Pokaż pełną wersje : Odtwarzacze MP 4!
Witam. Zastanawiam się nad kupnem odtwarzacza MP 4 dlatego mam kilka pytań:
1.Na co powininem zwrócić uwagę przy zakupie.
2.Srednia cena.
3.Fajne to wogóle jest ?:P
Walekifa
25-05-2006, 20:27
POlecam ci mp3 128-256mb, nie wiem po co się kozaczyć tym :p Zarąbie ci dres takie mp4 za 500 zł i co ? Płacz :p
slawekmag
25-05-2006, 20:39
A ja polecam 512 ewentualnie 256. No i zwróć też uwagę na firmę i made in "Azbekirstan" :p
Squaess'me
25-05-2006, 20:40
ja mam 256;
dyktafon, notatki, obrazki, filmiki, muzyka, dyktafon, radio, sluchawki
cena to kolo 300zl chyba
Sharphis de'Moon
25-05-2006, 20:46
Nie znam się za bardzo na tym, ale przypominam że mógłbyś spojrzeć na ofertę firmy neobit.pl (www.neobit.pl), reklamowanej ostatnio na tibia.pl. Są tam odtwarzacze mp4 od 185 zł.
Krzesław
25-05-2006, 20:47
iPod Video 30Gb (jeśli masz kasę, bo kosztuje 299$). Nie bedziesz szpanował, słuchał na szkolnych wycieczkach, a nie na ulicy to będzie na pewno długo służyć;)
A jak z jakością filmów i teledysków?
@up: A to takie trudne podzielić sobie te 30gb przez średnią wielkość teledysku? (35-50mb)
@edit: eee... dobra nie doczytałem. Trudno się mówi. =P
@up: A to takie trudne podzielić sobie te 30gb przez średnią wielkość teledysku? (35-50mb)
I co miała wprowadzić ta twoja "wypowiedzić" do tego tematu?
Chodziło mi o to w jakiej jakości są filmy tzn. czy są odtwarzane płynnie, czy w takim małym wyświetlaczu można coś zoabczyć....
Krzesław
25-05-2006, 23:06
W sumie zakładasz tu ten temat, jakbyś się spodziewał, że odpowie ci tłum specjalistów... Na wp.pl masz fachowy dział MP3, z opisami wielu przenosnych odtwarzaczy.
Vamerian
25-05-2006, 23:15
Ale po jakiego grzyba ci filmy albo obrazki? Obrazki masz na komputerze, filmy z resztą też, pewnie tylko dla szpanu. Kup mp3 przynajmniej nie będziesz żałował jak Ci porwią.
Najlepsze MP i MP4 sa firmy creative ja sam mam MuVO TX Fm gdzieś od roku i jestem bardzo zadowolony. Po co ci do sluchania teledyski ? Sa one tylko dla picu i bajeru do komputera..
Hegemmon
26-05-2006, 00:28
Na chwilę obecną kupowanie jakiegokolwik odtwarzacza o pojemności mniejszej niż 512MB to lekko mówiąc, marnotrawienie pieniędzy.
Jak masz zamiar zdecydować się na odtwarzacz zasięgając opinii w necie, to sprawdź na komputerswiat.pl albo stronce jakiegos innego czasopisma. Tam powinieneś znaleść testy porównywawcze, w których będą wyszczególnione nawet te parametry, których przeznaczenia nie znasz ;)
Chcesz najlepszy- weź zwycięzcę testu
Chcesz w miare dobry cenowo- weź zwycięzcę "cena-jakość"
Dobrze jest sprawdzictesty na kilku stronach bo nigdy ni wiadomo, czy jakaś firma gazety nie przekupiła ;)
Osobiście proponuje MP3-1Gb za jakieś 200zł z radiem i możliwością nagrywania w sieci MediaMark.Nie jest to może extra klasy sprzęt ale za tą cene i tak jest niezły,a MP4 to only szpanek mały przed laskami i kumplami ;)
Belvedor
26-05-2006, 06:53
Osobiscie polecam jajka na sniadanie i mocna kawe a potem pomyslunek nad waznym pytaniem...
Szpan czy nie?
Tak - mp4
Nie - mp3
Proste...
Cala filozofia.
Poza tym oczy sie psuja gdy ogladasz film na ekranie 1,2cala...
Wg mnie o wiele lepiej jest kupić sprzęt o pojemności 512 za 300 zł niż sprzęt o pojemności 1024 za 300 zł :).
I wystrzegaj się No-name.
Po wypowiedziach nie których można dojść do wniosku, że chciałbym to kupic tylko dla szpanu.....
W sumie zakładasz tu ten temat, jakbyś się spodziewał, że odpowie ci tłum specjalistów... Na wp.pl masz fachowy dział MP3, z opisami wielu przenosnych odtwarzaczy.
Mylisz się, oczekuję wypowiedzi noramlych ludzi którzy mi nie będą rzucać jakimiś trudnymi sformułowaniami.
ja sobie takiego upatrzyłem
http://allegro.pl/item105712801_1_gb_mp4_mp3_radio_pendrive_zdjecia_ video.html
A powiesz mi może jaka firma wyprodukowała ten sprzęt?
Serwis też się czasem przydaje.......
Ja Ci powiem:
- CHIP oraz elektronika firmy: SAMSUNG (zapewnia to doskonałą jakość sprzętu oraz bezawaryjność)
topic: mi tam mp3 wystarcza, to się na mp4 nie znam ^^'
Dostałeś go już?? Jak tak to opisz, czy za takie pieniądze jest to dobry sprzęt. :)
Wiem, wiem. Szukam na internecie jakiegoś "markowego", ale nic nie moge znaleźć.
Mam MP3 za 100 zł... Rozwaliła mi się jedna słuchawka ale to szczegół ;p. 128 MB ma i powiem wam że moze on pomiescic 25 utworow. Ja mam 18 i mi wystarczy.
Mam MP3 za 100 zł... Rozwaliła mi się jedna słuchawka ale to szczegół ;p. 128 MB ma i powiem wam że moze on pomiescic 25 utworow. Ja mam 18 i mi wystarczy.
I mi by nie starczyło... Ja mam 512 Mb i już mi brakuje miejsca -,- (68 utworów).
Ja sobie teraz zbieram kase na IpOda... 80 GB w Ameryce jest za 200 dolarow (200 x 3 = 600 zl), wiec niedlugo pojade do Ameryki go kupic haha ;p (dlaczego? bo w Polskich Aukcjach cena 30 Gb IpoDa wynosi 1024 zl)
I mi by nie starczyło... Ja mam 512 Mb i już mi brakuje miejsca -,- (68 utworów).
Wysokiej jakości masz te utwory..
Ja na 512mb mam 112 utwórów. Ale i tak musze nabierząco kasować..
Znudziłoby mi się słuchanie 18 piosenek na okrągło..
Topic:
Osobiście mp4 nie polecam, osoby które znam i które posiadały mp4 już go nie posiadają ;)
Ale to tylko kwestia ostrożności.
Wysokiej jakości masz te utwory..
Ja na 512mb mam 112 utwórów. Ale i tak musze nabierząco kasować..
To ty jakieś .wav'y masz? Albo .mid'y? xD W .mp3 tyle mi wyszło, jakość - nie wiem, nie mam porównania. Ja teraz na bierząco nie kasuję, bo zostawiłem ulubione... ale max by mi jeszcze 1-2 się zmieściły.
@Lasooch
Ja na swojej 512 zmieściłem 124 empetrójki.
PS.Słuchasz techna?
slawekmag
26-05-2006, 17:13
Dam ci radę
Odtwarzacz:
MP3
Firma:
Creative
Pamięć:
512mb - 1Giga, ale raczej to pierwsze
Możesz kupić nawet bez ekranika bo jak dla mnie jest on niepotrzebny
a mi 128 w zupełności wystarcza.co jakieś pare dni usuwam sobie te 18-22 piosenki i wgrywam następne:-)jak 512 niektórym nie wystarcza to >
slawekmag
26-05-2006, 18:28
a mi 128 w zupełności wystarcza.co jakieś pare dni usuwam sobie te 18-22 piosenki i wgrywam następne:-)jak 512 niektórym nie wystarcza to >
No a jak pojedziesz gdzieśczy coś? taka rzecz nie jest po to aby słuchać muzy w domu. W domu to ja se moge puścić winampa -.-
Ja mam mp3 LG od gdzieś..grubo ponad roku. 256mb, sprawuje się nieźle, wchodzi gdzieś 50 piosenek - akurat na trasę szkoła - dom, ewentualnie jakąś krótką wycieczkę szkolną :) Dla większej pojemności nie widzę sensu - szkoda tego stracić, to po pierwsze. Po drugie musisz się zastanowić do czego Ci to będzie potrzebne. Jeżeli tylko np. do zabicia czasu czekająć na autobus nie widzę sensu kupowania >1gb. Na obozy/kolonie i tak zawsze jakiś mój kumpel bierze iPoda, drugi głośniki i sprawa załatwiona ;)
No a jak pojedziesz gdzieśczy coś? taka rzecz nie jest po to aby słuchać muzy w domu. W domu to ja se moge puścić winampa -.-
mów mi jeszcze bo mam dreszcze
a)Jeśli gdzieś jade na wycieczke kolonie to moge zabrać swoje nieśmiertelne kawałki które się mi nie znudzą
b)bierzesz sprzęt z kolegami głośniczki etc i macie
c)czepiaśz się-.-.-.-.-.-.-.-.
Creative Muvo XT SE też chyba jest dobry. I byc może sobie takiego kupie zamiast mp4 ;>
A wy co o nim myślicie?
http://allegro.pl/item104056832_odtwarzacz_mp3_creative_muvo_tx_se_1 gb_fv_gw_od_ss.html
albo
http://allegro.pl/item106395640_iriver_t10_mp3_512mb_usb2_0_wma_pend rive_gwar24m_.html
Walekifa
26-05-2006, 19:34
Ja mam 256 mniej znanej firmy,i mi w zupełności wystarczy. Itak umnie jest tak,że przez jakiś okres nieziemsko mi się podoba pare utworów,a reszta jest tylko poboczna. Więc na mp3 słucham itak głównie paru nutek,wystarczyła by mi więc nawet 128. Nie rozumiem cie Lasooch :p
Miałem mp3 które liczy 560min. zmieszconych na 90mb. I co? Może nie jest to najwyższej klasy muzyka,ale napewno starczy żeby wsadzić sobie na mp3 i popatrzyć sobie z tym przez okno w autokarze/samochodzie.
Doktór Lewatywa
26-05-2006, 20:00
Creative Muvo XT SE też chyba jest dobry. I byc może sobie takiego kupie zamiast mp4 ;>
A wy co o nim myślicie?
Ja takiego mam. :) Polecam, akumulatorek (GP Power Bank :p ) wytrzymuje do 20h. Ale raczej bym zainwestował w tą MP3 co reklamują z Media Markt, bo kupujesz 2 karty SB i jak Ci się znudzi zestaw to zmieniasz tylko kartę, a na mp3 masz jeszcze oprócz kart 512mb.:)
@Lasooch
Ja na swojej 512 zmieściłem 124 empetrójki.
PS.Słuchasz techna?
Nie, nie lubię tekna ^^ Jaka mniej więcej średnia długość utworu i ile waży?
Dam ci radę
Odtwarzacz:
MP3
Firma:
Creative
Pamięć:
512mb - 1Giga, ale raczej to pierwsze
Możesz kupić nawet bez ekranika bo jak dla mnie jest on niepotrzebny
MuVo TX? Ja takiego mam ^^
A jeszcze co do piosenek, to może faktycznie ciężkie jakieś mam... bo widzę, że moje np. 4 min. ważą 8+ Mb oO
Metal Slug Rox
27-05-2006, 12:43
Kup na allegro 512 mb mp3 za 150 zl ja kupilem i jest zajebisty mam juz go dlugo nic nie szwankuje
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.