Pokaż pełną wersje : Czy knight to oby taka nudna profesja?
Siema! Gram knightem. Przed nim miałem każdą profesję oprócz druida. Knight tak, jest nudny jak ma slabe skille. Ale przecierz jezeli masz qupla druida sorca prosisz o ghoula i trenisz. Ja tak na 20 lvl wbilem po 75 skille :D Moge sobie expic gdzie tylko chce, a lvl-e ida bardzo szybko no i nawet uhow nie marnuje, a exp sie zwraca bo robie lootbaga. A na h-lvl tluczesz dl'e dragi wszystko jest pieknie bo loocik na dragach prawie sie zawsze zwraca sam zysk no i nie mosisz przezywac stresu zwazanego z lagami (nie to co palek jak go guard dorwie) Trzeba tylko 1 lody przelemac jezeli chodzi o skille a potem to juz leci ;)
No właśnie oto chodzi, że hunt na dragach nie zawsze sie zwraca. Pozatym był już chyba taki temat. Inna sprawą jest to, że wytrenowanie skilli 75 75 też trwa i to własnie trening jest najnudniejsza sprawa u knighta. Bo siedzenie przy komputerze i gapienie sie na roty/slimy/ghoule etc nie jest przyjemne.
No właśnie oto chodzi, że hunt na dragach nie zawsze sie zwraca. Pozatym był już chyba taki temat. Inna sprawą jest to, że wytrenowanie skilli 75 75 też trwa i to własnie trening jest najnudniejsza sprawa u knighta. Bo siedzenie przy komputerze i gapienie sie na roty/slimy/ghoule etc nie jest przyjemne.
Na 80 lvl sie zwraca gorzej jak idziesz sam lub w teamie do 40-60 lvl to moze sie nie zwrocic ale jak solo walisz po pare godzin i traktuejsz to nie jako hunt ale expienie to loot sam wypada :D A co do skillli to kto ci sie karze gapic na kompa idziesz w jakies ladne miejsce ustawiasz afk raz na 15 min poruszasz sie i good :)
Jak poleca Draggy shieldy i wandy to sie zwróci.
Zostawiasz na afku i botcie przychodzi GM/albo PK i masz problem..
Pozatym na 80lv nie wiem czy nie bardziej oplacalne jest np. cyclopolis.
Jezeli nie masz kasy na zainwestowanie w uhy to nie idz na dragi tylko exp na cyclopolis, ale jak zainwestujesz masz duzo hp dobre skille i umiesz blokowac dragi to zycie nie bedzie ci tak szybko leciec i nie koniecznie musze ci wandy wylatywac albo d shieldy moga takze serpent swordy w wiekszych ilosciach ja bedac w venore dragon lair na 2 godzinnym hunciku to zawsze mi cos wypadlo i mialem na uhy ;)
Snajperov
21-05-2006, 12:03
knight rox :]
Dobre skile i fast exp
Ja tak na 20 lvl wbilem po 75 skille :D Moge sobie expic gdzie tylko chce, a lvl-e ida bardzo szybko no i nawet uhow nie marnuje
W tym rzecz ze nie mozesz. Jestes ograniczony do tego samego co knight 65/65 na tym samym levelu, tylko w niektorych sytuacjach bedziesz expil nieco szybciej.
. Bo siedzenie przy komputerze i gapienie sie na roty/slimy/ghoule etc nie jest przyjemne.
a mi się tam przyjemnie treni ;] .
jak sobie pomyślę, że w końcu dobiję te j*bane skille i zakupię pacca i będę biegAĆ po scarabach, to mine motywuje :D
Elesar Inferno
22-07-2006, 17:24
@up
Motywacja to podstawa ^^
@topic
Absolutnie tak nie uwazam poniewaz gralem juz druidem(29lvl) pallem(23lvl) (Wiem ze nie sa to interesujace osiagniecia ale wystarczy zeby "cos" wiedziec o tibii) Ale najbardziej spodobal mi sie knight bo pallkiem wpadlem w rutyne cyce/depo/cyce/depo..... druid to nuda a knight ani nie jest nudny ani raczej nie wpadne nim w rutyne dlatego ze knight moze sobie spokojnie chodzic w ciasnych korytarzach jaksiniach itp. wiec zawsze zwiedzam inne miejscówki jak mi sie nudzi to tyle.
Arcydemon
22-07-2006, 17:47
czytam sobie pierwszy post i nasuwa [ó?] mi sie szybka odpowiedź, że nie możesz expić wszędzie, bo masz za mało HP i te skile nie są potrzebne, bo wcale nie expisz szybciej.... ale Vil mnie ubiegł :P
przełamać lody, nabić skile... ale te skile w c***a wolno lecą... w ogóle się ten zielony paseczek nie zwiększa... masakra. jak można mieć 100+/100+ ? O.o mi juz chyba nawet szkoda prądu na skilowanie :P
mi juz chyba nawet szkoda prądu na skilowanie :P
ano mi szkoda na tibie-komp wlaczony, bo sie film sciaga to czasem mozna usasc i sie lognac.
Knight nie jest nudny? Opowiem wam moja historie rozwoju postaci w skrocie:
-zalozenie knighta, nie granie nim przez ponad 1 rok (lol)
-wbicie skili 50/50 i expienie do 15 lvla (lol)
-wbicie 63/63 i expienie do 35 lvla
-wbicie skili 70/70 i expienie non stop w miejscach takich jak : elf fortress, cyce oraz slimy na pohu, senja. W ten sposob uplywal czas od 35lvla do 50lvla... tibia zaczynala sie robic nudna (jeden lvl wpadal w jeden dzien, gora dwa dni)
-wytrenowanie skili 76/74
-zakupienie PACC
-expienie na dworcach do 59 lvla (300k~ expa wbilem na tombach i ukrytych scarabach)
Po tym wszystkim poczulem okropna monotonie-co mi z tego, ze expie z niezla predkoscia i zarabiam przy tym 4-6k na godzine jesli to nudne!
Kolejena sprawa: gdzie bende teraz expil? Co mam wbic skile 85/85 i leciec na dragi? Nie chce mi sie... a gdybym mial dalej te dworci meczyc to by mnie szlag trafil (moze nie trafil, bo wiadomo... szlag ma zeza...). Scaraby i tomby jeszcze gorsze-niedosc , ze nudne rundki w koleczko to jeszcze zyski sa mizerne. Elf fortress-mam dosc, chociaz dobre. Dragi-nie dziekuje za slaby jeste.
Po tym wszystkim poczulem okropna monotonie-co mi z tego, ze expie z niezla predkoscia i zarabiam przy tym 4-6k na godzine jesli to nudne!
Kolejena sprawa: gdzie bende teraz expil? Co mam wbic skile 85/85 i leciec na dragi? Nie chce mi sie... a gdybym mial dalej te dworci meczyc to by mnie szlag trafil (moze nie trafil, bo wiadomo... szlag ma zeza...). Scaraby i tomby jeszcze gorsze-niedosc , ze nudne rundki w koleczko to jeszcze zyski sa mizerne. Elf fortress-mam dosc, chociaz dobre. Dragi-nie dziekuje za slaby jeste.
Myślałeś kiedyś o expieniu na orc fortecs? Jak nie to spróbuj skoro masz takie skille[wyprzedzając pytanie skąd brać kase na uhy, to odpowiedz brzmi: uhów praktycznie się nie używa - kupujesz 20bp mana fluidów i jedziesz exurą :)]. A tak poza tym to guardy, mintwalin, poh[całe, nie tylko slimy], tomby...
I cierpliwości, gra knightem zaczyna się dopiero po ~80lvl :)
Myślałeś kiedyś o expieniu na orc fortecs? Jak nie to spróbuj skoro masz takie skille[wyprzedzając pytanie skąd brać kase na uhy, to odpowiedz brzmi: uhów praktycznie się nie używa - kupujesz 20bp mana fluidów i jedziesz exurą :)]. A tak poza tym to guardy, mintwalin, poh[całe, nie tylko slimy], tomby...
I cierpliwości, gra knightem zaczyna się dopiero po ~80lvl :)
Mogles nie pytac, bo to dla mnie odpowiedni temat do dyskusji. ;)
Guardy-za czasow dinozaurow byly dobre dla knioghta-teraz to waste i exp 2x nizszy niz gdzie indziej.
OF-probowalem, ale wychodzilem na 0 robiac ledwo 20k/h, a jak chodzilem na wieksze respy wewnatrz to ledwo uchodzilem z zyciem. Czasem jak dobrze sie halbardy syply to mozna zarobic, ale exp porownywalny ze scarabami a ryzyko wieksze.
Mintwail-zajete 23h na dobe, kolejki czasem na 2 dni do przodu. Dobre ale jak mozna wywalic ekipe albo wbic po ss-a ja gram nawet w lecie tylko po nocach.
Caly PoH-raczej waste jesli chodzi o bicie rowniez dsow i gsow, tam oplacalne jest dla knighta: cyce, slimy i dragi (moze jeszcze ghoule i skieletony ;)
Pozatym na Eternii, ktora jest dosyc stara a ludzie wciaz nie potrafia zmienic nawykow jest tam niezly tlok.
Tomby-nawet dobre ale wkurzaja mnie stalkery i ghoust, na ktore trzeba miec zawsze troche hmmow a te najtansze nie sa.
Zobaczymy po update pewnie znowu bende gral przez pare tygodni po 3h+ dziennie i expil na nowych terenach jak na moich dworcach. ;)
Uprzedzam: Kryjowka piratow, fanatycy i te ochydne robale zajete do grudnia-potem znowu bende narzekal na monotonie.
@up
Na Stalkery lepiej używać LMM. Są o wieeeleee tańsze, a efekt jest taki sam jak przy HMM - Stalker się pojawia, a o to chyba nam chodzi :>
Soldier of Harlen
24-07-2006, 21:51
Czy knight to oby taka nudna profesja?
Nie.
Ale przecierz jezeli masz qupla druida sorca prosisz o ghoula i trenisz.
Mozliwe tylko na swiatach pvp i pvp-e.
Ja tak na 20 lvl wbilem po 75 skille Moge sobie expic gdzie tylko chce
Nie mozesz.
a exp sie zwraca bo robie lootbaga
Od kiedy "exp sie zwraca"? Nie rozumiem... Zwracac to sie moze kasa. -.-
A na h-lvl tluczesz dl'e dragi wszystko jest pieknie bo loocik na dragach prawie sie zawsze zwraca sam zysk
Bzdura. Bardzo rzadko sie zwraca na dragach za uhy.
no i nie mosisz przezywac stresu zwazanego z lagami
Musisz bo na freezie spokojnie cie zabija nawet scaraby.
trening jest najnudniejsza sprawa u knighta. Bo siedzenie przy komputerze i gapienie sie na roty/slimy/ghoule etc nie jest przyjemne.
A po co sie na nie gapic? mozna w tym czasie np pisac posty na forum. :]
Na 80 lvl sie zwraca
Nieprawda.
gorzej jak idziesz sam lub w teamie do 40-60 lvl
Nie "moze" sie nie zwrocic tylko na 100% sie nie zwroci.
jak solo walisz po pare godzin i traktuejsz to nie jako hunt ale expienie to loot sam wypada
Sęk w tym ze ten loot jest malo wartosciowy.
A co do skillli to kto ci sie karze gapic na kompa idziesz w jakies ladne miejsce ustawiasz afk raz na 15 min poruszasz sie i good
Przez 15 minut spokojnie zabijesz potwora na full defie. (no chyba ze masz tutaj na mysli trening z summonami ale to wtedy moze cie zabic pk lub gm cie zlapac na afkowaniu i zbanowac)
Jak poleca Draggy shieldy i wandy to sie zwróci.
Niekoniecznie. Wszystko zalezy od tego ile ich poleci.
Zostawiasz na afku i botcie przychodzi GM/albo PK i masz problem..
Bot jest niepotrzebny do trenowania z summonami.
Pozatym na 80lv nie wiem czy nie bardziej oplacalne jest np. cyclopolis.
Na 100% jest bardziej oplacalne.
Jezeli nie masz kasy na zainwestowanie w uhy to nie idz na dragi tylko exp na cyclopolis
Tam tez sie trzeba uhac od czasu do czasu. Rzadko, bo rzadko, ale trzeba. Sama exura na pewno nie wystarczy (jesli nie pijemy manaskow).
ale jak zainwestujesz masz duzo hp dobre skille i umiesz blokowac dragi to zycie nie bedzie ci tak szybko leciec i nie koniecznie musze ci wandy wylatywac albo d shieldy moga takze serpent swordy w wiekszych ilosciach
Ale to wtedy ci sie na 100% nie zwroci.
ja bedac w venore dragon lair na 2 godzinnym hunciku to zawsze mi cos wypadlo i mialem na uhy
Na jakim lvlu tam byles?
Wiem ze nie sa to interesujace osiagniecia ale wystarczy zeby "cos" wiedziec o tibii
Raczej nie wystarczy.
Ale najbardziej spodobal mi sie knight bo pallkiem wpadlem w rutyne cyce/depo/cyce/depo.....
Widac nie umiesz grac palkiem.
druid to nuda
Bzdura.
a knight ani nie jest nudny ani raczej nie wpadne nim w rutyne
Tak samo moze wpasc w rutyne jak kazda inna profesja.
czytam sobie pierwszy post i nasuwa [ó?] mi sie szybka odpowiedź, że nie możesz expić wszędzie, bo masz za mało HP i te skile nie są potrzebne, bo wcale nie expisz szybciej.... ale Vil mnie ubiegł
Expisz szybciej, ale minimalnie.
w ogóle się ten zielony paseczek nie zwiększa
Powoli, ale sie zwieksza.
jak można mieć 100+/100+ ?
Normalnie - na poczatku skillujac a potem expiac.
-zalozenie knighta, nie granie nim przez ponad 1 rok (lol)
To po co go zalozyles w ogole?
-wbicie skili 50/50 i expienie do 15 lvla (lol)
Nie rozumiem twojego "lola" bo nie ma w tym nic smiesznego.
Kolejena sprawa: gdzie bende teraz expil?
W roznych tombach na roznych poziomach.
Co mam wbic skile 85/85 i leciec na dragi?
Mozna sporobowac ale na tym lvlu to nieoplacalne.
a gdybym mial dalej te dworci meczyc to by mnie szlag trafil (moze nie trafil, bo wiadomo... szlag ma zeza...).
To ich nie męcz i cie szlag nie trafi, proste.
Scaraby i tomby jeszcze gorsze-niedosc , ze nudne rundki w koleczko to jeszcze zyski sa mizerne.
Wlasnie zyski sa tam najlepsze a rundek nikt ci nie karze robic bo mozna co kilka godzin zmieniac tombe i poziom dla urozmaicenia expienia.
Myślałeś kiedyś o expieniu na orc fortecs?
Na tym lvlu to bylby waste.
Jak nie to spróbuj skoro masz takie skille
skille to nie wszystko, trzeba jeszcze miec duzo hp i duzo wyciagac z uha.
wyprzedzając pytanie skąd brać kase na uhy, to odpowiedz brzmi: uhów praktycznie się nie używa - kupujesz 20bp mana fluidów i jedziesz exurą
Zycze powodzenia w leczeniu sie exura po atakach takich potworow jak zerk czy leader.
A tak poza tym to guardy
Dla knighta akurat nieoplacalne.
poh[całe, nie tylko slimy],
Czyli mam rozumiec ze gsy tez bijemy knightem? 8o
I cierpliwości, gra knightem zaczyna się dopiero po ~80lvl
Nie. Gra knightem zaczyna sie od 8 lvla.
Caly PoH-raczej waste jesli chodzi o bicie rowniez dsow i gsow, tam oplacalne jest dla knighta: cyce, slimy i dragi (moze jeszcze ghoule i skieletony
A na tych oplacalnych dla knighta potworach jest tam bardzo duzo ludzi.
Tomby-nawet dobre ale wkurzaja mnie stalkery i ghoust, na ktore trzeba miec zawsze troche hmmow a te najtansze nie sa.
Na stalkery gfb, na ghosty hmmy. I pisze sie "ghost" a nie "ghoust". -.-
@up
Na Stalkery lepiej używać LMM. Są o wieeeleee tańsze, a efekt jest taki sam jak przy HMM - Stalker się pojawia, a o to chyba nam chodzi :>
A najlepiej z gfb bo z lmm nie zawsze sie trafi w stalkera.
@up
Wybacz, ale jak nie trafisz z LMM to próbujesz jeszcze raz, masz 8 możliwości do wyboru. Nie jest w praktyce trudno trafić. GFB jest cholernie drogi w porównaniu do LMM.
A po co sie na nie gapic? mozna w tym czasie np pisac posty na forum.
Bot jest niepotrzebny do trenowania z summonami.
Jeszcze trzeba palić mane..
Przez 15 minut spokojnie zabijesz potwora na full defie. (no chyba ze masz tutaj na mysli trening z summonami ale to wtedy moze cie zabic pk lub gm cie zlapac na afkowaniu i zbanowac)
Czy Wy sie kiedys ludzie nauczycie ze AFK do 15 min nie jest zbrodnia?! Od niemal 2 lat pisania na tym forum (czytam "nieco" dluzej) wszystkim razem i kazdemu z osobna trzeba mowic, ze jezeli GM nie "zastanie" was przy kompie to ma OBOWIAZEK odczekac te 15 min (chyba ze rzucicie czar albo bedziecie lowic ryby, a nadal nie odpowiecie mu na "hi") i jezeli po 15 min was nie wyloguje dostajecie bana. Tak trudno na to wpasc? PK to inna sprawa.
Aha i jeszcze jedno: Soldier of Harlen juz nie przesadzaj z rozbijaniem kazdego posta z calego tematu na pojedyncze zdania i omentowaniem ich z osobna. Wiem ze trendy i cool wyglada schemat: cytat>komentarz>cytat>komentarz>cytat>... ale tutaj lekko przegiales.
Bradwen Hellscream
26-07-2006, 02:43
niestety.. knight jest nudną postacią ; ] żenująco monotonnne i nudne expienie ( wręcz masochizm bez odpowiednich skilli ) + brak możliwości wykazania się w pvp
to tyle ; )
niestety.. knight jest nudną postacią ; ] żenująco monotonnne i nudne expienie ( wręcz masochizm bez odpowiednich skilli ) + brak możliwości wykazania się w pvp
to tyle ; )
Pamietajmy ze umiejetne uhanie tez jest oznaka dobrego pvp. Poza tym kto wam kaze expic monotonnie? 3x knight 65-80 na DL calkiem dobrze radzi sobie z expem, no i na uhy sie wraca ;] (tzn tak na 0, oczywiscie bez konkretnego loota typu DSM, RH)
Sozemego
27-07-2006, 11:45
Prawdziwa gra najtem rozpoczyna sie od zrobienia annihilatora, gdy juz zdobedziemy sova/sca, wtedy jest troszke ciekawiej...ale i tak bardzo nudno. Oczywiscie taki 140 ek, moze sobie wyskoczyc solo na demone, huntowac faraony czy takie tam, czy ewentualnie od czasu do czasu pojsc solowac cos mocnego [behe, demony]...ale ile mozna ? Expic i tak trzeba...
Gram knightem , lubie nim grać ale grałem również sorkiem i mi sie niepodobało. Druid to prawie to samo co sork tylk odruid robi runki to jest plus dla druida. Palladyn moim zdaniem jest niczym jeśli ktoś wybrał profesje palladyn upadł na głowe. Niedość że palladyn bardzo wolno nabija lvl to skille tez mu szybko nie idą. Najlepszy jest knight. A tak odpiegne od tematu jak sie zdobywa profesje elite knight to jest dostępne tylko dla pacc ?
spider-bialystok
02-08-2006, 17:23
. Niedość że palladyn bardzo wolno nabija lvl
Moze nabijac rownie szybko jak reszta, a nawet najszybciej. Przyklad - Candia
to skille tez mu szybko nie idą.
Shielding leci rownie szybko co u knighta, a distance szybciej niz skille broni u knighta
Najlepszy jest knight. A tak odpiegne od tematu jak sie zdobywa profesje elite knight to jest dostępne tylko dla pacc ?
Tak, tylko dla PACC
Etan Marth
12-10-2006, 19:51
Knight to nudna profesja.
Bicie ciagle tego samego slabego scierwa: guardy/scaraby/zolwie/minosy/cyce itp. kazdy wie o co chodzi. Rozumiem, ze dla mlodych rycerzy moze to byc interesujace wybrac sie na cos co sprawia nam jakies trudy, jednak na wysokim lvl'u (moj nie az taki wysoki jednak cos wiem), to robi sie strasznie monotonne. Jezeli musisz caly czas chodzic na takie slabe potwory to to nie jest nudne? Na wyzszym lvl'u bicie dragow, to tez moze jarac ludzi ale ile mozna? Oczywiscie mozna wybrac sie na jakies hunty, dostajesz najmniej expa (zalezy z kim idziesz), jednak dostajesz loot. To tez moze jarac, jednak ja, gdy mam lacznie ze 400k, pragne, zeby 1k to znaczylo te "cos", a nie jak tera daje po 2k kolega(om?).
2. Knight na wyzszym lvl'u to raczej najwolniej expiaca profesja, przez co trzeba jescze wiecej czasu poswiecic na gre. (no moze obok palla)
3. Skillowanie, udreka knighta.
To tyle, ja mam 74 EK i zmieniam profesje, bo brak trudnosci w grze, mnie juz nie jara.
guardy
Guardy dla knighta?
pAnoramiks
12-10-2006, 23:04
nie jest nudny... no może czasami.. ;p
jak już sie zrobi troche skili to jest ciekawie, kasa leci jak szalona:)
mi, jak gram knajtem bardzo odpowiada gra w parze... też z knajtem ;D jak wpadamy w jakikolwiek respown, to przechodzimy jak walec... sama radość i zero kosztów... (przynajmniej na takich typu OF/Mintwalin/Kopalnie...)
i na 40 lev i dobrych skilach na draga zużywa się 1 mana fluida...:)
Etan Marth
13-10-2006, 16:13
Guardy dla knighta?
Tak, na wyzszym lvl.
mi, jak gram knajtem bardzo odpowiada gra w parze... też z knajtem ;D jak wpadamy w jakikolwiek respown, to przechodzimy jak walec... sama radość i zero kosztów... (przynajmniej na takich typu OF/Mintwalin/Kopalnie...)
Gdzie ty chodzisz na OF bez kosztow?
Tak, na wyzszym lvl.
zeby zwalniac exp ?
Siemka wszystkim...gralem juz wszystkimi prof. teraz chce sprubowac Knighta. Poniewaz to nie to co palek stoisz i zbierasz speary..Gram na swiecie non-pvp skilluje na rotach ale za szybko padaja na czym moge sobje poskillowac bez zmartwienia o szybkie padanie potworka na kturym sie uskuteczniam ? prose o odpowiedzi...Thx all aha i jeszcze jedno mam 14 lvl eq c helmet noble armor plate legs dvarwen shield zwykle bootsy.. pomuzcie cy,a
Siemka wszystkim...gralem juz wszystkimi prof. teraz chce sprubowac Knighta. Poniewaz to nie to co palek stoisz i zbierasz speary..Gram na swiecie non-pvp skilluje na rotach ale za szybko padaja na czym moge sobje poskillowac bez zmartwienia o szybkie padanie potworka na kturym sie uskuteczniam ? prose o odpowiedzi...Thx all aha i jeszcze jedno mam 14 lvl eq c helmet noble armor plate legs dvarwen shield zwykle bootsy.. pomuzcie cy,a
Jak tak prosis to może byś podał skille??
Przerzuciłem się teraz na OF i ciągle nie mogę wyjść poza 30k/h expa. Do tego dochodzi kwestia UHania się, przy moim pechu czasami po 2-3 berkach muszę się UHać, lidera bez użycia HMM się nie opłaca bić. Ogólnie rzecz biorąc słabo mi idzie na OF. Ciekawe czy jak urosną skille do 90 to będzie dużo lepiej?
Pozdrawiam
Przerzuciłem się teraz na OF i ciągle nie mogę wyjść poza 30k/h expa.
Niewiem jak ty expisz, że nie możesz wyjść poza 30k\h. Na elfach na twoim lvl wyciagniesz ze 40k/h..jaką masz broń ? Dwuręczną czy jedno ?
Ciekawe czy jak urosną skille do 90 to będzie dużo lepiej?
Prawie nic się nie zmieni
Na elfach bron 2-reczna, wycinam wszystko, scouty, arcany, cycki. I nie ma bata, zebym nabil wiecej niz 25k/h...nawet jak jestem sam na cale elf fortress.
Na elfach bron 2-reczna, wycinam wszystko, scouty, arcany, cycki. I nie ma bata, zebym nabil wiecej niz 25k/h...nawet jak jestem sam na cale elf fortress.
Ja na elf fortess wyciagalem grubo ponad 30k/h biegajac miedzy wieza a dolnym respem 3x arcanow bijac wrzystko lacznie z dragami. Z arcanow leca holy orchid ktore mozna sprzedac za 2-4k a z elfow heaven blossoms 400-1k.
Na of wyciagam charem pod avatarem 40-50k/h (w zaleznosci od zaludnienia i respa) z gsem. Zwraca sie praktycznie zawsze, czasem jestem pare k na +.
Na twoim lvl bilem smoki z healerem w venore, i zolwie.
Z racji tego ze jestes facc polecam elfy i smoki z healerem
2. Knight na wyzszym lvl'u to raczej najwolniej expiaca profesja, przez co trzeba jescze wiecej czasu poswiecic na gre.
Knight to najbardziej systematycznie expiąca profesja. Nie mowie tu o 200+ , ze sorcem klepie dzien w dzien 2mln+ expa. Bo taki sorc dajmy na to 130+ nie bedzie dzien w dzien kasy wywalal w kosmicznych ilosciach. Raz zaexpi i tydzien spokoju. A knight dzien w dzien tyle samo expa, na tym samym i po takich samych kosztach.
Mam 57 knighta i poprostu już nie mogę wytrzymać wciąż na tym samym... poprostu mnie krew zalewa. Nawet chęć do gry w tibię mnie ominęła...
@Edit
Już wolę oglądać chmurki gdy skilluję, niż expić.
Ja na elf fortess wyciagalem grubo ponad 30k/h biegajac miedzy wieza a dolnym respem 3x arcanow bijac wrzystko lacznie z dragami. Z arcanow leca holy orchid ktore mozna sprzedac za 2-4k a z elfow heaven blossoms 400-1k.
Na of wyciagam charem pod avatarem 40-50k/h (w zaleznosci od zaludnienia i respa) z gsem. Zwraca sie praktycznie zawsze, czasem jestem pare k na +.
Na twoim lvl bilem smoki z healerem w venore, i zolwie.
Z racji tego ze jestes facc polecam elfy i smoki z healerem
No dobra, co prawda nie wyobrazam sobie spotkania z berserkerem bez tarczy ale sprobuje. Obawiam sie jednak, ze to skonczy sie wastem UHow. Zreszta lidera tez bedzie ciezko polozyc z Gsem.
Co do Elfow to jeszcze raz postaram sie pomierzyc jaki exp mi wyjdzie.
Pozdro
grzysztof
14-10-2006, 16:13
Dokładnie, nie daj sie zwiesc ludziom którzy na forum opowiadaja ze bijac same scouty i zwykle elfy robia ponad 30k/h na elfach, 30k da sie wyciagnac tylko bijac dragi i cala wieze questowa co moze sie okazac lekkim wastem jesli mamy pecha.
Co do of to nie wyobrazam sobie jak mozna tam biegac bez broni 2 reczniej (chyba ze z ani). Co do tego powiem jeszcze ze na 80 levelu aby efektywnie expic na roznorodnych miejscowkach powinienes zakupic pacca, gdyz bez tego gra jest naprawde cieższa.
Dokładnie, nie daj sie zwiesc ludziom którzy na forum opowiadaja ze bijac same scouty i zwykle elfy robia ponad 30k/h na elfach, 30k da sie wyciagnac tylko bijac dragi i cala wieze questowa co moze sie okazac lekkim wastem jesli mamy pecha.
Co do of to nie wyobrazam sobie jak mozna tam biegac bez broni 2 reczniej (chyba ze z ani). Co do tego powiem jeszcze ze na 80 levelu aby efektywnie expic na roznorodnych miejscowkach powinienes zakupic pacca, gdyz bez tego gra jest naprawde cieższa.
PACCa nie kupie bo nie chce iść na łatwiznę.
Co do elfow to juz pisałem, że spróbuje czyścić tak jak napisał kolega wyżej.
Co do OF to też spróbuje expić z GSem.
Są jeszcze jakieś fajne miejscówki dla takiego knight'a jak ja?
POzdro
PACCa nie kupie bo nie chce iść na łatwiznę.
To jeszcze graj bez używania klawiatury. Ja pier*olę. Zownowałeś mnie tym.
grzysztof
14-10-2006, 17:41
Są jeszcze jakieś fajne miejscówki dla takiego knight'a jak ja?
Bardzo dobre pytanie :> Teoretycznie z tego co mi znane jest na faccu (a zawsze expie na terenach pacc :)) z miejscowek dla knigta wymienie jeszcze guardy, cyce na poh i mintwalin, wszystkie te miejscowki sa raczej dosc oblegane przez graczy, co do 30k nie jestem pewien ale powinno sie udac w 2 pierwszych miejscowkach jesli nikt Ci nie bedzie nieprzeszkadzac a resp bedzie szybki.
Przepraszam bardzo ale pie**olisz glupoty. Z bronia dwureczna potrafie zrobic i 34k/h zarabiajac niemale sumki wysilajac tylko troche intelekt i wybierajac odpowiednia trase. Jesli postac jaka masz w profili nie jest w stanie zrobic nawet 30k/h to nie wiem skad ja masz.
Przepraszam bardzo ale pie**olisz glupoty. Na samych elfach scoutach i zwyklych zrobilem na 53lvlu 33k/h nie zbierajac loota co dalo jakies 700gp waste w godzine. Po update zbierajac loot zrobilem 34k/h +zarobek okolo 4k na czysto (63lvl).
bicie dragow zamiast scoutow zwalnia exp i powieksza koszty.
osobisty rekord na EF bijac same scouty rycem 75/78 na 42 levelu z bohami - ponad 37k expa w godzine. Wynik 30-32k przy srednim respie nie jest niczym specjalnym.
Knight to najbardziej systematycznie expiąca profesja. Nie mowie tu o 200+ , ze sorcem klepie dzien w dzien 2mln+ expa. Bo taki sorc dajmy na to 130+ nie bedzie dzien w dzien kasy wywalal w kosmicznych ilosciach. Raz zaexpi i tydzien spokoju. A knight dzien w dzien tyle samo expa, na tym samym i po takich samych kosztach.
Lolololololool
Sorc poexpi 2mln / dzien i ma postoj bo jest na minusie ?
Czlowieku gdzie ty zyjesz Cipsoft tak zjebał te gre ze sorc expi dziennie 2mln + expa i jest na PLUSIE moze codziennie wbijac 2mln( Taifun story ) exp bez problemu naciskając hotkey z czym ?...... Exori kurwa vis
Cenarius
14-10-2006, 18:46
Lolololololool
Czlowieku gdzie ty zyjesz Cipsoft tak zjebał te gre ze sorc expi dziennie 2mln + expa i jest na PLUSIE moze codziennie wbijac 2mln( Taifun story ) exp bez problemu naciskając hotkey z czym ?...... Exori kurwa vis
to że profesje są źle zrobione wiadomo nie od dziś ¬¬
a no i nie klni bo reported ¬¬
@Topic
40 Knight skille po 80/80 6 mlvl i nie ma za dużego wyboru Elfy>OF>Mint>Guardy[Grrr straszne] no i nic innego pacc Scaraby +larvy>tomby[niektóre] na późniejszych[Dużo] lvlach zaczynają się robić dragi opłacalne więc Ankh>Venore na koniec Only Wrl [tu chodzi o sam exp nie o blokowanie] za dużo tych miejscówek nie ma a ilość expa jaką można tam zrobić jest sporo mniejsza od tej jakiej Sorc/Drut może zrobić na innej/lub tej samej
to że profesje są źle zrobione wiadomo nie od dziś ¬¬
a no i nie klni bo reported ¬¬
@Topic
40 Knight skille po 80/80 6 mlvl i nie ma za dużego wyboru Elfy>OF>Mint>Guardy[Grrr straszne] no i nic innego pacc Scaraby +larvy>tomby[niektóre] na późniejszych[Dużo] lvlach zaczynają się robić dragi opłacalne więc Ankh>Venore na koniec Only Wrl [tu chodzi o sam exp nie o blokowanie] za dużo tych miejscówek nie ma a ilość expa jaką można tam zrobić jest sporo mniejsza od tej jakiej Sorc/Drut może zrobić na innej/lub tej samej
1.Jemu chyba nie wiadomo
2.O nie plz tylko mnie nie reportuj :confused: ;( :(
grzysztof
14-10-2006, 19:35
bicie dragow zamiast scoutow zwalnia exp i powieksza koszty.
osobisty rekord na EF bijac same scouty rycem 75/78 na 42 levelu z bohami - ponad 37k expa w godzine. Wynik 30-32k przy srednim respie nie jest niczym specjalnym.
Wiedziałem ze to napiszesz, i odpowiadam to co pisałem wczesniej
To nie jest wykonalne w moich oczach, probowalem wiele razy i to na wyzszych levelach i nigdy nie osiagnałem wyniku wiecej jak 25k (zbierajac loota, nie wiem jak bez tego ale sadze ze expienie bez zbierania lota mija sie z celem). Nie mowiac juz o tym ze odkad z elfow wypadaja kwiatki w normalnych godzinach nie zabardzo da sie byc samemu na tym expowisku a w 2 osoby exp jest juz bardzo biedny.
Wiedziałem ze to napiszesz, i odpowiadam to co pisałem wczesniej
To nie jest wykonalne w moich oczach, probowalem wiele razy i to na wyzszych levelach i nigdy nie osiagnałem wyniku wiecej jak 25k (zbierajac loota, nie wiem jak bez tego ale sadze ze expienie bez zbierania lota mija sie z celem). Nie mowiac juz o tym ze odkad z elfow wypadaja kwiatki w normalnych godzinach nie zabardzo da sie byc samemu na tym expowisku a w 2 osoby exp jest juz bardzo biedny.
Zbieranie loota spowalnia expa i to bardzo.Waste=szybki exp.
To nie jest wykonalne w moich oczach, probowalem wiele razy i to na wyzszych levelach i nigdy nie osiagnałem wyniku wiecej jak 25k (zbierajac loota, nie wiem jak bez tego ale sadze ze expienie bez zbierania lota mija sie z celem)
Jasne, tylko, ze z doswiadczenia wiem ze szybciej wychodze na lataniiu na oslep po EF i nadrabianiu gotowki na mino niz na zbieraniu zlomu z elfow.
Nie mowiac juz o tym ze odkad z elfow wypadaja kwiatki w normalnych godzinach nie zabardzo da sie byc samemu na tym expowisku a w 2 osoby exp jest juz bardzo biedny.
co nie zmienia faktu ze obietywnie patrzac jest to miejscowka bardzo szybka i w miare tania.
Nie mowiac juz o tym ze odkad z elfow wypadaja kwiatki w normalnych godzinach nie zabardzo da sie byc samemu na tym expowisku a w 2 osoby exp jest juz bardzo biedny.
A co to za problem wstać rano, albo grac do późna? Czy nie warto poświęcić się dla zwiększenia liczby expa o kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy? Poza tym, PA jest fajne. Nawet bardzo.
A co to za problem wstać rano, albo grac do późna? Czy nie warto poświęcić się dla zwiększenia liczby expa o kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy? Poza tym, PA jest fajne. Nawet bardzo.
No-pvp i wiecznie pełen serwer również ;]
Elfy to byly dobre do 29 sierpnia. Teraz znowu knight nie ma gdzie expic. :)
Przepraszam bardzo ale pie**olisz glupoty. Z bronia dwureczna potrafie zrobic i 34k/h zarabiajac niemale sumki wysilajac tylko troche intelekt i wybierajac odpowiednia trase. Jesli postac jaka masz w profili nie jest w stanie zrobic nawet 30k/h to nie wiem skad ja masz.
Dobrze, że przepraszasz. Postać mam bo ją stworzyłem w Tibii. NIe potrafię wyciągnąć więcej niż 25k/h, zbierając przy tym loot z zabitych mobów.
Z przyjemnością zobaczę filmik albo screeny tych wszystkich osób, które potrafią wyciągnąć 35k/h, chyba, że to czcze przechwałki...
To jeszcze graj bez używania klawiatury. Ja pier*olę. Zownowałeś mnie tym.
Pewnie moim FACCowym knightem zaszedłem dalej niż Ty.
Dobrze, że przepraszasz. Postać mam bo ją stworzyłem w Tibii. NIe potrafię wyciągnąć więcej niż 25k/h, zbierając przy tym loot z zabitych mobów.
Z przyjemnością zobaczę filmik albo screeny tych wszystkich osób, które potrafią wyciągnąć 35k/h, chyba, że to czcze przechwałki...
To nie zbieraj loota i wyciagniesz 35k/h.
Prawdziwa gra zaczyna sie od momentu kupienia pacca. Facc jest tylko po to zeby sie nauczyc grac na mainie a nastepnie kupic pacca. Na dluzsza mete gra za darmo jest nudna.
grzysztof
14-10-2006, 23:20
Taki problem że rano jestem w szkole, a weekendy nie tylko ja mialbym pomysl wczesniejszego/pozniejszego grania.
Co mi da zabijanie 20-30 noobków? red skull mi do szczescia nie potrzebny (pomijajac juz fakt ze gram na nonpvp :))
Możesz być z siebie dumny. Faktycznie.
Może najpierw zastanów się nad sensem czyjegoś posta, zanim go skomentujesz? Eh...
40-60 lvl na ef robi zbierając loota (a ze zbierania kwiatów są całkiem spore zyski) 25k/h z bronią jednoręczną, natomiast nie zbierając loota ponad 30k/h.
Sprawdzone.
@edit
Jasne, tylko, ze z doswiadczenia wiem ze szybciej wychodze na lataniiu na oslep po EF i nadrabianiu gotowki na mino niz na zbieraniu zlomu z elfow.
Tu się z Tobą nie zgodzę, gdyż mnie wychodzi ciut inaczej, ponieważ na elfach zbierając loota potrafie zarobić tyle co na mint (nie licząc, że loot z mint trzeba sprzedawać w różnych miastach, a jak ktoś nie ma postmana to jeszcze znaleźć sobie kogoś kto wyśle loota. Więc ja wole ciągle expić ponad 25k/h zarabiając, niż się męczyć z lootem na mint.
@up: slabo orientuje sie w sytuacji po update, ale skoro wszyscy twierdza ze mozna na elfach znacznie lepiej zarobic to pewnie tak jest. Moj wariant ( EF i co pare dni wypad na Senje ) tez wcale nie jest zly, szybkosc expienia podobna. Wybor zalezy wylacznie od tego, jak zatloczone sa minosy na danym serverze i od tego czy ktos lubi sprzedawac rozdrobniony loot ( czyli wychodzi raczej na twoje ).
Po 5h mam jakieś 20-25 kwiatów wartych ok. 12k, jakiś loot z arcanistów za 6k (holy orchidy strasznie trudno sprzedać za ponad 2k a cena mocno się waha więc ich nie liczę) trochę łuków za 1k no i z kasy 3-4k. Odejmujemy od tego 6k za manafluidy i dzielimy przez pięć, wychodzi jakieś 3k kasy w godzinę. Mniejsze zyski, ale za to exp dużo lepszy, niż przy robieniu lootbagów na mino).
@up:
imho raczej 100-120k expa.
na 25-30.
Wojciech25
18-10-2006, 20:04
zalezy na jakim lvlu na 60 czy 80 to pewnie tak jak muwisz vil
zalezy na jakim lvlu na 60 czy 80 to pewnie tak jak muwisz vil
100 lvl expi prawie tak samo jak 40 lvl na ef
100 lvl expi prawie tak samo jak 40 lvl na ef
Expi tak samo w sensie techniki. Expa ma troche wiencej (chyba, ze ktos jest oprocz niego w EF-wtedy resp sie blokuje i dochodzi do smiesznej sytuacji gdy nie ma co bic).
A co to za problem wstać rano, albo grac do późna? Czy nie warto poświęcić się dla zwiększenia liczby expa o kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy?
Offtopic, wybaczcie.
Poświęcać się dla gry? Wstawać rano, najlepiej bez śniadania, żeby usiąść do gry jak najwcześniej? Grać do późna? Zamiast odpącząć po męczącym dniu, lepiej sobie gałki oczne wypalać przed monitorem? Eeehhh...
:)
Według mnie knight to najlepsza profesja8o
Hrabia_Citizen
26-10-2006, 19:13
Jak każda profesja, knight ma swoje lepsze i gorze lvle. Na początku wydaje się dobry, silny, bez problemu zabije rówieśniczego druida czy sorca. Zaś h-lvlowy knight nie jest już taki dobry w stosunku do profesji o tym samym lvlu.
Uważam, że najlepiej grać palkiem. Na początku ma trudno, strzały wydają się drogie... łuk też, ale wystarczy poexpić troszkę i zdobyć kilka lvli. Wtedy nawet bolty nie są drogie, a moc dobrego palladyna zawsze sieje spustoszenie na expowiskach ;)
Cenarius
26-10-2006, 19:24
Jak każda profesja, knight ma swoje lepsze i gorze lvle. Na początku wydaje się dobry, silny, bez problemu zabije rówieśniczego druida czy sorca. Zaś h-lvlowy knight nie jest już taki dobry w stosunku do profesji o tym samym lvlu.
Uważam, że najlepiej grać palkiem. Na początku ma trudno, strzały wydają się drogie... łuk też, ale wystarczy poexpić troszkę i zdobyć kilka lvli. Wtedy nawet bolty nie są drogie, a moc dobrego palladyna zawsze sieje spustoszenie na expowiskach ;)
co do knighta to się zgadzam ale na 100+lvlu to samo spotyka pala :p
Piotrek Marycha
26-10-2006, 19:30
co do knighta to się zgadzam ale na 100+lvlu to samo spotyka pala :p
nie, bo ma sd, moze jest slabe w porównaniu do sorca ale to jest jednak sd a nie jakies smieszne exori od 100 lvl ek za 150 czy ile tam wyciagnie, marnując przy tym od cholery mf
Hrabia_Citizen
26-10-2006, 19:31
I to właśnie jest ciekawe, lecz dręczące w Tibii. Granie l-lvlowym druidem to koszmar, bardzo się męczysz na expowiskach, jesteś łatwym celem dla praktycznie wszystkich wyższych lvli (oczywiście racjonalnie wyższych). Można takowego druida przypodobnić do owcy, jest roślinożerna, więc musi bardzo dużo jeść, co jej zabiera masę czasu, w tym samym czasie "Wilk Knight of Aurera" przyczai się na ciebie i zabije.
Wracając do palladyna, to nie uważam, że dzieje się z nim to samo co z knightem, powiem inaczej, to samo go spotyka ale w mniejszym stopniu.
Granie l-lvlowym druidem to koszmar, bardzo się męczysz na expowiskach, jesteś łatwym celem dla praktycznie wszystkich wyższych lvli (oczywiście racjonalnie wyższych).
Używający mózgu druid/sorc koło 40-50 lvla jest "łatwym celem" dla knighta, który ma przynajmniej powyżej 100... faktycznie, racjonalnie wyższy lvl.
w tym samym czasie "Wilk Knight of Aurera" przyczai się na ciebie i zabije.
Zabije... chyba śmiechem.
Lolololololool
Tja..ale taki Taif z samych huntów ludzi ma w ciul kasy na te 150 bp mf/dzien a mowimy tu raczej o ~100 sorcu dajmy na starym nonpvp.
Musze przyznac, na ostatnim test serverze zabili mnie po 20-30 minutach ucieczki... w 5 osob: paladyn na 165, sorc na 142, paladyn na 130+ i jakies tam jeszcze slabsze postaci (ktore generalnie niedadazaly za cala akcja)... gdyby nie sorc na 142 ktory z SD sciagal mnie o 2/3 zycia to by mnie chyba zabili po tym jak mi sie runy i mana skonczyla... ja wtedy mialem 115 albo 116.
To jacyś zdolni byli... taki druidek jest na proste solo sorca koło 140 lvla :) Chociaż, biorąc pod uwagę ynteligencję większości ludzi którzy pojawiają się na test serverach, to faktycznie można to zrozumieć...
Geez, schodzę na offtop.
Wysoko lvl rycerz expi tylko troche wolniej, ale jest tak samo dobry jak kazda inna profesja w ogolnym rozrachunku.
Expi wolniej i to nie znaczy ze jest gorszy? O_o
Ciekawe czym nadrabia knight bo na wyzszym lvlu sorc expi nie tylko szybciej od knighta ale takze bardziej oplacalnie. (i nie potrzebuje blokera)
Piotrek Marycha
28-10-2006, 16:20
Chciales powiedziec 250-300.
I pozatym od czego sa GFB (glowna runa do expienia), HMM (zwiekszanie damage z broni) i explo (tam gdzie HMM nie dziala). Paladyni malo expia z SD bo sie po prostu nie oplaca, przewaznie tez tna z HMM/GFB.
.
mowilem o PvP tak jak zreszta pan któremu opwiadalem(chyba xP)
Expi wolniej i to nie znaczy ze jest gorszy? O_o
Ciekawe czym nadrabia knight bo na wyzszym lvlu sorc expi nie tylko szybciej od knighta ale takze bardziej oplacalnie. (i nie potrzebuje blokera)
Jasne? Na ile wystarczy sorcowi mfow? Kto mu je doniesie jak nie knight? Jakby knight biegal caly czas do dp jak sorc to bylby gorszy ale czas w expieniu mozna nadrobic odpowiednio roskladajac czas spedzony w grze (co oczywiscie moze zrobic rowniez sorc).
wg. mnie knight naprawde wymiata:P skile mam marne ale to się da zrobić xD
i tylko sobie myśle o drag huncie :)
Kielek Master
Helss Devils
wg. mnie knight naprawde wymiata:P skile mam marne ale to się da zrobić xD
i tylko sobie myśle o drag huncie :)
Kielek Master
Helss Devils
Owned ~~.
Arthas The Keeper
23-11-2006, 18:16
Faktycznie trzeba miec łeb jak stożek żeby na OFie wyciągać 20k/h ...
tam bez wrl da sie zrobić 100k -.-.
No chyba że ty expisz na spermanach to spoko exp tak dalej, tak wogóle miałeś kiedyś rycka tak 70+
?
signed: Usar
jeszcze mam kilka pytan, troche skierowane do Gremlina, troche teoretyczne.
1-Zakladajac ze polowales cala noc w vdl, ktos donosi Ci mf i odbiera loota itp
Nastepnego dnia masz caly dp zawalony przedmiotami z dragow, Ile zajmuje Ci sprzedanie tego
2-Czy knight nie sprzedalby tego szybciej
3- i czy suma czasu polowania i sprzedawania loota podzielona przez ilosc expa nie bedzie podobna. W sensie, przykladowo, 100 ed zrobil 90k w godzine przez 10 godzin a potem sprzedawal loota przez 5 godzin a czyli zrobil 900 expa tracac na to 15 godzin, 100 ek robil 60k expa na godzine przez 10 godzin a nastepnie sprzedal loota w jedna godizne, czyli zdobyl 600k expa tracac 11 godzin na to. Dodatkowo, knight polowal sam a druidowi donosili mf.
Pawciooo
24-11-2006, 00:01
jeszcze mam kilka pytan, troche skierowane do Gremlina, troche teoretyczne.
1-Zakladajac ze polowales cala noc w vdl, ktos donosi Ci mf i odbiera loota itp
Nastepnego dnia masz caly dp zawalony przedmiotami z dragow, Ile zajmuje Ci sprzedanie tego
2-Czy knight nie sprzedalby tego szybciej
3- i czy suma czasu polowania i sprzedawania loota podzielona przez ilosc expa nie bedzie podobna. W sensie, przykladowo, 100 ed zrobil 90k w godzine przez 10 godzin a potem sprzedawal loota przez 5 godzin a czyli zrobil 900 expa tracac na to 15 godzin, 100 ek robil 60k expa na godzine przez 10 godzin a nastepnie sprzedal loota w jedna godizne, czyli zdobyl 600k expa tracac 11 godzin na to. Dodatkowo, knight polowal sam a druidowi donosili mf.
chodzi mi o to zdanie ktore pogrobilem, co za roznica jaka profesja do sprzedawania eq ??
@edit:
Jasne? Na ile wystarczy sorcowi mfow? Kto mu je doniesie jak nie knight? Jakby knight biegal caly czas do dp jak sorc to bylby gorszy ale czas w expieniu mozna nadrobic odpowiednio roskladajac czas spedzony w grze (co oczywiscie moze zrobic rowniez sorc).
a kto przyniesie knightowi uhy ??
Deaf Scream
24-11-2006, 00:06
chodzi mi o to zdanie ktore pogrobilem, co za roznica jaka profesja do sprzedawania eq ??
a taka ze knight ma wiecej capa:]
podejzewam ze autor tego pytania nie dopuszcza do siebie mysli pociagniecie lotbaga z tego lota do sklepu pogrupowanego (zajmuje okolo godzniy) i sprzedaz okolo ,05h max wtedy roznicy nie ma zadnej.
jednak jesli mowimy o lataniu z dp do kslepu to knight sprzeda to szybciej..fkat ze nie bedzie to w \takich ilosciuach czasowych raczej ale knight sprzeda szybciej bo bedzie musial z 2 razy mniej isc do tego sklepu :)
Down
no fakt z kuszami moze byc problem...ale i tak jest to mozliwe:P
ale myslalem raczej o mace itp ...co sprzedajemy w sklepie niedaleko od dp :] np w venore :) nie raz ja sam lub moi znajomi brali posegregowanego lotbaga np z mace, short sword, steel shield itp i tylko przekaldali worki i wyzucali te ktore juz sprzedali..a codzenie tez zajeloby im troche:)
A co do tych kusz jeszcze najwiekszy problem to wyniesienie ich z dp..pozniej juz powinno byc gladko i oczywiscie najlepiej jak jest malo ludzi na serwie czyli rano na niemieckich serwach raczej :]
szczerze, to nie moge sobie siebie wyobrazic ciagnacego 30k oz kusz z thais dp na fibule, przynajmniej nie na eterni
Diamonic
24-11-2006, 01:25
szczerze, to nie moge sobie siebie wyobrazic ciagnacego 30k oz kusz z thais dp na fibule, przynajmniej nie na eterni
Nawet pomijając fakt, że jakimś cudem udało by ci się wyjść z nimi z depo. xD
Ukaszek0622
24-11-2006, 08:30
Co do Knighta to ja mam ta postac na 37lvl skille 80/80 niewiem dlaczego ale postacia zle mi sie expi niezwraca mi sie kasa za uh czy mf :/ A co do expiena na tych lordach jak wspominasz to dluga droga przed toba i zbieranie loot bagow na Magick Sworda czy Stone Kutera :P bo ineczej mi sie niewydaje zeby ci sie oplacalo :) Sam z tego powodu zaczolem tworzyc palla, dobija mnie tylko to ze bardzo duzo kosztuje mnie trening i gdyby nie eq z knighta to niebylo by mnie satc nato :):)
GiantSpider
24-11-2006, 15:04
Cap to jedyna zaleta knighta. Wolno się expi ale nie trzeba wracać do depo. Sorcem jest dużo szybciej i taniej, ale co jakiś czas trzeba wracać do miasta i uzupełniać zapasy.
Kolos from rodos
25-11-2006, 16:13
Siema! Gram knightem. Przed nim miałem każdą profesję oprócz druida. Knight tak, jest nudny jak ma slabe skille. Ale przecierz jezeli masz qupla druida sorca prosisz o ghoula i trenisz. Ja tak na 20 lvl wbilem po 75 skille :D Moge sobie expic gdzie tylko chce, a lvl-e ida bardzo szybko no i nawet uhow nie marnuje, a exp sie zwraca bo robie lootbaga. A na h-lvl tluczesz dl'e dragi wszystko jest pieknie bo loocik na dragach prawie sie zawsze zwraca sam zysk no i nie mosisz przezywac stresu zwazanego z lagami (nie to co palek jak go guard dorwie) Trzeba tylko 1 lody przelemac jezeli chodzi o skille a potem to juz leci ;)
I gdzie jest ta przyjemność ? w monotonnym expieniu?? Dziennie 2h exp itd.. lol, raz grałem knightem, i jak pomyśle żeby znów nim grać, to drgawki mnie przechodzą... nawet do PKowania jest dupny -.-"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.