zaloguj się

Pokaż pełną wersje : sword czy wand (rod)

Prince
03-06-2006, 23:20
Czy opłaca się magiem nosić miecz (club albo axe) zamiast rożdżki?

Duke Dran
03-06-2006, 23:25
teraz to już raczej nie :s chyba, że robisz runki podczas expienia, a tak bardzo szkoda ci tej many no to na rotach jedziesz. (ale tez nie wiem czy ktoś tak robi, taką miałem myśl)

Prince
03-06-2006, 23:30
Wg. mnie miecz jest opłacalny na niskich levelach (do 25), daje większe hity niż różdżka i ma więcej obrony

Ale po update mogło coś się zmienić z duidami i magami (słabsze hity itd.)

Duke Dran
03-06-2006, 23:36
Tzn. wiesz... to zależy na czym expisz. Taki rod nigdy nie będzie miał missa bo zawsze trafi (nawet w te silne potwory). No a sword czy tam axe,club to zalezy od skilla, a dtuciaki i sorki go nie trenują proste.

Frapper
04-06-2006, 01:10
war hammer i ciupasz równo roty i robisz runki.

S.T.E.K.
04-06-2006, 17:06
Miecz też może być dobry dla druida. sam zrobiłem 21 skill i biegam sobie z FSem (przy niezbyt dobrym eq). Opłaca się nawet. Na full ataku mogę ubic smugglera bez straty hp. Moim zdaniem bardziej się opłaca na słabsze potworki iść z mieczem i porobić runy niż latać na silne z rodem.

Vil
04-06-2006, 17:39
Aktualnie lepiej jest uzywac wanda i palic na tym mane ( szybciej expiac i zarabiajac pod warunkiem wyboru odpowiedniego miejsca ) niz uzywac konwencjonalnej broni i robic run. Mlvl wpada tak samo, szybciej zabijamy = szybciej expimy a takze wbijamy kase w tempie rekompensujacym brak hmm na sprzedaz.

Kitu
05-06-2006, 09:59
Moim zadniem teraz juz sie nie opłaca nosic swordow/clubow/axow B) Wand,Wand,Wand 8o

malas menilan
05-06-2006, 10:08
oczywiście różdzki
bo runki które robisz na niskich lvl'ach (najsłabsze różdzki) sa gówno warte może poza fire fieldami

wynik moze byc taki ze masz pełno nic nie wartych run
i 0 kasy w dp niższy lvl itd...

Pafen
05-06-2006, 13:12
Moim zdaniem oplacalnie sie expi z dobrym eq i f axe druidem/sorcem.
Wchodza dobre hity, exura gran i po sprawie.:D

Festos
06-06-2006, 20:50
Moim zdaniem noszenie różdzki jest opłacalne ponieważ odrazu można isć na mocniejsze potwory:) a ze swordem nic niezrobisz

POLECAM RÓZDZKE

Baartoss
07-06-2006, 15:26
Ja też polecam różdżkę :D

Vorlan
09-06-2006, 10:12
Co ci da ten sword/axe/club na poczatku i tak robisz lipawe runki (FF, EF wtf?) a pozniej gdy mozesz zaczac robic gfb,uh,hmm wtedy juz masz dosyc dobry wand/rod

Wand/ Rod RoX :)

rafalxx
09-06-2006, 11:59
wandy sie oplaca nosic gdzies do 70 lvl. Ja widzialem druta 100 lvl ktory na mint bil z sworda/cluba/axe. a na max 40 lvl idziesz z fs na roty i runy robisz a max dla 40 lvl poniewaz wyzszym lvl niebeda soule sie odnawiac.

Sidena Daron
09-06-2006, 13:02
Rod = szybki exp = szybka kasa = szybki mlv
Sword/Club/Axe = wolny exp = wolna kasa = szybki mlv (bo robisz runy).

No wienc lepije z wandem

Fiszbin
09-06-2006, 13:33
W końcu po to wprowadzono różdżki aby ich używać..

grzysztof
09-06-2006, 14:58
To nie ma sensu, max potworki jakie opłaca sie bic z broni to dwarfy,rotwormy! i to na wyzszym levelu bo na za niskim to sie za duzo trzeba leczyć, a z wandem na te potworki mozemy isc odrazu po wyjsciu z rooka, a na levelu ktorym tluklibysmy normalnie dopiero roty z wandem można iść na soldiery lub cyce.

Ulver
09-06-2006, 17:14
ehhh mamy druida 26 lvl i co robimy ?
zakłądamy p seta war hamera i tzrebiemy uhy na rotach :)

BlackWolf
09-06-2006, 21:54
Siemka !

Bierz wanda lub roda jak najszybciej , jak wyjdziesz z rooka bierz od razu ! X(
Poniewarz z wanda (roda) walniesz za kazdym razem , a ze sworda , axea lub cluba , moze i trafisz troche wiecej , ale nie zawsze ! A jak robisz runy to co z tego ze walniesz w np. beara z rozczki (roda) za 20 many , a to co z niego wyciagniesz bedziesz mial many 20 razy tyle , tyle ze musisz poczekac , az ci mana wzrosnie , no , ale coz , "life is brutal" !

Meloon
14-06-2006, 07:58
A powiedzcie mi, czy obrazenia od rodow zaleza od lvl i mlvl?

Nieugiety
14-06-2006, 09:41
Nie zgadzam sie.
Wg mnie do 18 lvla powinno sie nosic war hammera, a potem dopiero laske/rozdzke.

Dlaczego? Bo dopiero rod/wand od 18 lvlu daje jakies obrazenia, a nie bic po 10.....

@Black/Ulver
Wy sie za słowniki bierzcie a nie za ruszczki....

Luthi
17-06-2006, 23:53
Jak dla mnie chodzenie do 15 lvlu z rozdzka dla druida jest dobrym pomysłem, od 15 mozesz robic ihy- bierzesz w hammera/ b sworda i jedziesz potworki -rośnie soul point ale i exp rosnie + rosnie mana wcielana w robienie runek!. Dla lvli For uh/hmm/explo/gfb chodzenie z bronią bez rózdzki nie jest tez jakos głupie -expo leci/ mana leci/ m lvl leci/ kasa za runy leci, nie ?:)

Hestrial
20-06-2006, 12:00
jak sobie chodzisz na orc fort 90 masterem i powiedzmy bierzesz zerka na 1 visa to ofc nosisz bsa zeby zminimalizowac swoje obrazenia, na wyzszym levelach wand jest wastem

Prince
15-07-2006, 19:35
ja trenuje na dwarfach i na foldzie hity 20-45 a z rożdżki 18-24
wale z war hammera

noobowaty mistrz
15-07-2006, 22:57
Wandy sie uzywa do konca gry (na 200+lvl tez). Bo zawsze lepiej jest bic z tempesta+exori vis, niz z samego exori visa. (szybszy exp)

Sir Sire
15-07-2006, 23:47
ja wolę biegać sobie z moimi ukochanymi wandami (oproćz wand of plague ;) )
nigdy nie robie runow, gdy expie, albo to, albo to :)
i nie boje się o spalaną manę, bo im więcej many spalonej tym lepiej ;)

zomber
16-07-2006, 11:39
Wand sie bardziej oplaca bo sword, axe lub club nie zawsze trafisz a wandem
zawsze i do tego rosnie mlvl

noobowaty mistrz
16-07-2006, 12:18
Temat wedlug mnie jest calkowicie bezsensowny bo jak ktos choc troche gral kiedys postacia magiczne to wie ze nawet jakby sie modlil 3 dni i 3 noce bez przerw na posilki to i tak nie ma bata zeby z broni melee sork lub drut walil srednie hity za 65 i na dodatek zawsze przebijal shield potwora. Jak ja sorcem na dwarfach w kazo uzywam d-lance (47 ataku to przeciez duzo) to trafiam zalosne hity za 20-30 srednio, bardzo czesto nawet ponizej 10 idzie hit albo trafia na shield, hity powyzej 50 mozna policzyc na palcach jednej reki zakladajac 3 godziny albo i nawet wiecej expienia. A rozdzka trafia zawsze powyzej 50. I na dodatek rozdzka zawsze zawsze trafia tak samo niezaleznie od defa przeciwnika, a taka bron melee w rekach sorka to wali srednie hity powiedzmy 25-35 w roty, 20-30 w dwarfy, ale juz na soldach 15-25, a jak pojdziesz na guarda to w ogole nie trafisz (raz na minute za 5hp) a juz o potworach typu ds albo orc leader nawet nie bede wspominal. (bo tu nie ma chyba nawet szansy ze raz na 10 minut za 1 hp sie trafi).
Tak wiec moim zdaniem temat nalezaloby zamknac bo odpowiedz na postawione w temacie pytanie jest tak cholernie oczywista ze sluzy on do nabijania postow

domin3x
17-07-2006, 09:55
To nie jest tak ze powinno sie chodzic z bronia (club/axe/sword) do 19lvla, wrecz przeciwnie: na malych lvlach powinno sie chodzic z ruzdzkami bo run sie zabardzo nie robi, wiec mana nie jest potrzebna. A z clubem/swordem/axem mozna expic np z monkiem od 26lvla na dworcach (pacc-bron dwureczna), ruzdzka od ~45lvla przestaje byc oplacalna dla postaci z PACCem. Wtedy np taki tempest rod lub WoI zabiera 13 many, a zadaje obrazenia okolo 65, a ty jak udezysz z visa to przy stracie 20 many zadasz obrazenia okolo 130;), czyli zyskujesz na tym 6 pkt many, a to jest calkiem duzo

Jacek Zadumny
17-07-2006, 17:15
Po tym update raczej nie. Zależy jak lubisz grać: możesz szybko wykończyć potworka różczką, albo męczyć się z nim mieczem. Można wogóle nie trafić z miecza mając małe skille, a różczka zawsze trafi. Zawsze staraj się testować na słabszych potworkach czy uda ci się trafić w ciągu minuty?, Ile razy zadałeś mu blood hita na 10 uderzeń? lub inne.

Oficer Wywiadu
19-07-2006, 00:19
Zależy od lvl, do 40-45 lvl trzeba nosic różdżki (conajmniej 2-3) i używać odpowiednio najsłabszej na danego potwora. Powyżej 45lv kiedy Twoj Vis uderza mocniej niż różdżka zaczynasz chodzić z mieczem - najlepszy BS bo ma najwięcej obrony, używanie różdżek na tym lvl mija się z sensem - słabo uderzają, dużo many zżerają ...

Frapper
19-07-2006, 02:13
up@
Vis + WoI/TR i tomby jedziesz. I to nie jest dobry pomysł?

Celoz
19-07-2006, 08:17
Czy opłaca się magiem nosić miecz (club albo axe) zamiast rożdżki?

NÓŻ! SZYBKO!
MYŚLISZ, ŻE POCO CIPOWIE ZROBILI RÓŻDŻKI?! TAKIMI BROŃMI SIE NAJLEPIEJ GRA!

noobowaty mistrz
19-07-2006, 09:01
@gremlin
Nie masz racji mimo ze jestes modem i masz doswiadczenie w tej grze. Ja druidem ide na tomby i wale z combo tempest+exori vis i wychodze na tym lepiej niz jakbym mial walic z samego visa i nosic przy sobie jakiegos bezwartosciowego (dla druta) bsa ktorym vampowi/necro/banshee i innym potworow zrobie tyle co nic. -.- A jesli chodzi o def broni to na ten temat juz bylo tyle mowione i kazdy doswiadczony knight sie wypowiadal w podobnym tonie ze np pomiedzy bsem (30) a f-axem (16) nie widac roznicy w defie wiec ten def broni naprawde malo znaczy. Jeszcze nalezy do tego dodac ze wiekszosc potworow bije z magii. Wiec naprawde nonsensem jest nosic bsa bo jak sie expi na tombach (przynajmniej w moim przypadku bo ja tam expie drutem) i bije vampy, necro, banshee to k**** lepiej szybciej zabijac potwory niz miec dodatkowe 30 defa ktore zmieniaja tyle co nic. Fakt, vis jest duzo mocniejszy, ale zawsze lepiej walnac za 65hp wiecej, tym bardziej ze to az tyle nie kosztuje. Tak czy siak sie duzo zwraca w kasie wiec po *** nie walic z rozdzki, kiedy expimy sporo szybciej przez to i nie tracimy tyle many na leczenie po atakach potworow jak gdybysmy byli z bsem?
Mozesz mi nawet bana dac za ta wypowiedz, ale ja i tak mozolnie bede udowadnial ze nie masz racji bo gralem i gram "troche" drutem przed update i po update i wiem o ile lepiej jest miec tempest niz bs. I nie wmówisz mi ze na tombach (bo ja akurat tam expie, na innych expowiskach moze troche inaczej) lepiej jest uzywac bsa niz tempest roda.

Sorcerer of Kyra
07-08-2006, 18:54
tylko rody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p

Adolfik
08-08-2006, 12:59
przed zimowym update szedłem sobie expić i wracalem z nowo zrobionym bp of hmm, teraz bez bp of mf nie ma co isc expic.........................:confused: