Pokaż pełną wersje : Error: Connection timeout
Wiem Wiem. Takich tematów było sporo. Szukałem i nawet znalazłem ale w żadnym z nich nie znalazłem jakiegoś dobrego rozwiązania mojego problemu. Jako, że ostatni taki temat widziałem z 2004 lub 2005 to chyba nic się nie stanie jak go odnowie i poproszę was o pomoc. :)
Mój problem to jak pewnie się wielu domysliło z nazwy tematu to problem z wlogowaniem się do Tibii.
Po wpisaniu passów itd. wyskakuje mi taki błąd:
Cannot connect to a login server.
Error: Connection timeout.
A potem coś tam bym poszukał wiecej informacji w FAQ lub na www.tibia.com
Może mi ktoś powiedzieć co mam zrobić? Problem pojawił mi się dopiero dzisiaj lub wczoraj mimo, że nigdy takiego czegoś nie miałem.
Jeśli chodzi o wiecej informacji to: Loguje się na serwer niemiecki i mam neta o szybkości 128 z Multimedi.
Proszę o pomoc. :(
Wald_Kerius
03-06-2006, 09:33
Też tak często mam po tych up-date'ach. Za drugim, trzecim razem jak się staram zalogować to już się udaje. Widocznie mają coś popsutego z systemem(serwerem?) logowania. Jeżeli jednak nie możesz się wcale zalogować to może być już coś bardziej poważniejszego.
Próbowałem 4 razy ale nadal to samo. :(
Może ma to związek z firewallem. Obecnie mam go wyłączonego ale jak był włączony to nie miałem tego problemu.
Ps: Najgorsze jest to, że nie moge go włączyć od nowa. Ehhh.
mam taki sam problem :/:/:/ Pomocy !!
Mi wyskakuje:
Cannot connect a login server.
Error:Disconnected from server
Prosze o Pomoc... Co mam zrobic :/:/:/
$corcerer
03-06-2006, 13:09
Jeżeli jesteście w stanie zmienić czas oczekiwania na reakcję serwera, to to rozwiąże wasz problem.
A wie ktoś jak to zrobić? Jeśli tak to niech napisze tutaj i pomoże już 2 osobom. :)
Ps: Chyba, ze twoja odpowiedź to był sarkazm. B)
$corcerer
03-06-2006, 17:50
Wystarczy zdeassemblować kod klienta, znaleźć adres wartości odpowiedzialnej za czas oczekiwania i zwiększyć samą wartość. Potem skompilować ponownie i voila.
Aha wielkie thx za pomoc. Już się pokapowałem. :D
Ale udało mi się naprawić i znów moge się cieszyć Tibią. :cup:
Ps: Do wszystkich co mają zamiar używać firewalla. Lepiej tego nie róbcie, bo będziecie mieć taki problem jak ja. ;)
Koniec tematu.
Pozdro.
mentozer
05-06-2006, 00:40
Wystarczy zdeassemblować kod klienta, znaleźć adres wartości odpowiedzialnej za czas oczekiwania i zwiększyć samą wartość. Potem skompilować ponownie i voila.
sweet... wiesz, oswiec mnie prosze i zapodaj mi konkretne wartosci... i cos czuje ze nawet jakbys takiego cudu dokonal to nie polaczyl bys sie z tibia bo byla by niezgodnosc klieta. o ile w ogole by sie dalo to skompilowac bo cos czuje ze to nie jest wartosc globalna tylko jakas zagniezdzona ktora potem splywa w dziedziczeniu i musial bys sie niezle naglowic gdzie i co pozmieniac. zreszta ja sie nie znam, lamer i debil jestem :P
jezeli to mial byc sarkazm to jakos ianczej bys to mogl ujac, tak zebym sie nie czepial :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.