Pokaż pełną wersje : Petycja w sprawe klienta Tibii pod Linuxa.
Dr. Omader
19-05-2006, 20:48
Wspólnie z serwisem Gry.linux.pl postanowiliśmy stworzyć petycje do CipSoftu w sprawie stworzenia klienta Tibii pod Linuxa.
Z racji, iż CipSoft zaimplementował w klienta Tibii obsługę OpenGL, łatwo będzie im przystosować klienta do środowiska Linuxowego.
Prosimy wszystkich chętnych o podpisanie się pod petycją. Nawet, jeśli nie używacie Linuxa, pomyślcie o innych graczach, którzy muszą sporo kombinować, aby uruchomić Tibię pod Linuxem. Klient Linuxowy pozwoliłby im łatwiej grać w Tibię. Podpis pod petycją nic was nie kosztuje poza chwilą czasu, a może naprawdę pomóc.
Petycja znajduje się pod adresem: Petycja (http://www.ipetitions.com/petition/Tibia_Linux/)
Petycja jest po angielsku, dla ludzi słabo znających ten język zamieszczamy oryginalne tłumaczenie autora petycji – Braqoon'a – redaktora naczelnego Gry.linux.pl
MMORPG Tibia jest bardzo znaną grą również wśród użytkowników Linuksa. Od momentu kiedy CipSoft zaprzestał rozwijania klienta dla Linuksa, użytkownicy tego systemu byli zmuszeni grać na innym systemie operacyjnym lub używają programów firm trzecich (Wine/Cedega), które niestety nie dają pełnej wydajności na Linuksie.
Ostatnia techniczna aktualizacja 7.7 klienta Tibii wprowadza obsługę OpenGL i DirectX 9. W naszej skromnej opinii stworzenie portu Tibii dla Linuksa jest teraz łatwiejsze niż kiedykolwiek. Z pomocą potężnego i multi platformowego OpenGL, użytkownicy Linuksa mogą teraz w 100% cieszyć się z ich ulubionej gry online z pomocą innych wielo-platformowych narzędzi do tworzenia gier, takich jak SDL lub PyGame.
W związku z tym prosimy o pełnego natywnego klienta Tibii. Prosimy o danie szansy być równym w stosunku do innych graczy oraz dać nam radość z grania w Tibię.
Aby podpisać się pod petycją należy na dole w polu "Name" wpisać swoję imię, albo przynajmniej nick z Tibii/RL, w polu "e-mail" wpisujemy adres e-mail, nie będzie na niego nic wysyłane, nie musi on też by prawdziwy, ważne żeby na taki wyglądał, wybieramy kraj, czyli Poland i naciskamy przycisk "Submit". Jeśli ktoś chce, może dopisać swój komentarz do tego, najlepiej po angielsku w polu "Comment".
Prosimy nie zaznaczać pola "Display my name as anonymous on the signatures list" gdyż wtedy petycja może nie zostać poważnie potraktowana przez CipSoft.
Podpisy pod petycją możemy oglądać po kliknięciu w zakładkę Signatures (http://www.ipetitions.com/petition/Tibia_Linux/signatures.html)
Zespoły Gry.linux.pl i Tibia.pl dziękują za każdy podpis pod petycją :)
Milan ognia
19-05-2006, 20:55
Uważam, że Tibia powinna też być pod Linuxa. Ja nie mam, ale kolega tak ;).
Popieram.
Leweracja
19-05-2006, 21:04
Tak jest.
Jestem za klientem pod Linuxa.
Mam dosc "Wine"
Tez sie pod tym podpisalem ... Tibia pod Linuxa jest wielce przydatna , ja chcialem przejsc na linuxa lecz z powodu braku tibii pod linuxa zrezygnowalem.
No no no :) Miło widzieć taki topic, ja już wczoraj się podpisałem, praktycznie cały dzień spędzam na newbie.linux.pl :D w końcu mam mandarynkę dopiero od tygodnia :)
proszę wszystkich userów na forum o podpisywanie się ;) umilcie życie innym (i mnie ;))
Uważam tę petycję za wspaniały pomysł. Oczywiście podpisałem się, bo zdarza mi się grać w Tibię pod Linuxem i byłoby dla mnie dużo wygodniejsze, gdybym nie musiał używać Wine'a.
Linuksowcow trzeba wspierac, wiec petycja poslana.
Tez wyslalem ze sie zgadzam :)
Oby CipSoft potratowal to powaznie :)
Trzymam WINDOSA na dysku tylko dlatego że Wineźle emulował Tibie.
Mam nadzieje że wreszcie zrobią ją pod LINUX'a bo zapotrzebowanie jest duże. Osobićście znam przynajmniej 10 osób które po zmianie systemu przestały z oczywistych względów grać.
Phoelerius
19-05-2006, 21:32
Done.
Down with Windows!
Lord Terus
19-05-2006, 21:48
Jupi mam nadzieje że zrobią bo tylko tibia mnie narazie do windowsa trzymała :D
:cup:
Ponadto Linux jest wiele bezpieczniejszy niż Widnows, ponieważ mało kto robi viursy pod Pingwinka (Linuxa), firewalle są dostępne za free w pełnych wersjach :p. Tyle dobrego słyszałem o Linuxie.
Czy ktoś się orientuje ile kosztuje system Linux w zł/euro ? :)
Ponadto Linux jest wiele bezpieczniejszy niż Widnows, ponieważ mało kto robi viursy pod Pingwinka (Linuxa), firewalle są dostępne za free w pełnych wersjach :p. Tyle dobrego słyszałem o Linuxie.
Czy ktoś się orientuje ile kosztuje system Linux w zł/euro ? :)0 zł :)
Obrazy płyt większości z nich są dostępne za darmo w internecie, aczkolwiek niektóre dystrybucje są płatne/posiadają płatne wersje.
A co do wirusów na Linuxa... wiadomo dla chcącego nic trudnego (czyli gdyby komuś zależało to by znalazł jakiś sposób, aby to ominąć), ale jak narazie w Linuxie panuje taka zasada, że raczej za twoimi plecami nikt nic zrobić nie może. Czyli potencjalny wirus raczej musiałby być czymś w stylu "Czy chcesz zainstalować wirusa? Tak/Nie" :P. Należy także pamiętać, że po prostu Windows jest popularniejszym system, a dla twórców takiego oprogramowania ważne jest to, aby ich "dzieło" mogło trafić do większej ilości osób.
@Conrado_161190
Lagi i freezy to wina łącza internetowego, tak więc sam system nic do tego nie ma. Jednakże gra chodzi dużo płynniej (przynajmniej u mnie w porównaniu z Windowsem).
No ja mam na szczęście neostradę od samego początku i takich problemów nie mam. A radiówki w naszym mieście (i nie tylko) to ogólnie porażka - na takim necie w Tibię nie pograsz.
Aval'yah
19-05-2006, 21:58
Podpisałem, choć sam z Linuxa nigdy nie korzystałem.
Swoją drogą, niektóre komentarze przy podpisach są zabawne ;d
Conrado_161190
19-05-2006, 22:05
Nawiazujac do tematu. Czy to prawda ze na linuxie sa mniejsze lagi, nie ma freezow itp.? Tak mi kolega mowil. Plz nie krytykujcie :p . Chcem wiedziec tylko czy to prawda.
@rothes
A muj admin muwi ze mam cos zje****** w windzie (formata nawet robilem), i polecal mi linuxa. Niestety mam radiowe i lagi ;/ . Naszczescie niedlugo zmieniam na neo~ :) Zauwazylem ze jestes z suwalk :) wiec powiem ci tylko tyle deltanet s*x.
Wędrowiec
19-05-2006, 22:05
Ludzie, nie pisze się "Linuxa" tylko "Linuksa". :cyclops:
xedhgyr zezathyn
19-05-2006, 22:19
Ja też jestem za!!
mimo iż linuksa nieużywam ani nieznam nikogo kto by go używał(w comencie napisałem tak tylko żeby było bardziej przekonująco :D )to jednak uważam że powinna być tibia na linuksa
Ja już podpisalem. Sam nie mam Linuksa, ale innym to może sie przydać.
behonder
19-05-2006, 22:49
:(współcuje tym co majom linuxa i tibie biedacy podpisalem
Martinesz
19-05-2006, 23:07
hahah good idea
fajni ludzie sie wpisuja a ich komentarze jeden typ "to ludzka rzecz spamować *Krotchy*" to wogole jakis inny. ale chce pomoc to sie liczy ;p
pozdro, Marti
Lord Karrak
19-05-2006, 23:09
Porozsyłałem ze wszystkich swoich mejli, porozsyłałem wszystkim moim kumplom, więc bedzie te kilkadziesiąt głosów. Co jak co, mi również zależy by Tibia była też na linuxie ;).
Btw, słyszałem, że inne strony fanowskie też mają wyświetlić news, podobny do tego naszego :>. I dobrze, im więcej tym lepiej!
Trzymam kciuki za powodzenie tej misji!
Pozdrawiam,
LK~
jestem absolutnie za, na moim ubunciaku niestety nie pogram sobie narazie w Tibie :|
Gollumek
19-05-2006, 23:22
ehhhhh
ja chciałem ale po kliknieciu pisze mi zebym wybral jakies dolary i nie wiem o co z tym chodzi :/
Rycerski Cinek
19-05-2006, 23:52
co to ma byc za "$" ja nic nie zaplace ;)
Martinesz
20-05-2006, 00:01
co to ma byc za "$" ja nic nie zaplace ;)
n/c po kliknieciu tzn. wsyłaniu pojawia sie, że głos został "wysłany" a te dolary to, że możesz dofinansowac strone ;P
Gniew Mroku
20-05-2006, 00:32
To ja proponuje by następna petycja była o zrobienie tibii grą open-source'ową. :D
I obrazek: http://www.uprb.edu/profesor/ntorres/Windows%20sucks.jpg
Nie zgodzą się ;) Ale milo by było z ich strny :baby:
lul wydawalo mi sie ze tibia juz byla pod linuxa... Skasowali czy co? Bo tak myslalem ze zrobili jakis download ktory wyczuwa czy do windowsa czy do linuxa i juz nie pisza tak jak kiedys.
Tibia to jedyny powód dla którego Windows jest jeszcze na dysku... niestety przez Cedegę grać się nie da, pozostaje liczyć na odzew ze strony CIPsoftu :/
Nikast Shynix
20-05-2006, 09:54
Chociaż nie mam linuxa, ani nikt z moich znajomych go nie posiada, ani też nie lubię umilać życia innym, to podpisałem tą petycję. Dlaczego? Ponieważ jeżeli ktoś używa linuxa to nie jest n00bem. Więc więcej gracz z linuxa to więcej porządnych graczy i więcej prawdziwych newbie*. A co za tym idzie: tibia będzie lepsza (o ile to możliwe**, ale jeżeli niemożliwe, to ta petycja i tak nic nie zmieni, więc lepiej zaryzykować)
*prawdziwy newbie - ktoś, kto nie umie grać, ale chce się tego nauczyć. W tym celu pyta się GRZECZNIE innych i czyta strony internetowe. Szybko się uczy, więc po max. dwóch tygodniach staje się porządnym graczem. Takich newbie lubię.
** bo już jej się chyba nie da poprawić, taka jest zwalona
Dawniej był klient pod Linuksa, ale przestali dranie go rozwijać.
Da się grać pod najnowszą cedegą.
Ja śmigam na Linuksie, w Tibię od dawna nie gram, bo to strata czasu, ale uważam, że Tibia pod Linux wręcz musi istnieć. Na Wine jest po kilkanaście FPSów i brak efektów świetlnych, a Cedega jest komercyjna i nikt zapewne nie ma ochoty za nią płacić.
Ja śmigam na Linuksie, w Tibię od dawna nie gram, bo to strata czasu, ale uważam, że Tibia pod Linux wręcz musi istnieć. Na Wine jest po kilkanaście FPSów i brak efektów świetlnych, a Cedega jest komercyjna i nikt zapewne nie ma ochoty za nią płacić.
Tak wygląda Tibia pod Cedegą:
http://img46.imageshack.us/img46/904/directx57zy.png - DirectX5 engine
http://img46.imageshack.us/img46/4817/directx99my.png - DirectX9 engine
oczywiście nie ma efektów światła
a mnie oni ryrają ale i tak sie podpisze jak ma to im cos dac:)
Z Linuxa korzystam sporadycznie, z Tibii jeszcze rzadziej. Ale ile się namęczyłem, żeby chociaż trochę rozgryźć ten system (lame plx ;p)... Więc podpisuje - trudność w posługiwaniu się tym systemem może wykluczy rzeszę nubków.
Podpisane.
Mam nadzieje że to pomoże ;]
Jestem za ! Równe prawa muszą być ! CipSoft weź się do roboty ;p
@up
noob plax ?
Z linuxa raczej nie korzystam, ale podpisałem;]
Walekifa
20-05-2006, 14:44
Mają 1 głos więcej :]
Witam, To ja jestem całym prowodyrem tej akcji i serdecznie dziękuję za wszystkie podpisy.
Kilka rzeczy :
1. Tak Tibia kiedyś była dla Linuksa, ale stworzona w TCL/TK. Ta stara technologia nie jest nawet w stanie konkurować dobrze z DirectX 5 i to chyba bylo powodem zaniechania robienia klienta dla Linuksa.
2. W chwili obecnej po ostatnim update, Tibia pójdzie tylko pod Cedega (darmowa też), wine juz ma teraz problemy po klient po update domyślnie uruchamia sie w DirectX9, a wine juz nie jest wstanie sobie poradzić).;(
3. Dla tych co nigdy nie grali na Linuksie w Tibie to tylko powiem, że Tibia nie chodzi za specjalnie (zła obsługą efektu ciemności oraz koszmarnie sie wlecze na słabszych kompach, ja na swoim AMD 900 z 512 RAM miałem mniej niż 30fps).
4. Tak Linux jest o wiele bezpieczniejszy niż Windows. Nie ma mowy o jakichkolwiek wirusach i key loggerach. Istnieją anty-wirusy dla Linuksa ale raczej są one dla osób które wykorzystują Linuksa jako serwer dla sieci, w których też są windowsy. No i co najważniejsze Linuks w wielu przypadkach o wiele szybciej chodzi niż Windows, na słabszych maszynach.
5. Jeśli chce ktoś sie zainteresować Linuksem to zapraszam do polskich dystrybucji, które za cel mają użytkowników pierwszego kontaktu (aurox.org), lub inne równie dobre jak Ubuntu, Mandriva, Fedora i masa innych.
To chyba Tyle. Dzieki jeszcze raz za wsparcie.
Bartosz Debski
Red. Naczelny
Gry.linux.pl
Świetny pomysł z tą petycją. W końcu posiadacze Linux'a też mają prawo do grania w Tibię na takich samych zasadach co posiadacze Windows'ów.
Nortonus
20-05-2006, 15:41
Podpisałem się - zawsze chciałem używać Linuxa, ale Tibia mnie trzymała przy Windowsie ;]
A zastanawialiście się jakby nazwać linuksowego klienta Tibii?
Linux+Tibia = Libia! :d
Bernabeu
20-05-2006, 16:09
sam nie mam tego problemu ale uważam że powinno się zroibć Klienta pod LInuxa co zwiększy ilośc graczya co spowoduje większe piniądze dla Cipsoftu bo im większa liczba graczy tym więcej kupowanych pacców :)
Podpisałem się, normalnie spełniło się moje marzenie :) Tak patrze jak koledzy grają w Tibię, patrzę, ale na Linuksie nie ma takiej samej tibii :( Jak będzie to super będzie :] Nie mogę się doczekać :cup: Myślę, że na moim Ubuntu Tibię odpalę ;)
Myśle że tibia pod Linuxa to bardzo by sie przydała.Sam zastanawiałem się nad Linuxem,a jakby CipSoft wprowadził linuxowy klient tibii być może przeniósł bym sie na na ten system.
Krzesław
20-05-2006, 17:34
Niech wierzący w Windowsowską teorie spiskową też mają! ;)
Hegemmon
20-05-2006, 18:19
jak głęboko sięgam pamięcią, to coś mi sięprzypomina w sprawie Tibia i Linux. Kiedyś chyba teżbyła jakaś petycja w tej sprawie, ale nic się nie powiodło.
Teraz musi być inaczej, ja juzswój głos oddałem a ty?
Amore Angel
20-05-2006, 18:44
Mam mały proble, w sumie to duzy...Po update nie mogłam sie zalogowac, kilka razy instalowalam juz na windowsie tibie 7.7 nie mam zaznaczonego 'test login server' ani zadnych takich rzczy. Gdy wpisuje swoje passy pojawia sie komunikat "Connection to a Login server..." nawet lista mi nie wchodzi. Czy ktos moze mi powiedziec co mam robic ;(
Trichondrius
20-05-2006, 18:54
Amore Angel@
Co ma Twój problem do petycji :>?
ToPiC:
Jestem 2562 osobą która podpisała sie podtym =]:cup: :cup: , no ale widze kilak takich samych nicków w tej petycji ....
Amore Angel
20-05-2006, 18:58
No nic^^ ale ja juz nie wiem co robic!! i chcialam poprostu spytac czy ktos inny wie :)
Witam, To ja jestem całym prowodyrem tej akcji i serdecznie dziękuję za wszystkie podpisy.
Kilka rzeczy :
1. Tak Tibia kiedyś była dla Linuksa, ale stworzona w TCL/TK. Ta stara technologia nie jest nawet w stanie konkurować dobrze z DirectX 5 i to chyba bylo powodem zaniechania robienia klienta dla Linuksa.
2. W chwili obecnej po ostatnim update, Tibia pójdzie tylko pod Cedega (darmowa też), wine juz ma teraz problemy po klient po update domyślnie uruchamia sie w DirectX9, a wine juz nie jest wstanie sobie poradzić).;(
3. Dla tych co nigdy nie grali na Linuksie w Tibie to tylko powiem, że Tibia nie chodzi za specjalnie (zła obsługą efektu ciemności oraz koszmarnie sie wlecze na słabszych kompach, ja na swoim AMD 900 z 512 RAM miałem mniej niż 30fps).
4. Tak Linux jest o wiele bezpieczniejszy niż Windows. Nie ma mowy o jakichkolwiek wirusach i key loggerach. Istnieją anty-wirusy dla Linuksa ale raczej są one dla osób które wykorzystują Linuksa jako serwer dla sieci, w których też są windowsy. No i co najważniejsze Linuks w wielu przypadkach o wiele szybciej chodzi niż Windows, na słabszych maszynach.
5. Jeśli chce ktoś sie zainteresować Linuksem to zapraszam do polskich dystrybucji, które za cel mają użytkowników pierwszego kontaktu (aurox.org), lub inne równie dobre jak Ubuntu, Mandriva, Fedora i masa innych.
To chyba Tyle. Dzieki jeszcze raz za wsparcie.
Bartosz Debski
Red. Naczelny
Gry.linux.pl
Odnośnie posta - polecam SUSE dla początkujących (i tak Gentoo jest najlepszy : )) (http://pl.wikipedia.org/wiki/Linux)
-=DanieL=-
20-05-2006, 22:12
Moim zdaniem powinniście usunąć komenty do podpisów w petycji bo to was kompromituje. Znajdują się tam podpisy typu "fuck tibia" "cipsoft loosers" albo " 2860 jevoc what is linux" To raczej nie przekona cipsoftu ;).
Jeśli już ktoś to pisał wcześniej to sorry bo nie czytałem komentów.
>(i tak Gentoo jest najlepszy : )
Ale nie dla początkujących :) Muszę kiedyś się za niego wziąć.
Podpisujcie się, podpisujcie :) Wreszcie będę mógł grać w tibię 8o
suchyxxx
21-05-2006, 01:07
Suse 10.1-niby ładny i prosty ale wlecze się strasznie mimo mojego dobrego kompa-mam 640 ram i zanim suse się uruchomi to mija jakiś czas-fakt że dużo usług jest włączonych niepotrzebnie i można je wyłączyć ale zwykły user może miec z tym kłopopty i nie wiedzieć do czego służą niektóre skrypty startowe.Co do gentoo to jest super ale trudny a instalacja programów itp to masakra bo długo trwa-kompilacja ze źródeł jest strasznie wolna niestety.Co do mandrivy uważam że jest the best-niby bajerowana taka i banalna ale nigdy nie powodowała zwiech u mnie,przejrzysta,obsłyuga mp3 i wma na dzień dobry itp.W dodatku dosyć szybko chodzi a napewnio szybciej niz suse.W suse 10.1 mam problem bo zainstaluję i wszystko ok ale robię reboot i bez powodu z mojej strony ixy robią dobranoc a gnome nie chce si uruchomić bo nawet jak ixy zaskoczą to gnome wgrywa się i wgrywa i nagle przestaje bo nie potrafi przywrócić zmian z poprzedniej sesji-kasuję pliki gdzie zapisane są zmiany sesji i żeby uruchomił gnoma od nowa ale ten dalej nie wczytuje się i się zacina i klapa i nic nie mogę zrobić-bardzo stabilny ten gnome na suse jak nie powiem co.
suchyxxx
21-05-2006, 01:14
jak mona dać suse 10.1 z xorg 6.9 i xglem? Xgl do poprawnej pracy wymaga xorg 7.0.Co prawda na suse z xorgiem 6.9 chodzi jakoś ten xgl i mnie zachwycił ale te liczne padnięci xorga mnie denerwują
Hegemmon
21-05-2006, 01:27
Moim zdaniem powinniście usunąć komenty do podpisów w petycji bo to was kompromituje. Znajdują się tam podpisy typu "fuck tibia" "cipsoft loosers" albo " 2860 jevoc what is linux" To raczej nie przekona cipsoftu ;).
Jeśli już ktoś to pisał wcześniej to sorry bo nie czytałem komentów.
1. to NIE jest nasza petycja, my zamieściliśmy tylko informacje o niej.
2. bezkomentarzowa petycja na pewno nie wzbudziłaby zainteresowania CipSoft-u. Poza tym pozytywnych komentarzy nie brakuje
Od dość dawna używam Linuxa. Chciałem oczywiście na nim grać w Tibie. Po przeczytaniu że jest to możliwe tylko poprzez Wine spróbowałe (nie wyszło :P). Cieszę się więc że taka petycja zostanie złożona. Może CipSoft coś naskrobie dla Pingwinka :)
D Rookmaster
21-05-2006, 09:44
Tibia pod linuxem MUSi być bo jest za darmo, a windows nie.
2 ludzi stworzyło linuxa i zrobili go specjalnie za free.
Microsoft za bardzo wykorzystuje to , że wiele gier nie działa na linuxie.
TRZEBA to zmienić.
Podpisuje się.
Właśnie się podpisałem :)
Świetny pomysł!
Pozdrawiam
Suse 10.1-niby ładny i prosty ale wlecze się strasznie mimo mojego dobrego kompa-mam 640 ram i zanim suse się uruchomi to mija jakiś czas-fakt że dużo usług jest włączonych niepotrzebnie i można je wyłączyć ale zwykły user może miec z tym kłopopty i nie wiedzieć do czego służą niektóre skrypty startowe.Co do gentoo to jest super ale trudny a instalacja programów itp to masakra bo długo trwa-kompilacja ze źródeł jest strasznie wolna niestety.Co do mandrivy uważam że jest the best-niby bajerowana taka i banalna ale nigdy nie powodowała zwiech u mnie,przejrzysta,obsłyuga mp3 i wma na dzień dobry itp.W dodatku dosyć szybko chodzi a napewnio szybciej niz suse.W suse 10.1 mam problem bo zainstaluję i wszystko ok ale robię reboot i bez powodu z mojej strony ixy robią dobranoc a gnome nie chce si uruchomić bo nawet jak ixy zaskoczą to gnome wgrywa się i wgrywa i nagle przestaje bo nie potrafi przywrócić zmian z poprzedniej sesji-kasuję pliki gdzie zapisane są zmiany sesji i żeby uruchomił gnoma od nowa ale ten dalej nie wczytuje się i się zacina i klapa i nic nie mogę zrobić-bardzo stabilny ten gnome na suse jak nie powiem co.
No to ja polecam KDE na SUSE Linux. A nie GNOME.
Btw. Ja osobiście nie mam problemów z SUSE, a mój komp wcale taki boski nie jest.
@Gentoo
Może nie jest dla początkujących, a raczej na pewno (kompilacja ze źródeł etc.). Mimo to słyszałem same komplementy pod adresem tej dystrybucji, tak więc polecam.
Dexter89
21-05-2006, 11:58
Ja osobiście dla początkujacych polecam Mandrive. Jest bardzo prosta obsluga, latwa instalacja samego systemu, jak i oprogramowania na niego.
suchyxxx
21-05-2006, 12:50
jak dla mnie to mandriva najfajniejsza i najlepsza zaraz obok suse-1 miejsce mandriva a drugie suse czy fedora czy ubuntu.Tylko jest problem-mandriva jest w starej wersji 2006 od jakiś paru miesięcy i nie chcę instalować czegoś aby potem kilkanaście godzin updatować za pomocą urpmi cały system prawie.Poczekam na mandrivę 2007 tylko ciekawe kiedy wyjdzie bo beta 3 2006.1 jest już od kilku miesięcy i nie idzie
Bardzo sie ciesze ze nareszcie ktos pomyslal o tych osobach ktore zmuszone byly skonczyc z tibia tylko i wylacznie z tego powodu bo musialy zmieniac system.Sam jestem taka osobą.Skonczylem grac w ta gre 4 miesiace temu i bardzo bym chcial zaczac grac spowrotem...Mam nadzieje ze CipSoft nieokaze sie "leniami" i bedzie im sie chcialo zrobic klijenta Tibi na Linuxa. :):)
Też wysłalem petycję ;]. Oby CipSoft przyjął. B)
Hehh.. A ja już sie wnerwiłem, bo musze mieć Linuxa(a myślałem, że sobie nie pogram) ..Ale widze, ze to sie zmiania :)
Tallorian
21-05-2006, 21:36
Ja linuxa nie mam ale jesli ma to pomoc..
Polecam Linux'a Ubuntu.Poniewaz jest jakby połączeniem windowsa i linuxa.Co prawda nie jest to jakis nowy linux ale mnie sie podoba.
Tak, najwyzszy czas sie podpisać pod petycją ;].Chociaz i tak wiecej korzystam z Windowsa ale jesli to ma pomoc komukolwiek to porsze bardzo podpisze sie.;)
Też się podpisałem. Nam to nic nie szkodzi a innym może pomoże :):)
alanlol10
22-05-2006, 14:47
Pay To: iPetitions
Payment For: Support iPetitions.com -- your donation, no matter how small, helps.
Amount: $25.00 USD
Shipping & Handling: $0.00 USD
Total Amount: $25.00 USD
lol tam pisało ze niebedziemy płacic!!
Dexter89
22-05-2006, 21:09
Juz oddales glos jezeli takie cos ci sie pojawilo. To jest tylko po to gdybys chcial wspomoc ten server na ktorym jest ta ankieta. Powtarzam JUZ ODDALES SWOJ GLOS W PETYCJI B) :cup: :balwanek:
Równouprawnienie dla wszystkich ;Pp
suchyxxx
23-05-2006, 11:59
zainstalowałem suse 10.1 z kde i xglem i wszystko pięknie i stabilnie chodzi-na gnomie się wieszao i padał gnome całkowicie i nie dało się potem uruchomić.Jednak wolę kde tylko jeszcze muszę mieć repozytoria do smarta do suse 10.1 aby pościągać media playery i kodeki a będzie gitez
zainstalowałem suse 10.1 z kde i xglem i wszystko pięknie i stabilnie chodzi-na gnomie się wieszao i padał gnome całkowicie i nie dało się potem uruchomić.Jednak wolę kde tylko jeszcze muszę mieć repozytoria do smarta do suse 10.1 aby pościągać media playery i kodeki a będzie gitez
Na SUSE TYLKO KDE.
http://www.kde.org/ <- Czekerap.
Osobiście używam WinaXP ( moim zdaniem jest stabilniejszy itd, ale nie w tym rzecz ) jednak zgadzam się w 100% z waszą akcją! Przecież musi być toleracja, jest bardzo wielu graczy, którzy bardzo by chcieli grać lecz nie moga bo mają Linuxa POPIERAM
btw. może te CiPy to rasiści,.bo nie da się być czarnym w Tibii ;p
lol tam pisało ze niebedziemy płacic!!
czy ty jesteś aż tak mało inteligentny, wiesz co oznacza słowo donation, jeśli nie zapraszam- www.e-dict.pl :)
LarvaExotech
23-05-2006, 18:56
może te CiPy to rasiści,.bo nie da się być czarnym w Tibii ;p
I dobrze, że nie da się być czarnym w Tibii; nie mieli by życia. (... woops zapędziłem się ;) )
Osobiście używam WinaXP ( moim zdaniem jest stabilniejszy itd, ale nie w tym rzecz ) jednak zgadzam się w 100% z waszą akcją!
<krztusi sie> eeeee? WInXP stabilniejszy od Linuksa? aż sie poplułem. No ale nic, przecież to "wolność słowa i wyznania"
<krztusi sie> eeeee? WInXP stabilniejszy od Linuksa? aż sie poplułem. No ale nic, przecież to "wolność słowa i wyznania"
"Wolność pieprzenia głupot" Tak bym to nazwał! :')
@Lekjam
Wyobraź sobie, że paradoksalnie dlatego nie ma czarnych w Tibii żeby zapobiec rasizmowi jako takiemu. Co do " Przecież musi być toleracja" to kolejna głupota. Chyba nie myślisz, że CipSoft uważa Linuksa za be i dlatego nie ma Tibii linuksowych do ściągnięca z tibia.com, ech?
[..]
btw. może te CiPy to rasiści,.bo nie da się być czarnym w Tibii ;p
[..]
Rasisci? hehe, malo powiedziane ;) to faszysci! czemu nie ma polskich serwerow? czemu nie mozna pograc sobie zydem?
Wiedźmin
24-05-2006, 15:07
I dobrze, że nie da się być czarnym w Tibii; nie mieli by życia. (i słusznie!)
NIe wiem czy to żart czy nie, ale ci się nie udał. (chyba, żejakoś źle zinterpretowałem, to mnie oświeć <cenzura>)
Rasisci? hehe, malo powiedziane ;) to faszysci! czemu nie ma polskich serwerow? czemu nie mozna pograc sobie zydem?
Zydzi w swiecie fantasy? Zastanow sie czlowieku -.-
Moim zdaniem taka petycja jaka jest teraz nie ma sensu. Spojrzcie na jej formę, więkoszść ludzi podaje swoje nicki, duzo ludzi wpisuje sie dwa razy, a do tego te komentarze (poczytajcie co ludzie pisza) Jak Cipsoft ma traktowac taką petycje poważnie jak ona nie jest poważna. Nie mowie tu o tereści ale u żytkownikach którzy sie wpisuja. IMHO jak robic już potycje to samemu napisc system do jej robienie i kontorlowac wpisy ktos nie daje imienia i nazwiska WON!
Dziękuje za wysłuchanie
Transparent Ghost
27-05-2006, 19:12
Na jakim wy świecie żyjecie. Czy nie widzicie jak cipsoft olewa graczy ... Przeciez oleje i was na całej lini i po co to robić złudną nadzieje ...
Ale nieźle się uśmiałem przeglądając komentarze:
bobi ziom chce aby był klient pod linuxa bo bede mógł grać na bezpłatnych kafejkach internetowych
michal super gra polecam
Kokos Cip soft prosimy pomyśl o innych.
Xemo Ravron DAJCIE IM TIBIE!!!!!
LEo ja sie zgadzam, zeby zadni chakerzy i thiefy nie weslzy tylko
Jednak plotki o inteligencji ludzi grających w tibie nie są kłamstem ;)
A ja myśle nad zrobieniem petycji o zniesienie "łamalności spearów" :D
A tak na serio:
U mnie w szkole na Linux'ach pracujemy. Jest Wine zainstalowany, i każdy gra w Tibie, chociaż jest zakaz. Lepiej Wine sobie wszyscy ściągnijcie ;)
ja rowniez uwazam ze tibia powinla byc pod Linuxa:)
Animatrix
31-05-2006, 19:39
A ja myśle nad zrobieniem petycji o zniesienie "łamalności spearów" :D
A tak na serio:
U mnie w szkole na Linux'ach pracujemy. Jest Wine zainstalowany, i każdy gra w Tibie, chociaż jest zakaz. Lepiej Wine sobie wszyscy ściągnijcie ;)
Ja mam lina i jakoś wine nie moge zainstalować czemu? to proste wine teraz jest płatne X( a poza tym tibia na linuxa jest moim zdaniem dobrym rozwiazaniem nie słyszałem jeszcze żeby zrobili jakiegoś keylogera na lina jeżeli znacie jakieś keylogery to piszcie :D
Ja mam lina i jakoś wine nie moge zainstalować czemu? to proste wine teraz jest płatne
Cos Ci sie chyba pomylilo.
Wine ciagle jest na licencji LGPL, jest darmowe i to sie nie zmieni.
Cos Ci sie chyba pomylilo.
Wine ciagle jest na licencji LGPL, jest darmowe i to sie nie zmieni.
CHyba pomylił Wine z Cedegą.Bo Cedega jest płatna, raczej.
Wiedźmin
07-06-2006, 14:11
Ale mi nawet na Wine nie idzie :P. Pozatym jeżeli chodzi o porównanie grafiki na Winie, a
w tibi na widowsie to naprawde śmieszne.
Ooops... invalid or missing petition page.
You've tried to look at a petition page that does not exist on iPetitions.com or it is not yet up and running. You can try searching for this petition on our Search page.
Petycja przepadła?
Szkoda bo chcialem sie dopisac. Ja jestem za, zalamalem sie najpierw gdy zobaczylem efekty swietlne na wine, potem gdy po update przestala dzialac tibia;( .
Jak juz im sie niebedzie chcialo robic, to niech pozwola robic klienta tibi na licencji gpl, programisci napewno sie znajda, no i niech zrobia instalke w formacie rpm bo nielubie sie babrac z tar.gz lub tar.bz2 :P , MANDRIVA & KDE RULEZ!! Jesli jeszcze ktos sie zastanawia nad tym czy zainstalowac linuksa to polecam linux.pl, lub www.mandriva.pl
http://gry.linux.pl/?id=news&show=3309&kom=1
I po ptakach.CHociaz moze w niedlugiej przyszlosci dadza wersje pod Linuksa
Ihahahahah! A wiecie ze jest juz FedoraCore 6 test 1
xD
A wiecie ze jest juz FedoraCore 6 test 1
xD
Fedora... Dystrybucja, w której mężnie pokonuje się problemy... których nie ma w żadnej innej... :P
Fedora... Dystrybucja, w której mężnie pokonuje się problemy... których nie ma w żadnej innej... :P
e tam, Fedora fajna jest.
Zara Isel
23-06-2006, 16:37
Ja się podpisałem. Moim zdaniem lepiej jest grać w Tibię na Linuxie gdyż Linux (w moim przypadku) jest szybszy. Trzymam jeszcze na Windowsie tylko ze względu na Tibię. Pomóżcie w dobrej sprawie.;) ;)
verques soldiniss
19-08-2006, 23:01
@up
a mozliwe ze jakikolwiek linux <nawet SUSE> jest wolniejszy od jakiegokolwiek windowsa <nawet 3.11>
watpie;p
chociaz 3.11 w swoich 'funkcjach' byl chyba nawet ubozszy niz dos ;p
Ja się podpisałem. Moim zdaniem lepiej jest grać w Tibię na Linuxie gdyż Linux (w moim przypadku) jest szybszy. Trzymam jeszcze na Windowsie tylko ze względu na Tibię. Pomóżcie w dobrej sprawie.;) ;)
Zapraszam na tibia.com po update dali tam instrukcję jak odpalić tibię na linuxie. Poszukaj, chyba w helpie ;)
No wkońcu, i bardzo dobrze. Czemu tylko Windowsy mają grać ; )? Jak została stworzona nowa wersja tibi, to odrazu trzeba było robić pod Linuxa a nie -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.