PDA

Pokaż pełną wersje : Setzer - Banished because of account sharing

Cossma
25-05-2006, 04:12
Wszyscy dobrze wiedzą że po ostatniej wojnie która trwała bardzo krótko Setzer razem ze swoimi qumplami z Ownage byli HUNTowani, bez mozliwości wykupienia się.
Okazało się jednak że Setzer Gambler (czy ilu było tam tych ownerów) sprzedał konto aby postać ta mogła dalej być numerem 1. na serwerze.
Lecz nie potrafili tego utrzymać w tajemnicy (całe forum tibia.com pisze ze Setzer sprzedał konto :] ) więc zaowocowało to takim napisem w Criminal Records:
Banished:until Jun 23 2006, 04:12:53 CET because of account sharing

Narazie jest tylko ban a może będzie delete?

http://img132.imageshack.us/img132/1835/setzer7nw.jpg

Hupe
25-05-2006, 08:11
Jak mozna huntowac 200+ ms?? Setzer móglby zrobic tam pieklo sneak atakami ;]

@down
heh...mozna ale ciekawe jak maja go zabic, nie wiem jakie tam sa lvle ale napewno nie byloby latwo. Setzer by wpadal, zabijal 1-2 kolesi i uciekal. Dodasz do tego mozliwosc uzywania mwalli i nie jest latwo go zabic. A zeby to zrobic musza go najpierw trapnac....

Dregar
25-05-2006, 08:16
Mozna huntowac 200+ xD pomysl ze Duloks czy jak mu tam, by sie bankowo wyuhal i pare innych osob a setzer ma tylko 1100+ wiec jak by sie mana skonczylem to pada, w sumie dobrze ze dostal bana ;]

Mithgar XX
25-05-2006, 09:11
Rotfl, to jego drugi ban bodajże, więc niech się pilnuje, bo delete załapie :D
Swoją drogą, fajne filmiki robił, jak expił na demonach i zabijał jakiś innych graczy. Życzę mu powodzenia!

Phoelerius
25-05-2006, 09:53
O ku*** ale ta gra jest smieszna...;-/
Ban za sharing u 200+ sorca...

Tuhamiid
25-05-2006, 10:51
@Phoelerius

Wg. ciebie osoba która ma 200 lvl jest kims wyzszym ? wyjatkowym ? i nie powinna byc banowana ? W tibi kazdy jest równy nie wazne jaki ma lvl...I kazdego obowiazuja te same zasady.

@Topic.

Setzer został slusznie zbanowany...bo kazdego sharera czeka kara...predzej czy pózniej...Zasad trzeba przestrzegac.

Lasooch
25-05-2006, 12:27
Setzer został slusznie zbanowany...bo kazdego sharera czeka kara...predzej czy pózniej...Zasad trzeba przestrzegac.

Tylko jeśli się wybije. Bo na 20 levelku możesz sharować do woli, i nikt tego nie zauważy.

A o Setzerze moja opinia spadła, bo do tej pory o każdym 200+, któremu nie udowodniono sharowania, była wysoka.

Phoelerius
25-05-2006, 14:12
@Phoelerius

Wg. ciebie osoba która ma 200 lvl jest kims wyzszym ? wyjatkowym ? i nie powinna byc banowana ? W tibi kazdy jest równy nie wazne jaki ma lvl...I kazdego obowiazuja te same zasady.
LOL taki ban jest smieszny i tyle, powinni go skasowac odrazu.

Pozatym z tego co slyszalem to jego konto jest sprzedane a nie dzielone. Nie wnikam.

Tuhamiid
25-05-2006, 15:12
Dokładniej to jego konto zostalo sprzedane i jest sharowane :P

Cossma
25-05-2006, 15:29
Jak mozna huntowac 200+ ms?? Setzer móglby zrobic tam pieklo sneak atakami ;]

@down
heh...mozna ale ciekawe jak maja go zabic, nie wiem jakie tam sa lvle ale napewno nie byloby latwo. Setzer by wpadal, zabijal 1-2 kolesi i uciekal. Dodasz do tego mozliwosc uzywania mwalli i nie jest latwo go zabic. A zeby to zrobic musza go najpierw trapnac....
W podpisie masz 100+ lvl i takie głupoty napisałeś?
W momencie wybuchu "rewolucji" duża liczba hlvl z ownage i innych guildi zasiliła szeregi Brutality. Można powiedzieć że Setzer został sam z kilkoma qumplami. Przewaga liczebna Brutality była ogromna wiec wojna wyglądała tak że wszyscy z Ownage siedzieli w PZ. Członków Brutality było i jest tylu że w każdym mieście były kiludziesięcio osobowe grupy wiec Ownage bało się zaatakować. Setzer w pojedynkę g*wno by zrobił a kumple na czas wojny byli retired. Wiec sprzedał chara bo nie było innego rozwiazania :p

Pirko
25-05-2006, 15:41
moja opinia o możliwościach takiego sorca spadła!
po 1.
przypuśćmy,że go ztrapują. jakby walnął UE, nie miałby możliwości chociażby ucieczki...?
po 2.
jak można sprzedać takiego chara ;/ nie wiem czemu, ale dla mnie to bardzo dziwne...może chociażby tylko dlatego, że osoba/y z takim lv często są uzależnione i nie jes łatwo podjąć taki krok :D
w każdym razie, to chyba lepiej dla niego...

Bartozo
25-05-2006, 15:50
Mi kumpel mowil ze setzer (stary owner) sprzedal ta postac za 5000dolcow.
Trzeba byc debilem zeby kupic za tyle postac i jeszcze sharowac.

Celtharis
25-05-2006, 18:07
Po 1. Ownage praktycznie dało walkowera w tej wojnie.
Po 2. Sam Setzer kupe zrobi jak sei zbierze na niego 3+ 150lvli
po 3. Przeciwko niemu byli najlepsi czyli:
Dulokz-205lvl
Mattryxzin-196 itp itd.
Po 4. Ja tu widze ze nitk z Juelry nie raczył looknac tego tematu

Cossma
25-05-2006, 19:59
Po 4. Ja tu widze ze nitk z Juelry nie raczył looknac tego tematu

To słabo widzisz :]

sry za offtop

Samuelos
26-05-2006, 11:42
Ja tam sie na Julerze nie znam, ale ...

Name: Setzer Gambler
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 235
World: Julera
Residence: Edron
House: Seagull Walk 1 (Venore) is paid until Jun 11 2006
Guild membership: Titans of the Brutality
Last login: May 24 2006, 02:49:20 CET
Account Status: Premium Account

oraz ...

Name: Dulokz
Profession: Elite Knight
Level: 205
World: Julera
Residence: Edron
House: Wood Avenue 7 (Edron) is paid until Jun 17 2006
Guild membership: God of the Brutality
Last login: May 26 2006, 08:16:59 CET
Account Status: Premium Account

teraz ta sama gildia, wiec raczej nie perm-hunted ... ;>

Cossma
26-05-2006, 22:47
@Samuelos
wiec jeśli nie jesteś w temacie to poco pisałeś ten post, chyba żeby posta nabić !

Setzer wstąpił do Brut~, dopiero kiedy ten char mial nowego ownera !

Mroku
27-05-2006, 11:07
dziwne.....wchodzę na tibia.com
http://www.tibia.com/community/?subtopic=character
wpisuje Setzer Gambler
i w u niego nie jest napisane,ze ma bana.....

ps. jakby mial bana to jak by zrobil 235lvl??

Keel
27-05-2006, 11:38
dziwne.....wchodzę na tibia.com
http://www.tibia.com/community/?subtopic=character
wpisuje Setzer Gambler
i w u niego nie jest napisane,ze ma bana.....

ps. jakby mial bana to jak by zrobil 235lvl??

Hmmm... Bana dostal po tym jak zrobil ten 235 lvl ... a nei jest napisane ze ma bana bo sobie to zakryl:)... chyba wszystko wyjasnilem?

Serhean
27-05-2006, 11:46
Hmmm... Bana dostal po tym jak zrobil ten 235 lvl ... a nei jest napisane ze ma bana bo sobie to zakryl:)... chyba wszystko wyjasnilem?
Zgadzam sie z Keelem. Setzer~dal sobie hidden na stronie tibia.com i nie jest napisane za ma bana ;]

Samuelos
29-05-2006, 13:21
@Cossma
No popatrz ...

Co nie zmienia faktu, ze ktos tu pisal ze Setzer ma perm-hunta, a jak teraz widac wykupil sie ;>

proste...

Eto'o
29-05-2006, 19:30
Najpierw musieliby go dogonic np. gdy chcieli zabic Seromontisa on trzymal ich na dysta i leczyl sie exura. Mysle ze w tym wypadku byloby podobnie :)

Izull
30-05-2006, 01:06
Najpierw musieliby go dogonic np. gdy chcieli zabic Seromontisa on trzymal ich na dysta i leczyl sie exura. Mysle ze w tym wypadku byloby podobnie

Name: Seromontis
Profession: Elite Knight
Level: 254

May 28 2006, 11:43:40 CET Killed at Level 256 by Weird sonic
and by Mozani

Jak widać wszystko jest możliwe B)

Eto'o
30-05-2006, 15:41
Nie mozliwe zeby ubili go we 2. Napewno byla ich cala chmara. Seromontis se troszke wrogow narobil :p

Korialstrasz
04-06-2006, 14:15
Nie mozliwe zeby ubili go we 2. Napewno byla ich cala chmara. Seromontis se troszke wrogow narobil

No wlasnie przeciez jakby ich bylo dwoch, to on by se z zawiazanymi rekami uciekl od nich, chyba ze mial kicka.

Ale ten temat chyba nie jest o Seromontisie, no nie? Wiec jak myslicie? Czy Setzer Gambler sharuje? A moze tak bedzie jak w przypadku Cachero: "Jego dziewczyna sie wlogowala, bo on mial kicka na demonach". :baby:

Protar
04-06-2006, 16:03
Wiecie zal za dupie troche lapie jak sie czyta to co wiekszosc z was pisze.
Po pierwsze wojna wybuchla poniewarz znaczna ilosc brazylijskich graczy ... nudzila sie i zamierzala wywolac wojne Rio~ na cala reszte servera, nie spodziewano sie jednak taktyki jaka zastosuje ta "reszta" setzer zostal kupiony
jeszcze przed zakonczeniem wojny, dlatego trafil do brutality po jej zakonczeniu.

Frapper
04-06-2006, 17:37
Przy zabiciu Seromontisa było koło 20 ludzi z 100+.
Taki jak założy t ringa, bohy i utani hur abrdzo szybko biega. Takiego setzera jeszcze trudniej strapować bo gran hur : ).

Setzer sharował dawno temu, raz wymiatał w pvp raz nie mógł ubić 50 ek(hity z sd ma koło 1100 więc w ludzi 550?).

skryhull
24-06-2006, 12:59
według mnie to przeginają z tym banem, przecież on całą postać zrobił na sharingu a gdyby grał uczciwie to miałby może 70 no góra 100 level. Powinni go wypierniczyć z gry na konto i ip bo tacy tylko psują cały klimat i się wożą że są niby lepsi. Tak samo cachero, na którym gra kilku ownerów to dostał tylko jednego bana za to. Co z tego że koleś dostanie bana na miesiąc jak potem odrobi ten miesiąc w kilka dni? Przecież sharerzy lecą strasznie szybko, nie że 2 ownerów to 2 razy szybciej. Wtedy to leci nawet 3 razy szybciej bo nabiją przez miesiąc skile o 10-30 wyższe niż przeciętni uczciwi gracze w tym samym czasie a potem expiąc z takimi skilami będą expić lepiej od przeciętniaków a do tego 2 razy dłużej jako że 2 ownerów. No i potem jak dojdzie level to dużo hp albo też many no i można już na demony solo łazić X( A najbardziej się wku....iłem jak zobaczyłem że Mattryxzin niemal 200 level royal palek gra po 15+ godzin dziennie a w niektóre dni nawet po 23 i pół godziny! Tak dokładnie prawie całą dobę! To jest po prostu niemożliwe, albo koleś leci na botach albo sharuje! I nikt tych n00bów nie kasuje ;/ A tacy powinni dostawać kasacje kont i bany na ip, żeby inni nie szli w ich ślady. Bo przecież to strasznie psuje gre, nie dość że zajmują expowiska uczciwym graczom i ich wyganiają to jeszcze zachowują się jak antyspołeczne mendy, zastraszają innych, mają wielu wrogów ale nikt im nic nie zrobni bo mają wysoki level, mimo że pół serwera takiego może nienawidzić. A przecież gdyby się zebrało z 50 typa nawet 15-20 levce i każdy po explo\sdku to koleś padnie na jedną turę! Oni się zachowują tak samo jak te n00by co kradną i pkują słabszych co dopiero co przyszli na maina, ale jest jedna różnica. Nikt im nic nie zrobi. A gdyby ich kasowali za sharing to by nie było problemów że jakiś 100+ level, co prawda zrobiony nieuczciwie ale silny wywala słabszych z expowisk, ubija kogo chce i się wozi ze swoim levelem i idiotyzmem X(

Knight mathoff
24-06-2006, 19:24
Ja popieram Phoeleriusa. To jakiś kompletny idiotyzm (u cipów to ostatnio w miarę powszechne). Dać JEDYNIE bana Setzerowi, który raz już bana dostał...
i to dać mu jeszcze bana na tak krótko... poza tym przedał postać, za co cipy chyba zawsze dawali delete.

Jemu dali bana... bo to dopiero drugi...

Wurzelowi dali delete, mimo, że to był mógłby być jego dopiero 2 ban... A przecierz Wurzel wniósł naprawdę dużo do tej gry... NIGDY nie sharował, i nigdy nie był zwyczajnym PA... poza tym to, za co dostał delete...

Ech...
Jest jedna grupa ludzi, którą trudniej jest zrozumieć niż kobiety...
Cip'y... ;)

Ps: Skoro ubili Seromontisa, ubili Dagora... i jeszcze tam jakiegoś faceta na 200+... to i Setzera by ubili... poza tym jest sorcem, co jest jeszcze łatwiejsze.

Elex
24-06-2006, 19:58
A tak apropo... Ciekawe ile wzial kasy za to konto.\8o To musiala byc niebagatelna suma, wiec sie nie dziwie ze kolesie zrobili zrzute i go kupile. Hehe <lol>. Bravo dla CIPSOFTU za taka dezycje ;) Moze bedzie z nim tak jak z Wurzelem D:

slawekmag
24-06-2006, 20:10
No i co się dzieje od niedawna z tibią? To skandal! Setzer BAN Wurzel BAN Seromontis DEAD a jego murder HACKNIĘTY!

$orcerx
24-06-2006, 20:28
Wurzel BAN
Delete

Setzer, wzioł za konto 5 tys. $. A za to prawdopodobnie Cipy dadzą mu deleta ;o
Bo do tej pory za acc trade dawali delta

skryhull
25-06-2006, 23:43
powinni nie tylko deleta ale i bana na ip żeby nie zrobił w kilka miesięcy drugiej takiej postaci na czitach

Jinikao
26-06-2006, 00:00
Name:Setzer Gambler
Last login:Jun 24 2006, 18:18:10 CET

Knight mathoff
26-06-2006, 09:04
Ban był chyba do 23... tak czy nie?

Karol
26-06-2006, 10:43
Jak ja czytam wasze posty na temat tego czy Setzer by padl czy jakis inny hlvl to az mnie krew zalewa... Co wy wiecie o pvp? Nie mowie ze ja jestem jakis mastah czy cos, ale jak ja was czytam to czuje sie jakby na forum przebywale same 15 latki co sie podniecaja ze ktos ma 200+, a w dodatku same newbie..

Knight mathoff
26-06-2006, 11:11
"... prychnął z pogardą mociumpan Karol po czym z podniesioną głową spadł ze schodów...".B)

Karol
26-06-2006, 19:10
No teraz to zes mi pojechal, nie wiem co powiedziec, zatkalo mnie... oh, ktos tutaj zgrywa inteligenta i cytuje fragmenty literatury staropolskiej czy moze sam to wymysliles?

Sir Emilio
26-06-2006, 19:33
A tak apropo... Ciekawe ile wzial kasy za to konto.\8o To musiala byc niebagatelna suma, wiec sie nie dziwie ze kolesie zrobili zrzute i go kupile. Hehe <lol>. Bravo dla CIPSOFTU za taka dezycje ;) Moze bedzie z nim tak jak z Wurzelem D:

ktoś już pisał ze 5000 $ załóżmy, że dolar ma kurs ok. 3 zł myślałbyś czy sprzedac acc jakby ktoś ci zaoferował 15 000 zł? ja nie, nawet jak grał 3 lata to i tak tibia to tylko gra

Knight mathoff
26-06-2006, 21:01
Po prostu... ochrzaniasz wszystkich, nie wnosząc jednocześnie absolutnie NIC... Mówisz, że wszyscy są głupi, a jednocześnie nie wyrazisz swojego jakże inteligentnego zdania... B)

Khazul
26-06-2006, 22:07
gówno nie delete :>

lukii92
26-07-2006, 16:46
Według mnie Setzer nie ma i nie miał się czego bać.
Puści utani gran hur i nikt go niedogni...

wizu
26-07-2006, 20:44
fajnie... już i tak po banie więc po co ta odpowiedź. A co do tematu to nie ma tak, że hop siup:) utani gran hur i go nie ma, gdzieś by gl złapali, trapnęli w 10 i co wtedy? ;)