PDA

Pokaż pełną wersje : Update - co sądzicie o statement control?

Zlodziej
18-05-2006, 12:12
Tak jak w temacie. Mam następujące pytanie: Jak ustosunkowujecie się do nowego pomysłu CIPsoftu a mianowicie tzw. statement control, czyli możliwości bezpośredniego raportowania wypowiedzi z game-chatu, trade-chatu, rl-chatu help-chatu bezpośrednio do custumer support?

Chodzi mi głównie o to, czy wg was korzyści z wprowadzenia tej możliwości będą duże? Czy jest to sensowne rozwiązanie? Czy bardziej pomoże, czy zaszkodzi?

A dlaczego miałoby zaszkodzić? Otóż jak ogólnie wiadomo czasami zdarza się (każdemu) przez przypadek otworzyć zły chat, niechcący wcisnąć Tab, czy nawet zapomnieć zmienić okno z trade na prywatną rozmowę. Dlatego też uważam za TOTALNIE niesprawiedliwe traktowanie osoby, która napisała przez przypadek coś np po Polsku na help chacie z osobą, która tą samą wiadomość spammuje cały chat.

Wg mnie czasami po prostu nie można ocenić, czy dana osoba umyślnie złamała zasady po tylko jednej wypowiedzi, dlatego też będą z tą opcją bardzo poważne problemy.

Chciałbym usłuszeć wasze opinie na ten temat.

Dwimenor
18-05-2006, 12:24
Wiesz, z jednej strony nie myślę, żeby senior tutorzy raportowali każde "hi", "cze", z drugiej strony-dostanie tydzień bana to się nauczy uważać:)

S.tutorzy oraz mistrzowie gry to też ludzie i zapewne w wielu przypadkach przymkną na to oko. Tylko od czasu do czasu ktoś dostanie bana. Na pokaz-żeby ludzie nie pozwalali sobie za wiele.

Vanhelsen
18-05-2006, 14:26
IHMO, po to chyba właśnie to jest. By uważać grając i nie klikac omyłkowo taba... Dostanie bana, następnym razem sprawdzi czy pisze na globalu czy na trade...

zimne_piwo
18-05-2006, 14:28
Głos oddany, teraz trochę popiszę xD

Otóż pomysły były dobre, ale wykonanie to jeden wielki 'shit' :(
* Co jakiś czas na ekranie pojawia się 'smuga' znika szybko, ale nie jest to zbyt fajne..
* Teraz Tibia znów pochłania 100% procesora
* Okienko battle jest wogóle nie przydatne, bo nie wiadomo kogo zaznaczasz - brak obwódek pod postaciami, monsterami
* Brak kroki na mapie pokazującej Twoje położenie na mapie ... Ciekawe jak mam postawić 'znaczek' skoro nie wiem gdzie jestem :|:confused:
* Brak tego, co tak na prawde było najfajniejsze: przycisk 'advertise' na trade ... To, czym cieszyliśmy sie na test serwerze xD

Jak coś jeszcze znajdę to dopiszę xD

Oleczek
18-05-2006, 16:31
Głos oddany, teraz trochę popiszę xD

Otóż pomysły były dobre, ale wykonanie to jeden wielki 'shit' :(
* Co jakiś czas na ekranie pojawia się 'smuga' znika szybko, ale nie jest to zbyt fajne..
* Teraz Tibia znów pochłania 100% procesora
* Okienko battle jest wogóle nie przydatne, bo nie wiadomo kogo zaznaczasz - brak obwódek pod postaciami, monsterami
* Brak kroki na mapie pokazującej Twoje położenie na mapie ... Ciekawe jak mam postawić 'znaczek' skoro nie wiem gdzie jestem :|:confused:
* Brak tego, co tak na prawde było najfajniejsze: przycisk 'advertise' na trade ... To, czym cieszyliśmy sie na test serwerze xD

Jak coś jeszcze znajdę to dopiszę xD

Heh... :) Widze ze masz taki sam problem jak ja mialem i wogle nie jestes go swiadomy... :p Mianowicie... kropke na mapie widac, kwadrat ataku pod potworami i na oknie battle widac... to ze tego u Ciebie nie ma jest spowodowane tym ze twoje sterowniki nie współgraja z nowym klientem (chyba, tak jak u mnie). Aby to zmienic wejdz w opcje i zaznacz "Direct 5" wtedy wszystki wroci do normy :)