Pokaż pełną wersje : Knight na Mint~ Elf Fortres
Dostalem bana na tydzien i postanowilem se poczytac troche poradnikow itd
1.Mam pytanie czy oplaca sie expic knightem na Mintwailn i Elf Fortress ?:>
Moje staty - 51 lvl 80/80 eq c set crusader helmet vamp shield bs gs
ile mniej wiecej exp dostane i ile uh pojdzie ?:>
do mode~ nie usuwaj tego tematu i nei gadaj zebym poszukal albo zebym znalazl w "Gdzie expic z skilami xx/xx " bo tego tam nie ma i te tematy maja tysiace stron
EDIT : O jednym zapomnialem ;) czy na mint i elf fortess lepiej chodzic z gs czy bs + tarcza ?:>
mint - podobny exp, wiekszy zarobek.
W Elf fortress mozesz wyciagnac kilka bp longswordow, lukow i strzal dosc szybko. Dosc szybki exp, szczegolnie, ze prawie zawsze nikogo tam nie ma.
W mintwallin szybki exp, lepszy loot niz w ef, ale czesciej kogos tam spotkasz.
Odpowiadajcie szybko prosze ! :) :) :) :) :) :) :) :)
Na EF lepiej bs+shield, knightem jak w podpisie zuzywalem jakies 8 uhow na godzine
Ef- Osobiscie widzialem na screenach jak koles wyciaga w 9godzin 420 tys expa. Loot byl: 12k w kasie, 3 wand of cosmic, 12 eleven (nie licze ile bowow musialo mu wypasc).
Mint- jezeli masz zrobiony postman quest to na lootbagach mozesz dorobic sie niezlej fortuny :).
Uhs- w tym sie nie orientuje.
szymon287
27-05-2006, 12:35
Loot byl: 12k w kasie
nie wierze, ze tyle kasy wyniosl >.<
@Vil:
oj nie wiem czy w min podobny exp, moim zdaniem na elfach wiecej wyciagnie, znacznie wiecej ;o
Dosc szybki exp, szczegolnie, ze prawie zawsze nikogo tam nie ma.
na harmoni ciagle ktos jest :(
@Mihash:
8uh na h, ale zalezy gdzie chodzi, jak zajmuje towerke to mu wiecej schodzi (zalezy jeszcze jaki lv) a cala forteca bez towerka moze byc te 8uh ;)
Blon:
:D polecam elfy z bs+shield, ale jak pojdziesz odwiedzic minoski to biegaj z gs'em
@down:
30k\h w mint ;o ja tam bylem i tyle nie wbilem xD (bilem tez dragi...) i bylem sam :P, 30k\h na elfach to nie problem dla 50lv ;)
oj nie wiem czy w min podobny exp, moim zdaniem na elfach wiecej wyciagnie, znacznie wiecej ;o
Nie mam pewnosci ile maksymalnie da sie wyciagnac na EF xpa/h, imho na 50 levelu nie wyciagnie wiecej niz 30k/h a tyle da rade zrobic w mint. Oczywiscie moge sie mylic.
KonioMaster
27-05-2006, 13:21
35 lvl 72/72 Wbijam w mintwalin 20k/h+.
Exp zależy od tego czy umisz tam ładnie chodzić, czy mino magi są zlurowane na wieżyczki(wtedy tracimy mniej czasu).
Waste w mint nie ma o ile mino magi ci nie przeszkadzają.
Loot jest po prostu boski :]
Co do elf fortress się nie znam więc się nie wypowiadam.
P.S. Ja radzę po mint latać broń+tarcza gdyż mniej uh schodzi na guardy których tam dość troche jest a archy( i ew. magi) przy twoich skillach tez szybko wybijesz.
dziekuję wszystkim :) zdecydowalem ,ze jak mnie odbanują to polece na EF :cup: :cup:
Expilem tylko na EF, na mintwail sporadycznie przechodzilem ale wiem troszke o obu expowiskach.
Na Elfach mozna robic 15k/h i nie uzywac uhow, a mozna 30k/h i byc do tylu z kasa, wiezyczka oraz pientro nad questem na t-ring (tam gdzie jest 1 archan) jest najlepszym rozwiazaniem dla lvli wyzszych niz 50 i ze skilami przyzwoitymi.
Najlpiej wg mnie latac z 2 reczna bronia, i tak hity ida w zbroje a exp szybszy.
Na Mintwailn jest spoko exp, jestes do przodu z kaska, ale niestety często to miejsce jest zajete.Na EF nie ma takich profitow ale tez mniej ludzi tam sie kreci :)
a gdzie w mint~ jest skrzynkapocztow szukalem suzkalem i nie moge znalesc a obeszlem chyba cale procz miejc zabezpieczonych kluczem ;/
a gdzie w mint~ jest skrzynkapocztow szukalem suzkalem i nie moge znalesc a obeszlem chyba cale procz miejc zabezpieczonych kluczem ;/
niewiem gdzie jest ale jak nikt ci nie odpowie to sciagnij jakis filmik na tibicam (na mint.) i na pewno koles bedzie chodzil do skrzynki :P
malyjanek
30-05-2006, 11:11
jak wchodzisz do mintwalin mostem to przechodzisz przez komitet powitalny (2 minomagi i inne mino) i ta sama droga jeszcze kilka sqm i do gory tam znajdziesz :P
a co do tematu to jedynie problem moze byc z minomagami (ja je zawsze ropowalem na wieze) ,exp sredni ale za to loot miodzio (cienki loot ale ogromne ilosci jego), i czesto mozna spotkac kogos a niestety mintwalin to jest miejsce dla 1 osoby raczej :/
ef to juz trzeba techniki bo jak sie nadziejesz na kilka elfow scoutow to hp schodzi nawet na 80/80 ;/ juz wole mint bardziej
polecam rowniez senje moim zdaniem nawet lepsza od mintwalin bo chodzisz w koleczko i do tego masz 3 x pojedyncze respy beholderka (raz mi wypadlo behos shield + quagmire rod w 1 bagu :) ,do tego 2handed swordy itp), jakies 20k/h w exp i okolo po 2 h expienia masz 2-4k w zlocie + loot z mino + loot z beho(na godzine bijesz okolo 9-12 beho).
tylko 1 warunek jesli idziesz na senje : miejscowka tylko dla 1 osoby :D i jest skrzyneczka dla free rowniez ;)
szymon287
30-05-2006, 11:15
wiezyczka oraz pientro nad questem na t-ring (tam gdzie jest 1 archan) jest najlepszym rozwiazaniem dla lvli wyzszych niz 50 i ze skilami przyzwoitymi.
Najlpiej wg mnie latac z 2 reczna bronia, i tak hity ida w zbroje a exp szybszy.
pokoj z t ringiem omijam =) raz bylem to zeszlo 5uhow z tego ds sobie biegal (nie cierpie scierwa...) ale jesli chodzi o towerke to omijam przed ostatnie pietro tam tez tego za duzo nie wiadomo za czym biegac... ale tak wszystko czyszcze i z kasa nie jestem do tylu prawie zawsze sie zwraca, na godzine idzie bp uh z tego prawie zawsze wand of cosmic energy (ktory sprzedaje za 3k) czyli jestem na czysto, a longi/bowy/strzaly z tego juz jest troche wiec zalezy od szczescia:)
i nie wiem jak mozna z scouty chodzic z gsem... (to znaczy mozna np. macro, maxys oni chodza :D pzdr) ale na 4arrows shield moze bloknac 2 czy jakos tak :D wiec to duzo bo licz ze kazdy hit bierze hp czyli z gsem pojdzie 2bp uh za z bsem 1bp uh, to jest roznica =)
imho nie da sie na senji wyciagnac wiecej niz 15k expa /h.
skrzynka jest tylko dla tych co maja postmana i jest na gorze mapy mniej wiecej na srodku - jak bys szedl od bramy wejsciowej (zabijesz archery i minomagi) kawalek w lewo zaraz do gory kawalek i jest skrzyneczka ;]
malyjanek
30-05-2006, 15:00
imho nie da sie na senji wyciagnac wiecej niz 15k expa /h.
wszystko zalezy od Twojej sprawnosci.Ja dodatkowo knightem bilem minomaga nad schodami.Duzo zalezy od liczby ludzi na serwerze i szybkosci spawna bo jak szedlem rano to ciezko o spawn i bylo max 10-12k/h....a wieczorem wszystko cacy,moze nie rzeczywiscie 20k/h ale blisko a kasa napewno nie gorsza jak na mint ba nawet lepsza bo jest wiecej zwyklych mino + beho.
co do kasy to oczywiste, ale ja przy pelnym serwerze nie wyciagalem wiecej niz 12k/h wic ciezko mi w to uwierzyc ..
poza tym dla jednego 'blisko do 20' to 15, dla drugiego np. 18 ..
Wczoraj wybralem sie na Senje w godzinach wieczornych i wyciagnelem 17 k expa w godzine robiac lootbaga i troche go porzadkujac w tym czasie tak ze jestem sklonny twierdzic, ze mozna tam zrobic ~ 20 k exp w godzine
na Elf fortres jest b.dobry exp ;] i spory zarobek i prawie zawsze pusto ;] wiec polecam Ef ;]
Palladyn von hellgate
01-06-2006, 21:02
jak chodiz o exp to ef loot to mint a na senij max da sie ok 15 k/h ja aem 60 lv jak robie loot baga to 10 k na h idzie ale loot po 2 k to ok 3 k w zlocie + 20 k oz
Na senji w godzinach szczytu nie zrobi sie wiencej niz 17k/h, nawet jakby sie mialo 100lvl +bohy(chociaz spowolni to moze resp) to 20k/h jest nie do wykonania. Loot na senji jest narazie najlepszym jaki udalo mi sie zdobyc. Tomby, dworci, scaraby i elfy sa pod tym wzgledem daleko do tylu, najblizej tych zarobkow bylem chyba na dworcach, sadze iz lepiej bendzie dopiero jak bende latal na hydry badz inne potwory ich pokroju.
Ogolnie elfy i senja to miejsca gdzie mozna zrobic poziomy od 20 praktycznie do 70 (na senji oczywiscie zarabiac a nie expi ;P).
Osobiscie jak nie mialem postmana to na senji zarabialem a na elfach wbijalem powazny exp jak na owczesny lvl.
Poza tymi miejscami niedawno odkrylem dworci jako idealne miejsce dlamnie, juz na forum nawet ktos pisal poradnik o nich ale ja mysle, ze jest on zle stworzony (dla loota lepiej expic na poziomie -1 bijac ogromne grupy dworkow a nie wbijac sie do opisanych tam jaskin aby rozdrabniac sie na shambery i tarantule tarantule, z ktorych loot nie jest dobry a exp mniejszy)
BlackWolf
10-06-2006, 19:30
Siemka !!!
Idz na mint , w elf fortecy sa tylko elfy i elfy scouty , na elfy arkanisty nie chodz bo duze obrazenia zadaje i na dodatek z magii . A w Mintwalin masz leprzy exp , loot i zarobek , a na tym lvl mozesz se isc na mino maga bez zadnych obaw bo jest o wiele gorszy od elf arkanista ! 8o
a na tym lvl mozesz se isc na mino maga bez zadnych obaw bo jest o wiele gorszy od elf arkanista ! 8o
ehe.
Expa tez nie porownuj, bo wyglada na to ze EF na oczy nie widziales.
to zalezy jezeli stac cie na uhy to chodz tam z gs ale ja na twoim miejscu poszedl bym na dark katedre
UP:
Co jeszcze? może odrazu na poziom -2 do tej katedry...
UP:
Co jeszcze? może odrazu na poziom -2 do tej katedry...
-3 :) <znaki....>
Dymek_sc
13-06-2006, 01:41
ziokq mintwilin to jedno z najleprzych miejscówek do expiena na lv'ach 30-55 loot tez fajny (za 10k loota zarobisz z 15k kaski) tylko uwazaj bo tam nieraaz wyskakuje General Marius (boos mino) on przywoluje mino archery , guardy , i zwykle (zwykle nie sa silne ale moga cie przyblokowac jak jest ich duzo) mi osobiscie przywolal 4 archery , 3 guardy i 5 zwyklych ;/ ale schowalem sie kolo bramki lv'owej kolo króla Miriusa (czy jak mu tam) :D wiec oplaca sie bardziej (moim zdaniem) na mintwilin ;p
Wczoraj wybralem sie na Senje w godzinach wieczornych i wyciagnelem 17 k expa w godzine robiac lootbaga i troche go porzadkujac w tym czasie tak ze jestem sklonny twierdzic, ze mozna tam zrobic ~ 20 k exp w godzine
No właśnie czy mógłby ktoś zdradzić mi miejsce z tymi minoskami na Senji ?
Prosze :)
up:
Zapomnij lub sam poszukaj...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.