Pokaż pełną wersje : Co dają czaszki?
Arcymag Kręgu wody
28-07-2004, 18:47
Co dają czaszki?
Bo ja mam postace tylko na serwerach non PvP i niewiem. ;)
To troche skomplikowane, ale postaram Ci sie wytlumaczyc :
Białą czaszkę otrzymujesz gdy zaatakujesz kogoś bez powodu. Wtedy jesteś uznawany za PKera i na 80% Cię zabiją :/
Czerwoną czaszkę
otrzymujesz gdy zabijesz 3 osoby w ciągu 1 dnia, albo 10 osób w ciągu miesiąca. Wtedy jesteś PKerem całą gębą ;)
Zieloną czaszkę masz gdy zalożysz "Party" z jakims innym graczem i trenujesz z nim.
A na koniec żółtą czaszkę otrzymujesz gdy zaatakujesz sam siebie, tzn. jak rzucisz np. GFB i Cię ogień dotknie.
No to chyba na tyle :P
Trochę sie nie zgadzam ...
Biała czaszka: Gdy zaatakujesz kogoś bez powodu?? A gdy ktoś cię okradnie a ty go zaatakujesz to dostajesz białą czaszkę, chociaż masz powód.. Białą czaszke dostajesz, gdy zaatakujesz kogoś kto nie ma czaszki.
Czerwona czaszka: Dodałbym jeszcze, że dostaje się ją także za zabicie 5 osób w ciągu tygodnia.
Zielona czaszka: Nie trzeba trenować, wystarczy mieć party.
Żółta czaszka: Nie da sie zaatakować siebie z GFB.. Siebie można zaatakować tylko z fieldów/bombów. Czy wtedy dostaje się czache to niewiem (nie właźe w fieldy, tym bardziej swoje...) A gdy ty masz białą czache a zaatakuje cię ktoś kogo ty nie ruszałeś wtedy on ma żółtą czachę, ale widzisz ją tylko ty.
Fallorian Thennars
29-07-2004, 16:07
Albo ja źle zrozumiałem pytanie, albo wy... (ale raczej ja). Mi sie wydaje że tu chodzi o Skulle, wypadające z Walkirii i czegośtam jeszcze... nie pamiętam, już od dawna nie gram na Mainie.
Nie wiem czy odpowiadam na to pytanie, ale odpowiadam:
Czaszki (Skull) nie dają centralnie nic. Może tyle tylko że ładnie wyglądają ułożone w kupach po sto w GH albo domkach.
Tu chodzi chyba o white skull bo mowi ze gra na non-PvP.
Dobra a tak na serio co daja czaszki:
White i Red(polska:P )-daja to ze zyskasz grono fanow! Tak kazdy bedzie za toba lazil i robil rest hity,polubia ciebie low levele i high levele(ale nie zawsze).Czasami lata za toba wiecej niz 5 osob czasami gania ciebie po 20.Czerwona czaszka tzw. "buraczek" lub "truskawka" nie wiem czemu daja jakiegos buga ze jak beda robili tobie tes hity to bedziesz tracil lv.Zaleta "buraczka" jest to ze szybko sie rozbierasz(z eq) dzieki temu mozesz szybciej sie wykapac.
Tu znajdziecie wszystko na temat:Wewnętrzny system oznaczania graczy - "czaszki". (http://tibia.kgb.pl/skulls.htm)
A czaszki ktore wypadaja z walkiri służą do questa!
Ale nic wiecej nie bedne mówil! <BO NIE WOLNO> :(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.