
Cooper shield (kupiony za 150 gp)
Katana z rotworma
Studded legs (kupiony za 100 gp)
Legion helmet dostalem za free
Leather boots za z trola
chain armor (z questa)
Muj najlebsyz eq jaki mialem
Hmm... mój najlepszy sprzęt na rooku to:
-Legion Helmet
-Chain Armor
-Studded Legs
-Leather Boots...
-Carlin Sword (kupiony za 50gp =P)
-Copper Shield (pożyczone :D )
klupnelismy we dwojke minoska i wypadl chain armor. solo klepnolem szkieleta i wypadla mace. drugi skel i wypadl brass shield. lalem tak do 8 leva i dostalem sie na maina. poplynolem na folde a tam cooper shieldow i katan jest od zaj******. doszedlem do wniosku, ze nie ma co sie meczyc i latac za czyms co jest rzadko spotykane na rooku a na mainie tego jest w pierony. mace ma takiego samego attacka jak katana, a skille na mainie ida poczatkowo w oszalamiajacym tempie. zrobienie 20 w swordzie zajelo mi mniej czasu niz zrobienie 16 w club na rooku... wystarczylo polac troche w full defence...
Fifi Master
18-08-2004, 21:08
lol aj pierrdole.l;/
po co ci 2? lepiej jedna sprzedaj
Moim Rook Stayerem mam:
Legion helmet
Chain Armor
Studded Legsy
Copper Shielda
Katana
Leather legs
Silver Amulet
Carlin Sworda sprzedalem
Najleprzy sprzet na Rooku to :
Poison Dagger (Mino)
Legion Helmet (Qest)
Cooper Shield (Qest albo Rotworm)
Studded Legs (Orc Spearman)
Leather Boots :) (trole)
Silver Amulet (trole)
Chain armor (Qest albo Minosy)
;) .
Najlepszy ekwipunek na Rookgaardzie to:
- Legion Helmet(Quest, wypada z Rotworma, czasem gracze znudzeni próbą sprzedania go wyrzucają na ulicę :p )
- Chain Armor(Quest, można też kupić za ok. 70gp)
- Studded Legs(Wypadają z Orca Spearmana, można też kupić za różną cenę- w zależnci jak kto bardzo potrzebuje złota ale większości jest to suma ok. 180gp)
- Leather Boots(Wypadają z Trolla)
- Katana lub jeszcze lepszy Poison Dagger(Quest, można kupić za ok.150gp, Poison Dagger wypada niebywale żadko z Minotaura)
- Copper Shield(Wypada z Rotworma, można kupić za ok. 200gp)
- Silver Amulet(Wypada z Trolla bardzo żadko)
WielkiSorc
20-08-2004, 22:19
The best on rook:
Helm: Legion Helmet
Zbroja: Brass armor z dawnego mino maga, a tak normalnie dal wszystkich to chain armor.
Legs: Chain legs (quest na Pacc), a dla normalnych ludzi studded legs.
Buty: leather boots
Bron: Poison Dagger lub łuk (zalezy od skilli), ponoc sa jeszcze fs i ss na rooku, ale to wyajtki mają.
Tarcza: Copper shield
Ja osobiscie mam legion helmet chain arm katana copper shield studded legi i leather boots.
No i to chyba tyle. wszystko wyjasnione.
Ja na Rookgardzie mniałem:
Pancerz-Chain Armor(Qest)
Spodnie-Studded Legs(Kumpel Pac mi wymienil u Normy za Honey Flower :] )
Hełm-Legion Helmet( Jest lżejszy od Viking Helmeta[Qest])
Buty-No coment :baby: B)
Tarcza-Copper Shield(Qest[Ten sam co Legion Helmet])
Broń-Carlin Sword(Qest[Na Katane nie mogłem trafić])
Z tym uzbrojeniem prawie żaden potworek mnie nie ruszał.
A i taka jedna wzkazówka: Przed wejściem na Mainland kupcie ile wlezie Carlin Swordów bo na Rookgardzie kupisz go za 30-50gp a na Mainie w Carlin sprzedasz w sklepie na 125gp. Ja miałem 5 Carlin Swordów 8o 8o 8o B)
The best on rook:
Bron: Poison Dagger lub łuk (zalezy od skilli), ponoc sa jeszcze fs i ss na rooku, ale to wyajtki mają.
Niestety musze rozczarować Cię, ponieważ najlepszą bronią w Rookgaardzie jest SpikeSword należący do niejakiego Sunrise z serwera Antica
A i taka jedna wzkazówka: Przed wejściem na Mainland kupcie ile wlezie Carlin Swordów bo na Rookgardzie kupisz go za 30-50gp a na Mainie w Carlin sprzedasz w sklepie na 125gp. Ja miałem 5 Carlin Swordów 8o 8o 8o B)
Lepiej zbierac mace i hatchety i u obiego sprzedawac niz nosic tyle klamotów na maina
Capa zabrakloby komus i wyszedl by na maina z 5 carlin swordami ale wplecaku nie mialby ani jednego GP
Warrior knight
22-08-2004, 16:26
Jeśli chcesz banana idzesz od wyjsca z miasta cały czas w prawo i dochodzisz do brzegu.Tam pochodz wzdluz i trafisz na drzewo bananowe(palme)i naciskasz na niej use.
Drachenfels
24-08-2004, 13:36
Najlepsze rzeczy na rooku? No to jazda:
Chain armor -> quest
Katana -> quest
Cooper shield ->quest
Studded legs -> spearman
Legion helmet -> quest
Łuk -> ślepak
Osobiscie uwazam, ze najlepsza bronia na rooku jest luk, juz na skilach 14 mozna bez problemu rozwalic minosa czy rota, fakt faktem ze jest problem ze sparemanem, bo my udezame go z +6 a on nas z +8 ale to bardzo malutki minusik :P
cya
Pietro90
19-09-2004, 15:20
Helmet: Legion helmet(quest)
Armor: Chain armor(quest)
Legs: Studded Legs(sperman orc)
Boots:Leather boots
Sword: Katana (od kolegi za 12gp :D po koleżensku)
Shield: Cooper Shield
No i to chyba wszystko przed wyjsciem z rooka sprzedalem all i zarobilem 750 gps :D + moje 300. Nieźle co :][/
Moim najlepszym ekwipunkiem były następujące rzeczy:
Legion helmet
Chain armor
Carlin sword
Plate shield
Leahter legs
Leahter boots
to tyle w backpacku miale jeszcze wędke,line,łopate i 500 gp. B)
Pietro90
19-09-2004, 22:38
Ja jakie znam nalepsze przedmioty to:
http://69.56.199.198/tibia/shields/61.gif Tarcza-Cooper Shield (19def) dostępna z questa lub z rotworm(rzadko)
http://69.56.199.198/tibia/weapon/spike_sword.gif Miecz-Spike Sword (24atack21def) dostępny po ukończeniu 50L w nagrode za wytrwałość
http://69.56.199.198/tibia/armors/7.gif Pancerz-Chain Armor(6arm) Dostępny z questa lub wypada z mino
http://69.56.199.198/tibia/armors/23.gif Nogawice-Brass Legs (5arm) dostępne dla pacc quest
http://69.56.199.198/tibia/weapon/mace.gif Obuchowa- Mace (16atc11def) dostępna z szkieletów i jeszcze inne
http://69.56.199.198/tibia/weapon/hatchet.gif Topór-Hatchet (15atack8def) dostępne z szkieletow i inne chyba
http://www.tibia.pl/images/weapon/spear.gif Dystansowe-Spear (30atack) dostępna z orc sperman i jeszcze jakies inne
http://69.56.199.198/tibia/buty/31.gif Buty- Leather boots (arm1) z trolli
http://69.56.199.198/tibia/armors/41.gif Hełmy- Legion helmet (4 arm) z questa i nie wiem czego jeszcze
This is the best weapon for ROOKGARD!
ale banan to quest i cie nie powiemy gdzie jest
(o ale mi się zrymowało)
Dj Fara0n
20-09-2004, 19:34
http://69.56.199.198/tibia/armors/23.gif Nogawice-Brass Legs (5arm) dostępne dla pacc quest
Nie możliwe predzej chain legsy ale nie brass :berserk:
Lord Sear
24-09-2004, 20:39
Spike Sworda dda sie zdobyc na rooku jak sie ma PACC i posiada sie chyba (tak słyszałem) 2-3K
@up
Wcale nie bo spike sworda da się zdobyć jak zabijesz owce z ręki. Z niej wypadnie klucz i wtedy musisz pujść do mino maga. A zabijesz go tak, ż jak wdepnie w ciało owcy to wtedy zginie i wypadnie z niego klczu do nastepnych drzwi. Wtedy idziesz tam i się teleportujesz do 5 demonów. Wystarczy żucać w nie owcami i droga wolna...
WiekliSorc@ na rooku po 1 niema fs ani chain legsuw najlebsza bronia jaka mozna zdobyc jest Spikesword na 50 lvl prawdopodobnie dostajesz od GM(ale na 100% nie wiem).
Pietro90@ na rooku niema brass legsuw.1 osob w grze posiad brass armor i prawdopodobnie Spikesword jest to Surice gracz z Anticy.
:)
A teraz eq mojego rookstaylera:katana,silver amulet,chain armor,studded legs,legion helmet,cooper shield,leather boots,sandals,560 gp,2 bp life fluid,fishing rod,rope,shovel,pick,3 ryby :)
Drybrych
27-09-2004, 15:40
Taka rzecz wypada z jednego jedynego ghoula. Kiedys mozna bylo wyjac lepsze rzeczy z mino mage i draga, ale to przeszlosc. Ja na ogol wychodze z carlin swordem, chain armorem, viking helmetem, plate lub cooper shield i oczywiscie buciki. Oczywiscie tez julera :D
Omg, ten tu hit zapodał z tymi owcami ^.- A nie lepiej też z tymi brass legs'ami. Na pacc zone nie ma questa z brass legsami, gdyby był to sunrise pewnie by miał te legsy, a na skrinie z jego eq ich nie było miał on taki sprzęt - Legion Helmet, Łuk, 100 strzał, brass armor, studded legs, leather boots. Skąd wziął brass armor mnie się nie pytajcie bo nie wiem.
Dj Fara0n
27-09-2004, 19:39
poplynolem na folde a tam cooper shieldow i katan jest od zaj******. doszedlem do wniosku, ze nie ma co sie meczyc i latac za czyms co jest rzadko spotykane na rooku a na mainie tego jest w pierony. mace ma takiego samego attacka jak katana, a skille na mainie ida poczatkowo w oszalamiajacym tempie. zrobienie 20 w swordzie zajelo mi mniej czasu niz zrobienie 16 w club na rooku... wystarczylo polac troche w full defence...
hmmmm....ale na rooku sprzedasz katane i copper shield za 200gp na mainie nikt tego nie kupi a jezeli jestes druidem lub sorkiem to zrobienie 20 sworda nie idze tak szybko jak knightem i nie którzy na 40 lvl(sorc lub druid) nie mają 20 sworda ,cluba albo axe
Mati ziomek
03-10-2004, 12:07
Najlepsze rzeczy na roku to:
Legion helmet
Scale armor
Chain legs
Leather boots
Spike sword
Cooper shield
Sa jeszcze sandaly ale maja 0 arm
Bofiro(Chimera)
03-10-2004, 12:50
Ja mam chain armor'a, lether legs, kathane, copperer shielda i legion helmet.
skoro som na rooku minoski a z minosow wypada p-dagger to chyba blond zrobiles nie???? :( sorry za ort. :confused:
Legion Helmet
Chain Arm.
Cooper Shield
Katana
Studded legs
Wszystko z Questów
Uwazam ze pisanie na tem temat stracilo sens poco pisac jaki kto mial najlepszy eq na rook bo wszyscy pisza to samo
viking helmet,chain armor,leather boots itd wiec dla mnie to nie ma sensu
szopenfeldziarz
03-10-2004, 21:31
ja miałem MPA, dragon scale legs, steel boots, demon shield, devils helmet i great axe. nikt nie zaprzeczy, BO NIKOMU NIE CHCĘ SIĘ TEGO CZYTAĆ. PO CO ZAKŁADACIE TE TEMATY?!?!!? X( :evul: X( :evul: :berserk:
Kapistar
21-02-2006, 20:42
ja jestem jak wiecie mały noobek wiec spytam bo widze na allegro na takiej aukcji(nie ujawnie oczywiscie jakiej - moge tylko powiedziec pacc) znalazlem takie cuś dotyczące ekwipunku:
ekwipunek: Carlin sword/Mace, Copper shield, Chain armor, BP, Leather boots, Viking helmet, Leather legs + kasa
I tera mam pytanie: co to te BP ?? Z góry dzięks.
Silverkin
21-02-2006, 20:58
Ja miałem chain legsy ale mi jakuś ch** zawinął :/ Szkoda, że SS'a nie zrobiłem X( Tłukłem tego orc'a spearmen'a z 20min aż go wykończyłem wtedy ten pie****o*y n00b przyleciał i mi zawinął X( ale jak go znajde to mu nogi z d powyrywam
Wieżcie lub neie ale tak był
Eeeee kto miał niby chain legsy na Rooku bo o czyms takim jeszcze nie slyszalem.... slyszalem ze mozna miec juz na rooku rozne rzeczy ale chain legsy...hahahaha nie no rozbawiliscie mnie... najlepsze eq na rooku to
Legion helmet- Tyle samo obrony co Viking ale jest lzejszy co oznacza ze lepszy....
Chain armor- Najlepszy armor na rooku...
Studded legsy- Najlepsze legsy na Rooku...
Leather bootsy- Najlepsze buty na rooku jedne z najpospolitszych rowniez na mainie
Katana- Najlepszy sword na Rooku
Hatchet- Najlepsza bron obuchowa na Rooku
Mace- Najlepszy club na rooku
Bow- Inaczej łuk nie jest moze najlepszy ale dla Rookstayera ma znaczna wartosc
Spear- Tak samo jak luk raczej dla Rookstayerow lub przyszlych palkow...
Copper shield- Najlepsza tarcza na Rooku
Nie wymieniam tutaj ani Spike sworda ani Poison dagera ani Brass i Scale armor bo nie ma dowodow na ich istnienie... (nie liczac Spike sworda ktory jest widoczny na wyspie ale chodzi mi o jego zdobycie)
A teraz do MODERATORÓW: Proszę o jak najszybsze zamkniecie tego tematu bo jest on bezsensowny i wogule nieprzydatny... Wiem ze nowi maja problem i nie wiedza co jest lepsze od czego ale tu jest juz tak nasrane ze tu by sie chyba kazdy zgubil a co dopiero newbie... Od tego co jest najlepsze a co najgorsze jest stronka www.tibia.pl i po prawej stronie sa opisane wszystkie lub prawie wszystki itemki bronie i cala reszta... Prosze o nie pisanie juz w tym temacie i powtarzanie tego samego wkolko... Dajcie se juz spokoj.... Jesli nie mozna skasowac tego tematu prosze o jego zmakniecie... Jesli i to nie bedzie mozliwe prosze UŻYTKOWNIKÓW o nie pisanie juz w tym temacie tego samego bez przerwy to powtarzajac....X( X( X( X( X(
Silverkin
22-02-2006, 20:34
@UP no to studded legsy, ale wpadka :baby:
ja jestem jak wiecie mały noobek wiec spytam bo widze na allegro na takiej aukcji(nie ujawnie oczywiscie jakiej - moge tylko powiedziec pacc) znalazlem takie cuś dotyczące ekwipunku:
ekwipunek: Carlin sword/Mace, Copper shield, Chain armor, BP, Leather boots, Viking helmet, Leather legs + kasa
I tera mam pytanie: co to te BP ?? Z góry dzięks.
po prawie 2 latach odpowiem ci, tak!!!! wreszcie dowiesz sie ze BP to........Backpack, mam nadzieje ze sie przydalem
Morderff
28-12-2007, 23:34
P dagger już nie leci z mino... leciał bodaj że, niecałę 2 lata temu bo na mainie zloociłem ale już nie leci...
piotrek26111
29-12-2007, 10:15
P dagger już nie leci z mino... leciał bodaj że, niecałę 2 lata temu bo na mainie zloociłem ale już nie leci...
Bah, kolejny znawca. Na mainie poison dagger jak najbardziej leci z mino, sam zloocilem juz w tym tygodniu jednego a na rooku zostala zalozona blokada i nigdy go nie wylootujesz.
@topic
Najlepsze co mialem na rooku to przyjaciol do wspolnego trapowania noobów i newbie.
Morderff
29-12-2007, 11:01
@up
A Piotrusiowi sie nnie znudziła gra w bany? P dagger leciał na rooku jak najbardziej 2,5 roku temu. I co z tego ze zaraz taki Piotruś mnie skrytykuje, i tak p dagger leciał ;]
Taki temat już chyba byl ale za duzo bym sie naszukal wiec tworze nowy.
Umieszczajcie tu nazwy (i ew. opis) broni, armorow, jakie mieliscie na rooku najlepsze, ew. opis ciekawszych (np. slyszalem ze na rooku sa banany) rzeczy.
Ja mialem:
katana (z questa)
copper shield (z questa)
leather helmet (tez z questa :) )
studded legs (wypadly z orc spearmana)
teraz zalozylem nową postac (na Julerze jak zwykle)
Flaming Szef, na razie malo nią gralem (w 2h zrobilem 7 level) i nie zmierzam isc na maina.... moze kiedys dostane spike sworda (a moze fire, bo nie pamietam co ten koles z antiki dostal) od Cip-ow. Zrobie w koncu tego questa z Minotaur Magiem... a myslalem ze on tam jest dla jaj :) slyszalem ze na rooku jest ghoul ale watpie... nie wiem gdzie niby. moze na wyzszym levelu da sie rozkopac inne czesci grobow (ale to tylko moje przypuszczenie)... nie wiem, ale podejrzewam ze bedzie ciekawie :]
Cipy nie dali nikomu nic? ;o A jesli chodzi o rarki to na najstarszym swiecie mozna spotkac takie cos jak brass armor Kiedys dostepny z mino obecnie nie do zdobycia no tak to jest. Dawno temu byl jeszcze taki blad co do tego keidy sie zrookowalismy z maina nasze eq pozostawalo na sobie i w ten oto sposób na mainie byl miedzy innymi scymitar ;o Oczywiscie gdyby sie nie lansowali to by pewnie do tej pory na swoich rookmasterach posiadali te nice eq. ;( offtop sie zrobil ;p
Moje eq:
Najlepsze jakie moze byc na dzien dzisiejszy do zdobycia
piotrek26111
29-12-2007, 19:12
@up
A Piotrusiowi sie nnie znudziła gra w bany? P dagger leciał na rooku jak najbardziej 2,5 roku temu. I co z tego ze zaraz taki Piotruś mnie skrytykuje, i tak p dagger leciał ;]
Wiem ze lecial ale teraz juz nie leci. Tzn na mainie leci a na rooku jest blokada ;]
Morderff
29-12-2007, 19:17
@Rahim
Chyba scitimar na rooku, bo napisałeś, że na mainie ;] pozdro
@piotrek26111
To dobrze, ze chociaż to wiesz ;] pozdro
Rook_Guardian
29-12-2007, 21:29
A ja mialem:
Leather helmet, studded helmet, chain helmet, brass helmet, legion helmet, viking helmet, silver amulet, bronze amulet, backpack, bag,club, combat knife, rapier, short sword, machete, scythe, bone club, hand axe, axe, sword, hachet, spear, mace, katana, carlin sword, wooden shield, studded shield, brass shield, plate shield, cooper shield, coat, cape, doublet, leather armor, studded armor, chain armor, leather legs, studded legs, leather boots, bow, arrow, poison arrow, antidote rune, life fluid, rope, shovel, pick.
HAHAHAHAAH
ALE SIE PODJARAŁEM!!
Gupi temat X(
ja powiem co ja mam teraz na rokagard swiat saphira :)
Broń:
Obuchy:Mace,Spear,Hand Axe,Katana<dostalem po znajomosci od kolegi>;)
IUzbrojenie:
Pancerz: Chain Armor
Spodnie: Studded Leges
Hełm: Legion Helmet
Buty: Leather Boots
Tarcza: Plate Shield
a w back bagu:
2.apple
Torh
rope
schovel
GreenPeace
03-07-2008, 19:47
Najlepsze rzeczy jakie mialem
legion helmet (quest)
chain armor (quest)
cooper shield (quest)
studded legs (raz ukradlem , raz znalazlem na ziemi w miescie{serio} a tak to glownie lootuje ze spearmana)
leather boots :P
spear (najlepsza ogolnie dostepna bron na rooku ;D 25 atku :D)
7 honeycombow wyloconych z botter jak strapowalem ;D
nie wiem gdzie on je trzymal ale chyba w uszach
no i
moje
ulubione
JABŁKO
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.