zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Szukam Grafików i osób znających się na php, w celu zbudowania peofesjonalnej witryny

Vesper Drago
29-05-2006, 20:36
Chyba dobry dział :D

Otóż zacznę tak , posiadam domene programy.com , mam moim zdaniem duży serwer (7 gb) oraz limit transferu 250 GB Miesiecznie, chciałbym zbudować stronę z darmowymi aplikacjami itp. potrzebuje do tego kogoś kto się zna na php , bo zbudować stronę to nie problem jeżeli chodzi o mnie , ale gorze jeśli chodzi o skrypty do tej strony , wszystkich zainteresowanych prosiłbym o kontakt pod numerem gg 6376171.

p.l
29-05-2006, 20:54
lame, a znasz jakiś sposób na budowanie strony bez skryptów?

Poza tym jestem ciekaw skąd weźmiesz te darmowe aplikacje ...

Dark Sven
29-05-2006, 22:39
Poza tym jestem ciekaw skąd weźmiesz te darmowe aplikacje ...
Kazza, Emule inne strony... jakiś ty nie domyślny;)

@top
Nie wiem komu by się chciało się siedzieć nad stroną tylko dla satysfakcji.Moim zdaniem tak łatwo ich nie znajdziesz. Ale to odczucie lenia:D

hoomik
29-05-2006, 22:46
Kazza, Emule inne strony... jakiś ty nie domyślny
dziwne, bo ja zawsze myslalem ze darmowe programy maja swoj download na official site'ach... a btw, mamy XXI wiek, Kazaa to przezytek czasow zamierzchlych.

Dark Sven
29-05-2006, 22:52
darmowe programy maja swoj download na official site'ach
O rly? To jak będą darmowe programy z off sitow to naprawde POWODZENIA*
Kazaa to przezytek
Oy, przykład, ja tam nie ściągam i nie znam tych programow.

*Oczywiście zależy jak zinterpretowało się słowo "darmowe"
Bo ja jako, że je skądś sciągnie, zcrakuje czy coś i da.

Kele
29-05-2006, 23:30
@up
A wiesz że takie "hop siup, sciagne crackne poużywam" to jest piractwo? Bardzo bym się smiał gdyby w czasie np twoich kolonii badz innego wyjazdu wbila sie inspekcja i popatrzyla co masz na pc :)

Dark polo
30-05-2006, 00:13
350zł i mogę posiedzieć nad tą stroną....
Jeżeli o mnie chodzi to wiem, że to drogo, ale nikt Ci nie zrobi profesjonalnego serwisu za darmo.

jeżeli cena Cie satysfakcjonuje zapraszam na PW.

Pozdrawiam

Ps. Tak, znam się na tym...

Karlos
30-05-2006, 07:07
Ja tez sie znam i sie nie chwale.
A takiego naprawde rozbudowanego serwisu dla programow nikt Ci za darmo nie zrobi. Oczywiscie trv evil strona to jakis kod i posciagane darmowe skrypty downloadu i gallerii prawda?

Vanhelsen
30-05-2006, 07:44
350zł i mogę posiedzieć nad tą stroną.... [...]Prosto z mostu bez owijania w bawełnę ;) i like it :)

Co do pomysłu, to juz są takie stronki i trudno będzie z nimi konkuować (np: dobreprogramy.pl) bo i w czym? ;)
aVe

Matek
30-05-2006, 08:18
A gdybys poszukal zobaczylbys, ze jest masa serwisow CMS za free. Ja polecam joomle - testuje w tym momecie i spisuje sie swietnie.

jastr
30-05-2006, 09:56
@up fakt ja jade na md pro i też chwale :P
Stronki warez (bo chyba taką chcesz zrobić) raczej długo się nie trzymają. Poza tym 7 giga to nie za wiele jak na warez (no chyba że myślisz o ftp na oddzielnym serwerze) radzę spróbować CMSa jakiegoś na początek i jak się spodoba i przyjmie to komuś zapłać (np ten pan wyżej)

Vesper Drago
30-05-2006, 11:57
Wiesz do robienia profersjonalnego portalu trzeba kasy i ludzi a nie na cmsie , bo tam nie wjebiesz skryptów o ile dobrze wiem

Matek
30-05-2006, 12:20
Wiesz do robienia profersjonalnego portalu trzeba kasy i ludzi a nie na cmsie , bo tam nie wuwielbiam jeść bananyiesz skryptów o ile dobrze wiem

Jak to nie? Jasne, ze mozna. Pozatym jestem na 100%, ze ty sam i kilku ziomnkow zebranych "z ulicy" nie zrobicie czegos lepszego. Dlatego dalem wam rade.

Dark Sven
30-05-2006, 17:55
Oy, przykład, ja tam nie ściągam i nie znam tych programow.
Tiaaaa... >.>
@up
A wiesz że takie "hop siup, sciagne crackne poużywam" to jest piractwo? Bardzo bym się smiał gdyby w czasie np twoich kolonii badz innego wyjazdu wbila sie inspekcja i popatrzyla co masz na pc :)
Wiesz ja podawałem tylko propozycje(tak właściwie to domysł). Ale i tak bez nakazu mogą mi gófffno zrobić.
Na moim Pc. są dokumenty mamy. Tibia, Americas army, maple story, jakieś głupie mini gierki typu Lf.I nic więcej.Muza? Radyjka słucham :P

Matek
30-05-2006, 18:02
Ale i tak bez nakazu mogą mi gófffno zrobić.

Blad. Umundurowany policjant ma prawo przeszukac dom jezeli przypuszcza, ze przed uzyskaniem nakazu dowody obciazajace moga zostac zniszczone. Robi to wtedy za okazaniem legitki w pelnoletniego mieszkanca domu. Malo tego: w rpzypadku znalezienia czegokolwiek, co moze byc dowodem w sprawie moze to zarekwirowac za pokwitowaniem. Jednak nakaz musi dostarczyc w ciagu 14 dni od mometu dokonania przeszukania.

Kele
30-05-2006, 18:15
Wiesz ja podawałem tylko propozycje(tak właściwie to domysł). Ale i tak bez nakazu mogą mi gófffno zrobić.
Na moim Pc. są dokumenty mamy. Tibia, Americas army, maple story, jakieś głupie mini gierki typu Lf.I nic więcej.Muza? Radyjka słucham :P

No widze, że swięty to jesteś strasznie. Na 100% znalazłoby się coś nielegalnego na twoim komputerze, chociażby Windows, no chyba, że masz oryginalnego... A mam jeszcze jedno zapytanie, czy aby napewno twoi rodzicie upominali by się tak usilnie o nakaz? Nastepną rzecza jest to, ze wątpie czy nawet gdybyś ty był w domu to poprosiłbyś o ten papierek, bo znając życie byś miał pełno, jak ty to ująłeś "gófffna" w gaciach.

Dark Sven
30-05-2006, 22:12
No widze, że swięty to jesteś strasznie. Na 100% znalazłoby się coś nielegalnego na twoim komputerze, chociażby Windows, no chyba, że masz oryginalnego...
A no mam
A mam jeszcze jedno zapytanie, czy aby napewno twoi rodzicie upominali by się tak usilnie o nakaz?[/
Nie znasz moich rodziców. Poza tym mało jest na świecie złodzieji?
Nastepną rzecza jest to, ze wątpie czy nawet gdybyś ty był w domu to poprosiłbyś o ten papierek
Robi to wtedy za okazaniem legitki w pelnoletniego mieszkanca domu.
Nie jestem pełnoletni.Gdybym był sam ,by nie wlazł. Gdy byłaby rodzinka ja nie miałbym nic do gadania.
Blad. Umundurowany policjant ma prawo przeszukac dom jezeli przypuszcza, ze przed uzyskaniem nakazu dowody obciazajace moga zostac zniszczone
No, może. Pytałem się taty i stwierdził to co ja. Bez nakazu nic nie zrobi.

Vanhelsen
30-05-2006, 22:38
@up: znajomemu gkolegi w klasie zrobili najazd na chatę bez żadnego cackania, stuk z rana w drzwi - nakazik w łapę i nawet nie zdąrzył zobaczyć co to za papier a ci już kopma mieli w łapkach. A potem poleciało 700 za winshita i 3pln za każdą mp3'jkę... Razem wyszło parę tysięcy... Oni nie przyjdą do ciebie i nie wylecą ci z tekstem "Jutro koło 15 będziemy u państwa z nakazem" tylko odrazu nakaz w łapki i kopm do wozu....
Nie jestem pełnoletni.Gdybym był sam ,by nie wlazł. Gdy byłaby rodzinka ja nie miałbym nic do gadania.Gdybys był zam to ty byś tym bardziej nie miał nic do gadania. Sprawa wygląda tak, że to co na papierze to nie zawsze w życiu i na odwrót.

Dark Sven
30-05-2006, 23:02
nakazik w łapę i...
I jeśli jest nakaz to nic nie mówie. Chodzi mi o to ,że bez nakazu gdyby taka akcja sie zdarzyła moja rodzina (bo nie mowie ze ja ) zgłosiłaby włamanie. Jeśi bym się dowiedział (mówie jako ja czyli PRZEDSTAWICIEL rodziny) na komendzie ze jest taki papier to nic nie zrobie.
Jest nakaz, nie ma problemu.

Ghost Nieudany
30-05-2006, 23:16
O rly? To jak będą darmowe programy z off sitow to naprawde POWODZENIA*

SourceForge.net i inne strony poświęcone darmowym programom open source.

Malo tego: w rpzypadku znalezienia czegokolwiek, co moze byc dowodem w sprawie moze to zarekwirowac za pokwitowaniem. Jednak nakaz musi dostarczyc w ciagu 14 dni od mometu dokonania przeszukania.

Aczkolwiek, policjant nie ma prawa do interwencji siłowej - po takim numerze ląduje w dyscyplinarce, a wszelkie znalezione dowody nie będą nawet brane pod uwagę.

Kele
30-05-2006, 23:39
I jeśli jest nakaz to nic nie mówie. Chodzi mi o to ,że bez nakazu gdyby taka akcja sie zdarzyła moja rodzina (bo nie mowie ze ja ) zgłosiłaby włamanie. Jeśi bym się dowiedział (mówie jako ja czyli PRZEDSTAWICIEL rodziny) na komendzie ze jest taki papier to nic nie zrobie.
Jest nakaz, nie ma problemu.

Bah! Już to widze jak Twój tatulcio mówi "Nie wejdzie pan bez nakazu", ty siedzisz w pokoju zmieniajac juz spodnie. Wiesz, czasem takie wjazdy od razu z nakazem sie zdarzają.

Nie znasz moich rodziców. Poza tym mało jest na świecie złodzieji?
Pff, wiesz że to jest jak takie niewinne, ukryte osądzenie rodziców i siebie o złodziejstwo? Hah!

Matek
31-05-2006, 08:23
@__DARK_SVEN__

Niestety jest jeden wyjątek, kiedy Policja może wejść bez postanowienia sądu lub prokuratora - tylko w wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie nie mogło być wydane. Ale wtedy funkcjonariusze muszą postarać się załatwić postanowienie od sądu lub prokuratora i doręczyć nam w terminie 7 dni od przeszukania. Jeżeli tego nie uczynią przeszukanie będzie uważana za przeprowadzone bezprawnie.

i jeszcze tekst z kodeksu postepowania karnego:

W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją pouczyć.

Jakie to sa wypadki "nie cierpiace zwloki"? Kodeks nie definiuje, wiec moze to byc cokolwiek: chociazby podejrzenie kasacji poszukiwanych danych, co akurat w tym przypadku jest uzasadnione.

Zainteresowani powinni przeczytac rodzial 25 KPK - warto znac swoje prawa i obowiazki. Przyda wam sie;] Mi sie juz raz przydalo.

p.l
31-05-2006, 09:35
prawda jest taka, że mają prawo zrewidować Ci mieszkanie ale tylko w wypadku wpuszczenia do mieszkania. Więc jeśli nie wpuścisz ich do mieszkania to bez nakazu nic nie zrobią. Co innego w firmach gdzie jest obowiązek wpuścić funkcjonariusza.

Matek
31-05-2006, 09:36
Nie mozesz nie wpuscic funkcjonariusz do mieszkania:)

jastr
31-05-2006, 10:23
ehh nie sądzicie że temat trochę zszedł ... z tematu :P Co do tematu który zszedł z tematu to zeleży co jak i gdzie. Ja tam się nie martwie mieszkam w takiej dziurze że na policji jeszcze maszynę do pisania mają (taką starą dużą) komputery hehe może za pare lat podrzucą im jakiegoś PII 333 mhz. Co oni by tam mogli zrobić pewnie nie za bardzo wiedzą jak go włączyć o reszcie nie wspominając. Jeszcze rok temu starym łazem jeździli (nie wiem jak to się piszę) teraz poldkiem (ale tylko wtedy jak mają paliwo czyli tydzień po przydziale już nie jeżdzą). Co do przeszukania to jak go wpuścisz i pozwolić grzebać to tak i owszem. (na szczęście ja mam wina orginalnego, w giery nie grywam ostatni cuż sesja w pełni, mp3 nie posiadam w skrócie JESTEM CZYSTY ;)

Sozemego
31-05-2006, 15:24
Nie mozesz nie wpuscic funkcjonariusz do mieszkania:) Mozesz nie otworzyc drzwi, i co wtedy ? Wezwą jakies specjalne odzialy z taranem i wywarzą ?

Smetana
31-05-2006, 17:54
Puk, puk.
-Kto tam?
-Policja.
-...(cisza)

Tak to sobie wyobrażasz? :D

jastr
31-05-2006, 18:18
@up
raczej tak
-puk puk
-kto tam?
-policja
-...y tu automatyczna sekretarka państwa xxxxxx po usłyszeniu sygnału zostaw wiadomość piiiiiiiiii

Tasior
31-05-2006, 21:34
Morał z tej historii jest taki: zakładaj hasło na BIOSa. (plomba na kompie też by sie przydała)

Sozemego
02-06-2006, 00:37
@up
raczej tak
-puk puk
-kto tam?
-policja
-...y tu automatyczna sekretarka państwa xxxxxx po usłyszeniu sygnału zostaw wiadomość piiiiiiiiii
Raczej
-puk puk
-Patrze przez judasza, policjant
-puk puk, az sie zesra w tym momencie z mojego pcta znika cala nielegalna zawartosc [no trudno :(], windowsa mam oryginalnego :p
Przychodzi na drugi dzien, otwieram, nakazik czy co tam chcecie, jest pan czysty dowidzenia, papa ;*

Gonzo von Krenzel
02-06-2006, 02:49
Ja mam nadzieję, że sobie żartujecie (np. post powyżej);bo w wieku 17 lat powinno chyba się wiedzieć chociażby, że skasowane dane można w łatwy sposób odzyskać...

Albo to:
'Morał z tej historii jest taki: zakładaj hasło na BIOSa. (plomba na kompie też by sie przydała)'
Też dobre. :D

emilok
02-06-2006, 09:56
A jest jeszcze taka opcja, jeśli robią 'masówkę' to policja chodzi w towarzystwie prokuratora i z miejsca wypisują nakazy.

Bo tylko mogą być trzy rodzaje najazdów, jeśli kogoś od dłuższego czasu obserwują to nakaz sobie montują wcześniej (ale taka osoba musi naprawdę mocno przeginać), albo robią jakąś masówkę na osiedlu i chodzą sami, kto ich wpuści ten ich wpuści, kto nie to nie, na koniec mogą też robić masówkę, ale z prokuratorem, wtedy do 99% mieszkań się dostaną ^^.

Jednym słowem - kup dysk 5 gb, zainstaluj tam linucha, jak będziesz miał cynk to szybko wypinasz swój dysk zwykły, chowasz do pieca/na strych/do gaci, podpinasz linxa i mówisz że to wyszystko bo stary dysk poszedł z dymem i tylko to masz. :D

Chociaż policja to też nie banda idiotów i mogą się połapać.......

jastr
02-06-2006, 10:31
Ja mam nadzieję, że sobie żartujecie (np. post powyżej);bo w wieku 17 lat powinno chyba się wiedzieć chociażby, że skasowane dane można w łatwy sposób odzyskać...

Albo to:
'Morał z tej historii jest taki: zakładaj hasło na BIOSa. (plomba na kompie też by sie przydała)'
Co do odzyskania danych to nie zawsze:P są programy do całkowitego usuwania danych (kasują dany plik a później kilkukrotnie w dane miejsce zapisują i kasują przypadkowe bity danych po takiej operacji odzyskanie jest praktycznie niemożliwe). Co do hasła na biosa i plomby to hehe fakt niezłe :)

Sozemego
02-06-2006, 22:39

Albo to:
A moze od razu w wieku 17 lat nalezy znac sie na chirurgii ?
Nie wiem, nie interesuje sie tym nawet o tym nie pomyslalem, wybacz.