Pokaż pełną wersje : Eurovision song contest 2006
xedhgyr zezathyn
21-05-2006, 13:28
Co uważaacie o piosenkach,zwycięzcy i polskim występie
mi się bardzo podobał występ lordiego z finlandii no i konstiumy były zajebiste
a polski występ...piosenka miała ogrooomne szanse ale postawili za bardzo na show,a nie tak jak inni na układ taneczny i wykonanie piosenki
Jeżeli chodzi o wykonanie piosenki to ma akurat najmniejsze znaczenie.
Co do całej Eurowizji: śmiech na sali.
Hmm... A ja sadze ze wieksza role na Eurowizji odgrywaja stosunki miedy krajami, a nie to jak dany artysta zaspiewal. Chociarz podobalo mi sie to co zrobili Finlandczycy jednak sadzilem ze nie beda na pierwszym miejscu a co do naszego zespolu zaczyna mi sie to juz nudzic. Jada po to zeby przegrac , co bylo z gory wiadome -.-'
Rethfing on Aldora
21-05-2006, 13:58
Tu chodziło o show a Lordi dalo najlepszy pokaz. Do tego bardzo mi sie podobał występ (nie pamiętam kraju) tych gości co śpiewali: "We are the winners of EuroVision!".
nie jestem wielką fanką Ich Troje, lecz oni mieli jak na razie największe szanse od nas na zajęcie jakiegoś lepszego miejsca
no i występ ich był całkiem całkiem - scenografia na 5, piosenka dobra..
tak więc Bakuo nie ma się co czepiać - nawet jeśli dąży ich antypatią to nie zmienia to faktu, że radzą sobie bardzo dobrze na arenie międzynarodowej i starają się coś osiągnąć w przeciwieństwie do innych, który mieli 'zaszczyt' też ostatnio uczestniczyć w Eurowizji i prezentować tam nasz kraj
za to ruski chłopaczek wyglądał jakby 'chciał a nie mógł', scenografia do bani - chcieli chyba wszystko wrzucić na scenę za jednym zamachem - aż mnie zemdliło widząc jego 'taniec'
tu zawsze zresztą było tak, że w większości głosowało się nie na piosenki lecz na kraje, z których one pochodziły, nawet jak piosenki były lipne
rozumiem czemu Finlandia postawiła na coś zgoła totalnie innego niż dotychczas - chciała się odwołać do rzeszy fanów ciężkiej muzyki, aby ci zagłosowali na rodzynka manifestując w ten sposób popularność tego gatunku
może nie był owy utwór jakimś wielkim przebojem, lecz trzeba im przyznać, że stroje mieli niezłe ;) lepsze niż na niejednym filmie
nie spodobał mi się za to polski komentator, który widać nie jest w stanie poprawnie się wysłowić i nazwać niektóre rzeczy - jak np. nazwał występ trzech niewiast grających na bębnach i gitarze 'śmiesznym' - sama się zastanawiam co on takiego śmiesznego widzi w radosnym, pełnym fantazji i samodzielnym od początku do końca wykonaniu utworu..
dość innowacyjne i zabawne było wystąpienie zespołu z hmn.. Łotwy? nie pamiętam już ;) ale piosenka 'we are the winners of eurovision' była zabójcza :D i pewnie zyskała wielu fanów swoją prostotą, przekazem - a i wykonanie było ładne naprawdę
nie pamiętam już, czy piosenka, która mi się naprawdę podobała była ze Szwecji :) ale był tam jeden dobry utwór, który wpadł mi w ucho..
niestety na wielu piosenkach po prostu brałam pilota w ręce i robiłam efektywne 'klik' na coś innego - bo wolne smętne kawałki do mnie nie przemawiają..
tak samo wiele utworów (i występów) zostało jakby żywcem zerżnięte z Shakiry.. to mi się wydało z lekka żałosne :/ nie to, bym coś do niej miała, ale takie naśladownictwo jest oznaką braku indywidualizmu i własnego stylu
d.Taube
OnlyM(PL)
21-05-2006, 14:25
Najgorsze jest to, ze zawsze Polska wybiera POP! Anyway dla mnei wiekszosc piosenek nie roznila sie niczym oprocz scenografi i wykonawcow -.-
Wystep Finlandii najbardziej dal sie zapamietac i bardzo, bardzo dawal rade.
slawekmag
21-05-2006, 16:00
Hmmmm... Podejrzewałem, że Finlandia zajmie wysokie miejsce, ale nie myślałem, że pierwsze. Kostiumy były obrzydliwe, chociaż ładne (lol), śpiewali nieźle chociaż piosenka mi się nie spodobała. Spodziewałem się też niezłego miejsca litwy po piosence "We are the winers of EuroVision...", chociaż dla mnie coś takiego jest żałosne. Chociaż śpiewali ładnie. Rosja śpiewała całkiem ładnie ale Dima Bilan raczej nie ma mocnego głosu. Dodam jeszcze, że każdy kraj mógłby wygrać gdyby chciał. Wystarczyło zrobić tak jak Finlandia. Kosztowało to jednak ośmieszenia państwa, a nawet pogorszenie opinni. Bo ja osobiście nie byłbym dumny gdyby Polska dała tak występ. Byłbym wręcz oburzony. Ale to tylko moje zdanie. Polski występ był niezły. Bardzo spodobała mi sie piosenka. Dziwię się, że się nie dostali, bo spodziewałem się, że Michał z zespołem może zająć wysokie miejsce. Ale to też tylko i wyłącznie moje zdanie. Najbardziej podobał mi się występ Tiny Karol z Ukrainy. Horeografia było średnio ciekawa ale dziewczyna ma strasznie silny głos. Piosenka też piękna, chociaż niektórzy twierdzą, że wzorowana na Shakirze. Nie mają oni racji bo było tu dużo innych elementów. No ale siódme miejsce złe na pewno nie jest. Ogólnie była to lepsza piosenka od piosenki Rusłany. A średni poziom piosenek na tym wspaniałym konkursie był żałosny w porównaniu z zeszłorocznym i wcześniejszymi.
Chessterr
21-05-2006, 16:10
Obraz nędzy i rozpaczy...
Wiśniewski miał szanse ,ale współczuje mu wyrzuconej kasy w błoto. Dla Blue Cafe zapewnił miejsce w finale ,a oni co? Ich Troje wydało około miliona złotych na reklamę...I większość z własnej kieszeni...
Eurowizja 2006 mija się z celem. Był to konkurs piosenki czy konkurs clownów z cyrku? Wiśniewski wygrałby gdyby zrobił z siebie takiego Wampira jak Lordi? Możecie sobie ich chwalić. Ale dzieci jak to oglądały to nie będą mogły spać:/ Wyglądali jak wilkołaki:/ I śpiewać też nie umieją. Moim faworytem była Carola ze Szwecji. Ładna piosenka i piosenkara:] A więc nie jestem zadowolony i chyba przestaje Eurowizje oglądać. A poza tym jak moja mama mówi:"Ludziom już szajba odbija." I ma racje! Czy normalny człowiek zagłosował na ryczące małpy z Finlandii? Według mnie nie. Najlepiej oceniała MALTA! 0 punktów dla Finlandii.
@down
Czy powiedziałem ,że wszyscy mają być jednolici? Nie. A według mnie robienie z ludzi małpu przez które dzieci się wystraszą a dorośli robią wielkie oczy. Rozumiem ,że tu chodzi o show. Ale po co taki satanistyczny zespół! Zawsze pokazywali znak szatana:/ ||m||
A poza tym jak moja mama mówi:"Ludziom już szajba odbija." I ma racje! Czy normalny człowiek zagłosował na ryczące małpy z Finlandii?
No pewnie, bo kazdy powiniem wygladac tak samo, ubierac sie tak samo i najlepiej spiewac tak samo. Jak widac - wystarczyl lekki "szok" i juz wygrali Eurowizje. A my ciagle wysylamy piosenkarzy, ktorzy graja na jedno kopyto i tylko jedna Edyta Gorniak byla w czolowce.
@Chessterr
Ostro mnie rozbawiłes :). Lordi satanistyczny zespół buahaha... Widać, że się wogóle nie znasz na muzyce innej od pop/hiphop/techno czy czego tam słuchasz. A wszystko mocniejsze od popu to od razu sataniści... Lordi to akurat zespół, który robi sobie jaja. Wystarczy popatrzeć na nich w czapeczkach w kolorach finlandii. Prócz tego Eurowizja to konkurs tak kiczowaty i nudny, że każdy poważny zespół wstydziłby się tam wystąpić.
A jeśli chodzi o Eurowizję to konkurs ma dla mnie jedną zaletę: są w nim fajne laski (w tym roku zaletą było jeszcze Lordi). Prócz tego dno...
co do ich troje podobała mi się wypowiedź Leszczyńskiego"ich troje próbowali zrobić z gówna dzieło sztuki"dla mnie zaskoczeniem było nie nie wejście do finału Kate Ryan..bo chyba jedyne co do mnie przemawiało fajny Dance... a Finów niw oglądałem;)
Dan the Automator
21-05-2006, 19:55
Żartujecie? Finlandia pokazała że jako jedyna ma jaja, reszta to obraza dla słowa "muzyka". Lordi za.j.e.b.i.scie pokazał, że gardzi takim programem dla ludzi z miernym gustem muzycznym ;-). Nie lubie ich, ale teraz pokazali że zarówno oni, jak i Finlandia która ich wystawiła - mają jaja!
Hail!
p.s Powinniśmy wystawić Lao Che a nie, pitu pitu Wiśniewskiego który za cholere nie wygra ;-)
Chessterr
21-05-2006, 20:02
@smetana
Ale przez ten "SUPER ZESPÓŁ" wiele ludzi zmieniło zdanie o całej eurowizji. Pokazywali satanistyczne znaki:/ Wyglądali jak idioci. I teraz pytanie do Ciebie. Eurowizja to konkurs piosenki czy wilkołaków? Bo jeśli piosenki to finlandia powinna mieć ostatnie miejsca (no dobra przedostatnie za Litwą). Ale jeśli to był konkurs "Kto zrobi z siebie większego idiote?" To Lordi wygrało zasłużenie.
Mi się ich piosenka najbardziej podobała :P.
Baron Kaldrick
21-05-2006, 20:27
Akurat \m/ ma tyle wspólnego z satanizmem, co koza czy Templariusze. Czyli chwytanie informacji udostępnianych dla motłochu. Rogi (czyli właśnie popularne \m/) to falliczny symbol męstwa.
Swoją drogą, Chessster, wyłącz czasem to gówno, co ci w winampie buczy, wyłącz kompa, wyjdź na dwór i się dotleń, bo takie farmazony walisz, że aż trzeszczy.
@Dobo
Czemu Cię piczo nie było na juwenaliowym koncercie Lao Che we Wrocku?
Zawsze nie lubiłem eurovisi bo była zbyt przereklamowana,nudna muzyka(jak dla mnie) i nic ciekawego.
Dopiero Lordi pokazało że jednak eurovisia potrafi coś ciekawego pokazać.
I swojego zdania nie zmienie.
Chessterr: Wiem że dla ludzi wierzących może to być drobny szok,ale ty troche przesadzasz.Małe dzieci o tej porze nie będą oglądać eurovisi,pewnie nawet nie wiedzą że coś takiego istnieje.(no chyba że małe dzieci to dla ciebie to 12-13latki)A jakaś odmiana od tego co zawsze pokazują zawsze sie przyda.
Chessterr
21-05-2006, 20:39
O moje dotlenianie Baronie się nie martw. A może to wam się we łbach wali ,że takie gó.wna oglądacie? To jest moja opinia. Możecie sobie uważać co chcecie... Każdy ma prawo do swojej opinii. A według mnie wyjście na scene w strojach z taniego horroru i poryczenie to nie jest koncert muzyczny:/ Współczuje wam takich poglądów.
@down
Chodzi o PiS? 35% ich członków jest ok. Reszta nie. Narazie nie ma jakiejś odpowiedniej partii.
Baron Kaldrick
21-05-2006, 20:44
Wyrażanie opinii, a walenie tekstów w stylu 'współczuję wam takich poglądów', czy 'wyglądali jak idioci(...)jeśli to był konkurs "Kto zrobi z siebie większego idiote?" To Lordi wygrało zasłużenie.', albo 'Czy normalny człowiek zagłosował na ryczące małpy z Finlandii? Według mnie nie.' to dwie różne rzeczy. To co ty tutaj odstawiasz, to już nie prezentowanie własnego zdania, a coś, co na każdym normalnym forum podpada pod flame i jako flame jest karane.
Tak swoją drogą, pytanie tylko pozornie nie w temacie. Jesteś zwolennikiem obecnej partii rządzącej?
Chester, poluzuj poslady i przestan wszedzie widziec spiski, satanistow, zlo, mrok i wogole.
Swoja droga, to dziwne, ze zauwazyles satanistyczne znaki u lordiego, ale nie widziales tych mega-wulgarnych zwyczajow popierajacych cudzolozenie u wokalistek;]
I przypomnij mi: od kiedy eurowizje wygrywalo sie tylko za spiew?
slawekmag
21-05-2006, 21:07
Powiem tak. Lordi pogorszyło opinie:
1. Sobie
2. Finlandii
3. I przede wszystkim Eurowizji
Kiedyś eurowizja była dla mnie wielkim wydarzeniem. Teraz już nie jest.
mimo że Kaldricka nie lubie to zgadzam się z nim...jakies<rotfl2>szatańskie gesty...Chessterr...Tiesto też jest Satanistą;>
ps.dla was eurowizja była wielkim wydarzeniem.tam brzydko pachniało nudą&było czuć pop&disco polo.Ci finowie chcieli to zmienić i udało się
PartyBoy
21-05-2006, 21:17
Chessterr, zupełnie się z tobą nie zgadzam... Jako jedyni pokazali "coś" inne zespoły nic ciekawego. Myśle że ta "wielka" impreza na tym zyska. Zasłużenie wygrali. A co do ich strojów to jest ich image. Podobnie jak Gorillaz nigdy nie pokazywali twarz i raczej nie występowali na scenie (raz wystąpili zakryci)
Chessterr
21-05-2006, 21:24
@matek
A Abba "Waterloo"??
Ten temat to w ogole jeden wielki ROTFL!
Chessterr jest jakis niedorobiony, Dobo i Kald wiedza co mowia, a ja uwazam dokladnie tak jak i Dobek moj kochany, ze Eurowizja to jeden wielki chlam, a Finowie jak to Finowie maja wszystko w dupie i gardza takimi konkursami. ;-)
]v[ichal
21-05-2006, 21:38
Chessterr jest jakis niedorobiony,
Ten jak zwykle dosadny. ;))))))).
Uważam, że Finowie zasłużyli na tytuł zwycięzcy, i mimo ze na poczatku myslalem, że to bedzie komercyjne posuniecie, i nie wyjdzie zespolowi na dobre, to po obejrzeniu show zmienilem zdanie...pogratulować. Btw. jak Lao Che ma jechac na eurowizję w kraju, w ktorym rodzą sie pomysly jak to, zeby zdjac Kod da'Vinci z ekranow kin, gdyz glosi poglady krzywdzace dla kosciola? Smiech na sali ;).
Btw. Ciekaw jestem reakcji Chesterra, gdyby polska ( co na bank nie nastapi ) wystawila Behemotha, który by zagral "Christians to the lions" ;).
Gromnjir
21-05-2006, 21:38
Jako że wszystko zostało tu już napisane, to teraz zostaje mi tylko zgodzić się z Kajulcem i Leszczyńskim :-)
@Michal
No ja pierdvle, jak przeczytalem w gazecie slowa poslow pis&lpr, ze ten film przeinacza rzeczywistosc, falszuje historie, przedstawia zly obraz chrzescijanstwa i obraza uczucia religijne POLAKOW, tez myslalem, ze padne ;D
To co sie tu wyprawia to jest smiech na sali,
A Lao Che niech sie trzyma od Eurowizji z daleka, to zbyt porzadny zespol ;)
@UP
Swoją drogą Kod Da Vinci przedstawia zakłamaną wizję chrześcijaństwa, no ale, żeby od razu czerpać wiedzę z filmów, w których gra Hanks?!
Chodzi o PiS? 35% ich członków jest ok. Reszta nie. Narazie nie ma jakiejś odpowiedniej partii.
A 85,7% statystyk to bajki wyssane z palca!
Swoją drogą zostałeś już tak skwitowany przez Mateka i Kaldricka, że już nawet nie próbuj się osłaniać przed ciosami (bądź jak "prawdziwy chrześcijanin").
Btw. Ty, znajdź może sobie dziewczynę, co?
@Topic
Finowie mają głęboko między odstawianie jakiś wymyślnych kreacji. Zrobili show, i za to wygrali. Wszystkim się spodobało tylko nie takim Chessterrom. Luuuudzie!!!
EDIT:
@Hoomik
Nie ma obaw. Jakbym miał dalej pisać o Hanksie to tak bym poleciał, że cała grupa fanów Toma by się tu zleciała.
Angel of Death
21-05-2006, 21:49
Chessterr .. śmierdzi mi tu moherkiem : P :D
A Eurowizja .. też sie zgadzam że to chała, może dzięki Lordi troche zmieni się jej wizerunek i nie będzie tam za rok samych kiczowatych utworów i będzie dało sie to pooglądać .. bo nawet fajne wokalistki nie zatrzymały mnie przed zmianą programu =p
Ghost Nieudany
21-05-2006, 22:01
Żartujecie? Finlandia pokazała że jako jedyna ma jaja, reszta to obraza dla słowa "muzyka". Lordi za.j.e.b.i.scie pokazał, że gardzi takim programem dla ludzi z miernym gustem muzycznym ;-). Nie lubie ich, ale teraz pokazali że zarówno oni, jak i Finlandia która ich wystawiła - mają jaja!
Hail!
Nie tylko Finlandia pokazała, że ma jaja. Litwini ostro nabili się z całej imprezy samym przesłaniem i wykonaniem piosenki. =P
p.s Powinniśmy wystawić Lao Che a nie, pitu pitu Wiśniewskiego który za cholere nie wygra ;-)
To ja tylko zacytuję jakiegoś kolesia z onetu:
"Powinni posłać Kazika, powie widowni, żeby się pier****** i zejdzie ze sceny. Zajmie pierwsze miejsce w cuglach."
:p
Pokazywali satanistyczne znaki:/
Weź ty sobie, synku, poczytaj, czym jest corna (czyli \m/), a nie pier*** takich farmazonów.
Poza tym, jakbyś nie zauważył, sama Litwa pokazywała cornę i robiła sobie jaja z innych zwycięzców - są dziećmi szatana?
@slawekmag
Myślę, że Finów mało obchodzi opinia takich leszczy jak ty. A jak kiedyś eurowizja była dla ciebie wielkim wydarzeniem to współczuję... większej chały chyba nie ma...
To ja tylko zacytuję jakiegoś kolesia z onetu:
"Powinni posłać Kazika, powie widowni, żeby się pier****** i zejdzie ze sceny. Zajmie pierwsze miejsce w cuglach."
Hehe: "Wpierw "Dezerter", potem radio, "Muzyczna Jedynka".
Kto się tam pokazuje, tego ja nie szanuję."
Ten jak zwykle dosadny. )))))).
A piękniej byś to ujął? ;P
Co do Lordiego, to po prostu (no może jeszcze ci Litwini) podeszli tak jak do tego festiwalu należało.
czerpać wiedzę z filmów, w których gra Hanks?!
nie mow zlego slowa o Hanksie na forum, na ktorym ja jestem zarejestrowany... taka dobra rada na przyszlosc ;)
@Chester:
ownisz chlopie ;] Nie sluchaj ich, pisz dalej! Juz myslalem ze to forum jakis kryzys przechodzi, az tu nagle wyskoczyles ty i od razu norma glupoty zostala wyrobiona ;] Keep up the good work ;]
@topic:
Eurowizja to chu*owizna straszna, Lordi w zasadzie wyroznil sie tylko strojami, ale ja widzialem tylko polfinal (a dokladniej to wystep Lordiego i Tych Troje tylko), wiec moze sie myle. Generalnie wypadli niezle, chociaz znajac ich wczesniejsza tworczosc musze powiedziec, ze mogli zagrac cos lepszego... no, ale nie ma co krytykowac, skoro i tak wygrali ;) A za rok od nas pojade ja, a co. Spiewac nie umiem, ale kto tam spiewac potrafi na Eurowizji :p Przynajmniej zarcie gratisowe bedzie ;]
Dla mnie sama eurowizja to dno. Zbieraja sie tam najwieksze chłamy muzyczne całej europy (świata?)...
Wsrod tego calego popowego, zwyczajnego gówna Fini zaprezentowali cos nowatorskiego. Ludzie na nowatorstwo lecą, bo maja dosc sluchania ciagle tego samego, tylko w innym ubraniu.
Gdyby ktos wystawil jakies dobre zespoly, ktory niekoniecznie od razu wpadaja w ucho (jak syfiasty pop), ale mają PRZEKAZ, to ludzie by nie zrozumieli, ani tego zespolu, ani przekazu.
Prawda jest taka, ze Fini pokazali klase i powiedzieli "nie" tej popowej otoczki eurowizji. Pokazali, ze "muzyka", to nie tylko "pop".
Odrobina odmienności i już sypią się oskarżenia o satanizm Xd Przynajmniej pokazali, że metal jeszcze istnieje i ma się dobrze.
A mnie sie jeszcze piosenka Ukrainy podobala (a moze to wina piosenkarki? :P).
Ghost Nieudany
21-05-2006, 22:55
@up
Ukrainka miała krzywe nogi i nos jak od Majkela Dżeksona. :P
@Shinjix
No, oni pokazali coś nowatorskiego jak na Eurowizję, bo Hard Rock Hallelujah tak ogółem jest utworem cienkim.
Mieli mnostwo lepszych kawalkow, dziwne ze wybrali akurat ten ....
ja bym powiedzial, ze na ten temat szkoda czasu... po kiego grzyba ta dyskusja?
Tehshiat
22-05-2006, 11:58
Ja bym postawil na Niemcy ; oo
Dan the Automator
22-05-2006, 14:53
@Kald
Bo wylądowałem na Juwenaliach w WuWuA, na Kulcie, Hey i Fun Lovin' Criminals ;-)
slawekmag
22-05-2006, 14:56
@slawekmag
Myślę, że Finów mało obchodzi opinia takich leszczy jak ty. A jak kiedyś eurowizja była dla ciebie wielkim wydarzeniem to współczuję... większej chały chyba nie ma...
Akurat to nie jest tylko moja opinia a i wielu ludzi szczególnie w wieku powyżej 20 lat. Fini mogą być mniej lubiani w Europie a nawet może do nich przyjeżdżać mniej turystów(!) O polityce i przemyśle muzycznym nie wspominajać. Ale w sumie to może i masz rację.
nie mow zlego slowa o Hanksie na forum, na ktorym ja jestem zarejestrowany... taka dobra rada na przyszlosc ;)
@Chester:
ownisz chlopie ;] Nie sluchaj ich, pisz dalej! Juz myslalem ze to forum jakis kryzys przechodzi, az tu nagle wyskoczyles ty i od razu norma glupoty zostala wyrobiona ;] Keep up the good work ;]
@topic:
Eurowizja to chu*owizna straszna, Lordi w zasadzie wyroznil sie tylko strojami, ale ja widzialem tylko polfinal (a dokladniej to wystep Lordiego i Tych Troje tylko), wiec moze sie myle. Generalnie wypadli niezle, chociaz znajac ich wczesniejsza tworczosc musze powiedziec, ze mogli zagrac cos lepszego... no, ale nie ma co krytykowac, skoro i tak wygrali ;) A za rok od nas pojade ja, a co. Spiewac nie umiem, ale kto tam spiewac potrafi na Eurowizji :p Przynajmniej zarcie gratisowe bedzie ;]
Jeśli masz takie zdanie o eurowizji to niepotrzebnie oglądałeś półfinały i wchodziłeś do tego topicu.
Dla mnie sama eurowizja to dno. Zbieraja sie tam najwieksze chłamy muzyczne całej europy (świata?)...
Wsrod tego calego popowego, zwyczajnego gówna Fini zaprezentowali cos nowatorskiego. Ludzie na nowatorstwo lecą, bo maja dosc sluchania ciagle tego samego, tylko w innym ubraniu.
Gdyby ktos wystawil jakies dobre zespoly, ktory niekoniecznie od razu wpadaja w ucho (jak syfiasty pop), ale mają PRZEKAZ, to ludzie by nie zrozumieli, ani tego zespolu, ani przekazu.
Prawda jest taka, ze Fini pokazali klase i powiedzieli "nie" tej popowej otoczki eurowizji. Pokazali, ze "muzyka", to nie tylko "pop".
Eurowizja może i jest dnem, ale kiedyś taka nie była. Kiedyś na Eurowizję przyjeżdżały same gwiazdy. Wielkie gwiazdy. Niestety stało się tak jak się stało i teraz nie ma żadnego dobrego festiwalu czy konkursu (nie wiem jak to ująć) muzycznego. Sam powiedz: jaki znasz DOBRY festiwal muzyczny który zrzeszał by artystów z (przynajmniej) kilku(nastu) krajów.
A mnie sie jeszcze piosenka Ukrainy podobala (a moze to wina piosenkarki? :P).
Była najlepsza. Dlaczego? Niezła horeografia, piękne wykonanie, świetny głos, i super piosenka. I to jest jedyna piosenka godna wystąpienia na Eurowizji. Ale nie dzisiejszej, takiej jakiej była kiedyś.
Odrobina odmienności i już sypią się oskarżenia o satanizm Xd Przynajmniej pokazali, że metal jeszcze istnieje i ma się dobrze.
Czy to był metal? Nie znam się na muzyce, szczególnie na metalu. Ale tu są tylko "metaliczne" kostiumy.
@up
Ukrainka miała krzywe nogi i nos jak od Majkela Dżeksona. :P
@Shinjix
No, oni pokazali coś nowatorskiego jak na Eurowizję, bo Hard Rock Hallelujah tak ogółem jest utworem cienkim.
A ty masz wielką dupę. No i?
ja bym powiedzial, ze na ten temat szkoda czasu... po kiego grzyba ta dyskusja?
Nie podoba ci się to wyjdź. I już tu nie wracaj.
Ja bym postawil na Niemcy ; oo
Nie widziałem:(
Fini mogą być mniej lubiani w Europie a nawet może do nich przyjeżdżać mniej turystów(!) O polityce i przemyśle muzycznym nie wspominajać.
dziecko drogie, nie poruszaj tematow o ktorych nie masz bladego pojecia... chyba ze potrafisz mi wyjasnic co ma wspolnego wystep Lordiego na Eurowizji z turystami i polityka w Finlandii... god...
Jeśli masz takie zdanie o eurowizji to niepotrzebnie oglądałeś półfinały i wchodziłeś do tego topicu.
a to niby dlaczego? Mam wchodzic tylko do tych topicow, o ktorych mam pochlebne zdanie? Nie pograzaj sie juz do tego stopnia...
Eurowizja może i jest dnem, ale kiedyś taka nie była
mhm. Tylko ze wtedy ciebie jeszcze na swiecie nie bylo.
jaki znasz DOBRY festiwal muzyczny który zrzeszał by artystów z (przynajmniej) kilku(nastu) krajów.
chocby rodzima Metalmania... no i poza tym to Big Day Out... Ozzfest... to tylko z tych metalowych, w innych sie nie orientuje bo gowno mnie obchodza. Takze po raz kolejny - nie poruszaj tematow, o ktorych nie masz pojecia.
Czy to był metal? Nie znam się na muzyce, szczególnie na metalu.
cos ty... jakos nie zauwazylem :confused:
a ty jestes glupi. No i?
Nie podoba ci się to wyjdź. I już tu nie wracaj.
akurat nie tobie dane jest takimi tekstami wyjezdzac... zwlaszcza w twojej obecnej sytuacji.
a na przyszlosc: nie klijak w "wyslij" za kazdym razem, jak po 5 sekundach nie wyswietli ci sie post...
Aval'yah
22-05-2006, 15:48
Akurat to nie jest tylko moja opinia a i wielu ludzi szczególnie w wieku powyżej 20 lat. Fini mogą być mniej lubiani w Europie a nawet może do nich przyjeżdżać mniej turystów(!) O polityce i przemyśle muzycznym nie wspominajać. Ale w sumie to może i masz rację.
Sorry.. ale co ty pieprzysz? ;s
Naprawdę Ci się wydaje że Eurowizja ma wpływ na ilość turystów przyjeżdzających do Finlandii (!) czy polityke? (!!!) Albo jesteś bardzo głupi albo bardzo naiwny. I skoro tak wielu ludzi "szczególnie w wieku 20 lat" występ się nie spodobał, to czemu do cholery, Finowie wygrali? Przecież nie mogli głosować na siebie.
Wspominałeś że "byłbyś oburzony gdyby Polska wysłała taką reprezentacje". Lol, ja wolałbym wysłać gości z jajem, niż gówniane Ich Troje o których nikt już w sumie nie pamięta i którzy nic jeszcze na Eurowizji nie zdziałali- mimo, że występowali już 3 razy (nawet 4, o ile pamiętam raz reprezentowali także Niemcy).
eurowizia to festiwal kiczu, i nie ma sie czym tu podniecać. Ot taki rozdmuchany festiwal który tylko tak naprawde pokazuje jak muzyka nie powinna wyglądać. Większośc zespołów które są tam pokazywane są cukierkowe aż do bólu i dobrze sie stało że w tym roku wygrało coś o mocniejszym brzmieniu szkoda tylko że byli to luidzie w przesadzonych kostiumach ze słabą tak naprawe piosenką no ale jeśli na eurokicz wystarczy słaba poiosenka i maska z silikonu to tylko pokazuje jaki jest ogólny poziom wykonawców. Lordi nie wybili sie znacząco ponad innych wykonawców, zamienili tylko śmieszne cekiny wielkie złotawe peleryny i inne dziwaczne stroje oraz styl sowjego śpiewuna coś czego nie bylo dotąd i dlatego wygrali bo pokazali coś nowego ale spoko za rok sie to nie powtórzy. Podsumowują oglądanie eurovizion to strata czasu chyba ze jest sie chorym i ma sie tylko jeden program w TV to można w ostateczności sie skusić aby to obejrzeć
Ghost Nieudany
22-05-2006, 18:56
Ta wypowiedź, i nie tylko ta, od razu pokazują, że jesteś debilem i wymiana argumentów z tobą będzie BARDZO monotonna. Głównie dlatego, że ledwie zaczęły ci rosnąć włosy na jajach i tak naprawdę masz gówniane pojęcie na jakikolwiek temat.
Eurowizja może i jest dnem, ale kiedyś taka nie była. Kiedyś na Eurowizję przyjeżdżały same gwiazdy. Wielkie gwiazdy.
Problem w tym, że Eurowizja nie jest konkursem muzycznym, tylko pokazem pseudo-jedności pomiędzy mediami europejskimi. I co z tego, że przyjeżdżały same gwiazdy, skoro KAŻDA prezentowała szajs?
Fini mogą być mniej lubiani w Europie a nawet może do nich przyjeżdżać mniej turystów(!)
ROTFL!
Tak, z pewnością na opinię o Finach i ich kraju wpłynie fakt, że Lordi reprezentowało ich na gównianym konkursie quasi piosenki. Tobie płacą za wymyślanie takich fanaberii?
Chessterr
22-05-2006, 19:32
@UP
Swoją drogą Kod Da Vinci przedstawia zakłamaną wizję chrześcijaństwa, no ale, żeby od razu czerpać wiedzę z filmów, w których gra Hanks?!
A 85,7% statystyk to bajki wyssane z palca!
Swoją drogą zostałeś już tak skwitowany przez Mateka i Kaldricka, że już nawet nie próbuj się osłaniać przed ciosami (bądź jak "prawdziwy chrześcijanin").
Btw. Ty, znajdź może sobie dziewczynę, co?
@Topic
Finowie mają głęboko między odstawianie jakiś wymyślnych kreacji. Zrobili show, i za to wygrali. Wszystkim się spodobało tylko nie takim Chessterrom. Luuuudzie!!!
EDIT:
@Hoomik
Nie ma obaw. Jakbym miał dalej pisać o Hanksie to tak bym poleciał, że cała grupa fanów Toma by się tu zleciała.
A tu Cię mam. Mam dziewczynę, komputer mam włączony około 2h godzin dziennie, w sql jestem 7h to daje 9h a reszte jestem z kumplami i na podwórku z dziewczyną.A to teraz już swoich poglądów przedstawiać nie można? Dla mnie finowie to jeden wielki shit!
@Slawekmag
Dokładnie. Ja Eurowizje oglądałem z rodziną. Moja ciocia z wujkiem i z synem (20lat) i jego dziewczyną (20lat). I nikomu się nie podobało. A dla mnie to wielkie dno ten Lordi. Moja opinia jest taka a nie inna. I zmieniać jej nie będe.
@Hoomik
Nie ośmieszaj się...
@Taube (dolny post)
Tego nawet najstarsi Indianie nie wiedzą...
Im własnie o to chodziło, żeby zrobić sobie jaja z iditotycznego konkursu i idiotów uważających go za coś poważnego. Chester powinien być zbulwersowany, bo sobie z niego kpią i nawet tego nie ukrywają. Jesteśmy z tobą Chesterr.
Angel of Death
22-05-2006, 20:19
(...)i dziewczyną (20lat)
A świstak siedzi ... :D
A świstak siedzi ... :Dnie rozumiem..
wytłumacz mi, co jest nienormalnego dla jakiegoś tam chłopaka 20-letniego mieć dziewczynę - rówieśniczkę, także 20 letnią?
bo z tego co widzę, to pojawia się tu nieumiejętność czytania ze zrozumieniem..
dla niekumatych XD :
wyobraźcie sobie, że znajduje się tam słowo 'jego' przed 'dziewczyną'
d.Taube
Angel of Death
22-05-2006, 20:30
Jakbyś nie zauważyła w profilu ma 14 lat ..
Chessterr
22-05-2006, 20:35
Jakbyś nie zauważyła w profilu ma 14 lat ..
A nie przyszło Ci do głowy ,że to jest dziewczyna ich syna? I patrze jesteś bardzo spostrzegawczym nastolatkiem... Z kontekstu zdania można było wywnioskować ,że chodzi o Jego dziewczynę.
@down
A może jednak nie przez palec? Napisałem post i kliknełem ikonę Wyśli. Firefox się zawiesił i włączyłem ten libk w którym pisałem post. I napisało dwa razy. Opublikowało poprzedni post. Proste?
"Nie moja wina ,że nie myślisz "-,-""
Angel of Death
22-05-2006, 20:37
Dobra mój błąd ;]
/@edit
Sorry przez problemy z kompem dwa posty opublikowało.
<<BAD POST>>
Nie wina kompa że naciskasz 2x "wyślij" -.-'
http://muzyka.onet.pl/0,1326401,newsy.html
ROTFL:)
Ghost Nieudany
22-05-2006, 21:07
@Hoomik
Nie ośmieszaj się...
Grunt to wyważona, pełna argumentów wypowiedź. Wiesz, ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia i boją się cudzej racji, piszą, żeby się nie ośmieszali. Nie bój się, hoom cię nie zeżre. Chyba. ;]
Chesster i slawekmag... zachowujecie się jak idioci, którzy ledwo wyrośli z przedszkola. Walicie stereotypami na lewo i prawo. A tekst o walącej się polityce Finlandii (od której moglibyśmy się wiele nauczyć) to po prostu jakieś wyssane z palca bzdury, widać że chłopczyk chciał zaświecić czymś mądrym. Nie udało się.
Nigdy nie marnowałem kasy na tego typu programy, ale jak zobaczyłem 17-ty zespół w tle wymalowanych, kręcących tyłkami panienek MUSIAŁEM zagłosowac. :)
Bardzo podobał mi się występ Litwinów oraz (trochę mniej) greczynki i Bośnii. :)
To, czym jest Eurowizja najlepiej opisują np. komentarze na onet.pl - "Ochh jaki ten piosenkarz z Rosji był cudowny, jak mogły wygrac takie maszkary?!"
]v[ichal
22-05-2006, 22:56
Dobra mój błąd ;]Za późno, i tak juz zrobiles z siebie idiote.
/@edit
Nie wina kompa że naciskasz 2x "wyślij" -.-'
Kazdemu moze sie zdazyc, nie rozumiem czemu go orasz?
To, czym jest Eurowizja najlepiej opisują np. komentarze na onet.pl - "Ochh jaki ten piosenkarz z Rosji był cudowny, jak mogły wygrac takie maszkary?!"
Poprostu osoby, ktore tak piszą, nie potrafią zinterpretować poprawnie występu Finów, albo są na tyle głupie, że uważają tą całą Eurowizję za interesujące widowisko kulturalne.
@Chesterr,
@Hoomik
Nie ośmieszaj się...
Hehehhe, przyganiał kocioł garnkowi ;). Ty też się ośmieszyłeś, chłopie ;).
Finlandia pokazała klasę wysyłając na ten konkurs Lordiego. Polacy pokazali klasę dając im maksimum punktów w głosowaniu. Tylko kto dał dupy i wysłał tam naszego zielonowłosego idola?-.-
generalnie uwazam ze lepszy Zielony niz blog27 ( swoja droga chetnie zobaczylbym konfrontacje 13latek z bloga vs TH ;> )
Finlandia pokazała klasę wysyłając na ten konkurs Lordiego. Polacy pokazali klasę dając im maksimum punktów w głosowaniu. Tylko kto dał dupy i wysłał tam naszego zielonowłosego idola?-.-
Jak to kto? Nasi kochani rodacy, dla ktorych piosenki Wisniewskiego to szczyt klasy muzycznej ;) Tez sie ciesze, ze dalismy im punkty. Zastanawiam sie tez, dlaczego ten kwadratoryj (czyt. Rosjanin) zajal az drugie miejsce?! Jego piosenka ani nie prezentowala czegos nowego, ani ciekawego. I te jego ruchy :/
Ps. Dalej boli mnie to, ze Ukraina nie zaszla daleko ;)
Ps 2. Bialorus zatrzymala sie na przedostatnim miejscu. W wyborczej byl artykul o tym, jakoby aktora twierdzila, iz tak dalekie miejsce otrzymala za to, ze jest Bialorusinka. Smieszne :P
Finowie to wygrali tylko dlatego, że czuchry z całej Europy zaczeli na nich głosować. Był to jedyny taki typ muzyki na tym festiwalu, dlatego fani masowo oddali na nich głosy. A mi się ich występ nie podobał. W tych strojach wyglądali tak jakby przez całe życia mydła na oczy nie widzieli. Moja opinia jest taka, że wygrała banda brudasów.
Finowie to wygrali tylko dlatego, że czuchry z całej Europy zaczeli na nich głosować. Był to jedyny taki typ muzyki na tym festiwalu, dlatego fani masowo oddali na nich głosy. A mi się ich występ nie podobał. W tych strojach wyglądali tak jakby przez całe życia mydła na oczy nie widzieli. Moja opinia jest taka, że wygrała banda brudasów.
Zobacz ich teledyski ^^
czy ja wiem czy to metal czy rock...wiem tyle że masz racje co do głosowania;p
Dr. Omader
23-05-2006, 13:41
Rootwater nie Lao Che!
A co do calej Eurowizji nie bede sie wypowiadal, bo caly konkurs jest dla mnie zalosny, z wielu powodow.
PS. Ktos ma pod reka linka do wystepu Lordiego?
A nawet mam :)
http://video.google.com/videoplay?docid=8576567677038063896&q=lordi
check it
Rootwater nie Lao Che!
Hava Nagila! Potem Szwedzi wystawili by In Flames pewnie, a Brytania The Prodigy.
EDIT:
@Chesterr
Masz dziewczynę?! O ja.. a ja czytając twoje posty byłem wręcz przekonany, że jesteś gejem... ulalala
Ghost Nieudany
23-05-2006, 16:06
Rootwater nie Lao Che!
Frontside, noob. ;]
Moja propozycja: Skończ ze stereotypami ;)
Zresztą co ja gadam, przecież jak gitarzysta jest cały odziany w strój Ghula to widac gołym okiem, czy ma czyste ciało, czy nie...
A może to jakieś kompleksy na tym tle? :) Bez urazy.
Eurowizja nie jest wydarzeniem muzycznym, które polecam każdemu. Jest to lekka tandeta, na której perełki się pokazują żadko.
Swoją drogą bardzo się cieszę, że wygrał Lordi. Jestem jego wielkim fanem :) , jego muzyka jest mi bliska.
Frontside, noob. ;]
szkoda kapeli... tak samo Rootwater. Wyslijmy wiec Lao Che, przynajmniej niczym sie nie wyrozni w tym gownianym konkursiku ;]
Rootwater nie Lao Che!
Matka mej matki kłamała, kłaaamaała!
Wała - Lao Che lepsze ;>
@down: Nie bluźnie tylko wyrażam swoją opinię. ;]
Matka mej matki kłamała, kłaaamaała!
Wała - Lao Che lepsze ;>
Bluźnisz...
Lordi jest chvjowe. Fajnie, ze wygrali.
Chessterr
23-05-2006, 20:31
Jeśli tyle dała to OK. Według mnie powinni dać zero. Lecz nie mi to oceniać...
@Thero
Oj tak mi przykro...A więc zdarzają się hetero ,a nie same homo tak jak TY. Idź na paradę równośći i powiedz ,że ludzie są nietolerancyjni bo są HETERO!
Polska dała dla Finów 7pkt na 12 możliwych.
Nie, Polacy dali Finom 12 ptk..
Nienawiść zamydliła ci oczy!
Akurat dostali od Polski 12 w finale :P. Może ci się coś pomyliło z półfinałem, ale nie wiem bo nie oglądąłem...
blablabla
no dobra, ale kogo obchodzi opinia czternastolatka?
slawekmag
23-05-2006, 22:01
Na przykład mnie
a co mnie obchodzi opinia chama;/.lepiej jak 14 latek wypowiada się kulturalnie niż jak ty chamsko.chociaż nie ma racjii..ale zdania broni normalnie i kulturalnie.
a co mnie obchodzi opinia chama;/.lepiej jak 14 latek wypowiada się kulturalnie niż jak ty chamsko.chociaż nie ma racjii..ale zdania broni normalnie i kulturalnie.
poplacz sie jeszcze
spider-bialystok
23-05-2006, 22:34
Allatar, potrafisz sie znizyc do jeszcze nizszego poziomu, czy juz osiagnales dno?
Fini zaprezentowali cos nowego w eurowizji i to nalezy docenic.
edit: Jednak modki nie spia i czasami czytaja raporty:)
Allar, potrafisz sie znizyc do jeszcze nizszego poziomu, czy juz osiagnales dno?
ten Allar to musi być kawał świni, nie?
Chessterr
24-05-2006, 10:03
Allatar. Jesteś zbyt chamski. A może ty masz gdzieś z 10 lat? Boisz się pokazywać wieku w profilu? Tego nawet najstarsi indianie nie wiedzą...
@Taube
Święte słowa. Lecz kogo ja prowokuje? I obrażam? Wyrażam swoją opinię...
@Allatar
myślę, że dobrze byś zrobił, jeśli byś nie pisał postów, które zawierają pojedyncze zdanie, a ograniczył się do tych, które mają coś konstruktywnego w sobie
i nie podjudzaj innych
a jeśli już tak zamierzasz ich prowokować, to możesz to robić na nieco wyższym poziomie
@Chester
nie odwołuj się do jego wieku, to tu nie ma nic do rzeczy
równie dobrze może mieć sporo lat na karku, lecz IQ nie w ten sposób się liczy
pomijaj jego 'riposty', nie daj się prowokować i nie prowokuj też jego w jakikolwiek sposób - przeciwieństwem miłości nie jest nienawiść, lecz obojętność ;) bo to brak jakichkolwiek uczuć.. więc okaż mu obojętność :)
i w kolejnych postach, proszę - innych też nie obrażaj, a swoje wypowiedzi i argumenty popieraj stwierdzeniami i odniesieniami niepersonalnymi ;)
@do innych
lekceważenie kogoś kto na uwagę nie zasługuje wcale nie jest takim złym wyjściem :)
i tak lepsze to, niż dawanie mu opcji ponownej wypowiedzi, poprzez wchodzenie z nim w dysputę na jego warunkach
@modki
czyńcie swą powinność gdy trzeba ;) lub nawet częściej, aby nie było trzeba - ot co - nic więcej :)
d.Taube
madrze gada, piwa jej dac!
Przyszla kobieta i jak zwykle wszystkich posprzatala ..
r35p3c7
Dan the Automator
25-05-2006, 16:17
szkoda kapeli... tak samo Rootwater. Wyslijmy wiec Lao Che, przynajmniej niczym sie nie wyrozni w tym gownianym konkursiku ;]
ROTFL! Najlepiej wyślijmy małych, mrocznych chłopczyków, jury zrobi się im tak żal, że może wygrają ;-)
Padło w tym temacie wiele nie dorzecznych odpowiedzi, ale nie będę pisał kolejnego kazania "nie bądź chamski... ile ty masz lat?" itd. Mi osobiście podobał się jak i występ tak i piosenka zespołu Lordi z finlandii :), zaskoczyło mniie ( pozytywnie ), że wygrali no chwała im za to może wreszcie eurowizja spadła na dobry tor ? to sie okaże w przyszłym roku. A co do POLAKÓW [którzy głosowali] ( tak do polaków a nie grupy ich reprezentującej ) pomyślcie w przyszłości na kogo głosujecie, a jeżeli już zagłosowaliście błędnie, miejcie pretensje do swojego gustu muzycznego no to tyle teraz zostawiam was z kawałkiem ( właściwie początkiem ) utworu "Devil Is A Loser" kolejny przebój ww. zespołu ( patrz - podpis )
Pozdrawiam,
lekjam
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.