Grajper
21-05-2006, 20:26
Obecny dział podróże uważam za mało praktyczny. Pomyślałem, czy nie można by było uprościć tego? Widze to w formie grafu - z każdego miasta strzałeczki do miasta do którego chcemy się dostać a na strzałkach koszty podróży. Graf taki uwzględniał by zarówno statki, parostatki jak i dywany ( różny kolor strzałek). Jeśli nie graf polecał bym inne rozwiązanie : 2 rozwijane menu - start i koniec podróży. Wyświetlałoby się droga i koszty. Można by to troche uogólnić bo np z femour hills do kazo czy do jest niedaleko a koszta znacząco się różnią jeśli zamiast na FH polecimy przez inne miasta to kazo czy ab. Wiem, i rozumiem że nie wszyscy mają cały czas wolny i chcą go poświęcać tylko na 1. Przedstawiłem tu tylko sugestie która, w\g mnie była by bardzo pomocna dla zarówno graczy którzy są obeznani w podróżach jak i osób które dopiero rozpoczynają przygodę z pacc ( sam jestem taką osobą i stąd ten pomysł. Zdenerwowałem się dowiadując się że traciłem dużo czasu i pieniędzy na podróże zamiast polecieć dywanem i podejść kawałek lub coś takiego.).