Pokaż pełną wersje : Koniec Valorii
Gram na Valorii dosyc dlugo,niemal 2 lata i od jakiegos czasu dostrzegam dziwna tendencje.Niewiele ponad 300 osob gra w szczycie,mnostwo hileveli rezygnuje z gry albo gra bardzo malo.Ja od ponad pol roku prawie nie moge ruszyc z levelem.Dlaczego?Co awansuje,wpadam w jakis niesamowity trap.Ostatnio zabili mnie w sklepie,kilkanascie pol od depo.Tak szybko zostalem zablokowany ze nie moglem nic zrobic-od razu klikneli na mnie zebym nie mogl sie wylogowac,zablokowali blyskawicznie w kilkanascie osob....Ale nie tylko ja mialem pecha.Panuje wielka nerwowosc.Kolega ostatnio zalogowal sie postacia na niskim levelu-kilku hileveli przed nim ucieklo,zapewne wzieli go za jakiegos zwiadowce.Wszyscy gina,nawet jesli sa bardzo ostrozni.To sie zaczelo kiedy gildia bound zaczela sie rozwijac-zabijali kazdego kogo sie dalo bez powodu.Doszli w pewnym sensie do perfekcji w zabijaniu,potrafia wykorzystac kazdy skrawek terenu i wlasciwosci gry.Ludzie zaczeli ich nasladowac,wielu glupio chcialo byc tacy jak oni(:D).Co prawda w koncu gildia Swat team ograniczyla ich troche,ale nie myslcie ze oni skonczyli z zabijaniem.Robia to samo tylko coraz czesciej innymi swoimi postaciami(czesto na niezbyt wysokich levelach).To nie plotka,ale fakt.
Coraz wiecej sie tworzy grup pkerow wykorzystujacych sprytne trapy,ludzie boja sie grac.Najmniej to dotyka graczy na levelach 8-30 bo ich nikt za bardzo nie chce zabijac,chyba ze zaatakuja pierwsi.Wiec im od biedy mogloby sie wydawac ze jest normalnie.Ale nie jest.300 osob w szczycie?W nocy wybitnie malo,ale jeszcze bardziej niebezpiecznie bo wtedy to pkerow wiecej niz zwykle.Ktos moglby powiedziec ze nie potrafie uwazac i dlatego gine.Ha.A wczesniej to co?Umialem i zapomnialem?Kiedys to mialem deda moze 1 raz na 200 zalogowan sie a teraz raczej 1/20.Dlaczego hielevele boja sie grac?Dlaczego nawet midllevele graja malo i mimo to maja dedy na listach?Trzeba cos z tym zrobic bo obecna sytuacja dla nikogo nie jest korzystna.Nawet pkerzy nie maja kogo zabijac(;P).Wiem ze bardzo trudno cos na to poradzic samemu(niemozliwe).Ale macie moze jakies pomysly?
Gram na Valorii dosyc dlugo,niemal 2 lata i od jakiegos czasu dostrzegam dziwna tendencje.Niewiele ponad 300 osob gra w szczycie,mnostwo hileveli rezygnuje z gry albo gra bardzo malo.Ja od ponad pol roku prawie nie moge ruszyc z levelem.Dlaczego?Co awansuje,wpadam w jakis niesamowity trap.Ostatnio zabili mnie w sklepie,kilkanascie pol od depo.Tak szybko zostalem zablokowany ze nie moglem nic zrobic-od razu klikneli na mnie zebym nie mogl sie wylogowac,zablokowali blyskawicznie w kilkanascie osob....Ale nie tylko ja mialem pecha.Panuje wielka nerwowosc.Kolega ostatnio zalogowal sie postacia na niskim levelu-kilku hileveli przed nim ucieklo,zapewne wzieli go za jakiegos zwiadowce.Wszyscy gina,nawet jesli sa bardzo ostrozni.To sie zaczelo kiedy gildia bound zaczela sie rozwijac-zabijali kazdego kogo sie dalo bez powodu.Doszli w pewnym sensie do perfekcji w zabijaniu,potrafia wykorzystac kazdy skrawek terenu i wlasciwosci gry.Ludzie zaczeli ich nasladowac,wielu glupio chcialo byc tacy jak oni(:D).Co prawda w koncu gildia Swat team ograniczyla ich troche,ale nie myslcie ze oni skonczyli z zabijaniem.Robia to samo tylko coraz czesciej innymi swoimi postaciami(czesto na niezbyt wysokich levelach).To nie plotka,ale fakt.
Coraz wiecej sie tworzy grup pkerow wykorzystujacych sprytne trapy,ludzie boja sie grac.Najmniej to dotyka graczy na levelach 8-30 bo ich nikt za bardzo nie chce zabijac,chyba ze zaatakuja pierwsi.Wiec im od biedy mogloby sie wydawac ze jest normalnie.Ale nie jest.300 osob w szczycie?W nocy wybitnie malo,ale jeszcze bardziej niebezpiecznie bo wtedy to pkerow wiecej niz zwykle.Ktos moglby powiedziec ze nie potrafie uwazac i dlatego gine.Ha.A wczesniej to co?Umialem i zapomnialem?Kiedys to mialem deda moze 1 raz na 200 zalogowan sie a teraz raczej 1/20.Dlaczego hielevele boja sie grac?Dlaczego nawet midllevele graja malo i mimo to maja dedy na listach?Trzeba cos z tym zrobic bo obecna sytuacja dla nikogo nie jest korzystna.Nawet pkerzy nie maja kogo zabijac(;P).Wiem ze bardzo trudno cos na to poradzic samemu(niemozliwe).Ale macie moze jakies pomysly?
niedluga wyjda nowe serwery.. więc może wtedy ci ludzie pojdą na new a inni wrócą.. musisz czekac x]
Gildia która wybija masowo wszystkich na świecie robi to albo dla zabawy albo dla przejęcia serwera. Często spotykam się z przypadkami takimi. Jeśli denerwują cie PK non stop jak stoisz w depo czy gdzie to radze udać się do Ab'Dendriel, bo tam jest naprawdę spokojnie. Najwięcej PKerów chyba jest chyba 5 - 10 minut przed Save Serverem. Wtedy wybijają po dwie osoby a zaraz potem mają loga wiec im to się opłaca.
Valoria nie ma właściciela, że tak powiem. Jak zapanuje gildia jakaś, będzie o wiele spokojniej. Swat Team wg. mnie powinien wziąć się do roboty i coś z tym zrobić, bo małe jak i duże lvle powoli to wnerwia.
Pozdrawiam
Ufocznik
26-05-2006, 23:10
@all up
wy chyba nigdy nie graliscie na valorii, ST to takie same pa jak boundy, i nawet jesli powstanie kolejna gildia ktora zapanuje serverem to tez beda to pa, wiec niezaleznie kto bedzie rzadzil grac sie nie bedzie dalo, jedyna mozliwosc to nie czekac az pojda na nowy server (bo nie pojda, taka sytuacja jest od ponad roku) tylko samemu na niego isc, valoria jest niestety zgubiona
Bjoern Shu
26-05-2006, 23:18
@all up
wy chyba nigdy nie graliscie na valorii, ST to takie same pa jak boundy, i nawet jesli powstanie kolejna gildia ktora zapanuje serverem to tez beda to pa, wiec niezaleznie kto bedzie rzadzil grac sie nie bedzie dalo, jedyna mozliwosc to nie czekac az pojda na nowy server (bo nie pojda, taka sytuacja jest od ponad roku) tylko samemu na niego isc, valoria jest niestety zgubiona
dokladnie =D
Autor topicu .. malo wiesz a piszesz jakbys wiedzial wszystko..
Mmm,ktos wspomnial ze Swat Team i bound to mala roznica.Ogolnie rzecz biorac rozumiem to stwierdzenie.Oni takze zabijaja.No i zachowuja sie jak hilevele(:D).Ale nie tak jak Bound,ja tam roznizce widze.Z Boundami to bylo az przegiecie,nie zdajaecie sobie nawet sprawy co oni robili.Ja tam widze ze w Swat Team jest Karolinka the Evill-poznalem ja troche i wiem ze jest zupelnie ok,przecietnemu graczowi spotkanemu pomoze albo nic nie zrobi-na pewno go nie zabije,a boundzi...Raczej nalurowliby potworow z czystej zlosliwosci.Ja tam w pewnym stopniu jestem za Swat Team bo ona tam jest.
Tak jak kiedys bylem za Excessum,chociaz mialem pewne powody zeby Flaa nie do konca lubic(na Edron mnie obil bez powodu,ale chyba dla zabawy bo zabic nie mial szans 10 pol od depo).Kiedys tez byly silne gildie,ale bylo spokojniej.Powiem ze EWIDENTNIE zaczelo sie to od poczatku dominacji Bound.To nie moze byc zbieg okolicznosci.Przesadzali-masowe masakry midle leveli,elimnowanie osob ktore awansuja zbyt szybko i nie sa z nimi(to w sumie jeszcze mozna zrozumiec) i inne.Niejaki(teraz juz niejaka,hehe) MAzman na 40 lvl mial juz demon helmet,dsm i inne rzeczy-z rabunku.Pamietam bo wrzucalem mu smieci do domku wtedy(:D).
Bjoern Shu
28-05-2006, 00:28
Mmm,ktos wspomnial ze Swat Team i bound to mala roznica.Ogolnie rzecz biorac rozumiem to stwierdzenie.Oni takze zabijaja.No i zachowuja sie jak hilevele(:D).Ale nie tak jak Bound,ja tam roznizce widze.Z Boundami to bylo az przegiecie,nie zdajaecie sobie nawet sprawy co oni robili.Ja tam widze ze w Swat Team jest Karolinka the Evill-poznalem ja troche i wiem ze jest zupelnie ok,przecietnemu graczowi spotkanemu pomoze albo nic nie zrobi-na pewno go nie zabije,a boundzi...Raczej nalurowliby potworow z czystej zlosliwosci.Ja tam w pewnym stopniu jestem za Swat Team bo ona tam jest.
Tak jak kiedys bylem za Excessum,chociaz mialem pewne powody zeby Flaa nie do konca lubic(na Edron mnie obil bez powodu,ale chyba dla zabawy bo zabic nie mial szans 10 pol od depo).Kiedys tez byly silne gildie,ale bylo spokojniej.Powiem ze EWIDENTNIE zaczelo sie to od poczatku dominacji Bound.To nie moze byc zbieg okolicznosci.Przesadzali-masowe masakry midle leveli,elimnowanie osob ktore awansuja zbyt szybko i nie sa z nimi(to w sumie jeszcze mozna zrozumiec) i inne.Niejaki(teraz juz niejaka,hehe) MAzman na 40 lvl mial juz demon helmet,dsm i inne rzeczy-z rabunku.Pamietam bo wrzucalem mu smieci do domku wtedy(:D).
HhahahahahahahaHAhhahahahahahaahhahahahaahhaahahHA AHHAAHHAAHAHA
AHAHAHAHAHAHAHAHA
stary rozwaliles mnie!!!!
AHHAHAHAHA !!!
wez nie rob takich topiców bo dla nich jedno slowo:
ZALOSNE.
nei wiesz nic a piszesz jakbys wiedzial wszystko pisze to juz druggi raz..
piszesz o Karo Evill a gowno wiesz o nim to ze dal swoje passy liderowi Swat po to zeby dostac inva tez wiedziales?
wyjdz.
Heh,widze ze trafilem na osoby bardzo dobrze poinformowane.Nie chce temu zaprzeczac,chcialbym tylko dla pewnosci dowiedziec sie skad macie takie informacje o Karolince. Co do samej "rodziny" Boundich to wiecie(:D),moznaby zalozyc oddzielny temat.Ja tam ich bardzo nie lubie(na 6 ostatnich dedow 4 z rak boundich-raz sam apitov z towarzystwem mnie zaszczycil,ale juz poszlo w odwecie 10 tysiecy listow na jego adres w thais(:D),beda musieli w koncu porobic boty do wyciagania tych listow chyba).Ja uwazam ze valoria ginie z rak boundich-inni maja prawo do wlasnego zdania.Moznaby sie pobawic w dowody(ss-y,wycinki z forum tibia.com...nawet filmiki),w sumie jednak kogo to obchodzi czy wine ponosza boundzi czy nie(:D).
Ufocznik
28-05-2006, 15:04
Heh,widze ze trafilem na osoby bardzo dobrze poinformowane.Nie chce temu zaprzeczac,chcialbym tylko dla pewnosci dowiedziec sie skad macie takie informacje o Karolince. Co do samej "rodziny" Boundich to wiecie(:D),moznaby zalozyc oddzielny temat.Ja tam ich bardzo nie lubie(na 6 ostatnich dedow 4 z rak boundich-raz sam apitov z towarzystwem mnie zaszczycil,ale juz poszlo w odwecie 10 tysiecy listow na jego adres w thais(:D),beda musieli w koncu porobic boty do wyciagania tych listow chyba).Ja uwazam ze valoria ginie z rak boundich-inni maja prawo do wlasnego zdania.Moznaby sie pobawic w dowody(ss-y,wycinki z forum tibia.com...nawet filmiki),w sumie jednak kogo to obchodzi czy wine ponosza boundzi czy nie(:D).
ja sie nie uwazam za dobrze poinformowanego, przynajmniej nie tak jak Gru~, ale wystarczy tam grac zeby cos wiedziec, a czytajac twoje posty dochodze do wniosku ze ty tam wogole z rooka nie wyszedles
Posluchajcie(albo "przeczytajcie",heh).Moje mniemanie wynika z prostej logiki-kiedy nie bylo boundich-bylo znacznie spokojniej.Nigdy nie gralem duzo,ale tez nie tak znow malo,gdyby nie to co sie dzieje na valorii,bylbym moze juz hielevelem(:D,a tak mam zaledwie marny 61 lvl,z olbrzymim wysilkiem "uciulany",bo ciagle trzeba bylo odrabiac straty).Poza tym jestem jednym z czlonkow tajnej organizacji "Rat Company"-zrzeszajacej ludzi pokrzywdzonych przez Bound.Czlonkowie maja zwykle levele 50-70,dzialamy w terenie glownie postaciami na levelach 8-12,obserwujemy,prowokujemy,szkodzimy,blokujemy(uf) Bound(:D).Jak narazie dzialalnosc na niewielka skale,ale kto wie w przyszlosci...
Jednak moze nie bedzie to tak bardzo potrzebne.20 hileveli online-18 ze Swat Team,2 z neutralnych gildii,nikogo z Bound i podobnie przez cala dobe-Hail Swat Team,die boundies.Wiecie ze Swat Team tez zabijaja bez powodu(pozornie)-wszystkich red skulli,bez slowa,bez ostrzezenia i nie widze w tym nic zlego.Jak nie po dobroci to szpadlem ale sprawiedliwie(:D).
@Nuper
Do wszystkich twoich postów kilka uwag. Po pierwsze pisz z ortografią bo czasem to się zagubić można. Co do twoich spostrzeżen...myślałem kilka dni wcześniej że Swat Team próbuje jakoś zapobiec temu co robi rodzinka Boundich. Ale wydaje sie że ona mu tylko pomaga, bo padają osoby także od Swat Team. Na Valori porządku nigdy nie było, nie ma i nie będzie. Ten świat jest opanowany wojną PK vs normal players. Jak ledwo "uciulałeś" ten 61 lvl i z płaczem stwierdasz że PK non stop cię zabijają to ja ci radzę pójdź se na non pvp, bo pvp to chyba nie dla Ciebie świat.
@topic
Swat Team i rodzina Boundich niedługo będzie jednością, nie da rady temu zapobiec.
Na przykład na Pacere. Większość non-pvp jest droga, a Pacera nie. a ponadto wielu brazylijczyków to są dobrzy ludzie, da sie z nimi kumplować
@topic a nie wiecie, że po wciśnięciu Ctrl + R pojawia się okienko Report rule violation, gdzie możesz naskarżyć?:p
Jednak przyzwyczailem sie do valorii,raczej jak ktos gra 2 lata na jednym serverze nie jest mu latwo przejsc na inny.Wierze ze za jakis czas sie poprawi.To prawda ze jesli przejrzymy listy dedow w wojnie miedzy gildiami to czasami sie bardzo dziwimy-kto tu kogo bije(:D).Ale to da sie wytlumaczyc-niektorzy zmieniaja gildie.Ale dotyczy to tylko niektorych osob.Wystarczy ze w Swat Team nie bedzie apitova i memphiza(fuj) a bedzie juz lepiej.Poki co jednak Swat Team ma troche inne podejscie do "zwyklych" graczy niz Bound i nie ma co sie zastanawiac-jestem za nimi.Narazie bawie sie postaciami na niskich levelach-ale bylo smiechu kiedy apitov strzelal w mojego 9-tego levela z boltow...Radze innym tez podenerwowac Bound(:D).
Bjoern Shu
29-05-2006, 00:14
Nuper najpierw piszesz ze grasz dosyc dlugo na Valorii a potem piszesz durnoty
typu "jak kiedys nie bylo Bound"..
Bound jest od Z A W S Z E na Valorii
...
:D.Bledne mniemanie.Kiedy zaczynalem grac na valorii nie bylo nawet jeszcze apitova.Gildia troche czasu juz jest ale nie tak bardzo dlugo.
Zreszta :
The guild was founded on Valoria on Jun 30 2005.
It is currently active.
Their home on Valoria is The Tibianic. The rent is paid until May 31 2006.
Toz to zaledwie rok.Ja wtedy mialem juz mojego drugiego pacca.Troche jeszcze czasu minelo zanim zaczeli grasowac i...wszystko sie zgadza.Od ponad pol roku sa z nimi klopoty.
Snif.Jesli nawet o scislosc chodzi to ta data zalozenia gildii...Smutno sie robi.Wtedy wlasnie Boundzi po raz pierwszy mnie zabili.Wczesniej nie mogli bo ich nie bylo.
Bjoern Shu
29-05-2006, 17:58
:D.Bledne mniemanie.Kiedy zaczynalem grac na valorii nie bylo nawet jeszcze apitova.Gildia troche czasu juz jest ale nie tak bardzo dlugo.
Zreszta :
The guild was founded on Valoria on Jun 30 2005.
It is currently active.
Their home on Valoria is The Tibianic. The rent is paid until May 31 2006.
Toz to zaledwie rok.Ja wtedy mialem juz mojego drugiego pacca.Troche jeszcze czasu minelo zanim zaczeli grasowac i...wszystko sie zgadza.Od ponad pol roku sa z nimi klopoty.
omg
Bound powstalo kilka miechow od poczatku Valorii
najlepszymi Pgrami byl Lanzelot Ravnar i Hakla
wtedy bylo juz Bound
potem bylo Heretics i Prophets of darkness nastepnie znowu Bound wiec nie pisz glupot..
pisales cos o Mazmanie ze ma dh i dsm
jesli jest rl ziomkiem jednego z najbogatszych na Valorii (Interfernal) to ma prawo to miec.. >.> get a life!
Eh,tylko czy ty nie mowisz o innej rzeczy.Byc moze bylo jakies Bound w czasach kiedy na gildie nie zwracalem jeszcze uwagi,ale to przeciez nie to samo bound.Moja postac jest minimalnie starsza od apitova i od wielu innych z obecnego bound.Co z tego ze kiedys byla taka nazwa?Ludzie byli inni i zachwowywali sie inaczej.Ja pisze o OBECNYM bound.
Co do Mazmana to byc moze ktos mu dal,ale ja nie pozyczalbym takich itemow komus o kilkadziesiat leveli slabszemu.Mial tam zreszta tych dobr tyle ze glowa boli-platyna,cenne kamienie...On to mial na wlasnosc,nie pozyczone.Po prostu bylo tego za duzo-nawet jak czesc pozyczyl to mial tam tego na kilkaset k na wierzchu-cos za duzo jak na 40 lvl.
Poplotkujmy troche-Mazman byl kiedys mezczyzna,potem kobieta,a teraz znowu mezczyzna.Najlepiej chyba mu szlo jako kobieta(:D).
On teraz nie jest w BOund,ale byl i nawet mnie zabil wtedy z Lesystrate i z 2 innymi.Pamietam Hakle-i to z czasow kiedy mial niski level,ale zawsze sporo zabijal.
Z tym końcem świata to ja bym aż tak nie przesadzał. Chociaż fakt, że V. regularnie ląduje w statystykach nabitego doświadczenia na szarym końcu, z TOP300 aktywnych pozostaje raptem ~120 osób, a nadziać się na jakichś psycholi z piekła rodem nie jest aż takie trudne.
Zdecydowanie brakuje teraz takich osobowości jak Flaa czy Essene.
Viva la Valoria~
knightmisiekxp
30-06-2006, 17:47
To swat team sa PA i nienormalni a nie bound
aaa i nie mow tak na mojego bro mazmana bo to dobry człowiek
reszta bound sa spoko . . .
Bedzie jak zawsze swat przegra wojne ...
i to jest niemozliwe zew sie połącząbo to odwieczni wrogowie. Wojna zawsze byla, jest i bedzie
Nawet jak nie bedzie to bedzie najwyzej spokuj a nie zjednoczenie
Bound rox!
Ja gram od 2 lat kilkoma charami i nigdy czegos takeigo nie zauwazylem :p skilluje godzinami i nawet jak ktos podejdzie to mnie nie rusza zadko widze pk. a jak juz jest to to jest highlvl i nie zaija slabych gosci chyba ze mu podskoczysz. Czesto Pk'ują przed restartem sreva. Wg. mnie ty poprotstu jestes nOObem:D :D :D
To swat team sa PA i nienormalni a nie bound
aaa i nie mow tak na mojego bro mazmana bo to dobry człowiek
reszta bound sa spoko . . .
Bedzie jak zawsze swat przegra wojne ...
i to jest niemozliwe zew sie połącząbo to odwieczni wrogowie. Wojna zawsze byla, jest i bedzie
Nawet jak nie bedzie to bedzie najwyzej spokuj a nie zjednoczenie
Bound rox!
Sory ze poraz 2 pise posta ale nie zauwazylem tego:p a z tobą knightmisiek zgadzam się. Tylko ze maznam prawie mnie zabil bez powodu i mialem 13 lvl:p a nic mu nie zrobilemX(
@Herdrak
Grasz 2 lata? Ktory lvl najwyższy osiągnąłeś. Nic o Tibii nie wiesz. PK zabijają gdy mają ochotę, a i podejrzewam że nie wiesz co to znaczy PA...
Wkurzające jest, kiedy gracze na highlvlach, zaraz przed restartem serwera leja kogo popadnie, bo i tak white skull znika :(
samemu pare razy tak dostalem ...
ja mysle ze valoria zawsze bedzie taka jaka jest i tak mi sie podoba.niestety poszedlem sobie raz na DC i dopiero wlazlem i wzial mnie 60 i 30lvl mialem szczescie bo przezylem zwiewajac na POH na 31lvlu.potem poztanowilem pojsc tam jeszcze raz i znowu bylo tak samo tylko ze bylo blizej do padniecia.
B) B) B) B) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
To jest Valoria, a nie plac zabaw. Tutaj nie ma miejsca dla słabych. Zle wam tu grajcie na innym swiecie. Dobrze wam tu? To nie piszcie głupot. I wątpie czy takie 20 lvle mają pojęcie o tym co się tu dzieje.
.
grasz juz tak dlugo, pewnie masz wysoki poziom. nie wiem dlaczego nie dolaczysz do swat skoro tak ich lubisz. Przynajmniej nie musial bys narzekac ze cie ktos pkuje noob charem
Yours Horzym.
Provezano
12-07-2006, 22:27
Valoria.Grałem tam i powiem jedno ..Gówna sie nierusza..
Ufocznik
13-07-2006, 23:39
Valoria.Grałem tam i powiem jedno ..Gówna sie nierusza..
Polack? <10>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.