Pokaż pełną wersje : 666 - koniec świata ??
czy to już jutro ?? własnie jutrzejszy dzień jest wyjątkowy, data jaka będzie na twoim kalendarzu to właśnie 06.06.06.
Zobaczymy co się będzie działo rano o godzinie 06:06 sekund 06.
Mamy się obawiać, spekulować czy to tylko przypadek i nic się nie stanie ...
Co Wy o tym sądzicie, piszcie i się zastanawiajcie.
Edit 1:
Powiem tylko tyle ze pisałem to wczoraj pod wpływem... :p nie powiem czego.
Sam nie wierze ze coś się stanie,
chciałem tylko znać wasze zdanie i opinie na temat tego dnia.
Nie sądzę, żeby to było jutro. A jutro jest według katolików 06.06.06, bo islamiści mają rok chyba 1400 któryśtam... a skoro w bardziej szatanistycznym roku 666 nie było końca świata, to czemu ma być teraz?
Wald_Kerius
05-06-2006, 21:01
O ile się orientuje to jutro jest 06.06.2006, a nie 06.06.06. Tysiąc lat temu tego samego dnia był 06.06.1006 i nic się nie stało. Nie widzę żadnych powodów aby łączyć jutrzejszą datę z końcem swiata. W Biblii jest mowa o trzech szóstkach a nie o dwójkach czy zerach. Po drugie 666 jest symbolem szatana, a nie końca świata. Pamętaj, że jak nastąpi koniec świata, to z Nieba zstąpi na ziemię Bóg aby dokoac sądu, a nie diabeł. Więć utożsamianie liczby 666 z końcem świata według mnie nie ma sensu. Prędzej nastąpi to już w 2012 roku niż jutro.
Jeżeli się mylę poprawcie mnie, bo dawno Biblii nie czytałem.
@Bodziu
Masz racje, tylko pamietaj, że to wszystko ma się łączyć z przyjściem Chrystusa, a nie szatana. 666 to jest symbol szatana.
I tak szatan przychodzi do nas codziennie. A data 06.06.2006r może coś znaczyć jedynie dla Satanistów.
Nic dodać, nic ująć...
Straznik Monopolowego
05-06-2006, 21:05
Szczerze to nie mial bym nic przeciwko bo i tak i tak mnie rodzinka zajebie za oceny a wiec czy teraz czy pod koniec czerwca leci mi to :P
A tak na powaznie duzo bedzie jeszcze takich tematow ile to ja juz tych forumowych koncow swiata przezylem moze jestem nieznliszczlny ??:>
Bzdury.
Przeczytaj sobie ważne fragmenty z Pisma Świętego na ten temat. Nie zapomnij o Apokalipsie Św. Jana.
Poza tym koniec świata ma nastąpić w najbardziej nieoczekiwanym przez nas momencie.
Zbliżanie się końca świata mają symbolizować różne tragedie, katastrofy, wojny, nawrócenie narodu żydowskiego itd.
@Wald_Kerius
@Bodziu
Masz racje, tylko pamietaj, że to wszystko ma się łączyć z przyjściem Chrystusa, a nie szatana. 666 to jest symbol szatana.
I tak szatan przychodzi do nas codziennie. A data 06.06.2006r może coś znaczyć jedynie dla Satanistów.
Ignatius Fireblade
05-06-2006, 21:17
Ehh... ludzie... Były już 666, 1666... Ale również 777 i 1777... Co sie wtedy wydarzyło? nic. Cóż, jutro ma nowy Omen wejsć do kin... I kto wie, moze narodzi się Dziedzic? :]
taaa zapewne to nastąpi jutro tylko o której godzinie bo na przykład w japoni ta data już jest od kilku godzin a w stanach bedziezie za jakieś 14więc jak to jest z tą datą? średnio raz do roku słysze o końcu świata i jakoś jeszcze sie nic nie stało, jeśli ludzie tak będą przewidywać te końce to w końcu trafą [;
Takk!!! to jutro! musze szybko isc zrobic wkoncu tegoo anni zanim koniec swiata bedzie!! dajcie mi dobrego bota przed północa!
bzdura, kolejny zwykły dzień
btw. co w nim takiego niezwykłego? -.- 06.06.2006
btw. co w nim takiego niezwykłego?
Hm, "Omen" wchodzi do kin? ^^'
Ignatius Fireblade
05-06-2006, 21:48
Eh... Jak juz, to czytaj to tak:
SZÓSTY dzień SZÓSTEGO miesiąca SZÓSTEGo roku.
Is it clear?
@lasooch
hmm... no i co? :P jakby wszedł 07.06.2006 to co? pewnie tematu by nie było bo o jedną szóstke w dacie jest za mało
@up
23.46 KB + 13.26 KB = 36,72 KB
bzdura, kolejny zwykły dzień
btw. co w nim takiego niezwykłego? -.- 06.06.2006
Właśnie nic niezwykłego pomijając to że jutro jakimś cudem będę miał wolne :browar:
Ale dzisiaj jeszcze trzeba przemęczyć i o 21:30 jechać do pracy. Dobranoc :p
@down:
Nie jest jeszcze tak źle...
A tak a propos masz 24.65 KB (25243 bajtów) w podpisie :)
@Morwi & Nekromanta ja po prostu nie chcę żebyście mieli o 1 ostrzeżenie więcej :p
A wiecie, jaki jest znak ulepszonego Szatana? 777...
To forum chyba zaczyna schodzic na psy...
A w 1666 spłonął Londyn, to napewno nie przypadek!1
@down
Nie bierz wszystkiego tak serio, szczególnie w takich tematach.
Ignatius Fireblade
05-06-2006, 22:06
A wiecie, jaki jest znak ulepszonego Szatana? 777...
To forum chyba zaczyna schodzic na psy...
Aż mi ciebie szkoda =.= 777 oznacza Boga.
3 - święta cyfra
7 - nieskończona doskonałość
1 - wszystko <interpretacja dowolna>
7-1 = 6 -> nieskończona pustka, zło...
Lepiej?
Hm, "Omen" wchodzi do kin? ^^'
I 'nowa' płyta Behemotha. Nie zapominaj o tym! ;]
Wszyscy zginiemy... ta... jasne...
Dr.Unknown
05-06-2006, 22:17
Jak to mawia moja głupawa siostra - "ci.pa rakieta", a nie koniec świata.
Vanhelsen
05-06-2006, 22:18
BYł bym wdzięczny za dodanie następującej sondy (tłumaczenie z pewnego forum o MTG):
a) Nic się nie wydarzy
b) Omen wejdzie do kin
c) Nie jestem pewny, ale to bedzie coś złego...
d) Sekty masowych samobójców popełnią masowe samobójstwa
e) APOKALIPSA!!!
f) Trafię SZUSTKĘ w totku :D
czy to już jutro ?? własnie jutrzejszy dzień jest wyjątkowy, data jaka będzie na twoim kalendarzu to właśnie 06.06.06.
Rotfl & Owned
Temat pretendujacy do miana "Tematu roku" w dziedzinie "Pisze tylko po to zeby byl temat ale nie mam o tym zielonego pojecia!!!!!"
Slyszalem rozne wersje jutrzejszego dnia ale zeby koniec roku byl to nigdy... nawet wczoraj w "Nie do wiary" mowili o 2012 a nie o jutrze.
W moim (moze "Mojim", to forum tworzy nowe trendy -.-) mniemaniu jedyne co moze sie wydarzyc to atak pijanego "satanisty" na jakies dziecko albo samobojstwo.
Dan the Automator
05-06-2006, 22:26
Stanie się.
Wychodzi nowa płyta \m/ Behemotha \m/ która SKOPIE WAM DUPY!
Nic ważniejszego jutro nie bedzie, ah, bedzie jeszcze narodowy dzień skopania dupy wszystkim emo, więc jak spotkacie jakiegoś emo, dajcie mu w twarz, jutro jest to dozwolone.
Dr.Unknown
05-06-2006, 22:30
Nic ważniejszego jutro nie bedzie, ah, bedzie jeszcze narodowy dzień skopania dupy wszystkim emo, więc jak spotkacie jakiegoś emo, dajcie mu w twarz, jutro jest to dozwolone. Pwn, dzięki za przypomnienie ;d.
Dan the Automator
05-06-2006, 22:33
Nie zapomnijcie, to ważne!
http://i24.photobucket.com/albums/c46/twiggez/Emo-Day.jpg
@Wieszok:
Grasz w MtG ty szatanie? Mnie za to ostatnio ksiadz gonil ^.-
Mam nadzieje ze to nie jutro, bo ciocia mi obiecala ze pojdziemy do wesolego miasteczka :baby: :cup: (hehe, byl ktos kiedys w Six Flags?)
Rzeczywiscie temat dosc zabawny.
Ghost Nieudany
05-06-2006, 22:49
Tak sobie myślę...
Czy wam ktoś wycinał mózgi przez cesarskie cięcie przy porodzie, że wymyślacie takie kosmiczne fanaberie? "Przewidziałem koniec świata, ale jestem fajny, będzie w dzień, gdzie będą same zera i szóstki!111"
@Dobo
Musiałbym dawać każdemu kolesiowi z ulicy w mordę, nieco mi się nie kalkuluje. :p
Tak sobie myślę...
Czy wam ktoś wycinał mózgi przez cesarskie cięcie przy porodzie, że wymyślacie takie kosmiczne fanaberie? "Przewidziałem koniec świata, ale jestem fajny, będzie w dzień, gdzie będą same zera i szóstki!111"
Z tego i tak mozna sie posmiac, a juz zaczynaja sie tematy "ile wyciskasz?", "wasza sprawnosc fizyczna", "ile masz pryszczy na tylku"?
@Dobo
Musiałbym dawać każdemu kolesiowi z ulicy w mordę, nieco mi się nie kalkuluje. :p
Nie kalkuluje sie dlatego, ze cie reka zaboli, czy dlatego, ze ci ta reke ktos zlamie? ;)
@ktostam : tak, wiem, ze liczba 7 oznacza Boga. W takim razie, inne pytanie - jaki jest znak Szatana z Tesco? A! 666.9! Koniec swiata bedzie, jak bedzie.
Ghost Nieudany
05-06-2006, 23:18
@Nekromanta
Emo miałby mi złamać rękę? :D
$corcerer
06-06-2006, 00:05
tak, ale tylko o godzinie 6:06. Jak prześpisz to będziesz musiał sobie poczekać.
geez, ludzie, nie wiem czy wy wiecie, ale w historii byl tez rok 666, i jakos nic sie nie stalo...
Aż mi ciebie szkoda =.= 777 oznacza Boga.
3 - święta cyfra
7 - nieskończona doskonałość
1 - wszystko <interpretacja dowolna>
7-1 = 6 -> nieskończona pustka, zło...
Lepiej?
6 to nie pełne 7 i oznacza człowieka, który jest stworzony tylko na podobieństwo Boga.
a ja jutro na 6 lekcji mam zastepstwo...to tez cos oznacza??
6 to nie pełne 7 i oznacza człowieka, który jest stworzony tylko na podobieństwo Boga.
Owszem, i z tego co pamietam, 666 to liczba czlowieka... Zuuuuooooo.
A, zapomnialem, to bardzo prawdopodobne ze bedzie apokalipsa, na ziemie zszedl ANTYCHRYST! Albo kilku antychrystow. Zreszta coraz wiecej ich schodzi (CipSoft, mangowcy, metale(rowniez tokio hotel! \m/), ci co nie ubieraja beretow and much, much more!)
Ale naszczescie nasz kochany Roman Giertych wprowadzi obowiazkowa religie dla szkol, matury z religii, moherowe t-shirt'y ulubionych zespolow, i wogole bedzie lepiej!
Vanhelsen
06-06-2006, 01:29
[...]wczoraj w "Nie do wiary" mowili o 2012 a nie o jutrze.
[...]Sorry, ale jak ostatnio w NDW leciało o 2012 to było "w nastepnym odcinku" - "Za 50 lat zabraknie na swiecie ropy i gazu!".
Za przeproszeniem, ale skoro za 7 lat ma być koniec świata to ja mam gdzieś ropę i gaz :D:D:D
A tak z innej beczki, zagadka:
Jeśli jutro (dzisiaj) 6 dnia, 6 miesiąca 2006 roku w 6 osób pujdę do Totka i każda z tych osób skreśli 6 liczb to jakie mam szanse na trafienie szóstki? ;)
@Karrith: jeśli to religia to kto wie ;)
A ja urodziłem się 16-06-1976 , czyli co?? Mam w dacie urodzenia trzy x6=666.To niby co znaczy? Jestem zesłańcem apokalipsy ?? Nie wierze jakieś bzdury i z całym szacunkiem dla twojej osoby,nie wkręcaj sie w jakieś dziwne wizje o końcu świata ( osobiście jestem nie wierzący i szczerze wali mnie to co sie "potem stanie",bez urazy dla chrześcijan).Jak to mówił "grucha"z "chłopaki nie płaczą" , " Nie wierze w duchy,podwodne cywilizacje i reinkarnacje"(jakoś tak).
Boguś Linda(w PSY1)-- " A KTO UMARŁ TEN NIE ŻYJE"
Wald_Kerius
06-06-2006, 06:58
tak, ale tylko o godzinie 6:06. Jak prześpisz to będziesz musiał sobie poczekać.
OMG jest 6;14, zaspałem ;/ Musze czekać kolejne tysiąc lat ??
Oh, yeah - HELL \m/
Apokyalypsa !11
A my dziś z kumpelami będziemy na stosie nauczycieli palić, o!
I wogóle, zrobimy 'koniec świata' :!
@Tak bardziej na serio: gdzie tam koniec świata... ;p
W moim mniemaniu jedyne co moze sie wydarzyc to atak pijanego "satanisty" na jakies dziecko albo samobojstwo.
Albo bonusowy odcinek mojego fejka, o!
koniec swiata z przyczyn technicznych nie wystapil.
- Houston mamy problem.
- Co jest?
- No jak to co? Znowu przespalem okazje do rozwalenia tej zakichanej Ziemii...
- Ku... znowu? Eh no to do zobaczenia w 2012.
@down
jakas polka przepowiedziala!!!!!!111oneone
w nie do wiary bylo :<
jak mozesz nie wiedziec o nadchodzacym kataklizmie?!
- Houston mamy problem.
- Co jest?
Czemu w 2012? Jakis wróżek tak przepowiedział? mam nadzieje ze do tego czasu bede jeszcze w wojsku :P
Chessterr
06-06-2006, 11:57
Dla mnie wogle liczba 666 to jedna wielka bajka. Ktoś cos wymyślił, komuś się spodobało. No i ochrzcili jako liczba szatana.
A może to same szatany zeszły na ziemie i powiedziały ,że to ich liczba???
PS. Słowo szatan pisze w liczbie mnogiej po szatany to zbuntowane anioły. (Jakby ktoś nie wiedział)
Ave satan, antychryst się zrodzi i zapanują mroczne czasy \m/
<joke>
Topic:
Osobiście w to nie wierzę...
Ps. Kto idzie malować ze mną pentagramy na chodniku i palić koty?
Straznik Monopolowego
06-06-2006, 13:04
Przezylem kolejny forumowy koniec swiata!!!!!!!
Czyli to prawda .... JESTEM NIE ZNISZCZALNY!!
Ja nie wiem, niektorzy kumple boja d*pe a ja lubie szatana i dzisiejszy dzien jest spoko Hail 3:>
tak na marginesie troszke dobiegająć numerologia i cała ta wiara że jakieś cyferki albo układ planet i gwiaz mają jaki kolwiek wpływ na nasze życie to największa bzdura o jakiej słyszałem
koniec świata na pewo kiedyś nastanie ale tak jak powiedziałem w którymś tam temacie, bardziej niż szatana boje sie że ten koniec przyniosą nam wojny z islamem i pan Narawniec von Idiota Bush który ma chyba jakieś skrzywienie ma mózgu i chce atakować iran bo mu sie wydaje że ameryka jest niepokonana, nawet za cene globalnego konfliktu, ta chęć rządzenia światowymi zasobami ropy wykazywana przez ameryke skończy sie dla nas tragicznie [; ale póki co cieszmy sie i używajmy "pięknego" lata jakie sie zapowiada w tym roku
2012 to przypuszczalna data końca świata wedłók kalendarza majów a potem azteków, ci którzy choć troszke wiedzą o tej religi oriętują się ze wedół wierzeń wzteckich ziemia umierała już wcześniej 4 razy i zawsze życie odradzało sie ponieważ przetrwała jedna para istot człekopodobnych, po raz ostatni świat sie narodził jakieś 5 tys lat temu i ponownie ma umrzeć właśnie w roku 2012. Dla ludzi wierzących w końce świata przypomne że przez 1999 wszyscy czekali na konieć świata właśnie w 1999po przepowiednach nostradamusa a ze żyjemy do tej chwili znaczy że coś mu nie wyszło [; tak na marginesie prawdziwy konieć świata o którym wiem na pewno nastąpi za jakieś 4 miliardy lat kiedy to słońce zniszczy ziemie ale raczej tym nie musumy sie przejmowac bo tego czasu nie dożyjemy napewno
06:06:06, 06.06.06, nah!?
Nic się stało!? :p
Sam w to osobiście nie wierzę, ale ciekawi mnie ten temat i rozstrzyganie go ;)
Tak jak już ktoś napisał:
- Houston mamy problem.
- Co jest?
2012 rok.
Chyba wg. jakiegoś kraju (?) ta data to koniec świata, a w jakiejś z ksiąg (nie jestem pewny w której, a niechce wciskać że w biblii) pisze że koniec świata nastąpi kiedy papierzem zostanie murzyn, niewiem w co wierzyć ale to że najpierw ma być Polak [x], potem jakiś inny [x], a na końcu murzyn [?]...
Jest już w 2/3 spełnione.
EDIT@: Koniec świata może przyjść nawet w najmniej oczekiwanym momencie, ptaszki ćwierkają, dzieci nudzą siew szkole, dorośli są w pracy, emeryci odbierają emerytury i renty, wszystko przebiega normalnie... BOOM! :p
Sry za offtop, ale wydaje mi się że ma to jako taki związek z tematem.
@lasooch
hmm... no i co? :P jakby wszedł 07.06.2006 to co? pewnie tematu by nie było bo o jedną szóstke w dacie jest za mało
Ale wchodzi 6.06.06, i to jest wyjątkowe w tej dacie, że film wchodzi :D
I 'nowa' płyta Behemotha. Nie zapominaj o tym! ;]
Nie słucham Behemotha, więc nie wiem ^^
@Wieszok:
Grasz w MtG ty szatanie? Mnie za to ostatnio ksiadz gonil ^.-
Księża po zdracieckim, plugawym, podłym, nędznym i perfidnym ataku na wiarę jakim był Kod da Vinci w kinach są przewrażliwieni ^^
jaki jest znak Szatana z Tesco? A! 666.9!
Pudło ^^ 666.99, nie 666.9.
a ja jutro na 6 lekcji mam zastepstwo...to tez cos oznacza??
Że nauczyciel składa koty w ofierze mhrocznym diminom.
metale(rowniez tokio hotel! \m/)
TH rulzz!11!!!111 A ja WCALE nie jestem rooshooffom NaStOlAtKoM!!1!
BTW Skiba się skompromitował na Superjedynkach wypowiedzią o Blog27.
Jeśli jutro (dzisiaj) 6 dnia, 6 miesiąca 2006 roku w 6 osób pujdę do Totka i każda z tych osób skreśli 6 liczb to jakie mam szanse na trafienie szóstki? ;)
1:13371337. Ale jeśli o 11:06 (666-sta minuta dnia), to wtedy 1:666666. Lubię Cię, więc błędów ort nie wytknę ^^
A ja urodziłem się 16-06-1976 , czyli co?? Mam w dacie urodzenia trzy x6=666.To niby co znaczy?
Tak, że za 10 dni masz urodziny. Best wishes ^^
OMG jest 6;14, zaspałem ;/ Musze czekać kolejne tysiąc lat ??
Nah... będzie jeszcze 2066, 2666...
jakas polka przepowiedziala!!!!!!111oneone
w nie do wiary bylo :<
jak mozesz nie wiedziec o nadchodzacym kataklizmie?!
Pani Lucynka? Ponoć ona wiedziała o jakimś -666-stym poziomie podziemi gdzieśtam, więc wie gdzie jest prawdziwy grobowiec Cheopsa i ocali świat przed przebiegunowaniem w 2012 bo wszystkie piramidy i czakramy stworzą sieć ochronną dla ziemi... blablabla.
Dla mnie wogle liczba 666 to jedna wielka bajka. Ktoś cos wymyślił, komuś się spodobało. No i ochrzcili jako liczba szatana.
A może to same szatany zeszły na ziemie i powiedziały ,że to ich liczba???
PS. Słowo szatan pisze w liczbie mnogiej po szatany to zbuntowane anioły. (Jakby ktoś nie wiedział)
Ktoś, a mianowicie św. Jan w swoim Objawieniu, ew. Apokalipsie.
Ja!1111
dzisiejszy dzien jest spoko
Agreed.
prawdziwy konieć świata o którym wiem na pewno nastąpi za jakieś 4 miliardy lat kiedy to słońce zniszczy ziemie
Mi się zdawało, że nie zniszczy oO tylko że się zrobi cieplutko, wszyscy sie stopimy, a potem się zrobi zimniutko i zamarzniemy :(
2012 rok.
Chyba wg. jakiegoś kraju (?) ta data to koniec świata, a w jakiejś z ksiąg (nie jestem pewny w której, a niechce wciskać że w biblii) pisze że koniec świata nastąpi kiedy papierzem zostanie murzyn, niewiem w co wierzyć ale to że najpierw ma być Polak [x], potem jakiś inny [x], a na końcu murzyn [?]...
Wg Majów. A co do papieża, to chyba nie Murzyn miał nim być, tylko 'czarny', i nie Polak-ktośtam-Murzyn, tylko Polak-czarny (no i przez nas ta apokalipsa, psia jej mać:<). A że Murzyn (czarny) nie jest papieżem, to ponoć coś kombinowali, że czarni to Niemcy są...
I takie najbliższe daty końca świata - 2006 (wg kodu ukrytego w Biblii, zagłada atomowa zaczynająca się na bliskim wschodzie), 2012 (wg Majów), 2029 (1:1000000 że walnie w nas meteor 8000 razy większy od tego tunguskiego, ale nie jestem pewien czy naukowcy nie wyliczyli, że jednak nie walnie), i 2100-któryśtam - cośtam. Nie pamiętam co. A, i 2010 wielkie trzęsienie ziemi czy tam huragan w Chinach.
2012 rok.
Co do tego murzyna to bzdura ;)
Jest dzisiaj 06.06.2006r i nie stało pomijając to że moja deska kreślarska is gone... ;(
Info:
06.06.06 nie oznacza 666 tylko 060606 lub 662006.
No kiedy ten koniec swiata? czekam i czekam i cos nie moge sie doczekac
-.-
Najedźcie sobie kursorem na godzine na pasku Windows i zobaczcie jaka data się pojawi.
6 czerwca 2006
I co takiego dziwnego w tej dacie?
Ja zas slyszalem, ze po naszym papiezu rodaku ma zostac papiezem murzyn, zas po murzynie ostatni papiez, ktory przyodzieje sobie przydomek "Piotr". Po nim ma nastapic nie tyle, co koniec swiata, ale koniec chrzescijanstwa.
Co do tego legendarnego murzyna, to troche w tym racji, poniewaz Benedykt XVI ma w godle murzyna*. Dopatrywanie sie dziury w calym? Byc moze. Ale jakby nie bylo, jest.
* - http://img131.imageshack.us/img131/447/herb6uy.gif
Ave satan, antychryst się zrodzi i zapanują mroczne czasy \m/
<joke>
No i juz kuzwa taki nadzieje robi...
wojny z islamem i pan Narawniec von Idiota Bush który ma chyba jakieś skrzywienie ma mózgu i chce atakować iran bo mu sie wydaje że ameryka jest niepokonana, nawet za cene globalnego konfliktu
i rowniez sie z tym zgadzam. Ktos powiedzial (nie jestem pewny, nie chce was wprowadzac w blad): "Nie wiem jaka bron zostanie uzyta w 3 wojnie swiatowej, ale wiem ze czwarta bedzie na kamyki i kije"
To wpelni oddaje moje stanowisko co do wojen.
Księża po zdracieckim, plugawym, podłym, nędznym i perfidnym ataku na wiarę jakim był Kod da Vinci w kinach są przewrażliwieni ^^
A nie, to nie to. Mnie sie ksieza (Rowniez katechetki i siostry zakonne. I berety) czepiaja coraz czesciej i za coraz wiecej. Za RPGi, za koszulki z zespolami, za to ze ubieram sie na czarno (nie z jakis specjalnych powodow, poprostu nie lubie byc kolorowy), za to ze jestem jednym z czlonkow Mieleckiego Klubu fantastyki (ktory to rzecz jasna jest siedliskiem wszechobecnego zla), za to ze mouje wlosy sa coraz dluzsze, za to ze slucham metalu, i ogolnie za 80% tego co robie.
A tak BTW, jestem wierzacy, ale w wielu sprawach sie nie zgadzam z Kosciolem i prawdopodobnie z wiekszoscia Duchownych (m.in. co do muzyki, nieomylnosci, ksiazek/filmow (patrz Kod Leonarda da Vinci)) i mam dosc racjonalne i tolerancyjne podejscie do rzeczywistosci.
I nie wszyscy ksieza sa tacy dziwni. Znam takiego jednego ktory regularnie pogrywa w RPGi i H'n'Sy (ostatnio pozyczal od kumpla Diablo 2 i BG: Tron Baala)
metale(rowniez tokio hotel! \m/)
TH rulzz!11!!!111 A ja WCALE nie jestem rooshooffom NaStOlAtKoM!!1!
rooshoffe nastozadki shondzom!
A kty ih bencie wiencej nastanie rooshoffa akopaliksa i wsyssscy nie fierni legnom u ih stupp!
Ja!1111
Tez ide! Ale wy kupujecie farby i zapalki!
i rowniez sie z tym zgadzam. Ktos powiedzial (nie jestem pewny, nie chce was wprowadzac w blad): "Nie wiem jaka bron zostanie uzyta w 3 wojnie swiatowej, ale wiem ze czwarta bedzie na kamyki i kije"
To wpelni oddaje moje stanowisko co do wojen.
Bodajże Einstein.
A nie, to nie to. Mnie sie ksieza (Rowniez katechetki i siostry zakonne. I berety) czepiaja coraz czesciej i za coraz wiecej. Za RPGi, za koszulki z zespolami, za to ze ubieram sie na czarno (nie z jakis specjalnych powodow, poprostu nie lubie byc kolorowyTak wtrącę, że w takim rasie nie jezdeśś róóshoOffOOm nastolatkOm!!=P =D =] =) =**** <sex>), za to ze jestem jednym z czlonkow Mieleckiego Klubu fantastyki (ktory to rzecz jasna jest siedliskiem wszechobecnego zla), za to ze mouje wlosy sa coraz dluzsze, za to ze slucham metalu, i ogolnie za 80% tego co robie.
To nie wiara, to głupota Kościoła. Czepiają się muzyki... a oni pewnie chorału gregoriańskiego słuchają \,,/, a ich się nikt nie czepia ;<
A tak BTW, jestem wierzacy, ale w wielu sprawach sie nie zgadzam z Kosciolem i prawdopodobnie z wiekszoscia Duchownych (m.in. co do muzyki, nieomylnosci, ksiazek/filmow (patrz Kod Leonarda da Vinci)) i mam dosc racjonalne i tolerancyjne podejscie do rzeczywistosci.
I nie wszyscy ksieza sa tacy dziwni. Znam takiego jednego ktory regularnie pogrywa w RPGi i H'n'Sy (ostatnio pozyczal od kumpla Diablo 2 i BG: Tron Baala)
Szedł tępić zło w świecie wirtualnym? o.O
rooshoffe nastozadki shondzom!
A kty ih bencie wiencej nastanie rooshoffa akopaliksa i wsyssscy nie fierni legnom u ih stupp![QUOTE=styku]
Nioo, nareshcie klikash po lucku =DD
[QUOTE=styku]Tez ide! Ale wy kupujecie farby i zapalki!
To ja nabędę drogą kupna zapałki, bo tańsze ^^
Nioo, nareshcie klikash po lucku =DD
nio nio a tak fogule to skont pukash?????!? bo moshe zauoshymy wuasne foroom bo tu fshyscy jAcYs tAcY LaMuSowAcI sA no nie????!!??=/=/=/=/=D=D
Tak wtrącę, że w takim rasie nie jezdeśś róóshoOffOOm nastolatkOm!!=P =D =] =) =**** <sex>
eJ nooO =/=/=/=/
To nie wiara, to głupota Kościoła. Czepiają się muzyki... a oni pewnie chorału gregoriańskiego słuchają \,,/, a ich się nikt nie czepia ;<
Hehe, kiedys wygrzebalem taka ksiazke, ktorej to genialny autor napisal miedzy innymi ze Jezus wierzyl w reinkarnacje i ze rytualy Voodoo to tak naprawde rytulaly kosciola rzymsko-katolickiego
Szedł tępić zło w świecie wirtualnym? o.O
Nie wiem, ale gra tez w RTSy, ogolnie to gosc z jajami i bardzo go szanuje :)
To ja nabędę drogą kupna zapałki, bo tańsze ^^
To ja moge siotrze zabrac farbki plakatowe 4 kolory nietoksyczne dla dzieci od trzech lat. O!
Aval'yah
06-06-2006, 17:43
A moja pani od religii była na nas wściekła bo od wczoraj pytamy ją czy dziś koniec świata :/ a ona taka nerwowa jakaś, zupełnie jej nie rozumiem : |
to co ludki, nie żyjemy już?
Duke Dran
06-06-2006, 17:50
Dla mnie to był szczęśliwy dzień hehe ale śmiałem się z tego dzisiaj nie powiem. A koniec świata w 2012. Co nie oglądaliście Nie do wiary ?
Nadszedł ten dzień... Dzisiaj o pólnocy, razem z moimi czarnymi braćmi będziemy odprawiać czarną mszę... I będziemy pić krew kotów... I będziemy wzywać demony... A to wszystko w rytmach najbardziej mhrocznej muzyki świata, jaką jest disco polo... I w ogóle będzie fajnie ;p
@Tak na poważnie:
BeZeDura panowie. Końca świata nie będzie dzisiaj, tylko w 2012 roku, bo tak powiedziała jakaś stara paralityczka w "niedofiary".
P.S Ale byśmy się zdziwili jakby dzisiaj był na prawdę koniec świata ;d
Najedźcie sobie kursorem na godzine na pasku Windows i zobaczcie jaka data się pojawi.
I co takiego dziwnego w tej dacie?
A u mnie jest coś innego:
666, dziś zuy dzień. \m/ Myślałeś, że zapomnę?
Na dodatek strona startowa mi się zmieniła. Zakład Utylizacji Odpadów wita... ; (
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Windows XP
A, to tylko moj trojan satanapocalypseragnarok v. 6.66
Na dodatek strona startowa mi się zmieniła. Zakład Utylizacji Odpadów wita... ; (
Radujmy sie bracia! Mamy okazje zaobserwowac zjawisko czystego zla! Czystego albo zutylizowanego, jak wolicie...
Noo... Wlasnie sobie robie popcorn w mikrofalowce i jakby sie mial zmarnowac z powodu jakiegos durnego konca swiata to byl bym zly. I tak jestem zly. Ale wtedy bylbym zlejszy.
a co do konca swiata...
mam nadzieje ze bedzie gdzies po wakacjach bo cholera wtedy Polska ma byc gospodarzem mistrzostw Europy w pilke nozna. =///
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Windows XP
A, to tylko moj trojan satanapocalypseragnarok v. 6.66
Już cię nie lubię ;<
Cytuj:
Radujmy sie bracia! Mamy okazje zaobserwowac zjawisko czystego zla! Czystego albo zutylizowanego, jak wolicie...
A gość, który wprowadził szóstki do szkół, był w Zakładzie Urządzeń Odpylających!
Odtańczyłbym taniec Bambalungo w rytm Kokodżambo.
Dziś nie miałem szóstej lekcji, Szatan się zmęczył i dał wolne.
a co do konca swiata...
mam nadzieje ze bedzie gdzies po wakacjach bo cholera wtedy Polska ma byc gospodarzem mistrzostw Europy w pilke nozna. =///
Diabelna intryga!
Ja tam o 6:06 obudzilem sie i byc moze to o 6:06 i 6 sekund puscilem pule...
Przeżyliśmy jakoś rok 1337, ten ten przeżyjemy.
Taki cytat nieco adekwatny:
W 1410 roku końca świata nie było. Ale i tak było wesoło.
Belvedor
06-06-2006, 18:41
Temat tak inteligetny jak sam autor...
Kiedy przechodzę po szkole to wołają "ej, Szatan!" :<
Za to na butelce od wody mineralnej mam datę ważności: 15.11.2006 12:22. Wiecie co to znaczy? (1)5 + (1)1, (200)6, (1)2+2+2 = 6, 6, 6. Od dzisiaj wyznaję mineralizm.
nio nio a tak fogule to skont pukash?????!? bo moshe zauoshymy wuasne foroom bo tu fshyscy jAcYs tAcY LaMuSowAcI sA no nie????!!??=/=/=/=/=D=D
Aaa zz OopoOlaa^^ a TyY!? =P =P I skacam siem na PooMYYsóó oo fUrUm ffłassnymm=D=D=*
Hehe, kiedys wygrzebalem taka ksiazke, ktorej to genialny autor napisal miedzy innymi ze Jezus wierzyl w reinkarnacje i ze rytualy Voodoo to tak naprawde rytulaly kosciola rzymsko-katolickiego
Lepsze to, niż Kod Leonarda~ o.O Pamiętasz może tytuł? xD
Nie wiem, ale gra tez w RTSy, ogolnie to gosc z jajami i bardzo go szanuje :)
^^
To ja moge siotrze zabrac farbki plakatowe 4 kolory nietoksyczne dla dzieci od trzech lat. O!
Oszczędne szerzenie zła - to mi się podoba! ^^
to co ludki, nie żyjemy już?
Ja już od tygodnia, ostatnimi pośmiertnymi drgawkami piszę na forum.
Dzisiaj o pólnocy, razem z moimi czarnymi braćmi będziemy odprawiać czarną mszę...
Zacytuję pewnego Szweda, który znał jedno słowo po polsku i je w kółko w taki sposób powtarzał - "Murzyn?"
Nadrill - kocham Twoje poczucie humoru : )
Noo... Wlasnie sobie robie popcorn w mikrofalowce i jakby sie mial zmarnowac z powodu jakiegos durnego konca swiata to byl bym zly. I tak jestem zly. Ale wtedy bylbym zlejszy.
WŁAŚNIE! Dzisiaj ostatni dzień mojego życia, a ja LAZANII nie jem!? :(
(1)5 + (1)1, (200)6, (1)2+2+2 = 6, 6, 6.
A ja zauważyłem, że:
666:1337*666:1337*666*1337:666*1337:666=666
A dalej:
(1337-5):2=666
Zakończe to wzniosłym stwierdzeniem, że 1337, 5, 2, znak odejmowania, znak dzielenia, nawias, znak równości i 666 to ZNAKI SZATANA!!! \,,/
Czarna_Mamba
06-06-2006, 18:52
Ha! Już wiem dlaczego wszyscy z mojej klasy się bali tej daty! Dzisiaj była klasówka, a ja nic o tym nie wiedziałam.
Z okazji tego dnia, poczytam sobie książkę, którą moja mama uważa za bałwochwalstwo, czarną magię oraz wytwór szatana - Harry'ego Potter'a. Chociaż troche poczuje ten klimat :P
Miłego <?> Wieczoru.
Blind Guardian
06-06-2006, 22:40
Taki cytat nieco adekwatny:
Cytuj:
W 1410 roku końca świata nie było. Ale i tak było wesoło.
Z Narrenturm? :)
Dzis pod nas pod szkole podjechal bibliobus <takie cus gdzie biblie sprzedaja> wiec moze to jest ZNAK? :D polew :D
ile matek brało cesarskie w niektorych państwach bilbordy 06.06.2006 zostales ostrzeżony;)ot fajnie się musi na tym kase nabijać
Malodobry
06-06-2006, 22:57
666, Dclxvi, 1 001 1010, 19a
666, Dclxvi, 1 001 1010, 19a
Noooo, wreszcie ktos po ludzku pisze!
Wezcie wytlumaczcie mi co wy macie z tym 1337 bo chyba o czyms niewiem :(
To chyba znaczy leet;eleet;elite i nic wspolnego z szatanem (niestety) nie ma :(
A bo ty wogle Gangrel taki nie rooshoffy jakis =/
Aaa zz OopoOlaa^^ a TyY!? =P =P I skacam siem na PooMYYsóó oo fUrUm ffłassnymm=D=D=*
a ja s mIelCa, taka fioha normalnie she shhhoc!! i co tY siem zle chuiesh dzisiaj???!!!? ot dushey litery zdanie zachynash?!? ej no =/=/
Lepsze to, niż Kod Leonarda~ o.O Pamiętasz może tytuł? xD
Aktualnie nie przebywam w domu (jakies ~7k km od domu ^.-), ale moge sie rodzinki spytac jaki jest tego tytul (A jakze! To szatanskie dzielo jest w domu mym!)
Oszczędne szerzenie zła - to mi się podoba! ^^
Haha, a jak! Oszczednosc sama w sobie jest zla, czyli bedziemy szerzyc zlo doskonale!
Ja już od tygodnia, ostatnimi pośmiertnymi drgawkami piszę na forum.
Szczerze wspolczuje, gdyby moje posmiertne drgawki trwaly tydzien to bym je chyba zabil...
Heh, zabrzmialo to bynajmniej dziwnie :)
Już cię nie lubię ;<
Ej no...
Gdzie ja bym Ci tam trojana wyslal?
Podaj mi IP, wylacz na chwile firewalla i na wszystkich komunikatach klikaj 'Accept'.
A jak, co sie tam bede czail, ja ivul hakier jestem i sie przedemna nie schowacie! Hahaa...
Kiedy przechodzę po szkole to wołają "ej, Szatan!" :<
To chyba dlatego ze szedlem wtedy za toba...
WŁAŚNIE! Dzisiaj ostatni dzień mojego życia, a ja LAZANII nie jem!?
Nie no, luz i opanowanie, Koniec Swiata jakims burakiem nie jest i poczeka az zjesz!
I koniec.. mamy 7.06.06 ; (
Ja kceum moiego Shataaanaa!
Dobrze jest, końca świata nie było - za to moje matematyczka nie bedzie mnie juz dręczyć do końca roku - bo wyjezdza, yay.
I wywiad ze mną przeprowadzali do dziennika zachodniego, muahahh!
]:-> helll!
@Edit:
Haa, a tego posta napisałem o 06:09
69 to też coś znaczy ; >?
Vanhelsen
07-06-2006, 10:08
[...]
@Edit:
69 to też coś znaczy ; >?No ba! :D:D:D
Teraz czekamy do 2012, chyba, że ktoś zna wcześniejszą datę końca ćwiata ;)
slawekmag
07-06-2006, 14:45
No ba! :D:D:D
7.07.2007 A tak serio to słyszałem, że andrzej lepper planuje jutro... Ale cii... Bo to poufne.
[szept]mody do roboty close topic[\szept]
A bo ty wogle Gangrel taki nie rooshoffy jakis =/
Co się na tym świecie dzieje - nie jest rooshoffy a jest modem, coś tu nie tak :<
a ja s mIelCa, taka fioha normalnie she shhhoc!! i co tY siem zle chuiesh dzisiaj???!!!? ot dushey litery zdanie zachynash?!? ej no =/=/
hyybaaa tYY siemm ciśiaj śślee tschoojesch! jack moshna napisatsch 'ej niooo' pshes 1 o i bes i!?
Aktualnie nie przebywam w domu (jakies ~7k km od domu ^.-), ale moge sie rodzinki spytac jaki jest tego tytul (A jakze! To szatanskie dzielo jest w domu mym!)
Heretyk! Przy odrobinie szczęścia pogadamy trochę na stosie, zanim nas spalą! No i fajnie :D
Haha, a jak! Oszczednosc sama w sobie jest zla, czyli bedziemy szerzyc zlo doskonale!
Coraz bardziej mi się to podoba :D
Szczerze wspolczuje, gdyby moje posmiertne drgawki trwaly tydzien to bym je chyba zabil...
Heh, zabrzmialo to bynajmniej dziwnie :)
No... co gorsza już 8 dni :'( czy tam 9, martwy jestem to nie mam jak liczyć.
Nie no, luz i opanowanie, Koniec Swiata jakims burakiem nie jest i poczeka az zjesz!
No to całe szczęście. I teraz dylemat godny jakiegoś filozofa - zjeść lazanię, i zakończyć istnienie świata, czy nigdy nie jeść lazanii? :'( i tak źle i tak niedobrze.
69 to też coś znaczy ; >?
Taak, że lubisz kanapki ze smalcem ^^
No ba! :D:D:D
Czytaj żesz uważnie :'( Napisałem, że wg kodu w Biblii 2006. Zagłada atomowa. BUM.
7.07.2007 A tak serio to słyszałem, że andrzej lepper planuje jutro... Ale cii... Bo to poufne.
[szept]mody do roboty close topic[\szept]
Miał być koniec świata jak Lepper się do rządu dostał -,- a tu wicepremiera mamy, i co? I nie ma :'(
P.S. Jestem dumny z mojego wytworu 'tschoojesch'.
Yoh Asakura
07-06-2006, 16:23
A wg. mnie to te końce świata wymyśla kościół. A wiecie dlaczego ? Ano, jeżeli ma być koniec świata, to ludzie (a najczęściej starowinki) idą się modlić i spowiadać. Gdzie ? Ano właśnie - do kościoła ! A wiadomo, że jak się przychodzi do kościoła to się także na tace daje. Taka jest moja teoria.
@Down:
Ale w czasie mszy ksiądz zbiera na tace. A tak pozatym to był żart.
Jeśli się idzie do kościoła spowiadać to płaci się za to obietnicą poprawy i modlitwą a nie pieniędzmi.
Chesterkaa
07-06-2006, 16:52
Ej i cos sie stalo ?? :) Bo ja jeszce tu siedze cala i zdrowa xD Najlepsze liczby to 666 i 13 ^_^ niestety takiej daty jak 13.13.13 nie bedzie :( nie ma 13 miesiecy O_o co za pech ;] Ale niektore kobiet sa poryte ze zdecydowaly sie na cesarke tylko eby nie urodzic o6.o6.o6 ... Ludzka glupota nie zna granic! :p
_________
Tibia to ZLO!!!
Ghost Nieudany
07-06-2006, 17:06
@Styku i Lasooch
Zamknijcie się w końcu i prowadźcie takie gówniane rozmowy o niczym na priv, bo to naprawdę nie jest śmieszne, ani do niczego nie prowadzi.
@Styku i Lasooch
Zamknijcie się w końcu i prowadźcie takie gówniane rozmowy o niczym na priv, bo to naprawdę nie jest śmieszne, ani do niczego nie prowadzi.
A ten topic do czegoś prowadzi? ;<
Dr.Unknown
07-06-2006, 17:51
@Gangrel
Ja tylko pogratuluje gustu, bo Narrenturm się świetnie czyta.
@Styku i Lasooch
Prowadzi, wprost do szalenstwa. Can I play with madness? :(
BTW, twoj post za to wnosi calkiem nowy watek... i przy okazji jest bardzo zabawny.
BTW2, a fakt faktem, ten temat jest wprost zrodzony do offtopicow, same sie na klawiature narzucaja.
hyybaaa tYY siemm ciśiaj śślee tschoojesch! jack moshna napisatsch 'ej niooo' pshes 1 o i bes i!?
wsysssscy siem sle tschooyemy, i nas jush jakies LamOosy fyshucajom i iciemy na fluasne forOooM =/
P.S. Jestem dumny z mojego wytworu 'tschoojesch'.
Gratzy ^^
No to całe szczęście. I teraz dylemat godny jakiegoś filozofa - zjeść lazanię, i zakończyć istnienie świata, czy nigdy nie jeść lazanii? :'( i tak źle i tak niedobrze.
Ano widzisz... W tej chwili jako jedyny mozesz uratowac swiat. Los nas wszystkich spoczywa w rekach Twych. Wiec zjedz lazanie.
A wg. mnie to te końce świata wymyśla kościół. A wiecie dlaczego ? Ano, jeżeli ma być koniec świata, to ludzie (a najczęściej starowinki) idą się modlić i spowiadać. Gdzie ? Ano właśnie - do kościoła ! A wiadomo, że jak się przychodzi do kościoła to się także na tace daje. Taka jest moja teoria.
Jeśli się idzie do kościoła spowiadać to płaci się za to obietnicą poprawy i modlitwą a nie pieniędzmi.
Bodziu, w teorii masz racje, i tak byc powinno. Niestety w praktyce szala przechyla sie na strone Yoh. Nawet nie wiesz jakich kazan nasluchalem sie w swym zyciu - krotkim bo krotkim, ale jednak.
@Gangrel
Ja tylko pogratuluje gustu, bo Narrenturm się świetnie czyta.
Mowa o tym tym Sapkowskiego?
Niezaprzeczalnie wszystkie jego ksiazki sie swietnie czyta.
Niestety sam Sapek nam ostatnio upadl na glowe :(
@Ghost~:
Zamiast mna i Lasoochem zajmij sie takimi co to przez te pare stron powtarzaja inteligentne kwestie. Np. takie jak pan @down.
I co stało sie cos?Diably zaatakowaly?koniec swiata nadszedl u ciebie?
Nie jest to ani smieszne, ani odkrywcze, a powiedziane zostalo juz kilkadziesiat razy. My przynajmniej nie powtarzamy tego co ktos juz powiedzial.
Do autora tematu.
I co stało sie cos?Diably zaatakowaly?koniec swiata nadszedl u ciebie?
No nie! Wczoraj o 6:06 spałem! Przegapiłem! Nie widziałem końca świata. :<
Muszę poczekać do 2012r. Kolejnego końca świata nie mogę przegapić. Jeśli tak dalej pójdzie to już nigdy nie zobaczę końca świata... Pozostaje jeszcze 6.06.2016.
PS. Jestem medium - przepowiadam, że w 2011r. w grudniu ktoś napisze na tym forum temat. Zgadnijcie jaki. Tak, o końcu świata! ;p
kórczak killer
07-06-2006, 19:37
Ludzie nie szatan ale Bóg ma zstąpić na ziemię, dlatego nie mamy się co obawiać liczby 666, nie jest ona związana z końcem świata, powinniśmy czuwać, i czekać, pewnie koniec świata nie nastąpi kiedy nasze pokolenie będzie na ziemi, ale zawsze warto uważać :) Ja myślę, że powinniśmy poszukać gdzieś liczby Boga, np 7 bo w tyle dni stworzył świat :) Takie wyjście byłoby sensowaniejsze niż wymysł o liczbie 666.
BTW2, a fakt faktem, ten temat jest wprost zrodzony do offtopicow, same sie na klawiature narzucaja.
Można by niemal rzec, iż ten topic to offtopic... :D
wsysssscy siem sle tschooyemy, i nas jush jakies LamOosy fyshucajom i iciemy na fluasne forOooM =/
daay leenQa!1!! pocklickamy SSopye FFe dFFóóh!
Gratzy ^^
Thx, tudzież THC xD
Ano widzisz... W tej chwili jako jedyny mozesz uratowac swiat. Los nas wszystkich spoczywa w rekach Twych. Wiec zjedz lazanie.
Powiem starszej, żeby zrobiła... więc żegnam was, kochani:* KONIEC ŚWIATA JEST BLISKI!!
Squaess'me
08-06-2006, 15:01
No nie! Wczoraj o 6:06 spałem! Przegapiłem! Nie widziałem końca świata. :<
Nie przegapiłeś, jeśli nie spałeś o 7:06 (6:66) : D
Nie przegapiłeś, jeśli nie spałeś o 7:06 (6:66) : D
Albo o 11:06 (0:666) :*
Rune Kene
08-06-2006, 22:34
Przespałem koniec świata _/
Pozdro
Sozemego
09-06-2006, 01:11
Jak juz bedzie ten caly koniec swiata, to na bank pokaza w TV lub puszczą w radio, no nie -.- ?
Lasooch, heretyku, masz w avatarze octogram!
Evul Tibian
09-06-2006, 10:24
Jacys badacze odryli, ze cyfra bestii jest 616 a nie 666, dzien byl najzwyklejszy wiec potwierdza sie ze to 616, ale 06.01.06 tez byl zwykly...
Jak juz bedzie ten caly koniec swiata, to na bank pokaza w TV lub puszczą w radio, no nie -.- ?
Może nawet kreskówkę zrobią, a co!
Lasooch, heretyku, masz w avatarze octogram!
Tak on się nazywa? xD Nawet nie wiedziałem ^^
@Evul Tibian:
Bardzo mi przykro ale się mylisz ;] To właśnie dawniej uważano 616 za liczbę bestii, teraz "wiadomo", że liczbą bestii jest 666. Liczbę 616 obliczono na podstawie błędnego zapisu słów "Neron Cezar". Winą popełnionego dawniej błędu w zapisie jest zawiłość języka hebrajskiego.
!Edit:
Proszę, a oto link do artykułu na wikipedii ;]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liczba_Bestii
Squaess'me
09-06-2006, 13:51
ja sie na tym nie znam, ale wydaje mi sie, ze octo~ to osiem? tam widnieje gwiazdka dziewiecioramienna ^^
Virusmaxi
09-06-2006, 13:54
Bosh... Co za bujdy...
Koniec świata może nastąpić w KAŻDEJ CHWILI! Nawet kiedy ja wstanę z krzesła. ŻADNA z istot żywych NIE WIE kiedy koniec świata nastąpi! O zmarłych nie mówię, bo TAKŻE nikt z żywych niewie jak jest po śmierci:p
Zresztą, kto by wierzył że koniec nastąpi 2012 r.? Też tak potrafię.
Umm... przewiduję, że koniec świata nastąpi, gdy używając myszki, kliknę przycisk "Wyślij odpowiedź" -.-"
Umm... przewiduję, że koniec świata nastąpi, gdy używając myszki, kliknę przycisk "Wyślij odpowiedź" -.-"
Nie spełniła się Twoja przepowiednia :'(
ja sie na tym nie znam, ale wydaje mi sie, ze octo~ to osiem? tam widnieje gwiazdka dziewiecioramienna ^^
Nie wiem jakie są te przedrostki. Tyle co wiem, to to, że penta- to pięcio-, a heksagram to sześcioramienna.
A, i co do wcześniejszej konwersacji ze styku'em (styku'iem? - Jak Ty piszesz z małej swój nick, to ja też będę ^^), dzisiaj mam lazanię... katolicy - idźcie się spowiadać. Islamiści - idźcie na dżihad. Ateiści - nawróćcie się! Ostatnia szansa! Buddyści - jeśli reinkarnacja obejmuje tylko naszą planetę to się z nią żegnajcie. Żydzi - ciekawe czy te wasze 144.000 miejsca już zajęte ^^' Reszta - co tam chcecie zróbcie ;>
Jacys badacze odryli, ze cyfra bestii jest 616 a nie 666, dzien byl najzwyklejszy wiec potwierdza sie ze to 616, ale 06.01.06 tez byl zwykly...
Bo to pewnie tak naprawdę 161, chociaż 01.06.01 też nei było końca świata ^^
Heliwurab
09-06-2006, 15:04
Moim zdaniem, ludzie nie mogą obliczyc kiedy nadejdzie koniec swiata. Moga najwyzej znalezc ta "liczbe bestii". Czemu? Bo:
Moim zdaniem, Bóg nie dał takiej mozliwosci czlowiekowi, jak obliczenie konca swiata. Po pierwsze, mozliwe ze sam Bog nie wie, kiedy mu sie znudzi patrolowanie nas, po drugie, gdybysmy wiedzieli kiedy nastapi, wiecie jaki chaos by to wywołało?
P.S. jesli ktos wierzy/ł że koniec swiata nastapi 06.06.06 r., to niech porzuci nadzieje..
Gdyż ta data pojawia sie co tysiac lat -.-
Evul Tibian
09-06-2006, 17:12
@Evul Tibian:
Bardzo mi przykro ale się mylisz ;] To właśnie dawniej uważano 616 za liczbę bestii, teraz "wiadomo", że liczbą bestii jest 666. Liczbę 616 obliczono na podstawie błędnego zapisu słów "Neron Cezar". Winą popełnionego dawniej błędu w zapisie jest zawiłość języka hebrajskiego.
!Edit:
Proszę, a oto link do artykułu na wikipedii ;]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liczba_Bestii
http://www.ekumenizm.pl/content/article/20050506082638883.htm
Taa koniec świata ma być wtedy gdy Chrystus zstąpi na ziemie,right?
Ale ja np. nie wierze w Boa,Chrystusa,Maryje etc.
I co teraz?
Po mnie przyjdzie ktoś inny?
Niech facet od pizzy po mnie przyjdzie mi przy okazji mi pizze za free odpali ^^
My końca świata nie dozyjemy <Chyba ze sa wśród nas niesmiertelne elfy ;P>
Tak samo Bóg stworzył ziemie w 6 dni.
A jakie są dowody?
Najpierw były pierwiastki Co2,H2S itp
A nie żaden Bóg >.<
I anyway mówiono ze rok 2000 to rok apokalipsy a jakos dalej żyjemy i mamy rok 2006 i już sie ludzie krzesłami biją ...
Ja w to wszystko niewierze ;-)
Squaess'me
09-06-2006, 18:23
Xawieri, nie wierzysz? Więc dlaczego piszesz nazwy wielką literą? =]
To nie pierwiastki, jeno związki chemiczne! ;>
Xawieri, nie wierzysz? Więc dlaczego piszesz nazwy wielką literą? =]
Poniewaz przez polski jezyk napisanie slowa 'Bog' z malej litery jest uznawane za blad ortograficzny.
Lasooch:
No ta. :)
Poniewaz przez polski jezyk napisanie slowa 'Bog' z malej litery jest uznawane za blad ortograficzny.
Zależy w jakim wypadku. Jeśli chodzi np. o rzymskich bogów, to można z małej.
Vanhelsen
09-06-2006, 19:22
Zależy w jakim wypadku. Jeśli chodzi np. o rzymskich bogów, to można z małej.Ale why? To niby Zeus jest mniej ważny od Boga bo nikt w niego już nie wierzy? ;)
@Xawieri: e tam przyjście Chrystusa. Koniec swiata mamy w 2012, bo się kończy kalendarz Majów a zaczyna Czerwców. Co do Boga i przyjścia ponownego Chystusa. To pożyjemy (bądz nie ;)) zobaczymy :)
Taa koniec świata ma być wtedy gdy Chrystus zstąpi na ziemie,right?
Ale ja np. nie wierze w Boa,Chrystusa,Maryje etc.
I co teraz?
Po mnie przyjdzie ktoś inny?
Ta, a wiesz co - ja nie wieze, ze czlowiek nie moze przejsc przez sciane. Co niestety nie zmienia faktu, ze proba przejscia zawsze konczy sie bolsenie. Wiec w jaki sposob to, ze ty nie wierzysz wyklucza istnienie Boga?
Tak samo Bóg stworzył ziemie w 6 dni.
A jakie są dowody?
Pismo Swiete Starego Testamentu.
A nie żaden Bóg >.<
W jaki sposob istnienie pierwiastkow wyklucza istnienie Boga?
Bosh... Co za bujdy...
Koniec świata może nastąpić w KAŻDEJ CHWILI! Nawet kiedy ja wstanę z krzesła. ŻADNA z istot żywych NIE WIE kiedy koniec świata nastąpi! O zmarłych nie mówię, bo TAKŻE nikt z żywych niewie jak jest po śmierci:p
Zresztą, kto by wierzył że koniec nastąpi 2012 r.? Też tak potrafię.
Co dzieje się z naszą duszą po śmierci wiemy. Możesz się tego dowiedzieć czytając różnych prawdomównych książek np.
Fulla Horrak "O życiu pozagrobowym"
----
Słowo "Bóg" piszę:
Z małej litery jeżeli chodzi o boga którego nie wyznaję np. bóg Zeus
(Imiona już z dużych liter)
Z dużej jeśli chodzi o Boga którego wyznaję np. Bóg Jahve
*Jahve - "Jestem który Jestem"
PS: Tak jak już mówiłem - Końca świata nie można przewidzieć, nastąpi on w najbardziej nieoczekiwanym przez nas momencie.
Ale why? To niby Zeus jest mniej ważny od Boga bo nikt w niego już nie wierzy? ;)
Kłóć się z Miodkami ale ja to widze tak:w Polsce to słowo traktuje się jak nazwę własną/imię (nie nazywamy go Allachem, Buddą, Jahem etc), a greccy mają taki "przydomek".
mamy rok 2006 i już sie ludzie krzesłami biją ...
A nie tak jak w przeszłosci, kiedy nikt sie nie bił i wszyscy sie kochali.
@Squaess'me
Bo Tak.
Jakiś szacunek musi byc dla katolików no nie?
@Lasoooooooch
^^
@Wieszok
Lol ;p
@Matek
a)Człowiek nie przejdzie przez ściane tak jak Bóg sie nie ukaże ludziom
b)Pisom Święte mogli napisac księża i papieze,biskupi itp po to by mieli poparcie i pokazac ludziom ze Bóg istnieje...
Nikt niewie czy to nie ejst jeden wielki Bullshit?
c)A nawet niewiem ;p
Sory ze to takie mało zrozumiałe ale już mi się spac chce ;D
Ale why? To niby Zeus jest mniej ważny od Boga bo nikt w niego już nie wierzy? ;)
A ponoć mamy równość, wolność etc, a bogowie są dyskryminowani :'(
A kalendarz Czerwców mamy teraz ^^ za 21 dni zacznie się kalendarz Lipców...
Pismo Swiete Starego Testamentu.
Powiem Ci, że jestem katolikiem, jednak patrząc obiektywnie nie można tego nazwać dowodem - Pismo Święte nie spadło z nieba, nie przyszło stamtąd faksem etc.
Z dużej jeśli chodzi o Boga którego wyznaję np. Bóg Jahve
*Jahve - "Jestem który Jestem"
Chyba raczej Jahwe, po polsku pisząc ^^'
PS: Tak jak już mówiłem - Końca świata nie można przewidzieć, nastąpi on w najbardziej nieoczekiwanym przez nas momencie.
A konkretniej w oczekiwanym - to się znaczy dzisiaj. Bo dzisiaj robię lazanię (jak nie pamienajesz to przeczytaj topic ^^).
A nie tak jak w przeszłosci, kiedy nikt sie nie bił i wszyscy sie kochali.
Stare, dobre czasy... ^^
@Lasoooooooch
^^
Ja nie jestem Guuuuuuuuuuuugle (tzn. Google), żeby mnie przez sześćset sześćdziesiąt sześć o pisać :'(
@Matek
Kwestia wiary - otóż Bóg ukazał się ludziom dawno temu. Adam i Ewa w raju Go widzieli, right?
b)Pisom Święte mogli napisac księża i papieze,biskupi itp po to by mieli poparcie i pokazac ludziom ze Bóg istnieje...
Pismo Święte NAPISALI ludzie. Natchnieni przez Ducha Świętego. Aczkolwiek ateisty ta odpowiedź nie usatysfakcjonuje.
Vanhelsen
09-06-2006, 20:10
Powiem Ci, że jestem katolikiem, jednak patrząc obiektywnie nie można tego nazwać dowodem - Pismo Święte nie spadło z nieba, nie przyszło stamtąd faksem etc.Ja bym się sprzeczał ;)
To przedstaw swoje argumenty ^^
@Squaess'me
Bo Tak.
Jakiś szacunek musi byc dla katolików no nie?
@Lasoooooooch
^^
@Wieszok
Lol ;p
@Matek
Nikt niewie czy to nie ejst jeden wielki Bullshit?
c)A nawet niewiem ;p
Sory ze to takie mało zrozumiałe ale już mi się spac chce ;D
a) Człowiek może przechodzić przez ściany, drzwi itp. a właściwie jego dusza po śmierci gdy krąży swoje ostatnie 3 dni po ziemi.
Bóg ukazał się niewielu ludziom, ale to zrobił. Niestety (a może na szczęście?) każdy kto zobaczy Boga będzie musiał opuścić ten świat.
b) Pismo Święte zostało napisane przez ludzi natchnionych, wybranych przez Boga, który nie pozwoli na napisanie w nim jakiegokolwiek kłamstwa.
Skąd wiadomo że Bóg istnieje? Jest wiele dowodów np. cuda (uzdrowienia itp.)
----
Jeśli chodzi o Kod Leonarda da Vinci, Ewangelia Judasza i inne to myślę że Bóg po prosu wystawia nas na próbę wiary.
----
Jahve -.-"
No to tak
@Lasoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooch
Dopiero teraz masz 666 "o" :)
Co do Ewy i Adama
Czy ktoś poza bogiem i tym Anioem/Archaniołem co ich wygnał z tzw. "raju" widział ich? ...
A co do tego pisma swietego
To mógł to napisać nawet jakiś zul chcąc zarobić na wino.
A księza to wykorzystali by pokazac ludizom ze Bóg istnieje i zeby ludzie chodzili do kościoła,dawli na ofiare a czasem przelewali swoje renty na konta róznych ojców rydzyków >.<
@Bodziu
A udowodniono jakoś ze dusze po śmierci sobie wędrują po swiecie?
ktoś może taką widział ?
A Bóg ukazał sie tym ludziom którzy sa wymienieni w Biblii ale nikt tego nie potwierdził ...
Co do Ewy i Adama
Czy ktoś poza bogiem i tym Anioem/Archaniołem co ich wygnał z tzw. "raju" widział ich? ...
Święta Joanna d’Arc? -.-"
A księza to wykorzystali by pokazac ludizom ze Bóg istnieje i zeby ludzie chodzili do kościoła,dawli na ofiare a czasem przelewali swoje renty na konta róznych ojców rydzyków >.<
Napisałem już przecież
"Pismo Święte zostało napisane przez ludzi natchnionych, wybranych przez Boga, który nie pozwoli na napisanie w nim jakiegokolwiek kłamstwa."
@Bodziu
ktoś może taką widział ?
A Bóg ukazał się tym ludziom którzy są wymienieni w Biblii ale nikt tego nie potwierdził ...
Krążą po ziemi tylko przez trzy dni do ceremonii pogrzebu.
Taką wiedzę otrzymują ludzie którym objawili się różni Święci.
Przeczytaj sobie wstęp książki o której już wspomniałem.
PS: Coś ci nie wychodzi głoszenie tych wszystkich bzdur...
@Lasooch
A co ma Allach do religii Chrześcijańskiej?
"Pismo Święte zostało napisane przez ludzi natchnionych, wybranych przez Boga, który nie pozwoli na napisanie w nim jakiegokolwiek kłamstwa."
Twoje śmieszne słowo napisałeś na forum a nie w Piśmie Świętym :)
@Xawieri
Co to człowieku w ogóle wiesz o wierze i śmiesz się na ten temat w taki sposób wypowiadać?
Jahve -.-"
Jak Jahve to Jahve... ja tam nie wiem -,-
No to tak
@Lasoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooch
Coraz mniej Cię lubię :'(
Co do Ewy i Adama
Jeśli się nie mylę Kain i Abel byli ich dziećmi, więc ich widzieli... ale mogę się mylić.
Nawet jeśliś ateista, tytuły książek z wielkiej pisz.
Ja tam Rydzyka nie uważam za katolika.
@Bodziu
ktoś może taką widział ?
A udowodniono, że nie wędrują?
A Bóg ukazał sie tym ludziom którzy sa wymienieni w Biblii ale nikt tego nie potwierdził ...
Oni to potwierdzili. Jak się Tobie ukaże, też tylko Ty to potwierdzisz.
Święta Joanna d’Arc? -.-"
Która została uznaną za świętą 500 lat po spaleniu na stosie za to, że spodnie ubrała.
Napisałem już przecież
Nie pozwoli jak nie pozwoli - mamy wolną wolę... ja mogę napisać, że jestem synem Allaha, i co? (Jeśli Bóg nie pozwoli, to mi net padnie jak nacisnę wyślij odpowiedź)
No to tak
@Laso-cut-och
Co do Ewy i Adama
Czy ktoś poza bogiem i tym Anioem/Archaniołem co ich wygnał z tzw. "raju" widział ich? ...Jasne, umówić cię z nim?
Oczywiscie, pierwsi chrześcijanie to przecież byli najbogatsi w swoich okolicach. Oddali nikła część swoich pieniedzy żulowi a ten wzamian napisał im cholernie wielką ksiązke pełną praw, pieśni i innych pierdół. To rzeczywiscie były super czasy skoro pierwszy lepszy żul mógł napisać Bible.
@Bodziu
ktoś może taką widział ?A wiesz jaki obwód ma słońce? Ktoś to pewnie obliczył i ty mu pewnie wierzysz, mimo że z jego obliczeń pewnie nic nie rozumiesz. Tak jak z Pisma św..
Potwierdzam, zadowolony?
A wiesz jaki obwód ma słońce? Ktoś to pewnie obliczył i ty mu pewnie wierzysz, mimo że z jego obliczeń pewnie nic nie rozumiesz. Tak jak z Pisma św..
Nie wspominajac o takich udowodnionych pewnikach jak to, ze swiatlo leci ze slonca na ziemie ok 8 min i, ze nie ma nic szybszego niz swiatlo sloneczne.
Wiezymy w takie bzdury serwowane nam przez pseudo-naukowcow, a nie potrafimy uwierzyc w cos, co pokazuje nam dowody na kazdym kroku.
Pozatym podejscie "ateistow na czasie" bardzo przypomina podejscie ludzi, ktorzy nie wiezyli Kopernikowi. Pokazal im dowod na to, ze ziemia jest okragla, a oni dalej twierdzili, ze plaska - bo tak.
Nie oszukujmy sie - nie udowodnimy istnienia Boga, bo jestesmy zbyt prymitywni, zarowno pod wzgledem rozwoju mentalnego jak i rozwoju technicznego.
Nie oszukujmy sie - nie udowodnimy istnienia Boga, bo jestesmy zbyt prymitywni, zarowno pod wzgledem rozwoju mentalnego jak i rozwoju technicznego.
Dokladnie. Zmienmy temat offtopicu, bo w tej klutni nie wygra ani jedna, ani druga strona.
Och, byc moze dziewiecia, ja tam sie osmiu ramion doliczylem. Moze dlatego ze napis jakiegos (haha^.^) zespolu zaslania pozostale.
Ale jak jest dziewiec to juz niestety nie wiem :)
A, i co do wcześniejszej konwersacji ze styku'em (styku'iem? - Jak Ty piszesz z małej swój nick, to ja też będę ^^)
Piszta jak chcesz, tobie pozwalam ^^
BTW, najlepiej to stykiem\Stykiem, nie lubie apostrofow :)
dzisiaj mam lazanię... katolicy - idźcie się spowiadać. Islamiści - idźcie na dżihad. Ateiści - nawróćcie się! Ostatnia szansa! Buddyści - jeśli reinkarnacja obejmuje tylko naszą planetę to się z nią żegnajcie. Żydzi - ciekawe czy te wasze 144.000 miejsca już zajęte ^^' Reszta - co tam chcecie zróbcie ;>
Hehe, dlugo jeszcze bedziesz je jesc? Bo nie wiem czy oplaca mi sie w ogole zaczac grac w Tibie xD
A kalendarz Czerwców mamy teraz ^^ za 21 dni zacznie się kalendarz Lipców...
A za pol roku rozpocznie sie kalendarz stycznia i nastana mroczne czasy (heh, nazywam sie Styczen, stad zreszta ma ksywa :))
Jahve -.-"
Po polsku piszac to rzeczywiscie bedzie Jahwe, bo w polskim alfabecie nie ma litery 'fau' ('v'), a brak jej rekompensuje nam litera 'wu' (w).
Jeśli chodzi o Kod Leonarda da Vinci, Ewangelia Judasza i inne to myślę że Bóg po prosu wystawia nas na próbę wiary.
Jesli chodzi o Kod DaVinci, to trzeba to traktowac jako dobra powiesc sensacyjna. Ludzie, troche dystansu.
Nie kojarz Rydzyka z katolicyzmem bo obrazasz wieksza czesc Katolikow.
Vanhelsen
10-06-2006, 00:20
@Bodziu
ktoś może taką widział ?E,ja dzisiaj na jedną wpadłem w szkole na korytarzu ;) A co ma Allach do religii Chrześcijańskiej?Zdziwił byś się, ile Islam ma wspólnego z Chrześcijaństwem...
Olorion.
10-06-2006, 00:33
Krążą po ziemi tylko przez trzy dni do ceremonii pogrzebu.
Taką wiedzę otrzymują ludzie którym objawili się różni Święci.
Przeczytaj sobie wstęp książki o której już wspomniałem.
specjalnie dla ciebie najaralem sie stuffu i objawil mi sie jakis czlowiek. Powiedzial ze dusze nie wedruja 3 dni po smierci.
>co do joanny~
men, skad wiesz ze ktos sie jej objawil? wierzysz w kazde takie brednie?
end at last but not least
co do Biblii jako ksiegi napisanej przez ludzi natchionych <blablabla> boga.
dla mnie cala religia, zarowno chrzescijanska, jak i ludow innych jest niczym wiecej, jak zwykla brednia, opium dla mas. Dla ludzi ktorzy zamiast zrobic cos ze swoim zyciem, siedza w kosciele i gadaja do siebie "JEZU JEZU ZNOWU MNIE UKARALES OMUJ OMUJ", wtf co wam to da. "Religia ma czynic dobro". Gowno prawda, jak chcesz czynic dobro to jedz do afryki pomagac biedakom.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.