Pokaż pełną wersje : $corcerer noobie.....
phoeleriusek
04-06-2006, 15:03
Yo Mastah!
<bows>
Pierw 2 powody do zbanowania tego konta, bo widze ze banowanie ci podnieca:<g>
Po 1 mozesz zbanowac to konto rowniez bo pewnie w regulaminie pisze ze nie mozna uzywac 2 kont(nie pamietam czy to u was jest tak napisane).
Po 2, pewnie pisze tego posta w zlym dziale, wiec masz next powod do zbanowania tego konta, ale nie wnikam, niechce mi sie myslec gdzie powinienem to napisac. Ogolnie to mi to powiewa!
A teraz przejdzmy do rzeczy, maks mnie <ehhh cunzura> zdenerwowales, na jakiej podstawie konto "Phoelerius" zostalo zbanowane? Na jakiej podstawie twierdzisz ze to plagiat? Nie widzialem diablo na oczy od ponad 2 lat, i nie <ehhh cenzura> wmawiaj mi ze to plagiat, ROFLMAO!
Badz tak mily/uprzejmy nastepnym razem i sprawdz czy to prawda co inni pisza przed banowaniem kogo kolwiek, okej?/?/?/?/?/
Dear Phoelerius,
You have been warned for one of your posts, which violated forum Tibia.pl Rules. The reason you have been warned is because:
To już koniec.
(Warning Type = Ban bezterminowy)
For this violation, you have been given : 40 point(s).
The point(s) will remain in your account for 99999 days.
After that, they will be removed automatically.
The post for which you are warned can be seen here:
<tu byl moj post>
The admin/moderator who warned you, entered this comment:
=======================================
Też potrafię wyciąć zombie z Diablo2 i wstawić, ale to nie o to chodzi.
=======================================
Your total Warning Level at the moment is: 46 point(s).
If you reach the maximum of 10, you will be banned from the Forums, for 30 days.
To see details about all the warnings you have received, until now, please click here.
Please reply back if you have a dispute.
SS mojej pracy:
http://img197.imageshack.us/img197/6697/zombie6ae.jpg
A teraz badz tak uprzejmy i wyslij mi SS potworka z gry tak zwanej Diablo, bo bym chcial zobaczyc tego Zombie/czy jak to sie tam nazywa ktorego splagiatowalem. Na prv lub na gg(9373272) jak wolisz.
Jak to wielki Elrik pisze:
<smiles and whistles>
Kind regards,
Phoelerius
Warrior of the Alliance
Ten zombii nie wygląda mi na Diablowatego.Co prawda dawno w Diablo nie grałem, ale w tej grze chyba inna grafa jest.Jeśli naprawdę ten zombii jest Twojej roboty no to myślę, że moderatorzy to rozpatrzą.
Offtop:
Ale przecież zombii juz jest w Tibii.
Zombii = Ghoul
ALEZ TO NIE JEST ZOMBIE Z DIBLO!!!! ANI Z 1 ANI Z 2!!! Btw. to nie pierwszy raz kiedy downiadujemy sie ze $cor lubi banowac bez powodu.
phoeleriusek
04-06-2006, 15:18
Ten zombii nie wygląda mi na Diablowatego.Co prawda dawno w Diablo nie grałem, ale w tej grze chyba inna grafa jest.Jeśli naprawdę ten zombii jest Twojej roboty no to myślę, że moderatorzy to rozpatrzą.
Offtop:
Ale przecież zombii juz jest w Tibii.
Zombii = Ghoul
Moze i jest tam Zombie podobne do mojego, nie wiem. Pozatym nigdzie nie pisalo ze nie mozna sie wzorowac na innej grze, co innego kopiowac na zywca... Grajac w gry rpg normalne ze robiac grafike to innej gry zrobie troche podobna do tych ktore widzialem w innych grach tego typu.
Nigdy nie grałem w Diablo II, ale pod wpływem chwili postanowiłem zobaczyć na jaką strone na ten temat. Znalazłem dział potwory i zacząłem szukać potwora który nazywa sie zombie. Oto co znalazłem:
http://diablo2.cdprojekt.com/potwory/zombie.gif
On raczej nie przypomina potwora Phoeleriusa. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o Diablo wiec moge sie mylić.
$corcerer
04-06-2006, 20:18
Z braku dowodów muszę cię odbanować.
Następnym razem nie wyzywaj nikogo i nie traktuj go z góry, bo nie skończy się w ten sposób, choćby mieli mnie wyrzucić z permbanem.
EDIT
tak, miałeś rację, pomyliłem się, o wielki szanowny pho~
kajam się po ziemi u twych wielce szanownych i milosciwie nam panujacych (smierdzacych?) stópek.
Ten zombi nie był z D2.
Ani z D1.
Dowód?
Najpierw zrobmy mu mały lifting i odwróćmy do tylcem:
http://img319.imageshack.us/img319/1448/image59oa.jpg
Teraz troszke szarości:
http://www.akagi.owncgi.com/ultima/omaturi/zombie.gif
Pokaż swoją twarz!:
http://uo.stratics.com/xena/zombie.jpg
Lubicie Ultimę Online?
Dzięki Kaldowi, FireNecro i Togowi :*
Edek Rozprowacz
04-06-2006, 20:28
troche glupi "blad" ze strony moda bo na 1 rzut oka widac ze to nie jest Diablo ale respect dla niego ze potrafil przyznac sie do bledu.
@do autora
rozumiem twoje zdenerwowanie cala sytuacja ale staraj sie panowac nad emocjami :p
no scor twoja wina ale zeby pomylic ultime online z diablo 2 to trzeba byc ignorantem
off topic
a tak do twojej pracy to troche nie tak wklejiles i leprza nazwa by byla giant ghoul lub ghoul king
Phoelerius
04-06-2006, 21:16
Ja bym proponowal zrobic nowy konkurs, szukamy Zombie.xD
http://img319.imageshack.us/img319/1448/image59oa.jpghttp://img258.imageshack.us/img258/8389/tyll2gv.jpg
Sa podobne ale to nie plagiat, tak samo jak Zombie z Ultimy jest podobne do tego z Diablo. Ogolnie to nie umarle potworki sa do siebie podobne w wielu grach rpg.
Co do Ultimy, to ja w ta gre nigdy w zyciu nie gralem, od pewniego czasu mnie znajomy namawial zeby zaczac grac, ale nawet nie sciagnalem gry.
http://rapidshare.de/files/22210094/Zombie*****.html - pliki bmp, gotowe do podmienienia tych w orginalnym pliku tibia.spr. Po podmienieniu ich draga zamieni w zombie.
Nieugiety
04-06-2006, 21:48
Taaaa
Stary $scorc, banami na prawo i lewo.
A co do plagiatu to uwazam iz nie jest to zombiee z tej gry, a nawet jesli to dostatecznie zmieniony.
Muahahah, czekamy na dalsze wpadki ;)
hej
kto kryje sie pod nickiem "tomakin"?
pod tym nickiem kryje sie ktos majacy najdluzszy aktywny staz tibijski z calej Polski.
Tak, to ja, czlowiek ktory moze nie zaczal pierwszy grac w te gre, ale ktos kto gra w nia najdluzej.Jakis czas prowadzilem najstarsza polska gildie w tibii Obecnie moj char to "hegesistratos", wczesniej "parr" i "arguss", moze ktos kojarzy. . A moze nie, nie ma to specjalnego znaczenia.
Co chcialem powiedziec... chcialem powiedziec ze nie wchodze na tibia.pl, nie wchodzilem i nie bede wchodzic, chyba ze ktos mi na gg poda linka i wrecz zmusi do odpisania
w tym wypadku zmuszono mnie abym odpisal $orcererowi (czy jak go tam sie literuje), otoz chcialem powiedziec ze wlasnie takie "osoby" jak rzeczony $or~ sa powodem dla ktorego ludzie powyzej 15 roku zycia omijaja tibia.pl szerokim lukiem. O poziomie osob prowadzacych ten portal przekonalem sie dawno temu i co jakis czas sie w tym utwierdzam.
A jesli idzie o zombie, identyczne widzialem w eye of the beholder, w bards tale i przynajmniej 20 innych gierkach rpg, no i z 10 filmach, nie zapomnijmy o nocy zywych trupow. Jesli ktos szuka dowodu plagiatu, to spokojnie moze znalezc prototypy jeszcze w XII wiecznych rycinach, o ile sie nie myle podobne zombie byly w sredniowiecznych ilustracjach do ksiag Apokalipsy. Moze nie animowane, no coz... nikt nie jest doskonaly.
po co to całe zamieszanie? moderator sie pomylił, gośc który na pomyłce ucierpiał zakłada temat aby dowieść swej niewinności co czyni (chyba) i moderator naprawia swój błąd. Koniec tematu nie rozumiem po co ponownie został otworzony. Powinien postać zamknięty jak wcześniej. Tylko niepotrzebne spory jakieś zaczynają wybuchać.
tomakin-nie lubisz tego serwisu trudno jakoś to wszyscy tu obecni to przeboleją
up racja racja wszystkie zombie są w miare takie same no ale to by byla przesada wyciąć i wklejć do tibi i dorobic inne efekty no ale to nie taka praca bo szzceze jest podobienstwo jak do kazdego innego zombie ale nie jest to zrobione na zasadzie wytnij wklej
Tomakinie, nie lapiesz o co chodzi w tym konkursie, prawda?
Moze w skrocie: o STWORZENIE NOWEGO potworka do Tibii.
NOWEGO, nie "wykorzystywanego w dziesiatkach innych gier".
STWORZENIE, nie "skopiowanie z innej gry".
A w ty przypadku takie cos mialo miejsce - stworek zywcem zerzniety z innej gry.
Nie o to chodzi w tym konkursie.
Jeśli jesteś taki ślepy/naiwny żeby pomyślec że Pho sam zrobił tego zombie to gratuluje, jesteś nie tylko najstarszym polskim graczem w Tibie [cokolwiek by ci to nie dawało...] ale także jednym z łatwiejszych do nabrania...
Jedyne pocieszenie to to że ta praca i tak nie ma szans >.>
Phoelerius
04-06-2006, 22:12
A w ty przypadku takie cos mialo miejsce - stworek zywcem zerzniety z innej gry.
Ale z jakiej gry ja tego mojego zerznelem? Z Ultimy nie, z Diablo nie, to skad wkoncu? Smoki tez wystepuja w prawie kazdej grze rpg, i co, Cip Soft tez je zerznal z innych gier? W wielu ksiazkach o fantastyce rowniez mozna poczytac o nie umarlych istotach, nawet czesto sa obrazki przedstawiajace te stwory, ale co z tego?
Jeśli jesteś taki ślepy/naiwny żeby pomyślec że Pho sam zrobił tego zombie to gratuluje, jesteś nie tylko najstarszym polskim graczem w Tibie [cokolwiek by ci to nie dawało...] ale także jednym z łatwiejszych do nabrania...
Jedyne pocieszenie to to że ta praca i tak nie ma szans >.>
Oh, oh, oh, pokarz mi gre gdzie jest identyczne Zombie, lub potworek o podobnej nazwie ale o identycznym wygladzie. Watpie zebys taka gre znalazl, powodzenia.^^
Vodinesi
04-06-2006, 22:14
Ja bym proponowal zrobic nowy konkurs, szukamy Zombie.xD
http://img319.imageshack.us/img319/1448/image59oa.jpghttp://img258.imageshack.us/img258/8389/tyll2gv.jpg
Sa podobne ale to nie plagiat, tak samo jak Zombie z Ultimy jest podobne do tego z Diablo. Ogolnie to nie umarle potworki sa do siebie podobne w wielu grach rpg.
Co do Ultimy, to ja w ta gre nigdy w zyciu nie gralem, od pewniego czasu mnie znajomy namawial zeby zaczac grac, ale nawet nie sciagnalem gry.
Chyba Wam wszystkim się gry pomyliły. :D A ja już wygrałem konkurs! Hahhaha!!! Piszcie wasze typowania za jakiś czas będzie rozwiązanie. :P
Z innej beczki...
HAIL ALLIANCE AND HEGESISTRATOS! XD
EDIT:
Dobra... po edicie autora obrazka podnieciłem się i macie...
http://img485.imageshack.us/img485/2120/06b4tk.jpg
Hehe oto Zombie... Mówi do Was "Cześć!!! Jestem Zombie mam 134 level i walczę przeciwko noobom z Dark Side Corporation!!! Hehe widzicie mam nawet na zdjęciu moich kolegów!!! Ten po prawej to Veldoor, ten za mną to Xiber,a pode mną leży Zybela."
Pozdrawia, życze powodzenia!
i wlasnie takie "polskie" odpowiedzi sa kolejnym powodem dla ktorego w zasadzie NIKT z najstarszej polskiej gildii tu nie zaglada. "ic sobie, my tu som sfoje hopaki!"
Mam sie ponizac dyskusja na takim poziomie? Ok, niech bedzie, w koncu raz sie zyje...
Nie jest prawda ze mod sie pomyslil i przyznal do winy. Mod sie pomylil i do winy nie przyznal bo to dzieciak bez jaj.
Nie jest powodem calego zamieszania fakt ze praca Phoe jest malo tworcza. To w ogole tutaj nie ma znaczenia, o tym mozna co najwyzej zaczac nowy watek, z gory mowie ze sie zgadzam z ewentualnie przedstawionymi w nim zarzutami. Powodem jest glupota moda, ktory najpierw zbanowal za "skopiowanie z diablo", potem oskarzyl o "skopiowanie z ultimy". Oba oskarzenia sa po prostu glupie, tak jak glupi jest oskarzajacy, co widac po jego kolejnych postach. Jak ktos tego nie widzi to znaczy ze tez jest glupi, tyle mam do powiedzenia o tym modzie.
ze postuje agresywnie? jasne ze postuje agresywnie, przeciez wlasnie zlapano urzednika na wyjatkowo bezczelnym zaniedbywaniu obowiazkow i naduzywaniu przywilejow, za takie cos powinien na zbity pysk poleciec, natychmiast i bez gadania.
Ale tak sie nie dzieje, nie tylko na tibia.pl ale rowniez w np, naszym cudownym sejmie czy w ogole w kazdej instytucji publicznej w naszym pieknym kraju. A ja za kazdym razem gdy widze takie przekrety bede reagowac agresywnie.
Howgh.
@up
To że jesteś jednym z pierwszych Polskich graczy to nie znaczy, że możesz sie uważać za prze-ch....ja. Ja jestem pierwszym Polakiem który użył papieru toaletowego Mola!! "Mam sie ponizac dyskusja na takim poziomie?" ja? PIONIER?
NIENAWIDZE ludzi którzy z błachego powodu uważają się lepsi od innych.
ps. Idź sobie do swoich elitarnych kolegów i wywyższaj się nad innymi
@Topic
Nie wiem po co dalsza dyskusja, konto Pho~ odbanowane, praca raczej nie ma większych szans(sory ale Zombie to zbyt oryginalny pomysł nie jest) więc po co tyle płaczu?
Ehh... skoro on został odbany, to po co ten temat istnieje jeszcze ??
Phoelerius
04-06-2006, 23:42
Ehh... skoro on został odbany, to po co ten temat istnieje jeszcze ??
Poniewaz $corcerer twierdzi nadal ze moja praca jest plagiatem, hahaha.^^
Wald_Kerius
04-06-2006, 23:56
Może trochę zejde od tematu może nie nie, zależy jak kto na to patrzy. Mianowicie chodzi mi o $cora~. Za co wy go krytykujecie ? Pomylił się, bo dał bana bez przedstawienia dowodów. Ludzie a co to on jeden popełnia błędy. Odrazu trzeba go krytykować, zakładać nowy temat aby mu dojechać - dlatego że jest moderatorem? Phoeler~ty to chyba musisz być swięty. Masz 22 lata i się zachowujesz jak jakiś dzieciak co mu samochodzik popsuli w piaskownicy? Teksty na $coraa typu "blebleblr <cenzura>" świadczą tylko o twojej dojrzałości. Większą dojrzałością wykazał się $cor trzymając w ogóle ten temat "$corcerer noobie". Mało kto wierzy, że to jest twoja praca, a po drugie to ma być nowy potwór a nie jakiś zaczerpnięty z innych gier.(btw Ghoul).Więc nie ma nawet o czym dyskutować. Jest nawet w regulaminie w dziale kary punkt o nazwie "# Kretynizm w
czystej postaci: 9 do 10 pkt. karnych" Idealnie pasuje do ciebie.
edit
@MaveriC
Dlaczego go bronię? Odpowiedź jest prosta, $cor~odwala na tym forum kawał dobrej roboty. To, że się pomylił nie znaczy że trzeba go już bluzgać. Nie lubisz go za to, że dał Ci więcej punktów niż inny modek? Sorry, ale gdzie jest napisane, że za dane wykroczenie powinno się dostawać tylko 2 pkt. W regulaminie który zaakceptowałeś wyraźnie jest napisane co do ilości punktów.
Wymienione upomnienia są jedynie orientacyjne, a ich poziom może się różnić w zależności od Moderatora i wielu innych okoliczności (powtarzalność przewinień, intensywność łamania zasad) Jeżeli notorycznie łamiesz regulamin nie ma się czemu dziwić. Jeżeli od razu widać, że dany użytkownik to jest jakiś noob i co chwile łamie regulamin to nie ma nad nim co się dłużej zastanawiać, ban i święty spokój. Zwróć uwagę że moderator to też człowiek tak jak i ty. Ma prawo do błedu i w przypadku $cora ma na tyle odwagi, aby się do tego przyznać. Plagiat bez dowodów nie może być plagiatem. Po drugie nie nazwałem dosłownie Phoeleriusa "kretynem" tylko przytoczyłem punkt regulaminu według mnie pasujący do jego osoby. Nie sądze iż zakładanie nowych kont na forum, tylko po to aby dojechać dla $cora jest rzeczą normalna. Tym bardziej jeżeli forma jego jest na poziomi dziesięcio latka. "Zabrałeś mi samochodzik, ale ty jesteś głupi i niedobry!!" Takie sprawy powinno się załatwiać poprzez wysłanie PW do moderatora który dał mu bana. Jest taka opcja w wiadomości którą dostał Phoelerius. Niestety lepszym rozwiązaniem było demonstacja tego jaki to $cor~jest zły a Phoel~ jaki mądry, na głównym forum.
Phoelerius
05-06-2006, 00:11
Może trochę zejde od tematu może nie nie, zależy jak kto na to patrzy. Mianowicie chodzi mi o $cora~. Za co wy go krytykujecie ? Pomylił się, bo dał bana bez przedstawienia dowodów. Ludzie a co to on jeden popełnia błędy. Odrazu trzeba go krytykować, zakładać nowy temat aby mu dojechać - dlatego że jest moderatorem? Phoeler~ty to chyba musisz być swięty. Masz 22 lata i się zachowujesz jak jakiś dzieciak co mu samochodzik popsuli w piaskownicy? Teksty na $coraa typu "blebleblr <cenzura>" świadczą tylko o twojej dojrzałości. Większą dojrzałością wykazał się $cor trzymając w ogóle ten temat "$corcerer noobie". Mało kto wierzy, że to jest twoja praca, a po drugie to ma być nowy potwór a nie jakiś zaczerpnięty z innych gier.(btw Ghoul).Więc nie ma nawet o czym dyskutować. Jest nawet w regulaminie w dziale kary punkt o nazwie "# Kretynizm w czystej postaci: 9 do 10 pkt. karnych" Idealnie pasuje do ciebie.
Powiem tak: "przeczytane"...
...naprawde mam to gleboko gdzies, co o mnie sobie piszecie, piszcie dalej co chcecie, mozecie mnei nazywac nawet noobem i itp, malo mnie to obchodzi. Pan $corcerer tym co robi na forum moim zdanie zasluzyl na krytyke.
A co do banowania tego konta i mnie, to nie ty jestes od tego.
Może trochę zejde od tematu może nie nie, zależy jak kto na to patrzy. Mianowicie chodzi mi o $cora~. Za co wy go krytykujecie ? Pomylił się, bo dał bana bez przedstawienia dowodów. Ludzie a co to on jeden popełnia błędy. Odrazu trzeba go krytykować, zakładać nowy temat aby mu dojechać - dlatego że jest moderatorem? Phoeler~ty to chyba musisz być swięty. Masz 22 lata i się zachowujesz jak jakiś dzieciak co mu samochodzik popsuli w piaskownicy? Teksty na $coraa typu "blebleblr <cenzura>" świadczą tylko o twojej dojrzałości. Większą dojrzałością wykazał się $cor trzymając w ogóle ten temat "$corcerer noobie". Mało kto wierzy, że to jest twoja praca, a po drugie to ma być nowy potwór a nie jakiś zaczerpnięty z innych gier.(btw Ghoul).Więc nie ma nawet o czym dyskutować. Jest nawet w regulaminie w dziale kary punkt o nazwie "# Kretynizm w czystej postaci: 9 do 10 pkt. karnych" Idealnie pasuje do ciebie.
A ty co go tak bronisz?...
to czysta prawda ze $cor odpierdziela tu calkiem niefajne rzeczy
dobra przyznam sie...ze w 2 postach napisalem cos glupiego..za co warna dostalem...1 od scora....dostalem warna...bodajrze za 5 pkt.......a drugiego dostalem...hmmm niepamietam od kogo....blad byl ten sam... ale dostalem 2 pkt....
Wiec....$cor...problemy ze soba?...Jak nie potrafisz sobie ze soba poradzic..to nie wyzywaj sie na forum....
Rotfl.....jak jush piszesz o kims ''kretyn'' to najpierw przeczytaj swoje bzdury...i zaczerpnij troche wiedzy
p0zdro
Radcliffe
05-06-2006, 02:57
hej
kto kryje sie pod nickiem "tomakin"?
pod tym nickiem kryje sie ktos majacy najdluzszy aktywny staz tibijski z calej Polski.
Tak, to ja, czlowiek ktory moze nie zaczal pierwszy grac w te gre, ale ktos kto gra w nia najdluzej.Jakis czas prowadzilem najstarsza polska gildie w tibii Obecnie moj char to "hegesistratos", wczesniej "parr" i "arguss", moze ktos kojarzy. . A moze nie, nie ma to specjalnego znaczenia.
Skoro to nie ma specjalnego znaczenia, to po kij zajmujesz tym 4 linijki? 4 linijki tekstu, który w praktyce jest uważany przez autora, czyli ciebie, za spam ? Jakiś paradoks?
Pomijając to, że pisząc to mam bardzo brzydkie wrażenie, że to, że śmiesz twierdzić że jesteś najdłużej aktywnym polskim graczem w Tibię (dla rozwiania wątpliwości, nie mam zamiaru tego podawać w wątpliwość, bo mi się zwyczajnie nie chce) jest, przepraszam za wyrażenie, przedłużeniem twojego penisa. Dosłownie. sorry stary, ale twój staż to GRA. Coś, co nie ma ŻADNEGO realnego odbicia i nie przynosi dosłownie nic do tego, żeby świat był lepszy. Rozumiem, gdybyś był kimś, kto potrafi popisać się swoją wiedzą, jak ESR, Gates, Torvalds, Allen, Mitnick, czyli ludzie którzy potrafią zrobić coś w RL. Wiesz ile warty jest twój "najwidłuższy tibijski staż"? Kilka tysięcy straconych godzin, i toszkę bajtów na jakimś odległym serwerze, którego i tak nie zobaczysz. Ot, co.w tym wypadku zmuszono mnie abym odpisal $orcererowi (czy jak go tam sie literuje)A mnie mamusia uczyła, że żyjemy w wolnym kraju i do mówienia czegoś ludzi zmuszano jakieś siedemnaście lat temu...
BTW: Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale to, że nie masz czasu nawet na przekopiowanie nicka człowieka z którym masz zamiar prowadzić polemikę świadczy nie tylko o twojej ignorancji i arogancji, ale też niskim (jeżeli nie całkowitym brakiem) poziomem kultury własnej. Zanim zaczniesz się kłócić z idiotą, nie zniżaj się poniżej jego poziomu, ludzie mogą nie zauważyć różnicy (to taka swobodna przeróbka tego powiedzonka, któremu właśnie przeczę pisząc ten post).otoz chcialem powiedziec ze wlasnie takie "osoby" jak rzeczony $or~ sa powodem dla ktorego ludzie powyzej 15 roku zycia omijaja tibia.pl szerokim lukiem. O poziomie osob prowadzacych ten portal przekonalem sie dawno temu i co jakis czas sie w tym utwierdzam.Otóż chciałem ci uświadomić, że te "osoby" włożyły w tą stronę kupę pracy, mniej więcej dziesięć razy tyle, co ty w każdą swoją postać. A poziomy z tego co mówisz też będą podobne, bo niewiele się różnicie. Zwłaszcza ty i scor.Oh, oh, oh, pokarz mi gre gdzie jest identyczne Zombie, lub potworek o podobnej nazwie ale o identycznym wygladzie. Watpie zebys taka gre znalazl, powodzenia.^^Jak dla mnie, totalnego ignoranta, to różnica między Ghoul a Zombie jest tak mała, że wręcz żadna. A twoja pewność siebie i brak jakiegokolwiek poszanowania dla zasad jest dość dobrym dowodem na to, że sam tego nie zrobiles.i wlasnie takie "polskie" odpowiedzi sa kolejnym powodem dla ktorego w zasadzie NIKT z najstarszej polskiej gildii tu nie zaglada. "ic sobie, my tu som sfoje hopaki!"Kpina to najlepsza z form krytyki, bo wszyscy zaczynają się śmiać, a argumentów nie potrzeba (to tak odnośnie pisowni w cudzysłowiu). Pozatym już coś mówiłem o przedłużaniu swoich narządów głupimi tytułami w nic nie znaczącym (bo wirtualnym) świecie. BTW, twoje teksty można bardzo łatwo przyrównać do "JA tu jestem jedyny, najbardziej elitarny i najstarszy stażem z was wszystkich, więc morda w kubeł patałachy i słuchać się misztrza ! No! a teraz tak: ten ten ten i ten to pajace, możecie po nich jeździć ile chcecie. Oni coś robią społecznie, więc nie miejcie skrupułów i objeżdżajcie każdego jak tylko się da przy najmniejszym potknięciu!" Przesadzam? Może, ale nie więcej niż ty.Nie jest prawda ze mod sie pomyslil i przyznal do winy. Mod sie pomylil i do winy nie przyznal bo to dzieciak bez jaj.Nie, wcale, przecież słowa "Z braku dowodów muszę cię odbanować." i odbanowanie połączone z odkasowaniem posta to nie przyznanie się do winy. Wcale bo nie. Tylko co to do cholery jest? Wytłumacz mi, bo ja już nie wiem. Acha, i staraj się na przyszłość nie pisać tekstów ad persona, bo ktoś mógłby pomyśleć że jesteś głupszy niż jest to w rzeczywistości.Powodem jest glupota moda, ktory najpierw zbanowal za "skopiowanie z diablo", potem oskarzyl o "skopiowanie z ultimy". Oba oskarzenia sa po prostu glupie, tak jak glupi jest oskarzajacy, co widac po jego kolejnych postach. Jak ktos tego nie widzi to znaczy ze tez jest glupi, tyle mam do powiedzenia o tym modzie.Tak, oskarżył o skopiowanie z D2. Podał na IRC powód - dostał raporta posta, z takim właśnie powodem. Nie sprawdził, jesgo wina. Sprawa została wyjaśniona, ale nie tak jak to powinno mieć miejsce, na PW bądź w przyklejonym temacie, który przecież też po coś jest, ale w osobnym temacie, który z samą tibią ma mało do czynienia, bo autorowi ktoś śmiał nadepnąć na odcisk. To akurat nie świadczy żle o modzie, ale o człowieku, który w imię własnych interesów (a cholera wie, może czyichś też) uważa że jest pępkiem świata i przysługuje mu święte prawo własnego tematu. Teraz niech każdy sam sobie odpowie na pytanie: czy autor nie powinien najpierw załatwić sprawę na PW, a od razu iść na główny i najbardziej poczytny dział, po czym wypluć wszystkie swoje żale ubierając je w dośc niewybredną otoczkę słowną?
Tyle mam do powiedzienia o Phoe~. Ocenę końcową pozostawiam osobie, która to przeczyta. Każdej z osobna.ze postuje agresywnie? jasne ze postuje agresywnie, przeciez wlasnie zlapano urzednika na wyjatkowo bezczelnym zaniedbywaniu obowiazkow i naduzywaniu przywilejow, za takie cos powinien na zbity pysk poleciec, natychmiast i bez gadania.Rozumiem, że za każde "kurwa" w gildii, którą prowadziłeś ludzie wylatywali na zbity pysk? Przecież w regulaminie tibijskim jest jasno napisane, że zabronione jest, cytuję "a) Insulting, racist, extremely right-wing, sexist, harassing or generally offensive statements.". Nie? A wiesz, że w takim razie kryłeś tych ludzi, pozwalając bezkarnie łamać im regulamin realiów tego wyimaginowanego świata, i jako taki jesteś graczem który ukrywał recydywistę/ów? O, przepraszam, i kto tu mówi o egzekwowaniu prawa, co, misiaczku?Ale tak sie nie dzieje, nie tylko na tibia.pl ale rowniez w np, naszym cudownym sejmie czy w ogole w kazdej instytucji publicznej w naszym pieknym kraju. A ja za kazdym razem gdy widze takie przekrety bede reagowac agresywnie.Och wybacz, jeżeli u siebie na podwórku gildiowym nie możesz trzymać porządku jak należy, a naginasz prawa, to jakim prawem wymagasz od innych żeby postępowali lepiej? Jesteś jak palacz, który pali 2-4 paczki papierosów dziennie i z fajką w ustach namawia innych żeby nie palili, bo to szkodzi zdrowiu. (tak na marginesie, przypomniało mi się: "Dzień bez alkoholu" a poniżej: "Sponsor: Łódka Bols" :D )Poniewaz $corcerer twierdzi nadal ze moja praca jest plagiatem, hahaha.^^Och tak, dziubasku, zapewne nie on jeden, i po wspaniałym popisie kultury który pokazałeś w pierwszym poście tylko się w tym utwierdzam. Zresztą, gdybyś mógł mi pokazać, w którym miejscu jest napisane że ten potwór pochodzi z UO, to jesteś niezły :)...naprawde mam to gleboko gdzies, co o mnie sobie piszecie, piszcie dalej co chcecie, mozecie mnei nazywac nawet noobem i itp, malo mnie to obchodzi. Pan $corcerer tym co robi na forum moim zdanie zasluzyl na krytyke.Po pierwsze, nie pisz że masz to gdzieś, po prostu się zamknij. Po drugie, tak, załużył na krytykę, której jak sądzę daliście mu w ilości dużej, ale zauważ też mój drogi, że sam nie jesteś bez winy, zwłaszcza po tym co pokazałeś w pierwszym poście. Noobem cię nie nazwę, wybacz że nie zrobię ci tej przyjemności, ale nie chce mi się spadać do twojego poziomu. Upadek z wysokości byłby bolesny, a ja mam dziś rano zajęcia, i chciałbym być cały.A co do banowania tego konta i mnie, to nie ty jestes od tego.Nie, ale jako użytkownikowi forum przysługuje mu prawo wyrażania opinii, którego ani ty, ani nikt nie jest w stanie mu zabrać ( o ile jest to zgodne z regulaminem ofcoz)
MaveriC: Gdybyś nie zauważył, to ilość punktów na jaką zasługujesz jest SUBIEKTYWNĄ oceną upominającego cię moda. I tak bedzie dopóki nie zostaną wprowadzone taryfikatory. Czyli zawsze.
Ja sie dołącze, powiem coś - możecie mówić że liże dupe $corowi/opom na IRCu, leje na to..
Ale z biegiem czasu to zauwazyłem - zeby nie modzi ostrzy tak jak $cor, na tym forum było by pare razy więcej naabów.
Naabów takich jak Ty, Phoe~...
Dowodów nie mam żadnych, ale i tak prawie wszyscy wiedzą ze kupiłeś chara.
I taki jestes pr0 i 1337? Cóż, gratuluje podejścia.
Co do Twojej pracy - to jest oczywisty plagiat, na 5 kumpli których spytałem, trzech odpowiedziało - 'widziałem'. Grafiki podobne uzyte były w UO, Planescape, Eye of the beholder.. screenów nie mam.
Akurat w tym momencie, wykazuje tylko swoje zdanie - nie poparte dowodami.
Phoelerius
05-06-2006, 08:36
Och tak, dziubasku, zapewne nie on jeden, i po wspaniałym popisie kultury który pokazałeś w pierwszym poście tylko się w tym utwierdzam. Zresztą, gdybyś mógł mi pokazać, w którym miejscu jest napisane że ten potwór pochodzi z UO, to jesteś niezły :)
Udowodnij mi pierw ze nie zrobilem tego zombie sam, a potem pisz glupoty, po za tym widze ze branie udziale w tym konkursie i poprawienie mojej pracy mija sie z celem, bo jaki jest sens startowac w konkursie, ktorego nie moze każdy wygrac?
Zyjac w takim pieknym kraju jak Polska wszystko jest możliwe, jezeli mamy do czynienia z korupcja na kazdym kroku, to dlaczego tu mialo by jej nie byc… dyskfalifukujac 20 osob, bo ich prace to "plagiaty" można latwo wylonic zwyciezce… nie mowie ze akurat tak jest na tibia.pl, ale cos moje przypuszczenia zaczynaja się sprawdzac.
Nie, wcale, przecież słowa "Z braku dowodów muszę cię odbanować." i odbanowanie połączone z odkasowaniem posta to nie przyznanie się do winy. Wcale bo nie. Tylko co to do cholery jest? Wytłumacz mi, bo ja już nie wiem. Acha, i staraj się na przyszłość nie pisać tekstów ad persona, bo ktoś mógłby pomyśleć że jesteś głupszy niż jest to w rzeczywistości.
On to bardziej zrobil z braku innego wyjscia...
Ja sie dołącze, powiem coś - możecie mówić że liże dupe $corowi/opom na IRCu, leje na to..
Kazdy robi to co lubi.^^
Dowodów nie mam żadnych, ale i tak prawie wszyscy wiedzą ze kupiłeś chara.
I taki jestes pr0 i 1337? Cóż, gratuluje podejścia.
I co jeszcze?
Co do Twojej pracy - to jest oczywisty plagiat, na 5 kumpli których spytałem, trzech odpowiedziało - 'widziałem'. Grafiki podobne uzyte były w UO, Planescape, Eye of the beholder.. screenów nie mam.
Akurat w tym momencie, wykazuje tylko swoje zdanie - nie poparte dowodami.
To dawaj te SS.
@UP: A żebyś wiedział że dziś obskocze kumpli, poporzyczam gierki i poszukam..
A teraz badz tak uprzejmy i wyslij mi SS potworka z gry tak zwanej Diablo, bo bym chcial zobaczyc tego Zombie/czy jak to sie tam nazywa ktorego splagiatowalem. Na prv lub na gg(9373272) jak wolisz.
A ty niemogłeś wysłać PW miast tego tematu?
=Midnight=
05-06-2006, 14:09
OK, rozumiem, prawdopodobnie tez bym sie wkurzyl gdyby ktos mnie zbanowal nie majac racji ale... Czlowieku, od czego jest IRC, PW, GG, czy MSN??!! Powiesz "nie mam jego numeru GG, ani adresu MSN...", ale PW wyslac nie mogles?? Te forum i tak jest juz zasmiecone a jeszcze ty musisz dorzucic cos od siebie -.- Pomysl nastepnym razem.
Radcliffe
06-06-2006, 03:06
Udowodnij mi pierw ze nie zrobilem tego zombie sam, a potem pisz glupoty, po za tym widze ze branie udziale w tym konkursie i poprawienie mojej pracy mija sie z celem, bo jaki jest sens startowac w konkursie, ktorego nie moze każdy wygrac?
Widzisz mój drogi, sobie nie musze niczego udowadniać. Moje (nasze?) osądy są takie a takie, i póki nie jesteś w stanie przytoczyć porządnych argumentów w porządnej oprawie (bez błędów i aroganctwa) nikt ci nie uwierzy.
Pozatym, to oczywiste że nie każdy może wygrać. Ci, których "prace" są żywcem zerżnięte nie mają żadnych szans. A twoja praca właśnie taka jest - bo wciskasz nam zombiaka, który jest już w tibii (nazywa się Ghoul) i jest tragicznie wykonany jeśli chodzi o grafikę - to taki zwykly powycinany i powklejany pare razy obrazeczek, o pixelarcie nie ma mowy, ze nie wspomne o poprawnym cieniowaniu i pochyleniu postaci. Jednym słowem, robota (?) na odwal się.
Zyjac w takim pieknym kraju jak Polska wszystko jest możliwe, jezeli mamy do czynienia z korupcja na kazdym kroku, to dlaczego tu mialo by jej nie byc… dyskfalifukujac 20 osob, bo ich prace to "plagiaty" można latwo wylonic zwyciezce… nie mowie ze akurat tak jest na tibia.pl, ale cos moje przypuszczenia zaczynaja się sprawdzac.
Alez oczywiście, to kto miał wygrać zostało ustalone. najpewniej będą to $cor (pewnie naab zalozyl jakies druge konto i teraz eliminuje tych, ktorzy mu zagrazaja) i, powiedzmy, n3m3s1s, niby cicha woda, a tak naprawde trolluje ile wlezie...
I, mój drogi, gdzie te twoje osławione DOWODY, o które tak usilnie wszystkich prosisz, co?
On to bardziej zrobil z braku innego wyjscia... No jasne, ale to dalej nie jest przyznanie się do winy, nie?
Kazdy robi to co lubi.^^ Jakby tak było, to ja od dawna byłbym administratorem tej strony a ciebie by tu nie było.
I co jeszcze? Dużo, ale aż się odechciewa pisać jak się patrzy na głęboką mądrość płynącą z twoich postów.
To dawaj te SS. Najpierw ty pokaż dowody na to, że grupa trzymająca ryzy ustawia wyniki.
Ależ tak, na IRCu już dawno wszystko ustaliliśmy, prawda Rad ? ; >
Mamy wyniki z góry ustawione tak, zeby kazdemu z Nas coś przypadło ; )
A prace tak dobre jak Twoje po prostu emilinujemy..
@Topic: W Arcanum widziałem potworka prawie jak to to, ale nie taki sam..
Bo to nie był umarlak :< No, ale szukam dalej..
Dr. Omader
06-06-2006, 14:40
Czemu ten temat jeszcze nie jest zakonczony skoro sprawa sie wyjasnila?
Scorcerer popelnil duzy blad, za co zostal odpowiednio przezemnie opieprzony. Do tego wieksza kara dla niego byl chyba sam fakt popelnienia bledu ;)
Zombie jak to zombie, gier mamy 1337 i we wszystkich zombie sa mniej lub bardziej podobne, w koncu co inowatorskiego mozna zastosowac w potworku, ktory jest nieumarla kupa miecha, czasem z maczuga.
Inspiracje, owszem mozna brac z innych gier, ksiazek, rysunkow, itd. Bo w koncu jakby nie mozna bylo to musielibysmy usunac 95% prac.
@Pan wielki, stary gracz:
Niby skad wiesz ile lat maja ludzie tu wchodzacy skoro sam nie wchodzisz? Gadasz glupoty chlopie. Jak kazdemu wiadomo, wiekszosc ludzi grajacych w tibie w polsce to osoby ponizej 18 roku zycia, tutaj jest sonda odnosnie wieku naszych gosci:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=66344
Mysle, ze procent naszych gosci powyzej 18 lat jest adekwatny do procentu polskich graczy powyzej 18 lat. Opieram to na sondach, jak i na wizytach ludzi na stronie. Ja mam dowody na swoja teorie, a czy Ty masz? Nie. Wiec po co gadasz?
Szczerze to nie obchodzi mnie kim Ty jestes i to czy tu wchodzisz czy nie. Nie podoba sie, to nie wchodz. Prosta zasada.
Typowy syndrom gracza z anticy... "Ja tu gram najdluzej, wszyscy inni sa glupi, macie padac do moich stop"
A co niby zrobiles dla polskiej sceny tibijskiej, ze uwazasz sie za lepszego? Nic.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.