zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dark Catedral

Slyth
14-05-2006, 09:37
Witam !
chciałem spytać kilku doświadczonych graczy o dark catedre, a mianowicie o to gdzie tam biegać po których poziomach czy zabijać wszystkie potworki i gdzie nie właźić, nigdy tam jeszcze nie byłem a ktos mi doradził że tam całkiem przyjemny exp dla najta

Knight 25 lvl, 60/60 Fire Axe, Vampire Shield, Plate Legi, Noble Armor, Steel Helmet, Scarf, zswykle buciki

z góry dzięki ;] a i jeśli ktos polecałby jakieś inne miejsce dla facc do expa to prosze o rade trzymajcie sie :]

Progmaniak
14-05-2006, 09:42
na twoim miejscu dobil bym 65/65 kupil k seta, z bp of uh i jezdzil na poziomie -1
Mozna tez zabrac roche GFB w razie promblemow

Arcydemon
14-05-2006, 09:46
Ja na skilach 55/55 eq: p set, crus helmet, dragon shield, b sword/g sworda [to drugie częściej] i lvl 18-19 rozwalalem wszystki na -1 poziomie, uwazajac tylko na assassina i dark monka. mozesz spokojnie zejsc w kilku miejscach na dol [broń boże po schodkach, będziesz wiedział jakie] i ubijac beholdery i tarantule.:)

pawepek
14-05-2006, 09:49
Tylko poziom -1 + ghoul i slimy... ja tam aktualnie expie 44 najtem i nie jest zle... z ghouli da sie wyciagnac loota i kase, ze slimów exp za to lepiej leci (uwaga na beho) no a smugglery i te inne to tez sa neizle, ogolnie rzecz biorac jes tam fajnie... Jezeli chodzi gdzie masz nie chodzic to nie zapuszczaj sie do ostatniego korytarza na dole po lewej (płd zach, bo tam mozna spotkas assassiny (tak to sie pisze?) i dark monki, i o ile monki nie sa takie wspaniałe to o tyle te assa~ moga blyskawicznie zjechac do reda + upijaja... a co do run to wes ze soba BP ihów/uhów (i tak nie ebdziesz uzywał, ale dla bezpieczenstwa mozna wziasc, bo jak cie przyblokuja 3 ghoule i dopadnie cie DS to sie przydadza)

pozdro

styku
14-05-2006, 15:55
Tak jak ludzie @up, na -1 możesz spokojnie expić, tylko uważaj na południowo zachodnią część, tam znajdziesz po lewej 1 Assa i 3 bandity, a na dole ok. 3 banditów, 2 Assy i 1 Dark Monka na raz. Już nie wspomne o schodach, tam to zdzierży tylko sorc/dru na mana shieldzie i z GFBkami:)
Ale poza -1 spokojnie możesz iść na ghoule, slimy, roty(lol:)) i na tarantule, mnie one zabardzo nie jadą, ale ja mam takie dziwne szczęście, więc na tarantule to tak na wszelki wypadek możesz jakieś IHy/UHy zabrać.
BTW. z pojedyńczym assasinem powinieneś sobie poradzić, mile widziane HMMy.

Arcydemon
14-05-2006, 16:23
(uwaga na beho)
pozdro
uważasz, że nie da rady zabić beholdera ? :o

pawepek
14-05-2006, 17:18
uważasz, że nie da rady zabić beholdera ? :o

Powiem Ci, ze jak ja expie na slimach czasem mi sie zdarzy z kims gadac, raz tak psize pisze i sie po jakims czasie skapowalem ze zlurowany BH we mnie wali :D to 1 przyklad, 2 to taki ze jak ejst 5 slimów zalozmy lekko podlurowany i kazdy po 3 summony to daje (3+1)*5=20 a jak ejszcze bh dojdzie to moze byc jazda nawet na tym 20 lvlu (choc najt ma tyle hp) o to mi chodzi... poprostu niech ebdzie uwazny

Dewazar
14-05-2006, 17:19
Tutaj badz na tibia.org jest poradnik o dc.

Slyth
14-05-2006, 17:59
ok dzięki panowie serdecznie, byłem ale zajęte było jutro może coś się rozkmini
a i nie chciałem zakładać nowego temaciska :) i spytać o jakiś dobry resp minosów + archery może czasem guardy bo znam tylko miejsce koło kopalni dwarfów, na mapie respawnu też widziałem coś na foldzie ale za skurczybyka nie mogę tam dojść :/

Progmaniak
14-05-2006, 19:40
Folda....20gp podroz statkiem (na polnoc od carlin) dla mnie nuda bo od cholery chodzenia

tobie polecam zamek w ab, sa minosy i wszelkiego rodzaju takiego swinstwa
ew. GHOSTLAND

Danubia_drut
15-05-2006, 16:27
a co jeśli chodzi o druta na DC? mam 30 ED na wbicie levela moge zużyć około 2 bp HMM nag GFB bag UH i bp manasów, ale przede wszystkim zależy mi na czasie i kasie ;] , jeśli ktoś by był na tyle uprzejmy żeby powiedzieć ewewntualnie jakieś inne miejsca do expienia to chętni poczytam (najlepiej żeby podawać ile expa/h bym nabił gdzie wchodzić gdzie nie i jak szybko będą schodziły runy/ manasy i jak z lootem ;]) z góry thx

Progmaniak
15-05-2006, 16:56
MYsle ze moglbys sprobowac DC z monkami/dwoma monkami

Bakuo
15-05-2006, 17:01
Ja zaczynalem jechac dc na 20 lvl'u i co wyszlo- wczoraj siedzialem 6h i weszlo 72k exp (23-26) slimy + beho+ ghule. Fast exp i duza gotowka

chesek
15-05-2006, 17:05
Albo siedziałeś bardzo późno albo wcześniej, bo w DC jest więcej ludzi, niż potworów. ;P

Bakuo
15-05-2006, 17:07
Albo siedziałeś bardzo późno albo wcześniej, bo w DC jest więcej ludzi, niż potworów. ;P
Pierwsze 3 h rano ~50k exp drugie 3h pod wieczor ~20k exp

Lionix
20-05-2006, 20:35
A najlepiej to kup pacca i do Port Hope
pacc nie jest drogi a daje niezłe MoŻlIwOśCi

najlepiej przez TĄ (www.tibia.pl) stronę :D

Targean
22-05-2006, 08:32
Yep, możesz iść na katedrę.
Ja z takimi skillami tam expiłem już od 13 lvl.

Tylko pamiętaj, aby nie schodzić na -2 (tam, gdzie po drodze są assasiny) oraz nie chodź na tarantule.

Na ghoule spokojnie możesz iść, ale nie idź dalej, gdzie jest Demon Skeleton (ale, mysle że dałbyś mu rade z hmm [ale szkoda hmmów]).

Ja zaczynalem jechac dc na 20 lvl'u i co wyszlo- wczoraj siedzialem 6h i weszlo 72k exp (23-26) slimy + beho+ ghule. Fast exp i duza gotowka
Ta, pewnie w nocy jechałeś. Bo za dnia jest to fizycznie niemożliwe (za dużo ludu).

Diego'Odin
22-05-2006, 09:41
daj se spokuj z dc i idz w tomby bierzesz monka wand of dragon(cośtam)
i lev dziennie wbijesz

Targean
23-05-2006, 07:57
daj se spokuj z dc i idz w tomby bierzesz monka wand of dragon(cośtam)
i lev dziennie wbijesz

A co, jeśli on nie ma pacca -.- ?

uHaos
23-05-2006, 11:10
[...]oraz nie chodź na tarantule etc.
30 ed ma nie schodzić ? :|
tarantula na tym levelu nie jest żadnym zagrożeniem
resp tarantul na dc wychodzi 6-7 sztuk
1 mamy na wejściu
poza tym poison spider chyba i jakieś śmieci
dalej lepiej iść powoli żeby nie narażać uhów bo jak nam wpadna za 3 pajączki i zarzucą haste (co się rzadko zdarza) to trzeba będzie uciekać
więc podchodzić powoli lurowac po 1 i bić uciekając
itd.

Targean
23-05-2006, 11:58
[...] etc.
30 ed ma nie schodzić ? :|
tarantula na tym levelu nie jest żadnym zagrożeniem
resp tarantul na dc wychodzi 6-7 sztuk
1 mamy na wejściu
poza tym poison spider chyba i jakieś śmieci
dalej lepiej iść powoli żeby nie narażać uhów bo jak nam wpadna za 3 pajączki i zarzucą haste (co się rzadko zdarza) to trzeba będzie uciekać
więc podchodzić powoli lurowac po 1 i bić uciekając
itd.

Ale bezpeczniej dla niego było by, gdyby nie schodził. -_-
A po 2 mówiłem do @Slyth.

Maxme
25-05-2006, 00:05
Tak na wypadek podam to zobacz gdzie sie poruszac
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=55548

Zaan of Araghoth
25-05-2006, 00:23
A na jakich skillach -2 ?? I czy lvl jest bardzo wazny (planuje skillowac do 80tek)?? To moj 1 powazny najt ale w tibie gram juz "troche".

Warrior8
28-05-2006, 13:32
Na -1 poziomie zarabiam na godzine 2k. Omijam tylko assasina.
Dodatkowo na 0 poziomie bardziej na lewo jest duzo smuglerow, bandytow i wild warriorow, z ktorych czasem wypadaja war hammery (z bandytow i wild warriorow), ktore w sklepie kosztuja 470gp, ale mozna sprzedac za 1,5k graczom.
Podsumowujac
POLECAM;)

Vorlan
28-05-2006, 16:18
Na moim serwie DC jest wiecznie zapchane :/

Ale jesli chodzi czy se dasz rade to na -1 Loozikowo

-2 To nie wiem bo nigdy tam nie bylem :)

matiiii
29-05-2006, 15:34
spoko ja tam chodzilem 9 sorcem i na 12 lvl na -2 schodzilem na tarantule i solo oczywiscie i ty masz tkie skille to na luziku i szybko expo idzie ale juz tam nie chodze bo mnie hackneli;( ale trudno sie mowi dal pallka nie radze tam chodzi bo wyprawy nie beda sie zwracac na moim servie to malo osob bylo a i jeszcze jedno uwazaj czesami ktos ci moze zlurowac GS'a bo zyja w PoH
Powiodzenia!:cup:

Macia
29-05-2006, 15:55
Ja napisze to w skrocie.
Lvl 1: Ghule, tarantule, roty, slimy, beho, bandits, smugllers oraz monk and asasins ... Nic nie tracisz tylko bijesz i zabijasz. Mozesz duzo zyskac (w tym takze expa). Minusem jest to ze jest tam maaasa ludzi z lvl 10-40
Lvl 2: Monks, assasins, witches, dark monks, doslownie masa smiecia z ktorego zadko cosik wypadnie dobrego na sell. Idize duzo gfb. Plusem jest to ze jest dobry exp .. minusem jest to ze jestes stratny w uhach i kasie.
Lvl 3: Masa wszystkiego + ghosty. Jest tam teleport na lvl 4 ale nie powiem co trza zrobic aby tam sie dostac. Dobry exp ale nadal strata uhow, masy gfb przy praktycznie zerowym loocie. W kasie takze stratny jestes.
Lvl 4: Dsy i masa tego co bylo wyzej napisane. Powtarzac sie nie bede.

Ogolem to strata gfb, uhow, dobry exp, praktycznie nic loota.

matiiii
29-05-2006, 16:26
dal hlvl nie oplaca sie tam chodzic :baby:

Tukan pogromca sebka
29-05-2006, 16:49
Witam !
chciałem spytać kilku doświadczonych graczy o dark catedre, a mianowicie o to gdzie tam biegać po których poziomach czy zabijać wszystkie potworki i gdzie nie właźić, nigdy tam jeszcze nie byłem a ktos mi doradził że tam całkiem przyjemny exp dla najta

Knight 25 lvl, 60/60 Fire Axe, Vampire Shield, Plate Legi, Noble Armor, Steel Helmet, Scarf, zswykle buciki

z góry dzięki ;] a i jeśli ktos polecałby jakieś inne miejsce dla facc do expa to prosze o rade trzymajcie sie :]

No dark katedra jest dobrym miejscem dla najta :]

Widze ze masz dobre wyposazenie :] wiec ja Ci polecam to miejsce...tylko jak zejdziesz na dol to niewchodz w ostatni korytarz po lewej :P bo tam jest monk, assasin i reszta tych meneli :D ale katedra ogolem SPOKO :D:]

Vexok
30-05-2006, 17:45
O katerdrze jest juz wszystko powiedżane ale niewydaje misie aby byla mozliwa akcja 20slimów.
Zamek w ab jest dobry do czasu polecam resp kolo kopalni i flode(tu trzeba umieć expić)

Adner
30-05-2006, 21:21
Ale bezpeczniej dla niego było by, gdyby nie schodził. -_-
A po 2 mówiłem do @Slyth.

Dla druida na 30 poziomie dwie tarantule stanowią jako takie zagrożenie, gdyż potrafią dość mocno uderzać i szybko biegają:P

Cristiano Lisek
30-05-2006, 23:17
A co, jeśli on nie ma pacca -.- ?

taa Elder Druid nie ma pacca ;p