zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tomby?!

Meseta
18-05-2006, 13:20
sprawa jest tego typu przykladowo mamy GS tomba gdzie czesto sa reset floory,czy jezeli wloze loot do jakiegos sarkofaga to wraz z reset floorem wyczysci on mi tez tego loota co wlozylem do sarkofaga prosze o szybko odpowiedz i o niewypowiadanie sie tych ktorzy tego nie wiedza :P

Nieugiety
18-05-2006, 13:41
Reset czysci wszystko, ukryj w dupie i tak ci zniknie :D

Guriel
18-05-2006, 20:04
yyy nie wiem , nie zgodizl bym sie z up... w sobote przed resetem expilem sobie i bylo duzo cial... po resecie odrazu sie wlogowalem... (caly czas wpisywalem passy az wejde) i gdy weszlem byly zabite roty + full respw... i moj lootbag byl... nie wiem jak to wyjasnic ale tak bylo...

Stożek
18-05-2006, 22:32
Reset floor to nie to samo co reset server! Jedo jest klika razy dziennie, a drugie o 9:00 na niemieckich serverach i bodajze o 11:00 na amerykanskich.
Czasem zdazalo mi sie trenowac majac fooda pod soba... i po kilku h food znikal, dziwne? Nie wiem czy da sie cokolwiek ukryc od tego wredego reseta, bo bag napewno zniknie, jak chowalem w beczce/kuferku tez znkalo. Co do sarkofagu... probowac mozesz.

Deaf Scream
18-05-2006, 23:24
jedyna nadzieja w tym ze nie bedzie reset floor. bo gdybys nie wiedzial reset nie odbywa sie na calej mapie tibi, tylko na pewnych jej fragmentach losowo. na niektorych czesciej na innych z mniejsza czestotliwoscia. z tego co pamietam np na vamp hell zadko jest reset (juz ponad pol roku nie mam paca ale to chyba sie nie zmienilo:P) wiec mozes zliczyc na szczescie. jednak miejsca dosc popularne do expowisk z regoly maja wieksza czestotliwosc niz te mniej znane/mniej uzywane. kiedys mi znajomy opowiadal ze przez tydzien lotbaga ciagle tylko uzupelnial w pewnym tombie..ale to byly potworki typu szkilety i chyba 2 ghule na caly tomb :> ale na normalnych tombach w miare czesto byl reset floor wiec jak juz napisalem wszystko zalezy od szczescia.

taki oftop resety nie sa wcale zle bo przez porozwalane itemy na podlodze zwiekszaja sie lagi..wiec skorzystam z okazji i zaapeluje do ludzi chodzacych na guardy.. nie wywalajcie flaskow gdzie popadnie... jak juz musicie starajcie sie wywalac na jedna kupke je...bo po 1 lagi sa mniejsze, a po 2 ktos kto lubi zarabiac bedzie mogl latwiej je zebrac:P

Etan Marth
19-05-2006, 16:33
@off
Ja wiem ze n.p. w kopalniach dwarfow nie ma restart floora, a ten o 8.00, 11.00 itp. tez nie dzialaja, ostatnio robilem lootaga 2 tygodnie, nie wkrecam wiec prosze mnie nie wyzywac od noobow. DZIEKI

Lord'Nesteloo
19-05-2006, 17:35
Zalezy od fuksa...kiedys chowalem lopate pod drzewem i przez tydzien tam lezala. Sadze ze wraz z resetem nie znikaja zadne itemki tylko z reset floorem (ktory nie odbywa sie regolarnie o konkretnych godzinach)

Deaf Scream
19-05-2006, 21:14
tzn reset floor odbywa sie "regularnie" chyba...tyle ze jak wszyscy wiedza mapa tibi jest dosc sporawa, a czyszcza sie losowo (chyba) wybrane fragmenty mapy w postaci tak jakby kwadratu (powiedzmy ze cala mapa jest podzielona na takowe) wiec czysci sie np kwadrat na poziomie 0 i 1 lub -1 lub -1,-2,-3.. to chyba jest losowe...wiem ze sobie troche przecze, ale nikt chyba tego nie udowodnil/sprawdzil wiec zasada dzialania systemu czyszczenia pozostaje nadal tajemnica.

a co do tego ze guardy nie maja reset floa to blad..maja tylko ze stosunkowo zadko wypada akurat na te respowiksa..w calej mojej karierze..a duzo na guardach siedzialem..az za duzo mozna by powiedziec ;P (sorc od 27 do 33 (2x) knight od 30 do 47 z reset florem na guardach spotkalem sie lacznie ~10 razy ( tzn wszystko bylo czyste...po update z rozdzkami tylko raz..ale tez sotosunkowo zadko bylem na guardach , jednak po update jest to bardziej widoczne bo ludzie wywalaja flaski na ziemie i nie wiem po kiego grzyba ale wyjmuja tez wszystkie leather boots z guardow... widocznie lubia lazic po smieciach i miec wieksze lagi :> ale mniejsza o to ...znowu sie rozpisalem :P

powtorze jeszcze raz wszystkie miejsca maja "szanse" zostac wyczyszczone, jednak pewne mijsca dziwnym trafem ta szanse maja czesciej...wiec moze to nie jest w 100% takie losow, tylko ustalona sekwencja czyszczen tych miejsc??... ale watpie zeby kiedykolwiek komus udalo sie o w sensowny sposob udowodnic, bez informaci od tworcow gry :> a tychze z kolei za ochoczo nie udziela jesli chodzi o system dzialajacy w grze.

Bujak
19-05-2006, 23:22
Ja polecam ciagac loota za soba, przynajmniej mamy wieksza pewnosc ze zaden noob nie przyjdzie i nam go nie skroi a my nawet go nie zauwazymy.
Na guardach akurat sie przyjemnie dosyc loota ciaga (gorzej na tombie) - przynajmniej takie sa moje odczucia :) Chociaz przewaznie na tombie (pietro shamblery,mumie,scaraby) takowego loota sie nie robi (chyba ze sorc na kase) :D No chyba ze mamy zrobionego djina i zbieramy ze stalkerow obsidian lance :D