zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mundial 2006

Cedric
15-05-2006, 22:04
Przedstawiam tu skład graczy, którzy jadą na Mundial 2006:
Bramkarze:
Artur Boruc, Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański
Obrona:
Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Seweryn Gancarczyk, Mariusz Jop, Michał Żewłakow, Marcin Baszczyński, Jacek Bąk
Pomoc:
Damian Gorawski, Piotr Giza, Arkadiusz Radomski, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Sebastian Mila, Jacek Krzynówek, Kamil Kosowski, Euzebiusz Smolarek
Atak:
Paweł Brożek, Ireneusz Jeleń, Grzegorz Rasiak, Maciej Żurawski

Co sądzicie o tym składzie bo moim zdaniem jest do ****.

Straznik Monopolowego
15-05-2006, 22:23
atak ci sie cos nie pojebal ?? NIE MA FRANKA ??!!

Xantai
15-05-2006, 22:25
LOL! Gdzie jest Dudek?!

Straznik Monopolowego
15-05-2006, 22:26
GO POSRALO ??!! co on sobie do ku** wyobraza?? gdzie jest franek ja sie wpizdu pytam myslalem ze Janas to dobry trener... wzia brozka zamiast franka?!?! wyjdz!!

Angel of Death
15-05-2006, 22:27
No niestety nie pomyliło mu się .. jeszcze w sumie Franka mozna przeżyć bo bramek nie strzela ostatnio ale Dudka żeby nie wziąć .. eh ;/

btw. co wy wszyscy powariowaliscie z tym uwielbam jeść banany o_O it's sux :|

Thomaz
15-05-2006, 22:28
Niechciałbym zapeszać, lecz wydaje mi się, że bez bramko-strzelnego Frankowskiego i z biegającym na boisku Rasiakiem dużo niezdziałamy. Mam nadzieje, że nasza Reprezentacja, wyjdzie z grupy, ale....
Na dzień dzisiejszy jestem sercem z Arsenalem i czekam na 17. maja.

Xantai
15-05-2006, 22:32
Nie!! Jeszcze drewniaka wziął! (czyt.Rasiaka)

Gatho Gokhinin
15-05-2006, 22:34
Moim zdaniem bramkarze zostali dobrze wytypowani. Dudek gra mało, Boruc nieźle sobie radzi w Celticu więc będzie nr 1, dobrym zmiennikniem może być Kuszczak. Chociaż może Dudek mógłby pojechać zamiast Fabiańskiego... Myśle, że on ma większe doświadczenie. W grzaniu ławy. I tak bramkarz nr 3 praktycznie nic nie gra.
Obrona. Tutaj się nie wypowiadam ;] (nie mówie, że jest źle)
W pomocy nie powinien się znaleźć Mila. Chłopak ostatnio wogóle nie gra a mecz z Wyspami Owczymi pokazał jego klase... (nie trafił w piłkę po podaniu Kosowskiego, miał szczęscie i piłka odbiła sie od drugiej nogi i wpadła do bramki a i tak sam Mila poleciał z nią do środka ;P). Nie pasuje tutaj też Gorawski (no może się myle, bo nie widziałem go dawno w grze..).
Linia ataku- hmm Niedzielan zamiast Brożka. Frankowskiego, naprawdę, szkoda, ale niestety był kompletnie bez formy a nie moża popełnić tego błedu co Engel. Rasiak się przyda, ciągle myślę, że nie jest on jakimś tam super evul piłkarzem i niektóre brami zaskakują nawet i jego samego ;P To jest moja szybka ocena składu na Mundial. Patrząc na formę naszych piłkarzy, Janas wytypował dobrych piłkarzy..

lesiu666
15-05-2006, 22:53
Moja opinia na temat jest nastepujaca: Brozek mi nie imponuje swoja gra, brakuje mi Niedzielana (chociaz na rezerwie), Rasiakowi trzeba dac szanse mimo ostatnich JoeMonsterowych tendencji do robienia sobie z niego polewki, a i brak Dudka jest dla mnie niezrozumialy.

Dez
15-05-2006, 22:53
No i bardzio dobrze zrobil ze Frankowskiego nie wzial, szanse mu dawal, podobnie jak trener Wolverhampton i okazalo sie ze juz nie umi egrac. trudno. Moze Rasiak jednak nie bedzie takli zly :)
Nie ma też Dudka ktory juz od dawna nie gra i nie czuje sie w bramce pewnie-+
Nie rozumiem tylko po jaka cholere Kosowski?go nawet z Southampton, gdzie Rasiaka wielbia,wywalili.:confused:

Ale nadal jestem optymista, przynajmniej w sprawie wyjscia z grupy.

Ghost Nieudany
15-05-2006, 23:33
A ja się bardzo cieszę, że taki skład.

Może w końcu wypier**** tego debila Janasa i tego kretyna Listkiewicza, jak nie wyjdziemy z grupy.

PiXik
15-05-2006, 23:43
czy trener podjął słuszną decyzję okaże się po 3 meczach w grupie jeśli wyjdziemy to znaczy że tak,jeśli nie to nie.nie ma co teraz rozpaczać najwyżej potem się go ;)

Raul
15-05-2006, 23:58
Podajcie mi kilka sensownych argumentów dlaczego Frankowski i Dudek mieli by pojechać na MŚ. Janas przez to, że ich nie powołał bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
Jeszcze tylko bym wyrzucił Milę i Rasiaka, za którego mógł pojechać Saganowski.

Ghost Nieudany
16-05-2006, 22:33
@up
A ty podaj mi parę sensownych argumentów, czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak i słaby Giza, który nie zaprezentował kompletnie nic w swoich dotychczasowych meczach. Albo czemu Frankowski nie jedzie ze względu na "brak formy", ale jedzie Brożek, który miał słaby sezon?

Xantai
16-05-2006, 22:41
Janas Dudka mógł zabrać, bo Dudek umie zachować zimną krew w trudnych sytuacjach, co pokazał finał LM w zeszłym roku ;)

Krzesław
16-05-2006, 22:48
Jeszcze Piechny i Radzia z Dodą tam brakuje. xD Żal mi tylko Dudka, ale teraz będzie bywał częściej w domu i będzie mógł odbierać telefony od Krystyny z gazowni.:P Chociaż TVP może go wziąść do niezależnego komentarza i będzie bazgrał pisakami po tym fajnym ekraniku i wyjdzie akcja. :D

Fintex
16-05-2006, 23:03
Podajcie mi kilka sensownych argumentów dlaczego Frankowski i Dudek mieli by pojechać na MŚ. Janas przez to, że ich nie powołał bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

Takich powodów nie ma Franek swoją skutecznośc stracił, przez bodajże 1000 minut bramki nie strzelił a nie pojedzie na MŚ statystowac Mackowi Żurawskiemu. Dudek w klubie nie gra - brak ogrania w ostatnim czasie na większych meczach o większą stawke. Co do Mili i Rasiaka zgadzam się wzamian za Milę mógł powołac Burgharta a za Rasialdinho móglby byc Sagan ale szczerze mówiąc jeśli Franek jest bez formy to nie ma kto grac z Mackiem. Zaskoczeniem jest też powołanie Brożka po tym co pokazał w meczu z Legią to prędzej jego brata Janosik mógłby wziąc na mundial.

Herhor
16-05-2006, 23:21
Frankowski faktycznie na mundial sie nie nadawał, bo co to za napastnik co bramek nie strzela. Ale Dudek pomimo, że w klubie grzał ławe to jak dostawał szansę to jej nie marnował. A w reprezentacj to on naszym piłkarzom "cztery litery" ratował prawie w każdym meczu - choćby już jakiś czas temu z Francją i całkiem niedawno w meczu z Litwą. To tylko takie przykładu które mi sie szybko nasuwają. Dudi sobie po prostu zasłużył żeby na Mundial pojechać.

Ostry7
16-05-2006, 23:22
Ja powiem tak; ani dobry, ani zly.

Mythic Sniper
16-05-2006, 23:25
Raul ale dales teraz do pieca....
Chcesz pare argumentow dotyczacych tego, dlaczego uwazamy ze Dudek i Franek powinni byc powolani?? No to prosze, zaczne od Franka:
- kto strzelal bramki w eliminacjach?? moze Brozek ? X( a moze swietny napadzior Grzes Rasiak (ironia i sarkazm) , ktory pobiega chwile i puchnie?, no moze cos i tak strzelil ale mniejsza z tym
-kto bedzie partnerem dla Zurawskiego? moze Grzes? sęp pier*****
-co z tego ze od dawna nie strzelil bramki , ma jeszcze troche czasu zeby sie pozbierac, a gdyby zostal powolany to na pewno bylaby dla niego duza motywacja, o klasie pilkarza nie znaczy tylko ze strzela bramki , pilka nozna to gra zespolowa, liczy sie czytanie gry , rozgrywanie pilki itp itd
Teraz sprawa Dudka:
- ma bardzo duze doswiadczenie ( nawet te porazki w Korei i Japoni ) i jak narazie jest jeszcze klubowym mistrzem Europy ( do jutro ale to sczegol :P)
przeciez w finale LM zniszczyl po prostu Szewczenke ( nie wiem jak sie to pisze - nie czepiac sie)
- bardzo czesto Jurek popisywal sie wspanialymi obronami
- jest przyzwyczajony do tego rodzaju turniejow (LM , Mś)
- gral duzo czasu w Premiership, a jak wiadmo pilka angielska jest bardziej ze tak sie wyraze brutalna :P
- porownajcie sobie Dudka do Fabianskiego , przeciez to smiech na sali
- Boruc wiadmo ze pierwszy sklad ale zamiast tego Fabi~ Dudek powinien byc na lawie

Starczy ci argumentow Raul?? bo jak nie to jescze cos znajde

A taj btw dziwie sie rowniez ze nie powolal Klosa i Rzasy :p

Gdyby byl Jurek i Franek to moje prognezy wygladaly by tak :
z Niemcami wygrana
z Kostaryka wygrana
z Ekwadorem wtopa lub remis

troche sie rozpisalem ale wkurza mnie jak ktos tak mowi o legendarnych pilkarzach polskich ( oczywscie naszego pokolenia)

pozdro dla Janasa, oby cie wy***** :]

Angel of Death
16-05-2006, 23:32
(...) czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak i słaby Giza(...)

No Kuszczak akurat gra w swoim klubie i całkiem dobrze broni ;] no a co do Gizy to racja ... po jaką cholere tego cieniasa powołał ?!

Gatho Gokhinin
16-05-2006, 23:33
Hyh szkoda, naprawdę szkoda Franka ale jakby pojechał to nic raczej by nie wniósł do reprezentacji :/

- kto strzelal bramki w eliminacjach?? moze Brozek ?

aaaaa gdzie byłeś 4 lata temu ;] Engel sie podniecił bo wygralismy eliminacje i ci sami piłkarze pojechali na mundial, a kij z tym że byli bez formy o.0 Frankowski naprawdę super grał w eliminacjach, chwała mu za to, ale niestety jego obecna forma zadecydowała :/ nie można przecież powoływać piłkarzy za to co zrobili kiedyś, a nie na podstawie ich obecnej formy...

Mythic Sniper
16-05-2006, 23:38
a co ze mila i rasiak strzelili bramki Wyspom Owczym to wyczyn? phiii tym cieciom to i ja bym strzelil :D
na franka liczyla wiekszosc Polakow, wierza w niego ...

Kele
17-05-2006, 07:40
Sam Janas mówił, że nie weźmie tych, którzy zasłużyli, ale tych którzy są w najlepszej formie. To że Dudek nie pojechał to jest raczej oczywiscte, długo nie grał po prostu. A do tego gadał by dłużej przez telefon niż grał w piłke :confused:

Raul
17-05-2006, 09:03
- kto strzelal bramki w eliminacjach?? moze Brozek ? X( a moze swietny napadzior Grzes Rasiak (ironia i sarkazm) , ktory pobiega chwile i puchnie?, no moze cos i tak strzelil ale mniejsza z tym Na MŚ nie jedzie się za zasługi, tylko za formę prezentowaną na ten czas (w żaden sposób nie popieram tutaj powołania Rasiaka bo jego też nie powinno być).
-kto bedzie partnerem dla Zurawskiego? moze Grzes? sęp pier***** A może Franek łowca bramek? To ile on ich strzelił w tej części sezonu?
-co z tego ze od dawna nie strzelil bramki , ma jeszcze troche czasu zeby sie pozbierac, a gdyby zostal powolany to na pewno bylaby dla niego duza motywacja, o klasie pilkarza nie znaczy tylko ze strzela bramki , pilka nozna to gra zespolowa, liczy sie czytanie gry , rozgrywanie pilki itp itd Frankowski olał MŚ i poszedł na kasę. Grał w Elche, strzelał bramki, miał szansę wejść do Primera Division. Wybrał drugoligowy klub angielski. To największa głupota zmieniać środowisko piłkarskie w sezonie mistrzowskim. Sam jest sobie winien, bo w Hiszpanii radził sobie bardzo dobrze.
Teraz sprawa Dudka:
- ma bardzo duze doswiadczenie ( nawet te porazki w Korei i Japoni ) i jak narazie jest jeszcze klubowym mistrzem Europy ( do jutro ale to sczegol :P)
przeciez w finale LM zniszczyl po prostu Szewczenke ( nie wiem jak sie to pisze - nie czepiac sie) A Lato i Boniek byli kiedyś największymi gwiazdami polskiej piłki, to ich też powołać? Człowieku, Dudek dosłownie cały sezon przesiedział na ławie. Czemu w przerwie zimowej nie przeszedł do klubu gdzie by grał skoro widział, że tu nie ma szans wygrać z Reiną?
- bardzo czesto Jurek popisywal sie wspanialymi obronami Fabiański, Kuszczak i Boruc również. Zapomniałeś dodać, że równie często popisywał się wspaniałą nieporadnością w polu karnym.
- jest przyzwyczajony do tego rodzaju turniejow (LM , Mś) Zacznijmy od tego, czy do Niemiec jedziemy aby o coś powalczyć, czy na wakacje - 3 mecze i do domu. Najwyższa pora aby młodsi się ogrywali na takich imprezach, bo cały czas będziemy brać starszych i gdy w końcu skończą karierę, okaże się, że nikt inny nie ma doświadczenia.
- gral duzo czasu w Premiership, a jak wiadmo pilka angielska jest bardziej ze tak sie wyraze brutalna :P A liga szkocka (gdzie gra Boruc) chyba nawet bardziej brutalna. Już pomijam fakt, że Kuszczak też grał ten sezon na Wyspach.
- porownajcie sobie Dudka do Fabianskiego , przeciez to smiech na sali Fabiański przynajmniej gra, ale on i tak jedzie w roli trzeciego bramkarza.
- Boruc wiadmo ze pierwszy sklad ale zamiast tego Fabi~ Dudek powinien byc na lawie Ale po co? Niech się oswajajął młodsi zawodnicy, a nie stary Dudek, który cały sezon grzeje ławę.
A ty podaj mi parę sensownych argumentów, czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak i słaby Giza, który nie zaprezentował kompletnie nic w swoich dotychczasowych meczach. Albo czemu Frankowski nie jedzie ze względu na "brak formy", ale jedzie Brożek, który miał słaby sezon? Kuszczak grał cały sezon. To, że popieram kilka decyzji Janasa nie oznacza, że wszystko dobrze zrobił. Po co Giza? Nie wiem, już prędzej mógłby grać Burkhardt (chociaż wolałbym żeby nie było Mili). Franek jest stary, przytył i bez formy. Brożek od czasu do czasu strzela i jest młody. Wybieram tego drugiego.

Na koniec chciałbym dodać, że 4 lata temu to właśnie Engel wziął piłkarzy za zasługi w eleminacjach. I jak się to skończyło? Dwa mecze w podstawowym składzie przegrane i zwycięstwo z USA, gdzie grali sami zmiennicy.

Matek
17-05-2006, 09:25
@up
A ty podaj mi parę sensownych argumentów, czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak

Uhu, ty chyba nie widziales Kuszczaka w akcji. Gral o wiele czesciej i lepiej w tym sezonie niz Dudem, a IMO takze lepiej niz Boruc.

Straznik Monopolowego
17-05-2006, 09:57
LOL!!! co wy gadacie o Dudku?? nie widzicie jak on broni?? co z tego ze nie gra jak on nadal broni lepiej od tych bolkow na lawce to ze nie gra nie oznacza ze nie umie bronic a tak jak juz ktos mowil Dudek ma doswiadczenie i jak przegramy z kostaryka i wygramy z ekwadorem to mecz z niemcami sie bedzie liczyl a ci Boruc i Kuszczak beda wtedy srac po gaciach

Abotis
17-05-2006, 10:13
Zobaczymy co zaprezentują w Niemczech ^.- Biada Janasowi jak nie wyjdziemy z grupy ...

Dark Sven
17-05-2006, 11:33
...Jeszcze tylko bym wyrzucił Milę i Rasiaka, za którego mógł pojechać Saganowski.
Text ze wczorajszych faktów:
"Janas będzie musiał za Milą biegać z respiratorem":D
No fakt... szkoda mi Saganowskiego.
Dlaczego nie Dudek.Bo trzeba dać szanse młodym, co wy myślicie ,że zawsze będzie Dudek Dudek Dudek? Trzeba przygotować młodych (jak dziwnie to brzmi w moich ustach:P[klawiaturze?])

Po za tym co sie martwicie. I tak dostaną w tyte tylko tak jak polacy potrafią:evul: i pewnie z grupy nie wyjdą.

Mythic Sniper
17-05-2006, 14:57
Nie wiem czemu Raul napisales o Lato i Bonku, w ktoryms miejscu wyraznie zaznaczylem ze chodzi mi o pilkarzy NASZEGO POKOLENIA, z niektorymi sprawami sie z toba moze i zgodze, ale nie zmienia to faktu ze Franek jest lepszy od brozka , i moglby byc w skldzie chociazby w roli jokera a janas wbil mu taka kose w plecy ze szok. ciekawe jak bys sie czul na jego miejscu..
to ze janas zrobil blad jest moim zdaniem , po to jest forum zeby sie wypowiadac i dyskutowac, zdania nie zmienie, i zobaczycie ze jak dostaniemy wpier*** na MS to bedzie glosno w mediach o niepowolaniu Franka i Dudka.

Mam nadzieje ze wyjda z grupy , to juz bedzie wielki sukces.

Matek
17-05-2006, 15:03
wpier*** na MS to bedzie glosno w mediach o niepowolaniu Franka i Dudka.

A jak wyjdziemy z grupy ludzie zapomna o niepowolaniu Franka i Dudka. Co mnie obchodzi co ludzie beda gadac? Wazne, zeby repra grala dobrze.

Gatho Gokhinin
17-05-2006, 15:21
Raul, ciesze sie, ze mamy wspolne zdanie ;P
Moim zdaniem Kuszczaka pownno sie juz dawno powolac bo on moze byc doskonalym zmiennikiem dla Borcuca na mś.. Co do Dudka to za jego nieobecnosc odpowiada nie kto inny tylko Benitez ~.~ Jakby Jurek ciagle gral, byl w rytmie meczowym to na pewno pojechalby do Niemiec i tam dobrze bronil. Bez Dudka jakos tak dziwnie, nie mozna przywyknac do tego, ale obiektywnie patrzac to Borus & Kuszczak spisuja sie lepiej od Dudka.

Text ze wczorajszych faktów:
"Janas będzie musiał za Milą biegać z respiratorem"

hehehehe ;D Wystarczyło wturlac sie do bramki zeby dostac powolanie.. Co sadzicie o wizieciu Gorawskiego? Ja tam sie nie orientuje jak i gdzie on teraz gra. Martwie sie tylko o forme Krzynówka i Smolarka :/ A na napad zamiast Rasiaka (chociaz on czasem niechcacy cos strzeli i jest pozytek ;]) lepiej by sie spisal Niedzielan. Dosyc czesto gra i strzela w NEC wiec mysle, ze bylby dobrym partnerem w ataku dla Zurawskiego.

Zamor1
17-05-2006, 15:32
sklad moze byc poza pinokio, zdziwilem sie ze nie wzial franka, bez niego polacy mogliby conajwyzej pomarzyc o mundialu ;]
@dudek- nie zdziwilem sie wyborem janasa, ja rowniez bym go nie wzial dudek nie gra ponad rok...

a teraz trzymamy kciuki za kuszczaka bo kraza plotki ze ma przejsc do ManU i oby nie skonczyl tak jak dudek w liverpoolu ;]

Cafe
17-05-2006, 15:43
Gorawski gra w jakims Moskiewskim klubiku.
A ja sie ciesze ze Janas wzial troche swiezej krwi (Chodzi mi tutaj głównie o Brożka i Kuszczaka). Nie wiem co tam robi Rasiak, no ale nic. Mila popisal sie paroma zagraniami w meczu z W~ Owczymi, i juz pojechal na mundial, bleh !

Dudek to stara wyga, i nie grał przez cały sezon, a Boruc i Kuszczak graja cały czas i świetnie sobie radza (Gdzies mialem filmik z swietna parada Kuszczaka, ktorej nie powstydzil by sie zaden światowej klasy bramkarz)

A dla rozluźnienia, polecam :

http://video.google.com/videoplay?docid=-2641032525617189763&q=rasiak

Zamor1
17-05-2006, 15:50
filmik wypas :D ale gdzies widzialem filmik chyba na maxiorze jak gral jeszcze w Derby Country i ladnie obkiwal 3 zawodnikow a poczym strzelil gola, ale mysle ze to czysty przypadek :D

Ghost Nieudany
17-05-2006, 17:06
Dlaczego nie Dudek.Bo trzeba dać szanse młodym, co wy myślicie ,że zawsze będzie Dudek Dudek Dudek? Trzeba przygotować młodych (jak dziwnie to brzmi w moich ustach:P[klawiaturze?])

Ja zawsze myślałem, że na Mundial bierze się skład, który ma wygrać, a nie skład, który sobie będzie mistrzostwa oglądał.

Smetana
17-05-2006, 17:44
Brawo dla pana Janasa! Nie bał się podjąć ryzykownej decyzji, wziął odpowiedzialność na własne barki. Jak mu się powiedzie to zostanie bohaterem. A jak nie to trudno... Rasiak może jest drewniakiem, ale w powietrzu gra nieźle. Mila to tylko 'turysta', więc nie ma się co przejmować.

Raul
17-05-2006, 17:53
ciekawe jak bys sie czul na jego miejscu..
Po pierwsze to ja na jego miejscu nie zamieniałbym Hiszpanii, gdzie cały czas grał, prawie w każdym meczu strzelał bramkę i miał w perspektywie możliwość wejścia do Primera Division, na drugą ligę angielską gdzie już pół roku próbuje się zaaklimatyzować. Zapewniam, że jakby został w Elche i grał tak samo jak w pierwszej części sezonu to na 100% by otrzymał powołanie, a ja byłbym pierwszym, który by za tym był. ;]
(...) i zobaczycie ze jak dostaniemy wpier*** na MS to bedzie glosno w mediach o niepowolaniu Franka i Dudka.
A jakby powołał Franka i Dudka i wtedy by nie wyszli z grupy to by były teksty typu: "Po co on wziął na MŚ bramkarza, który cały sezon siedział na ławie i napastnika, który nic nie strzela?". Sprawdzoną reprezentację z eliminacji już brał Engel na MŚ. Ale szacunek dla Janasa za to, że nie bał się zaryzykować i zrobił to co powinien, nie grasz - nie jedziesz. Bo byłem pewny, że Franka i Dudka weźmie w pierwszej kolejności.

Cedric
17-05-2006, 22:08
Cieszmy się z wyboru Janasa(żart), Żeczywiście Dudka mógłby chociaż wziąsc jako 3-go bramkarza. W przypadku Mili wysarczyna sparingu z wyspami owczymi wturlac sie do bramki razem z piłką i już sie otrzymuje powołanie-.-

Roventa
17-05-2006, 22:33
Nie zabrdzo obchodzi mnie skład, byleby dobrze zagrali.Najbardziej niemoge doczkać się finału 9 lipca, bo przed meczem zaśpiewa Shakira i Wycelf Jean piosenkę "Hipd Don't Lie" :D:D

Dark Sven
17-05-2006, 23:07
Ja zawsze myślałem, że na Mundial bierze się skład, który ma wygrać, a nie skład, który sobie będzie mistrzostwa oglądał.
I tak nie wygrają, ani ten, ani tamten skład.Niech się oswoją.Może za kilka(set) lat wygramy :cup:

http://video.google.com/videoplay?do...89763&q=rasiak
Zapoda ktoś samą muze, bo słów nie słychać.

Kajulec
18-05-2006, 00:03
Pilka jest gópia.

Palladyn Zawisza
18-05-2006, 08:35
Ludzie zastanowcie sie co piszecie!!!! Bardzo dobrze ze wziol taki slad!! . Nareszcie ktorys z naszych trenerow , powołal na mundial mlodych zawodnikow , ktorzy maja wole walki !!!!!! Trener Elgen na Korea I Japonia powolal Dudka Frankowskiego , Świerczewsiego i co bylo !!!!!!!! a w meczu z USA wsytawil mlody sklad . Takim STARUCHOM JAK Dudek Frankowski, Świerczewski , Kaluzny im sie juz niecchce grac a tak wogule moim zdaniem , jak piłkarz bardziej sie angazuje w reklamy niz w pilke to juz jest zle .
SKLAD JEST REWELACYJNY BO JEST BARDZO ODMLODZONY !! I W TYCH ZAWODNIKACH JEST WOLA WALKI a nawet jak odpadniemy w grupie to niemozemy miec pretensji do Janasa bo piłkarze (32 lata +) Engela tez odpadli i to z kim -.-

Shinjix
18-05-2006, 12:43
Zobaczymy co zaprezentują w Niemczech ^.- Biada Janasowi jak nie wyjdziemy z grupy ... lol....
Jak nie wyjdziemy z grupy, bedzie - "Ale beznadziejny sklad wybral Janas, jaaaa cie, co za palant! Zamiast wziasc Dudtka i Frania, jaaaa nie moge!"
JAk wujdziemy z grupy - "Kurde, ten Janas mysli! Wybral idealny sklad! Ma do tego smykalke! Janas na prezydenta!"

Tak bylo i tak bedzie. Narzekać sobie bedziecie mogli po MŚ. Poki co - "Nie dziel skóry na nieupolowanym niedźwiedziu".

Janas jest trenerem i wie co robi. Na pewno wie lepiej niz wiekszosc z was, poniewaz on tych chlopcow trenuje i widzi jak graja.

Ghost Nieudany
18-05-2006, 13:42
@up
Nie wmówisz mi, że Janas wie co robi, wpuszczając do gry Rasiaka, który nie potrafi grać w meczach ważnych, albo stawiając Smolarka na pomocy (mimo, że w swoim klubie stale jest napastnikiem).

Matek
18-05-2006, 13:59
@up
Nie wmówisz mi, że Janas wie co robi, wpuszczając do gry Rasiaka, który nie potrafi grać w meczach ważnych, albo stawiając Smolarka na pomocy (mimo, że w swoim klubie stale jest napastnikiem).

Po pierwsze: tez mnie smieszy, ze Rasiak jest w druzynie. Nie ma ludzi doskonalych;]

Po drugie: od jakiegos czasu Smolarek w klubie zostal wystawiany w pomocy jak sie nie myle?

Gimlos
18-05-2006, 14:43
Gorawski gra w jakims Moskiewskim klubiku.
Ten klubik ma wyzszy budzet niz Wisla z Legia razem wziete
Ja zawsze myślałem, że na Mundial bierze się skład, który ma wygrać, a nie skład, który sobie będzie mistrzostwa oglądał. Dudek jako trzeci bramkarz to by rzeczywiscie nam ten mundial wygral, rofl
Żeczywiście Dudka mógłby chociaż wziąsc jako 3-go bramkarza Można, tylko po co?

Nie wmówisz mi, że Janas wie co robi, stawiając Smolarka na pomocy (mimo, że w swoim klubie stale jest napastnikiem). Stale, tzn kiedy nominalny srodkowy napastnik ( Koller ) jest kontuzjowany? Fajnie masz, Kuszczak siedzi na lawce w WBA, a Smolarek jest nominalnym napastnikiem, amagad

Gatho Gokhinin
18-05-2006, 15:12
Po pierwsze: tez mnie smieszy, ze Rasiak jest w druzynie. Nie ma ludzi doskonalych;]

masz świętą racje.. Po meczu z Wyspami Owczymi na onecie były komentarze "Koniec żartów z Rasiaka.." "ale nam głupio" itp. Ja nadal uważam, że nie jest on wybitnym sportowcemi zamiast Rasiaka wole już w składzie Franka bez formy lub nawet niedzielana ;D

na deser Rasiak Song

http://rapidshare.de/files/16898582/Superpuder-Rasiak_Song.mp3.html

Tythor
18-05-2006, 23:28
Nie chcę się tutaj z nim kłócić, ale zanim zaczniecie krytykować poszczególnych zawodników, pomyślcie, że każdy z nich poświęcił wiele lat treningów, aby osiągnąć swoje upragnione cele w futbolu. ;) Może niekażdy jest doskonały, ale i tak należą się im brawa.

Wracając do kwestii pominięcia Dudka i Frankowskiego przez trenera Janasa podczas selekcji zawodników na mundial:
Life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas
To tyle, co mam do powiedzenia. ;)

Cyc
19-05-2006, 00:31
Janas zrobil szok gdzie Rasiak i Brozek oni to nawet na rezerwe sie nie nadawaja ja zamiast nich bym wziol Franka i Sosina a zamiast Fabianskiego Dudka a reszta moze byc