Pokaż pełną wersje : Gra Knightem
Czy knightem w ogole oplaca sie expic? Nie lepiej caly czas skilowac?
PS. Nie mowcie mi zebym szukal, bo szukalem godzine i nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie!
Wiesz, nie każdy ma cierpliwość skillować caly czas. Moim zdaniem najlepiej jest potrenować do przyzwoitych skilli a potem dopiero zacząć expić.
Lord Terus
18-05-2006, 19:26
PS. Nie mowcie mi zebym szukal, bo szukalem godzine i nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie!
Na tym polega urok tej gry żeby zabijać potowry i zdobywać lvle, przeciez niebedziesz stal przez cała swoja przygodę z tibia i skillowal :)
Jeśli szukasz "wrażeń" zrób sobie knighta i skilluj nim cały czas. Zobaczymy ile wytrzymasz.
To tak samo jak byś powiedział: "Czy Sorcererem w ogole opłaca się expić? Nie lepiej cały czas stać pod depo i robić mlvl?
Odp. na Twoje pytanie: Nie.
Nie zgadzam sie z porownywaniem knighta do sorcerera, poniewaz sorc robi mlvl tak samo szybko zarowno podczas expienia jak i stania przed depo. A knight robi skille wolniej podczas expienia. Wiec to tak jakby sie zapytac co ma demon do szczura. -.-
Alanus Lutinum
18-05-2006, 20:20
Sorcowi food by sie skończył i przestał by trenić mlvla :D, jeśli twoja gra polega na skillowaniu , to jaka z tego przyjemeność ? no chyba,że jesteś maniakiem i jak wbijesz jeden skill to latasz po całym domu robiąc fikołki.
Ja gram moim knightem tak: przez wolny czas 2 w 2 dniach skilluje a potem 2 dni expienia, uważam ,że to właściwy układ.
Oczywiscie ze trzeba skillowac do good skills ale to zalezy od gracza i od jego ambicji a jesli bedziesz caly czas skillowac to raczej nie grasz w tibie dla przyjemnosci tylko dla zaszpanowania swoimi boskimi skillami nieprawdaz?
Nie oplaca sie. Najlepiej zrobi 100/100 na 8 levelu a potem zaczac od nowa sorcem.
Nie daloby sie zrobic 100/100 na 8 lvlu zakladajac ze bedziemy skillowac na potworach.
daloby sie zrobic nie zakladajac.
Makevelli
18-05-2006, 23:48
Ja tam bym Ci proponował wbić skille 50/50, skoczyć na deserta a później siedzieć w jaskinie do minimum 70/70.
Knight bez dobrych skilli to c-i-p-k-a. Jeżeli nie umiesz dobrze władać mieczem czy tam toporem, to jesteś pewnego rodzaju kaleką, bo nic nie umiesz zrobić:P. Tak więc jeżeli chcesz miło, przyjemnie, szbko expić, to wbij duże skille.
Wiem z własnego doświadczenia :).
Nie zgadzam sie z porownywaniem knighta do sorcerera, poniewaz sorc robi mlvl tak samo szybko zarowno podczas expienia jak i stania przed depo. A knight robi skille wolniej podczas expienia. Wiec to tak jakby sie zapytac co ma demon do szczura. -.-
Nie wiem czym ty grasz, ale idąc na hunt nie spalasz mane co utevo lux czy cokolwiek innego, bo tę manę masz na bardziej szlachetne cele, czego nie można powiedzieć jak stoisz po depo. A w ogóle to nie chodziło mi o jakieś głębsze porównywanie, chodziło mi jedynie o to, że skillowanie bez expienia (patrz 1szy post) jest tak samo bezsensowne jak stanie pod depo sorkiem/druidem i robienia mlvla BEZ EXPIENIA.
Sorcowi food by sie skończył i przestał by trenić mlvla
Knightowi skończą się potworki do bicia i sobie pójdzie? Nie, będzie szukać nastpęnych. Sorcowi kończy się food - idzie kupić kolejne.
Nie daloby sie zrobic 100/100 na 8 lvlu zakladajac ze bedziemy skillowac na potworach.
Naprawdę?
Glonojad
19-05-2006, 09:51
Jak to kurwa nie?! Poprostu uhasz potwory!!!! HAHAHHAHAHHAAH SPALONY!!!!!!!!! 8o 8o 8o 8o 8o
Myzael Hero
19-05-2006, 10:59
Najlepiej zrobić do 60/60, potem na Desert, kupić jakąś ładną "zabawkę" i jechać z lvlem :)
Makevelli
21-05-2006, 23:23
Jak to kobieta lekkich obyczajówa nie?! Poprostu uhasz potwory!!!! HAHAHHAHAHHAAH SPALONY!!!!!!!!! 8o 8o 8o 8o 8o
To już by trzeba być kompletnym idiotą, żeby Uhać np. roty 8o 8o 8o 8o
Diamonic
22-05-2006, 23:21
IH, trudno pomyśleć... zresztą co za idiota IH'a potwory. -.-
Mac Artur
25-05-2006, 18:05
przeciez jest co takiego jak party. Kumpel druid/sorek przyzywa monka idziecie do tego na jakis respawn bierzecie 2 raty i skilujesz. Przeciez mozna miec 100/100 takim sposobem ale to chyba trzeba byc chorym :P
Jeśli szukasz "wrażeń" zrób sobie knighta i skilluj nim cały czas. Zobaczymy ile wytrzymasz.
Zależy to od ambicji, mocnej woli i mnóstwa czasu. A wytrzymać mozna długo (10 czy 11lvl i skile 80 widziałem zdjęcie [choć pewnie na bocie, na pvp serv], albo 28lvl i skile 86+)
Skile są po to aby efektywnie expić, a nie jest jako takim celem w grze (choć w Tibii nie ma go określonego, to większośc chce mieć jak najwyższy lvl)
Ziomek_777
26-05-2006, 19:09
Najpierw tren do skilli mniej wiecej 65/65 i mozesz expic :D
To zalezy tylko od ciebie. Ja np. wole poskillowac (podczas wbijania 1 skilla móglbym zrobic w tym samym czasie ~8-9 lvli) niz expic. Pozniej, na lepszych skillach wiadomo ze bede robil wiecej exp/h i wkoncu ten czas sie wyrówna, no i nalezy jeszcze zauwazyc ta przyjemnosc z ogladania hitów ~300 xD
Pozniej, na lepszych skillach wiadomo ze bede robil wiecej exp/h i wkoncu ten czas sie wyrówna
pytanie: ile godzin treningu potrzebujesz na te 'lepsze skille' ?
Pushupek
28-05-2006, 19:52
Wiadomo ze knight jest do blokowania a wiadomo zeby blokowac trzeba miec dobre skile wedlug mnie na sam poczatek potranic do 75/75 poepxic tak do 35 lvl kupic se pacc i promocje i trenic dalej na larwach albo na slimach tak do 85/85 i puzniej non-stop expic =]]
Wiadomo ze knight jest do blokowania a wiadomo zeby blokowac trzeba miec dobre skile wedlug mnie na sam poczatek potranic do 75/75 poepxic tak do 35 lvl kupic se pacc i promocje i trenic dalej na larwach albo na slimach tak do 85/85 i puzniej non-stop expic =]]
75-75 ... Miales knighta kiedyś ??........... do 50 lvl mozna spokojnie dojechac i mieć skilla 70-70...
A tu to już wogule wykazałeś kopletny debilizm..... po co pacc do skillowania...
NO COMENTS
Wiadomo ze knight jest do blokowania a wiadomo zeby blokowac trzeba miec dobre skile
nie, knight nie jest do blokowania i nie, do blokowania nie trzeba wysokich skillow tylko duzo hp.
chyba ze maszna mysli blokowanie noobom guardow w kopalni albo blokowanie kogos w korytarzu ..
Ja radze zainwestowac wiecej czasu w skile...z reszta zalezy na jakim swiecie grasz... Osobiscie lubie moment gdy skiluje a ktos mi wchodzi i wybija dwarvy badz inne potwory do dziabania knifem...wtedy skull na chwile nie zawadzi... a tak wogole fajniej sie expi dobrze wyskilowana postacia.Zycze powodzenia.
Osobiscie lubie moment gdy skiluje a ktos mi wchodzi i wybija dwarvy badz inne potwory do dziabania knifem...wtedy skull na chwile nie zawadzi...
tylko uwazaj bo ja tez tak robilem, wpadl koles 7lvl zabil mi dwarfy (w kazo trenowalem), a zaraz po nim 35+lvl ms i mnie odrazu udupil :]
oczywiscie ten 7lvl to byl jego char :P
Wydaje mi się że interesującą postacią może być palladyn, który szybko skilluje, expi i może osiągnąć mlvl większy od knighta.
Knight, sorcerer i druid są raczej postaciami które większości osób się bardzo szybko nudzą.
paladin nah... fajnie jak knight capnie takiego palka i full atak z Giant Sworda...pamietajcie ze pisze teraz o hitach knighta...bez wjazdu mi z sd paladyna itd i trzymaniu na odleglosc...
Co do tego skilowania to 100% przyjemniej sie expi wyskilowanym rycerzem...wkoncu to profesja nastwiona na dziabanie bronia...powinienes po mistrzowsku wladac bronia...radze wysokie skile...jedynie one,uhy,potwory moga byc przyczyna twojego deda
Diamonic
30-05-2006, 22:24
Pytanie kierowane głównie do Vil'a. Mam kolege, knighta, który chce zacząć expić na elven fortress. Jest to 34 knight, skille 64/62, eq: k set(albo k armor i p legi, nie pamiętam ;)), dragon shield, bs, warrior helmet i butki. Mianowicie chodzi o to czy opłaca mu się tam expić z takimi skillami i eq czy lepiej dalej siedzieć na senji na minoskach i zbierac szmal żeby kupić lepsze eq? Pewnie wielu powie, że skille śmierdzą, eq ssie, itp. otóż co do skilli: kolega nie lubi skillować... a co do eq, wiecie.. hack... przykra sprawa...
dobic 65/65, kupic lepsza tarcze i niech probuje..
Kierwon'ka
31-05-2006, 07:35
Mojim zdanie jest najlepszy na poczatku moze byc nudny przy skilowani a pozniej z dobrymi skilami :)
Dark Hunter of Pythera
02-06-2006, 23:33
Elo Knight 10 lvl 50/50 ubija palla na 13 lvl, ale do tych skilli trzeba mieć niezłe nerwy i duuuużo czasu
ja mam pytanko mam knighta 12 level skile
sword : 49
sield 48
eq:
warior helmet
knight armor
plate legs
fire sword
tower sield
scraf
buty
do jakich skili musze dobic
by chodzic samemu na dwarf glardy
ale bez straty 10 uh tylko na 10 glarduw 1 uh
Nikt nie odkryl ironii zawartej w pytaniu do tego tematu. :D
pytanie na poziomie tego forum, dlaczego niby mialoby byc ironia ?
Groszek Fighter
03-06-2006, 19:41
ja mam pytanko mam knighta 12 level skile
sword : 49
sield 48
eq:
warior helmet
knight armor
plate legs
fire sword
tower sield
scraf
buty
do jakich skili musze dobic
by chodzic samemu na dwarf glardy
ale bez straty 10 uh tylko na 10 glarduw 1 uh
chodzi ci o dwarf guardy ? jeżeli tak to wiele pracy przed tobą MOIM zdaniem powinieneś mieć skille po 75 ^^
MOIM zdaniem powinieneś mieć skille po 75 ^^
malo. <10_znakow>
pytanie na poziomie tego forum, dlaczego niby mialoby byc ironia ?
A chocby nawet z tego wzgledu ze na swiecie pvp pk by sie w koncu zajeli osoba ktora skiluje od 1k godzin. No chyba ze gramy na non-pvp z botem. :D
Demon253
25-06-2006, 11:39
Siemka jestem knightem mam 14lvl a skille 40/37 to dobre a kiedy moge isc na gs ale wale z cluba.odpiscie mi plzz
[email protected]
Arni monster
25-06-2006, 17:15
Mam skile 37/37 i 2 mlvl na 8 lvlerze (prawie 9) na jakie potwory moge chodzic skilować.
@UP
Najlepiej do kopalń koło Kazo na roty/dwarfy
@Demon253
Ekhm...poczekasz se jeszcze troche zanim ubijesz solo GSa
Btw. skille 40/37 nie są dobre, nawet powiedziałbym złe.
Piotrek Marycha
25-06-2006, 17:49
Elo Knight 10 lvl 50/50 ubija palla na 13 lvl, ale do tych skilli trzeba mieć niezłe nerwy i duuuużo czasu
1: nie ubije bo nawet nie trafi jak pal zalozy shielda
2: rzeczywiscie duuuuuzooooo ! az 2 dni!!!
Piotrek Marycha
25-06-2006, 17:53
A chocby nawet z tego wzgledu ze na swiecie pvp pk by sie w koncu zajeli osoba ktora skiluje od 1k godzin. No chyba ze gramy na non-pvp z botem. :D
zebys wiedzial, moj kumpel na 9 lvl zrobil skile 74/74 ale sie o tym dowiedzial zazdrosny 37 lvl knight z own3d skills 60/60, pewnego razu przyszedl go zabic i dostal deda od kumpla i jego monqów (MC) niestety wyżej wymieniony przyjemniaczek posiadal kolegow....
Royal M@rcin
25-06-2006, 23:57
Można iść do kopalni dwarfów koło Kazzo i skilować sobie, jeśli wam sie nudzi to poróbcie coś w między czasie np. poprzeglądajcie strony internetowe.
Ja tak robiłem i nabiłem skile 50/50 na 8 lvl :cup:
ja proponuje na 15 lvl 55/55 skille potem robic co lvl 1 skill az wyjdzie 20 lvl i 60/60 zrobic deserta potem do 30 lvl zeby wyjsc na 70/70 i masz problem z glowy
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.