zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rozbieg w walce?

Mac Artur
22-05-2006, 18:18
Mam pytanie. Czy jesli rozpedzimy sie do potwora to zadamy mu wieksze hity?
Z tego co zauwazylem to tak, a jak wy to widzicie?

Ps. mam nadzieje ze zrozumieliscie moje pytanie

ripper
22-05-2006, 18:25
Zrozumiałem, ale na mój rozum to niemożliwe. Trzeba by było zrobić naprawdę dokładne testy żeby to wykazać, a wątpię żeby komuś się chciało...

uHaos
22-05-2006, 18:31
ee moim zdaniem to bez szans takie testy
niby możliwe te wieksze hity ale testy raczej nie wypalą
lepiej zapytać twórców ;)

ripper
22-05-2006, 21:47
Wybacz, ale nic Ci nie powiedzą o systemie gry. To nie w ich interesie.

Homar wojownik
22-05-2006, 22:29
Nie weim o jakie dokladnie rozbiegniecie chodzi ale wg. mnie nalepsze hity zadaja palkowie przecierz z 2 kratek . Dla reszty profesji to bez roznicy czy uciekaja cyz stoja . Ale jedynym wg. mnie aspektem jest ze sorce i druty podczas biegu nie moga walisc z rozdzek
mnusza male przerwy robic na hit. A co do rozbiegniecia raczej gorsze efekty da niz z wyprobowanych taktyk huntowanie:axeman: :axeman: :axeman: Pamietajcie topor rox ^^

Knajcik14
22-05-2006, 22:36
Moim zdaniem to wypala jak lece do potwora z giant swordem w lapie full atak to nie lece z zaznaczonym atakiem na nim tylko jak jestem koło niego to klikam i dostaje 160+ :p
Więc wg. mnie to TAK

~Pozdro

Vandoz
22-05-2006, 23:03
Ja zauwazylem ze identycznie sie wali.
W slima z rozbiegu walnalem 110, a pozniej jak stalem normalnie 114. ;)

Mac Artur
22-05-2006, 23:05
ja podcza skilowania majc w reku sworda walilem hity po 5 a kiedy odszedlem od krasnala na jakies 3 kratki i spowrotem na niego to 15 :D czysz nie dziwne a moze poprostu zbieg okolicznosci :D

Vandoz
23-05-2006, 22:37
Bardziej zbieg okoliczności.;)

@Down
Dobrze Ci sie wydaje. ;)

Maniutek
23-05-2006, 22:48
Wydaje mi się, że to nie ma różnicy:p

kasii
23-05-2006, 23:50
mala róznica ale jedno jest pewne jak stoisz palem i gs cie bije dostaniesz 230-240 max jak uciekasz i dojdzie do 280 ;D
ale co to za róznica w przypadku gracza"szarżowanie"niedaje dodatkowych efektów a cios w plecy jest niemozliwy;P

Vil
24-05-2006, 17:47
W Tibii nie ma czegos takiego jak 'rozbieg', 'zatrzymywanie sie', albo sie poruszasz albo stoisz w miejscu.

pazuzu
24-05-2006, 19:57
gram w tibie ok. 3 lat i tylko ryckiem
faktycznie gdy atakuje sie stworka z biegu (stworek biegnie w twoja strone i ty w jego) w chwili zderzenia pada czesto duzy hit zarowno nasze w stworka jak i stworka w nas

wiele razy omawialem to ze znajomymi grajacymi knightami i oni rowniez to zauwazyli zauwazylismy tez ze gdy stoimy razem ze stworkiem na tym samym polu (efekt pokrycia sie z potworkiem obecnie malo spotykany ze wzgledu na ruchome spawny) to hity tez sa wieksze tak jakby im blizej stworek nas tym wiekszy hit

w przypadku zderzenia sie ze stworkiem zachodzi bardzo podobna sytuacja do efektu pokrycia tak jakby przez ulamek sekudy postac i stwor znajdowaly sie na tym samym polu

niewatpliwie cos w tym wszystkim jest ale dopoki cipsoft nie powie co trudno powiedziec cokolwiek pewnego

jesli chcecie sprawdzic czy tak jest i gracie na swiecie pvp to mozecie sprobowac pojedynku z innym graczem stojac na tym samym polu

Helixaw
24-05-2006, 23:27
Też to zauważyłem jak grałem ryckiem, ale jakoś nie przyszło mi do głowy pisać o tym na forum :P
Zawsze pierwszy hit po zetknięciu z potworkiem wydawał mi się bardzo duży, może w rzeczywistości tak jest? A może to tylko nasza rycerska wyobraźnia? ;)
Najlepiej niech ktoś porobi testy :) Ale jacys kompetentni ludzie, a nie plxy z 15lvlami...