PDA

Pokaż pełną wersje : Jakie argumenty przedstawić gmowi ?

Shavo
27-05-2006, 11:25
Mianowicie mam taki problem.
Wiem że osoba sharuje chara. Ale nie wiem jakie argumenty przedstawić żeby GM uwierzył. Pomóżcie proszę:)

sir Tifejo
27-05-2006, 11:54
Po prostu reportnij go, moze cos da. Osobiscie w to nie wierze, sam TYYYYLE razy reportowalem innych ludzi, a ANI RAZU nie poskutkowalo. Ale moze akurat trafisz.
(CTRL+R i piszesz "This player NAME sharring account)

Hybryda
27-05-2006, 13:01
Po prostu reportnij go, moze cos da. Osobiscie w to nie wierze, sam TYYYYLE razy reportowalem innych ludzi, a ANI RAZU nie poskutkowalo. Ale moze akurat trafisz.
(CTRL+R i piszesz "This player NAME sharring account)

A mi akurat poskutkowało...ale lepszy efekt jest gdy zgłosisz to na forum na www.tibia.com
pozatym cipy same wykryją prędzej czy później.

Bodziu
27-05-2006, 13:23
Wyślij raport tak jak sir Tifejo mówi.
Gamemaster to otrzyma razem z innymi wiadomościami, chodzi tylko o to czy z tych wszystkich raportów zdąży odebrać twój i czy podejmie wobec tego jakieś działania. Jeśli tak sprawdzi się czy na to konto podłącza się więcej niż jedno IP i będzie po sprawie.

Vard Acal
27-05-2006, 13:28
Chyba jednak lepiej napisać na forum tibia.com, zwykle w tygodniu raportuje 2 - 3 osoby, gram 2 lata i jeszcze ani razu GM nic z tym nie zrobił :/ Niektórzy mają także zwyczaj pisania do tutorów więc jeśli znasz angielski to spróbuj.

Shavo
27-05-2006, 13:48
Dzięki chłopaki ! Sprobuje tak zrobić:D

żychwa
29-05-2006, 19:51
a co to znaczy sharuje??

Ukelele
29-05-2006, 19:59
a co to znaczy sharuje??
ang. sharing

partycypujący

Oskar111
29-05-2006, 20:04
@up jezyk polski nie jest zrozumiały dla kazdego śmiertelnika :D

@top~ share - dzielic
account sharing - dzielenie konta (kilka osob gra na jednym)

Lasooch
29-05-2006, 20:07
ang. sharing

partycypujący

I sądzę, że wiele mu nie wytłumaczyłeś, bo jak nie wie co tzn. 'sharuje', to pewnie tym bardziej o partycypowaniu nie ma pojęcia. Chodzi o dzielenie konta.

edit: Ah, żesz, Oskar był szybszy :(

Duch Niespokojny
01-06-2006, 00:17
Mianowicie mam taki problem.
Wiem że osoba sharuje chara. Ale nie wiem jakie argumenty przedstawić żeby GM uwierzył. Pomóżcie proszę:)
Zapomnij o tym. Użycie ctrl+r działa tylko jak GM jest online (czytaj: nigdy), natomiast każdy temat na forum gamemasterów z hasłem "account sharing" w tytule GM-y omijają szerokim łukiem. Zresztą, nawet jeśli gamemaster jakimś cudem nie oleje twojego doniesienia, to i tak najpewniej poprosi cię o przedstawienie dowodów (nie pytaj co może być dowodem, bo tego nawet same Cipy nie wiedzą - oczywiście screeny, zapisy rozmów, filmy etc. dowodu nie stanowią).