zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Paladyn I Druid

Cedar
17-05-2006, 15:21
Witam.
Chciałem sie spytać jakie rzeczy powinien nosic paladyn i druid (stac mnie nawet na drogi sprzęt ale nie aż tak).
Druida mam na main a przyszła postać na rooku (paladyna).
Niewiem jakie mają mieć rzeczy.

Prosze o nieusuwanie tematu bo on niełamie wogule praw i UZYWALEM PRZYCISKU SZUKAJ.
Prosze o dobre odpowiedzi a nie typu paladyn powienien nosic dh mpa gl boh x-bow i 30bp uh i 30 bp sd a druid tak samo.

Miernota
17-05-2006, 16:15
jeśli muwisz że nie stać Ciebie na większość rzeczy to nic nie kupuj zostaw jakieś gorsze rzeczy na sobie i tak graj

A jeśli chcesz coś mieć i zostawić to Ci powiem że palladyn i druid noszą B robe crown/cruz/royal helmet bohy plate/crown legs
druid jako tarcze guardian/vamp/demon i różdżke (to chyba jasne)

aha i nie musisz mnie słuchać Sam Wybierz Co Dla Ciebie Lepsze;)

Kolejność przedstawiłem w cenie

Flashman
17-05-2006, 20:56
Na początek polecam:
pal: crown, crusader lub royal helmet, b robe, shield od draga w zwyż (vamp itp.) plate/crown legi, boszki no i kusza.
druid: jak wyżej tylko zamiast x bowa roda + shield najlepiej demon bo lekki i ma super obronę.

Cedar
17-05-2006, 21:27
Dzieki za odpowiedzi ale tu up niewiem co to oznacza "paladyn :crown"

Maxme
18-05-2006, 10:07
Dla palka polecam kupić na początku: P-set, steel helmet i nosić bow/crossbow. Dla bezpieczeństwa w BP trzymać tarcze, już nie będe mówić po co ona pallowi :P (Zaczynjac od guardian/dragon zbieramy na vampire). Potem zbieramy na crown helmet, lepszy arm( knight lub crown lub b-robe) i oczywiście boh. Nosimy ze sobą kilka BP HMM i kilka BP UH (ilość może zależyć od lvl). Crown legi noismy od 40 lvl lub wcześniej.

Z druidem jest podobnie, jak napisał Miernota B)

Flashman
18-05-2006, 20:23
Dzieki za odpowiedzi ale tu up niewiem co to oznacza "paladyn :crown"
Napisałem crwon, crusader lub royal helmet. czyli
crown helmet lub crusader helmet lub royal helmet.

Shocker
18-05-2006, 20:44
Co do druida to niewiem ale palladynem mysle ze wystarczy ci plate set stell helmet i shield w plecaczku szkoda wydawac pieniadze na jakies super very nice eq palladyn i tak ma wystarczajaco duzo wydatków a jescze istnieja przeciez questy wiec od 35lvl mozna wybrac sie po devil helmet i noble armor to tyle
Mam nadzieje ze pomogle jak nie to trudno :P:P

Aqiet
18-05-2006, 23:17
jak dla mnie to palek nie potrzebuje jakiegoś tam wypasionego eq. kup sobie na start p-seta, do tego moze dark helmet i wystarczy, lepiej kase poświęć na skilowanie, albo kup sobie troche runek leczniczych i oszczędzaj na kiedyś tam,
grając palkiem raczej nie dopuszczasz żeby co kolwiek lało cię z bliska, jak coś (jak już ktoś powiedział) miej tarcze w plecaku, dwarven wystarczy, jak będziesz miał te ~45 shieldinga i kopsniesz tarcze zamiast łuku to nie ma problemu. ja swoim palkiem na 23 lv z 38 shieldinga ostatnio uciekałem przed ~50 knightem, fakt że lał mnie strasznie nawet z tarczą, ale jakoś przeżyłem, co prawda troche uhów poszło :P

co do druida, na start też plate set, jakiś tam hełm, potem kup sobie knight seta, oczywiście jak cie stać będzie, myśle że przede wszystkim kup sobie czar magic shield i troche manasków miej przy sobie zawsze, tak w razie czegoś, na prawde się przydaje,z tym czarem na upartego możesz i zerka na klate brać (oczywiście to marnowanie many/runek, ale jak koniecznie chcesz :P)

tymi profesjami powinieneś raczej zainwestować w runki zamiast pchać kasiore w eq...

Podraz.
19-05-2006, 13:33
Moim zdaniem paladyn powinien nosic plate set, steel, dark lub ewentualnie crown helmet, bohy, bow lub crossbow i jakas tarcze w razie knighta pk, ale nie lepsza niz dragon, mozna takze nosic scarf (p-ammy sie nie oplaca, aol takze, bo eq nie mamy zbyt drogiego)

Natomiast druid powinien nosic jak najlzejszy eq, wiec polecam hat of the mad (w skrajnych przypadkach tylko crown helmet, jak idzie np na guardy), blue robe, plate legsy (crown sa nieoplacalne, bo niewiele lzejsze a duzo drozsze), oczywiscie BoHy i tempest rod (+jakas zapasowa rozdzka w miejscu na strzaly, bo czasem tempest sie nie przydaje na dany rodzaj potworow), tarcze polecam demon, poniewaz jest bardzo lekka (na poczatku moze byc dragon, jesli nie mamy kasy na demon shielda, nigdy natomiast nie kupowac medusy, towera ani crown shielda), p-ammy sie nosic takze druidowi nie oplaca, mozna ewentualnie kupic aola, ale to juz na wysokim lvlu, jak mamy duzo kasy w runach przy sobie.

Kobus<<<ab>>>
19-05-2006, 15:14
Pal moze chodzic w p secie nawt do 40 levela
Co do druta blue robe jest nieoplacalny bo chociaz lekii jest to drozszy od c arma. Bohy drutowi tez niepotzrebne bo ma rozge 1 dist. a chyba nikt nie bezdie chodzil z bohami pzred 30 levelem:D

poreda
19-05-2006, 16:20
Dla palka polecam kupić na początku: P-set, steel helmet i nosić bow/crossbow. Dla bezpieczeństwa w BP trzymać tarcze, już nie będe mówić po co ona pallowi :P (Zaczynjac od guardian/dragon zbieramy na vampire). Potem zbieramy na crown helmet, lepszy arm( knight lub crown lub b-robe) i oczywiście boh. Nosimy ze sobą kilka BP HMM i kilka BP UH (ilość może zależyć od lvl). Crown legi noismy od 40 lvl lub wcześniej.

Z druidem jest podobnie, jak napisał Miernota B)

Wiekszosc z was gada straszne glupoty!
@up
Pomyslales zanim cos powiesz?
Nie pomyslales ze jezeli padneisz to wylatuje bp a wnim ten "vamp shield"? A po co mu aol na np 50 lv jezeli nie ma d helmeta jeszcze? Aola zakladasz dopiero jezeli masz Demon Helmet a do tej pory (Mniej wiecej od 70 lv) nosissz blue Robe/Knight albo Crown Legs/Royal Helmet/Bohy (To juz praktycznie od 40 lv powinienes miec)/ A w bp Guardian Shield. A do 7p lv chodzisz w o secie z bohami i c helmetem (Ja tak chodzilem), a w bp mialem Guardian shielda (Lekki i tani). Druid podobne eq do pala, tylko zamiast x bowa proponuje demonke kupic (Jak najszybciej sie da), nastepnie aol, opisujac druta mowie o druidkach na 35+ a wczesniej to p set+c shield i c helmet i jest git.

Makevelli
19-05-2006, 16:50
Jedną jak i drugą postać trzeba uzbroić w lekki sprzęt.
Dla druida na początkowe kilkanaście lvli ( do około 30 ) Wystarczy p-set.
Później możesz zainwestować w jakiegoś b-robe, crown helmecik, i jeżeli masz naprawde dużo kasy to jeszcze c-legi.

Palek ... Tu też na początku p-secik.
Możesz latać w nim nawet do 100lvl'a.
Tak koło 50lvl'a zakupisz sobie BoH'y i to będzie wystarczające uzbrojenie.
Reszte kasy, jaką będziessz miał, przeznaczysz na bolciki, runki. MFy.

Podraz.
19-05-2006, 17:31
Pal moze chodzic w p secie nawt do 40 levela
Nie. Pal moze chodzic w plate secie nawet do 350 levela.
Co do druta blue robe jest nieoplacalny bo chociaz lekii jest to drozszy od c arma.
Roznica w cenie bardzo szybko ci sie zwroci, bo blue robe jest o wiele lzejszy. Na dluzsza mete nie ma sensu kupowac c-arma, no chyba ze chcemy zrobic 40 lvl i skonczyc grac.
Bohy drutowi tez niepotzrebne bo ma rozge 1 dist. a chyba nikt nie bezdie chodzil z bohami pzred 30 levelem
Bohy juz od 20 levela sa oplacalne, a druid nie tylko bije z rozdzki, bo jest tez cos takiego jak runy (a co do rozdzek to tez nie tylko tempest istnieje, ponizej 33 lvla drut expi z innej rozdzki, ktora ma lepszy zasieg)
Aola zakladasz dopiero jezeli masz Demon Helmet a do tej pory (Mniej wiecej od 70 lv) nosissz blue Robe/Knight albo Crown Legs/Royal Helmet/Bohy (To juz praktycznie od 40 lv powinienes miec)
Krytykujesz innych a sam nie jestes wiele madrzejszy. Chyba nawet nigdy palem nie grales, skoro wygadujesz takie brednie. A po co palkowi takie rzeczy jak knight/crown legsy i tym bardziej royal helmet? Wez sie zastanow zanim cos napiszesz. Bez sensu jest wywalac dziesiatki k na eq, ktory i tak palkowi praktycznie nic nie da. Palek powinien kupic tylko podstawowy plate set oraz bohy, a reszte itemow ewentualnie zdobywac z questow ale broń boze nie kupować! Bo to jest marnowania kasy, duzo bardziej udoskonalisz swoja postac, jak przeznaczysz tą kase na runy i amunicje zamiast na eq.
Druid podobne eq do pala, tylko zamiast x bowa proponuje demonke kupic (Jak najszybciej sie da), nastepnie aol, opisujac druta mowie o druidkach na 35+ a wczesniej to p set+c shield i c helmet i jest git.
Co do demonki sie zgodze. Aol jednak nie oplaca sie moim zdaniem ponizej 75 lvla kupowac w przypadku druida, ktory nie nosi tak drogiego eq jak knight. C-shielda w ogole nie ma sensu kupowac bo jest drogi i ciezki, najlpiej z dragona od razu przejsc na demon shielda (ewentualnie wczesniej kupic vampire shielda). A c-helmet polecam nosic tylko, jak idziemy na potwory fizyczne typu guardy i cyce z tempest rodem, w innym wypadku zdecydowanie bardziej oplacalny jest hat of the mad.
Później możesz zainwestować w jakiegoś b-robe, crown helmecik, i jeżeli masz naprawde dużo kasy to jeszcze c-legi.
Blue robe na sile mozna kupic, chociaz nie polecam. (nie jest tak niezbedny jak dla druida, palek ma duzo wiecej capa, a blue robe kosztuje duzo i raczej szybko sie kasa nie zwroci, o ile w ogole sie zwroci) A c-legi to juz zupelna strata kasy, sa beznadziejne zarowno dla palka jak i druida: ciezkie, drogie i tylko 1 arm wiecej niz plate. Nie mozna juz chyba bardziej zmarnowac kase postacia dystansowa niz kupujac c-legi. C-legi to ja polecam tylko jesli z hero wypadna. :p

poreda
19-05-2006, 18:52
@up
A ty taki madry ze miales pala? A np jezeli goni cie knajt pk, lub sorc/drut z summonami to lepiej miec p set czy c legs, b robe i rh? I moze nie pomyslales tez o tym ze w sytuacjach gdy jest duzo potworow (I nie masz gfb) musisz sie ratowac ucieczka to nawet 1 arm moze ocalic czy zycie.

Vanzi
19-05-2006, 20:37
@up
A ty taki madry ze miales pala? A np jezeli goni cie knajt pk, lub sorc/drut z summonami to lepiej miec p set czy c legs, b robe i rh? I moze nie pomyslales tez o tym ze w sytuacjach gdy jest duzo potworow (I nie masz gfb) musisz sie ratowac ucieczka to nawet 1 arm moze ocalic czy zycie.
Używając kuszy eq nie ma wielkiego znaczenia. W przypadku plate set vs dsm+rh+glegs ta różnica nie jest aż tak duża. A teraz pomyśl, jak padniesz na freezie, wolisz stracić coś z takiego eq (lub AoL) czy plate armor za 500gp?

Makevelli
19-05-2006, 23:26
Używając kuszy eq nie ma wielkiego znaczenia. W przypadku plate set vs dsm+rh+glegs ta różnica nie jest aż tak duża. A teraz pomyśl, jak padniesz na freezie, wolisz stracić coś z takiego eq (lub AoL) czy plate armor za 500gp?

Różnicy rzeczywiście za dużej nie będzie.
Palkowi ogólnie opłaca sie latać w p-secie. Leciutki - dużo capa na runki i inne pierdółki :P. def wystarczający na hnty, w których jest sie shooterem. A i tak palkiem bloczył nie bedziesz za często.

BTW. Żeby latać w takim EQ bez AoL'a to trzeba albo być niedoświadczonym, głupim alebo jeszcze kimś innym :P.

Kobus<<<ab>>>
22-05-2006, 17:43
Palkowi ogólnie opłaca sie latać w p-secie. Leciutki - dużo capa na runki i inne pierdólki.
No nie wiem czy taki lekki jest p set....

dreggi
22-05-2006, 18:23
Druid: B-robe, p-legi, crown-h, rózga, guardian (potem demon) shield i buty (potem BoH)
Pall: p-set (potem crown) crusader h. łuk/kusza BoHy jak najszybciej:D

dreggi
22-05-2006, 21:13
Ja ci radzę kupować tak EQ: (w nawiasach podaje ceny na moim swiecie)

DRUID
8-15lv soldier helemt (10gp), scale armor (50gp) brass legs (100gp) buty, rózga, dwarven shield (40gp)
15-20lv crown-h (2k) plate set (1-1,5k) buty, rózga, guardian s (1-2k) scarf (15gp edron) 3/4 bp uh i 1/4 manasów.
20-30lv crown-h, blue robe (10-12 k kasa po desercie (no QS), p- legs, buty, scarf, rózga, guardian-s
30-50lv crown-h, blue robe, crown legs (12k) BoH (30-33k) p-amulet (3-5k) rózga, Vamp albo demon shield (16k / 20-28k)<<takie eq ja mam:cup:
50-... Nie trzeba lepszego eq. Ewentualnie można kupić Royal Helmet i golden legs, ale po co?
PALL
8-20 lv soldier helmet (20gp) scale armor (50gp) brass legs (100gp) buty, łuk (ewentualnie mozna kupić plate seta) bag UH
20-30 lv crown helmet (2k) plate set (1-1,5k), buty, łuk, dwarven shield (40gp) scarf (15gp edron) bp UH
30-50 lv crown-h, blue robe/crown armor (10-12k/14k) BoH (30-33k), crown legs (12k) łuk/kusza i vamp shield (16k) platinium amulet (3-5k) i około 4-5 bp UH
50-... sam będziesz wiedział :P ale ja radze: RH (30k), Crown/Golden/DSM armor (---/25/55-60k) crown legs, boh, Demon Shield (22-28k) AoL (50k npc 45 od graczy) i UHy (około 5-6 bp)

lol, sry za double posta, cos mi sie ścieło :(