zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Knight: Club vs Sword

Sante Mefisto
23-05-2006, 22:06
Podobno Club figting idze u knighta wolniej niz axe i sword czy to prawda??
I czy jest to duża różnica ??

*A nawet jeśli to chyba nie jest wielka wada bo przynajmniej sie shileda nadrobi xD

Agent Madness
23-05-2006, 22:11
Wszystkie skille melee u knighta (club\sword\axe) rosną tak samo szybko.

borekziom
23-05-2006, 22:17
Jeśli zaczynasz swoją przygode z Tibią polecamyt Cluby ... Tanie i dobre ale z dragon hammerem to loota se nie pozbierasz:) ale później war hammer dla kasy i skull staff i tu kończy się chyba możliwość następnej broni bo każda jest z deka kurewsko droga :P A z drugiej strony jeśli jesteś doświadczonym graczem to sword albo axe

Vil
23-05-2006, 23:19
jesli jestes doswiadcoznym graczem to wiesz co wybrac.

jesli nie jestes to bierz na co cie stac.

Sante Mefisto
24-05-2006, 14:26
Jak na mój gust to sword/axe na normalna postac, a cluby za..biste jak chcesz popekowac:D War Hammer ok 1k wiec nawet jak wypadnie nie ma duzych strat, a jak za taka cene to jakie staty.

jastr
24-05-2006, 14:51
No cuż cluby są tanie i to chyba ich największy plus. Do wyboru masz warhamer i skull staf. Warhamer jako broń 2 ręczna ma przyzwoity atak i jest starsznie tania. Są i minusy mały wybór i mały def. Jeśli planujesz grać dłużej i wbić lvl 100+ to będziesz mniał również problem przy anni (nie ma thunder hammera do wyboru). To chyba na tyle. Dobry wybór przy nowych światach (ceny broni są strasznie wysokie a warhamer nie jest trudno dostępny) ale w późniejszych stadiach gry będziesz najprawdopodobniej tego żałował.

Lord Karrak
24-05-2006, 15:17
No był już temat nawiązujący do rozkminki dotyczącej wyboru broni:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=32442

@topic
Wszystkie skille odpowiadające za walkę wręcz (fist fighting, club fighting, sword fighting, axe fighting, shielding) idą TAK SAMO szybko. Czasami odnosi się inne wrażenie, zwłaszcza podczas expienia (zazwyczaj wtedy skille odpowiadające za atak idą szybciej), ale wszystkie one idą tak samo szybko.

@pekowanie warhammerem
Według mnie nie opłaca się robić rycerza do pekowania, chyba, że to będzie rycerz do pekowania osób, które nie mogą się leczyć. Dlaczego? Ponieważ hity na człowieku, nawet z warhammera, przy skillach 50-60 (nie sądzę by Ci się chciało czekać dłużej, zwłaszcza, że będziesz mieć główną postać, również rycerza, na którym i tak jest dużo trenowania) będą wchodzić bardzo rzadko, a jak już bardzo słabo. Jak już chcesz pekować to zrób sorca, albo paladyna.

Chyba rozwiałem wszystkie wątpliwości?

Pozdrawiam,
LK~

ripper
24-05-2006, 18:23
Zaletą pkingu knightem są praktycznie zerowe koszty. Poza tym, nietrudno znaleźć 20~ palka, który nie nosi tarczy, a w takiego hity jak w masło i często uhy nie pomogą.

Pieczarmistrz
24-05-2006, 18:49
IMHO wg. mnie nie ma sensu dzielic borni ze dla doswiadczonych sa swordy i axe a dla niedowiadczonych club. Bzdura
Zaczynalem swoja przygode z tibia ze swordem i jakos ciezko nie bylo.
Sword jest dominujaca bronia w Tibia.
Poza tym jak widze zalozyciel tematu ma juz jakies doswiadczenie (PACC)

Odp. do pytania zeby nie byl offtop: Skills ida tak samo.

Sante Mefisto
24-05-2006, 23:32
IMHO wg. mnie nie ma sensu dzielic borni ze dla doswiadczonych sa swordy i axe a dla niedowiadczonych club. Bzdura
Zaczynalem swoja przygode z tibia ze swordem i jakos ciezko nie bylo.
Sword jest dominujaca bronia w Tibia.

Zgadzam sie z tobą w pełni a co do pkowania knightem jest super ta adrenalinka:p żadna profesja nie dostarcza tylu emocji przy pkowaniu.
Poprostu 100% pure pk!!

Kucu
25-05-2006, 19:00
na poczontku, jesli masz malo kasy to vlub jest najlepszy- bo jak wiadomo jest tani. ale jesli masz wiecej kasy to najbardziej sie oplaca miecz - maduzy atak i najwiekszą spośród broni obronę.

Diego'Odin
25-05-2006, 20:40
@up
tja bedziesz skilował cluba potem kupisz sworda i tez będizesz skilowal?
lepiej zabrac sie za axe i knight i barbian na poczatek potem fire i skilujesz tylko jedną bron

Sante Mefisto
25-05-2006, 21:39
Mówisz że axe jest tani? Może na starszych serverach, ale na Xerenie naprzykład nie.
Małe porównanie cen na Xerenie:
Skul Staff: 8-9k
Bright Sword: 15-20k
Fire Axe: I uwaga 40-45k!!!

(Oczywiście chodzi mi o porównanie axa i sworda.)

Diego'Odin
25-05-2006, 22:25
tja ale na zupelnie nowym serwie z kad wezmiesz spike sword/serpent/dragon hammer/battle hammer - z questa i slabszy od barbian axe ktory kupisz za 600gp

Pacek
25-05-2006, 22:30
kiedyś było tak axe/sword dla knighta club dla sorca druta (mówie o czasach kiedy nie było wandów działających) skulstaf waga wręcz zerowa do tego tani i w miare mocny w sam raz nadawał sie dla sorca. natomiast axe/sword to bronie typowo dla knighta axe mają minimalnie lepszy atak za to gorszą obrone natomiast swordy minimalnie gorsze statystyki ataku i dobry def. W cluby szli ci z knightów którzy zaczynali swoją przygode z tibią lub ci którzy wiedzieli że długo sobie nie pograją. Fakt są tani ale co z tego. Czy naprawde waszym mażeniem jest przez wszystkie czasy latać w war hammerem 45:ataku bodajrze, ciut nudno. A jak sie wybierze axe albo sword to mamy do dyspozycji odpowiednio 48atak (dragon lance)i 46chyba (gigant sword) a w dalekiej perspoektywie broń o statystykach nawet 50 ataku jedno ręczną. Dlatego uważam że dyskusja jest czcza poza tym odbiegająca znacznie od pytania zadanego w temacie.
ps.rosną tak samo [; ale clubów nie polecam

pulse
25-05-2006, 23:10
Jeżeli chcecie zobaczeć dobrą zabawe ,jak 15 knight pkuje z clubami, jest wsumie jako tako postrachem pandorii i jest naprawde dobry w tym co robi poszukajcie filmików Rabusa Mariusa

Ksiaze Imrahil
27-05-2006, 18:56
Ja osobiście polecam Club`y... od pocztątku walcze Clubem a jestem knightem. Mam War Hammera 13 lvl skille 36 clubem i zadaje Hity na slimie do 80. Wiec jezeli ma sie juz dobre skille i bron to leszy jest club...:D :D :D

deboev
27-05-2006, 19:03
jezeli ma sie juz dobre skille i bron to leszy jest club...:D :D :D

36 to dobre skille ta?

btw. jak sie ma dobre skille to kazda bron jest dobra ^^

Ksiaze Imrahil
28-05-2006, 14:21
czy ja gdzieś napisałem że mam dobre skille?? :confused: :confused:

Picia Knight
28-05-2006, 15:28
i tam ja mielem 16knight i walilem clubami (ale ja sprzedalem ) to powiem ze na duzym lvl bedziesz zalowal ze walisz clubami bo dla knighta to bradziej axe i sword .. wiadomo war hammer tani ale zly poniewaz walisz mocno ale potworki ciebie mocniej z war hammerem to se mozesz pofikac do ghoula ja np z fs ma best hit 116 a moj kolega przy skilach 41 ma taki ale z war ale juz sie przezucil na axe -.-:]

Error85
28-05-2006, 16:04
Podobno Club figting idze u knighta wolniej niz axe i sword czy to prawda??
I czy jest to duża różnica ??

*A nawet jeśli to chyba nie jest wielka wada bo przynajmniej sie shileda nadrobi xD

Dla knighta najlepszy jest sword. dlaczego? bo w clubach najlepszej broni nie da sie zdobyc prawie wogole... a swordy sa latwiejsze do zdobycia.

co do szybkosci rosniecie skili roznicy brak. :)

Serhean
28-05-2006, 16:17
Boze ludzie!!! Nie robcie takich tematow!!! Przeciez na forum jest pelno takich typu tematow ... Przeciez szukanie nie boli prawda?
Warn dla tego pana co ten temat zrobil pls.

Ksiaze Imrahil
28-05-2006, 22:02
i tam ja mielem 16knight i walilem clubami (ale ja sprzedalem ) to powiem ze na duzym lvl bedziesz zalowal ze walisz clubami bo dla knighta to bradziej axe i sword .. wiadomo war hammer tani ale zly poniewaz walisz mocno ale potworki ciebie mocniej z war hammerem to se mozesz pofikac do ghoula ja np z fs ma best hit 116 a moj kolega przy skilach 41 ma taki ale z war ale juz sie przezucil na axe -.-:] To teraz opłacami sie przezucic z Cluba na axe. I znowu nabijac skille axem. Dobradz kolego:)

Piotrek Marycha
29-05-2006, 18:16
Ja osobiście polecam Club`y... od pocztątku walcze Clubem a jestem knightem. Mam War Hammera 13 lvl skille 36 clubem i zadaje Hity na slimie do 80. Wiec jezeli ma sie juz dobre skille i bron to leszy jest club...:D :D :D

haha dobry joke [ /'jOk/ ] ze skillem 36 to nawet z great axem bys tyle nie uderzyl :D :D BTW 36 to dla ciebie dobry skiLL??!??! ty powinienes miec dawno 50/50 8o
Cluby zdecydowanie nie sa dla ludzi z ambicjami na +100lvl bo na anihilatorze nie ma do wyboru thunder hammera (why?) z tad jak zaczynasz grac na serio to wybieraj axe/sword

@ MEfISTO cena f axe jest taka dlatego ze narazie na Xerenie ejst malo ludzi którzy mogą huntowac Demony a BS jest dostepny zo dosc latwego questa , na starych serwach te ceny zblizaja sie do siebie

Ard Carraigh
29-05-2006, 20:21
"a ja miałem najta co mial XX skille i XX bron i zdawalem XX obrazen w XX potwora"

Nie nie jak subiektywna ocena :) Cluby to perfekcyjny wybór nie tylko dla magów, czy rycerzy ale też dla palladynów, waga i duży atak sprawaja ze warto używać tego typu broni. A to że w anni nie ma dostępu do Thunder Hammera nie oznacza ze nie ma sensu inwestować w club ... przecież duża część osób stąd nawet NIE dojdzie do 50 poziomu, albo sprzeda postac przed nim ... a wypowiada sie jak rzeczoznawcy i kustosze Tibijscy ... Dystansu troche :]

Naprawde polecam walke brońmi obuchowymi, łatwy dostęp i cena oraz jak pisałem atak połączony z wagą dają wspaniałe połączenie, a War Hammer jest wspaniały do walki, nie wiem jak sie sprawdza w PvP ale przeciw potworkom spisuje sie celujaco :) No ale wybór należy do Ciebie, wybierz mądrze :)

Ksiaze Imrahil
29-05-2006, 22:30
"a ja miałem najta co mial XX skille i XX bron i zdawalem XX obrazen w XX potwora"

Nie nie jak subiektywna ocena :) Cluby to perfekcyjny wybór nie tylko dla magów, czy rycerzy ale też dla palladynów, waga i duży atak sprawaja ze warto używać tego typu broni. A to że w anni nie ma dostępu do Thunder Hammera nie oznacza ze nie ma sensu inwestować w club ... przecież duża część osób stąd nawet NIE dojdzie do 50 poziomu, albo sprzeda postac przed nim ... a wypowiada sie jak rzeczoznawcy i kustosze Tibijscy ... Dystansu troche :]

Naprawde polecam walke brońmi obuchowymi, łatwy dostęp i cena oraz jak pisałem atak połączony z wagą dają wspaniałe połączenie, a War Hammer jest wspaniały do walki, nie wiem jak sie sprawdza w PvP ale przeciw potworkom spisuje sie celujaco :) No ale wybór należy do Ciebie, wybierz mądrze :)

Dziekuje kolego... pytałeś się jak się WH sprawdza na PvP odpowiadam - dobrze. Niedawno mnie zaatakował Knight z 21 lvl a ja go zabilem [dałem rade (pewnie nie miał eq) ale i tak dobrze ]. Jedyna wada to to że jest 2 ręczna i ma tylko def. 10 :( :(

Joga Bonito
30-05-2006, 12:46
Moim zdaniem Sword jest lepsza bronia poniewaz mozna miec sova a cluba tylko ss i nic wiecej bo kto pojdzie ubic orsshabala sword ma wiecej obrony na dodatek i polecam go dla wsystkich graczy a dla pekowiczow war hammer rox ;P ;D

janek@
30-05-2006, 14:48
Bardzo polecam miecz lub axe. POniewaz maja duzo ataku lub defa (w przypadku miecza). Cluby to pradawne narzedzie czarodziejow (pamietacie jak druidami z clubem chodzilismy XD). Cluby to przezytek majacy za duzo defa(maiom zdaniem nie mowcie mi ze war hammer lepszy od bs'a -.-).

Podkładka
30-05-2006, 15:14
Wybrałem dla swojego knighta club'y.Z tego co piszecie już mogę żałować, że to zrobiłem? :(

Agent Madness
30-05-2006, 15:21
@up

Będziesz tego żałował, jeżeli masz w planach zrobienie 100 lvla i wykonania anihilatora. Jeżeli nie, to nie masz czego żałować, cluby są tanie i łatwo je kupić. To, że mają trochę mniej ataku od axe i trochę mniej def od sworda wcale nie czyni z nich czegoś zupełnie "na odstrzał".

Dedniesz poleci ci war hammer to nawet nie zwrócisz uwagi i kupisz drugiego. Natomiast z giant swordem i dragon lance sprawa już nie wygląda tak różowo. Polecałbym poexperymentować różne warianty na jakimś niewysokim skillu (powiedzmy 50) i samemu zadecydować z czym się najlepiej czujesz.

Podkładka
30-05-2006, 15:27
Aha.Ale 50 skill to trochę roboty jest.Na razie mam skille 39/38 (9 lvl).Ale czemu na 100 lvl już cluby są złe? Za mały atak?

Blacko
31-05-2006, 01:17
btw. jak sie ma dobre skille to kazda bron jest dobra ^^

Nie, jak sie ma dobre skile to dopiero widać jak cluba ssą ;)

Kierwon'ka
31-05-2006, 07:31
sword jest lepszy ale droszy niz club

Didier19
31-05-2006, 08:24
wSZYSCY PRAWIE MóWIą żE SWORD JEST LEPSZY, jakby silver mace była łatwo dostępna to niewiem czy byście tak mówili, a mi się wydaje że po kolejnym update wyrównają się cluby w swordach i axach i może będą nowe cluby, albo te co są będą bardziej dostępne.

Blacko
31-05-2006, 09:35
Jak to się mówi, dream on... ;)

Vil
31-05-2006, 11:58
Nie, jak sie ma dobre skile to dopiero widać jak cluba ssą ;)

expi sie o procenty wolniej i o procenty drozej niz innymi klasami broni, naprawde nie jest problemem wbicie 100 ( I wyzej ) uzywajac clubow.

jakby silver mace była łatwo dostępna to niewiem czy byście tak mówili

SM jest ledwo lepsza od fire axa ...

Sidena Daron
02-06-2006, 17:04
Dla knighta swordy albo axe. Do Pkowania War hammer.

Blacko
02-06-2006, 18:25
expi sie o procenty wolniej i o procenty drozej niz innymi klasami broni, naprawde nie jest problemem wbicie 100 ( I wyzej ) uzywajac clubow.

Nie mówię nie,ale ostatnio duelowałem się (na broń dwuręczną) z kumplem lvl 102 93/91 w clubach. Mój lvl 96 skille również 93/91, tyle że axe. W dwóch rundach zeszedł do red podczas gdy jemu nie udało sie sprowadzić mnie nawet do yellow.
Za uhy zmarnowane przez warhammera spokojnie możnaby kupić kilka giantswordów czy lanc (na starych światach of course;))