Pokaż pełn± wersje : Exori
Co jest bardziej oplacalne: zabijanie mocnych potworow knightem z broni czy z exori?
Catrishia
14-05-2006, 10:41
Widze, że robisz ogólny wywiad ¶rodowskowy na temat knighta gdzie tylko się da.
Temat bez sensu. OdpowiedĽ prosta - z broni, exori przydaje się w szczególnych przypadkach, np. gdy jeste¶ otoczony guardami itp.
-Ernesto-
14-05-2006, 10:59
No ale jeśli chodzi o solo np behemota to oczywiście exori będzie odpowiedniejsze, chyba że masz zamiar go lać z lancy/gs, to nie wnikam... :p
Ale tak normalnie jak odpowiedziała Ci osoba up to lepiej ze zwykłej broni, a mane na exori staraj się zawsze mieć. Nie wiadomo kiedy się przyda... ;)
@edit
No ja oczywiście mówiłem o solo tylko dla przyjemności, nie o normalnym expieniu. Bo do normalnego expienia to oczywiście broń.
No ale je¶li chodzi o solo np behemota to oczywi¶cie exori będzie odpowiedniejsze, chyba że masz zamiar go lać z lancy/gs, to nie wnikam... :p
Ale tak normalnie jak odpowiedziała Ci osoba up to lepiej ze zwykłej broni, a mane na exori staraj się zawsze mieć. Nie wiadomo kiedy się przyda... ;)
no tak ale np gsa tez chyba lepiej z exori, bo z broni to by poszlo z 3k na uhy, a z exori jak sie na full def bije to tylko bierzesz 2 manaski jak masz 50 lvl co kosztuje 120 gp i tak kilka razy robisz i gs zabity, a na full def sie uhac nie musisz raczej przy dobrym shieldzie. Czy nie mam racji?
Ale to tez zalezy jaki ma lvl mlvl i skile.......
Catrishia
14-05-2006, 11:19
Nie masz racji ;) Poprostu expowanie za pomoc± exori to kompletny bezsens. Chodzisz na to co dobrze się ubija z broni, a exori zostaw na szczególne przypadki.
Owszem można czasem dla zabawy zabić Behe czy GSa tylko z exori, ale to nie będzie expienie tylko zabawa.
Hmm, jasne że z broni, a jak prubuje se przypomniec momenty kiedy uzywalem exori to bylo to: na GSach, Behe solo w tombie i czasami na dragach. Oczywiscie uzywalo sie tez jak wspomnial Catrishia gdzies w tombie czy na guardach, kiedy bylem otoczony wieksza liczb± potworkow. Odpowiedz prosta - broń
Exori jest dobre do wspomagania expienia nawet na low lvlach gdzy expi sie na potworkach z nie duż± ilo¶cia hp (exori wtedy nie potrzebuje tak dużo many). Jest to dobra broń przeciwko zgrupowaniu potworów gdy nas otocz±.
Knighi lepsze potwory bija głównie z exori up/down.
Hmm, jasne że z daggera, a jak prubuje se przypomniec momenty kiedy uzywalem exury to bylo to: na Deerach, Behe solo w tombie i czasami na ratach. Oczywiscie uzywalo sie tez jak wspomnial Catrishia gdzies w tombie czy na cave ratach, kiedy bylem otoczony wieksza liczb± rabbitow. Odpowiedz prosta - dagger
Człowieku exur± dsie podnieciarz i jakimi¶ Deerami
NA RATACH EXURA?!
dagger to se k**** w d*** wsadĽ czlowiku, lepszy birght swrdX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Zbanowaćtego smapera kurde
masz racji ;) Poprostu skilowayie za pomuc± exori to kompletny biznes. Cshodzisz na to co dobrze się ubija z knifa, a exane pox zostaw na szczególne wypadki z ratami.
Owszem można czasem dla zabawy zabić rata czy szcura czy nawet żuga albbbo buuga. Tylko nie protbuj z min guuuuardiem bo ma maly atatak cfe to nie będzie expienie tylko UH waste i strata skilli i butuow.
Umiesz ty pisać?
Dla ciebie, Catrishia, żuk to co innego niż Bug?
Jeste¶ nierozumna, masz chyba -1 lv w Tibii(na OTS) Zobaczylas jakies potwory "Mino guuuuardy". Co to ma być? I po co Exany pox na raty używasz? One nie truj±. Ty wogóle w tibie grała¶ babo glupia? X( X( 8o :o :( :) X( :cup: X( :o :] :evul: ;( :D :o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o B) :o :baby: X( :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
lol chłopie nie podniecaj się tym że se zmieniasz cytaty ;/
@UP Zgadzam sie :p
Exori sie przydaje jezeli PKujesz i jak kolo m reda walisz exori ktos tam np z boltow+ rozdzka i kolo gryzie ziemie :p No ale tylko w takich wypadkach :p
LoL ludzie wy wiecie co to jest joke albo chociaz sarkazm?? Popatrzcie sobie na lvl Catrishii noobki i sie zastanowcie jakie glupoty piszecie -.-. A i "ona" jest chlopakiem :P
Co do tematu zdecydowanie bron - temat zupelnie bez sensu :S
Ka sia czek
15-05-2006, 00:48
Niewiem co za nieznajace knighta newbki odpowiadaly w ankiecie ...
Pytanie jest z czym lepiej solo ... a nie w jaki sposob expic ... i niechodzi o guardy czy jakies inne smoki. Chodzi raczej o BK (na czym czasami expie z exori biorac 20 bp mf i jazda ;>) Behe itp ...
Jesli chodzi o solo demony to raczej explo niz exori ;>.
Wiec solowanie wszystkiego powyzej dl`a bardziej oplaca sie exori ... Czemu dl`a nie exori ? bo on z lapy nierobi za wiele ... wiekszosc atakow to magia ;] wiec na nic nam sie zda shield ;].
BK nie jest powyzej dl`a ... ale u niego wiekszosc atakow to mele (raz na jakis czas nam odda z exori ^^) wiec lepiej miec shielda full def i exori ;]
Wiem wiem zamotalem ...
A ci co w ankiecie glosowali to albo niegrali nigdy knightem 60++ albo naprawde niemaja pojecia o czym mowia :S
LoL ludzie wy wiecie co to jest joke albo chociaz sarkazm?? Popatrzcie sobie na lvl Catrishii noobki i sie zastanowcie jakie glupoty piszecie -.-. A i "ona" jest chlopakiem :P
Co do tematu zdecydowanie bron - temat zupelnie bez sensu :S
to jest najgorsze, " NIE WYZYWAJCIE XXX BO MA WYSOKI LVL "
@catrishia
"Poprostu expowanie za pomoc± exori to kompletny bezsens."
EXPOWANIE?? myslalem ze sie odmienia expienie o0
tak samo jak ludzie mówia guildia a powinno być gildia ( słownik j. pol. )
EXORI TO TYLKO DODATEK DLA KNIGHTA, np. expisz na guardach po 2 i nie zuzywasz exori, dopiero jak zejdziesz pietro nizej i bedzie czekaly na ciebie 8 guardow, wtedy schodzisz i wpisujesz exori -.- pr0ste?
Pozatym lepiej tracić 1 uh na 4 guardy niz 2 manasy na 1 guarda ;]
Ka sia czek
15-05-2006, 07:20
Ale kto mowi o expieniu z exori ? tutaj chodzi o solowanie mocniejszych potworow ! czy w czytac ze zrozumieniem nie umiecie ?
Jizas ... po prostu telepie na wasz widok ! czy wy wiecie ze na maturze jest czytanie ze zrozumieniem ? A wy prostego posta, 2ch zdan ! ze zrozumieniem przeczytac niepotraficie !!
LoL ludzie wy wiecie co to jest joke albo chociaz sarkazm?? Popatrzcie sobie na lvl Catrishii noobki i sie zastanowcie jakie glupoty piszecie -.-. A i "ona" jest chlopakiem
A jakbym se napisal ze jestem eternal oblivion to bys mnie popieral?
Jesli chodzi o solo demony to raczej explo niz exori ;>.
A moglbys wyjasnic dlaczego? Bo exori zadaje wieksze obrazenia i jest tansze.
@Ka sia czek
Ale poza tym explo, co mam watpliwosci, to reszte absolutnie popieram. Logiczne chyba ze chodzilo mi o solowanie a nie expienie na dwarfach -.- A wszyscy mi w tym temacie wmawiaja ze na dwarfach to lepiej z broni jakbym byl newbie i walil z exori w dwarfy. :( A mi chodzi o zabijanie solo potworow dobrych w melee (gdzie bronia niewiele mozemy zdzialac) czyli poczawszy od dsa (naprawde nie oplaca sie go z melee bic) a skonczywszy na demonie (pomijajac potwory typu dragi, dle i banshee ktore maja slabe melee, chociaz na takich potworach tez mozna oprocz broni bic z exori dla lepszego efektu)
EXORI TO TYLKO DODATEK DLA KNIGHTA, np. expisz na guardach po 2 i nie zuzywasz exori, dopiero jak zejdziesz pietro nizej i bedzie czekaly na ciebie 8 guardow, wtedy schodzisz i wpisujesz exori -.- pr0ste?
Pozatym lepiej tracić 1 uh na 4 guardy niz 2 manasy na 1 guarda ;]
A co myslales ze na guardy ide z tym exori? <sciana> co wy macie z tymi dwarfami, chyba po nocach wam sie snia. No jasne ze chodzi mi o lepsze potwory. :p A poza tym jak mowie o exori to chyba wiadomo ze nie o expieniu, bo jak mozna expic z exori? O_o
Jizas ... po prostu telepie na wasz widok ! czy wy wiecie ze na maturze jest czytanie ze zrozumieniem ? A wy prostego posta, 2ch zdan ! ze zrozumieniem przeczytac niepotraficie !!
Popieram w 200%.
Jeszcze raz pytanie zebyscie w koncu to zauwazyli
"Co jest bardziej oplacalne: zabijanie mocnych potworow knightem z broni czy z exori?"
Więc moze ja wtrące swoje 3 grosze
Normalna broń (melee) jest oczywiście podstawowym atakiem rycerza. Knight nie traci czasu na zabijanie np. cyców z exori czy explo/hmm bo to totalny bezsens. Większość potworów, na których expi zabija z melee, czasem wspomagając się HMMkami czy (w skrajnych przypadkach) explo.
Natomiast exori służy do zabijania elitarnych potworów, których ze względów ekonomicznych nie bije z łapy. I na nich nie expi, jedynie je blokuje. Owszem, gdy chcesz wykonać solówkę jakiegoś behemota albo GSa no to wtedy warto zabić to na exori. Jednak nawet gdy bijesz to z exori to stajesz na full attack, jako iż jest to czar cielesny i to, czy bijesz na full attack czy full def ma spora różnice.
To chyba tyle ;)
Co do zabijania demonów:
dlaczego explo? Ponieważ wyobraź sobie, że ok. 90 elitem musisz wypić 2-3 manasy (po wypiciu jest lekki exhaust) i dopiero wtedy możesz uderzyć z exori, a explo nie wymaga takich zabaw.
EXPOWANIE?? myslalem ze sie odmienia expienie o0
Znajdź mi to w słowniku. Albo do jakiejś rady języka polskiego napisz, pewnie nie słyszeli o expieniu. Aczkolwiek imho mówi się expienie ^^
tak samo jak ludzie mówia guildia a powinno być gildia ( słownik j. pol. )
Kto tak mówi? ;o
Z resztą się raczej zgadzam.
A jakbym se napisal ze jestem eternal oblivion to bys mnie popieral?
Tylko, że jakbyś to napisał nikt by nie uwierzył. A to akurat jest Catrishia z Galany. I może nie jest to lvl 270+, tylko 122, ale coś o grze knightem wie.[/QUOTE]
A moglbys wyjasnic dlaczego? Bo exori zadaje wieksze obrazenia i jest tansze.
@Ka sia czek
Ale poza tym explo, co mam watpliwosci, to reszte absolutnie popieram. Logiczne chyba ze chodzilo mi o solowanie a nie expienie na dwarfach -.- A wszyscy mi w tym temacie wmawiaja ze na dwarfach to lepiej z broni jakbym byl newbie i walil z exori w dwarfy. :( A mi chodzi o zabijanie solo potworow dobrych w melee (gdzie bronia niewiele mozemy zdzialac) czyli poczawszy od dsa (naprawde nie oplaca sie go z melee bic) a skonczywszy na demonie (pomijajac potwory typu dragi, dle i banshee ktore maja slabe melee, chociaz na takich potworach tez mozna oprocz broni bic z exori dla lepszego efektu)
Odnośnie DS'a to chyba oczywiste, że nie z melee... chociaż DSy to najlepiej szerokim łukiem omijać, bo waste. A demony z łapki to też nie najlepszy raczej pomysł ^^' więc oczywiste jest, że exori.
iż jest to czar cielesny
Chyba fizyczny ;o
I to chyba tle ^^'
I na nich nie expi, jedynie je blokuje.
Albo soluje. :p
Jednak nawet gdy bijesz to z exori to stajesz na full attack, jako iż jest to czar cielesny i to, czy bijesz na full attack czy full def ma spora różnice.
Pierwsze slysze. Wlasnie exori jest oplacalne z tego powodu ze bije sie na full defie. Ja wielokrotnei bilem z exori w obu trybach i nie zauwazylem zadnej roznicy.
Tylko, że jakbyś to napisał nikt by nie uwierzył. A to akurat jest Catrishia z Galany. I może nie jest to lvl 270+, tylko 122, ale coś o grze knightem wie
Nie ocenij ludzi po lvlu, bo klepac w kolko te same potwory to kazdy umie.
Nie ocenij ludzi po lvlu, bo klepac w kolko te same potwory to kazdy umie.
Jednak jakiekolwiek biłby potwory lvl 122 wie o knighcie więcej niż lvl 12 (mówimy o knighcie na lvl 12, który pierwszy raz gra knightem oczywi¶cie;p).
Przepraszam za od¶wieżenie ;<
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.