Pokaż pełną wersje : pomoc w Gothic I !
Gagagigo
13-05-2006, 10:28
przeszedłem gothica II i w oczekiwaniu na Gothic III postanowiłem zagrać w pierwszą część, oczywiscie jako najemnik w nowym obozie, mam jednak problem, lares kazał mi znaleść i okraść jakiegoś goscia z sekty (Baal Is~)
a ja niemoge go nigdzi eznajesc !
powiedzcie gdzie on jest !
Besztacz_Naczelny
13-05-2006, 10:56
On jest w karczmie na jeziorze. Jeżeli chcesz do niej wejść, to musisz albo zapłacić 100 bryłek albo idź do Nowej Kopalni (ona jest tak dziwnie położona - Idziesz tak jak do obozu i przed całą tą jaskinią idziesz w prawo. Tam będzie najpierw pod górkę kamienna chyba droga, a potem już dalej będzie normalna. Musisz nią pójść i trafisz do kopalni.) Musisz pogadać z szefem kopalni, nie pamiętam jak się nazywa. On da Ci strój Kreta i wtedy za darmo wejdziesz do karczmy. Tam chleje całymi dniami ten Baal Isidro.
Polny Lowca
13-05-2006, 11:47
A jeśli chcesz wziąść od niego to ziele to najpierw muisz pogadac z tym drugim ballem (bal kagan jeśli dobrze pamiętam) tym który daje ci "prezenty" do rozdania
Yoh Asakura
13-05-2006, 12:14
A jak nie chcesz bulić lub iść do Nowej Kopalni, to zawsze możesz pobić Wykidajła.
Ja jak chcę wejść do jakiegoś miejsca gdzie stoją strażnicy (np. zamek w Starym Obozie, karczma w Nowym) to wyjmuję broń, strażnicy wołają abym ją schował, ja wbiegam koło nich, chowam broń i gotowe. Jednak w karczmie mogą zacząć wołać "intruz" i zaatakować, więc trzeba próbować kilka razy lub się schować w pomieszczeniu obok by cie nie widzieli i wtedy schować broń.
Gagagigo
13-05-2006, 15:09
w karczmie niema tego Baala... niema rzadnego, po wejsciu jest 3 najemników (tych z własnymi imionami), kret, jakiś Sayain , jeremiasz, i tyle !
i tak wogóle to mam go okraś w tradycyjny sposób (skradanie sie + kradzierz) czy jakos zagadac ?
Zylkolak
13-05-2006, 15:24
Jezeli go tam nie ma to wychodzac z karczmy idzesz porsto i w lewo do pierwszych domkow powinien on tam stac kolo ogniska robi sobie barbequ(lol) o ile pamietam ;p
Ten Baal powinien być przy wyjściu z tej karczmy... Wewnątrz na takim stołku siedzi (schlany jest troche :P)
@up Właśnie, przy wejściu jest.
Ten przy ognisku, przy domkach to inny, jago jakby szef. Bierzesz od tego w karczmie towar i sprzedajesz jakiemuś handlarzowi wszystko. Zanosisz rude do Laresa i możesz jeszcze dać jak w umowie temu w karczmie. End.
Gagagigo
14-05-2006, 00:08
juz to rozkminiłem, teraz następne pytanie :
załatwiłem wszystko dla tych świrów żeb wezwali śniącego, teraz stoją sobie na placu świątynnym, co dalej ?
nieuaktualnił mi sie dziennik, oni nic mi nie mówią,
ostatni wpis to "musze poinformować kruka o tym co sie dzieje" a wszesneij ,
z tym ze kruk nic mi nie mówi !
co teraz ?
Idź do tego gościa co stoi koło mdlejącego balla na schodach (nie pamiętam imion).
Jeśli nie przywołali to idź spać do północy i wróć pod tą świątynię.
Przywołali już śniącego? Jeśli nie to czekaj tam aż się totalnie ściemni.
Bartek120
17-05-2006, 07:37
Musisz porozmawiac z cor angarem stoi on obok mdlejącego Y beriona ....da ci on misje zebys poszedl na cmetarrz orków ale przed pujściem cor angar bedzie ci kazał porozmawiac z talasem on cie tam zaprowadzi =]]]
Musisz porozmawiac z cor angarem stoi on obok mdlejącego Y beriona ....da ci on misje zebys poszedl na cmetarrz orków ale przed pujściem cor angar bedzie ci kazał porozmawiac z talasem on cie tam zaprowadzi =]]]
Laresem(wiem wiem ze sie do wszystkiego czepiam :P)
PS:
wie ktos z kad sciagnac Gothica I??
@up
Nigdzie legalnie, ostatnio był w CD-A, popytaj jakiś kumpli.
Jesli sniacy jeszcze nie zostal przywolany (czyt. nie miales filmiku z jego przywolaniem), to idz do jakiegos szalasu i daj "spij do polnocy". Nastepnie udaj sie na plac swiatynny, a po filmiku podejdz do Cor Angara i Cor Caloma i zagadaj z obydwoma. Ktorys da Ci misje do wykonania (itp.itd.)
@up
Nigdzie legalnie, ostatnio był w CD-A, popytaj jakiś kumpli.
Dzięki zapytam kumpla (ma chyba świra na punkcie Gothica :P)
Michnik of Celesta
13-10-2006, 20:50
przyjdz na plac swiatynny poczekaj do godziny 20. wtedy pojawi sie filmik z przywowywaniem sniacego :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.