Pokaż pełn± wersje : Uhy czy manaski
Witam,
niedługo znów dojdzie pacc i nie wiem z czym expić na scarabach.
Mam 41 knighta 77/77 c arm,r helm, k legs, gs, butki. Chodziłem na -2 na ukrytych szłu uhy ale się zwracało. Zastanawiam sie czy z manasami tez by sie zwracało?Ile bp wzi±¶ć na 3h expa? I mlvl by rósł szybciej a mam 32% do 6.
A i czy by mi się nadal zwracało?(z kasy, błyskotki do domku : ) ).
Nieugiety
05-06-2006, 22:22
Ekhm..
Czy ty nas pytasz, ile wzi±sc bp manaskow knightem na hunta?
lols?
I z czego bedziesz lal te scaraby? z exori? xD
Kupuj uhy !!!! bez dwóch zdań.
UP@ Amagad...z gsa a z czego?manaski do exury?
Poczekam na odpowiedź kogoś bardziej kompetętnego.
Jeśli uhy się bardziej opłacają - powiedzcie. Mam duzy zapas ale jak się zwraca na manasach to wolałbym z nimi iść bo potrzebuje 6 mlvl na 50 lvl ; p .
Nosferatu
05-06-2006, 22:27
Wiesz... on chce sie exura leczyc. podobno koszt jest ten sam ale ja preferuje uhy, mniej babrania sie z tym syfem. a jak chcesz mlv to wez life ringi, tez sie zwraca
Nieugiety
05-06-2006, 22:35
Hmm exura?
Jesli juz chcesz sie babrac w takim czyms to proponuje life ringi...
szymon287
05-06-2006, 23:43
mi na 5h huntu schodzi nie cale 3bp mf, a bylem na poczatku z uhami i mialem wieksze waste niz z mf (roznica 1k~) ale przy okazji trenujesz mlv ;) oczywiscie uhy nos bo na ukrytych jak wychodzi z -3 na -2pietro jest przy full respie 7scarabow (przy 7scarabach polecam exori :S)
wiec nos mf, mf i jeszcze raz mf ;)
,Wg mnie...
Manaski opłaca sie uzywac od 100 lvla jesli expisz na dragach etc. Uwierz mi na słowo, ze mialem podobne skile, lazilem na scaraby i tracilem 0-2 uhy na godzine, niewiarygodne? Jesli jestes dobrym knightem i potrafisz umiejetnie sie bic to przy takich skilach i eq baaardzo malo uh schodzi, zawsze sie zwroci, nie ma co sie bawic w manaski, uh oczywiscie!
LOL NA SCRABAch uhy buahahhah .... Bierz 5 bp manasek na 3 ha napewno starczy i zostanie i mlvl ci podskoczy na twoijm miejscu zawsze bym juz uzywal manasek ;p mlvl plx; p
srednia sila leczenia exury = 20 ( na tym lvl, wg kalkulatora )
srednia ilosc many na manasie = 75-100
manas = 3-4 exury = 55gp
3 manasy ~ 1uh
jesli kupujesz uhy po cenach ~150-175 gp ( sklepowa ) manasy wychodza tak samo/ minimalnie gorzej jesli chodzi o koszty, dodatkowo daja boost do mlvl.
Dojdzie pacc to pójde z bp uh i 3 bp manachów.
Vil a Ty tylko liczby i liczby : ).
Arturo Soprano
06-06-2006, 15:44
,Wg mnie...
Manaski opłaca sie uzywac od 100 lvla jesli expisz na dragach etc. Uwierz mi na słowo, ze mialem podobne skile, lazilem na scaraby i tracilem 0-2 uhy na godzine, niewiarygodne? Jesli jestes dobrym knightem i potrafisz umiejetnie sie bic to przy takich skilach i eq baaardzo malo uh schodzi, zawsze sie zwroci, nie ma co sie bawic w manaski, uh oczywiscie!
Zgadzam sie z toba. Mi przy 50 lvlu na -3 szlo 1-2, max 3 uhy/h. Wg mnie jeden idrugi sposób jest dobry.:) B)
Mam 75ek skille slabe bo nie chce mi sie trenic 80\75 :p i jak ide na scaraby zawsze uzywam manasow lepiej sie zwraca
Pozdro
Arturo Soprano
06-06-2006, 16:06
Mam 75ek skille slabe bo nie chce mi sie trenic 80\75 :p i jak ide na scaraby zawsze uzywam manasow lepiej sie zwraca
Pozdro
Tu sie z toba nie zgode. Ja na 55 lvlu z skillami o 2 slabszymi chodzilem na ukrytych i na 2-3h hunta szlo mi 2-3 uhy. To jak tobie na lvlu o 20 wyzszym odemnie szlo prawdopodobmnie wiecej uh
Tu sie z toba nie zgode. Ja na 55 lvlu z skillami o 2 slabszymi chodzilem na ukrytych i na 2-3h hunta szlo mi 2-3 uhy. To jak tobie na lvlu o 20 wyzszym odemnie szlo prawdopodobmnie wiecej uh
heh ostatnio bylem 3h na scarabach poszlo mi 11 mf wiec chyba to nie jest zle;)
Arturo Soprano
06-06-2006, 16:14
heh ostatnio bylem 3h na scarabach poszlo mi 11 mf wiec chyba to nie jest zle;)
Jezeli tak to good. Sprobuje z manasami jak pacc bedzie B)
Ludzie o czym wy mowicie??
Czy ktos z was chodzil z manasami kiedys, czy tylko tak se gadacie?
BARDZIEJ SIE "OPLACAJA" MANASY!!!
"oplacaja" - dlaczego w cudzyslowiu?
Poniewaz z kasy wychodzi prawie zawsze wiecej niz z uhow.
Po drugie, mlvl rosnie jak nie wiem co 8o
Po trzecie, chodzilem najpierw z uhami, bo nie pomyslalem nigdy o manasach.
Teraz (juz dawno zaczelem) chodze z manasami i mowie wam ze sie OPLACA!!!
P.S Widze ze specjalisci to tylko z Kyry tutaj co Awer;p
Tez zes se wymyslil zeby mnie o 14 zabic, jak ja w szkole bylem xD
Arturo Soprano
06-06-2006, 19:06
Ludzie o czym wy mowicie??
Czy ktos z was chodzil z manasami kiedys, czy tylko tak se gadacie?
BARDZIEJ SIE "OPLACAJA" MANASY!!!
"oplacaja" - dlaczego w cudzyslowiu?
Poniewaz z kasy wychodzi prawie zawsze wiecej niz z uhow.
Po drugie, mlvl rosnie jak nie wiem co 8o
Po trzecie, chodzilem najpierw z uhami, bo nie pomyslalem nigdy o manasach.
Teraz (juz dawno zaczelem) chodze z manasami i mowie wam ze sie OPLACA!!!
P.S Widze ze specjalisci to tylko z Kyry tutaj co Awer;p
Tez zes se wymyslil zeby mnie o 14 zabic, jak ja w szkole bylem xD
Specjalista sie znalazl X(
WEDLUG KALKULATORA żeby awansować z 5 na 6 mlvl trzeba ~195 bp mf więc te 3 bpi dadz± ci ~1%.
Zalezy takze z czego bijesz oraz ile potforkow w ciebie bije i jak szybko ci hp schodzi. Jak bardzo powoli to manaski jak najbardziej. Jak szybko to uho i exura dowalic. Ogolnie jak ja chodze np na dwarf garby to biore same manaski i bp uhow i smialo mi 5bp manasow starczy na 4h or more. (lvl 74 skilz: 82/80 bron: fa)
teletoobis
06-06-2006, 23:03
Mam knighta 36 lvl 75/75 na scarabach siedzialem od 28 lvl 70/70 c arm k legi bohy gs c helm. Brałem ze sob± max. 2 bp manasów i zawsze na wszelki wypadek 1 bp uhow (jakis pk czy takie duperele :P). Zwykle nie zuzylem ANI JEDNEGO UHA. Hunt 3h. Scaraby koło ank (te pod larvami) najpierw na -2 lurujesza tak zeby 1 cie atakował i nie ma problemu. Kilka lvli i -3 jest troche trudniej ale tez ani jeden uh nie zlecial tlyko bralem troche wiecej manasow. Podsumowuj±c: na hunt 3h wydawałem ~2k a wynosiłem ~5k. Do tego mlv. Moim zdaniem nie ma sensu uhania się. Chyba, że jeste¶ dzikus i wbiegasz do kazdego korytarza bez zastanowienia-wtedy weĽ dużo uhów ;)
Jezeli jestes czlowiekiem o stalowych nerwach to zapraszam do uzywania mf... ale to tylko dla wytrwalych.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.