PDA

Pokaż pełną wersje : Nowy poradnik dla poczatkujacego druida z Carlin

Aqua Mador
24-05-2006, 12:07
Na poczatek mowie ze druid jest niedoceniany ,moze stac sie bardzo silna profesja.

Skup sie na goblinach i rotach mniej wiecej do 10 lvl
w tym czasie kup Utevo Lux (light) i Exura (Light Healing) a na 10 koniecznie kup Exana Pox (Antidote) przydaje sie czesciej niz myslisz :king: podkreslam tez ze powinno sie nosic bron niezabierajacom many do +/- 14 lvl najlepiej 1-recznom pozniej na 11 konicznie kup exura gran:cup: inne przydatne czary to magic shield , fireball rune ,fire field rune ,enegy field rune mozna tez kupic poison fielda :creature: :creature: :creature: :creature:

Lasooch
24-05-2006, 12:25
Na poczatek mowie ze druid jest niedoceniany ,moze stac sie bardzo silna profesja.

Skup sie na goblinach i rotach mniej wiecej do 10 lvl
w tym czasie kup Utevo Lux (light) i Exura (Light Healing) a na 10 koniecznie kup Exana Pox (Antidote) przydaje sie czesciej niz myslisz :king: podkreslam tez ze powinno sie nosic bron niezabierajacom many do +/- 14 lvl najlepiej 1-recznom pozniej na 11 konicznie kup exura gran:cup: inne przydatne czary to magic shield , fireball rune ,fire field rune ,enegy field rune mozna tez kupic poison fielda :creature: :creature: :creature: :creature:

ROTFL! Broń nie zabierającą many? A niby czemu? Co z tego, że z wanda poexpi szybciej (pomijając warhammera, jeśli chodzi o roty, ale koło Carlin i tak nie ma wielu rotów). A wg Twojego poradnika druid NIE STANIE się silną profesją. Widać, że wbiłeś 15 lvl i Ci się wydaje, że dużo wiesz o profesji -,-

edit: o, przepraszam, 16. Według informacji o charze (po lewej).

Po deadach widać jednak, że dużo o grze jeszcze nie wiesz (to są typowe deady newbie:P).

Aha, i, Łukaszu Nowicki, poza personalizacją konta nie radzę podawać prawdziwego nazwiska nigdzie. Ja mojego nie daję. Trza chronić dane osobowe.

Aqua Mador
24-05-2006, 12:28
nie badz taki do przodu bo ci tylu zabraknie

Aqua Mador
24-05-2006, 12:30
Gram od lutego Z duza Przerwa W marcu wiec i tak jestem szczesliwy za doszlem do tego stopnia mialem duzo dedow mowie o doswiadczeniach mojego kolegi a jezeli nie widziales rotow kolo Carlin to ci wspolczuje;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Lasooch
24-05-2006, 12:33
nie badz taki do przodu bo ci tylu zabraknie

Krytyka zabolała? Otóż ja gram od listopada 2004 (do ~marca 2006). Staż mam nieco większy.

Gram od lutego Z duza Przerwa W marcu wiec i tak jestem szczesliwyX( za doszlem do tego stopnia ;( mialem duzo dedow mowie o doswiadczeniach mojego kolegi a jezeli nie widziales rotow kolo Carlin to ci wspolczuje;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Widziałem roty koło Carlin. Widziałeś roty koło Darashii? Raczej nie. A jest ich tam DUŻO więcej. Koło Carlin jest mało rotów, i stosunkowo dużo ludzi. A 16 level się robi w dwa-trzy dni (jak się człowiek postara, to i w 1).

Kolega widocznie również nie ma dużych doświadczeń. A, i mówi się "doszedłem".

I naucz się posty psia ich mać edytować.

Jeszcze dodam coś do poprzedniego posta - te czary, które wymieniłeś (chodzi mi o fieldy) są prawie bezużyteczne. O HMM nie wspomniałeś. Co prawda potrzeba 24 lvl, jednak są one tysiąc trzysta trzydzieści siedem razy użyteczniejsze od fieldów.

Mana shield mi się przydawał tylko na hydrach jak do tej pory (i raz na demonach). Może jeszcze przy jakiejśtam sporadycznej okazji. A na levelu 10-20 jest praktycznie nieprzydatny.

No i powiem, że pamiętam czasy, kiedy również nie wiedziałem dużo o grze, a wydawało mi się, że wiem. Ale nie pisałem wprowadzających w błąd, bezsensownych i krótkich poradników.

No i mogłeś jeszcze w danych na tibia.com dodać ulicę i numer telefonu -,-

Aqua Mador
24-05-2006, 13:03
dobra nie klucmy sie .Rzeczywiscie madrze gadasz a nie widzialem rotow kolo darashii bo nie mam PACCA

ripper
24-05-2006, 18:32
Jak będziesz zamawiać PACCa to jeszcze słownik przy okazji zamów. Przyda Ci się bezapelacyjnie... Co do "poradnika", to wole nic nie mówić, bo by się tylko brzydkie słowa posypały, a musimy dbać o kulture na forum.

ŻaQ
24-05-2006, 18:52
@Lasooch
Lasooch HMM sa od 25 lvl :P
@Topic
Hmm... Poradnik tak samo przydatny do gry w tibie jak mydlo do podcierania pupy :P przy robieniu kupy xD. Ale na serio: od swiatecznego update'u drutowi w ogole sie nie oplaca uzywac broni meele. Wymienione "przydatne" runy sa prawie w ogole nie przydatne; jak znam zycie i tak pewnie zaden druid ani razu nie uzyje zadnego z wymienionych czarow oprocz: destroy fielda, magic shielda, intense healing i antidote. Co do antidote: ja zaczalem go uzywac dopiego gdy zaczalem chodzic na gsy solo, bo po prostu wczesniej nie bylo mi to potrzebne, czyli na ~30 lvl.

Pulaski
24-05-2006, 19:56
Looool człowieku zastanów sie co piszesz... gdybym ja grał tak krótko to bym nie stawiał poradników każdy wie że w takim krótkim czasie nie można zostać weteranem:baby:

ripper
24-05-2006, 20:31
DFy są niezbędne do pvp (no chyba, że do jakiegoś noob-pkingu, to nie), Magic Shield też często się przydaje, a antidote warto mieć, bo nigdy niewiadomo kiedy może uratować nam tyłek.

Lasooch
24-05-2006, 22:34
@Lasooch
Lasooch HMM sa od 25 lvl :P

Jestem skłonny uwierzyć, bo nie chce mi się bawić w ściąganie update, żeby sprawdzić w spellbooku ^^

@Topic
Hmm... Poradnik tak samo przydatny do gry w tibie jak mydlo do podcierania pupy :P przy robieniu kupy xD.

Niah. Mydło jest w takiej sytuacji przydatniejsze.

Ale na serio: od swiatecznego update'u drutowi w ogole sie nie oplaca uzywac broni meele.

Roty na Daramie z wandem to waste many. WH rulz na rotkach ^^

Wymienione "przydatne" runy sa prawie w ogole nie przydatne; jak znam zycie i tak pewnie zaden druid ani razu nie uzyje zadnego z wymienionych czarow oprocz: destroy fielda, magic shielda, intense healing i antidote.

Każdy biorący udział w wojnie użyje jakichśtam fieldów... ^^

Co do antidote: ja zaczalem go uzywac dopiego gdy zaczalem chodzic na gsy solo, bo po prostu wczesniej nie bylo mi to potrzebne, czyli na ~30 lvl.

Ja raz (akurat palkiem) dzięki antidote ocalałem (na prawie black hp miałem dość many na exani pox - scorpy ssą xD).

Exudio
24-05-2006, 23:14
A świstak...
Nie no, trochę go pojechaliście, słownik by się przydał (no racja, cóż..). Zresztą padł sobie kilka razy, zrobił 17 (i padł :P) lvl i napisał poradnik. Cóż, komentarz krótki... n/c. 1. Mało czytelny, 2. Bezsensowny, 3. Może jakieś kolorki? I nabrałbyś doświadczenia, a dopiero potem zaczął pisać poradniki... Ale starczy krytyki, a oceniać w skali to mi się nie chce, bo po co?

Pozdrawiam. ^^

Vil
24-05-2006, 23:21
zmienic tytul z poradnika dla druida na poradnik do kompresji danych - jeszcze nigdy zaden 'poradnik' nie miescil sie na mniej niz polowie ekranu.

zawartosci merytorycznej szkoda komentowac - moze tylko tyle ze jesli juz ktos zacznie w carlin to jedyne co mu sie oplaca to najszybciej stamtad uciekac.

Mastadi, little meteorite
25-05-2006, 11:46
Echh... masło maślane... ja mam poradnik dla wszystkich profesjii:

Szybko przejdź rooka, dużo exp, a jeśli jesteś knightem lub pallem to skilluj dużo, a jeśli magiem lub drutem to rób runy.

ŻaQ
25-05-2006, 12:03
@Lasooch
Niom moze WH przydac sie na rotach, aczkolwiek nie byl na daramie i nie widzialem ile ich tam jest :P. Piszacy poradnik napisal go dla nowych graczy (pomijajac to, iz nie sadze aby on gral dluzej niz miesiac w tibie) i zaden newbie nie bedzie brac udzialu w wojnie :P. A antidote mnie akurat sie nie przydawalo wczesniej, ale zaznaczylem jakoby bylby ten czar przdatny ;].

Lasooch
25-05-2006, 12:22
(...)a jeśli magiem lub drutem to rób runy.

I błąd. Robienie run to strata czasu. Przy expie wpada tyle samo mlvl (lub więcej - np. guardy z WoI z manasami), więcej kasy i dodatkowo exp. Lepiej mieć 43 lvl 40 mlvl niż 30 lvl 40 mlvl... Robienie run opłaca się tylko jeśli NIE MOŻESZ expić, np. robisz zadanie domowe, albo na bocie, czego nie polecam ^^

@ŻaQ - zgadzam się ;)

lucas chacal
27-05-2006, 14:19
OMG człowieku to ma być poradnik8o 8o 8o Zastanów sie troche zanim coś napiszesz :D :D :D :D :D

Szaryy
27-05-2006, 14:48
N\C -.- w ogole bez sensu