zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Cyclopy na poh

Kimo
25-05-2006, 17:12
Witam, ostatnio slyszalem ze na poh jest ladny resp cyckow, ghouli, dsow na powierzchni ale boje sie ze natkne sie na Gs'a. Prosilbym o mapke z dojsciem do respa, z ominieciem gsa i tych mino magow.Chcialem isc z monkami, czy to dobry pomysl? Co musze wziasc?

Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam.

ripper
25-05-2006, 19:02
Jeżeli nie będziesz chodził na wschód i południe od temple, nie spotkasz gsa (chyba, że zlurowany będzie, co się często zdarza). 2 monki poradzą sobie na cycach i mino, ale wtedy w ogóle nie zbliżaj się do undeadów (dsy posiekają Ci monki) w okolicy temple.

Nosso Mc'Furry
27-05-2006, 00:58
Witam, ostatnio slyszalem ze na poh jest ladny resp cyckow, ghouli, dsow na powierzchni ale boje sie ze natkne sie na Gs'a. Prosilbym o mapke z dojsciem do respa, z ominieciem gsa i tych mino magow.Chcialem isc z monkami, czy to dobry pomysl? Co musze wziasc?

Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam.

Już raz pisałem posta dość obszernego z informacją o praktycznie każdym respie na POH.
Spróbuje Ci streścić troszkę.

A więc... (Wszystkie lokacje będą podawane ze środka respa pierwszych cyców.)

Przy wejściu na POH jest dość duży resp Cyclopów, obok nich możemy także spotkać dwa mino archery, jeden lub dwa mino guardu oraz kilka zwyklych minosów.

Na lewo mamy schody które prowadzą do niewielkiej kryjówki następnej częsci cyclopów. Tam spotkamy dużo potworków więc jeżeli Twój level nie jest zbyt wysoki (35-40) lepiej tam nie zaglądać. Tam znajdziemy kilka cyclopów, mino archery, minosy, kilka mino guardów, dośc sporo orców oraz dwa mino magi.

Na południe mamy także niewielką grupke cyclopów, ale tu uważaj na mino archery!

Kierując sie na północ od temple napotkasz kilka poison spiderów i dzióre w której jest masa rotwormów, a niżej spora ilośc slimów.

Kierując się na południowy-wschód znajdziemy Temple, przy temple respią się demon skeletony kilka ghouli. Tu uważaj pownieważ możesz natknąć się na zlurowanego GSa, lub Orci!
Od temple w dól znajduje się niewielki resp Orców
Orc Leader
Orc Berserker
Orc Spearman
Orc
Orc Shaman
Jeżeli postanowisz skierować się od Temple w prawo (wschód) napotkasz jednego demon skeletona, aż wkońcu dojdziesz do ruin starego domu którego strzegą dwa Giant Spidery.
Jeżeli postanowisz skierować sie z temple na południowy-wschód napotkasz kilka smoków, oraz orci, tam także może być zlurowany Giant Spider.
Jeżeli postanowisz skierować się od Temple na południowy-zachód dojdziesz do spawnu kilku wolfów poczym zauważysz spragnionego ludzkiej krwi Giant Spidera. Tam właśnie jest najobfitszy resp GSów, oraz kilka Hunterów.
UWAGA
Jeżeli kierujesz sie od temple w dół możesz wpaść w pułapkę z GSEM!!! Jest ona ukryta, więc uważaj!

Jeżeli postanowisz skierować się daleko na południowy-zachód, przejdziesz cały resp gsów, dojdziesz do domku w którym napotkasz na spragnionego Vampira, w towarzystwie kilku wiedźm oraz ghouli. Po prawej uważaj na slima i GSA!

To by było na tyle, myśle że nie jednemu przyda się to co napisałem. :)

Deltoro
24-09-2006, 14:10
Omg Ale ty szybki jestes a na samym dole poh jest demodras

Cenarius
24-09-2006, 18:18
Omg Ale ty szybki jestes a na samym dole poh jest demodras
po 1 respi się nie regularnie
po 2 nie na samym dole[mam na myśli mapke] tylko na najniższym piętrze tej dziury z dragami

Edit@
wejdz se na strone główną tibia.pl i na dole po prawej masz opisy miejsc w tym poh[w pełnej nazwie Plains of Havoc]

Liven
04-10-2006, 21:34
ja tam chodze noob harem i zbieram looty xD kiedys znalazlem zaje***ta rzecz xD ale nie powiem co :):] :]

Diddy
04-10-2006, 21:41
Mapa poh by tibia.pl (http://tibia.pl/map.php?map=poh)
Tylko uważaj są lurerzy.

DratrisDxx
05-10-2006, 13:25
na okolicach kazo poh mozna luz chodzic ale troche >> od pustyni jest sporo minosow w tym mino mge ... >>> od dark catedral jest ~3 ghoule 1 witch i vampire ale jak zajdziesz dalej >>>>>> od vampa to bedzie gs'y a >>>>>/\ temple poha xDD <mogles przeczytac poradniki albo cos>

emilok
05-10-2006, 13:44
na okolicach kazo poh mozna luz chodzic ale troche >> od pustyni jest sporo minosow w tym mino mge ... >>> od dark catedral jest ~3 ghoule 1 witch i vampire ale jak zajdziesz dalej >>>>>> od vampa to bedzie gs'y a >>>>>/\ temple poha xDD <mogles przeczytac poradniki albo cos>

Dawno nie słyszałem takiej bredni.
Kolego, Plains of Havoc (Pola zniszczenia) są tu (http://www.tibia.pl/map.php?map=poh), a nie wokól katedry, po drodzę do mostu krasnali czy przy chatce wampirza.

wojtek997
04-06-2007, 09:22
:mag: Mam Pytanko Jak ominac tarantule powiedzcie mi plx http://.tibia.pl

Donpeyot
04-06-2007, 11:46
@up: jak sie boisz tarantuli to nie bardzo masz tam czego szukać.

PiotrekSTWA
09-06-2007, 16:19
@Up
Zgadzam sie czesto tarantule sa lurowane ale jak koniecznie chesz expic tam nie napotykajac sie na tarantule to nie idz w lewą strone od takiej skalki gdzie jest drabinka;D

Ujo
22-06-2007, 08:25
byłem tam kiedyś główną postacią było miłe spotkanie z 3 zerkami i 1 leaderem a puzniej wpadłem do dołka z gs i orcem shamanem ale uckiełem i powrduciłem do miasta uważaj na zlurowane potwory

Druid_z_Harmonii
24-06-2007, 01:28
Ma ktoś moze fajnamapke POHu z zaznocznymi gs'ami ?? Kiedystakie cos było na forum ale nie umiem znaleźc :(

z góry dzieki