Pokaż pełną wersje : Co najlepsze na kase ?
Samarison
06-06-2006, 20:46
Właśnie kupiłem sobie Premium Account i do jutra powinienem go mieć. Nie wiem kogo wybrać do zbierania kasy (kto ją będzie najszybciej zbierał) czy Paladyna, Maga czy Rycerza dlatego iż Druid pózniej nie nadaje się do gry min. brak Energy Wave i Ultimate Explosion.
Więc jak radzicie ? Przypominam to postać od kasy !
Właśnie kupiłem sobie Premium Account i do jutra powinienem go mieć. Nie wiem kogo wybrać do zbierania kasy (kto ją będzie najszybciej zbierał) czy Paladyna, Maga czy Rycerza dlatego iż Druid pózniej nie nadaje się do gry min. brak Energy Wave i Ultimate Explosion.
Druid nadaje się do późniejszej gry - vide Hesperides (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Hesperides). A co do postaci, to chyba ryckiem się najłatwiej zarabia (ale nie jestem pewien).
Moim zdaniem najlepiej w tej sytuacji będzie sobie radził knight, ponieważ nie trzeba wydawać na niego zbyt dużej ilości pieniędzy. Palek zdecydowanie odpada (koszt strzał i bełtów). Knightem wystarczy nabić ok. 15-20lvla i można zbierać loota (skille są w tej sytuacji mało ważne aczkolwiek zawsze będzie szybciej jeżeli wytrenujesz lepsze :)). Do zbierania loota proponuje wieże z minoskami (nie pamiętam jej nazwy :p) na pólnoc od darashii. Szybki resp, i jeżeli masz wykonanego postmana to naprawde można się dorobić :p Jedyne co to odradzam poziom -2 bo tam się robi niebezpiecznie, chyba że bardziej rozwiniesz postać..
iż Druid pózniej nie nadaje się do gry min. brak Energy Wave i Ultimate Explosion.
Ale ty chlopie malo wiesz...
Ze niby drut sie nie nadaje, bo nie ma UE? Najlepsza profesja do zbierania kasy jest drut. Najchetniej zabierany na hunty, dzieki czarowi "exura sio" i mocy IDENTYCZNEj (tak, identycznej) jak sork. UE i E Wave to male straty. Przydaje sie tylko przy anni i "dla popisu", lub gdy nie masz co z mana zrobic. Znam kilku high level druidow i gra sie im bardzo dobrze. Nawet teraz nie zmieniliby profesji na sorka, gdyby mieli taka mozliwosc.
IMH najlepsza profesja do kasy jest druid. Zarobisz nim najwiecej w najkrotszym czasie.
Metal Master
06-06-2006, 21:26
@Shinjix
Dokładnie ...
@Topic
Według mnie Druid/Knight ale Knight więcej bo w tym czasie jak Druid zrobi 1 bp UH = 3k to Knight może o wiele więcej zebrać kaski , ale wybór należy do Ciebie .
~Metal .
KonioMaster
06-06-2006, 21:31
Shinjix wypowiedział swoje następne mądre słowa.
Co to tematu to 2 profesje się liczą knight i druid. Drut może wyciągnąć więcej kasy gdyż dajmy na to takie mintwalin>2monki i robimy uhy. Kasy więcej niż knight gdyż lootbag to praktycznie to samo a jeszcze produkuje uhy.
Jak jednak wogule nie postrzegasz druta jako postać do grania( co jest bardzo dużym błędem) wybierz knighta chyba że ci się nie chce lootować to sorcecera.
Teoretycznie sorc może robic to samo co drut wyżej ale jednak wychodzi mu na tym mniej kasy.
Dziękuję.
Paladyn nie poniewaz zbyt duze koszty boltow(przynajmniej na poczatek i pozniej).Rycek musi miec dobre skile zeby dobrze zarabiac czyli musialbys go troche pocwiczyc.Dla Ciebie najlepszym rozwiazaniem bedzie mag lub druid.
Eq nie musi byc bdb.Czary?Moga byc tlyko najbardziej przydatne czyli okolo 10.Problem jest z Capavitym ale zawsze mozesz robic lootbagi.:DA pozniej runy szegolnosci druidem uhy, ktorych na rynku jest malo i zawsze znajdzie sie kupiec nawet za 3,2k.
Samarison
06-06-2006, 22:15
Ale mam pytanie co do Knighta / Druida / Sorcerera ponieważwg. mnie druidem sie nieda robić ani i nigdy filmu nie widziałem czy kto wie jak on to wykonuje a do knighta jestem na serv non - pvp i co ze skilami a do sorca co sier bardziej pozniej oplaca sorc czy druid do normalnej gry ?
KonioMaster
06-06-2006, 22:29
Anni się da. Na dużym lvlu kiedy masz trochę więcej hp niż na 100 lvl. Albo bursty albo walisz sd i wyrabiasz z uhaniem.
Btw. po 1 wbij 100lvl.
Do zarabiania kaski knightem nie trzeba dużych skillów. Spokojnie wyrobisz z 45/45 na senji na samych mino(może przesadziłem nie czepiajcie się).
Do normalnej gry drut czy sorc nie będę się zbytnio wypowiadał gdz moje największe osiągnięcię tymi postaiami to 30 lvl druidem. Jednak ja osobiście wolę druidów przez ich sio voridian :D
Samarison
06-06-2006, 22:42
ja mialem na mysli normlana gre i przy tym tez zbieranie kasy wiecie o co chodzi ze grasz normalnie jak bys gral tylko dla gry a przy tym duzo kasy miec
KonioMaster
06-06-2006, 22:46
Knight.<^>
Samarison
06-06-2006, 23:31
A jak myślicie co lepiej wziąść do gry takiej na dłuższy dystans sorc czy druid bo już miałem druida na 33 bez pacc a tera od 8 lvl-a zaczynam i chyba lepiej sorca z tego powodu ze ogolnie ma wiecej ofensywnych a ja je wole tera tylko dylemat najt na skill paccu czy sorc; /
KonioMaster
06-06-2006, 23:37
Weź sorca bo widze żę ci się podoba. Sorc jest dobry choć wolę drutów ale do sorców nic nie mam teżsą potrzebni.
Anni się da. Na dużym lvlu kiedy masz trochę więcej hp niż na 100 lvl. Albo bursty albo walisz sd i wyrabiasz z uhaniem.
Palki na 120 levelach czasami nie wyrabiaja z uhaniem a ty chcesz sorcem z sd strzelac ? =.=
Jedyna sprawdzona dzialajaca metoda ( o ktorej pamietam, bo zdaje sie Ne'roox zrobil anni ale nie mam pojecia w jaki sposob ) to wejsc z 3 sorcami i przeczekac masowe UE. Osobiscie mam inna koncepcje, ale watpie czy znalazlby sie ktos wystarczajaco szalony zeby tego sprobowac.
Samarison
06-06-2006, 23:47
Weź sorca bo widze żę ci się podoba. Sorc jest dobry choć wolę drutów ale do sorców nic nie mam teżsą potrzebni.
Może UE i E WAVE jest nie ważny ale popatrz ile tracisz przydatnych run np. Energy Bomb lub Magic Wall to jest bardzo przydatne a do tego SD zawsze se możesz zrobić a Sorcem lub Druidem częściej MF używasz a do tego ten ostatni wand sorca na guardach to rzeźnia !
KonioMaster
06-06-2006, 23:58
To tak.
Panie Vil-Ekipa Taifuna Devilrego na anni pruła z sdków. Trwało to bardzo krótko(1z nich padł) Nawet jeśli to jeszcze zostaja bursty i normalne rozwiązanie anniego.
Tak wogule to niegadajmy tutaj o annim tylko o jego voc.
Co do run to można przecierz kupic te runy prawda?? Na 70% nie bedziesz kupował czaru na nie i masowo produkował.
Inferno racja na guardach rzeźnia ale taki drut może tępic sobie dski bez hmm.
Obydwie profesje mają swoje zalety i wady -wybierz tą która chcesz . Kuniec
Vil zmieniłeś avatara??
Samarison
07-06-2006, 00:13
Masz racje ale ja mam nawyk że niekupuje run bo są drogie wole pozbierac do 2k w 10 minut i kupić sobie czar na magic wall i zrobic z 5 run a popatrz jak mi sie to przyda a co do ds-ów mag ma cosmic a druid niestety zamiast ognia przedostatnią ma trującą :(
KonioMaster
07-06-2006, 00:34
Ja wolę druida. Ty wolisz Sorcerera. Ja będe grał drutem ty sorcem. Weź tego kogoś kim chcesz grać, kogo wolisz.
Nie potępiałem twego wyboru tylko twoje argumenty.
Temacik do zamknięcia.
Samarison
07-06-2006, 00:35
Nie chodzi o to mam wielkie wątpliwości knight czy sorcerer bo wiecie knight skille a sorcerer wolno lvl na początku i runek do 23 nie moge robic...
Może UE i E WAVE jest nie ważny ale popatrz ile tracisz przydatnych run np. Energy Bomb lub Magic Wall Z rownym powodzeniem mozesz zrobic bp UH, sprzedac i kupic dane runy od jakiegos sorka.
to jest bardzo przydatne a do tego SD zawsze se możesz zrobić a Sorcem SD na hunty sie kupuje... Nie sadze, zebys sam sobie zrobil, powiedzmy 60 bp SD na demon hunt. Chyba, ze chcesz je robic miesiac... Sork zarabia na SD, a Drut na UH. Druid wychodzi na tym -chcąc, nie chcąc - lepiej.
lub Druidem częściej MF używasz Nie wiem na jakiej podstawie to powiedziales... Chyba zaczynasz wymyslac... MF tak samo uzywasz sorkiem, jak i drutem. PRzewaznie na mana shielda, lub gdy expisz z exori vis.
a do tego ten ostatni wand sorca na guardach to rzeźnia ! Na guardy rownie dobrze mozesz isc z Volcanic Rodem. Podobny efekt.
a sorcerer wolno lvl na początku MUAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAH.... no comment... MUAHAHAHHAHAHAHAH
Do 30 levela z wandami expi sie najszybciej. spokojnie w 1 dzien mozesz zrobic 20, zakladajac, ze masz sorka/druta na 8 levelu.
Masz racje ale ja mam nawyk że niekupuje run Z takim nawykiem odpuść sobie gre postacią magiczną, powyzej levela 40...
Anni się da. Na dużym lvlu kiedy masz trochę więcej hp niż na 100 lvl. Albo bursty albo walisz sd i wyrabiasz z uhaniem Nie sadze, by osoba, ktorej tyczy sie temat zdobyla kiedykolwiek chociaz level 100...
Vil zmieniłeś avatara??
dziwne, nie ?
Samarison
07-06-2006, 06:41
Z rownym powodzeniem mozesz zrobic bp UH, sprzedac i kupic dane runy od jakiegos sorka.
SD na hunty sie kupuje... Nie sadze, zebys sam sobie zrobil, powiedzmy 60 bp SD na demon hunt. Chyba, ze chcesz je robic miesiac... Sork zarabia na SD, a Drut na UH. Druid wychodzi na tym -chcąc, nie chcąc - lepiej.
Nie wiem na jakiej podstawie to powiedziales... Chyba zaczynasz wymyslac... MF tak samo uzywasz sorkiem, jak i drutem. PRzewaznie na mana shielda, lub gdy expisz z exori vis.
Na guardy rownie dobrze mozesz isc z Volcanic Rodem. Podobny efekt.
MUAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAH.... no comment... MUAHAHAHHAHAHAHAH
Do 30 levela z wandami expi sie najszybciej. spokojnie w 1 dzien mozesz zrobic 20, zakladajac, ze masz sorka/druta na 8 levelu.
Z takim nawykiem odpuść sobie gre postacią magiczną, powyzej levela 40...
Nie sadze, by osoba, ktorej tyczy sie temat zdobyla kiedykolwiek chociaz level 100...
Dobra w prawie wszystkim mnie źle zrozumiałeś ale dobra ;]
Samarison
07-06-2006, 06:49
Aktualnie wybieram sorcerera mam juz PACC dzięki firmie DROM i jutro pewnie już bedzie z 22-23 lvl ; ]
Ale ty chlopie malo wiesz...
Ze niby drut sie nie nadaje, bo nie ma UE? Najlepsza profesja do zbierania kasy jest drut. Najchetniej zabierany na hunty, dzieki czarowi "exura sio" i mocy IDENTYCZNEj (tak, identycznej) jak sork. UE i E Wave to male straty. Przydaje sie tylko przy anni i "dla popisu", lub gdy nie masz co z mana zrobic. Znam kilku high level druidow i gra sie im bardzo dobrze. Nawet teraz nie zmieniliby profesji na sorka, gdyby mieli taka mozliwosc.
IMH najlepsza profesja do kasy jest druid. Zarobisz nim najwiecej w najkrotszym czasie.
Nom po updajcie któryms tam druid dla mnie był lamą. lecz teraz kiedy exzura sio kosztuje 80 many, jejciu ... o boshe ... przeciez to taki + mozesz leczyc kogos chcesz za 80 many ( 80 many to nic prawie ) o mocy leczenia bardzo duzej !!
27 (sprawdzalem w ostatnia niedziele)
Mowisz ze w 1 dzien wbiles z 8lv-27 lv...A wiec moje pytania to:
1.Sorc czy drut?
2.Ile godzin Ci to zajelo?
3.Jaki m lv miala ta postac?
4.Ile Mf/runek zuzyles (jesli w ogule) na wbicie 27 lv?
5.Ostatnie pytanie.. :> Roty/Larvy a moze inne potwory?
Samarison
08-06-2006, 09:49
hmm... moj best to z 8 na 18 bez wandów ; p czy tam z 8 na 16; ] a jak ty umiesz lepiej to powiedz jak ! ; ] moj sorc teraz ma 16 lvl i jak pozniej niebde duzo zarabial robie knight bo mam serv non-pvp a palek bez skilli(brak monka) to wałek a najtem to wiecie roty na pacc-u :P
:) KNIGHT zeby dobrze nim zarabiac musisz poskilowac
do skili po 70 a to troche czasu pochłonie:)
:) PALADIN podobnie jak knight tesz musi skilowac gdzies do 70 i malo zarabia do 20 levela a wienc jak ty chcesz szybko i durzo kasy w krutkim czasie zarobic to pal nie dla ciebie:)
:) SORCERER fajnie kase zarabia od 13 - 19 levela gdyrz 3 ruszdzka sorka to wali z pojsona a z pojsonem na fajne potworki nie pochodzisz:)
:) DRUID od 13 levela zarabia niezle kase ja od 13 do 20 levela zarobilem
nim 35 k plus desert to razem 45 k :)
wienc jak dla ciebie to druid najlepszy :)
Samarison
08-06-2006, 21:40
LOL ? niby jak jak ja sorcem jade na rotach mam już 19 lvl i bez deserta mam dopiero 7k ...
LOL ? niby jak jak ja sorcem jade na rotach mam już 19 lvl i bez deserta mam dopiero 7k ...
Oj bo wiesz, tego, te 28k Ci jutro do kieszeni wpadnie ;>
A Vil faktycznie widzę avka zmienił oO ^^
A ja wreszcie po tych 4 miechach na forum jako Lasooch dałem sobie avka... ba, zaszalałem! Nawet userbar jest! xD
Zdecydownaie ..... Drucik :P luc knajt lecz z kanjtem to torszke gorzej jeżeli nie jestes doswiadczonym graczemto lootbagi sprawia ci nielada problemu wiec lepiej Drut wbic na lvl robic UH sprzedac soul pointy na dwarfach lub rotach i tak cale zycie ;] a jak chcesz rozwinac posatc to zdecydowanie sorc + PACC to najlepsza profesja z UE i Energi Wave lub produkcja SD :baby:
Samarison
08-06-2006, 23:33
widac ze sie znasz -.- bardzo duzy problem loot bagi to najwiekszy nie ?
Jeżeli chcesz robić sobie takową postać do zarabiania to wybierz najlepiej knighta albo druida. Wiadomo druidem jak zrobisz 24 lv to łapiesz blanki, foodzik i klepiesz uhy :) , knightem zaś możesz wbić tak z 20 lv niezbyt duże level i szusować na jakieś przybrzeżne ciekawe miejsce i robić lootbagi. Palladyn za duża starata na bełty i strzały, a mag na nie wytwarza tak dobrze sprzedających sie run jakim są uhy wytwarzane przez druida
Dla mnie najlepszy jest Druid, ponieważ gdy knight zdąży zarobić kolo 2,5 k Druid może zrobic Bp Of Uh i sprzedać go na przyklad za 3,6k.... ;)
Alexe the dark paladin
16-06-2006, 13:00
Dla mnie najlepszy jest Druid, ponieważ gdy knight zdąży zarobić kolo 2,5 k Druid może zrobic Bp Of Uh i sprzedać go na przyklad za 3,6k.... ;)
Sprzedac bp uhs za 3,6k :) Nice!Dla Twojej wiadomości bp uhs w sklepie kosztuje 3,5k..:baby:
Gdy druid bez promo zrobi bp uh, na mnie czeka w depocie lootbag warty >15k.
pozdro.
Samarison
16-06-2006, 21:37
a czy sorcem da sie cos wyciagnac z huntow zeby to sprzedac na allegro czy co ?
Nieugiety
16-06-2006, 22:25
@Vil
Zmien avatar na stary, pls :)
@Gremlin
Niestety, nie kazdy ma czas/środki i sytuacje do grania 20h aby wbic 27 lvl....
@Samarison
Low lvl magiem na chama mozna wbic siano.
@Topic
Zeby doprowadzic lootbaga do dp, trzeba miec z 30 lvl albo sd na postraszenie. Na non pvp to sie doslownie nie da- wiem z własnego doswiadczenia, jak 7 sorc mi wrzucil do lawy loota z guardów.. --.--.
Ekhm.. Dla świętego spokoju preferuje druida.
Jesli chce ci sie bawic, to 25 magiem na guardy i loota.
Czemu magiem? bo knightem trzeba środkow i skilli do expienia na guardach.
@Vil
Zmien avatar na stary, pls :)
No can do.
Niestety, nie kazdy ma czas/środki i sytuacje do grania 20h aby wbic 27 lvl....
Mozna sie w jeden dzien pobawic zeby pokazac jak imba jest aktualnie expienie sorcem.
Jesli chce ci sie bawic, to 25 magiem na guardy i loota.
Czemu magiem? bo knightem trzeba środkow i skilli do expienia na guardach.
Bo knightem guardy omija sie z daleka.
Samarison
16-06-2006, 22:55
Ale ja mowie o 40-50 lvlu co lazi np z hmm na necro i z DS
Samarison
16-06-2006, 23:31
Wedlug mnie lepiej bys zrobil jak bys kupil se DSM albo G legs na allegro zamiast PACCa
lol wiesz ile ja zarobilem przez 9 dni PACC ? mam już iemy warte hmm... 120-140k ?
Kupilem sobie dosyc dawno temu (wiecej jak rok) BP magic wall... do tej pory nadal zostalo mi w nim 18 run... bardzo przydatne, nie ma co.
M wall jest bardzo przydatny, czasem ratuje zycie.
Tutaj masz link co moze zdzialac m wall
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6790 <-- film pod Tibie 76.
Tyle ze on gra na npvp. W praktycznej grze mwall jest b. malo przydatny.
Samarison
17-06-2006, 14:15
Teraz mam znowu dylemat mam 80 dni pacc i gram MS i nie wiem co lepiej grac nim czy może jednak druida zrboić bo bardziej chętnie brany jest na Hunty co o tym myślicie ?
OK. Powiedz Mateuszowi Dragonowi Wielkiemu ze druid sie nie nadaje do dalszej gry. No jasne ze do kasy powinienes wybrac druida. UE jest nieprzydatne na niczym oprocz anni. Do 50 lvla praktycznie knightem ani paladynem nie masz szans zrobic kasy bo nie pojdiesz na expowiska w ktorych sie duzo kasy wyciaga z lootbaga a na tych co mozesz isc to ci lootbag zabiora (np guardy na ktorych jest teraz wiecej noobow niz na rooku)
Do 50 lvla praktycznie knightem ani paladynem nie masz szans zrobic kasy bo nie pojdiesz na expowiska w ktorych sie duzo kasy wyciaga z lootbaga a na tych co mozesz isc to ci lootbag zabiora (np guardy na ktorych jest teraz wiecej noobow niz na rooku)
chyba kpisz.
Do 50 lvla praktycznie knightem ani paladynem nie masz szans zrobic kasy bo nie pojdiesz na expowiska w ktorych sie duzo kasy wyciaga z lootbaga a na tych co mozesz isc to ci lootbag zabiora (np guardy na ktorych jest teraz wiecej noobow niz na rooku)
???! Co to ma byc? Powiedzialbym za cala kase, ktora teraz mam zarobilem na lootbagach robionych do 40-45lvla! Po 50 to raczej sie traci kase a nie zarabia. Jak nie masz pojecia to se nie wypowiadaj -.-
Samarison
19-06-2006, 14:21
Dokladnie 40 Paladynem już mozna solowaćbez Problemu GS-y z utratąmax 25-40 Boltów jak masz takie średnie skille bez utraty ani jednego UH-a a tym bardziej można iść z blokerem na black knight lub Hero a jak cie korci to hydry na solo mozna probowac i co jak RH wypadnie ? bo hydry wala tylko wavami jak sie umie dobrze biegac to spoko bez blokera mozna probowac
Wielki Mancyz
21-06-2006, 09:19
Moim zdaniem najlepiej w tej sytuacji będzie sobie radził knight, ponieważ nie trzeba wydawać na niego zbyt dużej ilości pieniędzy. Palek zdecydowanie odpada (koszt strzał i bełtów). Knightem wystarczy nabić ok. 15-20lvla i można zbierać loota (skille są w tej sytuacji mało ważne aczkolwiek zawsze będzie szybciej jeżeli wytrenujesz lepsze :)). Do zbierania loota proponuje wieże z minoskami (nie pamiętam jej nazwy :p) na pólnoc od darashii. Szybki resp, i jeżeli masz wykonanego postmana to naprawde można się dorobić :p Jedyne co to odradzam poziom -2 bo tam się robi niebezpiecznie, chyba że bardziej rozwiniesz postać..
-2 archery i guardy myślę że temu by dał rade na skillach może
Wielki Mancyz
21-06-2006, 09:23
4. Jak dasz rade zabic na 40 lvl solo hydre paladynem to, to.... to ci pogratuluje :)
- Nie ma gdzie uciekac
- Hydra sie leczy tak ze zanim jej cos zrobisz to sie 2 razy uleczy do pelna
Popieram ja biłem z kumplem hydre raz i uciekliśmy dosłownie na 10 może 15 sek na dół żeby wypić manasy hydra miała wtedy black hp prawie jak weszliśmy miała piękną czystą zieleń hp -.-
Mam pytanie. Piszecie tutaj, ze druid najlepszy do czepania kasiory, bo uhy moze robic i z wanda nawala, wiec tez loot moze sprzedawac. Wszystko fajnie tylko, ze chyba nikt nie wspomnial, ze wandy spalaja mane. Czyli zawsze musze wybierac: albo robie uhy, albo zabijam monstery i zbieram loot [no niby mozna kupic sobie jakiegos dobrego sworda, axe'a czy cos innego i w ten sposob walczyc, ale hity zadawane w ten sposob sa chyba na tyle male, ze nie da sie ubic nic z czego moglby wypasc jakis interesujacy loot na sell].
W takim razie co jest bardziej oplacalne? Produkcja uhow czy moze zbieranie loota? Zaznaczam, ze chodzi o postac nastawiona na zarabianie, oraz na gre 'raczej' indywidualna wiec prosze nie uwzgledniac zadnych huntow na hydrach itp.
pozdr0
WH + minosy na dobrej miejscowce i kasa leci az milo. Sporadycznie trzeba uzyc hmm/wanda ale uhy mozna nadal spokojnie produkowac.
WH + minosy na dobrej miejscowce i kasa leci az milo. Sporadycznie trzeba uzyc hmm/wanda ale uhy mozna nadal spokojnie produkowac.
Zgadzam się...
Powiem na własnym przykładzie, że jeśli ktoś miałby dylemat kto lepiej zarabia druid czy sorc to będzie to druid...dużo więcej osób kupuje UH'y niż HMM, SD bardzo ciękżo się sprzdaje i raczej robi się je dla siebie.
Mowiac "dobra miejscowka" masz na mysli piramide na darashi? Jesli tak to przyznaje, ze calkiem fajne miejsce, tylko tam resp dosyc dlugi [nie gralem juz jakis czas wiec moglo sie cos zmienic] i sam nie wiem czy to bedzie najlepsze miejsce...
Jeszcze mam pytanko odnosnie tego War Hammera, o ktorym wspomniales. Czy na pewno cluby dla takiego druida to najlepszy pomysl? Fakt, ze cena w porownaniu np z bright swordem jest duuuzo nizsza, ale ten WH jest bronia obureczna w dodatku ma niski def wiec obawiam sie czy moj drut nie bedzie za bardzo po tylku obrywal na tych mino. Raczej nie planuje kupowac itemow typu blue robe wiec calkowity def druida moze byc dosyc niski... :/
Srac na def, liczy sie zeby szybko te minosy zabijac .. A dobra miejscowka jest gdziekolwiek gdzie sa mino a nie ma archerow.
A dobra miejscowka jest gdziekolwiek gdzie sa mino a nie ma archerow.
- Piramida na darashi
- Folda
jest cos jeszcze?
Red Kliff
30-06-2006, 10:54
Najlepszy na kase jest knight bo lootbaguje jak mistrz. Knight lootbagiem tyle kasa se dorabia ze druty i inne pozostale lolcowniki przez rok zeby sraly i pierdzialy to nie zrobia tyle kasy co knight w tydzien na lootbagach. A na uhach to se drut moze przez tysiondz albo nawet 10 tysiondzy lat klepac ta mane zeby tyle kasiory zarobic co knight w 1 dzien se wylootbaguje.
Najlepszy na kase jest knight bo lootbaguje jak mistrz. Knight lootbagiem tyle kasa se dorabia ze druty i inne pozostale lolcowniki przez rok zeby sraly i pierdzialy to nie zrobia tyle kasy co knight w tydzien na lootbagach. A na uhach to se drut moze przez tysiondz albo nawet 10 tysiondzy lat klepac ta mane zeby tyle kasiory zarobic co knight w 1 dzien se wylootbaguje.
Wylootbagowac, prosze wnesc to do slowniczka ;)
Venderer
30-06-2006, 11:25
"Bedź cicho jak godosz" -.- czyt. jak się nie znasz --> zamilcz!
Każda profesja może robić identyczne l00tbagi. -.-
Palki mogą nawet dużo wcześniej zacząć na guardach, baranie. (W sumie to tak samo postacie magiczne)
A knighci robią je częściej bo jest to ich JEDYNA forma zarobku -.- (Nie licze huntów elitarnych)
A takimi porównaniami, pokazujesz tylko jaki jesteś niedojżały (rz?).... Więc "wyjdź i niewracaj"**
**pozdro Mav...
Kurwa nastepnytemat w ktorym sie klocicie.. ja pierodle nie moze bbyc chociaz 1 tematu ggdzie nie ma kłótni??!! weżcie sie kurwa mać uspokójcie..
Red Kliff
30-06-2006, 11:48
Ale w tibie najbardziej oplaca sie robic lootbagi moj mistrzu bo juz ci mowilem ze na uhach to se mozesz sto lat klepac adura vite i zycze ci powodzenia zebys zarobil chocciaz tyle co ja przez tydzien knightem na lootbagach. A knight robi najczesciej lootbagi wiec ma najwiecej kasy, proste. Jak ktos tego nierozumie to chyba ma tajemniczego podzespola downa, bo kazdy kto nie ma downa wie ze knight robi najczesciej lootbagi co sie rowna temu ze ma najwiecej kasy bo w tibii rzadza lootbagi a nie klepanie run.
W tibii zarabia sie tylko na lootbagach i jak ktos tego nie rozumie to lepiej niech sie wyloguje i wlaczy sapera albo pasjans pajak.
@Red Kliff Moze cos wiecej napiszesz na temat tego "lootbagowania". Zbierasz Hatchety, a potem je sprzedajesz czy moze cos troche bardziej ambitnego?
@Venderer rz :)
Red Kliff
30-06-2006, 12:15
Co bym nie zbieral to i tak najwieksza kasa idzie z lootbagow i wy tego nie zmienicie
@Red Kliff jesli masz cos ciekawego do powiedzenie to prosze, nie krepuj sie i wal smialo. Jesli jednak nie masz zamiaru powiedziec nic wiecej niz tylko "najwieksza kasa idzie z lootbagow" to uprzejmie prosze o nie zasyfianie tematu i nie drażnienie spokojnych ludzi, bo jakos odnosze wrażenie, ze tylko po to zalozyles to konto...
PAX
Red Kliff
30-06-2006, 12:40
@Red Kliff jesli masz cos ciekawego do powiedzenie to prosze, nie krepuj sie i wal smialo. Jesli jednak nie masz zamiaru powiedziec nic wiecej niz tylko "najwieksza kasa idzie z lootbagow" to uprzejmie prosze o nie zasyfianie tematu i nie drażnienie spokojnych ludzi, bo jakos odnosze wrażenie, ze tylko po to zalozyles to konto...
PAX
no bo denerwuje mnie jak niektorzy niedorozwinieci userzy gadaja tutaj ze mozna na uhach zarobic itp. Otoz gowniak prawda. Na uhach przez 10 godzin nie zarobisz tyle co przez godzine na lootbagach wied stulcie pysk jak sie nie znacie. Cya
no bo denerwuje mnie jak niektorzy niedorozwinieci userzy gadaja tutaj ze mozna na uhach zarobic itp. Otoz gowniak prawda. Na uhach przez 10 godzin nie zarobisz tyle co przez godzine na lootbagach wied stulcie pysk jak sie nie znacie. Cya
Spokojnie, nie ma sie co denerwowac. Moze powiesz cos wiecej na temat zbierania loota? Powiedz co zbierasz, na czym zbierasz, gdzie zbierasz ile srednio na tym zarabiasz, ile max na tym zarobiles...
Chce dokladnie wiedziec jaka profesje mam wybrac, wszyscy mowia druid, skoro ty mowisz knight to moze podasz w koncu jakies dobre argumenty.
Chai Renn
30-06-2006, 17:47
Najlepsza profesja do zbierania loota jest knight jak ma dobre skile to bardo durzo zyska a mało starci
Ludzie jak przeczytałem ostatnią stronę to poprostu spadłem z krzesła. Knight robi najlepsze lootbagi? A z jakiej to okazji? Pal/Sorc/Druid na low lvl mogą znacznie wcześniej od knighta chodzić na lootodajne potworki. U Sorca/Druta nie ma praktycznie wydatków ewentualnie Manasy, u Pala Arrowy/Bolty które się zwracają przynajmniej kilkakrotnie, u Knighta często idą UHy na choćby głupich Guardach. A może chodzi o to że Knightowi jak ktoś łapnie lootbaga i zacznie uciekać to Knight jeśli nie ma run ofensywnych może sobie pomarzyć o zabiciu złodzieja?
@Red Kliff
A nie wpadłeś na to że np. Druidzi mogą robić lootbagi na tych minosach(tu pewnie lootbagujesz) i jednocześnie robić UHy? Najbardziej się uśmiałem przy "A knight robi najczesciej lootbagi wiec ma najwiecej kasy, proste" Knight robi najczęśniej lootbagi bo? Nie ma na chleb i musi jakoś się ratować? "Ale w tibie najbardziej oplaca sie robic lootbagi moj mistrzu" Po pierwsze mistrzu lootbagi są największym zarobkiem ale do pewnego czasu bo chodząc na lepsze potworki można wylootować takie itemy na które ty przez miesiąc będziesz zbierał lootbagami. Ogólnie twoje posty sa ekhm... debilne, dzieciackie, faworyzujące knighta który wcale nie jest the best w lootowaniu więc "Zamilcz waść, wstydu oszczędź" czyt. STFU(zobacz w słowniku jeśli nie wiesz co to znaczy)
Ja z krzesla nie spadlem, na razie trzymam sie jedna reka a druga pisze:
Knight robi najlepsze lootbagi? A z jakiej to okazji? Pal/Sorc/Druid na low lvl mogą znacznie wcześniej od knighta chodzić na lootodajne potworki. U Sorca/Druta nie ma praktycznie wydatków ewentualnie Manasy, u Pala Arrowy/Bolty które się zwracają przynajmniej kilkakrotnie, u Knighta często idą UHy na choćby głupich Guardach.
Bo k**** knight nie idzie robic lootbagow na guardy od paru update'ow, a najbardziej lootodajne stworki zabija bez _zadnych_ kosztow, do tego zazwyczaj 2x szybciej niz inne profy.
A może chodzi o to że Knightowi jak ktoś łapnie lootbaga i zacznie uciekać to Knight jeśli nie ma run ofensywnych może sobie pomarzyć o zabiciu złodzieja?
Zycze powodzenia w zabijaniu ludzi kradnacych bagi 8 levelowymi second charami. Ostatnio po takiej zabawie znajomy 63 EK mial miesiac przerwy w grze bo rzucila sie na niego cala gildia.
A nie wpadłeś na to że np. Druidzi mogą robić lootbagi na tych minosach(tu pewnie lootbagujesz) i jednocześnie robić UHy?
Z wh mino zabijasz znaaaacznie wolniej niz knight ( knight - 1 do 2 hitow max nawet na niskich skillach )
Po pierwsze mistrzu lootbagi są największym zarobkiem ale do pewnego czasu bo chodząc na lepsze potworki można wylootować takie itemy na które ty przez miesiąc będziesz zbierał lootbagami.
Na DSM zbieralem 4 wakacyjne dni, zesralbym sie zanim bym go zlootowal. Przypadki typu ' w pierwszym zabitym dsm i rh ' pomijamy bo nijak sie to ma do prawdziwego dropa ( kilkaset sztuk zabitych srednio na 1 taka zabawke ). Sorcem wyciagnalem z necro 2 pary boh w kilka minut, a nastepnie przez 3 tygodnie nie rzucily mi nic - bohy nie zwrocily nawet polowy kosztow.
pzdr
Arcydemon
03-07-2006, 10:59
lootodajne potworki. U Sorca/Druta nie ma praktycznie wydatków ewentualnie Manasy, u Pala Arrowy/Bolty które się zwracają przynajmniej kilkakrotnie, u Knighta często idą UHy na choćby głupich Guardach.
lotodajne potworki czyli co ?
nie ma praktycznie wydatków... wlaśnie je **** wynieniles :|
Guardy... chyba mino Guardy, bo na mino, a nie na dwarfach knight lootbaguje.
@Red Kliff
A nie wpadłeś na to że np. Druidzi mogą robić lootbagi na tych minosach(tu pewnie lootbagujesz) i jednocześnie robić UHy?
gratz.... gdzie jest resp SAMYCH mino, żeby przykadowo 25 druid nie musial spalać many na zabicie maga, archera, guarda ? bo z WH to ja to ciężko widze.
Najbardziej się uśmiałem przy "A knight robi najczesciej lootbagi wiec ma najwiecej kasy, proste" Knight robi najczęśniej lootbagi bo? Nie ma na chleb i musi jakoś się ratować?
a Ty w jaki sposób zarabiasz ?
"Ale w tibie najbardziej oplaca sie robic lootbagi moj mistrzu" Po pierwsze mistrzu lootbagi są największym zarobkiem ale do pewnego czasu bo chodząc na lepsze potworki można wylootować takie itemy na które ty przez miesiąc będziesz zbierał lootbagami.
zanim zacznie chodzić np. na Hydry, lootując bohy i rh to jeszcze będzie dluuuugo lootbagowal....
Ogólnie twoje posty sa ekhm... debilne, dzieciackie
nie martw się tak- Twoje też
knighta który wcale nie jest the best w lootowaniu
jest
Chyba naprawde zaczynam wierzyc w to, ze knight bedzie lepszy do 'zbierania' kasy, bo jesli wezmiemy druida i knighta np na minosy to wydaje mi sie, ze to wlasnie knight bedzie szybciej zarabial. Zanim druid zrobi 1 bp of uh warty ok 3k to knight zdazy nazbierac dodatkowe 3k w loocie.
Mam troche racji czy nie bardzo?
ps. Dla takiego knighta, jaki typ broni bedzie najlepszy?
Arcydemon
03-07-2006, 17:35
Chyba naprawde zaczynam wierzyc w to, ze knight bedzie lepszy do 'zbierania' kasy, bo jesli wezmiemy druida i knighta np na minosy to wydaje mi sie, ze to wlasnie knight bedzie szybciej zarabial. Zanim druid zrobi 1 bp of uh warty ok 3k to knight zdazy nazbierac dodatkowe 3k w loocie.
Mam troche racji czy nie bardzo?
ps. Dla takiego knighta, jaki typ broni bedzie najlepszy?
no powiedzmy, że mamy "pomieszczenie" o wymiarach 1k x 1sqm. co 10 sqm jest minotaur [100 w całym "pomieszczeniu"]. Knight idzie i zabija kazdego mino na strzał [max 2] więc, zabija, bierze loota, następny, zabija bierze loota. kiedy knight dojdzie do konca pomieszczenia, druid będzie z war hammerem miał za sobą moze 100 sqm. do tego zrobi jakiegoś jednego Uha. więc knight zarabia DUŻO szybciej na lootbagach. na tym przykładize lepiej od druida, tak samo sorc, a nawet jeszcze lepiej, bo on robi HMM albo GFB [ew. SD]. Lepiej od paladyna, bo on traci kase na arrowy.
Zanim Druid zrobi bp Uh, powiedzmy, zę w tym "pomieszczeniu" to knight juz bedzie miał na Bohy. [40-50k]. utrzymujac ze resp jest dość szybki. Więc druid będzie miał bp UH i MOŻE jakieś 5-7k loota, a Knight DUŻO więcej[no moze z Bohami przesadziłem :P]
A jeśli chodzi Ci o postać rycerza TYLKO do zarabiania, to polecam cluby. Wh jest BARDZO tani, a ataku ma tyle co GS [albo 1 różnicy, już nie pamiętam] Więc robiąc lootbag, nie musisz się martwić, ze teraz musisz odrobć 20k [bo tyle u mnie kosztuje GS] żeby Ci się zwrócił Giant sword, tylko wchodzisz na jakiś spawn, ubijasz 10-15 mino, i masz zwrot za WH. i teraz to już czysty zysk [- manasy].
No chyba, ze wolisz ta postacią dłuuugo pograć i zrobić Anni~ to polecam Swordy, albo axe.
cya
Ok. Wiec zalozmy, ze mam tego knighta z WH i z raczej slabym stuffem [plate set?], no bo jesli to postac do kasy to wolalbym duzo na niego nie wydawac. No i teraz co najlepiej bic takim knightem?
Czy te mionosy naprawde sa najlepsze [pod wzgledem loot'a, nie exp'a]? Jesli tak to czy jest jeszcze jakies dobre miejsce poza piramida na darashi? Wiem, ze mozna isc do podziemi na wyspach lodowych, ale z tego co pamietam to tam chyba latwo bylo sie nadziac na minomaga, no a wiadomo, ze taki knight nie ma z nim szans.
Xzonixek
03-07-2006, 19:45
A ja uważam że palek best:D Wbijasz tego 60 dist (30h gry?) i zaczynasz expić na soldach (Dwarf Hell), a na okolo 25 levelu na guardach... Bierzesz bp bolt na 70 discie + 500 na cap i biegasz sobie na guardach 3h, wyciągając przy tym okolo 12k kasy...+ exp Dodam, że w ten sposób robiąc możesz w ciągu tygodnia wbić 35+ level a nawet 40 (P(ro)G) i od tego 45 levela można huncić dragi lub gsy, bez strachu o ded (bohy + hasta w Twoim przypadku)...Może troche władujesz kasy w bohy, ale to się zwraca na 200%. Koszty tej postaci są porównywalne z manasami u sorca/druida + wandy i u rycka z manasami...
Arcydemon
03-07-2006, 19:49
Ok. Wiec zalozmy, ze mam tego knighta z WH i z raczej slabym stuffem [plate set?], no bo jesli to postac do kasy to wolalbym duzo na niego nie wydawac. No i teraz co najlepiej bic takim knightem?
Czy te mionosy naprawde sa najlepsze [pod wzgledem loot'a, nie exp'a]? Jesli tak to czy jest jeszcze jakies dobre miejsce poza piramida na darashi? Wiem, ze mozna isc do podziemi na wyspach lodowych, ale z tego co pamietam to tam chyba latwo bylo sie nadziac na minomaga, no a wiadomo, ze taki knight nie ma z nim szans.
hmm... po pierwsze skile [55/55, powinn starczyc na zwykle mino, mozna tez troche wyzsze jesli chcesz dosc czesto bic guardy, archery, magi pojedyncze]
p set, ok ale załatw sobie cos lepszego niż dwarven shield, moze być też crown helmet. Mimo to, głupi guard, czy też archer moze Cie bez problemu zabić na niskim lvl. więc tych staraj się wystrzegać do ok 17-18 lvl. [chociaż i wyzszy level moze paść, jak ma słabe skile <patrz, ja>]
Co do miejsc, to POLECAM senje. fakt, musisz zabić mino maga. jak nie wchodząc [przez senje], to wychodząc [tylko przez senje]. A idąc tam pierwszy raz, musisz go zabić nawet dwa razy, raz robiąc quest właśnie na ten klucz, którego pilnuje MM, a drugi raz wychodząc, a TP też pilnuje MM. wchodzą tam na full resp [UWAGA!] mozesz miec problemy, samo zejście ze schodków, to jakieś 5-6 mino + 2 guardy + spiredy, bugi blokujące droge. Pójdziesz w prawo, kolejne blokujące wejście mino, w lewo to samo. troszke wyżej jest guard, więc nie uciekaj w tamta strone. Jesli nie zależy Ci na expie, to ucieknij w korytarz 1 sqm, i jak podejdzie mino, to guard go zabije [strata expa, ale loot jest] jak podejdzie guard, to już musisz ubić. archery, magi, beholdery jak dasz rade [powinieneś bez problemu] trzeba bić na zakrętach korytarzy. one podchodzą, ty szybko kratka do przody, hit, i się cofasz. Banał. Jak już poznasz respy i teren, to bez problemu będziesz wyciągał kilka k oz. loota na godznie. co więcej [na Refugi, nie wiem jak w innych miejscach] ludzie którzy tam trenują często wyrzucają loot z zabitych mino obok siebie. często od tak sobie na ziemi leży jakieś 1-1,5k loota [ze 2k gp !]. Co to innych miejsc to nie wiem, ale Mino Tower chyba jest coś takiego :P Mint~ ale dla postaci z takim eq i pewnie niskim levelem to tylko strata czasu, expa, no i tej losowej rzeczy z eq. a dla PACC to nie wiem :P
PS: polecam poradnik o Wyspach lodowych, tam jest cudowna mapka z respem minosów i całego shity na -3 foldy ;)
PS2: napisz z jakim levelem i skilami zamierzasz tam lootować
cya
Bierzesz bp bolt na 70 discie + 500 na cap i biegasz sobie na guardach 3h, wyciągając przy tym okolo 12k kasy...+ exp
hmm... zakłądając że bp boltów to 4,5-5k na 3h [wystarczy ? nie grałem palkiem to nie wiem...]. a Ja knightem na skilach sux/sux na dwa dni mam bp manasów [zero IH, ani UH, nie licząc jednego BP "w razie czego' który trzymam cały od 12 lvl...]no i w 3h zarobie więcej niż 12k po sprzedaniu loota... czyli- więcej zarobie.
Dodam, że w ten sposób robiąc możesz w ciągu tygodnia wbić 35+ level a nawet 40 (P(ro)G)
Magiem mozna 25 lvl w jeden dzień. Nie wiem jak knightem, bo gram zazwyczaj po 3h, a wcale ciągle nie expie.
Koszty tej postaci są porównywalne z manasami u sorca/druida + wandy i u rycka z manasami...
z magiem- moze, z ryckiem nie.
Xzonixek
03-07-2006, 20:03
W sprawie kosztów, można się kłocic:D Tylko powiem, ze jezeli bedzie lazić na archery magi guardy i beho (folda?) to zejdą mu uhy, lub manasy w dużych ilościach (mówie o 55/55 + p set wh d hammer/g shield)...
Moj best sorcem to 22 w 1 dzień:P, więc wszystko jest możlwie;) Palka można wytrenować do 55 i iść expić do 20 w 1 dzień (znam takich:baby: )
w 3h zarobie więcej niż 12k po sprzedaniu loota... czyli- więcej zarobie.
jak niezle pojdzie z lootem to i 15k sie da.
expo na Senji jest slabe, nawet jak na wymagania, ale zyski pozwalaja czesto chodzic na badziej wydajne expowiska ( metoda 5 dni tam - 1 dzien tu ).
Arcydemon
03-07-2006, 20:42
Tylko powiem, ze jezeli bedzie lazić na archery magi guardy i beho (folda?) to zejdą mu uhy, lub manasy w dużych ilościach (mówie o 55/55 + p set wh d hammer/g shield)...
archera są dwa spawny
1. tak banalny, że szok- na północ od schodów, wystarczy zastawić boxami, a archer ma dwa sqm do poruszania się, podchodzimy od lewej, i zabijamy. MOZE uda mu się raz strzelić.
2. wystarczy być 2 kratki od zakrętu, archer sam podejdzie.
guardów są dwa spawny
1. podwójny, w otoczeniu sporej liczby zwykłych mino, ale wystarczy wąski korytarz, i tez nie ma problemu z jednym guardem.
2. pojedyńczy, z 3 mino- tak jak wyżej- wąski korytarz.
magi dwa spawny
1. trudny- zaraz przy schodach, po wejści na nie. no cóż, można go gonić w róg i tam ubić, ale 4 czy 5 mino ładnie blokują droge :\ zanim mag padnei można stracic z 300 HP.
2. banalny, metoda z zakrętem
Co do Uh/IH/manasów. o pewnie zejdzie mu bp manasów na jakieś 5-6h lootowania. i to i tak, zeby sie uleczyć na guardzie, albo magu.
Moj best sorcem to 22 w 1 dzień:P, więc wszystko jest możlwie;)
Jakiś mod [Gremlin?] wbił chyba 27 w jeden dzień.... pewnie 30 też by dało rade... ale po co ? ;p
Palka można wytrenować do 55 i iść expić do 20 w 1 dzień
Knighta też pewnie.... ale po co ? :P
PS2: napisz z jakim levelem i skilami zamierzasz tam lootować
Co do levela to ciezko powiedziec. Zalazaloby mi jak najszybciej ale mysle, ze najwczesniej od 20 lvl'a, nie jestem zbyt doswiadczonym graczem, wiec jesli nie bede sobie radzil no to wiadomo, ze troche jeszcze poexpie.
Skille to na pewno nie wieksze niz 60/60 [chyba, zeby okazaly sie naprawde za male, ale jesli mowisz, ze 55/55 da rade wiec raczej nie bede mial problemu]
Wielkie dzieki za pomoc. Masz u mnie tibijskiego browara ;)
okrzesik
07-06-2007, 11:57
aeeww... :D ty to nie kupuj pacc lepiej :D
Ehhh. Jeżeli ma zamiar grać w tibia , to dlaczego ma nie kupować pacca? Najwyżej jak będzie bardzo chciał, to sobie dokupiB)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.