Pokaż pełną wersje : Kupić czy nie?
Zastanawiam się nad kupnem czaru "adori" do tworzenia Light Magic Missle.
Wiem że w spisie czarów pisze że się nie opłaca, ale od kolegów słyszałem że ludzie to kupują i można na tym zarobić.
Opłaca się kupić czy nie?
Rune Kene
02-06-2006, 17:25
Ja ten czar zawsze kupuje , lecz nie po to by sprzedawac lecz do uzytku wlasnego :), np ghoule, dwarfy guardy itp
Jesli chcesz to sprzedawac to i tak marnie na tym bedziesz wychodzic bo za to sa "grosze".
Pozdro
ja osobiscie nigdy tego nie kupuje... to sie raczej h lv blokerom na gsy przydaje zeby spiderki-summony ubijac!
Shadow of Holzus
02-06-2006, 19:24
Ja lmm używam do pkowania małymi knightami bardzo przydatne. Dla wyższych lvlów nie polecam.
dobre do pk albo ubijania ghouli;]
Ja osobiscie LMMy kupuje zawsze. Przydaja sie do slabszych potworkow (Ghoule, Dwarfy), ale mozna z ich pomoca ubic cos naprawde silnego (np ja ubilem z rozdzka i lmmami DSa ^^). Dobre rowniez do PK na levelach mniejszych niz 15 :)
Pozdrawiam.
Ech jak dragonowi zostaje 16 HP, to aż żal HMM'a. LMM'y kupują Hlvl, bo nie opłaca im się marnować HMMów w niektórych sytuacjach. Jak się ma stałego nabywce, to warto kupić.
S.T.E.K.
04-06-2006, 16:55
Krótka piłka: kup WSZYSTKIE czary jeśli możesz wydać na nie kasę. Nigdy nie wiadomo kiedy jakaś runa może być potrzebna, a mając czar możesz ja zawsze zrobić. Do użytku własnego LMM raczej nie przyda Ci się, ale może znajdziesz hlvla który kupi.
Na infernie ludzie kupuja zeby w siebie postrzelac dla frajdy :D
Xevro Destroyer
04-06-2006, 19:05
Ja też właśnie się wachałem nad zakupieniem tej runy lecz z tego co widze to się przydaje :D Thx all
Pozdro :)
A tak przy okazji sie spytam by nie zakladać nowego tematu, na jakom rune sie bardziej opłaca kupic czar (pod wzgledem expienie , nie sprzedarzy :p ) , czy lmm czy fireballe, a moze ff? A moze wogóle sobie odpuścić te czary?
Xevro Destroyer
04-06-2006, 20:50
Ja w sumie sam nie wiem więc popieram to pytanie :) Pewnie oboje byśmy byli wdzięczni za odpowiedzi :)
Damus Sarmii
04-06-2006, 21:49
ja myśle że najbardziej przydatne są fireballe i ffy.Załóżmy że idziesz na orka szamana nie możesz do niego dojść bo wysumonwał tyle snaków.walisz raz z fireballa i nie ma wezow.a ffy przydaja sie jak jestes palkiem albo sorkiem albo drutem i musisz zablokowac jakiegos potwora i nawalac z daleka;)
Lord Baxio
05-06-2006, 10:06
Nie opłaca sie kupowac czaru lmm bo lepiej wbic 25lvl i kupic se hmm :P
Xevro Destroyer
05-06-2006, 12:57
Ale zawsze można kupić lmm i zrobic sobie na nich mlvl! A po za tym można z nich walić na dalszą odległość może i małe hity śa lecz ważne że są :) A na hmm trzeba czekać aż do 25 lvl :/
Dziutrix
04-07-2006, 07:47
wg mnie LMM to chlam, szkoda na to kasy, many, na low-lvlach ma sie ROŻDŻKĘ! xD hity pewnie beda podobne, zzera mniej many, nie trzeba ciagle robic use with i strzelac i nie wydajesz kasy na blank runy i na sam czar.
bartii10
04-07-2006, 10:01
1.wszystko zalezy od tego na jakie potworki bedziesz chodzil. ja do 19lv na roty chodzilem wiec LMM byl mi nie potrzebny. moj kolega zas od 15lv na dwarfy i cyce lazil wiec mu sie przydal ten czar. nie mam sensu kopowac jak nie bedziesz uzywac. jezeli chodzi o handel to radze sobie odpscic. lepiej szybko do 17lv dobic i zaczac produkcje IH.
2. najlepszy z tych co wymieniles jest FB. zadaje najwieksze obrazenia i do tego sa to obrazenia obszarowe.
witam
Co do lmm to tani czar, wiec nawet jesli zbyt czesto nie bedziesz go uzywac to i tak wiele nie stracisz...
ja osobiscie uzywalem ich w miare czesto do treningu pvp z kumplami bo szkody to ludziom wogole prawie nie robi, a celowanie jak z kazdego innego runka (SD, Explo). Mozesz mi zaufac ze taki maly trening 1 w tygodniu napewno ci nie zaszkodzi :D
jesli chodzi o slabe runki to uwazam ze jesli jakiemus low lvl sie nudzi to dobre sa fire field i e field...mozna nimi na bardzo niskich lvl zabijac bez strat np beholdery itp ...oczywiscie w niektorych tylko lokacjach :D ale zawsze.
nie nalezy rowniez zapominac ze wlasnie tymi runkami najlatwiej i najekonomiczniej jest sie bronic przed pk na niskich lvl lub tez pekowac jesli ktos lubi..
ja tam zawsze kupowalem te czary bo taniocha... :D ale to przed updatem byo. Teraz mozesz i tak pare w sklepie kupic :P
pozdrawiam
Mazur199
05-07-2006, 12:19
Przydaja sie do tombow na dobicie jakiejs mumi lub czegos bo np szkoda 12 many zeby dobic z wanda of inferno tylko lepiej z lmm,przydawaja sie rownez zeby dobic ghosta 2x hmm i na dobicie 1x lmm
Tenux Ridd
05-07-2006, 21:11
To bedzie troche glupie ale kupilem czar adori zeby robic runy i strzelac w NPC xDDDDDD :cup:
Nom runka dobra dla lvli 50+
Do dobijania potworow;)8o tez.
Ja, jako posiadacz pacca, chodze czasami na tomby. Mam druida (44 lv- wlasciwie teraz to tylko na hydry juz chodze xD) i na tombach uzywam lmmow na stalkery kiedy zal mi many na exori vis ktore spali mi mane a moge nie trafic ;p
noobowaty mistrz
06-07-2006, 17:05
Ja zawsze wszystkie czary dla mojej profesji kupuje, nawet te teoretycznie bezuzyteczne ale jak mi sie znudzi juz to ciagle PG i robienie lvli to fajnie sie czasem pobawic czarami (aczkolwiek runy najlepiej kupowac w sklepie jak sie idzie na hunt)
Chai Renn
06-07-2006, 18:51
Kupowanie run w sklepie to strata kasy bo są zawsze drogie i sie zawsze przepłaci ale sie czasu zaoszczędzi ja bym wolał kupic runy od playera dłużej bym szukał danych run ale jest morzliwość targowania sie .
Heliwurab
06-07-2006, 19:39
Zastanawiam się nad kupnem czaru "adori" do tworzenia Light Magic Missle.
Wiem że w spisie czarów pisze że się nie opłaca, ale od kolegów słyszałem że ludzie to kupują i można na tym zarobić.
Opłaca się kupić czy nie?
Kupuj! Jest tanie (chociaz oczywiscie SP żre), a do 25 lvla (HMM) nie będziesz chyba caly czas z różdzki rąbał? Ja mam cały bp LMM i czasem sie przyda (jako dodatek do dmg ;P )
jasne ze warto kupic... :)
Tak jak inni pisali glownie do uzytku wlasnego, ale niektorym noobom sprzedasz je.
Przydaje sie do robienia mlvl
pozdro
Moj kolega idzie z lmm i resztkami hmm na dsy.8o
noobowaty mistrz
07-07-2006, 14:26
Kupowanie run w sklepie to strata kasy bo są zawsze drogie i sie zawsze przepłaci ale sie czasu zaoszczędzi ja bym wolał kupic runy od playera dłużej bym szukał danych run ale jest morzliwość targowania sie .
Bedziesz pol godziny szukal playera zeby kupic bp uh za 500 gp mniej niz w sklepie kupisz z marszu?
Moj kolega idzie z lmm i resztkami hmm na dsy.
i ds mu znika bo jest antyluring system ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.