PDA

Pokaż pełną wersje : Prawo i CipSoft

Dabek
31-05-2006, 21:02
CipSoft dodał nową sekcję (http://www.tibia.com/service/?subtopic=legal) na swojej stronie - jest to dział ze wszystkimi informacjami prawnymi i umowami dotyczącymi Tibii. Są to zasady Tibii ( Tibia Rules), umowa dotycząca świadczenia usługi Tibii (Tibia Service Agreement), oraz roszerzona umowa (Extended Tibia Service Agreement). Ponadto znajdują się tam też zasady polityki prywatności, określające dokładnie jakie informacje są zbierane o klientach i w jakich celach mogą być i są używane.

Oprócz tego dokonano pewnych drobych poprawek w stronach zakładania konta i kupowania pacc.

Don Pabloss
31-05-2006, 21:09
CipSoft chce chyba postraszyć prawem użytkowników naszych kochanych prywatnych serwerów :)

Etoric
31-05-2006, 21:15
era otsow sie na pewno nie skonczy...

Taka Tuca
31-05-2006, 21:21
@up
Tez tak mysle.

@zmiany
Zauwazylem m.in. ze na deathlistach graczy nie pisze juz "killed at level..." tylko "died at level..." o.O

@edit
Sprostowanie:
-jezeli chodzi o smierc od innego gracza, wtedy pisze "killed at level..."
-jezeli chodzi o smierc od potwora, wtedy pisze "died at level..." :D

Sowa
31-05-2006, 21:37
Mhm nikt chyba by niechciał aby era otsów się skończyła wiekszośc Noobow wrociła by na RL Tibie .
Czekamy na Wersje Polską tych nowych zasad oraz tych innych informacji.

Pozdrawiam
Sowa.

Kusnier
31-05-2006, 21:37
A ja juz myslalem ze nowe servy ;/

Kamchal
31-05-2006, 21:53
A niech se piszą prawa....

Level
31-05-2006, 22:08
Brakuje mi działu "prawa gracza" bo jeżeli na coś wydaje kase to chciałbym miec jakieś prawa,a tymczasem to co zrobi GM jest świete i bezdyskusyjne.

Seru :]
31-05-2006, 22:40
Brakuje mi działu "prawa gracza" bo jeżeli na coś wydaje kase to chciałbym miec jakieś prawa,a tymczasem to co zrobi GM jest świete i bezdyskusyjne.

Masz rację zgadzam się z tobą w 100%

Zielevitz
31-05-2006, 22:46
przytocze łądny cytacik
"prawo nigdy nie działa wstecz"
więc sobie mogą....

Xaorix
31-05-2006, 23:00
A co chcialbys zeby napisali, ze masz prawo expic, trenowac, hunic bez uzycia botow, masz prawo do oglaszania swoich ofert na kanale trade, prowadzenia konwersacji na game - chat ect.? Po co to komu?

Etoric
31-05-2006, 23:11
A co chcialbys zeby napisali, ze masz prawo expic, trenowac, hunic bez uzycia botow, masz prawo do oglaszania swoich ofert na kanale trade, prowadzenia konwersacji na game - chat ect.? Po co to komu?
mu chodziloo to ze ma prawa do odwołania sie od decyzji gm'a..badz zarządania cofki CALEGO serva przy mass kicku...albo inną przyczyną smierci nie zależną od nas i naszego internetu

Level
01-06-2006, 01:16
@Up.
Dokładnie.

Chodzi też o takie "drobnostki" jak chore zachowania GMów,którzy mają także swoje chary w Tibii i nieraz wywalają kogoś bo zajmuje mu expowisko lub (co gorsza) banuje za byle co hlvl z wrogiej gildii.
To tak jakbyś wykupił sobie miesieczny karnet na siłownie,a koles z obsługi mówi,ze cie nie wpuści przez tydzień (bo np. sie jemu nie podobasz, jestes lepiej napakowany niz on, cokolwiek) ,a ty nie masz nawet możliwości pójścia do kierownika siłowni i zażądac zwrotu kasy.

L4ki
01-06-2006, 02:30
Moze ruszycie wkoncu glowami i zobaczycie prawdziwy problem..... to co napisali level i etoric ok, ale ja wolalbym miec prawa odwolania sie od takich rzeczy jak naprzyklad wylaczaja sobie serwer an caly dzien a ja nie moge grac place za pacca a jestem pozbawiony mozliwosci kozystania z tego za co zaplacilem, w polsce moglbym sie domagac zwrotu poniesionej straty, ale nie wiem jak dziala prawo miedzynarodowe w takich sprawach patrzac ze chodzi o usluge internetowa.... trzeba cos z tym zrobic!!!!!!!!!!!!!!!!!

janek@
01-06-2006, 03:00
Mi sie tez tak wydaje, ale to pojawi sie za jakies 30 lat? Anglia miala czas na demokracje, ale my to juz hmm 18 lat ? Tak czy siak mamy prawo nieoczekiwac takigo zachowania gma(jak ktos tam mowil). Mamy prawo prawie na wszystko(w koncu cipsoft ma szczescie ze wogule placimy za granie-.- to beznadzieja).
Bez sensu pacic za gre a nastepnie tracic czesc czasu np. tydzien bo taki i taki koles dal ci bana :/.

Era ots'ow sie nie skonczy poniewaz cipsoft nic sobie z tego nie robi i tylko grozi palcem.

Adner
01-06-2006, 09:00
Mi sie tez tak wydaje, ale to pojawi sie za jakies 30 lat? Anglia miala czas na demokracje, ale my to juz hmm 18 lat ? Tak czy siak mamy prawo nieoczekiwac takigo zachowania gma(jak ktos tam mowil). Mamy prawo prawie na wszystko(w koncu cipsoft ma szczescie ze wogule placimy za granie-.- to beznadzieja).
Bez sensu pacic za gre a nastepnie tracic czesc czasu np. tydzien bo taki i taki koles dal ci bana :/.

Era ots'ow sie nie skonczy poniewaz cipsoft nic sobie z tego nie robi i tylko grozi palcem.

Dał ci bana? Najwyraźniej zasłużyłeś. A w prawach zawartych na stronie jest notka, że może zajść taka okoliczność.

A i należy wspomnieć, że wszystkie te regulaminy na stronie już były od dawna, tyle, że teraz zostały zebrane na jednej podstronie;)

Dwimenor
01-06-2006, 10:38
Ależ wy jesteście....
@Level
Masz prawo się odwołać od bana. Masz prawo napisać na forum tibia.com skargę na GMa. Masz prawo napisać maila do Cipsoftu z skargą na konkretną osobę.

Macie dużo praw. Tylko trzeba je znać.
A, że bana się dostaje, to tylko i wyłącznie wina gracza. Od tego są tibia rules, żeby ich przestrzegać. A potem płacz, że pacc się marnuje.
@Etoric & L4ki
Kupując pacca zgodziłeś się na warunki. Tam jest jasno i wyraźnie napisane, że "cipsoft nie ponosi żadnej odpowiedzialności karnej/pieniężnej za niemożliwość dostępu do servera oraz dalszej gry". To, że 2 razy wszystkim zwrócili stracony pacc, to tylko i wyłącznie ich dobra wola. I dotyczyło to momentu, kiedy wszystkie servery były niedostępne.
Trzeba był uważniej przeczytać umowę.

Level
01-06-2006, 20:46
@Up. No, pewno,ze mam prawo pisac maile,ale druga sprawa czy zostane powaznie potraktowany. Słyszałes o cofnięciu bana po napisaniu maila? Ja nie.

.
A, że bana się dostaje, to tylko i wyłącznie wina gracza. .

Od razu zakładasz,ze to GM miał akurat racje banując gracza, czyżby GM w Tibi byli jedynymi na świecie niomylnymi ludźmi?

CIP sie tym nie przejmuje takimi drobnostkami jak niesprawiedliwe bany bo podejrzewam,ze nie było wiekszych prób (ze strony graczy) procesowania sie z CIP.

maffiozzo
05-06-2006, 11:24
GM w Tibii jest jak krowa w Indiach....

Tak naprawdę, możliwość odwołania się od decyzji GM, lub skarga na GM, to tylko iluzja...

Raz byłem świadkiem tego, jak GM na wojnie pomagał broniącym się, a konkretniem dawał poty (czyli przedmioty, dzięki którym nie można przesunąć gracza).

Składaliśmy skarge na GM i co? Ano nic... nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi...

Inny przypadek....

Kumpel siedział sobie nad wodą i zablokował sobie (zapałką bojarze), przycisk F2, aby mógł rzucać czar, a sam poszedł sobie zrobic kawe.... wraca i widzi, że jest log out. Dostał delete za używanie macro (fajne to marko... zapałka), odwołał się... niestety nie otrzymał odpowiedzi....

Może nadejdzie czas, kiedy ktoś się dobierze GM-om do dupy... ale narazie na to nie liczcie...