Pokaż pełną wersje : Nowa grafika do Tibii
Miłośnicy Tibii nie mogąc się doczekać update'u postanowili wziąć sprawy w swoje ręce i sami zrobili mały update. Zmienia on wygląd niektórych przedmiotów w grze. Dodatek ów został zamieszczony na stronie www.tibia.de, a dokładniej tutaj (http://tibia.gamigo.de/temple/download/files/Tibia.spr*****). Aby go zainstalować pobierz ten plik, rozpakuj plik tibia.spr do twojej tibii, i uruchom grę.
Nie jest to w prawdzie oficjalny dodatek, jednak prywatnie bardzo mi się podoba i gorąco polecam.
UPDATE
Pojawiła się wersja 1.11 nowej grafiki. Można go pobrać ze strony www.tibia.de, bądź bezpośrednio od nas, klikając tutaj (http://www.tibia.pl/download/pafiledb.php?action=file&id=10) .
Lord_Yabol
07-10-2003, 18:14
Nowa grafa jest zaje... Podoba mi sie i bede jej uzywal przez caly czas :))
Sir_Szajba
07-10-2003, 18:17
Ehh pare zeczy jkest do kmitu, ale gluwinie fajne ogolnie fjno mozna wyglad hero
Alchemiko
07-10-2003, 18:40
w sumie, jakby ktos miall wyglad tych all przedmiotow po "updacie",
bo nie wiem,
czy "instalowac" to,
czy nie :-)
Sir Cinek
07-10-2003, 18:47
Wie ktos czemu ta strona mi nie dziala????
Mi sie podoba nowa grafa chociaz pewnie jeszcze nie wszystko widzialem. Ale najbardziej podoba mi sie to, że moj beho shield nie przypomiona juz muchomora, bo strasznie nie lubilem tej tarczy wlasnie z powodu wygladu, a bylem na nia skazany (i wciaz jestem). Poza tym wreszcie jest helm, ktory wygladem pasuje do psetu. Jak dla mnie w zasadzie to zmiany na plus. I jeszcze nowy beholder jest super, nie jakis latajacy glut. Tylko szkoda ze jak sie przebiore za hero, to ci co nie maja nowej grafy widza mnie jako cieciowatego kolesia. A jak ktos nie wie czy istalowac to niech sprobuje, to nie jet skomplikowane, zbackupowac plik i zastapic innym. Mogliby to uaktualniac i dodawac wiecej spriteow w miare czasu, np dodac luk, kusze i strzaly
Pozdrawiam
Grafa jest spoko ale tylko te dwarfy......:D
Lord_Yabol
07-10-2003, 20:07
Przydaly by sie jeszcze jakies odglosy :))
grafa zjebana na maksa niepodoba mi sie lepiej jest bez tego upadade
Kabraxis
07-10-2003, 20:39
Moglby ktos zamiescic sreeny z new wyglad?? Plz!!
Z gory dzieki :D !!
Oryginalnie dodany przez Kabraxis
Mowisz i masz =]
http://zaglada09.w.interia.pl/neutibia.jpg
Kabraxis
07-10-2003, 20:46
Zaglada cos ja go nie widze!! Prosze zrob new!! plz!!
?( ;(
Oryginalnie dodany przez Zaglada
Oryginalnie dodany przez Kabraxis
Mowisz i masz =]
http://zaglada09.w.interia.pl/newtibia.jpg
yh chyba teraz go nie zobaczysz =/
Hmm... albo missklick albo cos nie tak
W kazdym razie sorry
co wypierdolony na maxa odrazu mi sie spodobal po wlaczeniu bede go zawsze uzywal
Kabraxis
07-10-2003, 21:04
.... to new wyglad jest wypas!!! Dziex Zaglada!! :D
Od teraz only new wyglad !! :D
Depformypleszer
07-10-2003, 21:16
No wiec... grafa mi sie podoba. Zmienily sie pomieszczenia niektore, listy sa fajne i parcelki. Brass shield zajeioza ;] tylko z nim chodze. Dwu reczny wyglada fajnie tylko szkoda ze nie widac ze jest dwu reczny. Nie rozumiem tych czerwonych swiatelek u longsworda. Lopata moze byc ;] Spell book taki sobie, mi sie ten niebieski nie podoba strasznie. Lina jest pierwsza klasa, i buty tesz ;] Dzisiaj Nazg z FC pokazywal takiego zielonego Armora, poprostu zajebiocha. Palte Armorek przypomina mi tego z gry Ishar2: Messengers of Doom z czego jestem chlernie zadowolony. Wpadlem na roka zeby obejzec studded armor ;] Tesz fajny :D Toporki sie pozmienialy, wooden shild tesz spoko. Nie widzialem jeszcze potwora czy sie zmienil jakis czy nie... najbrdziej mi sie podoba wyglad krasnoluda ktory mozna spokojnie wprowadzi.c Pozdrawiam i dozobaczenia w Venore!
Oryginalnie dodany przez hobson
Mi sie podoba nowa grafa chociaz pewnie jeszcze nie wszystko widzialem. Ale najbardziej podoba mi sie to, że moj beho shield nie przypomiona juz muchomora, bo strasznie nie lubilem tej tarczy wlasnie z powodu wygladu, a bylem na nia skazany (i wciaz jestem). Poza tym wreszcie jest helm, ktory wygladem pasuje do psetu. Jak dla mnie w zasadzie to zmiany na plus. I jeszcze nowy beholder jest super, nie jakis latajacy glut. Tylko szkoda ze jak sie przebiore za hero, to ci co nie maja nowej grafy widza mnie jako cieciowatego kolesia. A jak ktos nie wie czy istalowac to niech sprobuje, to nie jet skomplikowane, zbackupowac plik i zastapic innym. Mogliby to uaktualniac i dodawac wiecej spriteow w miare czasu, np dodac luk, kusze i strzaly
Pozdrawiam
Powiedz dokladnie jak to zrobić bo ja jestem tępy i niekumaty.PLZ zamieśćcie instrukcje krok po kroku plz
Nowa gragika jest spoko tylko czy ona nie zwieksza przypadkiem lagow??
Najpierw kliknij TU (http://tibia.gamigo.de/temple/download/neuegrafiken_en.php) . Nastepnie na dole stronki bedzie link do pliku. Pobierz go. Wklej pobrany plik do folderu docelowego Tibii (tam gdzie zainstalowales Tibie) Wyswietli sie komunikat Czy chcesz podminic pliki. Wciskasz tak (yes :)) , odpalasz Tibie i......masz nowy plecak, nowe parcele. A to dlatego ze wlasnie zrobiles maly upgrade :) Na koniec mowisz wow.
edit:
re.up
Nie zwieksza lagow bo ladowana jest z twojego kompa.
Poczytaj w dziale INNE. Tam jest podobny temat.
Może ktoś pokazać screeny z nowągrafiką? Zainstalowałem to juz sobie ale teraz nie da sie wejśc do gry... too many p.... a ja jestem tak bardzo ciekawy jak to wygląda :-)
Jeśli nie mozecie wstawić tego na forum to BŁAGAM wyślijcie mi to na maila!
[email protected]
PozDRAwWiAm
Krok po kroku:
Krok pierwszy, nie wymagany:
Odnajdujemy w katalogu gry (zazwyczaj c:\program files\tibia) plik Tibia.spr i zmieniamy mu nazwe na Tibia.old albo cos podobnego. Przyda sie to, jesli okaze sie, ze stare grafiki kiedys nam beda potrzebne
Krok drugi:
Wypakowujemy plik ze sciagnietego ZIPa do katalogu gry
Krok trzeci:
Restartujemy gre. Jesli w trakcie zamieniania plikow gra byla wlaczona, moze sie wysypac lub nie beda widoczne zmiany
I mozemy ogladac nowy stuff, a wedlug mnie warto chociaz raz spojrzec.
EDIT
jej spoznilem sie z wyjasnieniami.
Zainstalowałem sobie ten nowy "upadate"... no i wreszcie udało mi sie dostać do gry... no ale ja nie lubie za bardzo zmian i nie podoba mi sie to nowe cudo... Chce to teraz zmienić na stare (tak jak było przed instalacją) ale nie zachowałem sobie nigdzie tego pliku, a boje się o to że jesli zainstaluje tibie na nowo to przepadną moje mapki które odkrywałem z takim wielkim trudem... :)
Moze ktoś udzielić mi rady jak mam to zmienić?
PozdrawiaM
Przed zainstalowaniem na nowo tibii przegraj sobie gdzies z katalogu z gra wszystkie pliki z rozszerzeniem .map i po instalce przegraj je spowrotem do noego katalogu z gra. Musi dzialac.
Ja tu nic niechem mowic ale ja bym juz zamkonl ten temat ale ja nie jestem moderatorem i nic nie ma do powiedzena to tu moderatorzy zadza :D
Super grafa!!! bede uzywal napewno:DDD!!!!!!!!
Oryginalnie dodany przez Radello
Ja tu nic niechem mowic ale ja bym juz zamkonl ten temat ale ja nie jestem moderatorem i nic nie ma do powiedzena to tu moderatorzy zadza :D
Oj nie wiem kto powinien sie zamknac. Nie pisz bezsensownych postow.Bo po co?!
Grafa jest zajebista . Ten co to stworzył ma łeb nie od parady. Wreszcie topór wygląda jak topór . A z resztą wszystki jest bardziej realne(mówie o przedmiotach) :)
Mi to te krasnoludy zamiast facia sięnie podobają, kroasnolud sprzedaje paczki w thais, inne 2 krasnoludy trenują przed depo, nastepny pcha przed soba baga.. glupio troche.. jeszcze ten hero moze byc ale jak sie pojawi prawdziwy to jak go rozpoznam ?( a reszta jest super teraz najlepiej chodzic z jakimis slabymi tarczami brass, plate zeby tylko na nie popatrzec :D
http://republika.pl/szumek20/images/Nowy%202.JPG
http://republika.pl/szumek20/images/Nowy.JPG
Zrobilem dwa SS -y i wrucilem do starej grafiki nowa tez mi sie podoba ale narazie ale potrzebuje jeszcze paru dopracowan.
Proponuję żebyś zrobiłe takiego samego screena jak ten z ekwipunkiem tylko ze stara grafa to bedzie do porownania
Tak jak w jakiś promocjach - przed i po zażyciu tabletek odchudzących:P
czesc
Mam pytanie czy jak włacze ta nowa grafe to np inny gracz bedzie mnie widział jak np krasnoluda? Czy jak niewiem..... :D
Jezeli bedzie mial zainstalowany ten plik z nowymi spritami to tak.
Kazdy gracz widzi zmiane wtedy tylko gdy wlkei do katalogu tibii ten plik z nowymi spritami.
No i to jest glupie normalny czlowiek ktory ma nowe sprajty nie przebierze sie za oblesnego krasnoluda ale jak nie ma a ja mam to on mysli ze wyglada jak ludek w pizamie a ja widze krasnala
NO to jest gupie te krasnale troche gupio wygladają a pozatym jak sie brać to już mogliby wszystko pozmienać a nie tylko polowe X(
Tak jak wiekszosc z Was mi rowniez sie grafa podoba :D . fajne uczucie gdy widze sworda a mysle ze to jakas nowa bron :) . Niestety po looknieciu na ta ze nowa bron "rozczarowanie" :P . Moj Blue Robe przypomina pelerynke :D :D :D ,dlatego dla pomyslodawcow ogromne brawa :D i WIELKIE DZIEKI dla Nich :) .
nowe grafiki są super (fajny ten gostek z pelerynką), ogólnie cały runsztunek: zbroje, bronie zaczęły wyglądać rpg-owo (np. brass shield, mace) a nie jak dodatki do lalek. Ale mam kilka zastrzezeń: po pierwsze ten kraś zamiast rycka, mogli troche zsakwować torbę (żeby do plecaka pasowała), no a tak wogóle to zbierając loot co drugą rzecz muszę "identyfikować" bo teraz nawet leather czy studded wygląda jak porządny eq
Lord Czaja
08-10-2003, 18:31
a czym mozna edytowac grafike? chcialbym dostosowac ja do swoich wymagań :P
Lord Czaja : Wystarczy rozpracować format pliku tibia.spr i rozpisać który sprite jest od czego (jest tego prawie 4,5 tyś) teraz wystarczy napisać swój packer do spriteów i już masz własną grafikę.
Bo gotowego programu nikt puki co nie udostępnił.
Nowe elementy grafiki w Tibii sa bardzo fajne. Moim zdaniem moglliby darowac sobie "dodatkowe" postacie bo oprocz tajemniczego ktosia w pelerynie ktory jest miodzio to krasnal u chlopakow i "elfka" u dziewczynek sa zmasakrowane. No i brakuje mi pierwszego avatara w "zestawie dziewczynek" niestety zostal zastapiony pseudo-elfka . Poza tym miodzio , do tego stopni ze czasem nie wiem czym to cos co widze teraz bylo wczesniej :].
Fajnie by tez bylo zeby CIP dolaczyl to do oficjalnego releasu i nie oglosil za pare dni ze jest to nielegalne a w srodku jest wirus (ew glosy sprzeciwu, smiech itd. itp. prosze zachowac dla siebie. Wiadomo raczej wielu ludziom ze w olikach graficznych mozna zamiescic kod programu.) Miejmy nadzieje ze nikomu az tak nie zalezalo na tym zeby pokusic sie o robienie tak dopracowanej grafiki/fortelu po to zeby przejac co lepsze sprzety z postaci.
Nie mniej jednak chcialbym zobaczyc pliczek z tym dodatkiem umieszczony na stronie Tibia.com lub ew jakis komentarz.
Czy potwory jakies ulegly zmnianie, jak tak to kture (screena prosze) albo tylko powiedzcie kture.
moge zmienic struj w krasnala, a czy moge w cos innego np. elf, albo cos takiego
z gury thx ( GRATZ tym co to zrobili )
Achh grafiki sa cudowne tego wlasnie mi brakowalo uwazam ze duza czesc jest zdecydowanie bardziej dopracowana niz te cipow. Szczegolnie backpack czy mace naprawde jestem zadowolony z tego :))
LUDZIE NIE WIECIE MOZE KIEDY WYJDZIE TEN OSTATECZNY PATCH TEN OFICJALNY BO TEN CO TERAZ WYSZEDŁ TO NA DŁUŻSZĄ METE NIE POCIĄGNIE WEDŁUG MNIE. ?( X(
Ludzie!!1
Ten update jest niezły ,ale czemu do nędzy nie ma Elfa w outficie dla facetów X( a jest tylko lelawy dwarf wyglądający jak Quasimodo?
eee tam i tak jest nieźle
ale ja chcę elfa
"poza tym BH wygląda jak kupa zielonego g#$%a z mackami"
Ta nowa grafa jest zaje*****.......THE BEST, mam nadzije ze bedzie niedlugo wiecej stroji itp podobych zeczy tej grafy bede uzywal caly czas:D
---
Palladyn Gonzo ===>Rubera<===Rook<===>7lvl<===
Aescetic
08-10-2003, 22:04
no wlasnie w oficjalnym updejcie powinni dac mase nowych ubranek...zeby byla taka fajna róznorodnosc...:)
niewim czy ktso to pisal czy tez nie jedyne co sie w tej grafie moze nei podobac to wyglad Krasnala.... tzn opcji outfit.... jest beznadziejna podobala mi sie stara i w takiej chodzilem ale jak przylukalem jak to wyglada w nowej..... AMAGAD!!!
Runki sa biscie biste no i Dark armor miodna poprostu ;)
ja to mam ale mowia ze mozna za to bana dostac
Nie mam nic do tej nowej grafiki jest poprostu GIT 8)
Nowa grafika Tibi jest po prostu odjazdowa ale jeszcze nie widziałem wszyskiego ale jest super polecam kazdemu
Dzięki nowej grafice chce się grać :D
Oryginalnie dodany przez pawwwlo
ja to mam ale mowia ze mozna za to bana dostac
kto tak moowi?
i dlaczego niby bana?
to jest poprostu inna grafika, w dzialaniu gry nic nie zmienia
ps.
nowa grafa jest swietna [tylko te dwarfy i wyglad co niektorych itemow]
Nie instalowałem nie instaluje i nie będe instalował
Chce mieć wszsytko za stajni cipsoftu!
widzialem screeny i uwazam ze nowa grafika jest do dupy ten dziadowski plecak przeszedł wszelkie granice
jedym słowem SYF!:evil:
Oryginalnie dodany przez WiQ
Nie instalowałem nie instaluje i nie będe instalował
Chce mieć wszsytko za stajni cipsoftu!
widzialem screeny i uwazam ze nowa grafika jest do dupy ten dziadowski plecak przeszedł wszelkie granice
jedym słowem SYF!:evil:
Jednemu sie podoba a drugiemu nie.
Ten temat zalozono zeby kazdy mogl sie wypowiedziec.
I dlatego mysle ze wypowiedz WiQ -a powinna byc traktowana jak normalna wypowiedz a nie okazja do zmieszania kogos z blotem.
jest fajowa tylko te hero i dwarfy baniaste ;( a tak no nawet fajne ale jak widze tak begajace hero po miescie to sie czasem przestraszyc mozna ;)
O to chodzi przecierz ma byc ten kras poto zeby kazdy sie rozroznial a nie ze polowa miasta chodzi w takich samych strojach
---
MeTaL zadzi
Nie rozumiem twojego stwierdzenia. Przeciez nie dodano nowych postaci tylko zamieniono je. Tak wiec dalej jest tak jak bylo. 4 postacie biegajace po mainie i rooku.
ps: tzn jest jednak troche gorzej bo te postacie sa kiepskie (nowe). podmienili niestety najfajniejsza meska postac, dresiarza na krasnala. Tego mogli nie ruszac.
wszystko poza tym jest ok. nie wpadl mi w oko zaden przedmiot ktory by mi sie nie spodobal.
:evil: Ja to mysle że ten patch jest do niczego. Jeśli sie kolesie wzięli do roboty to niech wszystkie rzeczy zmieniają a nie tak pół na pół na przykład iron helmet sie wogole nie zmienił i ten gupi krasnal przecież to wygląda beznadziejne jedyne co mi się podoba to runy s.a wypasione i za to im dziekuje :D
wreszczie pomysleli o GRAFICE ale stara tesz sie mi podobala:P ale jeszcze ulepszac grafe !! i to jusz :D :D :D
Tygryss is killed rotworn :P
pAlLaDiN 8level - VeNoRe
ej mam 1 pytanko malutkie jak sie obrazki pod userem wstawia :(??
Dajesz profil i emblemat.. nie takie trudne:) Sorka za offtopic, ale jak ludize pytaja- U$3r pomaga :P
DO TEMATU: Ja jescze nowej grafiki nie ruszalem:/
U$3r
Jak to bylo w moim przypalku:
1)Sciongnolem odrazu po przeczytanieu wiadomosci.
2)Umiescilem tam gdzie trzeba
3)Odpalilem tibia
4)Atak serca :D
5)Po 2 dniach wracam do domu
6)Odpalam tibie
7)Powoli otwieram oczy
8)Zachwyt
9)Gralem od 10 do 12 godzin :D
10)Nowa grafa jest swietna ! ! !
Ale mam pytanie.Czy jakies potfory ulegly zmianie ? ? ?
Z gury thx
Yaviimaya
09-10-2003, 18:35
ja tylko widzialem innego beholdera
Grav Ehlius
09-10-2003, 19:10
No i dobrze bo te cukierkowatości mnie nerwicowały czasami. Nie widziałem nowego Beholdera ale i tak stary wyglądał jak pijan zmutowany glut z Czernobyla.
Jest okej i ta trzymac. Chociaż bełty wyglądały i wyglądają jak kołki na wampiry ;)
ktos_ze wiata NOVA
09-10-2003, 19:29
nowa grafa wyglada tylko z poczatku tak fajnie, ja sie przyzwyczailem do starej i przy niej zostaje=]
takie moje skromne zdanie ;]
Nowa grafa jest super, szczegulnie slabe zeczy na rooku!
ej jak wlonczyc ta nowa grafe??????
Niesluchajcie Vartasa to taki maly grubiutki swiniak :D .
Grafa jest super tylko ze ja nie moge jej sciagnac bo jakis bląd mi wyskakuje ;( .
niepodoba mi sie bp jest do dupy
po niewielkiej analizie swierdzilem ze niektore zeczy sa na plus a niektore na minus np: te dwarfy to w ogole mi sie nie podobaja
Oczywiscie oswiadczam ze ...
-TAK
Nowe grafika jest super czekam na nastepne dodatki :]
grafika jedzie system jakby jeszce powoli zaczeli uwaktualniac otoczneie na bardziej zywsze to by byla pzregiciarska gra i tak jest ale bylaby bardzie:D
ja wam muwie ze jest wiecej zeczy na minus niz na plus ale te plus so spoko a do minusow mozna sie przyzwyczajc(oprucz do ty nowych gosci koszmar )
NOwa grafika jest spoko, szczególnie rzeczy z serii dark :D
Bobercjusz
12-10-2003, 18:34
grafika jest cool ale niemozna sie zabardzo domyslic co jest co i jak ja zainstalowalem to wlaczylem gre i patrze pelno bejsboli lezy na ziemi wiec je zaczalem zbierac a tu nagle mnie olsnilo ze to sa zwykle cluby:)
mam nadzieje ze bedzie wiecej takich milych niespodzianek.
jesli ktos dysponuje programikiem do przerabiania to niech mi go podesle na maila
[email protected]
pozdrawiam
Wtajemniczony
13-10-2003, 21:11
Zauwazylem pewien BLOD w nowym update otoz nie mam mozliwosci HANDLU z innymi osobami dokladnie nie ma komendy TRADE(chyba ze cos namieszalem w ustawieniach ?( )
Coś namieszałeś.
Ten mod nie zmienia nic, po za grafiką. Nie wprowadza ŻADNYCH zmian do gry.
Main Vegeta
13-10-2003, 23:01
Chcialem to miec tom graficzke bo wiem ze wypasna ale jak raz sciognolem to mi blond w scioganui wystompil i sie tylko troche pliku sciognelo :( .Poznij mi sie to po calym kompie rozlazlo nie wiem jakim cudem i tego pousuwac niemoge :( .Juz teraz za kazdym razem mi sie pokazoje ze juz to mam i download niemoge :( .Ale normalna tibia tez jest super! :)
nawigator
14-10-2003, 00:22
ja juz uzywam i uwazam ze sa wporzo
Grafa jest spoko. Mi dwarf nie przeszkadza (gorzej w jaskini jak jakiś niezorientowany wpadnie 8) :P ). Chopdze jako hero of course bo jest boski. powinni więcej takichn upów dawać. PS ja chce muzyki!! Najlepiej z Silent Hilla lub czegoś podobnego... :P
Grafa spoko, ale ludzie nie pytajcie sie co chwile jak to zainstalowac, tylko poczytajcie przez 10 min ten temat, to znajdzieice... Bosh :P
Dark Hulatinz
16-10-2003, 20:13
Nowa grafika jest fajna dla mnie, rzeczy bardziej "pasują" do siebie. Powinni sprobowac zmienic wode, jak sie na nia dlugo patrzy to oczy bola troche :) ogolnie jest spox :]
bah pierwsza wersja grafik byla fajna z malymi pomylkami a druga wersja no tak poprawiono grafiki niektore a niektore no jak to powiedziec no porownajcie sovie skullstaff'a starego i nowego albo bras shield co to ma byc?
Żeby ocenić musiałem sprawdzić... i wrażenia są nawet pozytywne. Grafika zmienia wygląd niektórych przedmiotów, a także wygląd postaci.
koledzy gracze nie weim gzdie to napisac wiec wale tu!!!NIECH GM COS ZROBIA Z PK JA JUSH NIE MOGE Z NIMII WYTRZYMAC !!! NIE ZOERBIA COS TAKIEGO JAK NA ROOKU PZRECIWEZ NIE MUSI BYC TU ZABIJANIE!!!A JAK CHA KOGOS UKARAC ZA COS TO POWINI TO ZGLOSIC I WTEDY JAKIEGOS GOSTKA SIE WYWALA WOGOLE Z TIBII!!!JAKBY MNIE NIE ZABILI TYLE RAZY CO JUSH MNIE KILNELI BEZ POWODU MIAL BYM, JSUH OKOLO 26 LVL A MAM 22 !!!WIEC BEZ KOMENTARZA!!!CZY DALO BY SIE COS Z TYM ZORBIC!!!A I NIECH KTOS ZWIEKSZY SERWER ZEBY SIE MIESCILO WIECEJ LUDZI :P AAA DENERWUJE MNIE TO ZE PLATNE KONTA MOGA ZAWSZE WCHODZIC A LUDZI TYCH CO NIE MAJA PLATNYCH KONT WYWALA Z GRY TO TEZR NIE JEST SPARWIEDLIWE:POKKKK....
PLZZZ ZROBICE TAK ZEBY SKILLE TROCHE SZYBICEJ SKAKALY !!!TERAZ POWIEM WAM ZE SIE OPLACA NAJBARDZIEJ GRAC PALAMI !!!ONI NA 8 LVL JUSH SOBIE MYKAJA NA DS A KNIGHT MUSI MIEC NA NIE BARDZO WYSOKIE LVL I W SKILACH IW OGOLE A Z M LVL TO JA JSUH NIE WSPOMNIE POWINNY TROCHE SZYBCIEJ SKAKAC !!!CHOCIAZ O POLOWE SZYBCIEJ A NIEEEE... X( :p
a jak ktos cche mi odpisac niech mi pisze na prywatne wiadomosci!!!
ale ten nowa grafika (ta jeszcze nowsza) jest do niczego jak teraz wyglada knight? jak jakis glupi monk!! ide patrze straznik w bramie wyglada jak monk, jakis krasnolud na srodku miast bije monka, gdzie indziej 3 monkow bije sie nawzajem i jeden prawdziwy monk soti przed depo a inne monki proboja wygladac dokladnie tak samo ale sie nie da:P a dragon hammer wyglada jak duzy mlotek do wbijania gwozdzi, ma nawet z drugiej strony takie do wyjmowanie gwozdzi, a battlehammer to mlotek z epoki kamienia łupanego. brass shield wygląda jak lusterko umazane w trupie ślima... normalnie pierwsza grafika byla fajna ale to...
Gonzo von Krenzel
18-10-2003, 22:38
hehe, bardzo fajnie się nabija posty Mesysz prawda? poczytaj sobie instrukcje używania forum z uwagą na edycje postów.
ale kilka rzeczy mi nie pasowało. No i w drugim up-dacie je poprawili, chodzi mi o np. draggera (wcześniej wyglądał jaby nie potrafili prostej lini zrobić), czy brass legsów (wyglądały jak podarte spodnie wyciągnięte z bagna). Ale za to zostawili dwarfa który mi się nie podoba, a zabierając hero (który jako jedyny pasował mi do knighta) dali jakiegoś ślepego, niedorobionego monka ... już mogli go zamiast dwarfa dać
gonzo sam se nabija posty takim gadaniem a co cie to obchozdi zazdrosny jestes czy jak??? X(
Lord Jack
19-10-2003, 13:44
Moim zdaniem ta grafika jest znacznie lepsza od poprzedniej.
Nie wiem dlaczego ale na tej grafice mam mniejsze lagi :))
I w ogóle jest lepsza.
Polecam ją wszystkim.
Też to zauważyłem ze mam mniej lagów. Nie wiem czy to zb ieg okolicznosci ale jest mniej. A co do przedmiotów to ja nic nie mam.
Nie ma rzeczy doskanałych są leprze i gorsze przeróbki ale moja opinia jest tak ze wiecej poprawili niz zepsuli :)
Dziwna stprawa z tymi lagami raz sa raz ich niema.
Grafika jest w pyte zajebista i normalnie brak mi slow zeby okreslic jej zalety.
Ciekawe co bedzie dalej czym nas tworcy Tibi zaszokuja.
Blood-Rain
20-10-2003, 11:18
fajna grafa
Lord piccolo
20-10-2003, 19:59
nowa grafika jest sssuuupppeeerrr
frioniel
21-10-2003, 16:07
W newsie:
Miłośnicy Tibii nie mogąc się doczekać update'u postanowili wziąć sprawy w swoje ręce i sami zrobili mały update.
Czy to znaczy że możemy oczekiwać nowej wersji Tibii?
Bobercjusz
21-10-2003, 20:00
no dobra grafika jest dobra ale....
ja bym chcial zrobic se swoja
czy ktos wie jak to mozna zrobic
domyslam sie ze Matkus wie bo on o tym duzo wie i sam przeciez cos tam zrobil z tibia
plz odpiszcie
pozdrawiam
A wlasnie. Czy ktos zna program ktorym mozna otworzyc plik tibia.spr i przejrzec jego zawartosc? Oczywiscie co za tym idzie pozmieniac cos ,sprobowac zrobic wlasna grafe...
Taa nowa grafa cool....ale ta po upadacie...już mi sie mniej podoba.....na cholere zrobili tego monka!!! gdzie sie podział hero....teraz zamiast ladnych herosków widze pełno gości w piżamkach i czopkach na glowie.... 8)
First of Palladins
26-10-2003, 15:53
hmm... dawno mnie tu nieblo na forum :P
Co moge poiedzec o grafice (jest wyjebista!!!!)
PO zainstalowaniu grafiki nie moglem uwiezyc swoim oczom.
Prawie wszystkie przedmioty sa zmienione.
TO MI SIE PODOBA!!!!!!!!!!
CIPteam spisaliscie sie na medal :D
TO FUNtim anie CIPtim zrobil grafe
Mam pytanie bo mi sie troche pomieszało. To jak ile juz tych nowych grafik wyszło, bo tą co mam mi się podoba i myśle że kolejna będzie na pewno nie gorsza. Tak dla ułatwienia w Tibie gram od 2,3 tygodni.
Wyszły dwie wersje, 1.0 i 1.2. Jeśli zamiast skinu rycerza masz skin monka to masz 1.2 a jeśli skin hero/GMa to 1.0
Eee... ok, czyli chyba i tak sobie ściągne chyba tą grafe, bo nie chce mi się sprawdzać, co to za wersja. A czy ktoś wie czy będą robić jakieś dzwięki także??
Nie jest zła ale tez rewelacyjna!
Grafika 1.01 jest super i tylko jej uzywam,ten update 1.11 jest do bani,
Ja póki co sprawdziłem i uzywałem 1.01, a updata nie widziałem, ale wątpie, żeby był gorszy.
Ja uzywam noej grafuki do tibi bo stara jusz mi się znudzila.mam nadzieje ze jusz nie dlugo powstanie najnowsza gragika do tibi i bendzie cool
Moi koledzy tesz uzywajom nowej grafy i tesz im sie podoba
No cz3ść!dawno mnie tu nie było!
Nowa grafa mi się podoba ale tylko EQUIP a te nowe outfity są do bani jak widze te pastelowe kolorki to mi się zbiera na bełty:D hehe ale chyba mimo wzystko się skusze na nową grafe!
Mistrz Czarnego Miecza
04-11-2003, 16:36
UWAGA
Chciał bym was poinformować żę na www.tibia.de pojawiła się nowa wersja z numerkiem 1.21 !!!!!
Miłego ściagania :P .
UPDATE:
Nieściągać zwykłym Internet Explorer tylko jakimś accelaratorem np. Dap lub Lechget itp itp .
niezla jest ta nowa grafa juz zrobilem 1.21 tylko na isare wejsc nie moge :P
CIPteam spisaliscie sie na medal :D
przeciez to nie CIPowi stworzyli nowa grafe tylko gracze! grafa looz, tylko ten wyglad jak monki-_-, dwarfy tez mi jakos nie posuja:|:czar:
Dan the Automator
14-11-2003, 22:40
Nowy hicior!
Powstał tibia.spr imitujący tibia v.5
Poznajcie jak to było grać w tibie ~2 lata temu ^^
Nowa grafajest świetna jeśli chodzi o itemy ale nowe postacie to oni przesadzili!!!!!!
Voleyball
28-11-2003, 20:24
New garfika jest super bardzo polecam :))
ja mam pytanie - czy moge gdzies znalezc co ze starej grafy odpowiada rysunkowi z nowej grafy?
wreszcie cos ruszylo, ale to i tak tylko przedsmak tego co ma byc czyli update nie moge sie juz doczekac :)
a ta grafa 1,21 jest najnowsza??????????? mialem kare wiecn iegralem przez 2 tygodnie w tibie nowsza od tej co pyla teraz czy ta sama?????????
Sa tu niedociągnięci np. ser normalnie może być tylko jeden w okienku bo jest narysowany jako cały krązek a w nowej jest jako kawałek więc czemu wchodzi tylko jeden do okienka?
Nowa grafa jest spoko ! :D
Moglibyscie mi dac jakas stronka www,gdzie mozna sciagnac starsza wersje??? Bo nie wiem skad mozna sciagnac ?(
Starsza wersja ci nie wejdzie, a tak wogule to moim zdaniem temat jest troche za stary zeby go publicznie pokazywać.
Triciol Pogromca
17-02-2004, 05:49
To mial byc zart ta grafą ja mam tibia zjebana.
Pozniej wkleje screen.
EJ mam male pytanko czy po nowej grafie mapa zmieni mi sie znowu na nie odkryta czy bede mial to samo co teraz
Ni ogien ni trucizna mnie nie ruszy to SD mnie kruszy
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.