Pokaż pełną wersje : 2 Problemy na forum
Może nie jestem na wistarczającym stanowisku aby tomówić ale chyba po to powstał ten dział :D
Według mnie powinno siepoprawic(odświeżyć) wszelkie informacje na temat przedmiotów i potworów.
Najbardziej mnie zdnerwowały słowa ,,Ten przedmiot jest nie zdobycia, być może wypada z jakiegoś trudnego questu'' Otóż Cip soft sam ogłosił że wszystkie ,WSZYSTKIE przedmioty są do zdobycia...np. Winged helmet...jest questna niego :)
Silver mace już oddawnawiadomo ze wypada z faraona :D itd...
Drugi problem :
Nowe tematy są pokazywane na 1 stronie działu..to dobrze, lecz w tematach Nowe posty są wysyłane na koniec, wiem że ma to zmusić piszącego aby najpierw przeczytałtreść teamtu , ale jednak uważam że tostrasznie innym uprzyksza życie...
Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne..aleużywam starą klawiature a pozatym pisze to w pośpiechu. D
Z góry Dziękuje! B) B)
Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne..aleużywam starą klawiature a pozatym pisze to w pośpiechu. D
A przekonania religijne zabraniaja Ci przejrzec jeszcze raz to, co napisales i poprawic bledy?
1. Tibia.pl Support niestrudzenie nad tym pracuje.
2. Pewnie, po co czytać cały temat? Wystarczy przecież ostatni post i już można się wypowiadać.
@UP
Zmęczyło mnie pisanie przy kqażdymposcie że ..mam zwaloną klawiature... a przy napisaniu tak sporego tekstu naprawde nie czułem kiedy robiłem złe figurypalcamina klawiszach :D przpraszam cie
To użyj klawiatury ekranowej, albo nie postuj. Przecież co by Cie zbawiło jakbyś zarejestrował się po kupieniu nowej klawiatury? Takto od razu sobie wizerunek psujesz.
Vanhelsen
03-06-2006, 19:58
Może nie jestem na wistarczającym stanowisku aby tomówić ale chyba po to powstał ten dział :D
Według mnie powinno siepoprawic(odświeżyć) wszelkie informacje na temat przedmiotów i potworów.
Najbardziej mnie zdnerwowały słowa ,,Ten przedmiot jest nie zdobycia, być może wypada z jakiegoś trudnego questu'' Otóż Cip soft sam ogłosił że wszystkie ,WSZYSTKIE przedmioty są do zdobycia...np. Winged helmet...jest questna niego :)
Silver mace już oddawnawiadomo ze wypada z faraona :D itd...
Drugi problem :
Nowe tematy są pokazywane na 1 stronie działu..to dobrze, lecz w tematach Nowe posty są wysyłane na koniec, wiem że ma to zmusić piszącego aby najpierw przeczytałtreść teamtu , ale jednak uważam że tostrasznie innym uprzyksza życie...
Z góry Dziękuje! B) B)1) Pokaż mi tą wypowiedz CipSoftu...
1b ) Moderator, o dziwo, też człowiek i ma swoje normalne życie. Tibia.pl to nie jego praca, że musi nad nią siedzieć 8h dziennie...
2) W ustawieniach konta możesz sobie ustawić kolejnosć wyświetlania postów.
1) Pokaż mi tą wypowiedz CipSoftu...
Nie pamiętam gdzie to tak było..czy to na oficjalnym spotkaniu z cip softem czy może przez korenspondencje..ale wkażdym razie , osobiście oswiadczyli..że KAŻDY przedmiot jest do zdobycia w grze.. :D
@Zalgadis
haha no własnie!
i co ludzie?! zjadło :D
Zalgadis
04-06-2006, 11:15
mozna bylo się tego dowiedzieć po wywiadzie z Steve'm
oto wywiadzik
1.Jak się nazywasz?
Nazywam się Stephan Vogler. Ale wszyscy nazywają mnie poprostu "Steve".
2.Gdzie się urodziłeś i gdzie mieszkasz?
Urodziłem się i mieszkam w Regensburgu, w Niemczech.
3.Czy pracujesz tylko dla CipSoftu?
Tak. Od kiedy założyliśmy CipSoft w 2001 roku nie było zbyt dużo czasu na pracę nad innymi rzeczami oprócz Tibii.
4.Jaką pełnisz funkcję w CipSofcie?
Oprócz prowadzenia tej firmy wraz ze Stephanem, Guido i Durinem, jestem odpowiedzialny za zawartość Tibii. Mój zespół zawsze pracuje nad nowymi update'ami zawierającymi nowe mapy, przedmioty i potwory. Ponadto jestem managerem projektu Tibia Micro Edition.
5.Co możesz powiedzieć na temat mass kicków i lagów?
Są liczne powody kicków i lagów. Stale pracujemy nad poprawieniem sytuacji z naszej strony. W tym roku zainwestowaliśmy już dużo w lepszy hardware i połączenie naszych serwerów. Przez następne miesiące przeniesiemy nasz europejskie serwery w nowe miejsce, żeby zapewnić naszym graczom mniejsze spóźnienie sygnału i mniej lagów. Jednak aktualnie większość lagów nie jest spowodowana przez nasze serwery, powstają one gdzieś pomiędzy serwerami a komputerami graczy. Nie możemy zbyt wiele zrobić z tym problemem.
6.Czy w tym roku w update będzie coś nowego dla Tibijczyków?
Aktualnie pracujemy nad update'em z dodaniem dżungli. Zawierać on będzie ogromny nowy teren z wieloma tajemnicami, nowe miasto z domami i dwie całkiem nowe rasy z róznymi specjalnymi potworami. Nie chcę zdradzić zbyt dużo, ale jeszcze nie było update'a z tylkoma nowymi grafikami i potworami! Zbliża się gorące lato w Tibii! Ponadto aktualnie staramy się rozwiązać problemy takie jak używanie cheatów.
7.Co robiłeś przed Tibią?
Życie prze Tibią? Trudno mi sobie przypomnieć... Zaczęliśmy prace nad Tibią baaardzo dawno temu, zaraz po skończeniu szkoły. Prze Tibią stworzyliśmy najlepszą strategię czasu rzeczywistego na ziemi - Strike. Ale zarobiłem troche pieniędzy za moje gry komputerowe dużo wczesniej.
8.Grasz w Tibię, czy jesteś zbyt zajęty pracą w CipSofcie?
Przyznaję, że gram tylko testując. Po codziennym pracowaniu przez długie godziny nad Tibią wolę poświęcić wolny czas innym rzeczom.
9.Czy byłeś przerażony kiedy zobaczyłeś, że Brazylia stała się krajem z prawie największą ilością graczy w Tibię?
Nie przerażony, tylko zaskoczony! Nigdy nie skupialiśmy się na promowaniu Tibii w jakichś konkretnych krajach, więc interesujące jest skąd pochodzą nowi gracze. Cieszę się, że tak dużo ludzi z Brazylii gra w Tibię. Wszystko, co mogę powiedzieć to: Brazylia Rulez!
10.Czy CipSoft planuje przetłumaczenie Tibii na Brazylijski?
W chwili obecnej nie planujemy tłumaczenia Tibii na inne języki.
11.Plotki głoszą, że przedmioty takie jak silver mace, demon legs, dragon scale legs nie są już dostępne w grze. Jeśłi to prawda, to czy planujecie umieścić je w questach?
Kto powiedział, że nie moża ich już zdobyć? Wszystkie wymienione przedmioty można zdobyć teraz, lub powrócą do gry w przyszłości.
12.Rookgard jest bardzo popularny dla wielu ludzi. Dlaczego CipSoft rzadko tworzy coś nowego na tej wyspie?
Rookgard został stworzony jako przejście no głowny kontynent, gdzie zaczyna się prawdziwa gra. Nie chcemy, żeby ludzie przebywali na nim zbyt długo, dlatego unikamy dodawanie rzeczy, które mogłyby sprawić, że ktoś pozostanie tam zbyt długo.
13.Czy myślisz, że Tenebra była błędem?
Tenebra była testem świata gry, który był umieszczony na serwerze znajdującym się w Brazylii. Taki serwer byłby bliżej graczy i dzięki temu byłoby mniej lagów, również szybkość połączenia byłaby lepsza. Chociaż szybkość była lepsza, mieliśmy dużo problemów ze stabilnością połączenia. Z tego powodu zdarzały się nieprzewidziane rozłaczenia. Niestety w Brazylii nie możemy osiągnąć odpowiedniego połączenia, które potrzebujemy, żeby uruchomić tam serwer.
14.Co myślisz o Ferumbrasie? Czy jest szansa, że powróci?
Kilka lat temu, kiedy istniał jeszcze tylko jeden świat gry, mieliśmy kilka specjalnych zdarzeń ze złym i potężnym czarownikiem Ferumbrasem, który atakował Tibię. Ta postać miała kilka specjalnych zdolności i była kontrolowana przez jednego z członków naszego zespołu. Ponieważ nie mogliśmy stworzyć takich "ręcznie robionych" zdarzeń na wszystkich światach, stworzyliśmy automatyczny system zdarzeń. Przygotujcie się na więcej zdarzeń w niedalekiej przyszłości. Kto wie, może nawet Ferumbras pewnego dnia powróci?
15.Czy CipSoft myślał już o stworzeniu Tibii 3D?
Cały czas zastanawiamy się jak udoskonalić Tibię. Jednak musimy być pewni, że nie zmieniamy nic, co w przeszłości przyniosło Tibii sukcesy. Ponieważ większości graczy podoba się akualnie zastosowana perspektywa, nie planujemy jej zmieniać. Jednak engine 3D byłby użyteczny do różnych animacji i efektów specjalnych, więc myślimy o tym.
16.Widziałem ciebie mówiącego "Hi TibiaBR" na screenshocie. Czy naprawde znasz TibiaBR? Co myślisz o tej stronie?
Niestety nie umiem czytac po Portugalsku. Ale znam wasza strone i slyszalem, ze odwalacie kawal dobrej roboty. Dziekuje wam za promowanie Tibii w Brazylii!
17.Na zakończenie: czy masz cos do powiedzenia brazyliskim Tibijczykom?
Trzymajcie hasła w tajemnicy, przestrzegajcie regul i najwazniejsze: bawcie się dobrze! Dziekuje wam za cierpliwość i pomoc! Mam nadzieję, że cieszycie się grą tak bardzo, jak my cieszymy się robieniem jej dla was.
Dzięki, Steve!
Vanhelsen
04-06-2006, 15:04
@Zalgadis
haha no własnie!
i co ludzie?! zjadło :D Kto powiedział, że nie moża ich już zdobyć? Wszystkie wymienione przedmioty można zdobyć teraz, lub powrócą do gry w przyszłości.O ile wiem, to "są dostępne" a "będą dostępne" to nie do końca to samo...
"hahaha no własnie!
i co Arkhor?! zjadło :D"
Czytaj ze zrozumieniem ;)
O ile wiem, to "są dostępne" a "będą dostępne" to nie do końca to samo...
"hahaha no własnie!
i co Arkhor?! zjadło :D"
Czytaj ze zrozumieniem ;)
Ludzie pisali że przedmioty niektóre woogólenie nie były nigdy dostępne..i nie będą ...a to jest tylko potwierdzenie tego że to nie prawda..a co do tego ze niektóre BĘDĄ dostępne no to cóż ...rzeczywiście przyznaje ci racje :Dale tylko troche
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.