PDA

Pokaż pełną wersje : Najleprze miasto

Marcin the knight
27-07-2004, 08:28
kurde tak zastanawiam sie o najleprze miasto moim zdaniem jest to venore przede wszystkim przez dp nie trzeba stac w kolejce az bedze mozna wyjsc w przeciwiestwie do innych miast jednak ma wade latwo jest lurowac gs,ds itp pod brame z pohu ;( prosze o wady i zalety miast w którym mieszkacie 8o

Gamge freeman
lvl----------- 14
Magic lvl---- 4
Świat------- Amera
Miasto------ Venore

Solmyr
27-07-2004, 08:36
Według mnie najlepsze jest kazo :] Jest blisko do każdego miasta. Nie mozna nic lurować, a że jesttem knajtem mam blisko do expowiska (kopalnie). Jest tam również mało ludzi i panuje spoko atmosferka wszyscy siebie znają. 8)

Marcin the knight
27-07-2004, 08:40
kazz nie lubie tego miasta ( nie mam nic do atmoswery bo jest super) ale kurde cieszko mi jest poznac te miasto sklep tu ,tam wogle cieszko jest dowiedziec sie czego kolwiek ;/

Solmyr
27-07-2004, 08:46
Tez kiedys szujałem czegoś i sie wkurzalem gdzie to jest (chyba gdzie sie kupuje zarcie) 8) ale qmpel mnie oprowadzil po całym kazo zajeło jakies pół godziny i miałem spokój :] Obecnie jak ktoś mnie prosi to tez go oprowadzam jezeli jestes z isray to msg do gelu the knight ;)

Lig@
27-07-2004, 08:56
Kazo.. Rulllzzzz..... Jak ktoś czytał Władcę Pierścieni - mi ono przypomina Morię :]

Zalety - klimat, mało ludzi (choć to tesh wada), nie ma lurowania
Wady - mało ludu (cięzko sprzedać runki, ale od czego jest trade)

Polecam mój film przewodnik po kazo - poszukajcie na forum a znajdziecie 9w dziale filmy...).

wm1111
27-07-2004, 09:03
Oryginalnie dodany przez Marcin the knight
kurde tak zastanawiam sie o najleprze miasto moim zdaniem jest to venore przede wszystkim przez dp nie trzeba stac w kolejce az bedze mozna wyjsc w przeciwiestwie do innych miast jednak ma wade latwo jest lurowac gs,ds itp pod brame z pohu ;( prosze o wady i zalety miast w którym mieszkacie 8o

Gamge freeman
lvl----------- 14
Magic lvl---- 4
Świat------- Amera
Miasto------ Venore

wlasnie przez takiego gsa ostatnio zginołem

Marcin the knight
27-07-2004, 09:09
moze i kazz, ale venore to jest prawdziwe masto dla których wazny jest exp wszystkio jest blosko bh,bk,amazonki,valk,orcx,elfs, poh blisko < chociasz to nawet wada bo lurują. Bardziej polecam venore moze ktos jeszcze poda wady i zalety innych miast ??

Dark Knight
27-07-2004, 09:11
Ja siedze w Venore i moim zdaniem jest super :D
Blisko na dragi :]

globi
27-07-2004, 09:34
Ja moge coś napisać o Carlin i Ab<gram na Non-PvP więc nie będe pisał o PK itp>. Carlin-fajne miasto, blisko lodowych wysp, na północ troche Amazonek i Valkyrii, na zachód Ghostland, podoba mi sie:]można poexpić:]. Ab-też fajne miasto, w zachodniej części Elfy, w podziemiach trolle, roty, ghoule, skeletony, slimy, na zachód od Ab kilka orców, Goblinów<mało>, niedaleko Orc Fortress. Fajne te dwa miasta. W kazo byłem i sie nieźle pogubiłem:P, a Venore też nie jest złe, bardzo blisko do rotów i orców. Musze jeszcze zwiedzić Thais

Solmyr
27-07-2004, 10:27
Według mnie carlin to najwieksze dno same n00by pełno pk ktorzy tych n00bow zabijają.(to oczywiscie moje zdanie) :)

Dechsta
27-07-2004, 12:48
Ja mieszkam w venore , uwazam ze to najlepsze miasto i fajnie bo gsy lurujo i jest exp =D

Marcin the knight
27-07-2004, 22:08
czyli wyglada na to ze ludzie lubia venore albo kazz a resza ?? chyba te miasta sa naj naj 8o

Platyna
27-07-2004, 23:19
Wydaje mi się, że temat na ten temat :O był jush albo nawet nie jeden, nie potrzeba zakladać kolejnych X(

eldian
28-07-2004, 08:09
hmm...Ab jest według mnie najlepsze ale jest minus-nawet na nonpvp nie mozna bezpiecznie afkować(Arkaniści)kolega tak zginoł

dywizjony
01-08-2004, 19:22
według mnie jest tak:
Carlin - zalety: w mieście grota trolli, blisko do amazonek, slime w kanałach...
- wady: duuuuużo pk
Ab'Dendriel - zalety: trolle w podziemiach, blisko do os, orków, minosów...
- wady: na razie nie znalazłem ;)
Kazordoon - zalety: mało playerów, trochę potworków
- wady: trudno się bez mapy połapać gdzie iść :D

bobeks
01-08-2004, 21:30
moim zdaniem thais jest najleprze poniewaz dp dla mnie ladnie wyglada i jest duzo mjejscowek na orki slimy,ghole i cyce ;]

Olorion.
01-08-2004, 22:17
IMO najlepsze jest AB. xD mam blisko do gh, jest wiele fajnych osob, a sklepy sa w jednym miejscu. Carlin to miasto noobow, max 13 lvl i wszyscy blokuja wejscie do carlin a jak zaatakujesz typa co ci ukradl lootbaga i masz skulla to biegnie za toba 4 8lewelowcow i krzycza PK!! xD

p.l
02-08-2004, 10:58
Chyba AB

== offtopic ==
odnośnie nazwy tematu: polska jenzyk, trudna jenzyk

kidler
02-08-2004, 13:28
A co z Edron...?? Tam tez jest fajnie, fajna atmoswerka,blisko na exp.

A najgorzej na Darashi, dp jest do bani i wogole smetnie.

Hegemmon
02-08-2004, 13:49
Kazzordoon jest dobre dla knightów. Zaletą jego jest też "peace" przed depo- jeśli jesteś na non-pvp to możesz bez obaw postawić tam 500lvl char bez eq ;)
Wady- troszke długo się z niego wychodzi, choć istnieje pewien skrót...

btw uważam, że Thais to najgorsze miasto w Tibii. Nie chodzimi o jego budowę, lokalizację itp. To jest bardzo dobre ale w thais jest zbyt dużo noobów i newbi. Bywam tam czasami aby sprzedać loot i muszę przyznać, że są to najgorsze chwile dnia. Już nie mogę się doczekać aby tylko wpaść do Sama i po prostu zagadać
hi
sell 100 battle shield
yes
bye
`~`
Edit:
10 do 1, że niedługo sporo osób zmieni zdanie jak tylk ozobaczy nowe miasto "na żywo" :P

Shater
02-08-2004, 15:41
Spoko jest thais bo mozna najdrozej zeczy sprzedawac w sklepie i ogulnie spox, blkisko do cyklopów spoko jest też kazo a venore do dupy