zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pytanie o Vmpira

Wujek Mietek
14-05-2006, 13:28
Mam pytanie jestem knightem po wyjsciu z rooka ale w tibię gram już od pół roku
1)czy na 25 lvl skille 70/70 z sorcem 28 lvl hmm, damy rade vampirowi ?
2)gdzie jest vampir na terenie dla facc prosze o mape + jakiegos screena
3)jakie potworki po drodze spotkamy i czy trzeba powiększyć ekipe (druid lvl 29)
4) czy to będzie opłacalne ?

Ps:te lvl to tylko przypuszczenia mam narazie 8 lvl (dopiero wyszedłem z rooka myśle że za jakis miesiąc będzie 25 lvl , bo szybko expie) obecnie druid lvl 21 sorc lvl 23 no

Nevermight
14-05-2006, 13:39
1 - Waste UH
2 - Szukaj na South-West od POH
3 - Nie
4 - Nie

Nevermight ;)

Xzonixek
14-05-2006, 13:50
@Up.
Zauważ że gsy są północy i na wschodzie (solo spawn).

Witcha możesz spotkać (lured). Slim. Przy Vampie są ghule i szkielety.

Hory
14-05-2006, 15:13
Oczywiście że dacie rade go zabić ale po co? Jesli myślisz ze tam pohuncisz i wypadnie ci jakis loot to się grubo mylisz... Nie licz na nic. Ale oczywiscie w celach rekreacyjnych mozesz isc z tym sorcem i zabic wampirka.
Powodzenia...

Wujek Mietek
14-05-2006, 15:25
Idziemy dla satysfakcji a nie dla huntu ! tylko chciałem wiedzieć czy ta satysfakcja nie bedzie kosztowała nas deda ;P no i czy duże koszty poniesiemy ;)

Satyr
16-05-2006, 19:33
Idziemy dla satysfakcji a nie dla huntu ! tylko chciałem wiedzieć czy ta satysfakcja nie bedzie kosztowała nas deda ;P no i czy duże koszty poniesiemy ;)

taaak koszty zabicia 1 vampa będą ogromne!! nie idzcie lepiej.......:]

balun
16-05-2006, 19:37
Jeszcze jest jedna rzecz, resp trwa 30 min.
Sam sorcerer z 1 ds'em dałby sobie rade.

Jalokowy_
16-05-2006, 19:41
Jak chcecie to idzcie na tego vampa (ja sie nie bd wtracal)
Jednakże zdaj sobie sprawe ze nic ci na bank nie wypadnie, a koszta tejze wyprawy jak na ciebie beda niemale :/ - ale powo ;)

red skullburak
18-05-2006, 21:48
moje zdanie na ten temat jest prostem sam lubi huncic rekreacyjnie potworki winc popieram wasza wyprawe (moze jakis lucki loot xD)

Krzaq Ziomal
18-05-2006, 21:57
na tym forum niedawno ktoś dał filmik jak zabija vampa na 10lvlu ! Zeszło mu gdzieś z 3 uhy tylko. Ale niestety vamp niedaleko DC respi sie ~40min. Jak chcesz zabić dla satysfakcji to możesz iść, ale jak chcesz huncić to nielicz na zawiele

Pozdrawiam

FellanK
18-05-2006, 22:27
1.Mysle ze dacie rade xP
2.Bez ss'ka ale ci to wytlumacze to wiec tak:
kieruj sie na dark catedral jak dojdziesz do takiego domku z npc LORBAS
idz kawalek w strone dc (nie wchodz na dc) jak zobaczysz ruiny dc to schodz na dol i po drodze powinny ci wyskoczyc nieumarlaki szkielety,ghoule...a na dole Vamp powinien tam byc bo bylem na nim ;P
3.Wrazie czego to mozesz wzioc tego druida przyda sie wam
4 tak 50% bo mi sie udalo wylotowac Vampire shield moj best loot

jaroslawbeczek
18-05-2006, 22:46
"mam narazie 8 lvl (dopiero wyszedłem z rooka myśle że za jakis MIESIĄC będzie 25 lvl , bo SZYBKO expie) "

to mi sie podobalo :]
po co ci zabic vampira ? liczysz na vampire shielda, tak na pokaz kolegom czy dla wlasnej satysfakcji? lepiej nie rezykuj jeszcze wpadniesz na gsa..
ale na takim lvlu jak umiesz sie uhac to spokojnie blokniesz, tlyko strata uh..

Skorpion
19-05-2006, 18:18
z tego co pamietam JEDYNY vamp dla facc jest w dc dosc gleboko z mocna obstawa.. loota 0 koszta duze/b. duze szansa na deda srednia

loot*koszta/szansa na deda = to sie wogole nie oplaca

jesli lubisz zabijac mocne potworki rekracyjnie to idz na draga

Plajer
20-05-2006, 08:34
Moim zdaniem możesz sobie isc dla rekreacji.Vampir nie jest taki mocny jak sie wydaje.Druta nie bierzcie bo i po co.Wypadnie vampirka to bedziesz na plus,ale ja bym zbytnio na to nie liczyl.Powodzenia :D

cahir_the.wolf
20-05-2006, 09:49
Mam pytanie jestem knightem po wyjsciu z rooka ale w tibię gram już od pół roku
1)czy na 25 lvl skille 70/70 z sorcem 28 lvl hmm, damy rade vampirowi ?
2)gdzie jest vampir na terenie dla facc prosze o mape + jakiegos screena
3)jakie potworki po drodze spotkamy i czy trzeba powiększyć ekipe (druid lvl 29)
4) czy to będzie opłacalne ?

Ps:te lvl to tylko przypuszczenia mam narazie 8 lvl (dopiero wyszedłem z rooka myśle że za jakis miesiąc będzie 25 lvl , bo szybko expie) obecnie druid lvl 21 sorc lvl 23 no

ekhhem, moje zdanie na ten temat jest krotkie:
1-moglbys go ubic nawet solo jakbys byl doswiadczonym graczem, chociaz niesadze bo grasz zaledwie pol roku :D
2- nie wiem nie expilem na pohu, a na vampach bylem tylko w tombach
3-tez nie wiem ale ekipy nie trzeba powiekszac nawet jesli po drodze rzecziwscie beda jakies witche i slimy (no chyba ze gs to wtedy by sie sorc przydal z hmm ewentualnie sd w razie problemow
4 - oczywiscie ze nie ebdzie oplacalne, nno chyba ze wylotujesz vamp shieldana ktorego jest baaaardzo mala szansa wiec hunt bedzie na pewno wastem run, uh i tak zbyt duzo nie pojdzie ale to i tak waste

aha i jeszcze jedno nie rozumiem zdania "Ps:te lvl to tylko przypuszczenia mam narazie 8 lvl (dopiero wyszedłem z rooka myśle że za jakis miesiąc będzie 25 lvl , bo szybko expie)" ekhm ze smiechu sie zwijalem jak zobaczylem to:D:D:D ty uwazasz ze wbicie z 8 do 25 lvl w miesiac to szybkie expienie??????? skilujesz tydzien, wbijasz skile po 60 i idziesz w nastepny tydzien wbijasz 25 lvl i jest git. to tyle. cya
See u in tibia!!

Takeshi
20-05-2006, 10:03
Vampiry dla Facc to strata czasu.
Nie polecam wam ... Dednie ktoś i tylko na tym stracicie. Po drodze może wam się trafić GS i jakieś Orci bodaj.
Żadko hunce Wampiry bo to strata many i jakich manasow ewentualnie runek.
-Vamp Shield (b.rzadko) /18k na Harmoni/
-Ice Rapier (rzadko) /1k na Harmoni/
-Spike Sword (rzadko) /600gp na Harmoni/
-Strange Helmet (rzadko) /?/
Ogółem nie polecam.

PS. OT.
A teraz lece bo się restart skończył ;)

Vodetus
20-05-2006, 10:39
Nie mysle zeby to bylo oplacalne... Jak juz inni mowili resp jest niemilosiernie dluuugi:> ale chciales screena to masz:

http://i71.photobucket.com/albums/i151/Vodetus/NowyObraz-mapabitowa.jpg

Pozdro:D

Toxic!
13-05-2007, 22:25
podobno są jakies nowe respy vampów dla facc! ktoś coś wie na ten temat?

<Lart>
15-05-2007, 10:15
Żal topic
Ale zejda ci max 1 uh..
btw. Chcesz mieć podjare że vampa zabijecie omagad ;d

CaymaN
15-05-2007, 15:21
Na terenie dla FACC Vampire wystepuje na poludnie od Dark Catherdal (ciemna katedra) W dordze mozna natknac sie na GS'a ... Vampir bedzie w domku
Lecz uwazaj Paralizuje i potrafi zadac powaznego hita

Najgorsze sa Witche i Ghoule ktora zamieszkuja cmentarz kolo domku

Z kad to wiem ?
Na lewo sa Orc Ridery expilem tam jakies 5 dni temu

bartii10
15-05-2007, 16:47
pewnie ze idzcie.. a co macie lepszego do roboty ;]. drut nich ci zrobi z 5 uhow, sorc niech se zrobi z 5 hmm i idzcie.
tylko pamietajcie zeby isc przez outlaw camp zeby sie nie natknac na gsa..

Kedone
15-05-2007, 16:56
dasz rade max ~5 uh zejdzie ale jeżeli dobra ekipa to nawet 2 nie zejda

kilka razy up:
Też słyszłem o nowym respie vampa na facc w Hell Gate ktoś coś wie?:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Nuvemem
15-05-2007, 17:55
O ile się nie mylę vamp respi się tutaj
http://img517.imageshack.us/img517/6418/mapanavampkaax4.png
(w tej chacie)

Shadow_Wing
17-05-2007, 00:42
To jest chore:/ czemu tylko 1 wamp jest na Mainlandzie?
nie rozumiem taktyki Cipsoftu... im większa rzesza graczy Facc będzie zadowolona z gry (niskie lvl i średnie)tym więcej będzie zysków dla cipu (bo np by udostępnili cześć potworków low,middle lvl a gracze nabijając np 50lvl nie mieli by już zabardzo na czym expic na mainlandzie i by wykupywali pacca masowo...a tak? taki low/middle lvl gracz po jakimś czasie sie zniechęca do tibi i idzie grać w co innego i tak wydaje ciężko zarobione pieniążki=)

Uszi
17-05-2007, 01:35
tak,respi sie w domku razem z witchem oraz z gsem

musolek
18-05-2007, 00:00
dacie rade go ubic nie liczcie na lot ;D

Toxic!
19-05-2007, 12:54
eh ludzie nikt nie odpowiedział na moje pytanie :) wiem że vamp jest koło DC ale podobo są jakieś nowe respy dla facc!! i własnie o nie pytam! gdzie można znaleśc vampiry na facclandzie?