zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dziwne... potrzebna pomoc

Herosik
03-08-2004, 00:00
Pokaze tutaj pewien problem, ktory przytrafia sie mojemu kumplowi od pewnego czasu. Mianowicie po ok. 15-30 min. dzieje sie mu takie cos:
http://www.gdynia.mm.pl/~dud7/kusy.jpg

Probowal juz wszystkiego: Robil formata, reinstalowal Tibie, zalozyl inna postac, sciagnal Tibie na nowo i ciagle to samo. Jesli ktos mial juz taki problem albo wie o co chodzi to bylbym wdzieczny w imieniu mojego kumpla.

Abdul
03-08-2004, 00:43
Niech twoj kumpel wbije na chara i neich da Menu w grze tam po prawej stronie i niech tam pogrzebie w opcjach bym ci powiedizal dokladniej gdzei to ustawic ale teraz nie mam mozliwosci wbic na chara

Herosik
03-08-2004, 11:56
A moglbys jakos sprawdzic to, bo jemu sie marnuje Pacc, bo nigdzie nie moze expowac, bo w kazdej chwili to moze mu sie stac.

kidler
03-08-2004, 12:19
sciagnac i zainstalowac ponownie tibie

Zygfryd
03-08-2004, 17:47
@kidler
Probowal juz wszystkiego: Robil formata, reinstalowal Tibie, zalozyl inna postac, SCIAGNAL TIBIE NA NOWO i ciagle to samo. Jesli ktos mial juz taki problem albo wie o co chodzi to bylbym wdzieczny w imieniu mojego kumpla.
Nie zauwazasz tu odpowiedzi na twoja niezdarna odpowiedz?

@Herosik
Nie wiem dokladnie co sie stalo u twojego kolegi, ale zeczyscie mozesz sprobowac (tzn on) pozmieniac opcje w opcjach :P Kiedys w kafejce na takim jednym kompie, gdzie tez byl WinXP bylo cos podobnego, to moj starszy qmpel cos tam pozmienial i potem dzialalo super :)

Btw. tez mam neostrade plus i to glupie okienko ;(

Dan the Automator
03-08-2004, 18:47
Sterowniki? Nowy DirectX? Inne ustawienia karty graficznej/grafics w tibia?
Innych pomysłów nie mam ;/.

Herosik
03-08-2004, 19:24
Sterowniki wszystkie dobre, instalowane 3 razy, DirectX standardowy z XP, ma karte graficzna Ge Force 2 MX 200 32 mb, wczesniej bylo wszystko dobrze.
A ci co mowia, ze cos w opcjach zrobic to prosze zebys sie dowiedzieli co, bo naprawde szkoda Pacca

Kapix
04-08-2004, 11:06
Niech lognie na chara w Tibii i wejdzie w Menu potem w Generals i tam ma zaznaczyc haczykiem Auto chase off,Show hints,Show names of creatures,Show textural effects.Wydaje mi sie ,że to powinno wystarczyc ;)

Matiq
10-08-2004, 19:18
Proponuje przeinstalowac Tibie, to zawsze pomoga, przed reinstalem zgraj se mapki !

Kussy
28-08-2004, 13:38
A teraz wyjaśnienie:
To był mój problem, który pomógł mi rozwiązać jeden z użytkowników tegoż forum. Otóż wiatraczek przy karcie graficznej zatarł się i jej nie chłodził. To było spowodowane takim zachowaniem. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego tylko Tibia źle chodziła a inne gry, które wymagają ostrej pracy karty graficznej dobrze chodziły? ... No cóż, nie ważne. Kupiłem nowy wiatraczek i jest wszystko OK :)

Merawo
28-08-2004, 17:04
Bo wbrew pozorom tibia to naprawde piekna gra i karta graficzna musi sie niezle napracowac. :tongue:

Khan
28-08-2004, 17:40
Grafa w tibii jest.. hmmm... cięzko to określić. Cały świat jest na bieżąco odczytywany z około 6 tysięcy bitmap. Niec więc dziwnego, że czasem zawodzi.